Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ο (τεχνητός) τρόμος της επόμενης μέρας

Ο (τεχνητός) τρόμος της επόμενης μέρας
της Μαριάννας Τζιαντζή
Εντάξει, λένε πολλοί, η πρόταση των δανειστών είναι κακή. Τι θα γίνει όμως την επόμενη μέρα αν θα επικρατήσει το «Όχι»; Όλα τα συστημικά Μέσα, όλοι οι πολιτικοί του Μαύρου Μετώπου παίζουν με μανία το χαρτί -όχι της δημιουργικής, αλλά της τρομοκρατικής ασάφειας.

Συστηματικά καλλιεργείται ο φόβος για το τι μας ξημερώνει μετά την άλλη Κυριακή. Λες και ο λαός ήξερε τι του ξημέρωνε όταν ψήφιζε Γιωργάκη και ύστερα προέκυπταν Παπαδήμοι και μνημόνια. Λες και τα τελευταία πέντε χρόνια ξέραμε τι μας ξημέρωνε όταν πέφταμε να κοιμηθούμε εργαζόμενοι και ξυπνούσαμε απολυμένοι. Λες και πάμπολλες ελληνικές οικογένειες ήξεραν ότι την επόμενη μέρα τα παιδιά τους θα γίνονταν άνεργοι ή μετανάστες στο εξωτερικό.

Κίεβο χρήση διαφόρων νεοναζιστικών ομάδων για τη διεξαγωγή πολέμου στην Donbass - Ελβετικά Media

Right Sector during a march on the 72nd anniversary of the Ukrainian Insurgent Army in Kiev
Ukraine’s Ministry of Internal Affairs is using neo-Nazi groups, forming them into military units, to fight against independence supporters in Donbass, Swiss newspaper Le Temps reported.
These semi-organized militia groups fighting on the side of Kiev have one thing in common — extreme nationalism. Some groups, like the Azov battalion and the Right Sector openly practice their neo-Nazi ideology, the newspaper said.

Οι Φαντάροι Αγωνίζονται και λένε ΟΧΙ ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια

Κείμενο υπογραφών εκατοντάδων στρατιωτών από 50 μονάδες 

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συναδέλφους φαντάρους να στηρίξουν με την παρουσία τους όλες τις εργατικές κινητοποιήσεις ενάντια στα παλιά και νέα Μνημόνια, να αντισταθούν με κάθε τρόπο στην ένταση της εργασιακής μας εκμετάλλευσης που κλιμακώνει με πρωτόγνωρο τρόπο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους και να εντείνουν την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Τα δάκρυα της εθνικιστικής ομιλίας του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου δεν αποκρύπτουν την τραγωδία της Αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων

ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ" ΚΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ;
ImageΤο τελευταίο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση επιχειρεί να νομιμοποιήσει τις πιο ακραίες πολεμοκάπηλες επιλογές της προβάλλοντας τις απαιτήσεις των δανειστών για τις περικοπές των πολεμικών δαπανών, που αφενός έχουν συμφωνηθεί τα προηγούμενα χρόνια, αφετέρου αποτελούν άμεση ανάγκη του λαού μας. 
Πρόκειται για αλλαγές που συνδέονται με τον περιορισμό των στρατιωτικών δυνάμεων και περιγράφονται σε αλλεπάλληλες προτάσεις Αναδιοργάνωσης των  Ενόπλων Δυνάμεων.

Καταγγελία φαντάρων από την Α'ΕΑΝ της Κομοτηνής

ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ Α'ΕΑΝ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.
Η ΛΕΞΗ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ.
ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!!!
ΚΑΤΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΑΛΛΩΝ.
ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΤΗΣ 29 ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΘΕΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ  ΠΑΡΑΠΟΝΑ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Ανακοίνωση για την ακύρωση του 19 ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αθήνας - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας

imageΛόγω των πολιτικών εξελίξεων που δρομολογεί η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αποδοχή ή την άρνηση των εκβιασμών των «δανειστών»,  η ανοιχτή συνέλευση του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αθήνας θεώρησε ότι αφενός είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί τόσο η προετοιμασία όσο και η διεξαγωγή του και αφετέρου ότι είναι κρίσιμο να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που θα λαμβάνουν χώρα τις ίδιες μέρες.
Για τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε να ακυρώσουμε το 19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ και καλούμε τους ανθρώπους που το επισκέπτονται να εμψυχώσουν τους αγώνες για ένα μαχητικό «ΟΧΙ» στους εκβιασμούς, τα τελεσίγραφα, τη λιτότητα και την αφαίμαξη των ζωών μας
Ανοιχτή Συνέλευση Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ

Ποιος Χρειάζεται την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Ποιος χρειάζεται την Ε.Ε.;
Καταστροφή η ένταξη, σωτηρία η αποδέσμευση 
Μια σημαντική μελέτη και ανάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διαδικασίας καπιταλιστικής ολοκλήρωσης στην Ευρώπη, σε όλα τα επίπεδα.
Ένα βιβλίο με κείμενα ερευνητών, δημοσιογράφων, πολιτικών επιστημόνων, οικονομολόγων, συνδικαλιστών και αγωνιστών του κινήματος που φέρνουν στο φως τις σύγχρονες αντιδραστικές τομές που συντελούνται στην Ε.Ε., στο φόντο της καπιταλιστικής κρίσης. 

Οι αντιδημοκρατικές πολιτικές της Ευρώπης-Φρούριο, οι αντιδραστικές αλλαγές στην εργασία και την κοινωνία που οδηγούν στην εξαθλίωση τους λαούς και τους εργαζόμενους για να αναταχθούν τα κέρδη των ισχυρών και των ευρωπαϊκών πολυεθνικών. Ο ρόλος της ΕΚΤ, της κομισιόν, του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, του ευρώ και των μηχανισμών του. Τα δημοσιονομικά σύμφωνα και οι νέες συμφωνίες.
Η Ε.Ε. αποτελεί μια συμμαχία των ισχυρών του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Αυτός ήταν ο σκοπός της ίδρυσής της και παραμένει ο στόχος της: Οικονομική και πολιτική κυριαρχία των ισχυρών του ευρωπαϊκού καπιταλισμού και επιβολή των συμφερόντων τους πάνω στους λαούς και την κοινωνική πλειοψηφία της Ευρώπης.

Τουρκία: Ετοιμάζεται να εισβάλει στη Συρία με δυο ταξιαρχίες

LP2GAj
Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, η ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ) έλαβε εντολή από την προηγούμενη Δευτέρα, 15-6, να προετοιμάσει σχέδια για την εισβολή στο έδαφος της Συρίας και τη δημιουργία μιας “ζώνης ασφαλείας” σε βάθος δέκα χιλιομέτρων, με επίκεντρο την πόλη Τζεραμπλούς, την Ευρωπό των Ελλήνων, που βρίσκεται στις όχθες του Ευφράτη, αμέσως μετά τα τουρκικά σύνορα, ΒΑ του Χαλεπίου. Ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου ισχυρίστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο της 15-6-2015, ότι κάτι τέτοιο μπορεί δικαιολογηθεί με βάση το διεθνές δίκαιο, αν η Τουρκία επικαλεστεί ότι το κάνει για να αποτρέψει την είσοδο προσφύγων από το Χαλέπι.

Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί το ISIS κατά των Κούρδων αγωνιστών γιατί φοβάται τη δημιουργία Κουρδικού κράτους!

Image
Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ να σχηματισθεί ένα κουρδικό κράτος που να περιλαμβάνει τις νοτιοανατολικές περιοχές της και τμήματα της βόρειας Συρίας, φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ένα σχόλιο που είναι πιθανό να εξοργίσει τους Κούρδους, καθώς η ειρηνευτική διαδικασία με την Άγκυρα έχει τελματώσει. 
Η Τουρκία βλέπει με μισό μάτι τις στρατιωτικές επιτυχίες των Κούρδων της Συρίας που πολεμούν εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη γειτονική χώρα, καθώς φοβάται ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία εκεί ενός αυτόνομου κουρδικού κράτους και να ενθαρρύνει περαιτέρω την κουρδική μειονότητα της Τουρκίας που αριθμεί 14 εκατομμύρια ανθρώπους.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης

Πανελλαδική συνέλευση στο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ
ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στέκεται στο πλευρό όλων των μαχόμενων τμημάτων της εργατικής τάξης κι ολόκληρης της κοινωνίας που δεν άφησε ούτε στιγμή, κανένα πεδίο αγώνα, εργατικού ή κοινωνικού, μικρού ή μεγάλου, στα πέτρινα μνημονιακά χρόνια, στα χρόνια της λιτότητας, της ανεργίας, της κοινωνικής καταστροφής, τα χρόνια της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης που έσπειρε εκατομμύρια άνεργους και φτωχούς κι αμέτρητα θύματα στα πεδία των μαχών και στο μεγάλο νεκροταφείο της Μεσογείου. 
Πριν τρεις μήνες, στις αρχές Απρίλη, διαδηλώσαμε από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα με κεντρικό αίτημα «Οι εργατικές και κοινωνικές μας ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες». Έτσι, σπάσαμε την αρχική πολιτική αμηχανία και την κινηματική αναμονή, τις αέναες διαπραγματεύσεις που αναπαράγουν τα αδιέξοδα της κρίσης, την ηττοπάθεια και την παραίτηση που προκαλεί σε μεγάλο βαθμό η

Είναι το χρέος ή ο άνθρωπος;


Γράφει ο Νικόλαος Τζαχρήστας
Αυτό το κείμενο απευθύνεται σε όσους ανθρώπους μπορούν ακόμα να σέβονται την ανθρώπινη αξία, σε όσους κατ’ επέκταση σέβονται τον πατέρα τους που οι μνημονιακές πολιτικές του τσάκισαν την σύνταξη που πλήρωσε με αίμα προς το ΙΚΑ τα χρόνια εργασίας του, σέβονται το παιδί τους και αναρωτιούνται σε ποια κοινωνία σε ποιο κόσμο θα μεγαλώσει και θα ζήσει, θα ζήσει σε μια κοινωνία των ανθρώπων ή σε μια κοινωνία δούλων που θα δημιουργηθεί μέσα από τις αιμοδιψείς ορέξεις των αφεντικών αλλά και των δούλων του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Ποιος θέλει να ζήσει σε έναν κόσμο με αμυγδαλέζες, με ουρές στα χαλασμένα τρόφιμα των λαϊκών αγορών, με νοσοκομεία μεσοπολέμου, με νόμιμους ληστές τους μεγαλοεπιχειρηματίες που απαιτούν να πληρώσουν τα χαμηλά οικονομικά στρώματα όσα οι μεγαλοεπιχειρηματίες με τους πολιτικούς τους υπαλλήλους, τους ανασφάλιστους με την καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων που έρχεται να μην έχουν να πληρώσουν ιδιωτικές ασφαλιστικές και να πεθαίνουν σαν τα σκυλιά στον δρόμο.

Kurds say Kobani is secure after Islamic State siege

 Syrian Kurds fleeing the fighting in Kobani walk to the Turkish border on Friday. Photograph: Murad Sezer/Reuters

YPG militia reports it killed 60 Isis fighters in defence of strategic Syrian border town, while Kurdish and Syrian state forces battle terror group around Hasaka
Kurdish fighters say they have fully secured the Syrian border town of Kobani and killed more than 60 Islamic State (Isis) militants, two days after the group attacked it with suicide bombers.

Palestinian hunger striker reportedly on the verge of death

Khader Adnan, hunger strikeKhader Adnan, an administrative detainee, is on day 54 of a hunger strike; negotiations over his release will resume on Saturday night.


Administrative detainee Khader Adnan, on the 54th day of a hunger strike, is likely to die at any minute, his attorney Jawad Boulus said on Saturday morning.
Negotiations between Boulus and military advocate general Morris Hirsch over Adnan's ending his hunger strike in return for his release are due to resume on Saturday evening.

That Most Terrorists Aren’t Muslim May ‘Come as a Surprise’–if You Get Your News From Corporate Media


The New York Times depicts police at the scene of a terror incident at a Las Vegas Walmart–the kind of political violence the paper thinks will surprise its readers. (photo: Steve Marcus/Reuters)
Since the Al Qaeda attacks on September 11, 2001, the New York Times (6/23/15) reports,
extremists have regularly executed smaller lethal assaults in the United States…. But the breakdown of extremist ideologies behind those attacks may come as a surprise.

Σύνταξη 280 ευρώ για τους κάτω των 67 και καμία αλλαγή στα εργασιακά ζητούν οι δανειστές

Ουρά σε συσσίτιο στη Σοφοκλέους.
Κατά τι μεγαλύτερη απ την ουρά στα ΑΤΜ.

Στραπάτσο του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου από τους εκπαιδευτικούς-Αγωνιστική Απάντηση Κόλαφος ενάντια στους Φαντάρους-Δασκάλους!

Απάντηση στις άθλιες δηλώσει του στο onalert.gr "υπάρχουν ταμπού και θα τα ανατρέψουμε" για την κάλυψη κενών στοην Εκπαίδευση από τη δωρεάν εργασία των στρατευμένων!
Πρώτη μέρα του συνεδρίου της ΔΟΕ, έγινε παρέμβαση-κινητοποίηση αναπληρωτών διεκδικώντας το σύνολο των αιτημάτων των αναπληρωτών. Η ελαστική εργασία στην εκπαίδευση αποτελεί πλέον καθεστώς, και τα τεράστια προβλήματα των σχολείων αλλά και των συναδέλφων αναπληρωτών παραμένουν εκρηκτικά. Το σωματείο μας, μαζί με δεκάδες συναδέλφους και συναδέλφισσες αναληρωτές, απαιτήσαμε με μαζικό και δυναμικό τρόπο να ανοίξει η συζήτηση στο συνέδριο, να τοποθετηθούν οι σύνεδροι γύρω από τα ζητήματα που τέθηκαν και απαιτήσαμε σαφή απόφαση της 84ης Συνέλευσης της ΔΟΕ. Διεκδικούμε οι αποφάσεις να μην παραμείνουν στα χαρτιά αλλά να οργανώσουμε με αποφασιστικό τρόπο την παρέμβαση και τον αγώνα μας στο επόμενο διάστημα. Τέθηκε το ζήτημα απεργιακής κινητοποίησης στην αρχή της επόμενης χρονιάς εφόσον το πολυνομοσχέδιο ψηφιστεί και οι διορισμοί δεν καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες των σχολείων.

Ναι ή Όχι στη συνέχιση της δουλοποίησης;

δούλοι1Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο
– Έμαθα, σχεδόν από πρώτη πρόκα, ότι στις ΗΠΑ είναι πολύ της μόδας κάτι νέες φιλεργατικές απόψεις οι οποίες σίγουρα θα βρουν υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο, στους επιχειρηματικούς, και όχι μόνο, κύκλους.
– Σύμφωνα, λοιπόν, με τις φιλεργατικές αυτές απόψεις ο κάθε εργοδότης έχει το δικαίωμα-τώρα ποιος του το έδωσε, κανένας Θεός δεν ξέρει- να απασχολεί όσο θέλει έναν εργαζόμενο χωρίς την υποχρέωση να τον πληρώνει.

Hundreds of Saudi Soldiers and Artillery Commander Join Yemeni Popular Forces

saudi-solders-join-yemeni-forces300 Saudi soldiers and an artillery commander have joined the Yemeni forces, a senior Yemeni politician announced on Friday.
“The latest blow at the Al Saud came as Hashem al-Ahmar, artillery commander of the Saudi army in al-Wadia border crossing and 300 soldiers joined the Yemeni army and the revolutionary forces,” the Middle East Panorama website quoted Head of Yemen’s Free Army Nasser bin Yahya al-Orujli as saying on Friday.

ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο την Κυριακή 28/6 στις 7μμ στο Σύνταγμα και 24ωρη απεργία την Τρίτη 30/6

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 26/6/15
Όχι στον εκβιασμό - όχι σε νέο μνημόνιο. Να κηρυχθεί άμεσα Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία - Αγώνας τώρα !
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ - ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ!
Οι τελευταίες εξελίξεις των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές δημιουργούν πολύ μεγάλη ανησυχία στους εργαζόμενους.
Οι προτάσεις των δανειστών, είναι προτάσεις κοινωνικού κανιβαλισμού και συνέχισης της εξαθλίωσης και της λεηλασίας.

Από τον Σκόμπι στον Σόιμπλε

του Διονύση Ελευθεράτου
Με αφορμή ένα εξαιρετικό βιβλίο κι έναν εθνικόφρονα «που μένει Ευρώπη»…
Το κείμενο του Δημήτρη Μανιά­τη («tanea.gr») αναφερόταν στην πρώτη εκ των δυο συγκεντρώσε­ων, τις οποίες πραγματοποίησαν προσφάτως οι μνημονιακοί «νε­οφιλελέδες» στην πλατεία Συντάγματος. Το τε­λευταίο απόσπασμα: «Και μπορεί οι δύο κυρί­ες που στέκονταν στην είσοδο της «Μεγάλης Βρετανίας» να ήταν όντως ανιδιοτελείς, ευρω­παΐστριες, μετριοπαθείς και με έγνοια για τη θέ­ση της χώρας. Ο διπλανός τους κύριος, όμως, με την ελληνική σημαία που φώναζε «φέρτε τον Σκόμπι μάλλον είχε διαφορετική άποψη».