Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Οι Δουλέμποροι είναι μέσα στην ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ.

ImageΟ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΝΩ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΠ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΛ.ΑΣ.-ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΔΡΟΥΣΑΝ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Την ώρα που η Ε.Ε. εκστρατεύει κατά των μεταναστών και ετοιμάζει τις νέες ιμπεριαλιστικές εκστρατείες σε Αφρική και Μέση Ανατολή με πρόσχημα τη δίωξη των Δουλεμπόρων.
Την ώρα που ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ανακοινώνει ενίσχυση της συμμετοχής των ελληνικών στρατιωτικών και κατασταλτικών δυνάμεων στον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας", προσφέροντας νεά βάση στο ΝΑΤΟ.
Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι "ο εχθρός βρίσκεται εντός των πυλών", μάλιστα είναι θρονιασμένος σε δύο από τους πιο κρίσιμους αστικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς αντιμετώπισης των ασύμμετρων απειλών: την ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ. 

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ: Οι εγκληματίες ΥΠΕΞ της Ε.Ε. Αποκαλύπτονται-διαρροή 2 απορρήτων εγγράφων της ΕΕ γιά στρατιωτική επέμβαση στά πλοιάρια τών μεταναστών

Wikileaks:διαρροή 2 απορρήτων εγγράφων της ΕΕ δείχνουν οτι έχει σχεδιαστεί

(και υπογραφεί από τους 28 υπουργούς εξωτερικών της ΕΕ)
γιά στρατιωτική επέμβαση εναντίον των πλοιαρίων με πρόσφυγες από την Λιβύη πρός τήν Ιταλία(!)…
Το σχέδιο υπογράφτηκε την 18η Μάη 2015(!!) από ΟΛΟΥΣ τους υπουργούς εξωτερικών Ε.Ε

Μυτιλήνη: Άλλη μια τραγωδία στην Εφταλού και ποιος δίνει εντολές;

Άνθρωποι ταλαιπωρημένοι από πολέμους και διωγμούς φτάνουν στη Μυτιλήνη και, παρότι πολλοί έχουν χρήματα πάνω τους, κάποιος από ψηλά δίνει εντολές να μην τους δέχονται σε λεωφορεία και ταξί. Σέρνονται σε μια διαδρομή που με τα πόδια θα πάρει τρεις μέρες οι οποίες μπορεί να αποβούν μοιραίες για τα παιδιά και τους αδύναμους.

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΑΤΡΑΣ 2015 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Φεστιβάλ «Αναιρέσεις» 2015 Πάτρα 5-6 Ιουνίου, Παλιό Αρσάκειο

Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2015Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δίνει παρών και φέτος στο Φεστιβάλ των Αναιρέσεων της Πάτρας. Στα τραπεζάκια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ θα μπορούν οι συναγωνιστές να δουν στιγμές της πάλης των φαντάρων αλλά και ενάντια στις ιμπεριαλιστικές πολεμικές προετοιμασίες.
Αφιερώματα της δράσης του Στρατού κατά των Μεταναστών,  της σχέσης της Ναζιστικής Ακροδεξιάς με τις Ένοπλες Δυνάμεις και της καλλιέργειας ενός σύγχρονου εθνικισμού-μιλιταρισμού από την ίδια την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η σύγχρονη δουλεία

Πηγή: Ντίνα Ιωακειμίδου – «Unfollow»
image002
Η εμπορία των ανθρώπων είναι ένας σύγχρονος όρος, σχετίζεται όμως με ένα φαινόμενο που απαντάται από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας: τη δουλεία. Η διαφορά έγκειται στο ότι σήμερα, όπως εκτιμάται, υπάρχουν περισσότεροι σκλάβοι στον κόσμο από οποτεδήποτε στο παρελθόν…

Ο 19χρονος Ρουμάνος, παιδί πολυμελούς οικογένειας από μια αγροτική περιοχή της χώρας, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να αναζητήσει δουλειά στην Ελλάδα. Σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να εργαστεί στα πορτοκάλια, όπου υπάρχει ζήτηση για εργάτες γης. Στο γραφείο ταξιδιών που επισκέφτηκε ένας υπάλληλος τον πήρε παράμερα: «Γιατί να πας στα πορτοκάλια; Υπάρχουν καλύτερες ευκαιρίες. Ζητάνε εργάτες σε πτηνοτροφική μονάδα με μηνιαίες αποδοχές 500 ευρώ».

Πρωτοφανή στοχοποίηση από το φασιστικό ¨ΣΤΟΧΟ" και τους ΝΑΖΙ του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τους χαλάει τρομερά η παρουσία και οι εκδηλώσεις μας στο Φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2015-Τους χαλάει η δράση μας!
Πραγματικά, αηδιάζουμε με τους Ναζί…
Τραμπάκουλο, ψυχολογικό και πολιτικό, έχουν πάθει οι φασίστες και όχι μόνο με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Οι λόγοι είναι πολλοί. Καταρχήν το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει ολοένα τα χαρακτηριστικά ενός αναπτυσσόμενου κοινωνικού ρεύματος κοινωνικής αμφισβήτησης και αντίστασης Μέσα στον Στρατό, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των φαντάρων, αλλά όχι μόνο: πολιτικό προσωπικό, ΕΠ.ΟΠ., υπαξιωματικοί και αξιωματικοί γνωρίζουν ότι αν θέλουν να αντιταχθούν αποτελεσματικά στην αυθαιρεσία και την αδικία, μόνο το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μπορούν να εμπιστευτούν.
Και η πλούσια εμπειρία όλων το αποδεικνύει.
Όμως το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι αυτό που παλεύει καθημερινά ενάντια στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία, τον ρατσισμό και το φασισμό, το ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, ενάντια στο ΑΞΙΟΜΑΧΟ και τις Νατοϊκές ασκήσεις που δολοφονούν φαντάρους και στελέχη.

ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

ΞΑΝΑ ΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ defencenet.gr ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ!
Μια ξεχωριστή στιγμή έζησε η Βουλή όταν σημειώθηκε η ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση μεταξύ Αλ.Μητρόπουλου και του Νίκου Τόσκα.
Τέτοιο άδειασμα και διακωμώδηση του εθνικισμού και της θεωρίας περί «Εξ Ανατολάς Κίνδυνο»  δεν υπήρξε ποτέ.
 Για εξ Ανατολών απειλή έκανε λόγο ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας στην Ολομέλεια της Βουλής επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να πει δημόσια περισσότερα για τα «πραγματικά προβλήματα».

Τι αλλάζει και για ποιους στη θητεία με νομοσχέδιο που έρχεται μέσα στον Ιούνιο

Image
Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα δίνει την δυνατότητα σε στρατεύσιμους ιατρούς,αρχιτέκτονες ,μηχανικούς και δικηγόρους να “γράφουν” επαγγελματική υπηρεσία. Οι γιατροί για παράδειγμα θα μπορούν να κάνουν το “αγροτικό” τους ενώ υπηρετούν.
Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος από την Λάρισα όπου βρίσκεται. 

Ο ΑΝΥΕΘΑ είπε ότι οι στρατεύσιμοι ιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να συνταγογραφούν σε αγροτικές ή απομακρυσμένες περιοχές.

Ένας ψωνισμένος ΔΕΑ που κλαίγεται γιατί δεν τιμούν το αξίωμα του!


ΤΡΑΒΑ ΡΕ ΣΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΓΓΑΡΕΙΑ...
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είμαστε ενάντια στην λογική των ΔΕΑ. Είμαστε ενάντια σε κάθε διάκριση μεταξύ των φαντάρων, ενάντια στην λογική φαντάροι να κυνηγούν φαντάροι είτε ως ΔΕΑ είτε ως ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΙΑ για λογαριασμό των διοικητών και του Στρατού.
Το παραπάνω κείμενο του ψωνισμένου ΔΕΑ, που δε θέλει να πέσει στο επίπεδο των συναδέλφων του, που ως τσάτσος έγλυψε κουρημένες ποδιές για να παίρνει μισθό παίζοντας το Αξιωματικός, είναι αποκαλυπτικό.
Γράφει ο ΔΕΑ σε επιστολή του στο onalert.gr

Οικονομική Κρίση, Ασφάλεια και Αμυντικές Δαπάνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Image
Του Χρήστου Διαμαντόπουλου*
«Η ασφάλεια κοστίζει πολλά. Ωστόσο, το τίμημα της έλλειψής της μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο». Πρόκειται για τα λόγια του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Anders Fogh Rasmussen, πίσω στο 2012. Μία φράση που επί της ουσίας αποτελούσε προειδοποίηση, στην οποία λίγοι είχαν δώσει σημασία εκείνη την περίοδο.
Έκτοτε, ο ευρωπαϊκός προϋπολογισμός για την άμυνα, βαίνει συνεχώς μειούμενος, ακολουθώντας αποφάσεις που μάλλον αποδεικνύονται λανθασμένες, κρίνοντας από τα γεγονότα που έχουν επηρεάσει την ασφάλεια στην ευρωπαϊκή γειτονιά.

Stratfor: Η Ρωσία προωθεί τον “Turkish Stream”

Stratfor: Η Ρωσία προωθεί τον “Turkish Stream”Η Gazprom κατέστησε σαφές ότι προτίθεται να προχωρήσει στην κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream το συντομότερο δυνατό, ανεξάρτητα από το εάν θέσει πολιτικά εμπόδια η Ευρώπη, αναφέρει ανυπόγραφη ανάλυση του STRATFOR με τίτλο «Russia Carries On With Turkish Stream Pipeline».

Επιχείρηση Δυναμό: Η μεγαλύτερη υποχώρηση όλων των εποχών που ίσως έκρινε τον Β΄Παγκόσμιο

Image
Μπορεί μια υποχώρηση και μάλιστα από τις μεγαλύτερες στην παγκόσμια ιστορία να έχει παίξει ρόλο καθοριστικό στην έκβαση ενός πολέμου;  Στην περίπτωση της Δουνκέρκης το 1940 η απάντηση είναι καταφατική. Τα συμμαχικά στρατεύματα ήταν στο έλεος των ναζί αλλά μια περίεργη και κυρίως λανθασμένη εντολή του Χίτλερ, τους έδωσε την ευκαιρία να διαφύγουν. Η “σωτηρία” του Βρετανικού κυρίως στρατού ήταν καθοριστική για την συνέχεια.

Διακλαδικό Σχολείο Σχεδίασης Ειδικών Επιχειρήσεων

Την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, ολοκληρώθηκε το 2ο Διακλαδικό Σχολείο Σχεδίασης Ειδικών Επιχειρήσεων, στην έδρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Στρατόπεδο «ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ», στη Νέα Πέραμο Αττικής.
Η εκπαίδευση διάρκειας 2 εβδομάδων, διοργανώθηκε με μέριμνα της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, με συμμετέχοντες από το ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, Ελληνική Αστυνομία και Λιμενικό Σώμα.
Σκοπός του σχολείου ήταν η εξοικείωση των συμμετεχόντων στη σχεδίαση Διακλαδικών Ειδικών Επιχειρήσεων στο επιχειρησιακό επίπεδο, σύμφωνα με τα πρότυπα σχεδίασης του ΝΑΤΟ, με κατάλληλη προσαρμογή στις επιχειρησιακές ανάγκες των Ελληνικών ΕΔ.

ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2015: Κρίσιμη άσκηση κυβερνοάμυνας

ImageΑπό 25 έως 29 Μαΐου 2015, διεξάγεται η Εθνική Άσκηση Κυβερνοάμυνας «Πανόπτης 2015», με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων, φορέων του δημόσιου, ιδιωτικού και ακαδημαϊκού τομέα, με εκπροσώπηση φορέων που εμπλέκονται σε θέματα κυβερνοασφάλειας – κυβερνοάμυνας.
Η άσκηση διοργανώνεται και συντονίζεται από το ΓΕΕΘΑ και σκοπός της είναι η εξάσκηση των συμμετεχόντων, η δοκιμή των υφισταμένων σχεδίων, δομών και διαδικασιών που αφορούν στην αντιμετώπιση μειζόνων συμβάντων στον Κυβερνοχώρο καθώς και η επαύξηση του επιπέδου συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων.

Από τα 13 συνολικά κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στην πραγματικότητα 3 – 4 είναι αναγκαία!


Σε εξέλιξη βρίσκεται μελέτη για την αναδιάρθρωση όλης της δομής των Ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Τόσκας, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται παράλληλα «η μετεξέλιξη ορισμένων στρατοπέδων εκπαίδευσης, για τα οποία υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ως προς την αναγκαιότητα τους».
Όπως ανέφερε ο Νικόλαος Τόσκας, από τα 13 συνολικά κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, στην πραγματικότητα 3 – 4 είναι αναγκαία!

"Αγνοείται" εδώ και 40 ημέρες ο Οτζαλάν

Image
Επιμέλεια Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Την εκτίμηση ότι ο φυλακισμένος στο νησί Ιμραλί ηγέτης των Κούρδων Οτζαλάν έχει μεταφερθεί εκ νέου στην απομόνωση, διατυπώνουν στελέχη του κουρδικού κινήματος. Και αυτό διότι, όπως κατήγγειλε η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του προοδευτικού και φιλοκουρδικού κόμματος  HDP και μέλος της ''Επιτροπής του Ιμραλί'' κ, Περβίν Μπουλντάν, ενώ έχει υποβληθεί αίτημα στην κυβέρνηση εδώ και καιρό για επίσκεψη της Επιτροπής στην φυλακή, δεν έχει λάβει ακόμα καμία απάντηση, ούτε θετική, ούτε αρνητική. Το ίδιο αναφέρει και ο εκ των ηγετών του KCK κ. Καράγιλαν.
40 ημέρες σιωπή
Η ιστοσελίδα του CNNTurk σε είδηση με τίτλο «Η Επιτροπή που εδώ και 40 ημέρες δεν μπορεί να πάει στο Ιμραλί, πηγαίνει στο Καντίλ» αναφέρει ότι η Επιτροπή του HDP, η οποία εδώ και 40 ημέρες (συγκεκριμένα από τις 5 Απριλίου) δεν μπόρεσε να μεταβεί στο Ιμραλί για να συναντήσει τον Ερντογάν, τις προσεχείς μέρες, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται να μεταβεί στο Καντίλ για να συναντηθεί με την ηγεσία του KCK, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις.

Το ξεζούμισμα των εργαζομένων εκτίναξε τα κέρδη του ομίλου Jumbo


Μεγάλη αύξηση των κερδών και εξάπλωση με νέα καταστήματα σε Ελλάδα και Ρουμανία γνώρισε ο όμιλος Jumbo το τελευταίο εννιάμηνο.
Συγκεκριμένα, τα κέρδη του ομίλου κατέγραψαν αύξηση 7,25%, αγγίζοντας τα 74,52 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση 8,57%, αγγίζοντας τα 446,13 εκατ. ευρώ, έναντι 410,94 εκατ. ευρώ την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο.

Κι όμως κέρδη υπάρχουν!

Η βαθιά καπιταλιστική κρίση οδήγησε όντως ένα τμήμα του ελληνικού κεφαλαίου στην περιθωριοποίηση και την παρακμή. Κι όμως, έπειτα από μια εξαετία βαθιάς ύφεσης, σημαντικές μερίδες κεφαλαίου αρχίζουν να ανακτούν ρυθμούς κερδοφορίας λόγω κυρίως της δραματικής μείωσης του εργατικού κόστους, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και των πολιτικών επιδότησης του κεφαλαίου.
του Δημήτρη Σταμούλη, ΠΡΙΝ