Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: οι δούλοι φαντάροι της Αστικής Ανάπτυξης-Φοιτητές, εργαζόμενοι, Νεολαία Να ξεσηκωθούν!

«Αγροτικό» κατά τη θητεία για γιατρούς ώστε να καλύπτουν φθηνά  θέσεις εργασίας!
Ο ΑΝΥΕΘΑ Κ.ΗΣΥΧΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!
Η πρώτη φορά κυβέρνηση αριστερά αποδεικνύεται όχι απλώς συνέχεια της ταξικής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά επιχειρεί να εμβαθύνει την οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας συνολικά. Με πρόσχημα την «εθνική ενότητα-προσπάθεια» δρομολογεί τη μετατροπή μας σε καύσιμη ύλη του νέου γύρου καπιταλιστικής ανάπτυξης και κάλυψης των τοκογλυφικών απαιτήσεων, Ελλήνων-ξένων!  
Πως λοιπόν θα λυθούν σειρά προβλημάτων στην στελέχωση του Στρατού με εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό για να "πουλήσει μούρη" το Υπουργείο Άμυνας με τη ΜΟΜΑ και να καλύψει θέσεις Πολιτικού Προσωπικού;

Και θητεία και προϋπηρεσία- [Και παραμύθια της Χαλιμάς!]

Τη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται σε υπηρεσίες του στρατού διάφοροι επιστήμονες για τους οποίους οι μήνες που θα υπηρετούν θα προσμετρώνται προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας | EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Συντάκτης: 
Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουνίου και το οποίο θα προβλέπει την ορθολογική αξιοποίηση των επιστημονικών γνώσεων των στρατευσίμων βρίσκεται το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Δηλαδή το υπουργείο θα προμηθεύει με πιστοποίηση της προϋπηρεσίας τους τούς στρατεύσιμους ώστε να βοηθηθούν στη μετέπειτα επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Γερμανία: Πίσω από τη βιτρίνα…

http://www.imerodromos.gr/wp-content/uploads/2015/05/germany-poverty.jpgΜεγάλες κοινωνικές ανισότητες και διαρκής αύξηση της φτώχειας, κρύβονται πίσω από τη βιτρίνα της γερμανικής οικονομίας, μιας από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη.
Ωστόσο, ακόμα και η εικόνα της δυναμικής ανάπτυξης αρχίζει να θαμπώνει, αφού ο ρυθμός ανάπτυξης βρίσκεται τώρα κοντά στο 0.
Σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας (δόθηκαν την περασμένη Παρασκευή) το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε, το πρώτο τρίμηνο του 2015, μόλις κατά 0,3% , σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2014.

War Crime: Israeli Army Commander Recorded Ordering Attack on Gaza Clinic

destruction shujaiyaThe destruction caused by Israel in the Shujaiya neighborhood of Gaza during July 2014. (Anne Paq /ActiveStills)
An Israeli military commander has been recorded ordering troops to shell medical facilities during the 2014 attack on Gaza.
Nerya Yeshurun, a lieutenant colonel, instructed that a clinic in the Shujaiya neighborhood be fired upon on 23 July last year to “honor” an Israeli soldier who had been killed a day earlier.  His statement amounts to a clear, though perhaps unintended, admission of war crimes.

Ουκρανία.... περί ίσων αποστάσεων..... Μια ιστορία από τη Γκορλόβκα.

Η Άννα είναι 31 χρονών. Ήταν παντρεμένη με 3 παιδιά, ζούσε σε ένα όμορφο σπίτι με μεγάλο κήπο που είχε φυτέψει με τον αγαπημένο της σύζυγό, το  Yury, 36 χρονών. Αγαπούσε τον άντρα της και την οικογένειά της.

Οι Ουκρανικοί  βομβάρδισαν  το σπίτι της στις 26 Μαΐου. Η κόρη της Katya, η οποία είχε γενέθλια μία εβδομάδα πριν, «ένας άγγελος» σκοτώθηκε, ο σύζυγός της σκοτώθηκε, ο γιος της έχασε την όρασή του. Η Άννα έχασε το αριστερό της χέρι.
Η  Άννα βρίσκεται τώρα, μόνη, σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου, κλαίγοντας όλη τη μέρα  για όσους αγαπούσε, αυτούς που σκοτώθηκαν όταν οι Ουκρανοί αποφάσισαν να βομβαρδίσουν σπίτια αθώων πολιτών στη  Γκορλόβκα.
Βαθυ ΚοκκινοΚείμενο που μας στάλθηκε από libertario comunismo

Σχολείο Προχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην ΠΕ ΑΣΔΕΝ

Ιράκ - Τικρίτ: 470 σοροί βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους

Image
Περίπου 470 σοροί βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους γύρω από την πόλη Τικρίτ στο Ιράκ, όπου οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατηγορούνται ότι σφαγίασαν πολλούς νεοσύλλεκτους το 2014, δήλωσε σήμερα η υπουργός Υγείας.
"Έχουμε εκταφιάσει τις σορούς 470 μαρτύρων της Σπάισερ", δήλωσε η Αντίλα Χάμουντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Βαγδάτη.

Έως και 1.700 νεοσύλλεκτοι, κυρίως μέλη σιιτικών πολιτοφυλακών, φέρεται ότι ήταν τα θύματα της "σφαγής της Σπάισερ", μιας στρατιωτικής βάσης, η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Τικρίτ. Οι νεοσύλλεκτοι, κυρίως σιίτες, είχαν απαχθεί από αυτήν την βάση και στην συνέχεια εκτελεστεί τις πρώτες ημέρες της επιχείρησης των σουνιτών τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ, τον Ιούνιο του 2014.

Απολογούνται για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για την εξόντωση Βαξεβάνη, οι πράκτορες της ΕΥΠ


Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και πήραν οι έξι που κατηγορούνται για την οργάνωση σχεδίου ηθικής και φυσικής εξόντωσης του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη. Ο πράκτορας της ΕΥΠ, πρώην διευθυντής Κατασκοπείας, Κ.Α., ο συνεργαζόμενος με την ΕΥΠ, Σ.Κ. και ακόμη τέσσερις διώκονται ποινικά σε βαθμό κακουργήματος με την κατηγορία της διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την ανθρωποκτονία,  για  παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, για εκβιάσεις, πλαστογραφία και απάτη.

Όλη η παράνοια που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Μέση Ανατολή, σε μια μικρή χαρακτηριστική ιστορία

Αμερικάνοι εθελοντές ενώθηκαν με τους Κούρδους για να πολεμήσουν τον ISIS, αλλά κάτι δεν είχαν καταλάβει

Η παράνοια δεν έχει τέλος σε αυτό το δύσμοιρο κομμάτι της Μέσης Ανατολής απ' ό,τι φαίνεται. Ας το πάρουμε από την αρχή:
Το ΙSIS γίνεται μεγάλο, πάει να γίνει χαλιφάτο, κατακτά πόλεις, ξεφτιλίζει τον επίσημο στρατό του Ιράκ, κοντράρει σκληρά τον επίσημο στρατό της Συρίας, βγάζει λεφτά με πετρέλαια και ταυτόχρονα σταυρώνει/αποκεφαλίζει/σκλαβώνει/ακρωτηριάζει σχεδόν τους πάντες, Χριστιανούς, Μουσουλμάνους, άθεους, όλους γενικά.

Μια απάντηση στο δημοσίευμα της Daily Mail ότι οι πρόσφυγες χαλάνε τις διακοπές των Βρετανών τουριστών

British_Tourists_drunk_naked
Μια απάντηση στο δημοσίευμα της Daily Mail ότι οι πρόσφυγες χαλάνε τις διακοπές των Βρετανών τουριστών

Επείγον, διαβάστε το, πολύ σοβαρές καταγγελίες για απειλές κατά του βουλευτή και των προσφύγων

Επείγον, διαβάστε το, πολύ σοβαρές καταγγελίες για απειλές κατά του βουλευτή και των προσφύγων, για εμπρησμό του ξενοδοχείου που τους στέγαζε για ρατσιστική ρητορική, απάνθρωπη συμπεριφορά και επιθυμία για επαναπροωθήσεις από τον Δήμαρχο και Έπαρχο της Κω:
Φώτο-NoBorders
Αντιμέτωπος με την οργή των κατοίκων της Κω είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός λόγω των προσπαθειών του να βελτιωθούν οι συνθήκες της προσωρινής διαβίωσης των μεταναστών στο νησί.

Στην ERTOPEN.GR την Πέμπτη 28/5 στις 19.00 μ.μ. στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
δίνει και απόψε Αναφορά στην ERTOPEN.GR
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437


Diktiospartakos.blogspot.com

Στο Κίεβο οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ και στέλνονται στο Μέτωπο του Εμφύλιου Πολέμου!

Παρακάτω, η είδηση και ο σχολιασμός της από ρωσικές και ουκρανικές πηγές:
Ο εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία χρησιμοποιείται ευρέως στην Ουκρανία για την καταστολή των εργατικών αγώνων. Όπως σε όλους τους προηγούμενους πολέμους: οι διαδηλωτές εργάτες στέλνονται στο μέτωπο σαν κρέας για τα κανόνια.
Τα μέλη της εργατικής συλλογικότητας, που είχε οργανώσει το (σ.τ.μ. πρόσφατο) αντικυβερνητικό συλλαλητήριο στο Κίεβο, έλαβε φύλλα κατάταξης στον ουκρανικό στρατό (σ.τ.μ., που πολεμάει στα ανατολικά). Μια συνήθης προσέγγιση: «Κανένας εργάτης - Κανένα πρόβλημα».

ΚΑΑΥ Νέας Φώκαιας‏: όταν τα καθήκοντα σερβιτόρου αποτελούν την υποχρεωτική στράτευση του φαντάρου-δούλου!

Διαβάζουμε στο left.gr «Ένοπλες Δυνάμεις νέου τύπου: η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Άμυνα» (12.2.2014), το απόσπασμα της παρουσίασης των θέσεων του τότε κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «για την Άμυνα και το ριζικό μετασχηματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και πιο συγκεκριμένα την τοποθέτηση του Γιάννη Ταφύλλη, υπεύθυνου της Επιτροπής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ:
«Η στρατιωτική θητεία θα αναβαθμιστεί και θα περιοριστεί σε καθαρά επιχειρησιακά καθήκοντα με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων των στρατευμένων μέσω μιας δημοκρατικής διαδικασίας».
Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση. Υπουργοί Άμυνας είναι ο Π.Καμμένος και ο Κ.Ήσυχος, ενώ Γενικός Γραμματέας στο ΥΠΕΘΑ είναι ο Γιάννης Ταφύλλης.
Για να δούμε επομένως πως γίνονται πράξη οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Γιάννη Ταφύλλη μέσα από την επιστολή-καταγγελία των συναδέλφων φαντάρων που υπηρετούν στα ΚΑΑΥ Νέας Φώκαιας.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ   από τους Εργάτες δούλους στα χακί!
«Description: https://dub125.mail.live.com/ol/clear.gifΥπηρετούμε στα ΚΑΑΥ Νέας Φώκαιας στη Χαλκιδική. 
Έπειτα μήνες σε εξαιρετικές δυσμενείς μεταθέσεις, πιστέψαμε ότι με τόσα μόρια  πως οι επόμενες μεταθέσεις θα ήταν κοντά στο σπίτι μας. 

Οι ΗΠΑ για Καραμανλή,Ανδρέα,ΕΔ, Αιγαίο και την "ευλογημένη Ελλάδα" -Αποκάλυψη Wikileaks

Image
Μια αναφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα προς την Ουάσινγκτον η οποία έχει γραφτεί το 1978, αλλά θα μπορούσε να είναι και σημερινή αποκαλύπτεται από τα Wikileaks. Η αμερικανική αναφορά έχει να κάνει με τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή,τον επερχόμενο Ανδρέα Παπανδρέου και βέβαια με την κατάσταση στην Ελλάδα. Τα όσα επισημαίνονται από τότε για την Ελλάδα μας δείχνουν πολλά για το πως μας έβλεπαν ,πόσο μας “μετρούσαν” και τι πίστευαν ότι πρέπει να αλλάξουμε οι ΗΠΑ.  Οι αμερικανοί όπως και τώρα έτσι και τότε ήθελαν να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να “ανήκει εις τη Δύση” και δεν θα “λοξοδρομούσε”.

Η ζοφερή εικόνα του καθεστώτος της Δαμασκού μετά την πτώση της Παλμύρας

Μετά από ένα εκπληκτικό νέο σερί επιθέσεων κατά στόχων τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία, το Ισλαμικό Κράτος (ή και Χαλιφάτο) έχει καταφέρει να φέρει στην κατοχή του την αρχαία πόλη της Παλμύρας, γνωστή σήμερα ως Ταντμούρ (Tadmur). Με την στρατηγικής σημασίας πόλη Αλ-Σούκνα να πέφτει στα χέρια των ισλαμιστών μια βδομάδα νωρίτερα της πτώσης της Παλμύρας, και ταυτόχρονα με την κατάληψη της ιρακινής πόλης Ραμάντι, το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται να έχει αναβιώσει την φαινομενικά ασταμάτητη προέλαση του τελευταίου καλοκαιριού.
 Η Ταντμούρ, η οποία είναι επίσης το σπίτι μιας μεγάλης αεροπορικής βάσης, έχει μεγάλη στρατηγική σημασία λόγω της θέσης της στον ζωτικής σημασίας αυτοκινητόδρομο M20, ο οποίος οδηγεί μέσα από την πόλη Αλ-Σούκνα στο τελευταίο προπύργιο του καθεστώτος στο ανατολικό τμήμα της χώρας: Ντέιρ εζ-Ζορ (Deir ez-Zor). 

Τα όπλα lazer του Αμερικανικού Στρατού

Όπλα λέιζερ, βγαλμένα απευθείας από ταινίες και βιβλία επιστημονικής φαντασίας, έχει κατασκευάσει η Υπηρεσία Προωθημένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (DARPA) των ΗΠΑ και από φέτος το καλοκαίρι θα ξεκινήσουν οι επίσημες δοκιμές τους.
 Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα οπλικά συστήματα - λέιζερ, που φέρουν το ακρωνύμιο HELLADS (High Energy Liquid Laser Area System), έχουν κατασκευαστεί ως όπλα εδάφους-αέρος, όμως οι άνθρωποι της DARPA εξετάζουν τρόπους για να μπορέσουν να τα φορτώσουν και σε αεροσκάφη επανδρωμένα ή μη.

Πόσα ήξερε ο Σημίτης για τα εξοπλιστικά ατοπήματα του Άκη; Ο Κων/νος Φράγκος αποκαλύπτει

Image
Του Κων/νου Φράγκου

Το θάρρος τιμωρείται
το θράσος ποτέ
Μπαλζάκ
Δεν είχα, ειλικρινά, την πρόθεση ν' αναμειχθώ στα της δίκης του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου. Τις θέσεις μου για την προσωπικότητα και τα έργα του τα εξέθεσα λεπτομερώς από το ON ALERT (19.04.2015) σε μακροσκελή έρευνά μου. Απλά υπενθυμίζω ότι επιχείρησα ν' αποδείξω, με τεκμήρια, ότι ένας από τους βασικούς λόγους που ο τ. ΥΕΘΑ παρεξετράπη είναι γιατί έλειπε, παντελώς ο έλεγχος του τότε Πρωθυπουργού κ. Κων. Σημίτη. Ο κ. Σημίτης, όμως, έβλεπε την κραιπάλη, εγνώριζε τα πάντα αλλά ουδόλως συνεκινείτο.

Μαζεύουν και τα τελευταία ψιλά ακόμη και από ΚΨΜ

ΣΤΗΝ ΤτΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Με μία «εξαιρετικώς επείγουσα» απόφαση, που δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Δι@υγεια, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Δημήτρης Μάρδας μεταφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό τα υπόλοιπα 1193 λογαριασμών που διατηρούν φορείς του δημοσίου στις εμπορικές τράπεζες και οι οποίοι είτε δεν έχουν καμία κίνηση εδώ και πέντε χρόνια είτε περιέχουν ποσά μικρότερα των 100 ευρώ.

Επιφυλάξεις και Ανησυχίες της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ-Θράκης επί των νέων δηλώσεων του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Καμμένου για την επαναλειτουργία της ΜΟΜΑ

Η Δ/σα Επιτροπή του ΤΕΕ-Θράκης, μετά από επεξεργασία των νέων Δηλώσεων του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμένου κατά την τελετή ενεργοποίησης λειτουργίας της Διακλαδικής Διοίκησης Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού "Δεινοκράτης" (πρώην ΜΟΜΑ), και του σχετικού σχεδίου του Υπουργείου όπως ανακοινώθηκε από δημοσιογραφικές πηγές
Κατέληξε στις παρακάτω επιφυλάξεις:
Στον τρόπο αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών όπου «η ΔΙΔΕΡΓΩΝ και οι Μονάδες της αναλαμβάνουν αποστολές από το ΓΕΕΘΑ ανάλογα με τις δυνατότητές και τρέχουσες ανειλημμένες υποχρεώσεις τους» δεν γίνεται καμία αναφορά στα κατά εξοχήν αρμόδια Υπουργεία (Εσωτερικών, Μεταφορών και Δημοσίων Έργων), γεγονός που παραπέμπει σε ενδεχόμενη παράκαμψή τους καθώς και του υφιστάμενου επιχειρησιακού τους σχεδιασμού από το ΥΠΕΘΑ.

Γκάφα με ενεργά δείγματα άνθρακα σε εργαστήρια των ΗΠΑ

Image
Μια στρατιωτική εγκατάσταση στην πολιτεία Γιούτα έστειλε κατά λάθος ενεργά δείγματα βάκιλων του άνθρακα σε ιδιωτικά εργαστήρια σε εννιά πολιτείες των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Πεντάγωνο, προσθέτοντας όμως ότι δεν υπήρχαν γνωστές μολύνσεις ή κίνδυνος για το δημόσιο.
Τα δείγματα ήταν προγραμματισμένα να σταλούν σε εργαστήρια σε ανενεργή μορφή ως μέρος των προσπαθειών του αμερικανικού στρατού να κατασκευάσουν ένα δοκιμαστικό που να χρησιμοποιείται επιτόπου για ανίχνευση βιολογικών απειλών στο περιβάλλον, είπε το Πεντάγωνο.

From Reagan to Obama: Forced Disappearances in Honduras

Bertha Oliva, founder and director of COFADEH whose husband was disappeared by Battalion 316, stand in front of a banner of the disappeared.The 1980s saw widespread political violence and countless forced disappearances in many countries in Latin America, and Honduras was no exception. Hundreds of political opponents of the 1980s U.S.-backed regime were kidnapped, tortured, and assassinated by the CIA-trained secret army unit Battalion 316, while at the same time Honduras served as a military base and training ground for U.S. counterinsurgency strategy in the region, especially in neighboring El Salvador and Nicaragua. With the Reagan Administration turning a blind eye to the brutality of Battalion 316, intentionally downplaying or denying its violence in order to continue backing Honduras financially and using the country as a key U.S. military outpost, the details of this death squad’s operations did not become clear until years later. 

Οι διαδηλώσεις στα Σκόπια και η πολιτική κρίση

Πέτρος Τσάγκαρης Είναι οξύμωρο το Βερολίνο και η Ουάσινγκτον να κατηγορούν οποιονδήποτε για παρακολουθήσεις μετά τις αποκαλύψεις για το τεράστιο δίκτυο παρακολούθησης που είχαν στήσει οι μυστικές υπηρεσίες των δύο χωρών
Στις αρχές Μαΐου οξύν­θη­κε και πάλι η πο­λι­τι­κή κρίση που σοβεί εδώ και καιρό στη Δη­μο­κρα­τία της Μα­κε­δο­νί­ας. Δε­κά­δες χι­λιά­δες δια­δη­λω­τές ξε­χύ­θη­καν στους δρό­μους των Σκο­πί­ων ζη­τώ­ντας την πα­ραί­τη­ση της δε­ξιάς κυ­βέρ­νη­σης του Γκρού­εφ­σκι. Αφορ­μή για το ξέ­σπα­σμα ήταν η απο­κά­λυ­ψη ηχο­γρα­φη­μέ­νου υλι­κού που κα­τα­δεί­κνυε την ευ­θύ­νη της αστυ­νο­μί­ας για το φόνο ενός νε­α­ρού πριν από τέσ­σε­ρα χρό­νια. Επί­σης το υλικό απο­κά­λυ­πτε ότι πα­ρα­κο­λου­θού­νταν οι συ­νο­μι­λί­ες πολ­λών χι­λιά­δων πο­λι­τών της χώρας από το 2006, δηλ. από τότε που κυ­βερ­νά ο Γκρού­εφ­σκι, αλλά και ότι υπήρ­χαν πα­ρεμ­βά­σεις ση δι­καιο­σύ­νη, ακόμη και εκλο­γι­κή νο­θεία. 

"Αίσχος! Οι Κρήτες αμύνονται στη γερμανική εισβολή"! (φωτο)

Η Μάχη της Κρήτης, που εξελίχτηκε το τελευταίο δεκαήμερο του Μάη του 1941, δεν ήταν για όλους μια ηρωική σελίδα που έγραψε ο κρητικός λαός, αμυνόμενος με σκαπέτια και αυτοσχέδια όπλα απέναντι στην τελειότερη πολεμική μηχανή της εποχής. Για τους φίλους των κατακτητών και τον τύπο τους, ήταν μια σελίδα ντροπής! Χαρακτηριστικό είναι ότι το ελεγχόμενο από τους κατακτητές «Ελεύθερον Βήμα» έγραφε στην 1η σελίδα του στο φύλλο της 29ηςΜαΐου, ημέρα που οι Γερμανοί έμπαιναν στο Ηράκλειο:

Η μετατροπή της Χρυσής Αυγής σε “ψοφοακροδεξιά”



Ο όρος “ψοφοδεξιά” χρησιμοποιείται από τη Χρυσή Αυγή για τη Νέα Δημοκρατία. Η σημασία της λέξης είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι πραγματικά Δεξιά, αλλά έχει γίνει μια μορφή Κέντρου που άγεται και φέρεται από τη μαρξιστική Αριστερά. Σκοπός αυτής της ταμπέλας είναι να κερδίσει η Χρυσή Αυγή από τη δεξαμενή των απογοητευμένων δεξιών ψηφοφόρων. Όμως αυτό που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό είναι η μετατροπή της ίδιας της Χρυσής Αυγής σε “ψοφοακροδεξιά”. 

Ριμέικ της ταινίας κατά των ναρκωτικών «Ο Νικητής» ετοιμάζει ο ελληνικός στρατός

psaraseuthimiadistainia
Δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την κυκλοφορία της συγκλονιστικής ταινίας «Ο Νικητής», παραγωγής του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η οποία έστελνε ισχυρό μήνυμα κατά της χρήσης ναρκωτικών και τα νέα που έρχονται για τους αναρίθμητους φαν του έργου, είναι πολύ ευχάριστα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στα πλάνα της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων βρίσκεται η δημιουργία ενός μεγαλειώδους ριμέικ της ταινίας, η οποία θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017, είκοσι χρόνια δηλαδή μετά την αρχική της κυκλοφορία.

Η αλληλεγγύη δεν χωρά σε σύνορα!


Της Αλέκας Ζορμπαλά
Σε κίνδυνο 100 και πλέον πρόσφυγες, στη πλειονότητά τους Σύριοι.
Παράκληση: Διαδώστε!
Οι άνθρωποι αυτοί με πλοιάριο προσάραξαν ανοιχτά της Καλαμάτας πριν τρεις εβδομάδες περίπου, βοηθήθηκαν από τις εκεί οργανώσεις προσφύγων και μεταναστών και προσπάθησαν μέσω Αθηνών να βγουν έξω από την Ελλάδα, όπως και έγινε.
Πέρασαν στη FYROM, αλλά όταν επιχείρησαν να διασχίσουν τα σύνορα με τη Σερβία, συνελήφθησαν από τις τοπικές αρχές, φυλακίσθηκαν και κρατούνται, άντρες, γυναίκες και πολλά παιδάκια, κάτω από άθλιες συνθήκες σε φυλακές της FYROM, όπου καταγγέλουν ότι υφίστανται συνεχείς ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια..

Νέο έπος Πανούση

Του Γιώργου Αλεξάτου

Η παιδική χαρά στον Άγιο Παντελεήμονα ήταν κλειστή τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ναζί -με σημαντική παρουσία στην περιοχή- δεν επέτρεπαν τη λειτουργία της, για να μην παίζουν τα παιδιά των μεταναστών.
Μέρες τώρα η παιδική χαρά ανοίγει με πρωτοβουλία του αντιφασιστικού στεκιού "Δίστομο" και δεκάδες παιδιά, ανεξαρτήτως εθνικότητας, μπορούν να παίζουν συνοδευόμενα από τους γονείς τους, υπό την περιφρούρηση των αντιφασιστών.
Αυτή η εξέλιξη δεν άρεσε στον κ. Πανούση και χθες πέντε μηχανές της ΔΙΑΣ στάθμευσαν στην πλατεία και τα ανθρωποειδή εισέβαλαν στην παιδική χαρά και έκαναν έλεγχο των στοιχείων των αντιφασιστών, ασκώντας τρομοκρατία προς τους γονείς και τα παιδιά.
Ουδέν σχόλιον...http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/05/blog-post_615.html

In Arizona, Bikers Plan Armed Protest Outside of Mosque

On Friday, May 29, 2015, a group of bikers in Arizona plan to host an anti-Muslim demonstration outside of the Islamic Community Center in Phoenix. Dubbed as “Freedom of Speech Rally Round 2,” a reference to American blogger Pamela Geller’s deadly “Draw Muhammad” cartoon contest in Garland, Texas earlier this month, the event, organized on Facebook, is described as a “response to the recent attack in Texas where 2 armed terrorist, [sic] with ties to ISIS, attempted Jihad.”
Prior to gathering outside of the mosque, the motorcyclists say they’ll meet in a nearby Denny’s parking lot, where they’ll have a “Muhammad cartoon contest.” They plan to take the images of Islam’s prophet to the Islamic Community Center at 6:15 that evening — a time when the Muslim community is expected to gather inside.

Malaysia investigates police over links to mass graves

Police are excavating the graves to determine the number of people buried there and who they are
South East Asia migrants' crisis
Malaysia is investigating 12 policemen suspected of involvement in human-trafficking camps found in the remote north of the country.
Four of them had been arrested during various police investigations since early last year, said Deputy Home Minister Wan Junaidi Tuanku Jaafar.