Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Συνάδελφοι φαντάροι κοιτάτε τι κατάφεραν οι στρατιώτες στα ΚΑΑΥ Μάκρης Αλεξανδρούπολης

Παιδιά δε θα πούμε πολλά και μεγάλα λόγια.

Απλώς για μια ακόμη φορά οι συνάδελφοι που έκαναν πέρα το φόβο και αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν τα κακώς κείμενα, τα κατάφεραν.
Η δημοσιοποίηση της επιστολής καταγγελίας του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έφερε αποτέλεσμα.
Όλοι αυτοί οι πονηροί, οι βυσματίες και πικρόχολοι που διαδίδουν ότι στον Στρατό οι φαντάροι δεν έχουν δικαιώματα, ότι δε θα καταφέρουμε τίποτε αμφισβητώντας την ιεραρχία και την αυθαιρεσία, που τρέμοντας μας λένε ότι τώρα θα μας λιώσουν, ας βγάλουν τον σκασμό!
Γιατί  στα ΚΑΑΥ Μάκρης Αλεξανδρούπολης αμέσως μετά τη δημοσίευση του θέματος για τα ΚΑΑΥ Μακρής αμέσως ήρθαν από την Μεραρχία για να ελέγξουν την κατάσταση.
Και έτσι άλλαξαν πολλά πράγματα όπως ο θερμοσίφωνας, για να μπορούμε επιτέλους να κάνουμε ένα μπάνιο ως άνθρωποι μετά τις ατελείωτες υπηρεσίες. 

Πως τα ΜΜΕ της διαπλοκής χρηματοδοτήθηκαν για να γίνουν οι ερπύστριες της «τρόικας»

Ήταν Οκτώβριος του 2012 όταν η τότε κυβέρνηση συζητούσε το τρίτο κατά σειρά Μνημόνιο που επέβαλε το ΔΝΤ και η «τρόικα». Είχε προηγηθεί η σαφής παρέμβαση του Πολ Τόμσεν για τα ελληνικά media, που τα είχε χαρακτηρίσει κύριο παράγοντα της διαφθοράς και της διαπλοκής στην Ελλάδα, μαζί με τις τράπεζες και τους πολιτικούς. Η εντολή της «τρόικας» για εκτεταμένες παρεμβάσεις στην ελληνική οικονομία είχε τελικά στόχο -και τον πέτυχε- την πλήρη καταστροφή της χώρας. Ελληνικά media κατάφεραν να εξελιχθούν στους απαραίτητους συνεταίρους της «τρόικας» αρχικά και των ξένων δανειστών αργότερα. Η πρώτη επαφή έγινε μέσω εταιρείας lobbying, η οποία τον Απρίλιο του 2010 είχε καλέσει διευθυντές μεγάλων ΜΜΕ και τους είχε παρουσιάσει τα οφέλη του Μνημονιακού προγράμματος και την απόλυτα στάση υπέρ του που θα έπρεπε να τηρήσουν.  

Συγκλονιστική μαρτυρία για τα ΕΛΠΕ: Το «ατύχημα» ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα

http://www.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=482933 Ενας εργάτης σε εργολαβικό συνεργείο περιγράφει όσα έζησε μια μέρα πριν από την πυρκαγιά, δουλεύοντας στην ίδια μονάδα των διυλιστηρίων. Μια συγκλονιστική μαρτυρία ενός εργάτη στα εργολαβικά συνεργεία που δούλεψαν στο «shut down» των ΕΛΠΕ, δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».
Η μαρτυρία του 48χρονου εργάτη επαληθεύει ότι το «ατύχημα», που έγινε στο διυλιστήριο του Ασπρόπυργου την Παρασκευή 8 Μάη, ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα και πως ο θάνατος τεσσάρων εργατών και ο σοβαρός τραυματισμός άλλων δύο βαραίνει αποκλειστικά την εργοδοσία και την κυβέρνηση.

Συριζαίος δήμαρχος δεν θέλει πρόσφυγες στην πόλη του!


Του Γιώργου Αλεξάτου
Ο συριζαίος δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Γιάννης Σταθόπουλος, δεν θέλει πρόσφυγες στην πόλη του! Έτσι, μαζί με τους μισούς δημοτικούς συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ και με τους πασόκους και τους δεξιούς, απέρριψε ψήφισμα συμπαράστασης στους απελπισμένους αυτού του κόσμου, διαφωνώντας με το σημείο που έλεγε ότι οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι στην Αγία Παρασκευή.
Είπαμε να είμαστε αντιρατσιστές, αλλά όχι και να μαζέψουμε κάθε καρυδιάς καρύδι έξω από τις βίλες και τις διαμερισματάρες μας!
Το ψήφισμα κατατέθηκε από την παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υπερψηφίστηκε από το ΚΚΕ και τον μισό ΣΥΡΙΖΑ.
BAΘY KOKKINO

Νιγηρία: Ο στρατός ευθύνεται για τους θανάτους 8.000 κρατουμένων

Image
Πάνω από 8.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ τελούσαν υπό κράτηση από τις ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών τους εναντίον της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, κατήγγειλε σήμερα η Διεθνής Αμνηστία, ωστόσο ο στρατός της Νιγηρίας διέψευσε το περιεχόμενο σχετικής έκθεσης της ΜΚΟ. Η έκθεση της Αμνηστίας αναφέρει ότι πολλοί από τους φυλακισμένους αυτούς εκτελέστηκαν, άλλοι λιμοκτόνησαν ή έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του υπερπληθυσμού στις φυλακές, τωνβασανιστηρίων και της έλλειψης ιατρικής βοήθειας.
Ο ανταρτοπόλεμος της Μπόκο Χαράμ έχει προκαλέσει τα τελευταία έξι χρόνια τον θάνατο χιλιάδων και τον εκτοπισμό 1,5 εκατ. ανθρώπων. Η οργάνωση επιδιώκει την εγκαθίδρυση ισλαμικού χαλιφάτου στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Στρατιωτική Ανάλυση: Ουκρανία έτοιμη να επιτεθεί στην Donbass

Artillery attack by Ukrainian force on June 3, 2015—Sokol Market, Tekstilshiki District, Donetsk, DPR (photo by Graham W. Phillips)
Preamble: The following analysis was provided to us by an individual with intimate understanding of the conflict, whose insight is derived from detailed data of troop movements collected in May 2015. In view of the sharp escalation of the conflict in the Donbass on June 2-4, 2015, we are now publishing this information, unabridged. Our hope is that the Ukrainian assault projected in the analysis below can be averted, or, at the very least, repulsed and mitigated. Please note that the images below can be clicked to zoom for easier reading.

Δείτε καρέ - καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους ναζί - Η ιστορία του Franz Peter Weixler Από Palmografos.com: Palmografos.com - Δείτε καρέ - καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους ναζί - Η ιστορία του Franz Peter Weixler

imageΓράφει η Χριστιάννα Λούπα
Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος.
Η Μάχη της Κρήτης είναι γνωστή σε όλους.
Μετά την κατάληψη του νησιού από τους ναζί ωστόσο, άρχισαν τα αντίποινα.
Στις 2 Ιουνίου 1941, στο χωριό Κοντομαρί Χανίων, οι Γερμανοί εκτέλεσαν 23 (;) άνδρες, ως αντίποινα για τις εκτελέσεις και τη σφαγή πολλών Γερμανών αλεξιπτωτιστών, που είχαν πέσει μέσα στους θάμνους. Πτώματα Γερμανών είχαν εντοπιστεί κοντά στο χωριό. Οι Γερμανοί όρμησαν στα σπίτια, έβγαλαν όλο τον κόσμο έξω, ξεχώρισαν τους άνδρες και τους εκτέλεσαν σε παρακείμενο ελαιώνα.
Η εκτέλεση έγινε από ομάδα αλεξιπτωτιστών υπό την ηγεσία του ανθυπολοχαγού της Luftwaffe, Horst Trebes και τη διαταγή του στρατηγού Kurt Student και ήταν η πρώτη μαζική εκτέλεση αμάχων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο Franz Peter Weixler
ήταν ο πολεμικός ανταποκριτής της Βέρμαχτ, (ανταποκριτής προπαγάνδας), που φωτογράφισε την εκτέλεση και κράτησε τα αρνητικά, τα οποία με κάποιο τρόπο κατάφερε να διοχετεύσει σε έναν φίλο του στην Αθήνα,  παρ' όλο που το φιλμ κατασχέθηκε από τους ανωτέρους του και αναγκάστηκε να υπογράψει μία δήλωση σύμφωνα με την οποία δεν είχε κρατήσει αντίγραφα.

Τα μυστικά σχέδια της ελίτ

Οι TISA διαπραγματεύσεις συμπεριλαμβάνουν την κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων, καθώς επίσης των βασικών μισθών, ενώ επιτρέπεται να γίνουν γνωστές δημόσια, μόνο πέντε χρόνια μετά από την υπογραφή τους – οι θεωρίες συνωμοσίας  
Αργά αλλά σταθερά οι Ευρωπαίοι Πολίτες κατανοούν πως η πολιτική ενεργεί αντίθετα με τα συμφέροντα τους και εις βάρος τους – ακόμη και οι Γερμανοί, οι οποίοι εξεπλάγησαν όταν έμαθαν πρόσφατα πως η μυστική υπηρεσία τους, η BND, λειτουργεί ως το «πρωτοπαλίκαρο» της αμερικανικής NSA (πηγή).

Έγγραφο – Οι ιδιωτικοποιήσεις που προτείνει η κυβέρνηση. - See more at: http://www.e-dromos.gr/idiwtikopoihseis-47-2/#prettyPhoto

Έγγραφο – Οι ιδιωτικοποιήσεις που προτείνει η κυβέρνηση.Δυστυχώς, φαίνεται ότι η περίοδος που εγκαινιάστηκε το 2010 με τους πολίτες να ενημερώνονται για τις προθέσεις των ελληνικών κυβερνήσεων μόνο μετά από διαρροές και μετάφραση κειμένων, φαίνεται ότι δεν έχει τελειώσει. Έτσι, ενώ η ελληνική κοινή γνώμη δεν είχε ενημερωθεί για το περιβόητο κείμενο των 47 σελίδων που είχε καταθέσει η ελληνική πλευρά, αυτό διέρρευσε τελικά σήμερα από το γερμανικό Tagesspiegel.

Now the truth emerges: how the US fuelled the rise of Isis in Syria and Iraq

Eva Bee illustrationThe war on terror, that campaign without end launched 14 years ago by George Bush, is tying itself up in ever more grotesque contortions. On Monday the trial in London of a Swedish man, Bherlin Gildo, accused of terrorism in Syria, collapsed after it became clear British intelligence had been arming the same rebel groups the defendant was charged with supporting.

Όργια βαναυσότητας από τη διοίκηση της 173 ΜΕΑ/ΑΠ στη Λεπτή Ορεστιάδας εις βάρος των φαντάρων

Η αρρώστια και ο τραυματισμός φαντάρου θεωρείται Αδίκημα!
Όπως είναι σε όλους γνωστός το Υγειονομικό και κυρίως οι έφεδροι γιατροί που καλύπτουν κυρίως τις καθημερινές ανάγκες των μονάδων, δεν αρκούν σε καμιά περίπτωση για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες, παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες τους.
Πως επομένως θα εξασφαλίσουν οι ΥΕΘΑ Καμμένος-Ήσυχος τους έφεδρους γιατρούς που σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν στη παραμεθόριο (Έβρο και νησιά Αιγαίου) για να πουλήσουν κοινωνικό έργο και να καλύψουν με τις δωρεάν ή φθηνές υπηρεσίες τους, τις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες;
Τη λύση φαίνεται την έχει βρει ο διοικητής της 173 ΜΕΑ/ΑΠ που ποινικοποίησε την αρρώστια και τον τραυματισμό των φαντάρων που διοικεί!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

Πέμπτη 4/6/2015 στις 18.30 μ.μ. Εκπομπή ΚΨΜ του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο PLATEIA RADIO.GR

Φίλοι ακροατές και συναγωνιστές, καλησπέρα σας.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για ακόμη ένα απόγευμα  φιλοξενείται στην φιλόξενη συχνότητα του PLATEIA RADIO.GR.

Στην αποψινή μας παρέμβαση θα σας μιλήσουμε 
«Για ένα κατώτερο Ον. Το Φαντάρο στον Ελληνικό Στρατό».
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
diktiospartakos.blogspot.com 
diktiospartakos@hotmail.com

Ενδιαφέρουσα εκπομπή για το κόστος και τον κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο στις ΗΠΑ του πλέγματος άμυνας ασφάλειας [ΒΙΝΤΕΟ]


Millennial Veterans and the Cost of War - The Business of Life (Episode 4) 

Published on Jun 3, 2015

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτογραφιες αμερικανων στο αφγανιστανThe AUMF (The “Authorization of the Use of Military Force”) was a bill passed in the immediate wake of 9/11 and authorized the President of the United States to use all “necessary and appropriate force” against those who had aided the terrorists responsible for the attacks. In the nearly 15 years since its passage, the US has found itself involved in a never-ending war on terror, which presents increasingly complex ethi

Τι υπόσχεται το Υπουργείο Άμυνας στους στρατιωτικούς και γιατί εκμεταλλεύεται εργασιακά τους φαντάρους

ImageΗ πραγματικότητα για τον εργαζόμενο λαό μας, όπως την προκάλεσαν και την απαιτούν οι τοκογλύφοι μαζί με τα αστικά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ είναι ότι  οι ίδιοι μας καταχρέωσαν και επί πέντε χρόνια μας «σώνουν» με 30% ανεργία, 40% φτώχεια, 45% παραοικονομία και το δημόσιο χρέος στο 180% επί του μειωμένου κατά 25% ΑΕΠ.
Σε αυτή την πραγματικότητα ο εργαζόμενος λαός μας γύρισε την πλάτη και άκουσε τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μέτρα υπέρ των χαμηλοσυνταξιούχων, τους κατώτατους μισθούς, την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση των κοινωνικών παροχών.

Κουρδιστάν: Αναρχικοί εναντίον ISIS, η άγνωστη επανάσταση

Η Μέση Ανατολή της εποχής μας, είναι, ίσως, η τελευταία περιοχή του πλανήτη, στην οποία η κυρίαρχη δυτική ιδεολογία, θα αναζητούσε ποτέ τη ριζοσπαστική πολιτική σκέψη, πόσο μάλλον, να την δει να μεταφράζεται και σε δράση. Η εικόνα που έχουμε για την περιοχή, συντίθεται από δικτατορίες, στρατιωτικά πραξικοπήματα και θεοκρατίες.
Αναδημοσίευση – ΜετάφρασηCVLTNation
Μετάφραση-επιμέλεια: Ματθαίος Τσιμιτάκης
ΠΗΓΕΣ: ΑΥΓΗ, http://www.alfavita.gr/

Η Γερμανία ξεφορτώνεται όπως όπως τα μεταχειρισμένα Marder στην πολεμική χωματερή της Ουκρανίας

Η Ουκρανία προσπαθεί να προμηθευτεί τα Marder που προορίζονταν για την Ελλάδα
Σύμφωνα με το ρωσικό LifeNews, που έχει στη διάθεσή του λεπτομέρειες της αλληλογραφίας μεταξύ μιας ιδιωτικής βουλγαρικής εταιρείας και της ουκρανικής Spetstehnoekspert (θυγατρική της κρατικής Ukroboronprom), το Κίεβο διαπραγματεύεται την προμήθεια 300 παροπλισμένων γερμανικών ΤΟΜΑ Marder, τα οποία νωρίτερα είχαν προταθεί ανεπιτυχώς και στην Ελλάδα.

Συνεργασία Πολωνίας και Γερμανίας στον τομέα των τροχοφόρων τεθωρακισμένων

Συνεργασία Πολωνίας και Γερμανίας στον τομέα των τροχοφόρων τεθωρακισμένων Η γενική πολιτική κατάσταση δεν φέρνει μόνο πιο κοντά την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, αλλά δίνει στην γερμανική αμυντική βιομηχανία και νέες θέσεις εργασίας: με ένα «σύντροφο» στην Πολωνία η Rheinmetall σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο τεθωρακισμένο όχημα.
 Έτσι, στη συνεργασία στα μεγάλα ευρωπαϊκά εξοπλιστικά προγράμμαμτα σημειώνεται μεγαλύτερη κινητικότητα. Η Rheinmetall έχει ανακοινώσει ότι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη ενός νέου τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) για τις πολωνικές ένοπλες δυνάμεις. 

Άλλη μια άσκηση του ΝΑΤΟ εν όψει των νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων: ΑΣΚΗΣΗ «GORDIAN KNOT 2015»

Από 2 έως 12 Ιουνίου 2015, θα εκτελεστεί η άσκηση «GORDIAN KNOT 2015» του Στρατηγείου NRDC-GR, στην περιοχή της Ασσήρου Θεσσαλονίκης.
Η άσκηση, η οποία αποτελεί την κύρια εκπαιδευτική δραστηριότητα του Στρατηγείου για το έτος 2015, έχει ως σκοπό την αξιολόγηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του σε ένα πλήρες επιχειρησιακό περιβάλλον στο πλαίσιο της αξιολόγησης της πολεμικής ετοιμότητάς του  (Combat Readiness Evaluation – CREVAL), από το Στρατηγείο Χερσαίων Δυνάμεων του  ΝΑΤΟ (LANDCOM).

Some Israeli leaders do sometimes tell the truth

07iht-edrabinovich07-superJumbo
Still today, 48 years on, there are relatively few people who know the whole truth about how Israel set the stage for war in June 1967 to grab more Arab land. The single most decisive event that made war inevitable happened on Thursday 1 June, four days before Israel launched its attacks. What was it?

On that day in Israel there was a coup organized and executed by the IDF’s top generals and other security chiefs without a shot being fired. They required Prime Minister Levi Eshkol to form a unity government and bring into it as minister of defence Israel’s one-eyed war lord, General Moshe Dayan. Up this point Eshkol had been both prime minister and minister of defence; and for two years Dayan had been in the political wilderness, devoting his time to archaeology. Effectively Eshkol was stripped of his command of Israel’s war machine.

Ρωσικές δυνάμεις ταχείας επεμβάσεως εναντίον του ΝΑΤΟ

rusian army  1Απάντηση στην νατοϊκή δύναμη ταχείας αντιδράσεως αποφάσισε να δώσει το Κρεμλίνο , με την απόφαση της ανώτατης ηγεσίας να δημιουργήσει δύναμη...
Απάντηση στην νατοϊκή δύναμη ταχείας αντιδράσεως αποφάσισε να δώσει το Κρεμλίνο , με την απόφαση της ανώτατης ηγεσίας να δημιουργήσει δύναμη ταχείας επεμβάσεως. Η δύναμη αυτή θα διέπεται από όλα τα χαρακτηριστικά μιας δύναμης που δύναται να « ενεργεί» αποστολές ταχύτατα σε οποιαδήποτε σημείο όχι μόνο της ρωσικής επικράτειας ,  αλλά και στην ανατολική Ευρώπη, Αρκτική, Μαύρη θάλασσα, Μεσόγειο Θάλασσα . Ο αριθμός της θα πλησιάζει τους 45.000 άνδρες, αναφέρει  ρωσική εφημερίδα.

«Και οι τουρίστες βοηθούν τους πρόσφυγες, που φθάνουν στη Λέσβο»


Πρωτόγνωρη χαρακτηρίζει την έξαρση του προσφυγικού στη Λέσβο τις τελευταίες εβδομάδες, ο Γιώργος Τυρίκος-Εργάς, ένα από τα τέσσερα ιδρυτικά μέλη της ΜΚΟ «Αγκαλιά», που επί 10 χρόνια τώρα στέκεται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη, είτε είναι πρόσφυγες, είτε μετανάστες, άστεγοι ή άποροι.«Αυτό που συμβαίνει εδώ και ένα μήνα στη Λέσβο δεν έχει προηγούμενο» υποστηρίζει. «Χθες βγήκαν κοντά στα 700 άτομα και προχθές το ίδιο, ειδικά στα βορειοδυτικά παράλια του νησιού. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν θα βουλιάξουν τη βάρκα, εάν θα τους αφήσουν στη μέση του πελάγου να συνεχίσουν μόνοι τους, αν τους αφήσουν κάπου στην στεριά και θα φύγουν με φουσκωτό πίσω…».

Μυστικό σχέδιο για Ευρώπη 2 ταχυτήτων


Σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδας Die Zeit, Μέρκελ και Ολάντ έχουν συμφωνήσει ότι η Κομισιόν θα χαράσσει στο μέλλον τις βασικές γραμμές της οικονομικής πολιτικής της ευρωζώνης |EUROKINISSI
Συντάκτης: Μπάμπης Μιχάλης
Εφημερίδα των Συντακτών
Σαρωτικές αλλαγές στη δομή της ευρωζώνης με απώτερο στόχο τη συγκέντρωση ακόμη μεγαλύτερων εξουσιών σε λιγότερα χέρια και τη δημιουργία μιας Ευρώπης δύο ταχυτήτων προωθούν Γερμανία και Γαλλία. Μυστικό έγγραφο το οποίο συνέταξαν η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ -το οποίο αποκάλυψε χθες η γερμανική εφημερίδα Die Zeit- προβλέπει σειρά ριζικών αλλαγών στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ευρωζώνη.

Ολονύκτιο θρίλερ στις Βρυξέλλες με Τσίπρα και Γιούνκερ - Σκληρό το σχέδιο που προτείνουν οι δανειστές

Ολονύκτιο θρίλερ στις Βρυξέλλες με Τσίπρα και Γιούνκερ - Σκληρό το σχέδιο που προτείνουν οι δανειστές Στη συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με Γιούνκερ συμμετέχει και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον Τόμας Βίζερ
- Την ίδια ώρα, στον Λευκό Οίκο γίνεται σύσκεψη του Ομπάμα με τον αμερικανό ΥΠΟΙΚ για το ελληνικό ζήτημα
- Την Πέμπτη τελικά αναμένεται να συνεδριάσει το Euroworking Group αντί για απόψε όπως ήταν προγραμματισμένο
- Πριν τη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε τηλεφωνικά με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ

Διαδήλωση ενάντια στο εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ, Παρασκευή 5/6

Σε διαδήλωση την Παρασκευή 5 Ιούνη, στις 6.30 μμ στα Προπύλαια, καλούν τα εργατικά αγωνιστικά σχήματα-κινήσεις-παρεμβάσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, σύμφωνα με την απόφαση της σύσκεψής τους που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2/06. Στη διαδήλωση καλούν επίσης η ΕΑΑΚ και οι φοιτητικοί σύλλογοι Φιλοσοφικής και Φυσικού.
Το event του facebook εδώ
Το κάλεσμα των εργατικών σχημάτων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αναφέρει:
Παρασκευή 5 Ιούνη, 6.30 μμ, Προπύλαια –Υπουργείο Εργασίας 

ΡΕ ΨΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ; "Ειδικότης τυφεκιοφόρος-γκαρσόνι"! Τα "καθήκοντά" του σε μια φωτογραφία!

Image
"Ειδικότης τυφεκιοφόρος-γκαρσόνι"!
Τα "καθήκοντά" του σε μια φωτογραφία!

Υποστηρίζουμε ότι οι ανάγκες σε προσωπικό για τα θέρετρα θα μπορούσαν να καλυφθούν μεπροσλήψεις άνεργων νέων.
Αν υπάρχουν χρήματα;
Τα θέρετρα -όλα ανεξαιρέτως- έχουν πάρα πολύ καλά κέρδη και ναι “αντέχουν” να πάρουν προσωπικό.
Ας αφήσουν λοιπόν την υποκρισία όσοι… ενοχλούνται απ΄ αυτές τις επισημάνσεις.
Μπορεί να νοσταλγούν τις “παλιές καλές εποχές” της “ορντινάτσας”, αλλά αυτές πέρασαν ανεπιστρεπτί.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com

Απάντηση – «γροθιά» στη Daily Mail: «Και οι τουρίστες βοηθούν τους μετανάστες»

Απάντηση – «γροθιά» στη Daily Mail: «Και οι τουρίστες βοηθούν τους μετανάστες» - MediaΗχηρή απάντηση στη Daily Mail, που σε πρόσφατο δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «οι μετανάστες μετέτρεψαν την Κω σε αηδιαστικό κολαστήριο» σχολίαζε ότι οι εξαθλιωμένοι πρόσφυγες και μετανάστες χαλάνε τις διακοπές των βρετανών τουριστών, δίνει ο Γιώργος Τυρίκος-Εργάς της ΜΚΟ «Αγκαλιά».
Μιλώντας στην εκπομπή Εντός/Εκτός Συνόρων στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» και σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο με τις αυξανόμενες ροές μεταναστών, που περνούν στο νησί με την προοπτική μέσω Ελλάδας να φτάσουν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης, ο κ. Τυρίκος ανέφερε μεταξύ άλλων:

Δήλωση του Π. Σωτήρη για τη δίωξη της συνδικαλιστικής του δράσης

Δήλωση του Παναγιώτη Σωτήρη
599Πληροφορήθηκα ότι έγγραφο της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, σε εκτέλεση σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ζητά από την ΠΟΣΔΕΠ τα στοιχεία μέλους της με το «όνομα ή επώνυμο ‘Σωτήρης’ το οποίο εισέβαλε στην αίθουσα της Συγκλήτου την 30-10-2014».
Δεν χρειάζεται να με αναζητούν. Στις 30-10-2014 βρέθηκα στην αίθουσα της Συγκλήτου, με την ιδιότητα του μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ και του εκπροσώπου της Συνάντησης Πανεπιστημιακών Δασκάλων. Προφανώς και δεν «εισέβαλα». Άλλωστε, πώς θα μπορούσα να «εισβάλω» σε χώρο που είχε πόρτες ανοιχτές και πλήρη δυνατότητα πρόσβασης;

Το ουκρανικό καθεστώς θέλει πόλεμο (πληθαίνουν οι βομβαρδισμοί πόλεων και χωριών του Ντονμπάς)

sm51
Ανησυχητική όξυνση της κατάστασης παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην Αν. Ουκρανία καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις βάλλουν κατά πόλεων και χωριών του Ντονμπάς κουρελιάζοντας στην πράξη τη Συμφωνία Ειρήνης Μινσκ-2. Το ουκρανικό καθεστώς έχει ως τώρα παραβιάσει κάθε συμφωνία εκεχειρίας που σπεύδει να υπογράψει όποτε βρίσκεται αντιμέτωπο με στρατιωτική πανωλεθρία. Ως Καμπάνια έχουμε τονίσει πολλές φορές την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου καθεστώτος για την ειρήνη στην Ευρώπη. 

Μείωση συντάξεων είναι στάση πληρωμών στους πολίτες. Το γράφημα που μας κρύβουν

BN-HD953_GKPENS_G_20150227120214«Δεν μπορώ να καταλάβω», έλεγε στο ντοκιμαντέρ Debtocracy ο γνωστός αναλυτής και πανεπιστημιακός Ντέιβιντ Χάρβεϊ, «πως μια αποκαλούμενη σοσιαλιστική κυβέρνηση αντί να προχωρά σε στάση πληρωμών προς τους δανειστές της προχωρά σε στάση πληρωμών προς τους πολίτες της».
Τότε αναφερόταν φυσικά στην κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου. Μήπως όμως η φράση του θα ισχύει και σήμερα αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε μείωση των συντάξεων;