Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ: ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΑΣ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ


Ο εθνοφύλακας ο οποίος ήταν 57 χρονών αυτοκτόνησε στο σπίτι του εντασσόμενος και αυτός στην θλιβερή αλυσίδα του αίματος που συμπεριλαμβάνει αυτοκτονίες φαντάρων,  μόνιμου και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τα νέα και παλιά μνημόνια, η εγκατάλειψη, ο αποκλεισμός και η περιφρόνηση που βιώνουμε από ένα σύστημα που καταδικάζει ολόκληρες κοινωνικές ομάδες ως αόρατες και τις τοποθετεί στο περιθώριο συνθλίβει την ψυχολογία των ανθρώπων. 
Οι ταξικές πολιτικές τις κυβέρνησης συνεχίζουν να δημιουργούν άτομα στην ζώνη του κοινωνικού λυκόφωτος, η οποιαδήποτε σχέση με τον στρατό αποδεικνύεται σήμερα ότι δεν μπορεί να δώσει λύση στα εντεινόμενα προβλήματα. 

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ 2015 ΠΑΝΝΕΛΑΔΙΚΑ


Πάτρα, παλιό Αρσάκειο, 5-6 Ιούνη

Γιάννενα, Θεατράκι-Σκάλα, 5-6 Ιούνη

Βόλος, Πεδίο του Άρεως, 5-6 Ιούνη

Ξάνθη, Πολυτεχνείο-ΠΡΩΚΑΤ, 5 Ιούνη

Θεσσαλονίκη, πρ. στρατόπεδο Π. Μελά, 12-13-14 Ιούνη

Αθήνα, Γεωπονική, 12-13-14 Ιούνη

Πίσω από τις κάμερες – 30/05/2015

 Η ΕΡΤ επιστρέφει. Μας το είπανε πολλές φορές από την 25 Ιανουαρίου. «Ο αγώνας δικαιώθηκε». Αλήθεια; Ποιοι ήταν εκείνοι που αγωνίστηκαν, ποιοι έμειναν εντός και πήγαν απέναντι, ποιοι πλέον δεν ζουν; Θα επιχειρήσουμε μια αποτίμηση της κατάστασης και ενώ η συσκευή έχει ακόμη το σήμα ΝΕΡΙΤ, τις ειδήσεις τις επιλέγει ο Θωμόπουλος και παρασκηνιακά υπάρχει επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου. Η αλήθεια είναι πως, από τη στιγμή που φάνηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα γινόταν κυβέρνηση, στήθηκε η γέφυρα, με ανθρώπους μέσα στο Ραδιομέγαρο, ως άλλοι «πράκτορες ΘΒ». Με τη στολή της ΝΕΡΙΤ και με επικοινωνία με την Κουμουνδούρου.

ΟΥΤΕ ΚΥΠ, ΟΥΤΕ ΜΙΤ-Facing Cyprus’ pas

By Esra Aygin
UN_bufferzone_in_NicosiaDocuments from the BritishV archives published in the Turkish Cypriot media confirm that the Turkish Resistance Organisation – TMT is responsible for the murders and attempted murders of a number of leftist Turkish Cypriots in May 1958.
In the documents, which are the English translations (by the British Sovereign Base Headquarters) of a number of leaflets signed and distributed by the TMT at the time, the Resistance Organisation openly claims responsibility for the murders of journalist Fadıl Önder, barber Ahmet Yahya, and attempted murder of trade unionist Ahmet Sadi Erkurt. The original of these leaflets do not exist.

Ψυχές προσφύγων στά αζήτητα

Ρέκβιεμ για τον Αχμέτ

Διασωθέντα αντικείμενα ύστερα από ναυάγιο με πρόσφυγες στο Αιγαίο | ΕUROKINISSI
Ξημέρωνε 18 Μαΐου όταν ένας νέος άντρας, πρόσφυγας πολέμου από τη Συρία, αυτοπυρπολήθηκε σε δρόμο του Πειραιά.
Ο «αλλοδαπός» μεταφέρθηκε τελικά στο ΚΑΤ, όπου και νοσηλεύτηκε στην εντατική δεχόμενος έστω και την ύστατη στιγμή ανθρώπινη φροντίδα, αν και ίσως δεν ήταν πλέον σε θέση να το αντιληφθεί. Συντάκτης: Αντα Ψαρρά

Αν η isis μπορεί να είναι ο ορισμός του Ισλάμ, τότε η ρατσιστική μισαλλοδοξία να είναι ο ορισμός του χριστιανισμού!

Συνέντευξη, Ράχμε Βεζίρογλου – Βόρεια Κύπρος: "Να ρισκάρουμε, να ενωθούμε, να σπάσουμε τα δεσμά!"

"Να ρισκάρουμε, να ενωθούμε, να σπάσουμε τα δεσμά!"
Συνέντευξη: Ειρήνη Ηλιοπούλου 
Στις 26 Απρίλη, οι κάλπες των προεδρικών εκλογών στη βόρεια Κύπρο ανέδειξαν νικητή τον κεντροαριστερό Μουσταφά Ακιντζί με ποσοστό 60,5% και χαμένο τον δεξιό πρώην πρόεδρο Ντερβίς Έρογλου. Τι σηματοδοτεί μια τέτοια εξέλιξη για τη βόρεια Κύπρο, το Κυπριακό, τις σχέσεις με την Τουρκία, την Αριστερά, το κίνημα και τη διακοινοτική συνεργασία;
Η Ράχμε Βεζίρογλου είναι Τουρκοκύπρια κοινωνιολόγος, ακτιβίστρια και παραγωγός ντοκιμαντέρ και ζει στην Κύπρο. Η πρόσφατη δουλειά της συμπεριλαμβάνει ερευνητική δουλειά και παραγωγές γύρω από τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα, τις εναλλακτικές μορφές οργάνωσης, την αλληλέγγυα οικονομία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, με στοιχεία από τη Βαρκελώνη, το Γκεζί και τη Ροζάβα. Ζητήσαμε να μιλήσουμε μαζί της για την πολιτική κατάσταση στη βόρεια Κύπρο μετά τις πρόσφατες εκλογές…

Πολεμάει το ISIS στο πλευρό του Κιέβου; Ιδιωτικές μισθοφορικές εταιρείες στην Ουκρανία.

Ukrainian soldiers near Debaltseve, east Ukraine
«Το ηθικό του ουκρανικού στρατού στο ναδίρ. Τα εγκλήματα στο Ντονμπάς συνεχίζονται από ξένους μισθοφόρους.» Αποκαλυπτική συνέντευξη τύπου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ Εντουάρντ Μπασούριν, 31 Μαίου 2015

543 Μ/Κ Τ.Ε. ΚΩ: ένα τάγμα ανεπιθυμήτων μες΄ τη βρωμιά, τα καψόνια και με ατελείωτο χώσιμο των φαντάρων

Για μια ακόμη φορά το απαράδεκτο Τάγμα Εθνοφυλακής 543 ΤΕ στην Κω έρχεται στο προσκήνιο.
Για την κακομεταχείριση των φαντάρων και τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν.
Ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι το πρόβλημα του Ελληνικού Στρατού δεν είναι η επάνδρωση των μονάδων, αλλά αυτό της διοίκησης και του σκοπού που εξυπηρετεί.
Γιατί στο 543 ΤΕ που πριν λίγους μήνες μετρούσε ελάχιστους φαντάρους τώρα η δύναμη απογειώθηκε στους 60-70 στρατιώτες χωρίς όμως να αλλάξουν τα πράγματα. Το χώσιμο παραμένει χώσιμο. Η επάνδρωση των φυλακίων γίνεται με ελάχιστους φαντάρους, ενώ για να βγουν οι υπηρεσίες παραβιάζεται κάθε κανονισμός και διαταγή.

Οι νεκροί κρατούμενοι στην Άττικα περιμένουν δικαίωση 40 χρόνια μετά

Γιατί οι υπερασπιστές των θυμάτων και οι επιζώντες της φυλακής Άττικα είναι απογοητευμένοι από τη νέα δημοσιοποίηση των εγγραφων για την ανάκτηση της φυλακής από τις αρχές, μετά την ολιγοήμερη εξέγερση του 1971;   Το προαύλιο της φυλακής γεματο σκουπίδια- 14 Σεπτεμβρίου 1971 (Visalli Inc/Getty Images)

Το πρωί της 13ης Σεπτεμβίου 1971, αστυνομικοί της Νέας Υόρκης μαζί με άλλα μέλη των διωκτικών αρχών πυροβόλησαν θανάσιμα 39 άνδρες. Τής Heather Ann Thomson

ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΕ ERTOPEN.COM 28/5/15 ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: "θα καταρρίψουμε τον πιο ισχυρό Μύθο των Ενόπλων Δυνάμεων. Το Μύθο ότι στον Στρατό οι Στρατιώτες δεν έχουν Δικαιώματα"

Φίλοι ακροατές και συναγωνιστές, καλησπέρα σας.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για ακόμη ένα απόγευμα  φιλοξενείται στην ERTOPEN.COM
Στη παρέμβαση μας αυτή θα καταρρίψουμε έναν Μύθο.
Τον πιο ισχυρό Μύθο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τον Μύθο που λέει ότι στον Στρατό οι Στρατιώτες δεν έχουν Δικαιώματα. Ότι στον Στρατό οι Λέξεις Αγώνας, Αντίσταση, Αμφισβήτηση είναι άγνωστες λέξεις…
Συνάδελφοι, αγωνιστείτε για τα Κοινά μας Δικαιώματα. Αμφισβητήστε την Αυθαιρεσία και την Εκμετάλλευση
Σας θυμίζουμε ότι το τηλέφωνο επικοινωνίας μας είναι το 6932955437, ενώ στο ίντερνετ μπορείτε να μας βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση Diktiospartakos.blogspot.com
Τις υπέροχες μουσικές και απόψε επιλέγει ο Γιώργος Κωστόπουλος

Μια προσωπική ματιά/μαρτυρία από το Διεθνές Αντιφασιστικό Καραβάνι Αλληλεγγύης στο Ντονμπάς

εκδηλώσηκαραβανι
σημείωση:το παρακάτω κείμενο δεν εκφράζει απαραίτητα στο 100% τις θέσεις της Αντιφασιστικής Καμπάνιας για την Ουκρανία ή του ΝΑΡ σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και στο Ντονμπάς,παρ'ότι είμαι μέλος και στις 2 προαναφερθείσες συλλογικότητες.
Λίγα λόγια για την κατάσταση στο Ντονμπάς
Για πολλούς,κύριο εργαλείο ανάλυσης της κατάστασης συνολικότερα στην Ουκρανία είναι από την μια μεριά η πρόσδεση του μεγαλύτερου μέρους της Δυτικής Ουκρανίας στο άρμα της ΕΕ και των ΗΠΑ και από την άλλη, η ηγεμονευόμενη από την Ρωσία, αποσχιστική τάση της Ανατολικής Ουκρανίας.Δηλώνω εξ'αρχής, μη καλός γνώστης της ιστορίας (κοινωνικής,πολιτικής,δημογραφικής κλπ) της περιοχής, παράλληλα όμως, με τις λιγοστές γνώσεις για την τωρινή κατάσταση καθώς επίσης και από την εμπειρία που αποκόμισα με την συμμετοχή μου στην ελληνική αποστολή στο Διεθνές Αντιφαστικό Καραβάνι Αλληλεγγύης, είμαι σίγουρα πολέμιος της παραπάνω -αστικής ιδεολογίας κυριαρχούμενη- αντίληψη.

Η Χρυσή Αυγή και το πεδίο του κοινωνικού.

Το κείμενο αφιερώνεται στους Εβραίους συνανθρώπους μας που μαρτύρησαν στα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου, εκεί όπου η ναζιστική «πράξη» έτεινε στην απόλυτη εκμηδένιση του ανθρώπινου όντος. Εκεί όπου ο «πανταχού παρών» θάνατος επικάλυψε τον «αγέρα».
«Κοπέλες του Μαουτχάουζεν, κοπέλες του Μπέλσεν, μην είδατε την αγάπη μου; Την είδαμε στην παγερή πλατεία μ’ ένα αριθμό στο άσπρο της το χέρι, με κίτρινο άστρο στην καρδιά». (Ιάκωβος Καμπανέλλης, Άσμα Ασμάτων, 1965).
Η βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα από την εθνικιστική οργάνωση ‘Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές’ θέτει επί τάπητος το ζήτημα της «ολικής» αντιμετώπισης του φασισμού-ναζισμού, που πλέον προσλαμβάνει και οργανωτικά χαρακτηριστικά πέριξ της Χρυσής Αυγής. Η βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα σηματοδοτεί την εμφάνιση του συγκεκριμένου μορφώματος στο πεδίο του κοινωνικού. 

Ουκρανία: Η φορολόγηση στις πόρνες θα τονώσει την οικονομία της χώρας

«Η Ουκρανία θα υλοποιήσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, χρησιμοποιώντας τις πόρνες», γράφει το δημοσίευμα
Μάιος 30, 2015.
Η Βερχόβνα Ράντα (κοινοβούλιο) προτείνει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία της Ευρώπης και στη νομιμοποίηση της πορνείας στην Ουκρανία.
Η προσέγγιση αυτή θα αποφέρει καθαρά οικονομικά κέρδη. Φυσικά, μόνο από την πορνεία, η Ουκρανία δεν σώζεται, γράφει «vzglyad», αλλά θα επιλυθούν μια σειρά άλλα κοινωνικό- οικονομικά προβλήματα. Και το πιο σημαντικό η χώρα θα κάνει πράγματι ένα βήμα πιο κοντά στην Ευρώπη.

Αντίδραση Ρωσίας για εκπαίδευση ανταρτών στην Τουρκία από Αμερικανούς

Λαβρόφ: «κοντόφθαλμη προσέγγιση» η εκπαίδευση ανταρτών για Συρία
Μάιος 29, 2015.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στην κατάρτιση ομάδων της συριακής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, υπό την ηγεσία των Αμερικανών, δήλωσε ότι είναι μια κοντόφθαλμη προσέγγιση στα γεγονότα της Συρίας και προειδοποίησε ότι οι ομάδες αυτές μπορεί να εξελιχθούν σε τρομοκράτες όπως οι μετέχοντες στο ‘ισλαμικό κράτος’.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Abdullah bin Zeyid El Nahyan, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι «είναι μια κοντόφθαλμη προσέγγιση. 

Η Σερβία γυρίζει την πλάτη της στη Ρωσία: «Αντίο, σύντροφε Πούτιν!»

Μάιος 29, 2015.Βελιγράδι.
Η κυβέρνηση του Αλεξαντάρ Βούτσιτς, γύρισε επίσημα την πλάτη της στο Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως γράφει η εικονιζόμενη σερβική εφημερίδα, ‘Blic’.
Στην πρώτη της σελίδα, υπάρχει μια παλιότερη συνάντηση του Βούτσιτς με τον Πούτιν και το άρθρο φέρει τον τίτλο: « Αντίο σύντροφε Πούτιν»
Το άρθρο σημειώνει ότι η Σερβία έχει κάνει μια μεταστροφή στην ενεργειακή πολιτική της και στράφηκε προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Έτσι, οι αρχές του Βελιγραδίου αποφάσισαν δεν χρειάζεται πλέον ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία και ο Βούτσιτς αποδέχθηκε την πρόσκληση των Ηνωμένων Πολιτειών να συμμετάσχει στον αγωγό φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν.

Οι Καμμένος-Ήσυχος συνεχίζουν το έργο των Αβραμόπουλου-Γεωργιάδη

Αεροδιακομιδή ασθενούς με Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού

"Τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 30ης Μαΐου 2015, κατόπιν αιτήματος του ΕΚΑΒ, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς αεροδιακομιδή 6χρονου κοριτσιού με "οξεία κοιλία" από τη νήσο Νάξο στην Αθήνα.
Το Ε/Π απογειώθηκε από τη βάση του την 00:58 και η αεροδιακομιδή ολοκληρώθηκε την 03:29 όπου παρελήφθη η ασθενής από προσωπικό του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας".
Ουσιαστικά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει το έργο των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που με αφορμή τα Μνημόνια διέλυσαν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας κλείνοντας Νοσοκομεία και δομές.

Θερμό επεισόδιο Ρωσίας-ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα

Πολεμικά αεροσκάφη τύπου Sukhoi-24 του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσαςυποχρέωσαν αντιτορπιλικό του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού να αποχωρήσει από τα ρωσικά χωρικά ύδατα, σύμφωνα με πηγές του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην Κριμαία, τις οποίες επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι.
Σύμφωνα με τις ρωσικές πηγές το αμερικανικό πλοίο «Ross» απέπλευσε από το ρουμανικό λιμάνι της Κωστάντζας, «κατευθύνθηκε προς τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας, εκινείτο ακριβώς στην οριογραμμή τους, οι ενέργειές του ήταν προκλητικές και επιθετικές».

Οι λαοί πεινούν των Βαλκανιών πεινούν και οι Στρατοκράτες διαβουλεύονται μέσα στη χλιδή!

ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΩΝ ΕΔ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Με το ξεπούλημα Καμμένου-Ήσυχου θα έρθει η αστική ανάπτυξη



Ούτε στα πιο τρελά όνειρα των Σαμαρά-Βενιζέλου και στους εφιάλτες του λαού μας δε θα μπορούσε να συμβεί η παραχώρηση προς οικονομική εκμετάλλευση στο ιδιωτικό κεφάλαιο της τεράστιας κοινωνικής περιουσίας που μας έχει αρπάξει ο Στρατός, τόσο γρήγορα και με την προπαγάνδα της αντίληψης περί «εθνική σωτηρία»!

Και 4ος νεκρός εργάτης από τους δολοφόνους των ΕΛ.ΠΕ.-Κέρδη εκατομμυρίων ευρώ βαμμένα στο αίμα!


Δεν έχει τέλος η τραγωδία με τους βαριά τραυματισμένους εργάτες των ΕΛΠΕ από την έκρηξη της 8ης Μαΐου στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ασπροπύργου. 
Πέθανε σήμερα ο τέταρτος σοβαρά τραυματισμένος εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ, ο Κώστας Μαγγούρας, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο δυστύχημα της 8ης Μαΐου 2015 στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ασπροπύργου.
Αυτό γνωστοποίησε η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ομίλου, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο, και σημειώνουν ότι το δυστύχημα της 8ης Μαΐου εξελίχθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, καθώς σήμερα εξέπνευσε και ο τέταρτος σοβαρά τραυματισμένος εργαζόμενος.Εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους, με βαθιά οδύνη, στην οικογένεια του Κώστα και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους.
Αυτός είναι ο πραγματικός ταξικός πόλεμος και θύματα του οι δικοί μας άνθρωποι.

Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να καταργηθεί -τελεία και παύλα! (του Λάκη Λαζόπουλου)

«Επειδή δεν μπορώ να το πάρω και να το γκρεμίσω για να γλιτώσω, με υποχρεώνεις σε εξόντωση;»
Του Λάκη Λαζόπουλου
Θα πέσουν οι αντικειμενικές, λέει, κι έτσι ο ΕΝΦΙΑ θα γίνει δικαιότερος. Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να καταργηθεί -τελεία και παύλα!
Οι Έλληνες θα χάσουν τα σπίτια τους, τις ζωές τους… Και τα παιδιά τους, μ” αυτούς τους μισθούς, δεν θα μπορέσουν να κρατήσουν τα σπίτια των μπαμπάδων τους.

Biggest crime you've never heard of: when US and UK killed half a million children

In 1999, United Nations Children's Fund (Unicef) estimated that over 
500,000 Iraqi children under the age of five had died as a result of sanctions.

No country had ever been subjected to more comprehensive economic sanctions than Iraq, enforced mainly by US and UK.


Gaza is a concentration camp, and it’s an American delusion not to recognize that — Weschler

Lawrence Weschler, by David Shankbone
Lawrence Weschler, a writer of considerable mainstream prestige, is sick of prevaricating about Israel. It’s rabid. It has rabies. And Gaza is a concentration camp. Weschler has let loose chiefly because of the “remorseless” and “repetitively compulsive” aspect of Israeli violence. I believe that understanding is now widely shared in the liberal mainstream, and interventions like Weschler’s make it easier for others to speak up. From Truthdig:
I know, I know, and I am bone tired of being told it, when it comes to the Israeli-Palestinian conflict, there is plenty of blame to go around, but by this point after coming on almost 50 years of Israeli stemwinding and procrastinatory obfuscation, I’d put the proportionate distribution of blame at about the same level as the mortality figures—which is, where are we today (what with Wednesday morning’s four children killed while out playing on a Gaza beach)? What, 280 to 2?

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ...

Οι 100 ημέρες ΣΥΡΙΖΑ και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης


Συντάκτης:  efsyn.gr

Σκληρές διαπιστώσεις περιλαμβάνει ο απολογισμός της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης σχετικά με την εφαρμογή της εξαγγελθείσας πολιτικής για την κράτηση των μεταναστών και προσφύγων.
«Όχι μόνο κανένα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν έκλεισε, όχι μόνο οι συνθήκες των κολαστηρίων δε βελτιώθηκαν, αλλά οι σκούπες της ΕΛ.ΑΣ έστω και με άλλο όνομα συνεχίζονται κανονικά [...], τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ξανά γεμίζουν [...], τα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη και των Α.Τ. βράσουν, η έλλειψη των στοιχειωδών αναγκών των χωρίς εγκλήματα και δίκες κρατουμένων στα κελιά της «αριστερής δημοκρατίας» οδηγούν τους απελπισμένους πρόσφυγες και μετανάστες στην απόγνωση και πιθανώς στην αυτοκτονία», σημειώνει η Πρωτοβουλία.

Στόχοι Ιστοσελίδας φιλο-παλαιστίνιοι μαθητές σε μια προσπάθεια να βλάψει τις προοπτικές απασχόλησης


Pro-Palestinian students march in Boston in 2014.
  • Shadowy body accused of ‘McCarthyist tactics’ and ‘open racism’
  • Canary Mission names 54 students and academics linked to BDS campaign
An unknown group has launched a website that profiles people affiliated with pro-Palestinian student groups – publishing their names, photos, occupations and sometimes universities and majors – in an effort to dissuade potential employers from hiring them.
Canary Mission went live in mid-May and includes profiles of 54 people, primarily university students and professors, with photos and links to their social media profiles.

25ετής κάθειρξη στον Φουτζιμόρι

Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, το Ειδικό δικαστήριο στη Λίμα του Περού, καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 25 ετών τον πρώην πρόεδρο του Περού Αμπέρτο Φουτζιμόρι. Σύμφωνα με το δικαστήριο, τα εγκλήματα για τα οποία καταδικάσθηκε ο 70χρονος πολιτικός, διαπράχθηκαν από τα τάγματα θανάτου, που είχαν συσταθεί επί των ημερών του (1990-2000). Ο Φουτζιμόρι στο άκουσμα της ποινής έμεινε απαθής και απλά δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση, ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης, η οποία διήρκεσε 15 μήνες και θεωρείται η πιο πολυδάπανη και μακρόχρονη δίκη στην ιστορία του Περού, επέμενε ότι είναι αθώος.

Ασύλληπτο γκολ ο Μέσι! (video)

Ασύλληπτο γκολ ο Μέσι! (video)
Το 'κανε το... θαύμα του και πάλι! Δείτε την απίθανη ενέργεια του Λιονέλ Μέσι που πέρασε... από τρεις, προσποιήθηκε σε τέταρτο παίκτη της Μπιλμπάο και τέλειωσε εξίσου απίστευτα την φάση. 

Τι την έκανε την μπάλα... ο Θεός! 

Ο Λιονέλ Μέσι χρειάστηκε 20' για να τρελάνει ξανά όλο τον κόσμο. Για ακόμα ένα έπος! Για νέα επιφωνήματα λατρείας. 
Ναι, τόσο χρειάστηκε για να κάνει σμπαράλια κάθε προσπάθεια άμυνας της Μπιλμπάο στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας. 

Αποκλειστική συνέντευξη Jo Di Graphics:Ψηφιακές δημιουργίες για κοινωνικές ανατροπές

ΘεοδωράκηςΔείτε την πρώτη συνέντευξη του Jo Di Graphics μετά το αιφνίδιο κλείσιμο του μπλογκ του.Εξηγεί τους λόγους που “έπεσε” το σάητ, μιλάει για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τις αντιδράσεις τους, στα γραφήματά, ενώ περιγράφει, επίσης, μια απρόσμενη αντίδραση της εκκλησίας που ζήτησε να αποσυρθεί ένα “ενοχλητικό” σκίτσο του Jo Di Graphics, αλλιώς θα έπρεπε να καταβάλει μερικά εκατομμύρια ευρώ.