Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Καλά η αγωνία του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου για τις αμερικανικές βάσεις και το ΝΑΤΟ, δεν λέγεται!

Τι ζόρια τραβάει και ο Καμμένος για τους φίλους του, τους Αμερικάνους! 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σχολίασε με ένα tweet τα όσα είπε ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για τις περικοπές στην Άμυνα.

«Επιβεβαιώνει ο Γιούνκερ περικοπή προϋπολογισμού Άμυνας στα επίπεδα αφοπλισμού, την αδυναμία συντήρησης των Νατοϊκών βάσεων την υπολόγισε;»... έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

ΟΧΙ στην ΕΕ και τα μνημόνια της ανεργίας ,της εκμετάλλευσης,του εργασιακού μεσσαίωνα και της φτώχειας

"ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΧΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΛΑΕ"

Πως θα ψηφίσουν φαντάροι και στελέχη στο Δημοψήφισμα

oxi1
Οδηγίες για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των ένστολων παρέχει εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση προς τους αρμόδιους φορείς (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, ΕΛΑΣ. Λ.Σ., Π.Σ.).
Ειδικότερα, οι φαντάροι, οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στο Λιμενικό Σώμα, καθώς και το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που υπηρετούν σε τόπο διαφορετικό απ' αυτόν στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, ψηφίζουν στο δημοψήφισμα στον τόπο όπου υπηρετούν, μετά από εγγραφή τους σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

ΣΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΛΕΜΕ ΟΧΙ

Κάθε γενιά και ένας πόλεμος ή μια καταστροφή – του Νίκου Αραπάκη

 
Κάθε γενιά και ένας πόλεμος ή μια καταστροφή. Μικρασιατική καταστροφή, πόλεμος του ’40, εμφύλιος, χούντα. Ενδιάμεσα χρεοκοπίες, πραξικοπήματα, συνωμοσίες, διώξεις. 
Στη δική μας γενιά έλαχε να ζήσουμε την καινούργια μορφή πολέμου, αυτού του πολέμου που δε σκοτώνει με βόμβες και σφαίρες αλλά με τον οικονομικό αποκλεισμό. Πιο πολιτισμένη μορφή. Τη θέση των μαζικών σφαγών στα πεδία των μαχών, παίρνουν τα ατομικά δράματα.

"Ευτυχώς που δεν υπήρχαν ΜΜΕ στην Κατοχή, θα ήμασταν όλοι συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών." Πηγή: www.lifo.gr


Δήλωση του Διονύση Χαριτόπουλου στο LIFO.gr: "Bουλώστε το όλοι! Δεν θα μας βάλετε εσείς να σκοτωθούμε μεταξύ μας"
Η δήλωσή του έχει ως εξής:     «Ευτυχώς που δεν υπήρχαν ΜΜΕ στην Κατοχή, θα ήμασταν όλοι συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών.   Η τρομοκράτηση του ελληνικού λαού που επιχειρούν, είναι τερατώδης, πρόστυχη και διχαστική.   Δεν χρειαζόμαστε τις συμβουλές σας και τον τρόμο που σπέρνετε για να αποφασίσουμε πώς θέλουμε να ζήσουμε με ευρώ ή δραχμή.   Θα το μάθετε στις 5 Ιουλίου το βράδυ. Τότε θα σας δώσουμε την εντολή.   Ως τότε βουλώστε το όλοι. Σας ξέρουμε, δεν σας εκτιμάμε, δεν σας πιστεύουμε. Δεν θα μας βάλετε εσείς να σκοτωθούμε μεταξύ μας.»   Διονύσης Χαριτόπουλος Πηγή: www.lifo.gr

ο ΒΡΩΜΟΠΑΣΟΚΟΣ...Προκάλεσαν τον κόσμο που έβγαζε χρήματα από τα ΑΤΜ και εκτυλίχθησαν επεισόδια στα γραφεία του Γρηγοράκου

Θερμό επεισόδο σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Ιουνίου, στο νέο γραφείο του Λεωνίδα Γρηγοράκου στη Σπάρτη.
Ο Παναγιώτης Λ. από το Γεράκι, εργάτης και αγρότης στο επάγγελμα, ήρθε στη Σπάρτη για να βγάλει λεφτά από το ATM το οποίο βρισκόταν κάτω από το γραφείο του κ. Γρηγοράκου.
Όπως λέει ο ίδιος, εκείνη την ώρα βγήκαν κάποιοι από το γραφείο του Λεωνίδα Γρηγοράκου στο μπαλκόνι και ένας άνδρας ειρωνεύτηκε τον κόσμο την ώρα που έβγαζε χρήματα λέγοντας χαρακτηριστικά, «κάτσετε και περιμένετε για 60 ευρώ στον ήλιο»!

Στα χέρια των Ισραηλινών το πλοίο "Μαριάν" του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙΙ Freedom Flotilla

b2ap3_thumbnail_end.jpg
Οι πειρατές του Κράτους Δολοφόνου Ισραήλ χτύπησαν ξανά!
Πειρατεία 100 ν.μ. από την ακτή της Γάζας 
Το πλοίο του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙΙ  "Μαριάν", με προορισμό τη Γάζα βρίσκεται στα χέρια του ισραηλινού ναυτικού. Ακτιβιστές λένε ότι   ισραηλινός στρατός σταμάτησε τη Μαριάν περίπου 100 ναυτικά μίλια από την ακτή της Γάζας.
Σε δήλωσή του ο ισραηλινός στρατός δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν έγινε χρήση βίας.

Το ΔΙΠΛΟ ΟΧΙ των Φαντάρων σε Ε.Ε.-ΔΝΤ-Τοκογλύφους και Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

View in full sizeΟι Φαντάροι Αγωνίζονται και λένε ΟΧΙ ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια
Μαζική συμμετοχή του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στην κινητοποίηση στα Γραφεία της Ε.Ε. και τη Βουλή, την Κυριακή 28/6.

Ειδικό δικαστήριο για τον UCK

Ειδικό δικαστήριο για τον UCK
Την ίδρυση ειδικού δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου τα οποία διαπράχθηκαν από τον Απελευθερωτικό Στρατού του Κοσόβου (UCK) στη διάρκεια των συγκρούσεων με τις αρχές της Γιουγκοσλαβίας, το 1998-1999, αναμένεται να αποφασίσει εντός της ημέρας η Βουλή του Κοσόβου, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση. Την ίδια στιγμή οργανώσεις βετεράνων πολέμου και κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Πρίστινα κατά της ίδρυσης του δικαστηρίου.

"NBP9": Η νέα «πρώτη γραμμή» του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία

Η σκανδιναβική χερσόνησος (Δανία, Φιλανδία, Ισλανδία, Νορβηγία, Σουηδία), η Βαλτική ( Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία) και η Πολωνία συνθέτουν την ομάδα των 9 χωρών που οριοθετούν την νέα «πρώτη γραμμή» αντιπαράθεσης του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία. 
Αυτό υποστηρίζει έκθεση του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ανάλυσης CEPA (Center of European Policy Analysis), ένα αμερικανικό think Tank το οποίο κάνει λόγο για ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας και της συνεργασίας στις χώρες της περιοχής απέναντί στις προκλήσεις και τον εκφοβισμό της Ρωσίας.

Μη επανδρωμένο UAV «φωτίζει» για πρώτη φορά στόχο σε Apache

Ιστορία έγραψε το 1ο Τάγμα του 3ου Συντάγματος Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ όταν για πρώτη φορά επιθετικό ελικόπτερο AH-64D Longbow Apache κατέστρεψε στόχο με βλήμα AGM-114 Hellfire, με την διαδικασία εντοπισμού και κατάδειξης να πραγματοποιείται –όχι από το ελικόπτερο – αλλά από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV.

Capital controls: Δωρεάν σήμερα όλες οι συγκοινωνίες

Όσοι πολίτες χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους, σήμερα και για όσο θα υπάρχει το capital control και θα μείνουν κλειστές οι τράπεζες θα μπορούν να το κάνουν δωρεάν
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ανακοίνωσε ότι σήμερα και για όσο διάστημα μείνουν κλειστές οι τράπεζες, μέχρι την Τρίτη 7 Ιουλίου δηλαδή, είναι δωρεάν οι αστικές συγκοινωνίες σε Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικό, λεωφορεία και τρόλεϊ. 
Αντίθετα, δεν είναι στον Προαστιακό, ο οποίος ανήκει στον ΟΣΕ και δεν θεωρείται αστική συγκοινωνία. 

Εισβολή στην Συρία ετοιμάζει η Τουρκία - Το σχέδιο και οι αιτίες

Επιμέλεια Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Στο ''παρά ένα'' βομβαρδισμούς από την μεθόριο των κουρδικών θέσεων στην Συρία ή εισβολή των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων  σε αυτήν, βρίσκεται η Αγκυρα που ήδη κινείται στρατιωτικά και διπλωματικά προς αυτή την κατεύθυνση βάση οδηγίας του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν και της κυβέρνησης. 
Στόχος του τουρκικού σχεδίου ειναι η αποτροπή δημιουργίας στην περιοχή ανεξάρτητου κράτους...ή αυτόνομης κρατικής δομής των Κούρδων μέσα στο σημερινό συριακό έδαφος που θα βγαίνει στην Μεσόγειο και θα συνορεύει προς βορά με την Τουρκία. 

Όλες οι απαντήσεις για τις κλειστές τράπεζες - Πως θα πληρωθείτε μισθό και σύνταξη

Image
Πάρα πολλά τα ερωτήματα των πολιτών για την πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί με τις κλειστές τράπεζες και το capital control.

Όλα όσα θα πρέπει να ξέρετε λοιπόν:
Από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, σύμφωνα με την σχετική ΠΝΠ.
Οι καταθέσεις είναι πλήρως διασφαλισμένες. 
Η καταβολή των συντάξεων εξαιρείται από τους περιορισμούς τραπεζικών συναλλαγών της παρούσας. Οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων θα ανακοινώσουν τον τρόπο καταβολής τους.

Αλήτες ξενοδόχοι της φοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας υπέρ του ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα!

προπαγάνδα
Κρήτη: "Διάταγμα" υπέρ του ναι με απειλές σε εργαζόμενους ότι θα χάσουν τη δουλειά τους!

Άρχισαν τα όργανα! Φίλοι του Candianews καταγγέλλουν ότι σε μερικές μεγάλες επιχειρήσεις ήδη "ενημερώθηκαν" οι εργαζόμενοι ότι πρέπει να ψηφίσουν "ναι" στο δημοψήφισμα, διαφορετικά θα βάλουν λουκέτο και αυτοί θα χάσουν τις δουλειές τους!

Κλειστές οι τράπεζες για έξι ημέρες – Όριο 60 ευρώ- Ειδική μέριμνα για τους συνταξιούχους

Κλειστές για έξι εργάσιμες ημέρες, από την Δευτέρα 28-6 έως και την Δαυτέρα 6-7 και ανώτατο όριο ανάληψης από τα ΑΤΜ τα 60 εύρω στο πλαίσιο των ελέγχων κεφαλαίων στις τραπεζικές συναλλαγές.
Αυτό αποφασίστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε για πέντε ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να εξετάσει τις εισηγήσεις του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας προς το υπουργείο Οικονομικών και να εγκρίνει τα σχετικά μέτρα. Η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναρτήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο ΦΕΚ και τέιηκε σε ισχύ.

Πολ Τόμσεν: Και 300 ευρώ μισθός στον Έλληνα, καλά είναι

tomsenvenizelossamaras001
Ο Βασίλης Κορκίδης αποκάλυψε στην Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια, τους διαλόγους που είχε με τους εκπροσώπους της Τρόικας. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) περιέγραψε όσα ειπώθηκαν κατά τις επισκέψεις της στη χώρα μας και στάθηκε στη συνάντηση τον Δεκέμβριο του 2011, όταν το φλέγον ζήτημα ήταν η μείωση μισθών. 

ΒΙΝΤΕΟ-Επεισόδιο μεταξύ του Ακροδεξιού Άνθιμου και πιστών για το κήρυγμα του υπέρ του δημοψηφίσματος!

anthimosvideo
ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 300 ΕΥΡΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
Ένταση σημειώθηκε, το βράδυ της Κυριακής, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και κάποιους από τους πιστούς, με αφορμή το δημοψήφισμα. Συγκεκριμένα όταν, κατά τη διάρκεια του κηρύγματός του, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος αναφέρθηκε στο θέμα του δημοψηφίσματος, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας με τους δανειστές, ένας από τους πιστούς άρχισε να φωνάζει δυνατά “όχι” προκαλώντας τα χειροκροτήματα αρκετών από τους παρισταμένους και αναγκάζοντας τον μητροπολίτη να αποχωρήσει εσπευσμένα προς το ιερό.

«Να σφίξουμε περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό σας; ΟΧΙ Ωραία, θα τη σφίξουμε λιγότερο»…


Της Αντωνίας Λεγάκη
Το ναι ξέρουμε τι σημαίνει: περισσότερο αίμα, πείνα και καταπίεση.  Το όχι της κυβέρνησης; Μήπως λίγο λιγότερο αίμα;  Όχι στα 10 δις μνημόνιο. Ναι στα 8 δις μνημόνιο;. 
Μήπως παίζονται πάλι άλλα παιγνίδια στις πλάτες μας;  Ο κυβερνητικός ραδιοσταθμός ανέφερε την απαίτηση των δανειστών για φορολόγηση του εφοπλιστικού κεφαλαίου και την άρνηση της κυβέρνησης, ως ένα από τα μεγάλα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης. Όχι λοιπόν στη φορολόγηση των εφοπλιστών; Όχι στην κατάργηση των φοροαπαλλαγών τους; Όχι στην αύξηση του 4% φόρου εισοδήματος που «πληρώνουν»;