Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Στο Κομπάνι, οι Κούρδοι αγωνιστές κατάφεραν συντριπτικό χτύπημα εις βάρος του ISIS


Οι Κούρδοι αντάρτες του YPG/YPJ ανακοίνωσαν ότι έδιωξαν ολοκληρωτικά το Ισλαμικό Κράτος από την Κομπάνι πάνω στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.
Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη το πρωί τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στην Κομπάνι με 3 βομβιστές αυτοκτονίας που οδηγούσαν παγιδευμένα οχήματα.
Οι βομβιστές επιτέθηκαν μέσα από το έδαφος της Τουρκίας.

Τα πλοία του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙΙ απέπλευσαν με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας


Το ψαράδικο σκάφος Μαριάν που ξεκίνησε τον Μάιο από την Σουηδία και περιέπλευσε την Ευρώπη, συνοδευόμενο από τα ιστιοφόρα Ρέιτσελ, Βιτόριο και Τζουλιάνο ΙΙ, αναχώρησεπριν από λίγες ώρες από τα νότια της Κρήτης και βρίσκεται σε διεθνή ύδατα.

Ευρώ ή Δραχμή; Ποιος και σε ποιο δίλημμα καλείται να απαντήσει;

Η Φωτογραφία της Ημέρας, από τον Παναγιώτη Μαΐδη για το VICE Greece
Δείτε περισσότερες εδώ: http://bit.ly/1LBHZBw ‪#‎vice_gr‬
Live Blogging με τις εξελίξεις εδώ: http://bit.ly/1BJYjg2

Το ΝΑΤΟ δολοφονεί λαούς, τα αδέσποτα θα προστάτευε;

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ Γ ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αλήθεια, τι συμβαίνει στην έδρα του Στρατηγείου του ΝΑΤΟ του Γ΄ Σώματος Στρατού, στη Θεσσαλονίκη με τα αδέσποτα;
Ενώ από το 2012 υπάρχει διαταγή του πρώην αρχηγού ΓΕΣ  Ζιαζιά για να στειρώνονται τα αδέσποτα αφού οι μονάδες τα δηλώσουν στο Δήμο τους, μετά την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, τηλεφώνησα στο Δήμο Θεσσαλονίκης να στειρώσουν το θηλυκό σκύλο που βρισκόταν στη μονάδα, αλλά όπως έμαθα και από το στρατόπεδο και το Δήμο Θεσσαλονίκης, μετά από μερικές ημέρες το σκυλί σκοτώθηκε από αυτοκίνητα έξω από το στρατόπεδο.

Θεός και Κεφάλαιο: Το νέο βιβλίο του Κώστα Λάμπου από τις εκδόσεις Κουκκίδα

Δοκίμιο για τη σχέση μεταξύ θρησκείας και εξουσίας.
Είναι γνωστό πως κανένας άνθρωπος δεν επέλεξε τη θρησκεία και την πίστη του, αλλά, με το που γεννιέται, του τη φυτεύουν στο κεφάλι, και την καλλιεργούν συστηματικά και σκόπιμα και από ιδιοτέλεια τα κατά τόπους σκοταδιστικά και εξουσιαστικά ιερατεία. Γνωστό είναι επίσης ότι όλες οι θρησκείες επιβλήθηκαν με τη βία των εξουσιών και λειτούργησαν ως ιδεολογίες υποταγής σε αυτές τις εξουσίες.

Επιχειρήσεις «σκούπα» στην Ειδομένη




Οδοιπορικό στα σύνορα με την ΠΓΔΜ 
Με μαζικές αστυνομικές άτυπες επιχειρήσεις σύλληψης και προσωρινής κράτησης αποφάσισε να διαχειριστεί η ΕΛ.ΑΣ. την απίστευτη τραγωδία των εγκλωβισμένων προσφύγων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο για την προστασία των προσφύγων. Την ίδια στιγμή, η αστυνομία αφήνει άθικτους τους διακινητές και τις κάθε λογής μαφίες που λυμαίνονται τους πρόσφυγες.

«Συνένοχο στο φόνο δε θα μ’ έχετε …»

Μετά τα μεσάνυχτα, την ώρα που όλη η φύσις ησυχάζει, διάλεξε ο Αλ. Τσίπρας να μας «αφνιδιάσει» με δημοψήφισμα «επαναστατικής ασάφειας» και «πατριωτικού ενθουσιασμού» προσκαλώντας και προκαλώντας μας να αποφασίσουμε σε ποιο λάκκο θέλουμε να πέσουμε. Σε αυτόν με τα λιοντάρια ή σε αυτόν με τους λύκους;
«Συμφωνείτε με τη πρόταση των δανειστών – ή με τη δική μας»; Σκύλλα ή Χάρυβδη;

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων: εκθέτοντας την πραγματικότητα πίσω από περιτυλιγμένες με ζάχαρη στρατιωτικής προπαγάνδας του Ηνωμένου Βασιλείου

Action Man: Battlefield Casualties is a series of short films produced by Veterans for Peace and artist Darren Cullen.
Action Man: Battlefield Casualties
DANIEL Campbell wakes up drenched in sweat. Every muscle in his body is tense. The dead child, the one he couldn't save, is back. He creeps to the bathroom. The child is waiting for him. Its bloodied face stares at him accusingly from inside the mirror. He splashes cold water on his forehead and returns wearily to bed.

ΠΟΛΙΤΕΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ, ΦΘΗΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΜΜΕΝΟς ΗΣΥΧΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣΗ διαπραγμάτευση για την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τοκογλύφων αποδεικνύει ότι στον καπιταλισμό της εποχής μας δε μπορεί να χαραχθεί σοσιαλδημοκρατικός δρόμος. Οι ταξικές επιλογές είναι δεδομένες και το μόνο που μένει να τακτοποιηθεί είναι οι ρυθμοί προσαρμογής των κρατών, ενώ οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ανταγωνίζονται σκληρά για να σφραγίσουν τις εξελίξεις.

NATO Troops Train to Take On Pro-Russian Rebels

In NATO’s latest exercise in souther Poland involving troops from 9 nations NATO “fought” an enemy modeled after Ukraine’s Donbass rebels
In the fictional country of Botnia, “Birdman”, the rebel leader, lives in a ramshackle shed in the woods while his separatist troops fight to destabilize a NATO-friendly country from the also fictional town of Alpha, a make-believe rebel stronghold. 
Fortunately for peace-loving “Bothnians”, Birdman is captured by Czech and Dutch special forces who, after repelling from attack helicopters, storm his wooden shed under cover of smoke bombs. Meanwhile, the separatists dug in at Alpha are defeated by a wave of Polish tanks assisted by German and Norwegian air cover. 

Εκπομπή Φύλλο Πορείας ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 Σαββάτο 27/6 στις 7.00 πμ.

Στα παλιά εκείνα χρόνια που επικρατούσε το Δουλεμπόριο και οι Δούλοι ήταν η βασική παραγωγική δύναμη, οι ιδιοκτήτες τους έπαιρναν τον πλούτο που παρήγαγαν, αλλά τους εξασφάλιζαν φαγητό και στέγαση.
Τώρα όμως, που ο εθελοντισμός και τα μόρια αντικαθιστούν τη μισθωτή εργασία, γιατί έτσι προβλέπουν τα μνημόνια των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Στον Στρατό του Καμμένου και του Ήσυχου, που πρωταγωνιστεί στην επέκταση της δουλικής εργασίας της στρατευμένης νεολαίας, στους δωρεάν εργαζόμενους φαντάρους δεν εξασφαλίζουν ούτε νερό, ούτε φαγητό.  
Οι συνάδελφοι όχι μόνο μένουν νηστικοί, γιατί αυθαίρετα η διοίκηση της μονάδας αλλάζει το διαιτολόγιο κατά το δοκούν, αλλά υποχρεώνονται να αγοράζουν το φαγητό τους από τα εστιατόρια των Στρατιωτικών Κατασκηνώσεων.

Να ,μην εκδοθεί και να απελευθερωθεί ο Pektas Deniz


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!
ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΙ Ν' ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Ο PEKTAS DENIZ!
Ένας από τους αρχικά τέσσερεις συλληφθέντες Τούρκους αγωνιστές της ΑΤΙΚ, ο Pektaş Deniz, εξακολουθεί να παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού, ύστερα από την τρομοκρατικού χαρακτήρα σύλληψή τους στα μέσα Απρίλη 2015. Κινδυνεύει να εκδοθεί στη Γαλλία μετά από σχετικό ευρωένταλμα και η υπόθεσή του θα κριθεί οριστικά στον Άρειο Πάγο την 1/7/2015. Οι υπόλοιποι τρεις αγωνιστές Ozdemir Arzu, Gültekin Erol και Καya Turgut αφέθηκαν ελεύθεροι, περιμένοντας απάντηση στο αίτημά τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου στη χώρα μας.

Ο Στόλος της Ελευθερίας ΙΙΙ πλέει με σκοπό να ανοίξει το λιμάνι της Γάζας


Περισσότερα από τρία πλοία, με περισσότερα από 50 άτομα πλήρωμα και επιβάτες από περίπου είκοσι χώρες, προετοιμάζονται για να φτάσουν στο λιμάνι της Γάζας και καλούν τη διεθνή κοινότητα να το ανοίξει.
Η φετινή αποστολή, που διοργανώθηκε από τη Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας ενάντια στο ναυτικό αποκλεισμό και την πολιορκία της Γάζας, πρόκειται να πλεύσει για να τονίσει την παραβίαση των δικαιωμάτων των 1.800.000 Παλαιστινίων, που ζουν στη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του κόσμου.
Η ισραηλινή κυβέρνηση υποστηρίζει, ότι είναι «μη εξουσιοδοτημένα σκάφη που προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα στα ισραηλινά χωρικά ύδατα». 

Σαμποτάζ σε πλοίο καταγγέλλουν οι ακτιβιστές της Γάζας

Freedom Flotilla IIIΓια σαμποτάζ ενός εκ των πλοίων του «Στόλου της Ελευθερίας ΙΙΙ» κάνουν λόγο οι διοργανωτές. Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του στολίσκου, ο Σουηδός Ντρορ Φάιλερ, το πλοίο θα αντικατασταθεί.
Ο Φάιλερ δήλωσε πως άγνωστοι εκτέλεσαν το σαμποτάζ με επαγγελματικό τρόπο. Το πλοίο δεν θα μπορούσε να αποπλεύσει σε αυτή την κατάσταση και πρέπει να αντικατασταθεί γιατί αλλιώς υπήρχε «κίνδυνος να βυθιστεί μεσοπέλαγα πνίγοντας τους ακτιβιστές που θα μετέφερε», όπως είπε.

Κουρδικό κράτος "φοβάται" η Τουρκία στη βόρεια Συρία

Image
Ενω στην Τουρκία σε πολιτικό επίπεδο γινονται διεργασίες για κυβερνηση συνασπισμού, παραλληλα εντος και εκτος των τουρκικών συνόρων γινονται και άλλα (στρατιωτικά κυρίως...) που αξίζουν καταγραφής:

• Η πιθανότητα δημιουργίας ενός κουρδικού κράτος βόρεια της Συρίας, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Τουρκικού Τύπου. Η ισλαμική Yeni Akit  γράφει ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να βοηθήσουν την κουρδική οργάνωση ΡΚΚ και το PYD ( κουρδική οργανωση στην Συρία)  να κάνουν ''προβοκάτσια'' στην Τουρκία και να δημιουργηθεί ένα ''Ισραηλινού Τύπου'' κράτος του ΡΚΚ και PYD στην Συρία. 


Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαγορεύει τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, ακολουθώντας τον τρόπο Δένδια!


Ανακοίνωση εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η ΕΛ.ΑΣ με την οποία απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης για "λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης". 
"Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, δεν επιτρέπονται για λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης, κατά το χρονικό διάστημα από 06.00 ώρα του Σαββάτου 27 Ιουνίου 2015 μέχρι και την 01.00 ώρα της 28 Ιουνίου

After 13 Years of Hell, Human Held Without Charges Has One Question for US

In a strikingly personal piece, Moath al-Alwi expresses his grief, anger, and frustrations after nearly 13 years of being held with no charges by the U.S. government. "I wonder now," he writes, "if the US follows any rule of law at all: the Geneva Conventions or even its own Constitution. Where is the freedom and justice for all that it so proudly boasts to the world?" (Photo: AP/file)
'If the war in Afghanistan is over,' asks prisoner languishing at offshore prison, 'why am I still here?'

ISIS: Τα κέρδη των ΗΠΑ η φρίκη για την ανθρωπότητα

isis-libya1Στο χώρο της επικοινωνίας και της προπαγάνδας μερικές φορές ο θρίαμβος απέχει μερικές μόνο ανάσες από την πανωλεθρία. Αυτό συνειδητοποίησαν οι Βρετανοί δικαστές που ανέλαβαν την υπόθεση του Μπερλίν Γκίλντο, ενός Σουηδού πολίτη που κατηγορούνταν ότι εκπαιδευόταν για να συμμετάσχει σε δίκτυα τζιχαντιστών που μάχονται στη Συρία.

Πως το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα έσωσε την Ισλανδία ΒΙΝΤΕΟ

maxresdefaultΟ πρόεδρος της Ισλανδίας εξηγεί πως κατάφερε να σώσει τη χώρα του δίνοντας το λόγο στους πολίτες με δημοψήφισμα.http://info-war.gr/

Πόρισμα σοκ του ανακριτή για το «σχέδιο δολοφονίας» Καραμανλή και την «ασημένια δραχμή»

Απίστευτες αναφορές, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, που παραπέμπουν σε σενάριο κατασκοπευτικού θρίλερ, μέσα από πόρισμα-«φωτιά» του ανακριτή κ. Δημήτρη Φούκα, ο οποίος ερεύνησε την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών και την υπόθεση «Πυθία», που αφορούσε σε προπαρασκευαστικές πράξεις έσχατης προδοσίας επί διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή. 

After 15 Years of Killing Journalists Pentagon Writes It Into Manual

Having liberally assassinated journalists in Yugoslavia, Iraq and Libya Pentagon has done the logical next step and openly wrote the practice into its code of conduct
Four weeks into NATO’s 1999 bombing of Yugoslavia American bombs slammed into Belgrade’s main television stationmassacring 16 employees of Serbia’s state television broadcaster (RTS).
All killed were civilians but these were the 1990s. Sloban Milošević was “Adolph Hitler” and Serbs were “his willing executioners”. Serbian civilian deaths didn’t matter. Thus BOOM! Program director dead, security guard dead, electrician dead, cameraman dead, sound technician dead, make up lady dead…

Καριολάκια Βρυξελλών

Το δούλεμα συνεχίζεται με την δήθεν διαπραγμάτευση και η μπάλα (κατά τον πρωθυπουργό) αλλάζει γήπεδο ανάλογα με το πόσο καιρό θέλουν ή έχουν συμφωνήσει για την τελική λύση. Ο διαπραγματευτής Τσίπρας πριν πέντε ώρες την είχε περάσει στο γήπεδο των δανειστών και μέσα σε λίγες ώρες την πέταξαν ξανά στους παιχταράδες αριστερούς, περιμένοντας νέα πάσα.

Το «ΟΧΙ» να είναι του λαού

18411941204_059291c1a7_z
Και ξαφνικά το ρολόι γύρισε στον Νοέμβρη του 2011. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε ότι δεν είναι πρόθυμη να «καεί» ήδη από τον τέταρτο μήνα της, περνώντας ένα δυσβάσταχτο αντιλαϊκό πακέτο χωρίς ένα «τυράκι» (π.χ., το χρέος) για να χρυσώσει το χάπι και προκήρυξε δημοψήφισμα για την επόμενη Κυριακή, 5 Ιουλίου.
Το ερώτημα είναι παρόμοιο με εκείνο που σχεδίαζε η κυβέρνηση Παπανδρέου, στο δημοψήφισμα για το Μνημόνιο 2 που ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, μετά τις «Κάννες»: Ναι ή όχι στο νέο πακέτο μέτρων, που στην πραγματικότητα θέτει επί τάπητος το ζήτημα «ναι ή όχι στο ευρώ».

Αντώνης Σαμαράς: ο Άνθρωπος των τοκογλύφων και της Μέρκελ-Κοινή γραμμή για το Δημοψήφισμα

Σαμαράς: Το δημοψήφισμα είναι για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
Σαμαράς: Το δημοψήφισμα είναι για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σκληρότατη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να διεξαχθεί δημοψήφισμα με το ερώτημα "ναι ή όχι στις προτάσεις των δανειστών.
Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως έφερε "τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο. Ανάμεσα σε μια απαράδεκτη συμφωνία και στην έξοδο από την Ευρώπη! Η απαράδεκτη συμφωνία των «θεσμών», ελάχιστα διαφέρει από εκείνη που ο ίδιος πρότεινε πριν λίγες μέρες. Ενώ σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα ουσιαστικά Ναι ή Όχι στην Ευρώπη. Και προτείνει ρήξη με όλους τους εταίρους και έξοδο από το ευρώ".