Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δηλώνουν Παρόν στον παγκόσμιο (αντι-)Τρομοκρατικό Πόλεμο της Νέας Τάξης Πραγμάτων

Image
Ενάντια σε μετανάστες και όλους τους εκμεταλλευόμενους
ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δηλώνουν Παρόν στον παγκόσμιο
(αντι-)Τρομοκρατικό Πόλεμο της Νέας Τάξης Πραγμάτων
«Οι σύγχρονες γεωπολιτικές εξελίξεις […] καταδεικνύουν ότι η έννοια της ασφάλειας δεν μπορεί να διαχωριστεί απολύτως μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής. Η αστάθεια, που εκτείνεται σήμερα από την Ουκρανία ως τις ακτές της Β. Αφρικής, που κυκλώνει την Ευρώπη, συνιστά απειλή για το εμπόριο, τις ενεργειακές οδούς, τον τουρισμό, την προσπάθεια για βιώσιμη ανάπτυξη. Αστάθεια, που μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο με απρόβλεπτες συνέπειες στην εσωτερική ασφάλεια […] και κατ' επέκταση την τόσο απαραίτητη, για τους καιρούς μας, κοινωνική συνοχή».

Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4

Ενας ισχυρισμός, σχετικός με το πρόσωπό του, που εντέχνως προωθεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος, φύρερ της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, με τον οποίο ψαρεύει (και παραμυθιάζει) νεαρά παιδιά για να τα στρατολογήσει στην εγκληματική ναζιστική του συμμορία, στηριζόμενος στην άγνοια των παιδιών αυτών:είναι ο εξής:

«Ενώ υπηρετούσα τη θητεία μου ως Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων (Καταδρομές) σε τάγματα προκάλυψης στα σύνορα, η αστική («καραμανλική») «δημοκρατία» με δίωξε και με καταδίωξε, λόγω των εθνικιστικών ιδεών μου, και τελικά με καθαίρεσε και με φυλάκισε, σαν μέλος «επαναστατικής εθνικιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης που αποσκοπούσε στην κατάλυση της Δημοκρατίας»».
https://xyzcontagion.wordpress.com/2012/05/04/epomides-ekriktika-mixaloliakos/

Το οικονομικό ΝΑΤΟ

Η ΤΤΙΡ δεν είναι απλά μία εμπορική συμφωνία των δύο ηπείρων, αλλά η προσπάθεια της απόλυτης κυριαρχίας της Δύσης στον πλανήτη – πίσω της δε ευρίσκεται η «ελίτ των ελίτ», στην οποία ανήκουν τα πολυεθνικά μεγαθήρια και οι ισχυρότερες τράπεζες.
Η διατλαντική συμφωνία TTIP, στην εγκληματικότητα της οποίας έχουμε αναφερθεί πολλές φορές (άρθρο), έδειξε για μία ακόμη φορά το «πρόσωπο» της – όταν μεταφέρθηκαν τα έγγραφα στο Βερολίνο, με την προϋπόθεση να έχουν ελάχιστοι πρόσβαση στην ανάγνωση τους, καθώς επίσης με την απαγόρευση να (μη) γίνουν γνωστά στους Γερμανούς βουλευτές! Στα πλαίσια αυτά, το παράδειγμα της Ουρουγουάης που ακολουθεί, ίσως βοηθήσει καλύτερα στην κατανόηση των κινδύνων που εμπεριέχει:

The US can't keep track of how many people its police kill. We're counting because lives matter

Τo record the deaths of every person killed by police marks a small but important step in restoring their humanity – and holding the powerful accountable
 The Guardian has, through its new investigative project The Counted, developed the capacity to count the number of people killed by police. Illustration: Nate Kitch/Guardian
Gary Younge in Chicago @garyyounge
Monday 1 June 2015 13.40 BSTLast modified on Monday 1 June 201516.33 BST

New Details on Connections between German Intelligence and Neo-Nazis

NSU-Neo-Nazi-GermanyThomas Richter, who worked for the German federal intelligence agency (BfV) in the far-right milieu under the alias of Corelli for 18 years, is emerging as a key figure in the intimate relations between the country’s security authorities and neo-Nazis.
Corelli was unmasked as a spy in 2012 and has since lived under a false identity as ward of a witness protection programme run by the national intelligence agency, which continued to meet with him on a regular basis. In April 2014, the 39-year-old was found dead in his apartment, the day before the Federal Prosecutor General was to interrogate him a second time in relation to the right-wing National Socialist Underground (NSU) terrorist group. Allegedly, he died of a severe sugar imbalance due to a previously undiagnosed diabetic condition.

Δυο δημοσκοπήσεις φωτιά για την Ουκρανία (πολιτική εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και χρήση ρωσικής γλώσσας)

Το τελευταίο διάστημα έχουν διεξαχθεί δυο μεγάλες δημοσκοπήσεις στην Ουκρανία από ξένες εταιρείες ή από ουκρανικές για λογαριασμό ξένων πελατών. Προφανώς σε καμία απ’ τις δυο δημοσκοπήσεις δεν περιλαμβάνεται η γνώμη των πολιτών της Κριμαίας και των περιοχών του Ντονμπάς που ανήκουν στις δύο Λαϊκές Δημοκρατίες. Παρ’ όλα αυτά τα αποτελέσματά τους αποτελούν μια τρανή απόδειξη αφ’ ενός της πολιτικής χρεωκοπίας της Χούντας του Κιέβου και αφ’ ετέρου έναν δείκτη του πόσο εγκληματική ήταν η απαγόρευση της ρωσικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας του κράτους, μαζί με την ουκρανική.

How the US Helped ISIS

A recently declassified document again shows the United States’ complicity in the rise of ISIS.
An ISIS member waves a flag in Raqqa, Syria last June. Reuters
In October 2014, Vice President Joe Biden publicly criticized US allies for backing ISIS. The previous month, General Dempsey had told the Senate Armed Services Committee that America’s “Arab allies” were funding the group.

ΣΠΕΝ ΛΗΜΝΟΥ: «ότι «ο στρατιώτης δεν είναι άνθρωπος αλλά ένα κατώτερο ον»

Υπηρετώ τη θητεία μου στη Λήμνο και τις τελευταίες (3) εβδομάδες πέρασα ΣΠΕΝ (Σχολείο Προχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων) στο 224 ΤΠ με διοικητή τον αντισυντ/χη κ. Ξηρ. Αυτές τις μέρες έμαθα τι σημαίνει προχωρημένη εκπαίδευση.
Προχωρημένη εκπαίδευση σημαίνει άθλιες συνθήκες διαβίωσης. 20 άτομα σε υπερβολικά μικρό χώρο (σε βαθμό που σε κάθε κίνηση τρακάρεις με άλλους τρεις), με όλα μας τα προσωπικά είδη μέσα στο θάλαμο κάτω από τα κρεβάτια καθώς οι φωριαμοί που μας δόθηκαν δε χωρούσαν παρά ελάχιστα πράγματα. όπως ήταν αναμενόμενο γεμίσαμε κοριούς σε χρόνο dt, καθώς ήταν απλά αδύνατο να καθαριστεί ο χώρος όπως πρέπει.

Από τα 12 ελικόπτερα NH-90 πετάει μόνον το 1

Ναι καλά διαβάσατε. Μόνον ένα ελικόπτερο πετάει. 
Από τα πλέον επίσημα χείλη, δια στόματος Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, εντός του ελληνικού κοινοβουλίου, ενημερωθήκαμε πως από τα υπερσύγχρονα ελικόπτερα γενικών μεταφορών NH-90, σε πλόιμη κατάσταση είναι μόνον ένα. Ο Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε επερώτηση βουλευτή για το πρόγραμμα αναβάθμισης των P-3B Orion και σχολιάζοντας την προσφορά της Airbus για την απόκτηση νέων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας ανέφερε επί λέξη:

Η Τουρκική ΜΙΤ τροφοδοτεί με οπλισμό του τρομοκράτες του ISIS;

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tourkikanea.gr που επικαλείται πηγές από τη Τουρκία στο παρακάτω βίντεο φορτηγά της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών μεταφέρουν οπλισμό τον οποίο παραδίδουν στους τρομοκράτες του ISIS. 
H εφημερίδα Τζουμχουριέτ έφθασε σε φωτογραφίες που υπάρχουν στον σχετικό φάκελο της εισαγγελίας και δείχνουν τα όπλα που μετέφεραν τα φορτηγά TIR τα οποία σταματήθηκαν μετά από καταγγελία στις 19/1/2014 Αποκαλύπτεται από τρεις κάμερες πως τα φορτηγά αυτά της ΜΙΤ, παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις της κυβέρνησης, μετέφεραν όπλα και πυρομαχικά. Όταν αρμόδιοι της στρατοχωροφυλακής παρουσία εισαγγελέα άνοιξαν τα ατσάλινα κουτιά, έγινε αντιληπτό πως περιείχαν όλμους, οβίδες και σφαίρες για πολυβόλα που είχαν όμως καλυφθεί επιφανειακά με κουτιά με αντιβιοτικά.

Με... «φύλλο πορείας» της ΔΕΗ οι μεταθέσεις στον Στρατό


ΦΡΕΝΟ στο «ρουσφέτι» και τα «βύσματα» στον Στρατό βάζει το νομοσχέδιο που θα καταθέσει στις αρχές Ιουνίου το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας είναι το σύστημα των μεταθέσεων να είναι... αδιάβλητο και ο κληρωτός να μετατίθεται κοντά στον τόπο κατοικίας του μόνο με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια. Μάλιστα, για να «θωρακιστεί» η διαδικασία και να κλείσουν τα «παράθυρα», η μετάθεση θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικών μητρώων, στα οποία θα καταχωρίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά και οι βεβαιώσεις, που θα καθορίζουν το ύψος της μοριοδότησης.
Για την απλούστευση των διαδικασιών και την άμεση εφαρμογή του ευνοϊκού μέτρου σε όσους το δικαιούνται, το αρμόδιο υπουργείο έχει καταλήξει στο βασικό κριτήριο που θα προσδίδει και τη μεγαλύτερη μοριοδότηση. Ποιο θα είναι αυτό; Το «διαβατήριο» θα είναι το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. 

ρουφιάνα σκοπιά

ρουφιάνα σκοπιά βασάνισες
χιλιάδες κωλοφάνταρα
σάπιζε τώρα μοναχιά σου

Οι απαρχές των ιδιωτικοποιήσεων: Φιλελευθερισμός και ναζισμός

Υπάρχει η, διόλου τυχαία, διαδεδομένη πεποίθηση ότι ο ναζισμός είχε πιο κοντινή σχέση με τον σοσιαλισμό και την εχθρότητα προς το κεφάλαιο, την ιδιωτική ιδιοκτησία και τον καπιταλισμό, μια πεποίθηση που προώθησαν οι ίδιοι οι ναζί στην προσπάθεια να εμφανιστούν σαν αντι-συστημικοί στα μάτια του λαού την ώρα που διαβεβαίωναν το γερμανικό κεφάλαιο ότι δουλεύουν για αυτό. Εξίσου διαδεδομένη είναι ιδέα ότι η πρακτική ιδιωτικοποίησεων δημόσιων/κρατικών εταιρειών είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό αυτού που αποκαλείται νεοφιλελευθερισμός και έκανε την ανάδυση του γύρω στην δεκαετία του ’70. Αυτή η ιδέα γύρω από τις ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι βεβαίως αβάσιμη. Η ιστορική πορεία της καπιταλιστικής οικονομίας πέρασε μέσα από την ανάπτυξη και συγκέντρωση μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων. 
Τη δεκαετία του 1930 στο πλαίσιο της κρίσης ξεκίνησε ξεκίνησε για πρώτη φορά σε τέτοια κλίμακα μια διαδικασία κρατικοποίησης μεγάλων εταιρειών φτάνοντας σε μια σημαντική παρουσία του κρατικού τομέα στην ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων του καπιταλισμού σε στενή συνεργασία με το κεφάλαιο και προς όφελος του. 

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Ο Μιχαήλ Σαακασβίλι νέος κυβερνήτη της Οδησσού - Οργή στη Ρωσία

Ο Μιχαήλ Σαακασβίλι νέος κυβερνήτη της Οδησσού - Οργή στη Ρωσία
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Ρωσία ο διορισμό του Μιχαήλ Σαακασβίλι, πρώην προέδρου της Γεωργίας και ορκισμένου εχθρού του Βλαντίμιρ Πούτιν, στη θέση του κυβερνήτη της στρατηγικής σημασίας ουκρανικής επαρχίας της Οδησσού, για να προασπίσει την ουκρανική «εθνική κυριαρχία» εκεί και για να καταπολεμήσει τη διαφθορά. 

Ήξεραν για το τέρας του ISIS κι έκαναν τα στραβά μάτια

Ήξεραν για το τέρας του ISIS κι έκαναν τα στραβά μάτια
της Κατερίνας Σταυρούλα, ΠΡΙΝ
Με τα μάτια στραμμένα στην Παλμύρα βρίσκεται πλέον η διεθνής κοινότητα μετά και την κατάληψή της από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους με υπουργούς και αξιωματούχους να κάνουν δηλώσεις. Πιο πρόσφατη αυτή του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, μία εβδομάδα προτού αρχίσει στο Παρίσι η σύνοδος των 20 υπουργών Εξωτερικών των χωρών που συμμετέχουν στη διεθνή συμμαχία, ο οποίος κάλεσε στην ενίσχυση του διεθνούς συνασπισμού που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος.
Μετά και τις εικόνες καταστροφής αρχαιοτήτων, την αγωνία της για το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς εκφράζει η UNESCO, ενώ οι φωτογραφίες του χώρου κάνουν το γύρο του πλανήτη. Oι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους, πιστοί στη εικόνα που δημιούργησαν και συντηρούν, και χρησιμοποιώντας τελετουργικό τρόπο ενώπιον πλήθους θεατών, εκτέλεσαν την τελευταία εβδομάδα 20 σύρους αιχμαλώτους μέσα στον αρχαιολογικό χώρο και μάλιστα στη σκηνή του ρωμαϊκού θεάτρου.

Οι ΗΠΑ δίνουν σύνταξη 20 εκατ. δολάρια σε πρώην Ναζί

Τουλάχιστον 130 πρώην Ναζί, μέλη των SS και άλλων μονάδων του Γ” Ράιχ οι οποίοι έζησαν και εργάστηκαν στην Αμερική, παίρνουν συντάξεις από το κράτος, σύμφωνα με το Associated Press investigation.
D95XN4Η είδηση έχει προκαλέσει πραγματικό σάλο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενώ, το συνολικό ποσό που λαμβάνουν οι πρώην ναζί υπολογίζεται στα 20,2 εκατ. ευρώ.
Αν και το αμερικανικό κράτος φαίνεται να αγνοεί το παρελθόν των συγκεκριμένων συνταξιούχων, εντούτοις, το μεγάλο ύψος των παροχών, σύμφωνα με το Associated Press πάντα, οφείλονταν στο ότι το αμερικανικό δημόσιο δεν υπολόγιζε το κύμα εισόδου πρώην ναζί στην χώρα, με κάποιες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 10.000 Νazi να έχουν καταφύγει στις ΗΠΑ, μετά το τέλος του πολέμου.

Για τη μάνα του εργάτη


του Στάθη Χαντζόπουλου, ΠΡΙΝ
Τα ΜΜΕ δεν ασχολήθηκαν μαζί της και χώρος δεν υπάρχει γι’ αυτή στις περιγραφές του «τραγικού περιστατικού».
Ο αχός από την έκρηξη και το ουρλιαχτό των σειρήνων της πυροσβεστικής την βρήκαν σκυμμένη και αυτή στον δικό της αγώνα για το μεροκάματο. Δεν ήταν από αυτά που μπορούσε να περιμένει αλλά το «πυροκλαστικό κύμα» τής έκαψε τα σωθικά. Εκεί σταμάτησε ο χρόνος και o χώρος περιορίστηκε σε λίγα τετραγωνικά έξω από μια εντατική μονάδα θεραπείας του νοσοκομείου, στην αναμονή του θαύματος.

Διαβάστε τις συγκλονιστικές ομιλίες των εργατών στα ΕΛΠΕ: «Σκάντζαρε η βάρδια και ήρθα απόγευμα. Θα μπορούσα να είμαι εγώ...»

Από τη Γενική Συνέλευση που έγινε το πρωί του Σαββάτου στο χώρο έξω από τα ΕΛΠΕ
Ο πρώτος εργάτης που άνοιξε τη συζήτηση, είπε ανάμεσα σε άλλα: 
«Υπάρχει τεράστια ανεργία έξω. Κι αυτό εκμεταλλεύονται και μας πατάνε. Και μας έχουν σαν κρέας. Εργάτες είμαστε εδώ πέρα. Τεχνίτες. Να δουλέψουμε. Οχι, όμως, έτσι. Πρέπει να μπει ένας φραγμός. Πνίγομαι. Ειλικρινά πνίγομαι. Εχτές πήγα στο νοσοκομείο, στο Θριάσιο. Εβλεπα απ' έξω τις οικογένειες...
Είναι φοβερό αυτό που βιώνουμε. Εκβιασμός. Βάζεις το κεφάλι κάτω. Δώδεκα ώρες δούλεψες, και λέει "μάστορα θα κάτσεις άλλες τέσσερις; Κάτσε σε παρακαλώ". "Δεν μπορώ, δεν αντέχω άλλο". "Καλά δε σε πιέζω"... Την άλλη μέρα πάλι: "Μάστορα, θα κάτσεις άλλες τέσσερις ώρες;". "Δεν μπορώ είμαι κουρασμένος. Δεν μπορώ να κάνω άλλο". "Δεν σε πιέζω"...

H ισραηλινή προπαγάνδα στα ελληνικά ΜΜΕ

israel_propagandaΕιδικό ενημερωτικό δελτίο, στο οποίο επιχειρείται η κατασυκοφάντηση της ελληνικής πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα», μοιράζουν άνθρωποι της ισραηλινής κυβέρνησης σε επιλεγμένους δημοσιογράφους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το κείμενο αναρτήθηκε για πρώτη φορά στα ελληνικά στην ιστοσελίδα του Ζαν Κοέν, πρώην συμβούλου επικοινωνίας της οικογένειας Μητσοτάκη και (όπως αναφέρει στο βιογραφικό του) «ανεπίσημου αγωγού επικοινωνίας» μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ. Ο Κοέν, γνωστός για τις συνεχείς επιθέσεις που πραγματοποιεί σε Έλληνες δημοσιογράφους που ασκούν κριτική στην πολιτική του Ισραήλ, παρουσιάζει το κείμενο σαν απόδειξη των «δόλιων» στόχων της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα». 

Χρυσή Αυγή για Γλέζο-Σάντα: ο ναζισμός δεν κρύβεται

Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ημιεπίσημη ιστοσελίδα της ναζιστικής συμμορίας Ethnikismos.net, κρετίνος ονόματι Αθανάσιος Βασιλόπουλος αμφισβητεί την ιστορική αλήθεια του κατεβάσματος της σημαίας του Τρίτου Ράιχ από την Ακρόπολη από τους Μανώλη Γλέζο και Λάκη Σάντα στις 30/05/1941 με το εξής επιχείρημα:
“Ποια είναι η αλήθεια; «Στις 09:30 το βράδυ»… Υπάρχει ένας κανόνας, τον οποίο ακολουθούν όλοι οι στρατοί του κόσμου: κάνουν υποστολή σημαίας κατά τη δύση του ηλίου και έπαρση σημαίας κατά την ανατολή. Και ο γερμανικός στρατός της εποχής, που ομολογουμένως ήταν παράδειγμα πειθαρχίας, δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση του κανόνα! Τα υπόλοιπα είναι για τους χαχόλους!”

«Αυτό το τάγμα το λένε “Φάντασμα”.

"Είναι λίγοι, αλλά αποφασισμένοι να πάνε μέχρι το τέλος..."

Γράφει: Γρηγόρης Τραγγανίδας - toperiodiko.gr
Η δολοφονία του Αλεξέι Μοζγκοβόι, ενός από τους, κατά κοινή ομολογία, επιφανέστερους ηγέτες του λαϊκού κινήματος στο Ντονμπάς, εμπεριέχει πολύ περισσότερα και ουσιαστικότερα σημαινόμενα από την έτσι κι αλλιώς δυσαναπλήρωτη απώλεια του πλέον αγαπητού, στους μαχητές και το λαό, καπετάνιου του Τάγματος “Φάντασμα” (σσ. «Πρίζρακ» στα ρωσικά), των Λαϊκών Πολιτοφυλακών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, σε μια χρονική στιγμή που αποτελεί καμπή για τις εξελίξεις στην περιοχή από πολλές απόψεις.

When You Kill Ten Million Africans You Aren't Called 'Hitler'

Take a look at this picture. Do you know who it is?
Most people haven’t heard of him.
But you should have. When you see his face or hear his name you should get as sick in your stomach as when you read about Mussolini or Hitler or see one of their pictures. You see, he killed over 10 million people in the Congo.
His name is King Leopold II of Belgium.
He “owned” the Congo during his reign as the constitutional monarch of Belgium. After several failed colonial attempts in Asia and Africa, he settled on the Congo. He “bought” it and enslaved its people, turning the entire country into his own personal slave plantation. He disguised his business transactions as “philanthropic” and “scientific” efforts under the banner of the International African Society. He used their enslaved labor to extract Congolese resources and services. His reign was enforced through work camps, body mutilations, executions, torture, and his private army.