Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/5 Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΕΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5 στις 7.00 π.μ


Η Οργή του γονιού για την άδικη μετάθεση του στρατευμένου παιδιού του καταγράφεται σε επιστολή διαμαρτυρίας που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ



ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com

Ντνίπρο: Η «σταχτοπούτα» της ακροδεξιάς και ο «δράκος» ολιγάρχης


Το παραμύθι της Ντνίπρο μάλλον δεν έχει «σταχτοπούτα» αλλά μόνο «δράκο» ολιγάρχη με μια στρατιά από φανατικούς ακροδεξιούς «μαχητές του σκότους».   Της Αλέκας Ζουμή

Το σφύριγμα της λήξης της χθεσινοβραδινής αναμέτρησης ανάμεσα στην Ντνίπρο και την Νάπολι στο “Ολιμπίνσκι” του Κίεβου βρήκε τους χιλιάδες οπαδούς της ουκρανικής ομάδας να πανηγυρίζουν με εισβολή στον αγωνιστικό χώρο και κρατώντας σημαίες, την ιστορική πρόκριση της ομάδας τους στον τελικό του Europa League.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ

Με αφορμή την 15η Μάιου,  παγκόσμια ημέρα για την Αντίρρηση Συνείδησης, η Διεθνής Αμνηστία ζητά την άμεση εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με το διεθνές δίκαιο και τα διεθνή πρότυπα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επαναλαμβάνει τις συστάσεις της προς τις ελληνικές αρχές αναφορικά με τα σημαντικά και χρόνια ζητήματα παραβιάσεων των δικαιωμάτων των αντιρρησιών συνείδησης στην Ελλάδα. Οι αντιρρησίες συνείδησης δεν πρέπει να συλλαμβάνονται, να διώκονται, να τους επιβάλλονται πρόστιμα και να φυλακίζονται εξαιτίας της άρνησής τους να καταταγούν στις ένοπλες δυνάμεις ή εξαιτίας της άρνησής τους να υπηρετήσουν εναλλακτική υπηρεσία που είναι τιμωρητική ή συνιστά διάκριση.

Ατζέντα ραμμένη στα μέτρα της ακροδεξιάς

Η ύπατη εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι |AP Photo/ Virginia Mayo efsyn.gr/

Συντάκτης: Κώστας Μοσχονάς
Σύστημα ποσοστώσεων για την κατανομή των μεταναστών στα κράτη-μέλη προτίθεται να προτείνει, μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην «Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση» που παρουσίασαν χθες ο αντιπρόεδρος Φρανς Τίμερμανς, η ύπατη εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο αρμόδιος για τη μετανάστευση επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σπάρτακος, ο μονομάχος από τη Θράκη που επαναστάτησε εναντίον της Ρώμης. Οι Ρωμαίοι σταύρωσαν 6 χιλιάδες απ΄ τους επαναστατημένους σκλάβους. Άγνωστα παρασκήνια από τη μάχη με την πανίσχυρη Ρώμη...

Οι Ρωμαίοι σταύρωσαν 6.000 σκλάβους κατά μήκος της Αππίας οδούΤο 73 π.Χ. εβδομήντα οχτώ μονομάχοι, οπλισμένοι με σούβλες και μαχαίρια που βρήκαν στην κουζίνα, απέδρασαν από τη σχολή μονομάχων στην Καπύη. Ανάμεσά τους ήταν και ο θρυλικός Σπάρτακος, ο σκλάβος που οδήγησε χιλιάδες άντρες εναντίον των Ρωμαίων και παραλίγο να του τους ανατρέψει. Σύμφωνα με τον ιστορικό Πλούταρχο, ο Σπάρτακος γεννήθηκε στη Θράκη. 

Έπεσαν οι μετανοημένες μάσκες της ναζιστικής συμμορίας


Ο Καζαντζόγλου, κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, κάνει κωλοδάκτυλο προς την οικογένεια του θύματος. Η έκρηξη δεν άργησε να ακολουθήσει.

Η συνύπαρξη των δικών της Χρυσής Αυγής και της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς στις φυλακές Κορυδαλλού οδήγησε σήμερα σε ένα επεισόδιο που είχε σχεδόν προαναγγελθεί. Την ώρα διεξαγωγής της δίκης και ενώ η διευθύνουσα τη συζήτηση κα Λεπενιώτη διάβαζε τον καταλογο των κατηγορουμένων, κατηγορούμενοι της δίκης της ΣΠΦ οι οποίοι οδηγούνταν στην διπλανή αίθουσα φώναξαν συνθήματα, κάποιοι εξ αυτών επιχείρησαν να μπουν στην αίθουσα από τη διπλανή πόρτα και πέταξαν δύο πλαστικά μπουκάλια.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Η κυβέρνηση περιθάλπει τους σφαγείς του λαού του Ντονμπάς!

Σε αυτούς τείνει ανθρωπιστική χείρα φιλίας η ελληνική κυβέρνηση;Η Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία καταγγέλλει την προκλητική ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης να περιθάλψει σε νοσοκομεία της χώρας στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς (National Guard) του ουκρανικού στρατού!
Όπως ανακοινώθηκε επίσημα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας (http://mfa.gov.ua/en/news-feeds/foreign-offices-news/36389-do-greciji-pribuli-poraneni-vijsykovosluzhbovci-nacgvardiji-ukrajini-ta-zbrojnih-sil-ukrajini) έξι τραυματίες Ουκρανοί στρατιώτες έφτασαν χθες, 14/5, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προκειμένου να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο ΚΑΤ της Αθήνας. 

Βίντεο από τα επεισόδια στη δίκη της Χρυσής Αυγής


Επεισόδια στη δίκη της Χρυσής Αυγής


Γράμμα από ένα φαντάρο: Η καρδιά του ρατσισμού χτυπάει στο Καστελόριζο

Η επιστολή του συναδέλφου φαντάρου που υπηρετεί στο Καστελόριζο είναι συγκλονιστική και σοκαριστική.
Ουσιαστικά φέρνει στο προσκήνιο την "άγνωστη" συμμετοχή του Στρατού στον πόλεμο κατά των μεταναστών, που φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με την καθεστωτική προπαγάνδα του "ανθρωπιστικού έργου" των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς παρουσιάζονται μαζί με το Λιμενικό να σώζουν μετανάστες... Αποκρύπτοντας βεβαίως τις δολοφονίες μεταναστών στις παράνομες επαναπροωθήσεις, όπως έκαναν στο Φαρμακονήσι...
Πρόκειται για μια αισχρή ιστορία που άρχισε τη δεκαετία του 90' στα ελληνοαλβανικά σύνορα με βασανιστήρια, ληστείες, τραυματισμούς μεταναστών κοκ, συνεχίστηκε έκτοτε στα ναρκοπέδια του Έβρου και στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.
Όμως όσα αποκαλύπτονται δεν αφορούν το έργο κάποιων φασιστών στον Στρατό, αλλά την επίσημη πολιτική της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των κυβερνήσεων, που φυσικά δεν αποτυπώνονται σε γραπτές διαταγές!   

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Την οργή του δημοσιογραφικού κόσμου, των κατοίκων της Ζακύνθου αλλά και του συνόλου του λαού μας προκάλεσε η σύλληψη του απολυμένου δημοσιογράφου της ΕΡΑ Ζακύνθου Πέτρου Πομώνη, από την αστυνομία, με την κατηγορία της κατάληψης δημόσιας περιουσίας! Το «έγκλημα» του απολυμένου αγωνιστή της ΕΡΤ ήταν η επί μήνες συνέχιση των εκπομπών της ΕΡΑ Ζακύνθου μέσα από το κτίριο των εγκαταστάσεων στην Ζάκυνθο ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίστασης για το πραξικοπηματικό «μαύρο» που είχε βάλει η προηγούμενη κυβέρνηση στην ΕΡΤ πετώντας στον δρόμο χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων.
Όπως είπε ο Πέτρος Πομώνης συνελήφθη με εισαγγελική παραγγελία του Εισαγγελέα Εφετών Πατρών προς τον εισαγγελέα Ζακύνθου  καθώς ενεργοποιήθηκε σχετική εντολή του 2014 !!! μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει σε βάρος του μέλος του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ !

MOMA: ΟΤΑΝ «ΤΑ ΧΩΝΙΑ» ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η κάθε εξουσία έχει την αυλή και τους  αυλοκόλακες της. Αυτή τη διάσταση της κυβέρνησης μας αποκαλύπτει η κατευθυνόμενη δημοσιογραφία των τελευταίων ημερών, που θυμίζοντας τις χειρότερες μέρες διαπλοκής-διαφθοράς και στρατευμένης προπαγάνδας των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, επιχειρεί να ωραιοποιήσει τις επιλογές του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου.
Αποκρύπτοντας τις κυβερνητικές κωλοτούμπες σε Ε.Ε. και εργολάβους, την προσπάθεια στρατολόγησης νέων Μισθοφόρων Στρατιωτών (ΟΒΑ) και την επέκταση της μαύρης εργασίας στον Στρατό, με κύριο στοιχείο την ανακύκλωση των νέων και την ένταση της εκμετάλλευσης τους, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει λόγο για «κόκκινες γραμμές» στα εργασιακά απέναντι στην Τρόϊκα και τους τοκογλύφους.

Σύγκρουση Ρωσίας-Κίνας για έλεγχο της Κ. Ασίας περιπλέκει την εξίσωση

Ιστορική συμφωνία υπέγραψαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ, για κατασκευή αγωγού που θα συνδέσει τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Σιβηρίας με τις ενεργοβόρες βιομηχανίες της Ανατολικής Κίνας.
Οι ρωσο-κινεζικές σχέσεις βρίσκονται σε φάση άνθησης. Καθώς η Μόσχα βρίσκεται σε σύγκρουση με τη Δύση για την Ουκρανία, κινείται ολοένα και πιο κοντά στον επί μακρό εταίρο της, το Πεκίνο. Το 2014 οι δύο χώρες υπέγραψαν μια μεγάλη ενεργειακή συμφωνία, άλλες οικονομικές και ενεργειακές συμφωνίες, αλλά και στρατιωτικές συμφωνίες.
Του Björn Alexander Düben ΠΗΓΗ: http://thediplomat.com/

Στρατηγός βλέπει «κοινό συμφέρον» Ισραήλ-Χαμάς

Σε μια κίνηση που αντιπροσωπεύει μια δραματική αλλαγή στην στάση του Ισραήλ έναντι της Χαμάς, ο Ισραηλινός υποστράτηγος Σάμι Τούργκεμαν, δήλωσε πως το Ισραήλ και η Χαμάς έχουν κοινά συμφέροντα.
«Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση άλλη πέραν της Χαμάς, όσον αφορά την κυριαρχία στη Λωρίδα της Γάζας. Η μόνη άλλη εναλλακτική είναι η κατοχή της από το Ισραήλ ή το χάος», είπε ο Τούργκεμαν. Ο Ισραηλινός υποστράτηγος είπε πως η Χαμάς, αντίθετα με το Ισλαμικό Κράτος ή την αλ Κάιντα, δεν είναι υπέρ της παγκόσμιας τζιχάντα και προτιμά την σταθερότητα στην περιοχή.

Κι άλλα μαχητικά της USAF σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης

Αποτέλεσμα εικόνας για F-15C
Επιπλέον αμερικανικά μαχητικά, στην προκειμένη περίπτωση 12 F-15C, αναπτύχθηκαν στη Βουλγαρία, ελάχιστες μόνο ημέρες μετά την ανάπτυξη αεροσκαφών εγγύς υποστήριξης Α-10 στην Εσθονία. Τα 12 F-15C ανήκουν στην 159η Μοίρα Μαχητικών της 125ης Πτέρυγας.

Αναπτύχθηκαν, δε, στη Βουλγαρία μαζί με 200 άτομα από το προσωπικό της μοίρας. Τα αμερικανικά μαχητικά αναπτύχθηκαν στη βάση του Ιγκνατίεβο, στη Φιλιππούπολη, από τη βάση του Ράμσταϊν της Γερμανίας, όπου βρίσκονταν από τον Απρίλιο. Η μοίρα μετονομάστηκε, επίσης, σε 159η Εκστρατευτική Μοίρα Μαχητικών.

Οι Παράπλευρες Απώλειες Κάθε Αναβολής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής

Τα ονόματά τους ακούγονται στην αίθουσα του δικαστηρίου για δεύτερη φορά. Η διαδικασία έχει φτάσει στην ανάγνωση του καταλόγου των μαρτύρων και οι Αιγύπτιοι ψαράδες που τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου του 2012 είχαν δεχτεί άγρια δολοφονική επίθεση από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο σπίτι τους την ώρα που κοιμόντουσαν, δηλώνουν παρόντες. Η υπόθεσή τους είναι ανάμεσα σε αυτές που έχει φέρει στο εδώλιο την Χρυσή Αυγή, η οποία δικάζεται με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.
(Κείμενο: Μελπομένη Μαραγκίδου, Vice, 14/05/2015. Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μαϊδής).

Η ΠΓΔΜ, η «Μεγάλη Αλβανία» και ο κίνδυνος ανάφλεξης στα Βαλκάνια

«Πόλεμος» στα Σκόπια, φωτιά στα Βαλκάνια!Τα αιματηρά γεγονότα του Σαββάτου στο Κουμάνοβο, στον βορρά της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), όπου δυνάμεις της αστυνομίας και Αλβανοί ένοπλοι συγκρούονταν για ώρες, γεννούν φόβους για νέα αποσταθεροποίηση στη Βαλκανική Χερσόνησο, η οποία αποτελεί θέατρο εθνικών αντιπαραθέσεων από την εποχή της δημιουργίας εθνικών κρατών, μετά τη σταδιακή διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Αυστροουγγαρίας, στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα.

Ρωσία - ΜΜΕ: Οι ταραχές στη ΠΓΔΜ συνδέονται με τον φυσικό αγωγό και τις αμερικανικές παρεμβάσεις

Με τον υπό σχεδίαση φυσικό αγωγό αερίου, συνδέουν τις εξελίξεις στα Σκόπια τα ρωσικά ΜΜΕ. Ως νέα Ουκρανία μπορεί να μετατραπούν τα Σκόπια σύμφωνα με δημοσίευμα
Oι ταραχές στα Σκόπια μπορεί να συνδέονται με το σχέδιο του αγωγού φυσικού αερίου «Turkish-Greek Stream» εκτιμά ο αναλυτής Μάρκο Γκάσιτς σε συνέντευξή του στο ρωσικό δίκτυο Russia Today.

67 χρόνια από τη μέρα του ξεριζωμού των Παλαιστινίων ΤΕΚ - "Για όσο χρειαστεί... Μέχρι την Απελευθέρωση και την Επιστροφή"





Να το λύσουμε εμείς!


Ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια κατευνασμού των λεγόμενων φίλων της λύσης και στον εθνικιστικό παροξυσμό της μη λύσης, υπάρχει ένας δρόμος που όχι μόνον δεν είναι ουτοπικός, αλλά τουναντίον είναι ο μόνος εφικτός για εμάς.
Η λύση του Κυπριακού δεν είναι πανάκεια, μας διαβεβαιώνουν και από το κόμμα της αριστεράς, το ΑΚΕΛ. Από την άλλη οι φιλελεύθεροι πιέζουν για συλλογικό αυτομαστίγωμα των δύο κοινοτήτων, προσπαθώντας να προωθήσουν τα συμφέροντα των αστικών τάξεων της περιοχής ως τα συμφέροντα όλου του λαού. Σύμφωνα με τους φιλελεύθερους, εάν κάποιος δεν ασπάζεται την λύση του κεφαλαίου, είναι με τους εθνικιστές. Από την άλλη πλευρά, για τους εθνικιστές, οι κομμουνιστές και σοσιαλιστές της Κύπρου είναι προδότες.

Ο χριστιανικός φονταμενταλισμός δεν αντέχει τον Πικάσο

CExcFs9VIAAuz0i
Το ακροδεξιό, υπερσυντηρητικό δίκτυο FOX NEWS – πρότυπο προπαγάνδας αρκετών ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών – αποφάσισε να καλύψει το στήθος γυναίκας στον κυβιστικό πίνακα του Πικάσο, «Γυναίκες του Αλγερίου, Εκδοχή Ο» .
Το κανάλι υιοθετεί συχνά ακραία ηθικολογική στάση και παρουσιάζει τις απόψεις τηλε-ευαγγελιστών, τα επιχειρήματα των οποίων ελάχιστα διαφέρουν από τους ιεροεξεταστές της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας πριν από την Αναγέννηση. 

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ έχουν Συνέχεια! Ν. Δένδιας, Μ. Χρυσοχοίδης, Ι. Πανούσης!



Συζήτηση για την απειλή του φανατικού Ισλάμ και την εσωτερική ασφάλεια από το Δίκτυο της Άννας Διαμαντοπούλου
Ομιλητές στη συζήτηση οι Ι. Πανούσης, Ν. Δένδιας και Μ. Χρυσοχοίδης
Πανούσης: Θέλω να κρατήσω το κεκτημένο του Δένδια στο κέντρο της Αθήνας
Η δημιουργία συναίνεσης στα μεγάλα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, όπως το μεταναστευτικό και η τρομοκρατία, τέθηκαν επί τάπητος στη συζήτηση, που οργανώθηκε απόψε, από το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση, υπό την Άννα Διαμαντοπούλου,με θέμα:"Η απειλή του φανατικού Ισλάμ & ISIS και η εσωτερική ασφάλεια" και προσκεκλημένους τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης, Ι. Πανούση, και τους προκατόχους του, Μ. Χρυσοχοίδη και Ν. Δένδια.

Δελτίο Τύπου της ελληνικής αποστολής στο 2ο Καραβάνι Αλληλεγγύης στο Ντονμπάς

Δελτίο Τύπου
Ελληνική αποστολή στο 2ο Διεθνές Αντιφασιστικό Καραβάνι Αλληλεγγύης στο Ντονμπάς (Αν. Ουκρανία)
Η ελληνική 15μελής αποστολή που πήρε μέρος στο 2ο Διεθνές Αντιφασιστικό Καραβάνι Αλληλεγγύης στο Ντονμπάς επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από πενθήμερη παραμονή στο ελεύθερο Ντονμπάς. Καταρχάς, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους μαζικούς φορείς, τις εργατικές λέσχες και τα κοινωνικά στέκια, τα κόμματα και τις οργανώσεις της αριστεράς που στήριξαν το Καραβάνι που οργάνωσε η ελληνική Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία και να ενημερώσουμε ότι η αποστολή μας ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Περισσότεροι από 100 αντιφασίστες και αντιφασίστριες, κυρίως από την Ευρώπη (Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Τουρκία, Βρετανία, Πολωνία, Ρωσία, Ουκρανία κ.α.), μεταφέραμε πάνω από έναν τόνο ανθρωπιστικής βοήθειας (είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, ρούχα, τρόφιμα) και τα παραδώσαμε σε παιδιά, ηλικιωμένους και αγωνιστές της ελευθερίας.

Ταξική και φυλετική οργή στις ΗΠΑ – Ντέϊβιντ Χάρβεϊ

Ταξική και φυλετική οργή στις ΗΠΑ – Ντέϊβιντ Χάρβεϊ
Ο Ντέιβιντ Χάρβεϊ είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους μαρξιστές στοχαστές, με ευρύ έργο που εκκινεί από τη μελέτη των πόλεων και των κοινωνικών κινημάτων και φτάνει μέχρι την ανάλυση των καπιταλιστικών κρίσεων και τον σύγχρονο ιμπεριαλισμό. Το τελευταίο του βιβλίο επικεντρώνεται στις αντιφάσεις του καπιταλισμού και στην προοπτική ανατροπής του και θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Συνέντευξη στον Θάνο Ανδρίτσο
- Έχοντας ζήσει αρκετά χρόνια στη Βαλτιμόρη, πώς βλέπετε τις σημερινές εξελίξεις.

Αλληλεγγύη στην ΕΡΑ Ζακύνθου-Καμιά συρρίκνωση των δομών της ΕΡΤ

Μόνο ως κακούγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί η σημερινή εισβολή της αστυνομίας στην ΕΡΑ Ζακύνθου και η προσαγωγή του εργαζόμενου-δημοσιογράφου Πέτρου Πομώνη που βρίσκονταν εκεί. 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟΥΡΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ!!! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ...

Κατάπτυστη δικαστική απόφαση σε βάρος αγωνιστή της ATIK!
toyrkos_ekdosi_0
Την έκδοση στη Γαλλία του Τούρκου αγωνιστή της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), Ντενίζ Πεκτάς, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών που συνεδρίασε Την Τρίτη 12/5. Σε βάρος του Τούρκου αγωνιστή, ο οποίος έχει γερμανική υπηκοότητα, έχουν εκδοθεί δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, ένα από τη Γαλλία κι ένα από τη Γερμανία, στα οποία κατηγορείται για την πολιτική του δράση στα πλαίσια της ΑΤΙΚ. Δράση η οποία, παρότι κινείται μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας, χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική αναδεικνύοντας για πολλοστή φορά το καθεστώς φασιστικοποίησης που ισχύει στην ΕΕ και εκδηλώνεται ενάντια στους αγώνες και τους αγωνιστές, ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες.