Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Τετάρτη 27 Μάη, ώρα 19.00 – Παράσταση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Εξωτερικών

Τετάρτη 27 Μάη είναι η κηδεία του διοικητή της πολιτοφυλακής «Φάντασμα» του Ντονμπάς, Αλεξέι Μοζγκοβόι, στην πόλη Αλτσέφσκ όπου εδρεύει η ταξιαρχία. Ο Αλεξέι Μοζγκοβόι δολοφονήθηκε το Σάββατο μαζί με τη γραμματέα της ταξιαρχίας Άννα, τον οδηγό του αυτοκινήτου και δύο πολιτοφύλακες σε ενέδρα, ενώ την ευθύνη ανέλαβε παραστρατιωτικό φασιστικό μόρφωμα της Ουκρανίας. Οι διοργανωτές του αντιφασιστικού διεθνιστικού φόρουμ που έλαβε χώρα στο Αλτσέφσκ απηύθυναν κάλεσμα σε όλες τις καμπάνιες αλληλεγγύης τη μέρα αυτή να τιμήσουμε τη μνήμη του οργανώνοντας κινήσεις αλληλεγγύης στον αντιφασιστικό αγώνα του λαού του Ντονμπάς, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις κτλ. συντονισμένα σε όσες περισσότερες χώρες γίνεται.
Η Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία ανταποκρίνεται στο διεθνιστικό καθήκον και καλεί τον ελληνικό λαό, οργανώσεις, κόμματα, φορείς και συλλογικότητες σε

"Πραξικόπημα" των ATM! Βγήκαν τα τανκς στους δρόμους για να υποστηρίξουν το capital control της Μπακογιάννη!

ImageΑποκαλυπτικό του τρόπου άσκησης της αστικής πολιτικής, του κλίματος τρομοκράτησης που στήνεται με την καθεστωτική προπαγάνδα των ΜΜΕ, αλλά και υπογείως με περίεργες φήμες, είναι η παρακάτω ανάρτηση του onalert.gr  που καταδικάζει τη διασπορά πληροφοριών περί εξόδου των τεθωρακισμένων στους δρόμους:
«Να γελάς ή να κλαις; Δημοσιογράφοι δέχτηκαν τηλεφωνήματα για “περίεργες κινήσεις τεθωρακισμένων στους Αγίους Αναργύρους”! Η φήμη δεν άργησε να… “χτιστεί”. Σε γραφείο πρώην ΥΕΘΑ, άρχισαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα και να ρωτάνε τι συμβαίνει. Η… φήμη έλεγε ότι τα τεθωρακισμένα βγαίνουν για να “φυλάξουν τις τράπεζες εν όψει κραχ και “στεγνώματος” των ATM”!!!

Σημαντική νίκη των φαντάρων στην το 173 ΜΕΑ/ΑΠ, στη Λεπτή Ορεστιάδας

Σαν βόμβα έσκασε η καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τελικά στον Στρατό ο ισχυρότερος Μύθος που υπάρχει είναι ότι οι Στρατιώτες δεν έχουν Δικαιώματα. Και ότι οι αγώνες πάνε στράφι…
Συνάδελφοι, αγωνιστείτε για τα Κοινά μας Δικαιώματα. Αμφισβητήστε την Αυθαιρεσία και την Εκμετάλλευση. 
Νέα ανταπόκριση των φαντάρων
«Με το που δημοσιεύτηκε η καταγγελία την Παρασκευή 22/5 δημιουργήθηκε πανικός στη μονάδα.
Ο διοικητής έτρεχε αλαφιασμένος και ιδρωμένος δεξιά κι αριστερά, ενώ είχαν σπάσει τα τηλέφωνα (λογικά από τη Μεραρχία και το ΓΕΣ). Μετά από καμιά ώρα έσκασε μύτη απροειδοποίητα ο Ταξίαρχος και έτρεξε στα μαγειρεία να δει τι παίζει.
Ο Συνταγματάρχης Πυροβολικού γύρισε από άδεια νευριασμένος. Ενώ ο Υποδιοικητής κάλεσε τον υπεύθυνο ΚΨΜ και ΚΨΑ να γυρίσει από άδεια και να μπει στη μονάδα.

70 χρόνια από το πέρασμα του Άρη Βελουχιώτη στην ιστορία, στον μύθο και στον θρύλο

70 χρόνια από τη στιγμή που έδωσε τέλος στη ζωή του, σε μία από τις πιο δύσβατες περιοχές της Ελλάδας, στο φαράγγι του Φάγγου, στη Μεσούντα της Άρτας, ο άνθρωπος που σφράγισε όσο λίγοι την Αντίσταση κατά των Γερμανών και Ιταλών κατακτητών, καταδιωκόμενος από εχθρούς και αποκηρυγμένος από συντρόφους. Το πολεμικό του ψευδώνυμο Άρης Βελουχιώτης, κατά κόσμο Θανάσης Κλάρας, ετών 40, κομμουνιστής.
Ως αρχικαπετάνιος του ΕΛΑΣ έγινε ο απόλυτος τρόμος των φασιστών, η τιμή και η περηφάνια του μαχόμενου λαϊκού κόσμου. Το όνομά του έφτασε στις μέρες μας, τραγούδι και άνεμος, σύμβολο του ασυμβίβαστου κι ανυποχώρητου αγώνα μέχρι τέλους.

100 μαχητικά 4000 στρατιωτικοί σε άσκηση μέσα στο "ρουθούνι της Ρωσίας" - ΦΩΤΟ

ImageΗ ένταση μεταξύ Δύσης και Ρωσίας τροφοδοτείται και από τις δύο πλευρές. Μπορεί η ρωσική αεροπορία να έχει πολλαπλασιάσει τις πτήσεις της προς τα “ευρωπαϊκά σύνορα”,αλλά και οι δυτικοί δεν πάνε πίσω.

Στη βόρεια Σουηδία έχουν συγκεντρωθεί 4000 στρατιωτικό προσωπικό και 100 αεροσκάφη! Συμμετέχουν στην άσκηση Arctic Challenge Exercise (ACE 2015). Οι χώρες που συμμετέχουν είναι οι ΗΠΑ, Βρετανία, Ελβετία, Γερμανία, Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία και Ολλανδία.

"Το Κυπριακό δεν είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής"! Απίστευτη δήλωση του πρέσβη των ΗΠΑ!

Image
Δήλωση βόμβα του αμερικανού πρέσβη στην Κύπρο,ο οποίος δήλωσε ότι δεν θεωρεί το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής!
“Εγώ προσωπικά δεν θεωρώ ότι το Κυπριακό είναι κατά κύριο λόγο πρόβλημα εισβολής και κατοχής”, δήλωσε ο  Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο  John M. Koenig . 
Την άποψη αυτή εξέφρασε μιλώντας σε συζήτηση που είχε οργανώσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο. Ο αμερικανός πρέσβης που αποχωρεί το καλοκαίρι από την Κύπρο ρωτήθηκε για την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων στο νησί και έδωσε αυτή την απάντηση προσθέτοντας ότι η κυπριακή διένεξη άρχισε πριν από 51 χρόνια και το 1974 πήρε μια τεράστια και τραγική τροπή, ξεκαθαρίζοντας ότι με κανένα τρόπο δεν δικαιολογεί αυτό που έγινε “αλλά δεν μπορεί να αναχθεί σε ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει να αγνοήσετε τη δική σας ιστορία “.

Υεμένη: Ισχυρισμοί για συμμετοχή ισραηλινών μαχητικών

Δύο μαχητικά F-16 καταρρίφθηκαν εντός του Μαΐου στην Υεμένη. Όμως όταν εξετάστηκαν τα συντρίμμια τους ανακαλύφθηκε πως διέθεταν απάρτια που δεν χρησιμοποιούνται από τα μαχητικά του τύπου που υπηρετούν στις αραβικές Αεροπορίες, αλλά μόνο στην Ισραηλινή.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η αμερικανική αμυντική ηλεκτρονική σελίδα του διαδικτύου «Veterans Today». Ο ιστότοπος υποστηρίζει πως στα μαχητικά είχαν βαφεί, πρόχειρα, με σαουδαραβικά διακριτικά. Υποστηρίζει ακόμα πως με αυτά πετούσαν αραβόφωνοι Ισραηλινοί πιλότοι.

Αλγερία: «Πόρτα» στην ΕΕ για αίτημα στάθμευσης UAV

Η Αλγερία αρνήθηκε να επιτρέψει την εγκατάσταση βάσης drones της ΕΕ, με τα οποία η ένωση ήλπιζε να ελέγξει το ρεύμα των λαθρομεταναστών που από τη Βόρεια Αφρική καταλήγουν στην Ευρώπη.
Η ΕΕ έχει υποβάλει ανάλογα αιτήματα στο Μαρόκο και την Τυνησία, ώστε να ελέγξει το κύμα λαθρομεταναστών, αλλά και τους διακινητές ναρκωτικών προς τη Γαλλία και την Ισπανία.
Μετά την άρνηση της Αλγερίας όμως ο καταλληλότερος τόπος για τη λειτουργία μιας τέτοιας βάσης είναι η Τυνησία. Αν αρνηθεί και αυτή τότε πιθανότατα η βάση θα μπορούσε να εγκατασταθεί στη Μάλτα.

Ο ναζισμός κάνει καλό (σε κάποιους)

Γερμανική διαφήμιση της Fanta κατά την διάρκεια του πολέμου

Ο ρωμαίος αυτοκράτορας Βεσπασιανός (69-79 μ.Χ.), ψάχνοντας τρόπο να αυξήσει τα κρατικά έσοδα  σκέφτηκε να φτιάξει στις μεγάλες πόλεις δημόσια αποχωρητήρια, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν οι πολίτες έναντι ενός μικρού αντιτίμου (μέχρι σήμερα, τα δημόσια αποχωρητήρια λέγονται βεσπασιανές). Όμως, ο γυιος του Τίτος (ο οποίος και τον διαδέχθηκε στον θρόνο) θύμωσε με την ιδέα τού πατέρα του και του είπε:"Πατέρα, θα έπρεπε να ντρέπεσαι που φορολογείς τα σκατά των ανθρώπων". Τότε, ο Βεσπασιανός πήρε μια χούφτα νομίσματα και τα έβαλε κάτω από την μύτη τού γυιού του. "Μύρισε, γυιε μου", του είπε, "να δεις ότι τα λεφτά δεν βρομάνε".

Το χρυσαυγίτικο πογκρόμ τον Μάη του 2011 μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη


Πογκρόμ (από τη ρωσική λέξη погром (πογκρόμ), από το ρήμα “громить” (γκρομίτ) που σημαίνει «συντρίβω») είναι μια μαζική και οργανωμένη βίαιη επίθεση εναντίον κάποιας συγκεκριμένης εθνικής, θρησκευτικής ή άλλης ομάδας, με ταυτόχρονη καταστροφή του περιβάλλοντός τους (σπίτια, επιχειρήσεις, θρησκευτικοί χώροι, κοκ). Ο όρος έχει χρησιμοποιηθεί ιστορικά για να δηλώσει τις μαζικές πράξεις βίας, είτε αυθόρμητες είτε προμελετημένες, κατά των Εβραίων αλλά επίσης και για παρόμοια περιστατικά εναντίον άλλων μειονοτικών ομάδων”. (Από τον ιστότοπο el.wikipedia.org)


Why does the US have 800 military bases around the world?

The US has around 800 military bases in other countries, which costs an estimated $100 billion annually, a number that could be much higher depending on whether you count the bases still open in Iraq and Afghanistan. This is according to American University professor David Vine in his forthcoming book Base Nation, in which he seeks to quantify the financial, environmental, and human costs of keeping these bases open.
Bases around the world.

Συγκλονιστικές φωτό απο Κω - Η στιγμή που πρόσφυγες φτάνουν στα ελληνικά παράλια!

Ο φωτογραφικός φακός είναι εκεί. Τα φουσκωτά με τους πρόσφυγες από την Συρία και το Αφγανιστάν φτάνουν το ένα μετά το άλλο στα παράλια της Κω. 

Ανδρες, γυναίκες και παιδιά πανηγυρίζουν όταν το πλεούμενο πλησιάζει στην στεριά. Μια γυναίκα σηκώνει το κινητό της και βγάζει selfie. Θέλει να θυμάται αυτή την στιγμή. Ένας άλλος άνθρωπος πέφτει στα γόνατα και προσεύχεται. Όλοι τους, ελπίζουν σε κάτι καλύτερο. Ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους που πνίγεται στο αίμα και στην βια. Ο διάσημος φωτογράφος Γιάννης Μπεχράκης σηκώνει την φωτογραφική του μηχανή πάντα με σεβασμό και οι εικόνες κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσα από το πρακτορείο Reuters.Οι εικόνες που θα δείτε είναι από σήμερα το πρωί σε μια παραλία της Κω.

Όλος Ο Κόσμος Ένα Γκέτο

Don’t you know that it’s true
That for me and for you
The world is a ghetto
WAR
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Είναι μια σκηνή απ” τους «Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης», των Μόντυ Πάιθονς.
Ο όχλος έχει πιάσει μια γυναίκα και φωνάζει να την κάψουν, επειδή είναι μάγισσα. Την πάνε στον φρουρό.
«Πού το ξέρετε ότι είναι μάγισσα;» ρωτάει αυτός.

David Harvey: reclaiming the city from Kobane to Baltimore


Post image for David Harvey: reclaiming the city from Kobane to BaltimoreIn this interview with ROAR, the leading Marxist geographer reflects on Rojava, Baltimore and urban life as the terrain of contemporary class struggle.
David Harvey is the Distinguished Professor of Anthropology & Geography at the Graduate Center of the City University of New York (CUNY). He was in Diyarbakir for a visit to the region and also to participate in a panel at the 1st Amed Book Fair on his latest book, Seventeen Contradictions and the End of Capitalism, translated in Turkish by Sel Publishing. ROAR contributor Sardar Saadi sat down with him for an interview. 

Murder of Mozgovoy – by whom and for what? Part no. 1


Over Yesterday I collected a number of facts on this murder here:  http://colonelcassad.livejournal.com/2198417.html (in Russian)
My personal view of Aleksey Mozgovoy was described here:
http://colonelcassad.livejournal.com/2198649.html
Now let's look at the proposed versions.
The following versions are put up as of today.

2012 Defense Intelligence Agency document: West will facilitate rise of Islamic State “in order to isolate the Syrian regime”

On Monday, May 18, the conservative government watchdog groupJudicial Watch published a selection of formerly classified documents obtained from the U.S. Department of Defense and State Department through a federal lawsuit.
While initial mainstream media reporting is focused on the White House’s handling of the Benghazi consulate attack, a much “bigger picture” admission and confirmation is contained in one of the Defense Intelligence Agency documents circulated in 2012: that an ‘Islamic State’ is desired in Eastern Syria to effect the West’s policies in the region.

Britain destroyed records of colonial crimes

Review finds thousands of papers detailing shameful acts were culled, while others were kept secret illegally
Hanslope Park, where the Foreign Office kept a secret archive of colonial papers. Photograph: Martin Argles for the Guardian Martin Argles/Guardian
Thousands of documents detailing some of the most shameful acts and crimes committed during the final years of the British empire were systematically destroyed to prevent them falling into the hands of post-independence governments, an official review has concluded.

Why has the US invaded, occupied or bombed 14 Muslim countries in 30 years?

After the sacrifice of thousands of American lives and trillions of dollars, the region is now a cauldron of death and destruction.

On May 13th and 14th, 2015, President Obama hosted a billionaire conglomerate known as the Gulf Cooperation Council, consisting of Middle East countries Kuwait, Bahrain, Saudi Arabia, Qatar, UAE and Oman, at which he said: 'I am reaffirming our ironclad commitment to the security of our gulf partners.'

The Fukushima Endgame: The Radioactive Contamination of the Pacific Ocean

radiation fukushimaNuclear radiation resulting from the March 2011 Fukushima disaster –which threatens life on planet earth– is not front page news in comparison to the most insignificant issues of public concern, including the local level crime scene or the tabloid gossip reports on Hollywood celebrities.
The shaky political consensus both in Japan, the U.S. and Western Europe is that the crisis at Fukushima has been contained.