Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Σε φυγή τράπηκαν μέλη της Χ.Α. από το Διμήνι Μαγνησίας (video – photos)

Σε φυγή τράπηκαν μέλη της Χ.Α. από το Διμήνι Μαγνησίας (video – photos)
Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Διμήνι Μαγνησίας στις 24/05/15 πραγματοποιήθηκε από εκατοντάδες μέλη του αντιφασιστικού κινήματος της πόλης του Βόλου, έξω από το δημαρχείο Διμηνίου όπου είχε προγραμματιστεί εκδήλωση της Τ.Ο. Χ.Α. Μαγνησίας. Η αίθουσα για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση είχε παραχωρηθεί από τη δημοτική αρχή του Βόλου.

Το βάρος των αλυσίδων

Μια γυναίκα περνά ένα αυτοκίνητο καταστράφηκε Μαρτίου 28,1999 μετά από ένα βλήμα του ΝΑΤΟ έπληξε το κέντρο της πρωτεύουσας της Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου στην επίθεση του ΝΑΤΟ το βράδυ του Σαββάτου (Reuters)Η ταινία - ντοκιμαντέρ, είναι γεμάτη από σπάνια πλάνα που δεν έχετε ξαναδεί , είναι μια δημιουργική από πρώτο χέρι ματιά στο γιατί η Δύση παρενέβη στη γιουγκοσλαβική σύγκρουση,
https://www.youtube.com/watch?v=bmGfIWOQ1Jk

Στην 1η Στρατιά ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος-Πάει να επιθεωρήσει το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο στην Λάρισα εν όψει των νέων επεμβάσεων

Σύμφωνα με την αρθρογραφία "Την 26 Μαΐου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 08:30, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κος Κωνσταντίνος Ήσυχος, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην έδρα της 1ης Στρατιάς (Στρατόπεδο «ΝΙΚ.ΠΛΑΣΤΗΡΑ») προκειμένου να ενημερωθεί για την αποστολή,το έργο και τις επιχειρησιακές δραστηριότητες της 1ης Στρατιάς και του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ)".

Πολλά έρχονται στο νου απλό την ανάγνωση αυτής της είδησης. 
Καταρχήν, δε μπορεί να μην συσχετίσει κανείς τις πρόσφατες αποφάσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ για επέμβαση στην Αφρική, με πρώτο στόχο την Λιβύη, με πρόσχημα την καταπολέμηση των δουλεμπόρων.

Κοινή εκπαίδευση μεταξύ Ελληνικών και Αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]

Συνεκπαίδευση 2ας ΜΑΛ και 31ης ΜΕΕΔ με την 173 BDE (USA)


Ιδιαίτερη προσήλωση αποδεικνύουν οι ελληνικές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στην συνέχεια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην στρατιωτική συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας-ΗΠΑ, δίνοντας έμφαση στον τομέα των Ειδικών Δυνάμεων και μάλιστα σε επιθετικές αποστολές. 
Είναι κατανοητή αυτή η εξέλιξη αν αναλογιστούμε τα ανοικτά μέτωπα των ιμπεριαλιστών σε Μέση Ανατολή, Ασία και πρόσφατα Αφρική, με το ενδιαφέρον τους να εντείνεται.

Οι φασίστες συγχαίρουν τον Γιάννη Πανούση

Αναρωτιόμαστε, τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Γιάννης Πανούσης είναι τελείως ξένο σώμα στην αριστερά, στις ιδέες της και στις αξίες της.
Ακόμα ένα δείγμα του ποιοί θέλουν, ποιοί ικανοποιούνται με την επιλογή Πανούση στο υπουργείο ΠΡΟΠΟ, είναι το θέμα της φασιστικής νεοναζιστικής εφημερίδας «Στόχος» που του δίνει συγχαρητήρια για την στάση του στο συμβάν με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον αστυνομικό, έξω από τη βουλή την εβδομάδα που μας πέρασε.

Είναι ο ιμπεριαλισμός, ηλίθιε (μέρος δεύτερο)

Μια παλιά γκραβούρα του Σέσιλ Ρόουντς από το Punch. Ο κ. Ρόουντς κατέκτησε στρατιωτικά και έδωσε το όνομά του στη «Ροδεσία», τη σημερινή Ζιμπάμπουε.
Συντάκτης: Γιώργος Τσιάρας
Ορισμένοι αναγνώστες «χαλάστηκαν» με τα όσα έγραφα πριν από δύο εβδομάδες για τους νέους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ισχυρών της Ευρώπης και για το διάτρητο ανθρωπιστικό τους «περιτύλιγμα».
Μα καλά, μου λένε: Γιατί τόσο μένος κατά των Ευρωπαίων, όταν το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να τερματίσουν εμφυλίους πολέμους και να σώσουν τις ζωές χιλιάδων αθώων πολιτών;

Τρικυμία στον Λευκό Οίκο

Το χειρότερο για τον Μπ. Ομπάμα και το επιτελείο του είναι πως το ντροπιαστικό για την Αμερική «εξποζέ» του Χερς ήρθε σε μια στιγμή που ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» πάει κατά διαόλου για τις ΗΠΑ
Συντάκτης: Γιώργος Τσιάρας
Μεγάλες φωτιές άναψε στον Λευκό Οίκο και το Πεντάγωνο ο γερο-Σίμουρ Χερς, για τα δημοσιογραφικά κατορθώματα του οποίου γράψαμε το περασμένο Σάββατο. Μάταια προσπάθησαν να αποκρούσουν με ad hominem επιθέσεις τις αποκαλύψεις του για τις πραγματικές συνθήκες της εκτέλεσης του Οσαμα μπιν Λάντεν το 2011: όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, άλλα Μέσα συνέχισαν το ρεπορτάζ του, αποκαλύπτοντας τόσο την ταυτότητα του Πακιστανού πράκτορα της ΙSI που «κάρφωσε» τον Οσάμα και τη χώρα του για μερικά εκατομμύρια δολάρια και ένα σπίτι στην Ουάσιγκτον, και επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η «ηρωική» επιχείρηση των Αμερικανών κομάντος στο Αμποταμπάντ ήταν «στημένη», και σε συνεννόηση με τους Πακιστανούς δεσμοφύλακες του ηγέτη της αλ-Κάιντα.

Ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία του Αλεξέι Μοζγκοβόι από Ουκρανούς φασίστες – σχόλιο της Μποροτμπά για τη δολοφονία

Εδώ ο φασίστας ποζάρει αγκαλιά με τον αρχηγό του Δεξιού Τομέα, Ντμίτρι Γιάρος.Την ευθύνη για τη δολοφονία του Αλεξέι Μοζγκοβόι και της συνοδείας του ανέλαβε χθες το βράδυ με ανάρτησή του στο φέισμπουκ ένας Ουκρανός φασίστας που φαίνεται να είναι αρχηγός των «Σκιών», μιας ομάδας από αυτές που διεισδύουν στις Λαϊκές Δημοκρατίες και προσπαθούν να οργανώσουν σαμποτάζ, να βάλουν νάρκες, να δολοφονήσουν πολιτοφύλακες, να συγκεντρώσουν πληροφορίες κλπ. Σημειωτέον ότι λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία του Μοζγκοβόι μια τέτοια ομάδα ανακαλύφθηκε στο Λουγκάνσκ και ένα από τα μέλη της συνελήφθη. Εδώ ο φασίστας αυτός πανηγυρίζει για το κατόρθωμά του – με το φασιστομάνι να τον αποθεώνει από κάτω.
Εδώ τον βλέπουμε να ποζάρει αγκαλιά με τον αρχηγό του Δεξιού Τομέα, Ντμίτρι Γιάρος.
Σύντροφοι της Μποροτμπά επισκέφθηκαν τον τόπο της δολοφονίας καθώς και το αρχηγείο της Ταξιαρχίας Φάντασμα. Μεταφέρουμε το σχόλιό τους:

Στο 649 ΤΕ στη Σάμο οι χουντικοί κρύφτηκαν στις τρύπες τους!

Αυτό είναι συνάδελφοι. Με αντίσταση, με αμφισβήτηση της εθνικιστικής καφρίλας και αυθαιρεσίας των ανωτέρων, με τη δημοσίευση των καταγγελιών μας μπορούμε να κερδίσουμε, μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες.
Αυτό είναι το συμπέρασμα των συναδέλφων στο 642 ΤΠ στην Σάμο, όπου η παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ έφερε συγκεκριμένα αποτελέσματα. 
Οι συνάδελφοι στον στρατό έχουμε δικαιώματα, αρκεί να παλέψουμε και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας.

Χειρότερα κι από τον Μουμπάρακ…

Χειρότερα κι από τον Μουμπάρακ…
Η καταδίκη σε θανατική ποινή του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι επιβεβαιώνει τον αυταρχικό, ολοκληρωτικό χαρακτήρα της χούντας που ανέλαβε την εξουσία μετά το πραξικόπημα του Ιουλίου του 2013.
της Ιωάννας Καρδαρά, ΠΡΙΝ
Σε θάνατο καταδικάστηκε από δικαστήριο του Καΐρου ο ισλαμιστής πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι. Ο Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε από το στρατό το 2013, κρίθηκε ένοχος για τη διαρροή κρατικών μυστικών, για τη συμμετοχή του στα βίαια επεισόδια στη διάρκεια της εξέγερσης το 2011, για συνωμοσία και για αποδράσεις από φυλακές της χώρας.

Αναζωπύρωση του θρησκευτικού πολέμου – Η προέλαση των Τζιχαντιστών

image002
Πηγή: Αλίκη Κοτζιά – «Επίκαιρα»

Την έκκληση «Σώστε την Παλμύρα!» απηύθυνε πριν από λίγες μέρες η UNESCO, καθώς οι μαχητές του ISIS βρίσκονταν έξω από την πόλη-μνημείο. Η αρχαία Παλμύρα σώθηκε για την ώρα, καθώς οι ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στην κατάληψη της περιοχής του Ιντλίμπ στα βορειοδυτικά, υπάρχει πάντοτε όμως ο κίνδυνος να πέσει στα χέρια των τζιχαντιστών αυτό το μοναδικό μνημείο μέσα στην έρημο, «όπου συναντιόνται πολιτισμοί από τη Ρώμη, το Βυζάντιο, την Περσία, την Ελλάδα αλλά και το Ισλάμ», όπως τονίζει η Ιρίνα Μπόκοβα, γενική διευθύντρια της UNESCO, που φοβάται τα χειρότερα. Δεν πάει, άλλωστε, καιρός από τις εκτεταμένες καταστροφές αρχαιοτήτων σε Χαλέπι, Νιμρούντ, Μοβούλη και Νινεβί, ιστορικές πόλεις της Συρίας και του Ιράκ, που γνώρισαν την οργή των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Το HDP στοχοποιείται από τον Ερντογκάν

image002Πηγή: Τίνα Στρίκου – «Δρόμος της Αριστεράς» 
Τρεις μόλις εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, νέες βομβιστικές επιθέσεις σε διάφορες πόλεις έπληξαν τα γραφεία του HDP-του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, που συσπειρώνει τις δυνάμεις του κουρδικού κινήματος και μεγάλο τμήμα της τουρκικής Αριστεράς. Πώς εξηγούνται αυτές οι επιθέσεις ενώ εντείνεται η προεκλογική εκστρατεία; 

Μια αγκαλιά του δήμου Βόλου για τη Χρυσή Αυγή


Φαίνεται πως το δημοκρατικό πνεύμα της δημοτικής αρχής του Δήμου Βόλου ξεπερνά κάθε εμπόδιο και αγκαλιάζει την Τ.Ο. της Χ.Α., παραχωρώντας της την αίθουσα του πρώην δημαρχείου Διμηνίου.

 Χανιά: Παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας στις 24 Μάη

Παγκρήτια κινητοποίηση στηναμερικανο-ΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας πραγματοποιούν τηνΚυριακή 24 Μάη οι Επιτροπές Ειρήνης του νησιού.  Σε σχετική της ανακοίνωση, η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων επισημαίνει ανάμεσα στα άλλα, πως «μέσα στις συνθήκες της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος και τις δυσκολίες των ιμπεριαλιστών να περάσουν στην ανάκαμψη, δυναμώνουν οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί. Από την Αφρική (Λιβύη, Νιγηρία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία) έως την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ, την Παλαιστίνη κ.λ.π είναι σε εξέλιξη πόλεμοι και επεμβάσεις, αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής “νέας τάξης πραγμάτων”. 

ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ "Το σχολείο της ελευθερίας των λαών στο Κομπάνι»

Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις την συγκεκριμένη πρωτοβουλία διεθνιστικής αλληλεγγύης και την Παρασκευή μοιράστηκε μαζί με τους συναγωνιστές την εξαιρετική επιτυχία των πολύ σημαντικών εκδηλώσεων.    
Φωτορεπορταζ από την επιτυχημένη εκδήλωση για το Κομπάνι στο Μαράσλειο εκδήλωση για το Κομπάνι
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Μάη στο Μαράσλειο η εκδήλωση για να χτιστεί «Το σχολείο της ελευθερίας των λαών στο Κομπάνι». Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου ο οποίος με τη συμμετοχή του δήλωσε ότι στηρίζει το εγχείρημα. 

Η διαφύλαξη του αρνητικού ως στρατηγική αντεπίθεσης

picasso_massacre_in_korea1«Η Τέχνη είναι το µέσο στο οποίο έχει καταγραφεί η µη συνειδητή ιστοριογραφία της Ιστορίας. Είναι το ιερογλυφικό του πολιτισμού, η ιδεώδης αποτύπωση όλων των γεγονότων που διασχίζουν τον ιστορικό ορίζοντα».
MHorkheimer
Σφαγή στην Κορέα [Pablo Picasso, 1951] 

Και τρίτος νεκρός από την έκρηξη στα ΕΛ.ΠΕ. και δεν τρέχει τίποτε… – Eξαγριωμένοι πολίτες έξω από την εταιρία (Video)

Ένας ακόμη εργαζόμενος που είχε τραυματιστεί σοβαρά από την έκρηξη της 8 Μαΐου στα στα ΕΛΠΕ, υπέκυψε στα σχεδόν καθολικά του εγκαύματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους τρεις και ενώ την ίδια στιγμή ούτε μια δίωξη δεν φαίνεται να έχει ασκηθεί και ουδείς να έχει καν προσαχθεί.

Πρόκειται για τον 27χρονο Αντώνη Αβράμπο, ο οποίος, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των ιατρών δεν κατάφερε τελικά να κρατηθεί στη ζωή.

Κίνημα Ναυτικού: Ποιοι το πρόδωσαν -Το δεύτερο μέρος της έρευνας Κακαρά

Image
Προδόθηκε και από ποιους το Κίνημα του Ναυτικού κατά της χούντας; Ο Αντώνης Κακαράς απόστρατος του ΠΝ και συγγραφέας επιχειρεί με την έρευνά του να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα. Στο δεύτερο μέρος της έρευνάς του παραθέτει όσα προέκυψαν από συζητήσεις-συνεντεύξεις που είχε με πρωταγωνιστές της ιστορίας.

Διαβάστε ΕΔΩ το πρώτο μέρος της έρευνας.
Στοιχεία από συνέντευξη με τον Υποπλοίαρχο ε.α. Νίκο Κιοσσέ 

Inside the stunning fall and war-crimes investigation of an Army Green Beret war hero

Then-Army Capt. Mathew L. Golsteyn is shown here in Afghanistan in 2010. (Photo released by the office of Rep. Duncan Hunter)
When President Obama draped the nation’s highest award for combat valor around the neck of an Afghan war hero at the White House in October 2013, a highly decorated Green Beret officer who sat nearby faced an ugly reality: The Army was investigating him on charges of murder and conspiracy.
Maj. Mathew L. Golsteyn was invited to the ceremony by William D. Swenson, who received the Medal of Honor for his actions in Afghanistan four years earlier. Like Swenson, Golsteyn had braved enemy fire repeatedly, seen fellow soldiers die and voiced deep frustration with the ways he saw U.S. troops restricted in combat. But Golsteyn, a friend of Swenson’s, also may have had a darker chapter to his service.

Πώς η βρετανική κυβέρνηση κρύβει τα εγκλήματα πολέμου από την επίκληση «εθνικής ασφάλειας»

The UK government loves to demonize others for supporting tyrants even as it snuggles up to virtually every despot in the Middle East.
COLONEL Ian Henderson was a British official dubbed “the Butcher of Bahrain” because of atrocities he repeatedly committed during the 30 years he served as chief security official of that Middle Eastern country.
His reign of terror began in 1966 when Bahrain was a British “protectorate” and continued when the post-“independence” Bahraini King retained him in the same position.

Σε ενέδρα δολοφονήθηκε ο Αλεξάντρ Μπορίσοβιτς Μοζγκοβόι.

mozgovoi
Σήμερα είναι μια τραγική μέρα για το λαό του Ντονμπάς, της Ουκρανίας, αλλά και για κάθε άνθρωπο που συνειδητά τάσσεται ενάντια στην αστική αντεπανάσταση – που στην Ουκρανία παίρνει την πιο βρωμερή και αντιδραστική της μορφή, αυτή του φασισμού. Ο διοικητής της Ταξιαρχίας Φάντασμα, Αλεξάντρ Μπορίσοβιτς Μοζγκοβόι, μαζί με τη συνοδεία του δολοφονήθηκε πριν από μερικές ώρες σε ενέδρα έξω από το χωριό Μιχαήλοβκα.