Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Η βαρβαρότητα έχει όνομα: Δημήτρης Αβραμόπουλος

ImageΟι εικόνες απανθρωπιάς στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, όπου οι απελπισμένοι μετανάστες καταδιώκονται από τους Τούρκους στρατιώτες και τους φονιάδες του ISIS αποτελούν την άλλη όψη του νομίσματος της σύγχρονης βαρβαρότητας.
Στην άλλη μεριά βρίσκουμε την Ε.Ε. και τον τζέντλεμαν Δημήτρη Αβραμόπουλο. 
Να θυμίσουμε ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ως ΥΠΕΞ είχε ταυτιστεί με την ακραία μουσουλμανική αντιπολίτευση στην Συρία, καθώς το ελληνικό αστικό κατεστημένο είχε και έχει ταυτιστεί πλήρως με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. 

Η αστική δικαιοσύνη είναι τυφλή: Μετά τις "άγαμες θυγατέρες" και "άγαμοι υιοί" στρατιωτικών θα παίρνουν σύνταξη! Απόφαση βόμβα

Image
Κοίτα κάτι νόμους που έχει φτιάξει το αστικό κατεστημένο.
Κοίτα πως θεσμοθετούν τα προνόμια τους το δικαστικό και στρατιωτικό κατεστημένο, με πρωτεργάτες τους βουλευτές των αστικών κομμάτων εξουσίας, που συνέχισαν το έργο των ακροδεξιών μετεμφυλιακών κυβερνήσεων και της Χούντας.
Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της αντιμνημονιακής ρητορείας και της μνημονιακής προσαρμογής στο μονόδρομο του ΕΥΡΩ και της Ε.Ε. που έχει επιλέξει, διαπραγματεύεται νέους φόρους, ιδιωτικοποιήσεις και μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις.
Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου προβλέπει ότι την σύνταξη δημοσίου υπαλλήλου (ή συνταξιούχου), λειτουργού, στρατιωτικού, θα μπορούν πλέον να την εισπράττουν όχι μόνο οι κόρες τους αλλά και οι υιοί τους.

ΣΤH ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΦΡΙΛΑ ΒΑΡΑΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΕΡΤ ΤΟΥ ΤΣΑΚΝΗ ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ!

Image
Γυρνάμε την πλάτη στην κατάντια του Τσακνή!

Τον Τσακνή τον γνωρίσαμε μέσα από τα τραγούδια του
Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον
στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε
αφού η ιστορία σας ανήκει
σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε

Να γράφει στοίχους για ένα δημόσιο φορέα…

Πώς άξαφνα μου ήρθε δεν ξέρω
ν’ αλλάξω το φως της ημέρας
να γίνω μια φρίκη, μια μπόρα, ένα τέρας
το χάος στη χώρα να φέρω

Να μας συμβουλεύει για την αναγκαιότητα της Αριστεράς της εποχής μας, περνώντας σε χρόνο dt από όλους τους κομματικούς σχηματισμούς, εκπροσωπώντας όλες τις εκδοχές μετώπου..

Για να γυρίσει πρόθυμα την πλάτη του σε όσους τον πίστεψαν, ως δημόσιος φορέας, κάνοντας μέτωπο με την κυβέρνηση, καταλήγοντας να κάνει πρόθυμα τα κέφια του ακροδεξιού κόμματος των ΑΝΕΛ!

19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας ΒΙΝΤΕΟ

Antira Fest

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ…..

Σε  ΣΥΣΚΕΨΗ
10 Φεβρουαρίου του 2014 πάλι  προσήχθησαν τέσσερεις αγωνιστές από την Τουρκία στην περιοχή Γκύζη στην Αθηνά. Η δική τους θα ξεκινήσει την παρασκευή στις 26 Ιούνη 2015 στο  Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών
Λουκαρέως 14, Αθήνα.
Εκτός από την υπόθεση αυτή ζητείται δεύτερη φορά η έκδοσή του έναν τούρκου αγωνιστή  (Erdogan CAKIR)  στη Γαλλία.

Τα «φαντάσματα» του Φράνκο και του Πινοσέτ στο Ντονμπάς Στρατιωτικός νόμος στην ανατολική Ουκρανία με τη σιωπηρή «επικύρωση» του Συμβουλίου της Ευρώπης

Γράφει: Γρηγόρης Τραγγανίδας
Το δικαίωμα ενεργοποίησης του Άρθρου 15 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα,  με το οποίο «παγώνουν» σειρά διατάξεών της από το συμβαλλόμενο μέλος – κράτος που το επικαλείται, σε περίπτωση πολέμου ή «έκτακτων συνθηκών», άσκησε στις 9 Ιουνίου το καθεστώς του Κιέβου έναντι του Συμβουλίου της Ευρώπης, δια του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας, Πάβλο Κλίμκιν.

Είστε ναζί, και φαίνεστε! jailgoldendawn

thermopilesΗ εντολή είναι να κρύβεται η σβάστικα, αλλά όλο και κάπου ξεπροβάλλει.
(Κείμενο: Δημήτρης Ψαρράς, ΕφΣυν, 15/06/2015)
Ως αυτόκλητος υπερασπιστής της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε την Παρασκευή στην Επιτροπή της Βουλής που συζητούσε το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Δαβάκης. Αφορμή ήταν η εξαιρετικά τεκμηριωμένη τοποθέτηση της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου, η οποία δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την αντίθεση της Χρυσής Αυγής στο νομοσχέδιο, εφόσον αυτό ήταν αναμενόμενο από ένα νεοναζιστικό κόμμα.

Syrian refugees cross into Turkey - in pictures Thousands of Syrians fleeing heavy fighting between Islamic State militants and Kurdish forces are crossing into Turkey near the border at Akcakale.


Islamic State fighters order people back to the Syrian city of Tal Abyad after they tried to enter Turkey through the border crossing at Akcakale on Sunday 14 June 2015. Thousands of refugees are fleeing fighting between Isis and Kurdish forces in northern Syria.

 Photograph: Bulent Kilic/AFP/Getty Images

Τριτοκοσμικές είναι οι συνθήκες διαβίωσης στα ΚΑΑΥ Ν. ΦΩΚΑΙΑΣ για φαντάρους και στελέχη που εργάζονται εκεί

kaay (1)
Δεν  έχουν σταματημό οι καταγγελίες που έρχονται στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από φαντάρους και στελέχη που εργάζονται στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις.
Για να απολαμβάνουν λοιπόν φθηνές διακοπές οι στρατιωτικοί, οι συνάδελφοι φαντάροι υφίστανται απίστευτη εργασιακή εκμετάλλευση και μοιράζονται με τα χαμηλόβαθμα στελέχη άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
Τόσο δύσκολο λοιπόν είναι για το ΓΕΣ και τους διοικητές να εξασφαλίσουν τα αυτονόητα σε ανθρώπους που παλεύουν να εξυπηρετήσουν τόσους ανθρώπους και να εξασφαλίσουν τους καλύτερους δυνατούς όρους αναψυχής και ξεκούρασης;
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Οι διαπραγματεύσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για νέο Μνημόνιο, η εθνικιστική προπαγάνδα και η απαίτηση για αγορές όπλων

zigmar gabriel_8
Ένα απίστευτο μακιαβελικό παιχνίδι έχει στηθεί τις τελευταίες μέρες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της αντιμνημονιακής ρητορείας και της ουσιαστικής μνημονιακής συμμόρφωσης, αναζητά εκ νέου τρόπους να παρουσιάσει τη διαχείριση της αστικής πολιτικής και του οδυνηρού για τον κόσμο της εργασίας μονόδρομου της Ε.Ε.-ΕΥΡΩ που διανύει, ως «εθνικό ζήτημα»!

Τα ακραία μέτρα που συμφώνησε με τους δανειστές στρέφονται κατά των πλέον χτυπημένων από την κρίση και τα Μνημόνια κοινωνικά στρώματα, που την στήριξαν εκλογικά και νοιώθουν ότι εξαπατήθηκαν.

Υπερδνειστερία: Πάει ολοταχώς για το νέο μέτωπο Ρωσίας-Δύσης

Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης Ρωσίας- Δύσης ετοιμάζεται πυρετωδώς στην Υπερδνειστερία, όπως όλα δείχνουν. Η επαρχία της Μολδαβίας, που με ρωσική υποστήριξη αυτοανακηρύχθηκε σε «ανεξάρτητη δημοκρατία της Υπερδνειστερίας», πριν λίγες εβδομάδες είχε ζητήσει τη ρωσική προστασία.
Τώρα, η υπουργός Εξωτερικών Νίνα Στάνσκι, μιλώντας, σε ρωσικό – φυσικά – δίκτυο, είπε πως Μολδαβία και Ουκρανία διεξάγουν… υβριδικό πόλεμο κατά της Υπερδνειστερίας. Η υπουργός είπε πως η χώρα της ελπίζει η Ρωσία να την υποστηρίξει.

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Το βασίλειο των Σαούντ κλυδωνίζεται…

Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται πλέον σε ένα σταυροδρόμι, όπου σημαντικά ζητήματα τόσο της εσωτερικής της ασφάλειας όσο και των διεθνών της σχέσεων, κλιμακώνονται και αποτελούν λόγους κλυδωνισμού της σταθερότητας της, όσο και των γειτόνων της.
Του Ιωάννη Μιχαλέτου
ΠΗΓΗ: http://www.rimse.gr/
Ζητήματα τρομοκρατίας
Το 2007, ο Αμερικανός αξιωματούχος Stuart Levey, αναπληρωτής γραμματέας για τη διεθνή τρομοκρατία και τις πληροφορίες του Αμερικανικού ΥΠ.ΟΙΚ, δήλωσε ευθέως ότι η μόνη χώρα στην οποία κυρώσεις θα είχαν ως αποτέλεσμα την αποτελεσματική δράση ενάντια στη διεθνή τρομοκρατία, είναι η Σαουδική Αραβία.

Ξεκίνησε η επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης

Η επίθεση για την ανακατάληψη της Μοσούλης είχε αρχικά προαναγγελθεί για τον Απρίλιο του 2015, αλλά καθυστέρησε λόγω της εμφανούς αδυναμίας των ενόπλων δυνάμεων του Ιράκ να την υλοποιήσουν | AP PHOTO
Συντάκτης: Γιώργος Τσιάρας
http://www.efsyn.gr/
Με πυκνούς βομβαρδισμούς από αέρος και εδάφους ξεκίνησαν χθες την επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης οι ιρακινές δυνάμεις και η συμμαχία των (όχι και τόσο) «προθύμων» δυτικών και αραβικών χωρών που τις υποστηρίζει, ένα χρόνο μετά την αιφνιδιαστική κατάληψη της «πρωτεύουσας» του ιρακινού βορρά από τους φανατικούς ισλαμιστές του «Χαλιφάτου».

Μια νατοϊκή απόβαση με χρήσιμα διδάγματα

Η διεξαγωγή αμφίβιων επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας είτε προς ενίσχυση φίλιων δυνάμεων είτε αντεπίθεσης στο έδαφος του αντιπάλου αποτελούσε ανέκαθεν μια στρατηγική πρόκληση για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
 Η γεωγραφία, τα διαθέσιμα μέσα μεταφοράς (όπως είναι τα αρματαγωγά και τα Πλοία Ταχείας Μεταφοράς) και συνοδείας των νηοπομπών (μονάδες επιφανείας), η διάταξη των εχθρικών δυνάμεων καθώς και οι επιχειρησιακές δυνατότητες των φίλιων δυνάμεων αντεπίθεσης (υλικοτεχνική υποδομή και εκπαίδευση) είναι οι παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η έκβαση της επιχείρησης.

Η ιμπεριαλιστική επέκταση της Κίνας και ο ρόλος του λιμανιού του Πειραιά

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η έκφραση δυσαρέσκειας των αμερικανώνπρος τον Έλληνα ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο όπως αυτή εκφράστηκε με την ακύρωση της συνάντησης στο Πεντάγωνο με τον αμερικανό ομόλογό του,δεν είχε να κάνει τόσο πολύ με τα “ανοίγματα” προς τη Ρωσία. Άλλη είναι η αμερικανική εμμονή . Κι έχει να κάνει με την Κίνα! Η οποία έχει κάνει ήδη πολλές κινήσεις για να “πατήσει” πόδι και στην Ευρώπη. Το λιμάνι του Πειραιά είναι το πιο ενδεικτικό παράδειγμα. Και όπως πρόσφατα είχε γράψει το Onalert.gr οι κινέζοι αναζητούν “ευρωπαϊκή βιτρίνα” για τα όπλα που παράγουν. Η Ελλάδα ,είναι γι΄αυτούς ιδανική περίπτωση!

Πυρετός στρατολογήσεων

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών είχε δηλώσει ότι μεταξύ των ξένων εθελοντών στη Συρία είναι 150 Αμερικανοί, 700 Βρετανοί και 3.400 Ευρωπαίοι | AP PHOTO, FILE
Στον μισό πλανήτη έχει εξαπλωθεί η επιρροή του «Ισλαμικού κράτους», της Αλ Κάιντα, της Τζάμσχατ αλ Νούσρα και των άλλων μικρότερων ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων, σύμφωνα με έκθεση που υποβλήθηκε χθες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ενας «ηθικός πόλεμος»

Βομβαρδισμός της Γάζας τον Ιούλιο του 2014 | AP Photo/Hatem Moussa, File
Η επιχείρηση το περασμένο καλοκαίρι στη Γάζα ήταν ένας «ηθικός, αμυντικός πόλεμος» που διεξήχθη στα πλαίσια των διεθνών κανόνων αναφέρει έκθεση της ισραηλινής κυβέρνησης, λίγες ημέρες πριν δημοσιοποιηθεί αντίστοιχη έκθεση του ΟΗΕ για πιθανά εγκλήματα πολέμου και από το Ισραήλ και από την Χαμάς. 

Σε βίντεο ξυλοδαρμός Παλαιστίνιου από στρατιώτες


Στιγμιότυπο από το βίντεο που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαλαζούν | Youtube

Σύριοι προσπαθούνε να σώσουνε τη ζωή τους μέσα από ένα σχισμένο συρματόπλεγμα στα τουρκικά σύνορα ...

Desperate Syrian refugees enter Turkey illegally through a break in the border fence at Akcakale. Photos by Bulent Kilic via AFP Photo Dept.
Απελπισμένοι Σύριοι πρόσφυγες εισέρχονται στην Τουρκία παράνομα μέσα από ένα ρήγμα στο φράκτη στα akcakale. Φωτογραφίες του μπουλέντ κίλιτς μέσω afp photo τμ.

What is the value of an innocent life, Mr. Obama: $100K in a plastic bag?

Obama and drone

We will be haunted for as long as we live by Obama's drones, by the sight of our charred loved ones, by our communities shattered.