Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Η ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ...


ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΕΙΤΕ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ΕΙΤΕ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ...

Η ΟΛΜΕ για τους φαντάρους εκπαιδευτικούς…

18/6/2015
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ μόνο ως αστεϊσμό μπορεί να δεχτεί την πρόταση για κάλυψη των χιλιάδων κενών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από φαντάρους που υπηρετούν τη θητεία τους, όπως καταγράφηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. 
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών και ζητάει από το Υπουργείο Παιδείας να καλυφθούν τα κενά με μόνιμους διορισμούς και οι προσλήψεις αναπληρωτών να γίνονται μόνο σε έκτακτα λειτουργικά κενά.
Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255 
FAX: 210 3311338 www.olme.gr
 e-mail:olme@otenet.gr Αθήνα

ΕΚΠΟΜΠΗ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 ΣΑΒΒΑΤΟ 20/6 ΣΤΙΣ 7,00 πμ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
  Diktiospartakos.blogspot.com 
diktiospartakos@blogspot.com

"Ξεγύμνωμα" Βερολίνου από γερμανό βουλευτή: "Πουλάμε στην Ελλάδα το 10% των όπλων μας"

Image
Ένας γερμανός βουλευτής “ξεγυμνώνει” την υποκρισία της ίδιας του της χώρας. Η Γερμανία προωθεί στην Ελλάδα το 10% των “εξοπλιστικών της προϊόντων” και από την άλλη την καλεί να περικόψει τις αμυντικές της δαπάνες!!! Προφανώς αυτό που θέλει να πει είναι να αγοράζουμε μόνο από το Βερολίνο.
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιόφωνο DLF ήταν αποκαλυπτικός για τα όσα υποστηρίζει το Βερολίνο σχετικά με τους ελληνικούς εξοπλισμούς.
Στην ερώτηση γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν περικόπτει τις στρατιωτικές της δαπάνες, επισημαίνει πως η πληροφόρηση γενικότερα είναι πολύ αντιφατική και απαντά:

Εκδικητικές απολύσεις στον «Βενέτη»

Στην εκδικητική απόλυση δύο εργαζόμενων, μελών του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείου Αττικής, προχώρησε η εργοδοσία στο κατάστημα της αλυσίδας φούρνων «Βενέτης» στο Μενίδι.
Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, οι δύο εργαζόμενοι «ενοχλούσαν» την εργοδοσία καθώς αντιδρούσαν στα εξαντλητικά ωράρια και τις απλήρωτες υπερωρίες. Μπήκαν στο στόχαστρο μετά τη συμμετοχή τους στην απεργία της 1ης Μάη, έπειτα από την οποία ξεκίνησαν οι «παρατηρήσεις» με διάφορα προσχήματα. Τελικά, το σχέδιο της εργοδοσίας ολοκληρώθηκε, καθώς προχώρησε την περασμένη βδομάδα στην απόλυση του ενός εργαζόμενου, ενώ λίγες μόνο μέρες μετά απέλυσε και τη δεύτερη.

Νότιος Ευρωπαϊκός Αγωγός: Τι προβλέπει η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου

Image
Έναρξη της κατασκευής του το 2016 και έναρξη λειτουργίας το 2019, ισότιμη (50-50) συμμετοχή Ελλάδας - Ρωσίας στην εταιρία που θα αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευση του έργου καιδιευκόλυνση της χρηματοδότησης του αγωγού από τη ρωσική πλευρά με εγγυητή τα έσοδα που θα προκύψουν κατά τη λειτουργία του έργου προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη σήμερα στην Αγία Πετρούπολη υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Alexander Novak.

Παγκόσμια στρατηγική συμμαχία χτίζουν Gazprom και Shell

Image
Μια παγκόσμια στρατηγική συμμαχία δημιουργεί η Gazprom με τον ενεργειακό κολοσσό Royal Dutch Shell, που θα περιλάβει την ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων και θα επιτρέψει στη ρωσική εταιρία να διεισδύσει σε νέες αγορές, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της στο Reuters.

H Gazprom, η μεγαλύτερη παραγωγός αερίου στον κόσμο, είπε σήμερα ότι η Shell και οι επί μακρόν αγοραστές του αερίου της στην Ευρώπη – η γερμανική E.ON και η αυστριακή OMV – συμφώνησαν να κατασκευάσουν δύο νέους αγωγούς αερίου Nord Stream κάτω από τη Βαλτική θάλασσα προς τη Γερμανία.

Απολύθηκε ο πεζοναύτης που κρίθηκε ένοχος για φόνο ιρακινού

Image
Μια στρατιωτική επιτροπή που τη Τετάρτη έκρινε έναν αμερικανό πεζοναύτη ένοχο για τη δολοφονία το 2006 ενός ιρακινού πολίτη με αναπηρία, χθες του εκδίκασε ποινή επτά ετών, ισότιμη με το χρόνο που είχε ήδη εκτίσει υπό περιορισμό.
Η επιτροπή επίσης απέλυσε τον λοχία Λώρενς Χάτσινς ΙΙΙ από τους πεζοναύτες με κακή διαγωγή.
Ο λοχίας Λώρενς Χάτσινς ΙΙΙ είχε αρχικά καταδικαστεί για φόνο, κλοπή και ψευδείς δηλώσεις για το θάνατο του άοπλου άνδρα στο Ιρακ. Η αρχική καταδίκη του αναιρέθηκε, αλλά ο Χάτσινς ξαναδικάστηκε για τρεις από τις τέσσερις αρχικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανόμενου και του φόνου.

Γνωστός χρυσαυγίτης ο δράστης

Ο δράστης της επίθεσης Γιώργος Αποστολόπουλος
«Aίμα-Τιμή-Χρυσή Αυγή» φώναζε κάνοντας βόλτες με το αυτοκίνητό του έξω από το 3ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου λίγο καιρό πριν μαχαιρώσει σοβαρά τον 16χρονο τότε μαθητή Φοίβο Δ., στις 28 Ιανουαρίου 2013, ο δράστης της επίθεσης, Γιώργος Αποστολόπουλος. Η χθεσινή, δεύτερη μέρα της εκδίκασης της πολύκροτης υπόθεσης στο Εφετείο δεν αφήνει ίχνος αμφιβολίας για τις σχέσεις του κατηγορούμενου και της φίλης του με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α.

Ένα τυπικό τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής: η υπόθεση Μπαντέμη

Η καταδίκη του πρώην πυρηνάρχη Δράμας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Μπαντέμη ήταν κόλαφος για τη ναζιστική συμμορία. Η ληστεία των δύο γυναικών από το Δέλβινο στις 28/11/2011 περιγράφεται στην εισαγγελική πρόταση Ντογιάκου ως μία από τις 10 σημαντικότερες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής: η ύπαρξη πρωτόδικης δικαστικής απόφασης – και μάλιστα με τέτοιες ποινές – θα ληφθεί σίγουρα σοβαρά υπόψιν από τη δικαστική έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. 

Οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα φτιάξανε εργοδοτικό σωματείο στο Πέραμα

Είναι γνωστό πως η Χρυσή Αυγή έφτιαξε φιλο-εργοδοτικό σωματείο στο Πέραμα, κατ΄εντολή επιχειρηματιών της Ζώνης, με αποτέλεσμα την δολοφονικη επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ στις 12/09/2013. Θυμίζουμε, για το πόσο διαπλεκόμενη είναι η Χρυσή Αυγή με τους εργοδότες της Ζώνης, το απόσπασμα του Υπομνήματος της Πολιτικής Αγωγης όπου αποκαλύπτεται ότι:

Δείτε, στην "αυθόρμητη συγκέντρωση" , τα απίστευτα πλακάτ των υποστηρικτών της επιβολής λιτότητας σε εμάς (φώτο)

Το είδαμε κι αυτό. Οι παραδοσιακά καταγγέλλοντες τους διαδηλωτές που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των πολλών, συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να "διατρανώσουν" την επιθυμία τους η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ. Με κάθε κόστος και τίμημα, δηλαδή. Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, Βασίλης Κικίλιας κι άλλα γαλάζια (ή μαύρα) παιδιά βρέθηκαν στο πλευρό των διαδηλωτών που αγωνιούν για να μη χάσει η Ελλάδα το ευρωπαϊκό κεκτημένο... κι οι ίδιοι τα δικά τους. Τα συνθήματα που έγραψαν στα πλακάτ είναι ενδεικτικά του τί ζητούν αυτοί οι άνθρωποι και ποια είναι η πολιτική τους σκέψη. 

Ο Στρατός κατά των Μεταναστών: άρθρο καταγγελία από το 2013

Σημαντική ανταπόκριση γνωρίζει η πρωτοβουλία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με την οποία καλούμε όλους τους συναδέλφους φαντάρους που για 23 χρόνια δίνουμε καθημερινά τη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Συνάδελφος μας απέστειλε ένα σχετικό άρθρο που αναρτήθηκε στο tvxs.gr και το αποδεικνύει τη δράση των Ειδικών Δυνάμεων σε παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών:  
«Οι Ειδικές Δυνάμεις απωθούν μετανάστες σε τουρκικά ύδατα», 12 Νοε. 2013

How the Pentagon Plans to Defeat Eurasia and Roll out “Robotic Warfare”

The Robotization of War: American Drones kill first, ask laterDeputy Secretary of Defense Robert Work expounded upon the US’ military strategy in Eurasia during a speech at the Army War College Strategy Conference on 8 April, revealing critical insight into the Pentagon’s formal approach to forthcoming conflicts. Work’s words should be read in full by any strategist endeavoring to understand the imperatives that guide the world’s most armed forces. He elaborates on the theoretical foundations of American military might, including how the Pentagon plans to counter the three types of wars supposedly being waged by Iran, Russia, and China.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εκπρόσωπος του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πήρε μέρος στην σύσκεψη που κάλεσε η η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέμπτη 18/6, στο πλαίσιο του συντονισμού της με συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα, τις κοινωνικές, επαγγελματικές και αυτοδιοικητικές οργανώσεις, για τη συνδιοργάνωση πανεργατικής – παλλαϊκής κινητοποίησης την Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015 και ώρα 7:00μμ στο Σύνταγμα.
Σκοπός της παρέμβασης μας ήταν η ενημέρωση για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς κάλυψης κενών ολοένα διογκούμενων τομέων του κρατικού μηχανισμού από τη δωρεάν εργασία τον φαντάρων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την χρήση στρατευμένων ως εκπαιδευτικών σε σχολεία της παραμεθορίου.   

Σαν σήμερα το 2000 μπήκαμε στο Ευρώ


σημιτης ευρωΜε ψεύτικα στοιχεία εν γνώση των Ευρωπαίων ηγετών..
Και μετά ήρθε ο Αλογοσκούφης για να το καρφώσει δήθεν στην Ε.Ε. και να δικαιολογήσουν τα αντεργατικά μέτρα...
Μετά ήρθαν τα Μεγάλα 'Εργα, η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, οι ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ, το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ...
Μετά ήρθε ο Παπανδρέου ¨ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ¨, με προεκλογική συμφωνία με το ΔΝΤ...
Μετά ήρθαν τα παλιά και νέα Μνημόνια!

Το Πρώτο Θέμα έχασε την είδηση με τον Μαρινάκη

marinakis_5
Το ξέρουμε, δεν είναι σωστό να σημειώνεις ταδημοσιογραφικά λάθη και τιςαβλεψίες των άλλων ΜΜΕ, οπότε σας ζητάμε συγγνώμη εκ των προτέρων.

Το έγκυρο «Πρώτο Θέμα»λοιπόν, η κυριακάτικη εφημερίδα που υπερηφανεύεται πως έχει 40 και 50% περισσότερους αναγνώστες από τους αντιπάλους της, το site με τα εκατομμύρια χτυπήματα (όλη η Ελλάδα διαβάζει καθημερινά το protothema.gr), έχασε μία από τις βασικές ειδήσεις της ημέρας, αυτή που είναι πρώτη σε αναγνωσιμότητα στο δικό μας site.

"Σώστον Κύριε τον Λαόν σου ...και τον Στρατόν σου"! Τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας και ο Χάλακ

Σώστον Κύριε τον Λαόν σου

Image(….. και τον Στρατόν σου)
Του Κων. Φράγκου.
Καθώς ο γνήσιος οινοπότης βδελύσσεται τους νοθεύοντας τον οίνον, ούτω και ο καλός χριστιανός αποστρέφεται τους αναμιγνύοντες εις την θρησκείαν, ίνα καταστεί επικερδεστέρα, τας παντοίους, της κεκαρμένης ή πολυμάλου κεφαλής των, εφευρέσεις: Τα "θαύματα" των εικόνων τους θεούς της ειδωλολατρίας μεταμφιεσμένους εις αγίους, τας προσκυνήσεις, τα εισιτήρια του παραδείσου, τα άγια λείψανα, και άλλα ιερατικά εμπορεύματα.
Εμμ. Ροΐδης
Δεν προτίθεμαι να εκπλήξω τους αναγνώστες μου αγγίζοντας θρησκευτικά θέματα. Στέκω μακρυά φοβούμενος την Κόλαση όπως την περιγράφει ο Ιταλός Δάντης Αλιγκέρι στην περίφημη τριλογία του (1350) : Κόλασις - Καθαρτήριον - Παράδεισος.

Δεν υπάρχουν αντάρτες προς εκπαίδευση στη Συρία

Δεν υπάρχουν αντάρτες προς εκπαίδευση στη Συρία

Ιδιαίτερα δύσκολη αποδεικνύεται η στρατολόγηση Σύρων ανταρτών για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξοπλισμού για τη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, ωστόσο επισημαίνεται ότι είναι νωρίς για να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια.
Το πρόβλημα αναγνώρισε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ, σε συνεδρίαση στο Κογκρέσο της χώρας..

ΥΠΕΘΑ-Τόσκας: ΔΕΝ γίνονται εξοπλισμοί, δεν αυξάνουμε ή δεν μειώνουμε τη θητεία, κλείνουμε στρατόπεδα

O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας παραχώρησε συνέντευξη στο Ραδιοσταθμό “Παραπολιτικά 90,1 FM και στον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο, την Τετάρτη 17 Ιουνίου, ώρα 20.30.

Κύρια θέματα της συνέντευξης ήταν οι προτεινόμενες μειώσεις των αμυντικών δαπανών της χώρας από τους θεσμούς, καθώς και η σχεδιαζόμενη Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.ΣΚ: Από την μείωση της θητείας, με έναν –ας το πούμε έτσι- πιο επαγγελματικό στρατό, κατά τα πρότυπα του Ισραήλ ενδεχομένως, δεν μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα;

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας

Την ερχόμενη Πέμπτη, το ΓΕΕΘΑ, ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση» των Σχολών Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Οι Ένοπλες Δυνάμεις ως Πυλώνας Ανάπτυξης της Οικονομίας».

Στην Ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής (09:00), θα παρουσιαστεί θεματολογία αναφορικά με την Οικονομία και την Άμυνα, το πλαίσιο των μεταξύ των σχέσεων, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο καθώς η λειτουργία και ο ρόλος των ΕΔ στο πλαίσιο αυτό.

Ποιος ήταν ο Νενέκος; Σαν σήμερα ο Κολοκοτρώνης έλεγε το "φωτιά και τσεκούρι"

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης σαν σήμερα το 1828 μίλησε για “νενέκους” και είπε το “φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους. Από τότε το “νενέκος” είναι η χειρότερη προσβολή που μπορεί να δεχτεί πολιτικός. Πολλοί την έχουν εκστομίσει την προσβολή. Ποιος ήταν ο Νενέκος και γιατί το όνομά του έγινε συνώνυμο της εθνικής προδοσίας;
Οπλαρχηγός της Επανάστασης του 1821. Ο Δημήτριος Νενέκος καταγόταν από το χωριό Ζουμπάτα των Πατρών κι έγινε οπλαρχηγόςτου προκρίτου της Πάτρας Βενιζέλου Ρούφου , αφού προηγουμένως δολοφόνησε τους πολεμιστές Σπανοκυριάκο και Σαγιά που διεκδικούσαν το ίδιο αξίωμα.