Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Η Τουρκία κατέρριψε στρατιωτικό αεροσκάφος της Συρίας

ImageΟι Τούρκοι κατέρριψαν στρατιωτικό αεροσκάφος της Συρίας . Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F 16 κατέρριψαν σήμερα το απόγευμα συριακό στρατιωτικό αεροσκάφος.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Άγκυρα το αεροσκάφος είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο. 
Τα F-16 που ανέλαβαν να καταρρίψουν το αεροσκάφος απογειώθηκαν από στρατιωτική βάση στα Άδανα της νότιας Τουρκίας . Η κατάρριψη έγινε με χρήση πυραύλων χωρίς ακόμη να έχουν γίνει γνωστές οι υπόλοιπες λεπτομέρειες της επιχείρησης. 

ΝΑ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Αίγυπτος: Σε θάνατο καταδικάστηκε ο Μόρσι

Image
Χειρότερη μοίρα από εκείνη του Χόσνι Μουμπάρακ περιμένει τον διάδοχό του στην προεδρία της Αιγύπτου. Ο Μοχάμεντ Μόρσι καταδικάστηκε σε θάνατο για μαζική απόδραση από φυλακές της χώρας το 2011. 
Ο Μόρσι καταδικάστηκε σε θάνατο για τη συμμετοχή του στα βίαια επεισόδια στη διάρκεια της εξέγερσης το 2011, για συνωμοσία και για αποδράσεις από φυλακές της χώρας.
Εκτός από τον Μόρσι, στην εσχάτη των ποινών καταδικάστηκαν και άλλοι 100 κατηγορούμενοι, μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΝΕΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΟΒΑ Ο Π.ΚΑΜΜΕΝΟ; Παραιτήθηκε αρχιλοχίας από την Ελλάδα έγινε στρατηγός του γύρου στην Αυστραλία

Image
Παραιτήθηκε από τον στρατό ως αρχιλοχίας μετανάστευσε στην Αυστραλία κι έγινε “στρατηγός” του “γύρου”!
Η ιστορία του πρώην πλέον αρχιλοχία Θωμά Δελιόπουλου έχει μεγάλο ενδιαφέρον όπως την παρουσιάζει η εφημερίδα “Άγορα”.
Ο αρχιλοχίας παραιτήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια. Έχοντας ειδικότητα μάγειρα έφυγε για την Αυστραλία. Εγκαταστάθηκε στη Μελβούρνη , όπου “έστησε” το “Kalimera”,ένα σουβλατζίδικο . Το οποίο πολύ σύντομα “απογειώθηκε”. Σήμερα σερβίρει 1500 σουβλάκια κάθε μέρα και είναι έτοιμος να ανοίξει το δεύτερο μαγαζί του που θα το ονομάσει Mykonos.

ΒΙΝΤΕΟ: Συμβουλές από βετεράνο στις ειδικές δυνάμεις αρχιλοχία Σταν Γκοφ για αυτούς που αξιολογούν την ένταξη στο στρατό.


Advice for those considering joining the military

Άμεση παρέμβαση ΓΕΣ και Ταξιαρχίας αποτέλεσμα καταγγελίας γονιού για την άδικη μετάθεση του στρατευμένου παιδιού του


Με χαρά ενημερωθήκαμε ότι για μια ακόμη φορά η παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έφερε αποτέλεσμα. 
Άμεση υπήρξε η παρέμβαση του ΓΕΣ και της Ταξιαρχίας μετά την καταγγελία γονιού για την άδικη μετάθεση του παιδιού του. 
Το θέμα επανεξετάζεται με σκεπτικό της διοίκησης τη δικαίωση του στρατευμένου και της οικογένειας τους.  
Θυμίζουμε την σχετική καταγγελία:
«Κρίμα. Εγώ πίστεψα τον Υπουργό Άμυνας Π.Καμμένο που είπε «τέλος στα βύσματα».
Είναι πατέρας στρατευμένου που ήρθε μετάθεση στο Στρατόπεδο Κανάκη, στη Θεσσαλονίκη, αφού είχε υπηρετήσει σε μονάδα της παραμεθορίου στον Έβρο.
Με το που παρουσιάζεται του λένε ότι φεύγει κατ΄ ευθείαν με απόσπαση στην Καβάλα.
Και οι έξι μήνες στην παραμεθόριο κύριοι; Δεν μετράνε;

Ο ΥΕΘΑ Καμμένος μοιράζει το Αιγαίο με τις ΗΠΑ και προσφέρει νησί για βάση στο ΝΑΤΟ

Ομιλία Καμμένου στο συνέδριο του Economist - Πρόταση για ΝΑΤΟϊκή βάση στο ΑιγαίοΗ εξωτερική πολιτική της πρώτης αριστερής κυβέρνησης διαφημίζεται ως φιλειρηνική, αλλά αποκαλύπτεται επικίνδυνα και εξαιρετικά φιλοπόλεμη, ενώ ξεπερνά στη χυδαιότητα της ταύτισης των ελληνικών αστικών συμφερόντων με τους ιμπεριαλιsτικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ακόμη και τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο ηγέτης των ακροδεξιών ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Π.Καμμένος φαίνεται ότι θεωρεί προνομιακό χώρο παρέμβασης του τα διάφορα Συνέδρια που προκαλούν το ενδιαφέρον του ευρωπαϊκού και αμερικανικού κεφαλαίου, για να διατυπώσει τις εξτρεμιστικές του προτάσεις.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/5 Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΕΘΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5 στις 7.00 π.μ

Η Οργή του γονιού για την άδικη μετάθεση του στρατευμένου παιδιού του καταγράφεται σε επιστολή διαμαρτυρίας που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ:
«Κρίμα. Εγώ πίστεψα τον Υπουργό Άμυνας Π.Καμμένο που είπε «τέλος στα βύσματα».
Είναι πατέρας στρατευμένου που ήρθε μετάθεση στο Στρατόπεδο Κανάκη, στη Θεσσαλονίκη, αφού είχε υπηρετήσει σε μονάδα της παραμεθορίου στον Έβρο.

Ναυτική βάση στην Αφρική φαίνεται πως θα αποκτήσει η Κίνα


Η Κίνα διαπραγματεύεται με το Τζιμπουτί για την δημιουργία κινεζικής ναυτικής βάσης στη μικρή αφρικανική χώρα, η οποία όμως ελέγχει το στενό του Άντεν, και κατ’ επέκταση τη διώρυγα του Σουέζ. Αυτό αποκάλυψε, σύμφωνα με τον έγκυρο οργανισμό αμυντικών πληροφοριών IHS Jane’s, ο πρόεδρος του Τζιμπουτί Ισμαήλ Ομάρ Γκουελέ, ο οποίος συμπλήρωσε πως η χώρα του έχει παραχωρήσει, επίσης, ναυτική βάση στην Ιαπωνία.

Οι χώρες της Βαλτικής ζητούν στρατεύματα του ΝΑΤΟ

Οι χώρες της Βαλτικής θα ζητήσουν σύντομα από το ΝΑΤΟ να αναπτύξει στο έδαφός τους χιλιάδες στρατιώτες για να διαδραματίσουν αποτρεπτικό ρόλο έναντι της Ρωσίας, δήλωσε Λιθουανός στρατιωτικός εκπρόσωπος.
 «Επιθυμούμε μια μονάδα μεγέθους ταξιαρχίας, ώστε κάθε βαλτική χώρα να έχει ένα τάγμα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο λοχαγός Μιντάουγκας Νεϊμόντας. Οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Εσθονίας θα διατυπώσουν κοινό αίτημα, το οποίο θα έχει εγκριθεί από τους ανωτέρους τους σε πολιτικό επίπεδο, προς τον Αμερικανό πτέραρχο Φίλιπ Μπρίντλοβ, διοικητή των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, διευκρίνισε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος. 

Αναχαίτιση ρωσικών βομβαρδιστικών βορείως της Σκωτίας

Aεροσκάφη Typhoon της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας (RAF) απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν δύο ρωσικά βομβαρδιστικά, τα οποία πετούσαν κοντά στα όρια του εναέριου χώρου του Ηνωμένου Βασιλείου, βορείως της Σκωτίας.
Οι αναχαιτίσεις ρωσικών αεροσκαφών από χώρες - μέλη του NATO έχουν αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο, με φόντο τη ρωσική εμπλοκή στην κρίση στην ανατολική Ουκρανία. 

Συνεργασία ΝΑΤΟ - ΕΕ για την αντιμετώπιση υβριδικού πολέμου

Image
Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ συμφώνησαν για περαιτέρω συνεργασία για την αντιμετώπιση του «υβριδικού πολέμου», της εμπλοκής στρατευμάτων αγνώστου ταυτότητας, της προπαγάνδας και της οικονομικής πίεσης που η στρατιωτική συμμαχία υποστηρίζει ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε εναντίον της Ουκρανίας.
Η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι ενημέρωσε επίσης τους υπουργούς εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στην Τουρκία όσον αφορά τα σχέδια για μια επιχείρηση της ΕΕ με σκοπό την καταστροφή πλοίων που χρησιμοποιούνται για την διακίνηση χιλιάδων μεταναστών από τη Λιβύη στην Ευρώπη. Το ΝΑΤΟ τόνισε πως θα λάβει υπόψη του οποιοδήποτε αίτημα βοήθειας στην επιχείρηση, διευκρινίζοντας πάντως ότι μέχρι στιγμής η ΕΕ δεν υποβάλει τέτοιο.

Πως ένας ρώσος υπολοχαγός έσωσε τον κόσμο από πυρηνική καταστροφή

Μία νύχτα του 1983, σε ένα ρωσικό καταφύγιο, μία κόκκινη ένδειξη άρχισε να αναβοσβήνει στην οθόνη του συστήματος προειδοποίησης.
Πυρηνική επίθεση ή λάθος συναγερμός; Ένας άνθρωπος έπρεπε να αποφασίσει. Αυτή είναι η συγκλονιστική ιστορία του
Ζει σε ένα κακόφημο χωριό νότια της Μόσχας.
Για να τον συναντήσεις θα πρέπει να διασχίσεις δρόμους γεμάτους σκίνχεντς και μεθυσμένους. Να φτάσεις σε ένα συγκρότημα πολυκατοικιών σοβιετικού τύπου και να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου χωρίς να αφήσεις τίποτα πολύτιμο μέσα.

Ελλάδα: Θεραπευτικό "θέρετρο" για την ουκρανική Εθνοφρουρά

Τραυματίες της ουκρανικής ναζιστικής Εθνοφρουράς και του ουκρανικού στρατού προσκλήθηκαν στην Αθήνα για νοσηλεία
αζο2
Γράφει: Γρηγόρης Τραγγανίδας toperiodiko.gr

Τραυματίες της ουκρανικής Εθνοφρουράς καθώς και τραυματισμένοι στρατιωτικοί του ουκρανικού στρατού που, ως κομμάτια του καθεστώτος του Κιέβου, διεξάγουν πόλεμο εναντίον του εξεγερμένου λαού του Ντονμπάς, βρίσκονται από χθες Πέμπτη στην Αθήνα για νοσηλεία.

Τα ουκρανικά ΜΜΕ αναπαράγουν από χθες το πρωί την είδηση η οποία είναι διασταυρωμένη και από ελληνικής πλευράς.

ΣΥΡΙΖΑ και στρατιωτική θητεία- τα θυμάται κανείς....

Η συντριπτική υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ στους κόλπους της ελληνικής νεολαίας τον επιφορτίζει με νέα καθήκοντα προκειμένου να ανταποκριθεί στις πολυποίκιλες προσδοκίες της. Για να το πετύχει αυτό οφείλει να ριζοσπαστικοποιήσει το πρόγραμμά του σε τομείς που αγγίζουν την καθημερινότητα των νέων ανθρώπων. Έναν τέτοιον τομέα συνιστά και η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, ένας θεσμός απαρχαιωμένος, ανελεύθερος και άχρηστος, που έχει ήδη καταργηθεί στις 24 από τις 27 χώρες της Ε.Ε.. 

Τα ΜΑΤ στην Κρήτη επιβάλλουν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας: Ένα μεγάλο ΕΥΓΕ σε ΣΥΡΙΖΑ-Πανούση...


Αεροδρόμιο Ηρακλείου ώρα 8.Οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων αγωνίζονται για να υπογράψουν συλλογικές συμβάσεις.
Τα ματ στο πλευρό των αφεντικών ετοιμάζονται να χτυπήσουν.
Πρώτη φορά αριστερά;

«Μπλε φίλε» έλα απόψε που πονάω. Οι προτάσεις μας για τον ραδιοφωνικό σταθμό της Αστυνομίας

Τα νέα είναι υπέροχα.
Ο Πανούσης θέλει να δώσει στους αστυνομικούς έναν ραδιοφωνικό σταθμό για να έχουν να παίζουν.
Εμείς, λοιπόν, στηρίζουμε και προτείνουμε ιδέες για να γίνει το πρόγραμμα του σταθμού ανταγωνιστικό και να γράψει ιστορία.
Αυτές είναι οι τίμιες προτάσεις μας :
Στις 07.00 το πρωί ο λαός θα φτιάχνει καφέ ακούγοντας την εκπομπή «Θα ξυπνήσεις σκουλήκι, τ’άκουσες;» με τον Στάθη Θεοχάρη.

Isis reaches gates of ancient Syrian city Palmyra, stoking fears of destruction


palmyra syriaOfficials say they can safeguard artefacts, but architecture is under threat
Isis destroyed Iraq’s ancient sites Nimrud and Hatra in Marchhe well-preserved city of Palmyra remains one of the most important cultural centres in the ancient world, known for its unique blend of Graeco-Roman and Persian influences. Photograph: Joseph Eid/AFP/Getty Images

Οι Εναλλακτικές εάν δεν Θέλεις να πας Φαντάρος για Ιδεολογικούς ή Προσωπικούς Λόγους

Μέχρι επιτέλους να καταργηθεί η υποχρεωτική στράτευση και σταματήσεις να χάνεις εννιά μήνες από τη ζωή σου κρατώντας ένα όπλο και καθαρίζοντας «Καλλιόπες», υπάρχουν πάντα επιλογές ώστε να το αποφύγεις. Αν δεν γουστάρεις την ιδέα να υπηρετήσεις μπορείς είτε να βγεις Ι5, παίρνοντας το γνωστό ως «τρελόχαρτο», μέθοδο που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι. Άλλη επιλογή είναι να γίνεις ολικός αρνητής στράτευσης ή ανυπότακτος όπως θα σε λένε. Όμως είναι αρκετά δύσκολο κι ετοιμάσου να χτίσεις γερό στομάχι, αφού οι ανυπότακτοι αντιμετωπίζουν μία σειρά από κυρώσεις, καταδικάζονται από στρατοδικεία και πληρώνουν 6.000 ευρώ πρόστιμο. Η άλλη επιλογή που είναι επίσης δύσκολη είναι να δηλώσεις αντιρρησίας συνείδησης και να κάνεις εναλλακτική υπηρεσία. Τι σημαίνει όμως αυτό;

Οι Σύμμαχοι του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξοπλίζουν το ISIS!

Τεθωρακισμένα οχήματα για τους ισλαμιστές της Λιβύης πιάστηκαν με ρεσάλτο νότια της Κρήτης Σε ομιλία του στο συνέδριο του Economist, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είπε ότι "η Ελλάδα θα συνεχίσει την στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, θα προχωρήσει σε αεροπορικές ασκήσεις με την Αίγυπτο και σε συνεργασία με τα Αραβικά Εμιράτα".

Να το έργο των Συμμάχων: 
Τεθωρακισμένα οχήματα για τους ισλαμιστές της Λιβύης πιάστηκαν με ρεσάλτο νότια της Κρήτης
Μεγάλη επιτυχία του Λ.Σ. και των ειδικών δυνάμεων του Π.Ν. εχθές με την κατάσχεση φορτίου οχημάτων το οποίο προοριζόταν για τους ισλαμιστές της ISIS στη Λιβύη.