Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Βεβήλωσαν ξανά το μνημείο του Παύλου Φύσσα

Οι δράστες ζωγράφισαν στο μνημείο αγκυλωτούς σταυρούς
Το μνημείο του Παύλου Φύσσα βεβήλωσαν τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες. Οι δράστες ζωγράφισαν στο μνημείο αγκυλωτούς σταυρούς.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που οπαδοί των ναζί και των φασιστικών ιδεών, δείχνουν το πόσο αμετανόητοι είναι βεβηλώνοντας το μνημείο του δολοφονημένου από τους ομοϊδεάτες τους Παύλου Φύσσα.

Οι Αμερικανοί δίνουν όπλα στην Ουκρανία μέσω Βουλγαρίας

sel 24 vasiΜια σειρά απόρρητων αμερικανικών εγγράφων που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας και κάνουν το γύρο των ρωσικών μέσων, αποδεικνύουν ότι οι Αμερικανοί εξοπλίζουν τον ουκρανικό στρατό με όπλα αξίας μισού εκατομμυρίου δολαρίων, τουλάχιστον, μέσω της Βουλγαρίας.
Πως όμως προκύπτει κάτι τέτοιο; Αν παρατηρήσετε προσεκτικά τα έγγραφα αριστερά της σελίδας θα δείτε ότι όλα ξεκινούν από τον εξαγωγέα. Την αμερικανική εταιρεία AMI GLOBAL SECURITY, LLC. Η εταιρεία εξάγει από το Πόρτλαντ του Όρεγκον 52 σιγαστήρες για συγκεκριμένο είδος τυφεκίου ελεύθερου σκοπευτή  (κόστος 52 σιγαστήρων -  139 100$) και 15 συσκευασίες των ανταλλακτικών για αυτά τα θανατηφόρα όπλα (κόστος -  363 840 $). Με τον τρόπο αυτό προκύπτει το συνολικό κόστος της παράδοσης, που ως εκ τούτου, ανέρχεται στο ποσό των 502 940$ δηλαδή μισό εκατομμύριο δολάρια.

Άγιον Όρος: Τόπος εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης των εργαζομένων σε συνθήκες μεσαίωνα, το 2015...

Επίσκεψη στους χώρους εργασίας του Αγίου Όρους και παρέμβαση στο Πρωτάτο Αγίου Όρους για τις άθλιες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, πραγματοποίησε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Χαλκιδικής. Εξοντωτικά ωράρια εργασίας ― Άθλιες συνθήκες εργασίας ― Ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας ― Αποκρουστικές συνθήκες διαβίωσης ― Εξευτελιστικά μεροκάματα ― Μεγάλο χρονικό διάστημα από πληρωμή σε πληρωμή
Στις 29 Μαΐου η διοίκηση του συνδικάτου προχώρησε σε παρέμβαση στο Πρωτάτο Αγίου Όρους και συγκεκριμένα στον Πρωτεπιστάτη. Αιτία της παρέμβασης ήταν:

Εξονυχιστική ακτινοσκόπηση του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών της Ξάνθης

image002Το indexanthi.gr παρουσιάζει ένα εκτεταμένο και λεπτομερές αφιέρωμα στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών της Ξάνθης (επιστρατεύοντας και οπτικοακουστικό υλικό από παλιότερη αναφορά μας), σε μια προσπάθεια να καταδείξει τις λεπτομέρειες εκείνες που το διαφοροποιούν θεαματικά –κατά γενική ομολογία- από τα υπόλοιπα κέντρα της χώρας, χωρίς ωστόσο την παραμικρή λογική αγιοποίησης μιας κατ” ουσία φυλακής.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ-ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΡΡΟΗΣ

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, ολοκληρώθηκε το Σχολείο Επιχειρήσεων Επιρροής σε Πολυπολιτισμικό Περιβάλλον στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ), στο Κιλκίς.

Οι στρατοκράτες του ΝΑΤΟ εκπαιδεύονται στη Θεσσαλονίκη -ΒΙΝΤΕΟ

Το trailer της άσκησης «GORDIAN KNOT 2015» του NRDC-GR στην Άσσηρο


Από 2 έως 12 Ιουνίου 2015, διεξάγεται  η άσκηση «GORDIAN KNOT 2015» του Στρατηγείου NRDC-GR, στην περιοχή της Ασσήρου Θεσσαλονίκης.
Όπως είχε ανακοινώσει το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση, η οποία αποτελεί την κύρια εκπαιδευτική δραστηριότητα του Στρατηγείου για το έτος 2015, έχει ως σκοπό την αξιολόγηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του σε ένα πλήρες επιχειρησιακό περιβάλλον, στο πλαίσιο της αξιολόγησης της πολεμικής ετοιμότητάς του  (Combat Readiness Evaluation – CREVAL), από το Στρατηγείο Χερσαίων Δυνάμεων του  ΝΑΤΟ (LANDCOM).

Θητεία στην 71 Α/Μ Ταξιαρχεία "ο Πόντος" σημαίνει χώσιμο χωρίς τέλος‏

Παραπάνω από απλές φωτογραφίες
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Οι υπηρεσίες στην 71 Α/Μ Ταξιαρχεία είναι πάρα πολλές.
Φτάνουμε τις 5 μέρες συνεχόμενων υπηρεσιών μέσα, στις οποίες υπάρχουν και καθαριότητες στρατοπέδου, υπηρεσίες στα εστιατόρια κ.α., παράλληλα με την υπηρεσία.
Ουσιαστικά αφήνεται ως χρόνος ανάπαυσης στον στρατιώτη κατά μέσο όρο 4-5 ώρες το 24ωρο.
Όπως συνηθίζεται να λέγεται «έχουμε καταντήσει σκιές των εαυτών μας!

Εκπομπή Φύλλο Πορείας του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 το Σαββάτο 6/6 στις 7,00 π.μ


Θέμα: «ο στρατιώτης δεν είναι άνθρωπος αλλά ένα κατώτερο ον»

H επιστολή καταγγελία που έλαβε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αποκαλύπτει τι σημαίνει Στρατός, τι σημαίνει Υποχρεωτική Στράτευση είτε με κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αποκαλύπτει τι σημαίνει πραγματικά Στρατιώτης,  πέρα από τα ψεύτικα τα Υπουργικά τα λόγια τα μεγάλα τα εθνικιστικά και μιλιταριστικά.

Μας γράφει ο συνάδελφος φαντάρος από την Λήμνο: 

D-DAY: Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από την απόβαση της Νορμανδίας

Image Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την απόβαση των Συμμάχων στην Νορμανδία στις 6 Ιουνίου του 1944. Φωτογραφίες που δεν έχουν κυκλοφορήσει πολύ από τη τεραστίων διαστάσεων στρατιωτική επιχείρηση που άλλαξε οριστικά την ροή των εξελίξεων στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν 1.213 πολεμικά πλοία από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, και άλλες συμμαχικές χώρες (ανάμεσά τους και την Ελλάδα), 4.000 αποβατικά διαφόρων τύπων και 1.100 αμφίβια σκάφη, τα οποία κινήθηκαν προς τη Νορμανδία.
Τα σχέδια προέβλεπαν απόβαση 156.000 ανδρών, της 1ης Αμερικανικής Στρατιάς, (73.000 περίπου) και της 2ης Βρετανικής Στρατιάς (περίπου 83.000, από τους οποίους 14.000 ήταν Καναδοί) σε πέντε σημεία στην ακτή της Νορμανδίας, με μέτωπο συνολικά περίπου 72 χιλιόμετρα. Οι αμερικανικές δυνάμεις επιχειρούσαν στο δυτικό μέρος (ακτές Omaha και Utah) και οι βρετανικές στο ανατολικό (ακτές Sword, Juno, Gold). 

Γεωπολιτικούς τριγμούς προκαλεί ο Turkish Stream

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ουάσιγκτον δεν θεωρεί ότι ο Turkish Stream και μία πιθανή προέκτασή του προς την Ελλάδα συνεισφέρει στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας κόμισε στην Αθήνα ο Άμος Χοχστάιν. Ο αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για θέμα ενέργειας συναντήθηκε κατά σειρά το πρωϊ της Παρασκευής με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Νίκο Κοτζιά και τον στενό σύμβουλο του Πρωθυπουργό, τον Νίκο Παππά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πώς το Ισραήλ κέρδισε τον Πόλεμο των Έξι Ημερών

Ένας διπλός πράκτορας και ο για χρόνια αγνοημένος διαχειριστής του πέτυχαν μαζί μία από τις πιο εκπληκτικές απάτες στην ιστορία της Ισραηλινής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
Τη δεκαετία του 1950, συνελήφθηκε στο Ισραήλ ένας μυστικός πράκτορας που είχε σταλεί από τους Αιγυπτίους και ο οποίος δέχτηκε να συνεργασθεί και να γίνει διπλός πράκτορας. Μέσω αυτού, το Ισραήλ μπόρεσε να περάσει πολλές εσφαλμένες πληροφορίες στους Αιγυπτίους. 

Γερμανικές κατασκοπευτικές δραστηριότητες στη Γαλλία

Τη διενέργεια έρευνας στη Γαλλία στο πλαίσιο του σκανδάλου κατασκοπείας σε βάρος Ευρωπαίων αξιωματούχων από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, για λογαριασμό των ΗΠΑ, ζήτησαν από το Παρίσι ευρωβουλευτές.
 «Η Γαλλία, οι εταιρείες μας, οι πολίτες μας, παρακολουθούνταν. Όλα τα συνέλεγαν και τα μοιράζονταν με την NSA (σ.σ. την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας) και αυτό δικαιολογεί τη διεξαγωγή έρευνας από την εισαγγελία του Παρισιού», τόνισε η ευρωβουλευτής των Πρασίνων Εύα Ζολί σε συνέντευξη Τύπου. 

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1000 ΛΙΡΩΝ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Το Χάνκεϊ είναι μια από τις λαϊκές περιοχές του Λονδίνου στην οποία έχουν παρατηρηθεί κατά καιρούς διάφορες ταραχές με πιο γνωστή αυτή που αφορά τον θάνατο ενός ανθρώπου το 2011 από πυρά της αστυνομίας.
Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για υποβάθμιση της περιοχής εξαιτίας του χαμηλού βιωτικού επιπέδου και της ύπαρξης αστέγων στους δρόμους. Για να αλλάξουν αυτήν την κατάσταση δεν επιδίωξαν να δημιουργήσουν μονάδες αποκατάστασης και φροντίδας, αλλά δημιούργησαν ένα νόμο κατά τον οποίο οι αστυνομικοί της περιοχής αλλά και οι σύμβουλοι του Δήμου θα έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν πρόστιμα που θα ανέρχονται στις 1000 λίρες, για όποιον κοιμάται, αφοδεύει, ουρεί σε δημόσιο χώρο ή συντροφεύει το σκύλο του χωρίς λουρί.

Δολοφονική προβοκάτσια με 4 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στο Ντιγιαρμπακίρ

Του Σεϊτ Αλντογκάν
Μόλις χτες γράφαμε για το εντεινόμενο κλίμα τρομοκράτησης, από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς του Τουρκικού καθεστώτος με κύριο στόχο τους ψηφοφόρους του  αριστερού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) ενόψει των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών που γίνονται σε δυο 24ωρα.
Σήμερα πάλι, λίγα λεπτά πριν της 6 το απόγευμα σημειώθηκε άλλη μια δολοφονική ενέργεια που είχε σαν αποτέλεσμα τέσσερις νεκρούς και πολλές δεκάδες τραυματίες απ’ τους οποίους αρκετοί χαροπαλεύουν στα νοσοκομεία. 

Nα γιατί δεν ξαναμίλησαν ΜΜΕ και ΕΕ για την κατάρριψη του Boeing της Malaysia Airlines στην Ουκρανία...

Σημειώνει ο Νίκος Κλειτσίκας
www.nikosklitsikas.gr/
Το Μπόινγκ της Malaysia Airlines καταρρίφθηκε από τον στρατό της Ουκρανίας!
Πριν λίγους μήνες είχαμε έναν...
ανελέητο βομβαρδισμό -από τα ΜΜΕ, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση- της διεθνούς κοινής γνώμης για το έγκλημα κατάρριψης στην Ουκρανία ενός πολιτικού αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών.

Αίμα στην Τουρκία λίγο πριν τις εκλογές - 4 νεκροί 100 τραυματίες από δύο εκρήξεις σε συγκέντρωση

Image Αίμα στην Τουρκία λιγο πριν ανοίξουν οι κάλπες.
Τέσσερις νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες είναι ο απολογισμός της διπλής έκρηξης που σημειώθηκε στη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP), στο Ντιγιαρμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Αρχικά μεταδόθηκε ότι η έκρηξη οφείλεται σε μετασχηματιστή υψηλής τάσης του δικτύου ηλεκτροδότησης .
Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, διέψευσε αυτή τη πληροφορία.

"Καρέ καρέ" η εμπλοκή της MIT με τους τζιχαντιστές! Φωτό από σύλληψη πρακτορά της

ImageΦωτογραφίες πράκτορα της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ την ώρα που η Στρατοχωροφυλακή του βάζει χειροπέδες ως επιβάτη/οδηγό σε φορτηγό που πιάστηκε να μεταφέρει όπλα στους αντάρτες και τους τζιχαντιστές της Συρίας δήθεν ως ...ανθρωπιστική βοήθεια, δημοσιεύει τουρκική εφημερίδα.

"Χέρι χέρι" η τουρκική MIT με τους τζιχαντιστές! Νέα στοιχεία ντοκουμέντα

ImageΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Νέες αποκαλύψεις αποδεικνύουν το διπλό ρόλο της Τουρκίας σε σχέση με τους ακέραιους τζιχαντιστές της ISI-ISIS τους οποίους ενώ τώρα (δήθεν) πολεμάει, πριν βοηθούσε και στην διακίνησή τους και στον εξοπλισμό τους με όπλα και στρατιωτικά εφόδια! Η εφημερίδα Cumhuriyet παραθέτει σήμερα σε ρεπορτάζ της σχετικά στοιχεία καιφωτογραφίες - λίγες ημερες μετά την αποκάλυψη του βίντεο και των φωτογραφιών που αποκάλυπταν την ροή όπλων από την ΜΙΤ και την οποία η κυβέρνηση είχε βαφτίσει ''ανθρωπιστική βοήθεια''... Τα νέα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι δραστηριότητες της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας ΜΙΤ δεν περιορίζονται μόνο στην αποστολή όπλων στους αντάρτες και στους τζιχαντιστές στην Συρία, αλλά επεκτείνονται και στη συνοδεία τζιχατιστών σε κινήσεις μέσω των τουρκο-συριακών συνόρων!

Κοινές ασκήσεις της Ελλάδας με το σφαγέα της Αιγύπτου

c8f24334c9abeded4fd7b76527e411bb_XLΦραστική επίθεση από δημοσιογράφο, που τον αποκάλεσε ναζί και φασίστα δέχθηκε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία.
Οι συνεχείς επικρίσεις πάντως που δέχεται το αιμοσταγές καθεστώς του Καΐρου, δεν εμπόδισαν το ελληνικό ΓΕΕΘΑ να πραγματοποιήσει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Αίγυπτο.

«Δέκα χιλιάδες τζιχαντιστές νεκροί»

Να «διασκεδάσουν» τις κατηγορίες ότι η συμμαχία δεν κάνει αρκετά για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους προσπάθησαν οι ΗΠΑ δια του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος είπε ότι περισσότεροι από 10.000 τζιχαντιστές έχουν σκοτωθεί από τότε που ο διεθνής συνασπισμός ξεκίνησε την εκστρατεία του εναντίον της οργάνωσης πριν από εννέα μήνες στο Ιράκ και τη Συρία. «Έχουμε δει πολλές απώλειες στις τάξεις του Daesh (αραβικό ακρωνύμιο του προηγούμενου τίτλου της οργάνωσης, του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε) από την έναρξη αυτής της εκστρατείας, περισσότερες από 10.000″, δήλωσε ο Μπλίνκεν στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.