Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Εκπομπή Φύλλο Πορείας του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 το Σαββάτο 30/5 στις 7,00 π.μ

Θέμα: «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τηρεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις απέναντι στους φαντάρους»  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Φάμπρικες για να σιτίζονται πλουσιοπάροχα ένα σωρό αργόσχολα κομματικά "γατόνια"

 Του Γ. Γ.

Μάθαμε σήμερα ότι με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών ο ελληνικός καλός θα πληρώσει στα πολιτικά κόμματα 6.330.000 ευρώ ώστε αυτά να τα διαθέσουν για «ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς». Μάλιστα. Ας μην σχολιάσουμε τον τρόπο που γίνεται ο καταμερισμός αυτών των χρημάτων (Η ΔΗΜΑΡ π.χ παρουσιάζεται να λαμβάνει σχεδόν το ίδιο ποσό με το ΚΚΕ π.χ).
Να σταθούμε κάπου αλλού.
Υπάρχουν δυο μεγάλες φάμπρικες για να μπορούν κάποια πολιτικά λαμόγια να εξασφαλίζουν το παντεσπάνι τους εις υγείαν του κορόιδου φορολογούμενου λαού.
Η πρώτη είναι κάποια «ιδρύματα» πολιτικών προσώπων που επιδοτούνται πλουσιοπάροχα από τον κρατικό προϋπολογισμό και η δεύτερη ο πακτωλός χρημάτων που δίνονται στα κόμματα «ως οικονομική ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς»!

ΗΠΑ: Αύξηση της αμυντικής βοήθειας στο Ισραήλ

Image
Η αμυντική στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στο Ισραήλ είναι πιθανό να αυξηθεί μετά το 2017, ανέφεραν πηγές και από τις δύο πλευρές χθες, βλέποντας μια πιθανή σύνδεση με τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον να κατευνάσει τις ανησυχίες του συμμάχου της σχετικά με τις διπλωματικές προσπάθειες των ΗΠΑ για επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Το τρέχον ετήσιο πακέτο αξίας 3 δις δολαριών λήγει το 2017. Ένας αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας ανώνυμα στο Ρόιτερς, δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις είναι κοντά σε μια νέα συμφωνία που θα οδηγήσει σε ετήσιες πληρωμές 3,6-3,7 δις δολάρια κατά μέσο όρο.
Ένας ισραηλινός αξιωματούχος που μίλησε επίσης ανώνυμα, υπολόγισε την αναμενόμενη βοήθεια μεταξύ 3,5 και 4 δις δολάρια.

Συρία: Οι δυνάμεις Άσαντ έχασαν την τελευταία πόλη του Ιντλίμπ

Image
Ο στρατός της Συρίας έχει αποσυρθεί από την βορειοδυτική πόλη της Αριά αφότου ένας συνασπισμός αντικυβερνητικών ομάδων κατέλαβε και την τελευταία αυτή πόλη στο κυβερνείο του Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, που είχε μείνει υπό κυβερνητικό έλεγχο.
Ο συνασπισμός επαναστατών με την επωνομασία Τζαίς αλ Φατέχ, ή Στρατός Κατάκτησης, είπε ότι είχε καταλάβει την πόλη. Το μεγαλύτερο τμήμα του συνασπισμού αποτελείται από το συριακό τμήμα της Αλ Κάϊντα, το Μέτωπο Νούσρα.

Πώς φτάσαμε στους νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας


φωτογραφία αρχείου από περυσινό ισραηλινό βομβαρδισμό
Τα ΜΜΕ συνηθίζουν να αναπαράγουν την ισραηλινή προπαγάνδα, ότι κάθε ισραηλινός βομβαρδισμός στη Λωρίδα της Γάζας είναι απάντηση σε κάποια εκτόξευση παλαιστινιακής ρουκέτας προς το Ισραήλ. Αποσιωπώντας επιδεικτικά όλες τις ισραηλινές επιθέσεις που έχουν προηγηθεί πριν φτάσει η παλαιστινιακή αντίσταση να απαντήσει με κάποια εκτόξευση ρουκέτας. Στόχος είναι να δημιουργηθεί η εντύπωση πως οι Παλαιστίνιοι πρώτοι επιτίθενται, ότι εκείνοι πρώτοι παραβιάζουν την εκεχειρία, και μετά οι Ισραηλινοί απλά απαντούν. Ποτέ δε θα διαβάσετε ότι μια παλαιστινιακή επίθεση είναι απάντηση σε κάποια ισραηλινή.

ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΛΑ-Σε επιχειρηματικούς ομίλους και η ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τον Π. Καμμένο

Σε πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων μετατρέπεται και η ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος σε στρατιωτικούς συντάκτες μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας.
Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και σύμφωνα με τον υπουργό θα παραχωρηθεί στους κεφαλαιοκράτες μέσω μακροχρόνιων μισθώσεων.
Ανέφερε πως στόχος του υπουργείου είναι η αξιοποίηση των «καθαρών» ακινήτων - δηλαδή εκείνων για τα οποία δεν υπάρχουν διεκδικήσεις - να αποφέρει έσοδα ύψους 1,1 δισ. ευρώ ετησίως.

Πάτρα:10 παιδάκια ζουν σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και αυτοκίνητα τα τελευταία 24ωρα


Σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, παλαιές αποθήκες και παροπλισμένα αυτοκίνητα, χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής ζουν τα τελευταία 24ωρα 10 μικρά παιδιά μαζί με τους γονείς τους, που έχασαν λόγω οφειλών τα σπίτια τους, ενώ παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματα τους.

Η μεγαλύτερη γενοκτονία στην Ιστορία της ανθρωπότητας

Βάρβαρος είναι όποιος πιστεύει στη βαρβαρότητα
Claude Levi-Straus
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Στην Ιστορία της ανθρωπότητας οι γενοκτονίες είναι τόσο συνηθισμένες που μοιάζει λες και οι άνθρωποι είναι απευθείας απόγονοι των μυρμηγκιών.
Απ’ τις πιο κοντινές (χωροχρονικά) γενοκτονίες, όπως εκείνες των Αρμενίων και των Ποντίων ή το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, μέχρι τις πιο μακρινές, όπως την πλήρη εξάλειψη των Τασμανών (δείτε παλιότερο κείμενο “Γενοκτονία!” http://sanejoker.info/2013/06/genocide.html), διαφαίνεται μια δολοφονική μανία που δεν παρατηρείται σε κανένα άλλο θηλαστικό.

Η Ελένη Αρβελέρ διαλύει τους μύθους για την Αλωση

Κερκόπορτα; Αστεία πράγματα» 
Η Ελένη Γλύκατζη- Αρβελέρ θυμάται παλαιότερα τους- ξένους φοιτητές της στη Σορβόννη να της στέλνουν... συλλυπητήριο τηλεγράφημα κάθε 29η Μαΐου, την ίδια ώρα που τα περισσότερα Ελληνόπουλα αν τα ρωτούσες τι έγινε τη μέρα εκείνη δεν ήξεραν ακριβώς. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση αντιστράφηκε. Στην Ελλάδα έγινε, λίγο έως πολύ, μόδα να θυμόμαστε κάθε χρόνο τέτοια μέρα την Αλωση της Πόλης- μερικοί από κεκτημένη ταχύτητα ή άγνοια μιλούν για «εορτασμό», αντί για επέτειο, και να μην αρκούμαστε στον εορτασμό της έναρξης της Επανάστασης, κάθε 25 του Μαρτίου. Μεγάλη η σημασία της Πόλης, θα πει κανείς, για τους Ελληνες. Σωστό. Οπότε και η συμβολική σημασία της Αλωσης είναι εξίσου μεγάλη. Εστω και αν η πολιορκία της από τους Οθωμανούς ήταν απλώς μία από τις πολλές, έστω και αν το κλίμα της εποχής ήταν τέτοιο, η κατάσταση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ήταν τέτοια, που έκπληξη θα ήταν το να μην αλωθεί η Πόλη.

ΚΑΑΥ Μάκρης Αλεξανδρούπολη: κατάκοποι δούλοι φαντάροι, νηστικοί, μεσ΄ τη βρωμιά ζουν σε τρώγλες για να κάνουν οι στρατιωτικοί φθηνές διακοπές!

Καταγγελία για ΚΑΑΥ Μάκρης Αλεξανδρούπολη
«Πρόκειται για ΚΑΑΥ όπου υπάρχει μόνιμη δύναμη που κάνει υπηρεσίες και αποσπασμένοι που υποτίθεται θα πήγαιναν εκεί μόνο για δουλειά στα διάφορα πόστα αντί υπηρεσιών. 
Αρχικά να τονίσουμε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει μιας και οι φαντάροι κάνουν εξαντλητικά ωράρια 12 έως και 16 ωρών και σε πολλές περιπτώσεις τους υποχρεώνουν να κάνουν και κάποια υπηρεσία το βράδυ.
Σε αυτό να προστεθεί ότι κάποιοι μένουν νηστικοί μιας και το φαΐ έρχεται από άλλο στρατόπεδο σε πολύ μικρές ποσότητες, με αποτέλεσμα παρότι υπάρχουν μάγειρες για το εστιατόριο είτε να μην φτάνει για όλους μιας και κάποια συγκεκριμένα στελέχη τρώνε από το φαΐ των φαντάρων, είτε να μην εμφανίζεται ποτέ όπως το Πρόγευμα.

Οι στρατιωτικές επιθέσεις της Ε.Ε. εναντίον των προσφύγων και των δουλεμπόρων δημιουργούν ένα πολύ επικίνδυνο προηγούμενο υποστηρίζει ο Ασάνζ

WikiLeaks founder Julian Assange.(Reuters / John Stillwell)
The military intervention against “smugglers” bringing migrants from Libya to EU shores will set a “dangerous precedent” for the EU to unilaterally engage in hostilities and endanger innocent people’s lives, believes WikiLeaks founder Julian Assange.
The comments from the famous whistleblower follow this week’s release by WikiLeaks of two classified documents revealing details of a EU plan for military intervention to curb the influx of migrants, and an information strategy to “facilitate expectation management” during such a mission.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΝΑΤΟ-Ρωσία κάνουν ασκήσεις στην ίδια περιοχή

Ο ανταγωνισμος για την ΑρκτικηΜεγάλης κλίμακας άσκηση ξεκίνησε η Ρωσία στην Αρκτική, όπου όμως διεξάγεται και ΝΑΤΟϊκή άσκηση, αυξάνοντας κατακόρυφα την ένταση, αλλά και την πιθανότητα ατυχήματος.
Η άσκηση ξεκίνησε με απευθείας διαταγή του Ρώσου προέδρου Πούτιν και σε αυτή συμμετέχουν 12.000 στρατιώτες, 700 τεθωρακισμένα κάθε τύπου και στοιχεία πυροβολικού και 250 αεροσκάφη. Η Ρωσία εκτελεί συνεχώς ασκήσεις, το τελευταίο διάστημα, από την Αρκτική μέχρι τον Ειρηνικό, την ώρα που η κατάσταση στην Ουκρανία αρχίζει και πάλι να εμφανίζεται ζοφερή.

Επίσημες δηλώσεις για εμπλοκή ΗΠΑ, περιοχή Ασίας-Ειρηνικού

Οι κινεζικές κινήσεις στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού έχουν μεγιστοποιήσει την ανάγκη αμερικανικής εμπλοκής εκεί, όπως δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ από το Περλ Χάρμπορ, έναν τόπο με πολλούς συμβολισμούς.
Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν η βασική εγγυήτρια δύναμη της ασφάλειας στην περιοχή, για τις δεκαετίες που έρχονται, υποστήριξε ο Αμερικανός υπουργός και είπε πως η κινεζική επιθετικότητα έχει φέρει τις χώρες της περιοχής πιο κοντά μεταξύ τους.

Όλμοι του PKK κατά τουρκικής βάσης στη ΝΑ Τουρκία…

Πυρά όλμων εξαπέλυσαν μέλη του ΡΚΚ κατά τουρκικής στρατιωτικής βάσης στην επαρχία του Χακαρί στην νοτιοανατολική Τουρκία, όπως ανέφερε ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου. Τα πυρά εξαπολύθηκαν κατά στρατοπέδου του 7ου Συντάγματος Συνοριοφυλακής.
Οι τουρκικές δυνάμεις απάντησαν στα πυρά. Δεν αναφέρθηκαν απώλειες ή ζημιές. Οι τουρκικές δυνάμεις, πάντως, ερεύνησαν χωρίς αποτέλεσμα την περιοχή, χωρίς δηλαδή να ανακαλύψουν αυτούς που έβαλλαν εναντίον τους. Τη Δευτέρα παρόμοια επίθεση εκτελέστηκε κατά στρατοπέδου στην περιοχή της Νταγκλιτσά.

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ: Άσκηση "Houras 2015" για την Πολεμική Αεροπορία Ελλάδας-Αιγύπτου

Το 1967 η Αριστερά πάλευε ενάντια στους Δικτάτορες.
Το 2015 ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεργάζονται αρμονικά!!!
Από την Παρασκευή 29 Μαΐου έως και την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, πρόκειται να πραγματοποιηθεί, στην Αίγυπτο, η άσκηση "Houras 2015", με τη συμμετοχή δυνάμεων των Πολεμικών Αεροποριών Ελλάδας - Αιγύπτου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας 2015 των δύο χωρών.
Η ΠΑ θα συμμετάσχει με κλιμάκιο τεσσάρων αεροσκαφών M-2000-5 και ανάλογο προσωπικό της 331Μ, το οποίο θα μετασταθμεύσει στην Αεροπορική Βάση Tanta.

Πωλήσεις γαλλικών όπλων: Το Μεξικό θα αποκτήσει 50 ελικόπτερα Super Puma και φρεγάτες Fremm

Το Μεξικό θα αποκτήσει 50 ελικόπτερα Super Puma και φρεγάτες FremmΌπως αναφέρεται στις 27 Μαΐου 2015 σε άρθρο της γαλλικής εφημερίδας «La Tribune», αναφερόμενη σε πηγές στο γαλλικό επιχειρηματικό κόσμο, το Μεξικό έχει συμφωνήσει σε μία σύμβαση για την αγορά 50 ελικοπτέρων Н225М Super Puma της Airbus Helicopters. Αναμένεται ότι η σύμβαση αξίας περίπου 2.000.000.000 ευρώ θα υπογραφεί από τους προέδρους του Μεξικού και της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου, ενώ στη Γαλλία ο πρόεδρος του Μεξικού θα είναι το τιμώμενο πρόσωπο στο Παρίσι για τον εορτασμό της Ημέρας της Βαστίλης.

Ε ρε γλέντια... Βραδυά οπλίτη στο ΚΕΜΧ με τη Φιλιώ Πυργάκη

Την Δευτέρα 18 Μαϊου πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΜΧ βραδυά οπλίτη, με τη συμμετοχή της γνωστής τραγουδίστριας Φιλιώς Πυργάκη, η οποία και έδωσε άφθονο κέφι στους στρατιώτες και όλους τους παρευρισκόμενους.

Συμπαρασταθείτε στον αγώνα των λαών της Τουρκίας και τους αγωνιστές από την Τουρκία


26 Ιουνίου 2015, Παρασκευή 9.00 π.μ
ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Λουκαρέως 14, Αθήνα
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Συντηρητικά κολλήματα Αποστράτων: "Καθαιρέθηκε" ο συμπαθέστατος αντιπλοίαρχος!

Ο “αντιπλοίαρχος” καθαιρέθηκε. 
ImageΟ συμπαθέστατος και ανθρώπινος “αντιπλοίαρχος” της διαφήμισης γνωστής μπύρας προκάλεσε πολύ μεγάλες αντιδράσεις σε μια μερίδα αποστράτων -κυρίως- του ΠΝ. 
Η διαφήμιση είχε γυριστεί με κανονικές στολές του ΠΝ αλλά μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε για το σενάριο που έδειχνε έναν αξιωματικό του ΠΝ σε καθημερινές στιγμές με την παρέα του, έγιναν “παρεμβάσεις” και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες η “στολή” του “αντιπλοιάρχου” …διορθώθηκε.

Ίσως η δική μας αίσθηση του χιούμορ να έχει πρόβλημα. Αλλά δεν καταλαβαίνουμε γιατί ενόχλησε τόσο πολύ ο χαρακτήρας του αντιπλοίαρχου στην διαφήμιση. 

Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΙΣΡΑΗΛ

Υπό την απειλή όπλου παλαιστίνιοι αναγκάζονται να γδυθούν δημοσίως να τους κάνει να αισθάνονται ότι δεν έχουν ούτε την ασφάλεια ούτε αξιοπρέπεια. Αυτό είναι ρατσιστικό, απαρτχάιντ " ισραήλ '

Lesvos Death March!!!!!


It seems that the new policy of the authorities is to not allow these poor people to stay in the harbor at all!! and they have refused to supply them with transport to Mytilene!!! What faces these people is days of walking in the hot sun, many would not survive this!!!
I have been told there is money collected to provided and pay for a bus but that it is against the law for the buses to take them

Τύπος που ουρλιάζει υπέρ της διαγραφής αιώνιων φοιτητών, πήρε το πτυχίο του μετά από 42 χρόνια (PHOTO)

11269483_670632536403433_8233918950993420700_n
Δύο μέρες αφότου αποκαλύψαμε πως πλέον μπορούν όλοι να πάρουν πτυχίο από το Πακιστάν έναντι ενός μικρού ποσού, ο Γρηγόρης Ψαριανός φόρεσε τήβεννο και παρέλαβε περιχαρής το πρώτο πτυχίο της ζωής του, σε ηλικία 61 ετών.
Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα στην εκπομπή «Καρντάσιανς»,
Έχω κάνει Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς. Είμαι οικονομολόγος, μπήκα το '72 και το '76 χρώσταγα δύο μαθήματα και τα πέρασα τώρα. 42 χρόνια μετά πήρα το πτυχίο μου.
Μετά από αυτή τη μεγάλη επιτυχία, ο βουλευτής-οικονομολόγος του Ποταμιού θα επιστρέψει στα έδρανα της Βουλής, να σπάει μπάλες γκρινιάζοντας για το νομοσχέδιο που καταργεί τις διαγραφές «αιώνιων» φοιτητών.

Η ''Γκουέρνικα'' του Διστόμου βρήκε την θέση της!

Image
Η ''Γκουέρνικα'' του Διστόμου βρήκε την θέση της!
Ο Κ .Μουστάκας δώρησε τον πίνακα της Σφαγής που ήδη αναρτήθηκε στο ''Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού'' της Μαρτυρικής Πόλης

Τη θέση της στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, στο Δίστομο, βρήκε η '' Γκουέρνικα'' της Μαρτυρικής κωμόπολης της Βοιωτίας: Ο μεγάλων διαστάσεων ( 2χ4 μ.) πίνακας του γνωστού καλλιτέχνη Κώστα Μουστάκα ''Δίστομο'', το οποίο οι θεατές του, όπου εκτέθηκε, το ονόμασαν ητιμητικά ''Γκουέρνικα του Διστόμου'' δωρήθηκε από τον δημιουργό του στην Μαρτυρική Πόλη του Διστόμου και ήδη αναρτήθηκε στο Μουσείο!

Υπερήφανοι χορηγοί των σκλάβων του Κατάρ

quatar-world-cup-2022-human-rights-abuse-brand-support-logo-9__880
Καθώς ο αριθμός των εργατών που σκοτώνονται στα έργα για την προετοιμασία του Μουντιάλ του Κατάρξεπερνά κάθε προηγούμενο δεκάδες γραφίστες και απλοί χρήστες του Ιντερνετ απαντούν στις εταιρείες που χρηματοδοτούν την ανθρωποθυσία.