Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Εκπομπή Φύλλο Πορείας του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5 το Σαββάτο 22/5/2015 στις 7.00 π.μ.

Εκπομπή Φύλλο Πορείας του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5 το Σαββάτο 22/5/2015 στις 7.00 π.μ.
Στον ελληνικό Στρατό δεν υπάρχουν πια βύσματα…

Είναι δέσμευση του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  
diktiospartakos.blogspot.com

Τα κροκοδείλια δάκρυα χύνονται πάνω από την Παλμύρα

Παλμύρα
H Παλμύρα έπεσε… Είναι πλέον στα χέρια τους. Τα αγάλματα της Μοσούλης κατακρεουργήθηκαν, η Βιβλιοθήκη της Μοσούλης – 112.000 χειρόγραφα και 8.000 βιβλία – έγιναν στάχτη. Η Χάτρα καταστράφηκε. Χιλιάδες αντικείμενα μακραίωνου πολιτισμού του ανθρώπου, όταν δεν σπάνε με βαριοπούλες, βρίσκουν διεξόδους στους διεθνείς διαδρόμους αρχαιοκαπηλείας, αποθηκεύονται για λίγο διάστημα, μέχρι δηλαδή να αποκτήσουν πλαστά πιστοποιητικά μονιμότητας και μετά εμφανίζονται στις αγορές της Ευρώπης και κυρίως των ΗΠΑ. 

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΙΣΡΑΗΛ


Ντροπή! Ανάμεσα στο να διατηρείς κάποιες σχέσεις για γεωπολιτικούς λόγους και στο να γράφεις αυτό το ανοσιούργημα ως Υπουργείο Εξωτερικών υπάρχει άβυσσος. 
Τόσο μεγάλη, μάλιστα, όση η ντροπή που πρέπει να νιώθουν οι συγγραφείς της, όχι απέναντι σε εμάς αλλά απέναντι σε αυτούς που μαζικά δολοφονήθηκαν πριν λίγους μήνες και απέναντι στην ιστορία της χώρας μας που καμία σχέση δεν έχει με τις διαρκείς φρικαλεότητες του Ισραήλ.
Εκτός από την ασφυξία (όπως ανέφερε ο Μ. Γλέζος σε προηγούμενη ανάρτηση), φαίνεται πως εξαπλώνεται και η ΑΜΝΗΣΙΑ!

Oι διακρίσεις και η ανισότητα στο Ισραήλ δεν ξεκινά ούτε τελειώνει στα λεωφορεία.

Παλαιστίνιοι εργάτες επιβιβάζονται σε ένα νέο ξεχωριστό λεωφορειό στο σημείο ελέγχου Eyal, 4 Μαρτίου 2012. (Oren Ziv / Activestills.org) Το Ισραήλ άρχισε τον διαχωρισμό στα λεωφορεία, που μεταφέρουν τους Παλαιστίνιους εργάτες στο Ισραήλ, πριν χρόνια. Την περασμένη Τετάρτη, οι αρχές ανακοίνωσαν ένα πιλοτικό πρόγραμμα για να διαχωρίσουν τα λεωφορεία, που θα τους πηγαίνουν πίσω στα σπίτια τους.

Συνεχίζονται οι θηριωδίες στο Ντονμπάς: Βίντεο με απαγχονισμό ζευγαριού από Ουκρανούς ναζί.


Οι εκλεκτοί και ευνοημένοι των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, οι οπαδοί του νέου καθεστώτος της καθαρής εθνικιστικής Ουκρανίας, τα μέλη του τάγματος μισθοφόρων (με το όνομα Donbass Battalion) που έχει χρηματοδοτήσει προσωπικά ο Kolomoisky, (πάμπλουτος επιχειρηματίας – ολιγάρχης, ιδιοκτήτης της Ντνίπρο και μέχρι πρότινος πολιτικός διοικητής του Ντνιπροπετρόφσκ) είναι από ότι δείχνουν οι αποκαλύψεις υπεύθυνοι για ακόμη μια θηριωδία στην περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας. Ένα έγκλημα έξω από κάθε «κανόνα πολέμου» που αποτυπώνει καθαρά το διαστροφικό πρόσωπο του εθνικισμού, του νεοναζισμού που έχει κατακλύσει την περιοχή…

173 ΜΕΑ/ΑΠ στη Λεπτή Ορεστιάδας: επικίνδυνο φυλάκιο, άθλιες συνθήκες, νηστικοί φαντάροι σε μια μονάδα Σουβλατζίδικο!

Οι καταγγελίες των συναδέλφων από το  173 ΜΕΑ/ΑΠ, στη Λεπτή Ορεστιάδας, περιγράφουν τερατώδεις και επικίνδυνες καταστάσεις. Κυρίως όμως αποκαλύπτουν μια κατάσταση η οποία ήδη θα έπρεπε να είχαν εντοπίσει οι Επιθεωρήσεις του αρμόδιων στρατιωτικών αρχών.
Αλήθεια η Ταξιαρχία, η Μεραρχία και ο Γενικός Επιθεωρητής τι κάνουν; Τα όσα καταγγέλλονται όχι απλώς πρέπει να κινητοποιήσουν το ΓΕΣ, αλλά να σημάνουν συναγερμό στις ελεγκτικές οικονομικές του υπηρεσίες.
Και αυτό γιατί για μια ακόμη φορά προκύπτει θέμα με την αμαρτωλή λειτουργία των ΚΨΜ, που από εστίες ανάπαυλας και ψυχαγωγίας των στρατιωτών, καταντούν εστίες εκμετάλλευσης τους και πηγές κερδοφορίας για τις διοικήσεις των μονάδων. Τόσο δύσκολο είναι επιτέλους να μπουν ταμειακές μηχανές και να ελέγχονται τα παραστατικά;

Τον λουφαδόρο τραγουδιστή Αργυρό πήρε τελικά στο κυνήγι το ΓΕΣ- Διακόπηκε η άδειά του.

Image
Για μια ακόμη φορά όχι μόνο αποδεικνύεται η ακρίβεια των καταγγελλιών μας, αλλά κυρίως ότι η αντίσταση των φαντάρων και η δράση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μπορούν να αντιμετωπίσουν την αυθαιρεσία και το πελατειακό κράτος, να υπερασπίσουν τα δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Έτσι λοιπόν  “συναγερμό” προκάλεσαν τα παράπονα στρατιωτών από την Αλεξανδρούπολη για τα προνόμια που απολαμβάνει ο τραγουδιστής Κώστας Αργυρός. Το θέμα πήρε διαστάσεις και σε υπουργικά γραφεία με τον ΥΦΕΘΑ Νίκο Τόσκα να ζητά διευκρινήσεις και εξηγήσεις. 
Σύμφωνα με νέα ανταπόκριση φαντάρων, ο τραγουδιστής έχει κληθεί να επιστρέψει στην μονάδα του παρά το γεγονός ότι του είχε δοθεί άδεια.
Να θυμίσουμε τις συνέβη:

Η νομική "κατάρριψη" της μετάθεσης 18 στελεχών στις Βρυξέλλες για την νέα θέση του Α/ΓΕΕΘΑ

Image
Το θέμα της στελέχωσης του “ευρωπαϊκού επιτελείου” του στρατηγού Κωσταράκου στις Βρυξέλλες στη θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ ,έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση. Η οποία επικεντρώνεται στους κανονισμούς,τις διαδικασίες και τις αποφάσεις οι οποίες όπως υποστηρίζουν οι γνώστες αυτών των θεμάτων παραβιάζονται.

Ένας απ΄ αυτούς που ξέρουν καλά νόμους,διατάξεις και αποφάσεις που βρίσκονται σε ισχύ, αναλαμβάνει να μας εξηγήσει ποια είναι τα νομικά κενά που υπάρχουν στην διαφαινόμενη αποστολή των 18. 

Αυτά είναι τα νέα ιπτάμενα κατασκοπευτικά του Αμερικανικού Πενταγώνου

Στην ανάπτυξη ενός «μίνι» αεροσκάφος- drone, το οποίο χωρά στην παλάμη και μπορεί να ριχτεί σε μια περιοχή από τον ουρανό, λειτουργώντας σαν ένα smartphone με φτερά, προχώρησαν Αμερικανοί επιστήμονες.
Σύμφωνα με το AFP, το όνομα του «micro air vehicle» είναι «» (τζιτζίκι), εμπνευσμένο από το έντομο που ενέπνευσε τη δημιουργία του. Η βασική ιδέα είναι η ρίψη μεγάλου αριθμού σε μια εχθρική περιοχή, έτσι ώστε να μην μπορεί να τα καταστρέψει όλα ο αντίπαλος.

Κλοπή καυσίμων από στρατιωτικό αγωγό - Κατηγορούμενος Αρχιλοχίας!

Image
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε κατά υπαξιωματικού αρχιλοχία του Στρατού και επτά ακόμη προσώπων για κλοπή καυσίμων από στρατιωτικό αγωγό.
Ο υπαξιωματικό συνεργαζόταν με έναν έμπορο έμπορο πετρελαιοειδών και έξι γεωργιανής καταγωγής άνδρες. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν , η ποσότητα του πετρελαίου που εκλάπη σε διάστημα δύο ετών (2012-2014) ανέρχεται σε 300.000 λίτρα, ενώ η προκληθείσα ζημιά υπολογίζεται σε 170.000 ευρώ. Το σημείο απ' όπου γινόταν η άντληση του πετρελαίου εντοπίζεται στην περιοχή του Εχεδώρου, στα δυτικά της Θεσσαλονίκης. Ο αγωγός, ξεκινάει από τη Λάρισα και φτάνει έως τη Βόρεια Ελλάδα, εφοδιάζοντας με καύσιμα τις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Νεκροί Σαουδάραβες στα σύνορα μετά από επίθεση των Χούτι

Δέκα Σαουδάραβες στρατιώτες σκοτώθηκαν στα σύνορα με την Υεμένη από επίθεση σιιτών Χούτι. Πηγές αναφέρουν πως οι Χούτι επιτέθηκαν σε στρατόπεδο του Σαουδαραβικού στρατού, στα σύνορα. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με ρουκέτες προκαλώντας τον θάνατο 10 και τον τραυματισμό πολύ περισσότερων Σαουδαράβων.

Και οι Αμερικανοί πολλαπλασιάζουν τις πωλήσεις όπλων στη Μ.Ανατολή: Βόμβες και πύραυλοι για το Ισραήλ ε/π για τη Σαουδική Αραβία

Βόμβες και πυραύλους στο Ισραήλ και ελικόπτερα στη Σαουδική Αραβία πωλούν οι ΗΠΑ, σε δύο συμβόλαια ύψος περί τα 2 δισ. δολάρια, έκαστο. Αξίζει να σημειωθεί πως Ισραήλ και Σαουδική Αραβία είναι οι δύο χώρες που ανησυχούν περισσότερο για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και έχουν αντιδράσει εντονότερα στην προσωρινή, σχετική, συμφωνία με την Τεχεράνη.
Συγκεκριμένα το Ισραήλ θα προμηθευτεί 3.000 πυραύλους Hellfire, 250 πυραύλους αέρος-αέρος, 4.100 αεροπορικές βόμβες, αλλά και 50 βόμβες BLU-113, βαθιάς διείσδυσης, ειδικά σχεδιασμένες για να καταστρέφουν υπόγειες εγκαταστάσεις.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕΙ: Επιμένει ο Καμμένος στο αίτημα για "παραχώρηση" F-15 από τις ΗΠΑ

Image
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος επιμένει στο αίτημά του για την “παραχώρηση” αεροσκαφών F-15 από την αμερικανική αεροπορία. Παρά τις αντιρρήσεις και τον προβληματισμό που έχει εκφραστεί από συνεργάτες του ο ΥΕΘΑ επιμένει στην άποψη ότι τα F-15, μπορούν να καλύψουν με άνεση τον αμυντικό χώρο Ελλάδας-Κύπρου. Ο Πάνος Καμμένος είναι ουσιαστικά υπέρ της “ανάστασης” του ενιαίου αμυντικού δόγματος ή κάποιας παραλλαγής του.

ΠΟΙΟς ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; "Έδωσε" την Κάρπαθο για νατοϊκή βάση ο ΥΕΘΑ στην συνάντησή του στο Πεντάγωνο

Image
Μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στο Πεντάγωνο με την υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Christine Wormuth. Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από την αμερικανική πλευρά στον Πάνο Καμμένο για την ακύρωση του ραντεβού του με τον υπουργό Άμυνας Άστον Κάρτερ, κρίθηκαν ικανοποιητικές όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του. Ο ΥΕΘΑ τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.
Επανέλαβε τα περί νατοϊκής βάσης σε ελληνικό νησί, το οποίο και κατονόμασε τελικά. Είναι η Κάρπαθος.

NΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ Η WAFAE CHARAF ΚΑΙ Ο OUSSAMA HOUSNE, ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ

Το 2014, η 27χρονη μαροκινή ακτιβίστρια Wafae Charaf καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση εξαιτίας της καταγγελίας της ότι υπήρξε θύμα βασανιστηρίων, μετά από τη συμμετοχή της σε διαμαρτυρία. Όταν ο 22χρονος Oussama Housne έκανε το ίδιο, τιμωρήθηκε με 3 χρόνια φυλάκισης. Και οι δύο καταδικάστηκαν για «ψευδή καταγγελία» βασανιστηρίων καθώς και για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος των αστυνομικών αρχών του Μαρόκο, αν και κανείς εκ των δύο δεν είχε απαγγείλει κατηγορίες εναντίον της αστυνομίας. Η Διεθνής Αμνηστία τους θεωρεί κρατούμενους συνείδησης.

O ''Iμπεριαλισμός'' του Λένιν: 3 Κρίσιμα Ερωτήματα-Προβλήματα


Σύμφωνα με τον Λένιν, τη περίοδο από τον ισπανοαμερικανικό πόλεμο (1898) μέχρι το 1916 που γράφει ο Λένιν, εμφανίζεται μια πληθώρα έργων (Κάουτσκυ, Χίλφερντινγκ, Χόμπσον κ.α) για την περιγραφή της κεφαλαιοκρατίας της εποχής που περιστρέφεται γύρω από την έννοια του ιμπεριαλισμού. Αφού μνημονεύει χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη σχετική βιβλιογραφία, γράφει ο Λένιν
«Έτσι, τα βασικά συμπεράσματα της ιστορίας των μονοπωλίων είναι: 1) 1860-1870 και 1870-1880-ανώτερη βαθμίδα ανάπτυξης του ελεύθερου συναγωνισμού. Τα μονοπώλια δεν είναι παρά έμβρυα που μόλις διακρίνονται. 2) Ύστερα από την κρίση του 1873-μακροχρόνια περίοδος ανάπτυξης των καρτέλ, που αποτελούν όμως ακόμη εξαίρεση. Δεν είναι ακόμη σταθερά. Αποτελούν ακόμη παροδικό φαινόμενο. 3) Η άνοδος στα τέλη του 19ου αιώνα και η κρίση του 1900-1903: τα καρτέλ γίνονται μια από τις βάσεις όλης της οικονομικής ζωής. Ο καπιταλισμός μετατράπηκε σε ιμπεριαλισμό» (Β.Ι.Λένιν, 2006:25). 

Οι τελευταίες στιγμές του κρητικού αντιστασιακού της Μάχης της Κρήτης Δημήτρη Δροσάκη Από Δημήτρης Δαμασκηνός

Η σύλληψη του Δημήτρη Δροσάκη, 
εργαζόμενου στην Αγροτική Τράπεζα. 
Οδηγείται προς εκτέλεση 
επειδή υπερασπίστηκε το χωριό του 
από την εισβολή των ναζί
Αν μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις, τότε 3 φωτογραφίες που ανασύρουν συγκλονιστικές στιγμές 73 χρόνια μετά λένε πολλά. Ο λόγος για τις  φωτογραφίες που αποτυπώνουν την εκτέλεση ενός Ρεθυμνιώτη στην παραλία των Μισσιρίων.
Ανάλογο ενδιαφέρον όμως έχει και η αναζήτηση-έρευνα που πραγματοποίησε ο Δημήτρης Σκαρτσιλάκης για να εξακριβωθεί η ταυτότητα αυτού του νέου ανθρώπου-μάρτυρα, μέσω ανθρώπων οι οποίοι μπορεί να άκουσαν, να είδαν η να τον γνώριζαν. Η φωτογραφία-ντοκουμέντο είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο δυνατός συνδυασμός σε μία ιστορική έρευνα.
Η έρευνα για την αναγνώριση αυτού του ανθρώπου όπως ήταν φυσικό ξεκίνησε από το επίκεντρο των γεγονότων που φαίνονται στη φωτογραφία, δηλαδή από τα περιβόλια και τα Μισσίρια. Εξάλλου η πλειοψηφία των θυμάτων προέρχονταν από εκείνη την περιοχή.

Ο πιο hardcore τραμπουκισμός αστυνομικού είχε γίνει 20 χρόνια πριν την Κωνσταντοπούλου (VIDEO) Όταν ο Γ. Βαρδινογιάννης τέντωνε σε ζωντανή σύνδεση μπατσάκο που είχε την ατυχία να βρεθεί στο δρόμο του


Μπορεί από χτες όλοι να συζητάνε για τη δημόσια αντιπαράθεση που είχε η Πρόεδρος της Βουλής με αστυνομικό όργανο έξω από τη Βουλή αλλά, πριν είκοσι χρόνια, όσοι είχαν κάτσει να δουν τον τελικό Κυπέλλου του 1995 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, είδαν έναν ένστολο να λουφάζει όπως δεν έχει λουφάξει ποτέ ξανά ένστολος στην ιστορία των στολών.

Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Δεν παλέψαμε για να ξαναπέσει η ΕΡΤ στα χέρια των ίδιων επιτήδειων


ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ.
Οι ερ­γα­ζό­με­νοι της Ελεύ­θε­ρης ΕΡΤ που κρα­τά­με ζω­ντα­νή τη φωνή της σε όλη την Ελ­λά­δα μετά το αυ­ταρ­χι­κό και αντι­δη­μο­κρα­τι­κό μαύρο της 11ης Ιου­νί­ου του 2013, με εν­δια­φέ­ρον πλη­ρο­φο­ρη­θή­κα­με ότι ο πρω­θυ­πουρ­γός ζή­τη­σε να ανοί­ξει η ΕΡΤ την ερ­χό­με­νη Δευ­τέ­ρα. Επα­να­λαμ­βά­νου­με πως ήμα­στε «σαν έτοι­μοι από καιρό» να συ­νε­χί­σου­με να προ­σφέ­ρου­με και εντός της ΕΡΤ το έργο που επί 23 μήνες προ­σφέ­ρα­με κάτω από εξαι­ρε­τι­κά δυ­σμε­νείς συν­θή­κες.

Η απειλή του φανατικού Ισλάμ ως πρόσχημα

2Ένα μόνο σχόλιο πριν την ανάγννωση του κειμένου.
Επειδή πολλοί τοποθετήθηκαν για την απειλή του Ισλάμ, (ναι βρε…του ακραίου, απλά για οικονομία το ξεχάσανε..) στην Ελλάδα, καλό θα είναι πριν μιλήσουμε να δούμε και τι στο καλό γίνεται στο πλαίσιο στο οποίο τοποθετούμε ενα φαινόμενο…
Η αλλιώς…αμα νομίζεις οτι σήμερα στην Ελλάδα έχεις απειλή από το Ισλάμ, (ακραίο η μη), τότε σου έχω νέα… Η ηλιθιότητα δεν είναι για πρωινό.

Καλή ανάγνωση…