Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Oι γυναίκες της Πλατείας Μάγιο A grandmother's 36-year hunt for the child stolen by the Argentinian junta

In 1977 Estela Carlotto’s pregnant daughter was arrested. The Argentinian regime let her live long enough to have the baby before killing her. With others, Estela formed the Grandmothers of Plaza de Mayo to search for the grandson she’d never known. Uki Goñi reports

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα αποκαλύπτουν την φρίκη στη Συρία: «Πτώματα παντού, στα τραπέζια, στους διαδρόμους, στο πάτωμα»

Το απόγευμα της Πέμπτης, 4 Ιουνίου 2015, επίθεση με πυραύλους ισοπέδωσε το κέντρο μιας πόλης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας. 

Εικόνες φρίκης, μετά από βομβαρδισμό στη βορειοδυτική Συρία,αποκαλύπτει η μαρτυρία, στη HuffPost Greece, διευθυντή νοσοκομείου στη Συρία που υποστηρίζεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

181 ΜΚ/Β HAWK ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ‏: την τεμπελιά δεκάδων ΕΠ.ΟΠ. ανέχεται ο διοικητής και χώνει τους φαντάρους;


ΠΩΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΕΠ.ΟΠ. ΣΤΗΝ 181 ΜΚ/Β HAWK;
Αυτός είναι ο στρατός του ΑΓΕΣ Τελλίδη και των Καμμένου-Ήσυχου.

Ρυθμό πολυβόλου έχουν οι καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων που φτάνουν συνεχώς στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. Αυτή τη φορά μας αποκαλύπτεται η σαπίλα των Μισθοφόρων του Ελληνικού Στρατού, η άρρωστη νοοτροπία και πρακτική σημαντικού τμήματος των ΕΠ.ΟΠ., που αφού ακολούθησαν τις πιο άθλιες τακτικές παρακαλώντας τον κάθε αστό πολιτικό-δεσπότη-ανώτατο στρατιωτικό για να χωθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις,  τώρα αράζουν κανονικά.

Και απολαμβάνοντας την Ανοχή των αξιωματικών και των διοικητών, αρέσκονται όλοι μαζί να χώνουν τους απλήρωτους δούλους των μονάδων, τους φαντάρους.

Σηκώστε τα πανιά κόντρα στον καιρό!

Η λέξη επιτυχία είναι πολύ μικρή για να περιγράψει το Φεστιβάλ Αναιρέσεις στην Πάτρα. Με προσέλευση που ξεπέρασε τα δυο χιλιάδες άτομα, με πολιτικό πρόγραμμα που κέντρισε το ενδιαφέρον της νεολαίας και των εργαζόμενων και με πολιτιστικό πρόγραμμα που προτείνει μια άλλη ποιοτική και οικονομική μορφή διασκέδασης, η φετινή διεξαγωγή του Φεστιβάλ Αναιρέσεων έρχεται να επισφραγίσει την διαρκής οργανωτική και ποιοτική αναβάθμιση του Φεστιβάλ.

Οι έξι εταιρίες που πλουτίζουν από τους κρατούμενους του Ashley Nicole Black (μετάφραση: barikat)

BARIKAT.GR
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι στις αμερικανικές φυλακές. Ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κατά 500% τα τελευταία 30 χρόνια. Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν μόνο το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, εντούτοις έχουν  το 25% του συνόλου των κρατουμένων σε όλο το κόσμο. Το 2012, 1 στους 108 ενήλικες βρισκόταν στη φυλακή και 1 στα 28 παιδιά στις ΗΠΑ είχε έναν γονέα πίσω από τα κάγκελα.

Εκλογές στην Τουρκία

Τα δέντρα του Γκεζί χθες έβγαλαν καρπούς…


Γράφει: Θάνια Βέζου 

10 λόγοι γιατί ο Πίρλο θα πρέπει να θεωρείται ο τελευταίος αριστοκράτης που πάτησε στην γη Ένα κείμενο μάλλον υπερβολικής αγάπης για τον Ιταλό μαέστρο

pirlobeardΌλα τα φώτα χθες στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν στραμμένα στον Τσάβι, τον καλύτερο Ισπανό παίκτη που υπήρξε ποτέ να αγωνίζεται για τελευταία φορά με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Το είχε ανακοινώσει από καιρό εξάλλου, του είχε κάνει και αφιέρωμα η ομάδα του στο τελευταίο ματς στο Καμπ Νου, οπότε ήμασταν όλοι συνειδητοποιημένοι.
Ωστόσο χθες δεν είδαμε μόνο τον Τσάβι, να αγωνίζεται για τελευταία φορά στην Ευρώπη, αλλά και τον τελευταίο Ιταλό μαέστρο, τον Αντρέα Πίρλο που πριν λίγες ώρες ανακοίνωσε ότι από του χρόνου θα κολλάει τα τελευταία ένσημά του στο πρωτάθλημα της Αμερικής.
Βλέπεις το ματς χαλαρός με μπύρες, τελειώνει, σκέφτεσαι ότι μάλλον ήταν το τελευταίο ματς που βλέπεις Τσάβι και Πίρλο, ψάχνεις για ουίσκι.

Τουρκία: Αλλαγή πορείας και πολιτικού σκηνικού –Πανηγυρική είσοδος στη Βουλή της Συμμαχίας (HDP)

Η Τουρκία μπαίνει σε περίοδο αστάθειας

Οι δοσίλογοι που τιμωρήθηκαν στην Ελλάδα είναι οι λιγότεροι στον κόσμο

Οι δοσίλογοι που τιμωρήθηκαν στην Ελλάδα είναι οι λιγότεροι στον κόσμο - MediaΗ βασική ελληνική ιδιαιτερότητα είναι πως οι ένοπλοι δοσίλογοι ενσωματώθηκαν στον κρατικό μηχανισμό και εισχώρησαν στις πτυχές του καθεστώτος πριν προλάβουν να δικαστούν, από το Δεκέμβριο του 1944. Αυτά δηλώνει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιστορικός Δημήτρης Κουσουρής με αφορμή το βιβλίο του «Δίκες των δοσίλογων 1944-1949. Δικαιοσύνη, συνέχεια του κράτους και εθνική μνήμη» (εκδόσεις Πόλις). 

181 MK/B XΩΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 33 ΜΕΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΩΡΕΣ ΥΠΝΟΥ

Greek Military airdefence HAWK
Πραγματικά, που να περισσέψουν φαντάροι για τις μάχιμες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων αφού το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας προτιμά να μαζέψει χιλιάδες φαντάρους ως Υπηρέτες στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις για να κάνουν φθηνές διακοπές οι στρατιωτικοί.

Δείτε τι πράττουν οι νέοι Υπουργοί Άμυνας Καμμένος-Ήσυχος που μας φλόμωσαν προεκλογικά στις υποσχέσεις που μετά "ξέχασαν", για να καλύψουν ακολούθως το κενό με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα τα εθνικιστικά.  

To ΓΕΣ γιατί καθυστερεί τις κατ΄ εξαίρεση μεταθέσεις των φαντάρων για οικονομικούς-κοινωνικούς λόγους και εξαιτίας προβλημάτων υγείας

Image
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ δέχεται συνεχώς καταγγελίες φαντάρων και γονιών που ενώ έχουν υποβάλλει από τον Απρίλιο τα σχετικά δικαιολογητικά δεν έχουν απαντηθεί ακόμη τα δίκαια αιτήματα τους για κατ’ εξαίρεση μετάθεση.

Πρόκειται για συναδέλφους που αδίκως υπηρετούν στη παραμεθόριο καθώς αντιμετωπίζουν ακραία οικονομικά προβλήματα ή που για λόγους υγείας θα έπρεπε να τύχουν μετάθεσης κοντά στον τόπο καταγωγής τους για να έχουν την πληρέστερη ιατρική υποστήριξη.

Πάμε και Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Βόλου

123er
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ δίνουν δυναμικό παρόν
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας
3, 4, 5 Ιουλίου 2015, Πανεπιστημιούπολη Ιλίσια
Με κεντρικό του σύνθημα «Αλληλεγγύη στον “ξένο” δίπλα μας – Ελευθερία στον “ξένο” μέσα μας» το φετινό 19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας στόχο έχει να γκρεμίσει τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στον “ξένο” διπλανό μας και τον “ξένο” εαυτό μας. Να αναδείξει τη χαρά της αλληλεγγύης  προς τους μετανάστες και τις μετανάστριες που φτάνουν εδώ κυνηγημένοι από τον πόλεμο και τη φτώχεια, διεκδικώντας το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή. Να μας απελευθερώσει από το φόβο και την άγνοια και να μας συμφιλιώσει με τη διαφορετικότητα, απαραίτητη συνθήκη για ένα κόσμο ειρηνικής συνύπαρξης χωρίς αποκλεισμούς.

Βολές ΟΗΕ κατά Ισραήλ


Βολές ΟΗΕ κατά ΙσραήλΥπηρεσίες του ΟΗΕ στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη καταγράφουν έναν ανησυχητικά μεγάλο αριθμό παιδιών που έπεσαν θύματα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας πέρυσι. Εμφανίζονται, όμως, διχασμένες για το αν το Ισραήλ θα πρέπει να συμπεριληφθεί στον κατάλογο χωρών που κατηγορούνται για παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών, σύμφωνα με έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών.

Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Γάζα

Με αεροπορικές επιθέσεις απάντησε το Ισραήλ στις νέες εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το έδαφός του. Την προηγούμενη εβδομάδα εκτοξεύθηκαν, τρεις, τουλάχιστον, φορές ρουκέτες κατά του Ισραήλ από τη Γάζα.
Το τελευταίο περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ, με ρουκέτα από τη Γάζα να εκρήγνυται στην περιοχή της Ασκελόν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ισραηλινοί έπληξαν τοπικό αρχηγείο της Χαμάς στην Μπεΐτ Λαχιά. Δεν αναφέρθηκαν θύματα ούτε από τις ρουκέτες, ούτε από τις ισραηλινές επιδρομές, που φαίνεται πως ήταν, απλώς, προειδοποιητικές.

Ισραηλινά όπλα βρέθηκαν στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη

13940309000820_PhotoIΙσραηλινά όπλα μαζί με σχέδια για κατασκευή μιας νέας στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ στο στρατηγικό Στενό Bab al-Mandeb, έχουν ανακαλυφθεί στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην πρωτεύουσα της Υεμένης, σύμφωνα με το Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.
Η αναφορά του Fars επικαλείται πηγές των Houthi επαναστατών που αγωνίζονται ενάντια στις δυνάμεις πιστές στην Υεμένη και στον φυγά πρόεδρο Abd Rabbuh Mansour Hadi και τους Σαουδάραβες συμμάχους τους. Ισχυρίζεται ότι οι αντάρτες έδιωξαν περίπου 40 Σαουδάραβες φύλακες από την πρεσβεία για να την καταλάβουν.

Νέα «αποκάλυψη»: Ισραηλινά όπλα χρησιμοποιεί το ISIS

Σοβαρά ερωτηματικά γεννούν τα στοιχεία που υποστηρίζουν πως κατέχουν Ιρακινοί σιίτες, προσκείμενοι στο Ιράν, εθελοντές, γνωστοί ως Hashid Shaabi, βάσει των οποίων το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί ισραηλινά όπλα.
Οι Ιρακινοί υποστηρίζουν πως είδαν ισραηλινά όπλα και πυρομαχικά στην επαρχία Ανμπάρ. Η εν λόγω πληροφορία πάντως, ελέγχεται, καθώς προέρχεται από το Ιράν και μεταδόθηκε μόνο από Ιράν, που διακρίνεται στον πόλεμο προπαγάνδας – παραπληροφόρησης. Πόσο δύσκολο θα ήταν για τους Ισραηλινούς να προμηθευτούν Καλάσνικοφ και ό,τι άλλο σύστημα επιθυμούσαν ώστε να μην «καρφωθούν»;

Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα μετά τις τουρκικές εκλογές & η Ελλάδα

Το ισλαμοσυντηρητικό κόμμα του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν νίκησε την Κυριακή στις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, ωστόσο έχασε την αυτοδυναμία του στην εθνοσυνέλευση την οποία διατηρούσε εδώ και 13 χρόνια, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα από την καταμέτρηση του 98% των ψηφοδελτίων.
Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), που κυβερνά την χώρα από το 2002, κερδίζει 259 έδρες εκ των 550 συνολικά εδρών συγκεντρώνοντας ποσοστό 41%, ενώ το κουρδικό κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) έλαβε το 12,5% των ψήφων και στέλνει 78 βουλευτές στο κοινοβούλιο, μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

F-35 Vs. FREMM: Ποιός κερδίζει στην Ανατολική Μεσόγειο;

Mε την Αίγυπτο να παραλαμβάνει την πρώτη φρεγάτα FREMM μέσα στις επόμενες μέρες και βδομάδες, και με τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη F-35 stealth να προσγειώνονται στα αεροδρόμια της Τουρκίας από το 2017 και μετά, η αεροναυμαχία F-35 Vs. FREMM στην Ανατολική Μεσόγειο τείνει σε μια πραγματικότητα - προσεχώς.
 Στο παρακάτω άρθο εξετάζονται οι επιπτώσεις των πολεμικών αεροσκαφών χαμηλής παρατηρισμότητας (stealth) στις ναυτικές πολεμικές αποστολές, και αν αυτά τα αεροσκάφη stealth αποτελούν ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο για τα πολεμικά πλοία, όπως τουλάχιστον διαδίδεται από τους υποστηρικτές τους.