Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Το 53% θέλει αποχώρηση από την ευρωζώνη

Δημοσκόπηση του BRIDGING EUROPE καταλήγει στην εκτίμηση ότι το 53% των Ελλήνων επιθυμεί την έξοδο από την ευρωζώνη, ενώ ένα ποσοστό που αγγίζει το 62% – χωρίς να είναι αντίθετο – εκτιμά ότι δεν είμαστε επαρκώς προετοιμασμένοι.
Το αποτέλεσμα αυτής δημοσκόπησης, στον αντίποδα κυριολεκτικά των αντίστοιχων δημοσκοπήσεων που παρουσιάζονται εδώ και παρά τη κυριολεκτική πλύση εγκεφάλου που επιχειρούν όλα τα συστημικά ΜΜΕ περί του «κατακλυσμού της εξόδου από το ευρώ» ή τα «αχαρτογράφητα νερά της ρήξης», δημιουργεί μείζον ζήτημα αξιοπιστίας της κυβέρνησης που ως μοναδικό επιχείρημα συνέχισης των μνημονιακών διαπραγματεύσεων προβάλλει την «εντολή του Ελληνικού λαού», χωρίς από την άλλη να παίρνει ευθέως την ευθύνη της επιλογής παραμονής μας, ως κυβερνητικής επιλογής, στην ΕΕ/Ευρώ με όλα τα κόστη.
http://www.inred.gr/to-53-thelei-apoxorisi-apo-tin-eurozoni/

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ...

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ: «Αγροτικό» στον στρατό για γιατρούς, δάσκαλοι-φαντάροι ώστε να καλύπτουν φθηνά θέσεις εργασίας!

Η πολιτική ηγεσία των Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα πάτα στο θεσμό της υποχρεωτικής στράτευσης, εκμεταλλεύεται με βίαιο τρόπο εργασιακά-οικονομικά τους φαντάρους με σκοπό να καλύψει τα τεράστια κενά του κρατικού μηχανισμού που δημιουργούν παλιά και νέα Μνημόνια. Ο μονόδρομος Ευρώ και Ε.Ε. οδηγεί στην ένταση της χρήσης των φαντάρων ως δωρεάν εργατικό δυναμικό. Επιπλέον, για να λυθούν σειρά προβλημάτων στην στελέχωση του Στρατού με εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, για να "πουλήσει μούρη" το Υπουργείο Άμυνας με τη ΜΟΜΑ και να καλύψει θέσεις Πολιτικού Προσωπικού. Πρόκειται για ακραίες ταξικές επιλογές, που δε γνωστοποιήθηκαν στο εκλογικό σώμα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και στρέφονται κατάφωρα εναντίον της νεολαίας και συνολικά του κόσμου της εργασίας.  

Νησιά χωρίς εφημερίες! Φαντάσου οι φαντάροι γιατροί που θα κάνουν το αγροτικό τους τι έχουν να πάθουν...

Κλίπαρτ - γιατρός, νοσοκόμα, εγχείρηση, νοσοκομείο. Fotosearch - Αναζήτηση Clipart, απεικονίσεων σε αφίσα, σχεδίων και διανυσματικών γραφικών EPS συμπυκνωμένης μορφής PostScriptΝησιά χωρίς εφημερίες !
Από Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών,  17/6/15
Με μια αιφνιδιαστική απόφαση (16-6-15) η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, δίνει τη χαριστική βολή στο Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας κατεδαφίζοντας ό,τι είχε απομείνει όρθιο από το σύστημα  εφημέρευσης των Κέντρων Υγείας των νησιών του Αιγαίου και της ανατολικής Αττικής. Με εντολή προς τους διευθυντές των Κέντρων Υγείας διατάσσεται η άμεση και δραματική περικοπή των προγραμμάτων εφημεριών, ώστε σε κάθε Κέντρο Υγείας να εφημερεύει ένας και μοναδικός γιατρός και ένα άλλος να είναι σε ετοιμότητα. Στους πιο τουριστικούς προορισμούς (Μύκονος, Σαντορίνη, Μήλος, Πάρος) προβλέπεται να υπάρχει και δεύτερος γιατρός σε ενεργό εφημερία.

Η φάμπρικα των… voucher

http://www.topontiki.gr/sites/default/files/styles/article_main/public/article/2015-06/pod_1106_028_cmyk.pdf_-_adobe_acrobat_pro_extended.jpg?itok=KmAmmbQZ Τα προγράμματα που καταργούν κάθε μορφή και έννοια εργατικών δικαιωμάτων.
Ήταν ένα ωραίο πρωινό, κατά το οποίο είχε αποφασίσει – και ανακοινώσει – ο πάλαι ποτέ «ισχυρός» πολιτικός της χώρας και πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς, ότι η πρώτη του προτεραιότητα ήταν να μειώσει την ανεργία και να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη. 

Βραβείο σε ΕΛ.ΠΕ, Ελ. Χρυσό και Coca-Cola ...για την κοινωνική τους υπευθυνότητα!

http://www.stokokkino.gr/photos/810x460/etairiki-eythini1434561109.jpgΘανατηφόρα «εργατικά ατυχήματα», αμφισβητούμενα «επενδυτικά σχέδια», απολύσεις. Τί άλλο να κάνει μια εταιρεία, για να αξίζει ένα βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης;  Δυστυχώς, με τόσες ζωές να έχουν πληγεί, ούτε ως αστείο δεν ακούγεται καλό...
Η τελετή έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Εκεί, παρουσία πάνω από 150 εκπροσώπων της ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικότητας, των θεσμικών οργάνων και των media -όπως ενημερώνει το σχετικό δελτίο τύπου- το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης βράβευσε τις εταιρείες που διακρίθηκαν το 2014 για τις επιδόσεις τους στην εφαρμογή υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών.

Ύπατη Αρμοστεία: 60 εκατ. οι εκτοπισμένοι και οι πρόσφυγες το 2014

Το επίπεδο ρεκόρ των 60 εκατομμυρίων ανθρώπων έφθασε το 2014, ο αριθμός των εκτοπισμένων και των προσφύγων μετά τις πολλαπλές συγκρούσεις στον κόσμο, επισημαίνει η ετήσια έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Η Ύπατη Αρμοστεία διαπιστώνει «εντυπωσιακά ταχύτατη αύξηση» του αριθμού των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να διαφύγουν από εμπόλεμες περιοχές, «με 59,5 εκατομμύρια ξεριζωμένους στα τέλη του 2014, σε σχέση με 51,2 εκατομμύρια το 2013«. Πριν από μια δεκαετία, ο αριθμός τους ήταν 37,5 εκατομμύρια, υπενθύμισε η UNHCR. Η αύξηση από το 2013 είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ μέσα σε μια μόνο χρονιά. Το 2014, κάθε μέρα, 42.500 άνθρωποι γίνονταν πρόσφυγες, εκτοπισμένοι μέσα στη χώρα τους, αιτούντες άσυλο, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ.

Ζοζέ Σαραμάγκου

http://im1ns5.27210.gr/sites/default/files/imagecache/620x320/article/2013/46/143353-jose-saramago.jpeg «Aς ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά.
Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε.»

Μια προσωπική μαρτυρία από τη Μάχη του Βατερλό

Η Μάχη του Βατερλό, στις 18 Ιουνίου 1815, κατέληξε στην ήττα του Ναπολέοντα και τον τερματισμό μιας σειράς πολέμων διάρκειας πάνω από 2 δεκαετιών. Ο λοχαγός J.H. Gronow που πολέμησε στην ιστορική αυτή μάχη, στο ιππικό των Βρετανών έγραψε τη δική του μαρτυρία για την ιστορική εκείνη ημέρα.
Το πρωί της 18ης Ιουνίου, ο ήλιος έλαμπε και η ατμόσφαιρα ήταν τόσο καθαρή που μπορούσες να διακρίνεις ξεκάθαρα τις γραμμές του εχθρού. Αμέσως, μπροστά στο τάγμα που ανήκα, σε απόσταση περίπου μισού μιλίου από εμάς, είχε παραταχθεί το ιππικό και το πυροβολικό. Ακούσαμε στιγμιαία τον κρότο του πυροβολικού, συνοδευόμενο από τη μεταλλική ηχώ των μουσκέτων. Ολόκληρο το βρετανικό πεζικό βρισκόταν εκείνη την ώρα σχηματισμένο σε τετράγωνα.

Ο Στρατός κατά των Μεταναστών: επιστολή καταγγελίας από το 2006

Άμεση ανταπόκριση γνώρισε η πρωτοβουλία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με την οποία καλούμε όλους τους συναδέλφους φαντάρους που για 23 χρόνια δίνουμε καθημερινά τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Στην καταγγελία αυτή που μας έρχεται από το 2006 καταγράφεται η πραγματική και συνάμα απάνθρωπη δράση εναντίον των μεταναστών:  
2006: ο πόλεμος κατά των μεταναστών σε Φαρμακονήσι και Κόνιστα!

Νέο «όπλο μικροκυμάτων» στη διάθεση της Ρωσίας

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παντελής
mikrokumata-rwsia
Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει κατασκευάσει ένα υψηλής συχνότητας «όπλο μικροκυμάτων», το οποίο μπορεί να αχρηστεύσει τα λεγόμενα drones (μη επανδρωμένα αεροσκάφη), αλλά και βαλλιστικούς πυραύλους από απόσταση έως και έξι μιλίων.
Η εταιρεία αμυντικών κατασκευών UIMC, μέρος της κρατικής Rostec Corporation, είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα επιδείξει τις δυνατότητες του νέου όπλου στο φετινό Συνέδριο του Στρατού, όπου θα συμμετείχε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Kurdish female fighters initiate humanitarian support for women suppressed by ISIS

ARA News
Kurdish female fighters initiate humanitarian support for women suppressed by ISIS
Qamishli, Syria – As Syrian Kurds nearing to capture the IS-held city of Tel Abyad in Raqqa province, northeastern Syria, Kurdish female fighters of the Women Protection Units (YPJ)  announced the establishment of a private chamber to help the displaced women, who fled from the Islamic State militants (IS/ISIS), military sources reported on Monday.

The Kurdish YPJ fighters will also provide assistance to those who are trapped in the city and get them reach the “liberated areas” which are under the control of their forces.

ΤΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΤΟΥ MEGA.... γρυλίζουν στις αποκαλύψεις Ρουμελιώτη για την σχέση ΔΝΤ-δημοσιογράφων

Αντιδράσεις δημοσιογράφων για τις αιχμές Ρουμελιώτη
Οργισμένες αντιδράσεις στο δημοσιογραφικό κόσμο έχουν προκαλέσει οι αιχμές που άφησε ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης για δημοσιογράφους που επηρεάζε το ΔΝΤ μέσω σεμιναρίων στην διάρκεια της ακρόασής του από την Eξεταστική Eπιτροπή της Bουλής.

Η Αριστερή κυβέρνηση διώκει τον Συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις

Image
ΠΑΝΟΥΣΗΣ-ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ είναι όψεις του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού!
Σύμφωνα με δημοσιεύματα "Τιμωρητικές μεταθέσεις φέρεται να ετοιμάζεται να κοινοποιήσει η Διεύθυνση Μουσικού Επιτελείου προς τα στελέχη που με οποιονδήποτε τρόπο ενεπλάκησαν στις Ενώσεις Στρατιωτικών.
Όπως μας κατήγγειλαν στρατιωτικοί που υπηρετούν σε μονάδες ήδη από πληροφορίες τους στο σχεδιασμό των μεταθέσεων ετοιμάζονται να μετατεθούν πολύτεκνοι ή στελέχη που λόγω μορίων δεν θα έπρεπε, κατά παράβαση κάθε νομοθετικής πρόβλεψης. Ήδη ετοιμάζονται για μηνύσεις και προσφυγές στα διοικητικά δικαστήρια.

Σχέδιο Σαουδικής Αραβίας - Ισραήλ εναντίον του Ιράν


ImageΗ Σαουδική Αραβία και Ισραήλ έχουν συνάψει μυστικό σχέδιο εναντίον του Ιράν με ένα σκέλος του να αφορά στην δημιουργία κουρδικού κράτους στα τουρκικά σύνορα.
Το σχέδιο αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Sabah που ως  φιλοκυβερνητική πρέπει να συνυπολογιστεί και το στοιχείο αυτό για τυχόν άλλες σκοπιμότητες πέραν της πρώτης ανάγνωσης.
Η εφημερίδα λοιπόν αποκαλύπτει ότι Σαουδική Αραβία και Ισραήλ έχουν συνάψει μυστικό σχέδιο εναντίον του Ιράν, παρόλο που , όπως σημειώνει, μεταξύ των δύο χωρών δεν υπάρχουν διπλωματικές σχέσεις. Ωστόσο η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι από το 2014 έχουν γίνει πέντε μυστικές συναντήσεις και ότι έχουν συμφωνήσει σε ένα σχέδιο εφτά σημείων! 

Η Σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας στην Ανατολική Ασία

http://iakovosal.blogspot.gr/2015/05/blog-post_13.html
Εικόνα 1
Η Νότια Κινεζική Θάλασσα, ή η Θάλασσα της Νότιας Κίνας (South China Sea), είναι ένα από τα πιο καυτά γεωπολιτικά σημεία του πλανήτη.

Άσχημη η κατάσταση στον στόλο της αεροπυρόσβεσης

Αν και κάθε καλοκαίρι οι αναφορές στις ελλείψεις στην πυρόσβεση πληθαίνουν και οι δυσοίωνες προβλέψεις για τους κινδύνους να «καεί» η χώρα για ένα ακόμη χρόνο αποτελούν εθιμοτυπική διαδικασία, η φετινή αντιπυρική περίοδος είναι ίσως η πιο επικίνδυνη.

 Από αέρως, τα προβλήματα του στόλου πυρόσβεσης και οι ελλείψεις ακόμη και σε προσωπικό λόγω περικοπών σε κομβικής σημασίας κονδύλια καθιστούν την φετινή αντιπυρική περίοδο εξαιρετικά δύσκολη. 

Πολέμοι στον κόσμο το 2014: 200.000 νεκροί, 14 τρισεκατομμύρια δολάρια το κόστος

Πολέμοι στον κόσμο το 2014: 200.000 νεκροί, 14 τρισεκατομμύρια δολάρια το κόστος Οι επιστήμονες μέτρησαν την ειρήνη: Ένας παγκόσμιος δείκτης αναλύει τις συγκρούσεις στον κόσμο, τους νεκρούς και τους εκτοπισθέντες, υπολογίζει το κόστος. Συγκλονιστικά τα στοιχεία που προέρχονται από τη Μέση Ανατολή.
 Πρώτα τα καλά νέα: Ο κόσμος έχει γίνει πιο ειρηνικός. Πράγματι, με το βλέμμα στραμμένο στις κρίσεις στη Συρία και το Ιράκ, στα προβλήματα στην ανατολική Ουκρανία και στην καρδιά της Αφρικής, η εκτίμηση αυτή μπορεί να προκαλεί έκπληξη - αλλά οι αριθμοί του Δείκτη Παγκόσμιας Ειρήνης (Global Peace Index - GPI) τη στηρίζουν.

SIPRI: Ο αριθμός των πυρηνικών όπλων μειώνεται, ο κίνδυνος μεγαλώνεi

SIPRI: Ο αριθμός των πυρηνικών όπλων μειώνεται, ο κίνδυνος μεγαλώνειΟι πυρηνικές δυνάμεις είναι επί του παρόντος σε μια διαδικασία σημαντικών επενδύσεων για τον εκσυγχρονισμό των πυρηνικών όπλων τους. Στην ετήσια έκθεσή τους οι ερευνητές στο SIPRI προειδοποιούν για τις συνέπειες της κρίσης της Ουκρανίας και για μια επικίνδυνη κούρσα των εξοπλισμών στην Ασία.

Αμερικανός πεζοναύτης κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία Ιρακινού

Ένας Αμερικανός πεζοναύτης κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία το 2006 ενός Ιρακινού πολίτη με αναπηρία, ένας φόνο που οι εισαγγελείς είπαν είχε διαπραχθεί από την επιθυμία να "σταλεί ένα μήνυμα" σε ένα ιρακινό χωριό που αντιστεκόταν, είπε ανώνυμα ένας αξιωματικός των πεζοναυτών. Ο λοχίας Λώρενς Χάτσινς είχε αρχικά καταδικαστεί για φόνο, κλοπή και ψευδείς δηλώσεις για το θάνατο του άοπλου άνδρα. Η αρχική καταδίκη του αναιρέθηκε, αλλά ο Χάτσινς ξαναδικάστηκε για τρεις από τις τέσσερις αρχικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανόμενου και του φόνου. 

Ο Μεσαίωνας στις Ένοπλες Δυνάμεις

Παρουσίαση βιβλίου αύριο στη Θεσσαλονίκη με θέμα: ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ''Πνευματικά Πυρομαχικά'' για το Μαχητή

Εκείνες οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας τι έγιναν;

Η ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί να περιμένει.Προηγείται το Πελατειακό Κράτος!

Κανονικά θα γίνουν μεταθέσεις από και προς την 1η Στρατιά. Φήμες τα περί κλεισίματος του σχηματισμού!

Οικογενειακή αλλά και Οικονομική ανάσα δίνει η εντολή του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Βασίλη Τελλίδη  για  όχι μόνο ταυτόχρονη ,αλλά και  χορήγηση την ίδια ημερομηνία στα Στελέχη του Στρατού Ξηράς  που μετατίθενται με συνυπηρέτηση!

Ο Σύριζα στην κυβέρνηση, τα ΜΜΕ στην εξουσία.


«Οι επιχειρηματίες είναι πάντα με το γκουβέρνο»,

Πρόδρομος "Μποδοσάκης" Αθανασιάδης
Άστραψε και βρόντηξε ο αντικειμενικός υπάλληλος της οικογένειας Βαρδινογιάννη, Ν. Χατζηνικολάου, στο αποψινό κεντρικό δελτίο του (παράνομου και χρεοκοπημένου) STAR, το οποίο παρουσιάζει η Μάρα Ζαχαρέα, που μοιάζει περισσότερο με καθυστερημένη και ξεπεσμένη αριστοκράτισσα, παρά με δημοσιογράφο. Ο Ν. Χατζηνικολάου, υπερασπιζόμενος το Στουρνάρα την έπεσε, κατά το κοινώς λεγόμενο, στην Κωσταντοπούλου, διότι επέστρεψε – ως απαράδεκτη- την έκθεση του αρχιαπατεώνα τραπεζίτη, κάτι το οποίο είναι παράτυπο (!) και κείται εκτός ορίων της αρμοδιότητάς της! Τέτοια προσήλωση στη νομιμότητα!

Απ' τους Καμπουράκη - Οικονομέα στους πεφτωσυννεφάκηδες δημοσιογράφους-βίντεο

Του Γ. Γ.
Ερέθισμα μας γ’ αυτή την ανάρτηση το «δράμα» που περνούν Οικονομέας και Καμπουράκης εξ αιτίας του ότι σήμερα κάποιο ΜΜΕ δημοσιεύει ένα κατάλογο δημοσιογράφων τους οποίους παρουσιάζει σαν μισθοδοτούμενους από το ΔΝΤ και στον οποίο περιέχονται και οι τηλεοπτικοί παρουσιαστές του Mega.
«Δολοφονική απόπειρα» χαρακτήρισε το δημοσίευμα ο Οικονομέας, ενώ ο Καμπουράκης σου έδινε την αίσθηση ότι ήταν έτοιμος να βάλει τα κλάματα.
Δεν γνωρίζουμε -προς το παρών- ούτε σε ποια εφημερίδα η ιστοσελίδα αναφέρονται, -απέφυγαν να γίνουν συγκεκριμένοι-, ούτε τι ακριβώς αναφέρει το συγκεκριμένο σχόλιο, το οποίο θεωρούν ότι τους θίγει με τον Οικονομέα μάλιστα να απειλεί με μηνύσεις και αγωγές το ΜΜΕ στο οποίο υπάρχει το επίμαχο δημοσίευμα. 

Η στρατιωτική σημασία της νίκης των Κούρδων κατά του ISIL -ΒΙΝΤΕΟ

ImageΚουρδοι πολιτοφύλακες των ''Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού'' στη Συρία (YPG), πήραν τον έλεγχο και στην συνοριακή πύλη Ταλ Αμπιάντ (Tel Abyad), πόλη που βρίσκεται στα βόρεια της Συρίας, απέναντι από την τουρκική επαρχία Ακτσάκαλε και η οποία ήταν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών της  ISIL-ISIS, αλλάζοντας πολλά στον ''στρατιωτικό χάρτη'' της περιοχής.
Με την κατάληψη της στρατηγικής αυτής πόλης στη Συρία κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, το κουρδικό PYD ( πολιτικό σκέλος του YPG) κατόρθωσε να κόψει τη γραμμή εφοδιασμού του ISIL και με τον τρόπο αυτό, έθεσε υπό τον έλεγχό του μία έκταση μήκους 400 χλμ κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία που στο σύνολό τους είναι 911 χλμ. 

Η Τουρκία απειλεί απροκάλυπτη εισβολή στη Συρία


Image«Η τουρκική κυβέρνηση εκφράζει τις ανησυχίες της για τις έκδηλες προσπάθειες ενοποίησης των κουρδικών καντονίων στη Βόρειο Συρία κσι επαναλαμβάνει ότι η ΄Αγκυρα «δεν θα επιτρέψει» τη δημιουργία μιας εν δυνάμει εχθρικής οντότητας στην εμπόλεμη χώρα», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα , ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς ,δήλωσε ότι η Τουρκία έλαβε μέτρα τόσο εντός των συνόρων της όσο και στην περιφέρεια για την εσωτερική και την εξωτερική της ασφάλεια, προσθέτοντας ότι τα συμφέροντα της διαφέρουν κάποτε από εκείνα των εταίρων της στην συμμαχία κατά των δυνάμεων του «Ισλαμικού Κράτους» (ISIS).

Το ''βαθύ λαρύγγι'' προαναγγέλλει από το Twιtter εισβολή της Τουρκίας στην Συρία

Image
Σε μια νέα εκτίμηση - πρόβλεψη για την τουρκική κυβέρνηση και τις επιλογές της προχωρά ο εικονικός διαδικτυακός χρήστης του Twιtter «Φουάτ Αβνί», η πραγματική ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη, ενώ έχει προβλέψει επανειλημμένα σε αναρτήσεις του κινήσεις των τουρκικών Αρχών που έχουν επαληθευτεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.: Ο νέος ισχυρισμός του Φουάτ Αβνί - που ίσως ειναι υψηλόβαθμος αξιωματούχος γι αυτό έχει χαρακτηρισθεί και ''βαθύ λαρύγγι'' - είναι ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να μπει στη Συρία!