Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Γερμανός Αντικαγκελάριος: Για την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα φταίει μια διεφθαρμένη οικονομική ολιγαρχία και τα δυο διεφθαρμένα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Image
Ομιλία βόμβα από τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Sigmar Gabriel ,μέσα στη γερμανική Βουλή.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός μιλώντας για την Ελλάδα απέδωσε τις ευθύνες όχι στον ελληνικό λαό και στην κυβέρνηση αλλά αλλού. Τι ακριβώς είπε:
«Για την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα δεν φταίει ούτε ο λαός της, ούτε η σημερινή κυβέρνηση.
 Το λάθος που κάναμε και δεν υπολογίσαμε σωστά, είναι ότι δεν λάβαμε υπό όψη μας, ότι στη χώρα υπάρχει μια διεφθαρμένη οικονομική ολιγαρχία, που την λυμαίνεται χρόνια τώρα, ακόμα και με την κρίση.
Τα προγράμματα στην Ελλάδα απέτυχαν, γιατί τα δυο διεφθαρμένα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξυπηρέτησαν και εξυπηρετούν αυτά τα συμφέροντα» .

Πουλάνε τρέλα: Το ΝΑΤΟ απαιτεί από τη Γερμανία να επιτρέψει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταβάλλει το 2% του ΑΕΠ στο ΝΑΤΟ!

Κουλουβάχατα.
Θα περίμενε κανείς από την πρώτη φορά κυβέρνηση αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και ακροδεξιά των ΑΝΕΛ να μειώσουν τις πολεμικές δαπάνες και το τεράστιο ποσό του 2% του ποσοστού του ΑΕΠ, που καταβάλλει ο εργαζόμενος λαός μας για τη δολοφονική συμμαχία.
Αντίθετα.
Η Ε.Ε. και η Γερμανία απαιτούν περιορισμό των πολεμικών δαπανών, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αμύνεται και θέλει να συνεχίσει να πληρώνει το ΝΑΤΟ, και φυσικά ΝΑΤΟ-ΗΠΑ στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση.    

"Παγώνουν" οι μεταθέσεις στις ΕΔ λόγω έλλειψης χρημάτων

Image
“Πάγωσαν” οι μεταθέσεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Αιτία η έλλειψη χρημάτων που δεν επιτρέπει την υλοποίησή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr ακόμη και οι μεταθέσεις προσωπικού που έχουν βγει δεν υλοποιούνται προς το παρόν ,αφου υπάρχει οικονομικό κόστος που αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να καλυφθεί. 
Η κατάσταση οικονομικής ασφυξίας που έχει επιβληθεί στη χώρα δεν μπορεί παρά να έχει επιπτώσεις και στην λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων . Όχι στην επιχειρησιακή της λειτουργία,αυτό το τονίζουμε. Αλλά στο προσωπικό αναπόφευκτα υπάρχουν επιπτώσεις όπως αυτή με τις μεταθέσεις.

"Ιδού τα μέτρα-ταφόπλακα του αγροτικού τομέα που ζητούν οι δανειστές"

xorafi oikonommiaΑπαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τα μέτρα που περιλαμβάνει η πρόταση των δανειστών όσον αφορά τον αγροτικό τομέα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε ότι από την ελληνική κυβέρνηση ζητήθηκε να αποδεχτεί τα παρακάτω μέτρα:
1.Εξομοίωση της φορολογίας των αγροτών με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.
2.Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από 13 % σε 26%.

Εργατικά Σχήματα-Κινήσεις-Παρεμβάσεις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 18:00

★ δρόμος Μαγνησίας(Ξενοφώντος 5, Σύνταγμα)
Όχι στην εργοδοτική τρομοκρατία! Όχι στους εκβιασμούς
Να πληρωθούν τώρα όλοι οι εργαζόμενοι
Όχι στις αναγκαστικές άδειες-κλεισίματα-Λοκ Άουτ των αφεντικών
Ταξικό ΟΧΙ σε όλα τα μνημόνια!
Καταγγέλλουμε τις πρακτικές της εργοδοσίας που επιδιώκει να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς και να εκβιάσει τους εργαζόμενους να ψηφίσουν ΝΑΙ το δημοψήφισμα της Κυριακής.
Το κεφάλαιο, η ΕΕ, το ΔΝΤ και οι μηχανισμοί τους, ξεκίνησαν με ομοβροντία την εκστρατεία φόβου για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και το λαό, να δεχτεί ένα νέο μνημόνιο.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Τους λέμε ένα βροντερό ΟΧΙ

Ε τον δικό του «μουσικό» τρόπο πήρε θέση στο δημοψήφισμα της Κυριακής ο τραγουδοποιός Βασίλης Παπακωνσταντίνου. 
Στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανάρτησε το βίντεο που παραθέτουμε ενώ το κειμενάκι που το συνοδεύει αναφέρει: 
Την Κυριακή... ...παίρνουμε πίσω την ζωή μας. Τους λέμε ένα βροντερό ΟΧΙ σε όλα που κουρέλια κάνουν τα όνειρα μας! Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων: Την Κυριακή ψηφίσουμε, όπως αγωνιζόμαστε, ΟΧΙ


ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΙ Ο Δ.Σ.Α. 
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.Α. ΓΙΑ ΤΟ «ΝΑΙ»
THN ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ 
ΟΧΙ 
ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ
ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΟΧΙ ΣΕ ΕΥΡΩ – ΕΕ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ
ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ 

Χορήγηση K.A. στρατιωτικών, για τις ανάγκες του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015

Δημοψήφισμα 2015: Πού και πώς ψηφίζω

Όργιο φημών για παραίτηση Καμμένου που τη ζητά και η ΝΔ- Το παρασκήνιο

Image
Ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, αν δεν αποσυρθεί η πρόταση για τις περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ο ΥΕΘΑ διαψεύδει μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο παραίτησης αλλά διάφοροι κύκλοι διαρρέουν ότι αν δεν υπάρξει “κάλυψη” από το Μέγαρο Μαξίμου , τίποτα δεν αποκλείεται.
Η ΝΔ με ανακοίνωσή της ζητά τη παραίτηση Καμμένου:

Ανακοίνωση του Υπεύθυνου Τομέα Άμυνας, της Νέας Δημοκρατίας βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Δεν πέρασε ούτε μέρα από τη χθεσινή μας ανακοίνωση που καλούσαμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο να σταματήσει τον εκφοβισμό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ενόψει του δημοψηφίσματος και πλέον οι μάσκες της συγκυβέρνησης έπεσαν χωρίς να υπάρχει κανένα φύλλο συκής. 

Αίγυπτος: Eπιθέσεις στο Βόρειο Σινά - Δεκάδες νεκροί

Image

Τουλάχιστον 20 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σήμερα σε επιθέσεις στο Βόρειο Σινά της Αιγύπτου και 40 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, τουλάχιστον 11 αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις που εξαπέλυσαν ένοπλοι εναντίον πέντε σημείων ελέγχου στην περιοχή. Εκπρόσωπος του στρατού αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι 22 "τρομοκράτες" σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με αιγύπτιους στρατιώτες.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μαίνονται επί ώρες οι συγκρούσεις στην περιοχή.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, επίθεση δέχτηκε και αστυνομικό τμήμα στην πόλη Σιχ Ζουβέιντ.

Τώρα δείχνουν φωτογραφίες από σεισμό στην Τουρκία για ελληνικές

Μετά τις φωτογραφίες από τη Βραζιλία στο Mega και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που πλασάρουν φωτογραφίες από το συλλαλητήριο του ΟΧΙ σαν να ήταν του ΝΑΙ έφτασαν να χρησιμοποιούν και μια την πιο εμβληματική εικόνα του σεισμού του 1999 στην Τουρκία για να στηρίξουν τις θέσεις των δανειστών.http://info-war.gr

Μαζική εξόρμηση στο Πεντάγωνο την Τετάρτη 1η Ιουλίου του Δικτύου Σπάρτακος

View in full sizeΑπό τις 6.30 π.μ., μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στο Υπουργείο Άμυνας, μοιράζοντας εκατοντάδες κείμενα στους φαντάρους, τους υπαξιωματικούς, αξιωματικούς και το πολιτικό προσωπικό.
Οι Φαντάροι Αγωνίζονται και λένε ΟΧΙ ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συναδέλφους φαντάρους να στηρίξουν με την παρουσία τους όλες τις εργατικές κινητοποιήσεις ενάντια στα παλιά και νέα Μνημόνια, να αντισταθούν με κάθε τρόπο στην ένταση της εργασιακής μας εκμετάλλευσης που κλιμακώνει με πρωτόγνωρο τρόπο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους  και να εντείνουν την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Με Κίνημα Μαζικό Ενάντια σε Πόλεμο, Εθνικισμό, Ρατσισμό και Φασισμό.

ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα‏: τι σχέση έχει όλη αυτή η ταπείνωση και εργασιακή εκμετάλλευση με την Στρατιωτική θητεία; ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Εμείς δε θέλουμε, διαβάζοντας αυτή την καταγγελία των φαντάρων, να κλάψει ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, όπως έκανε για τις περικοπές στην «εθνική άμυνα», δηλαδή για τα αμερικανικά αεροσκάφη σαπάκια ORION και τα λειτουργικά έξοδα συντήρησης των Νατοϊκών στρατοπέδων.

Να ποιοι βούτηξαν στο αίμα τον λαό της Συρίας-Το μυστικό σύμφωνο ανατροπής Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία

Νέες αποκαλύψεις για τον πόλεμο στην Συρία είδαν το φως από το WikiLeaks. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις αυτές Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ είχαν υπογράψει, τρία χρόνια πριν, μυστική συμφωνία για να ανατρέψουν τον Άσαντ.

Εργοδοτική τρομοκρατία στην ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.

bianexΗ εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει
Στις 29/06/2015 οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας φαρμάκων ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. πληροφορήθηκαν από στελέχη της διοίκησης της εταιρείας, ότι η καταβολή του μισθού για το μήνα Ιούνη αναβάλλεται «μέχρι νεωτέρας», εξαιτίας της τραπεζικής αργίας και των «τεχνικών» δυσκολιών, που αυτή προκαλεί, ενόψει του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής.
Πρόκειται για ολοφάνερη υποκρισία από πλευράς διοίκησης, μιας και πρόκειται για μια εταιρεία οικονομικά εύρωστη και εξαιρετικά κερδοφόρα. Επίσης ας σημειωθεί, ότι κατά την ενημέρωση των εργαζόμενων δεν υπήρξε κάποιος προσχηματικός έστω λόγος που να τεκμηριώνει οικονομικό ή τεχνικό πρόβλημα ως προς την καταβολή των δεδουλευμένων.

Για να μην έχουμε καμμία αμφιβολία ΠΟΙΟΙ είναι το "Μένουμε Ελλάδα"...


Ο εικονιζόμενος υποψήφιος βουλευτής του Σαμαρά, είναι το ίδιο γαλάζιο ον που χαρακτήρισε πρόσφατα ως "επαρχιωτισμό" τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία για τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί κατακτητές σε βάρος του λαού μας...
"Θαυμάστε" τον τώρα σε νέες ασκήσεις επικύψεων απέναντι στη Μερκελική Γερμανία...
Απειλεί τους εργαζόμενους της εταιρείας του με διακοπή μισθοδοσίας αν δεν δώσουν το "παρών" στη γνωστή πλέον ζωοπανήγυρη νενέκων με τίτλο "Μένουμε Ελλάδα" με ευγενική χορηγία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-διαπλεκόμενων ΜΜΕ, των ξένων αφεντικών τους και των ντόπιων εντολέων τους...

«Αφεντικά» στις απειλές και στους εκβιασμούς

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ, Απόστολος Καψάλης | EUROKINISSI/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Συντάκτης: 
Με πρόσχημα την απειλή μιας επερχόμενης «βιβλικής» καταστροφής μετά την απόφαση για διενέργεια δημοψηφίσματος, μία εβδομάδα μετά την πρόταση της ελληνικής πλευράς για αύξηση του φόρου στις επιχειρήσεις και έκτακτη εισφορά σ' αυτές με κέρδη πάνω από 500.000 ευρώ (προτάσεις που απορρίφθηκαν ως αντιαναπτυξιακές), ένα προεκλογικό φαινόμενο, το «όχι» πολλών «αφεντικών» στην κυβέρνηση της Αριστεράς, μοιάζει να κάνει τη δυναμική επανεμφάνισή του με τη μορφή της εργοδοτικής τρομοκρατίας υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα.

Κυρ Αντώνη, βαρέθηκα να μας πουλάς τσαμπουκά και φόβο...

Το κάνει από το 2011. Σε όλες τις προεκλογικές περιόδους. Ειδικά στις τελευταίες εκλογές.
Το επιχειρεί και τώρα, στο δημοψήφισμα, αυτό που έχει χαρακτηρίσει "πραξικόπημα".

Η αλληλεγγύη ενοχλεί το Ισραήλ

«Για άλλη μια φορά ο ισραηλινός στρατός διαπράττει κρατική πειρατεία στη Μεσόγειο» κατήγγειλε ο Πέτρος Στεργίου, εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας στην Αθήνα | Photo by Pablo Miranzo , Ship to Gaza-Sweden, via AP
Συντάκτης: 
Μπλόκο στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη προς τον αποκλεισμένο και βομβαρδισμένο λαό της Γάζας έστησε ξανά το Ισραήλ, λίγες μέρες πριν από τη μαύρη επέτειο έναρξης του περσινού πολέμου των 50 ημερών, που άφησε πίσω του 2.140 νεκρούς Παλαιστίνιους και τη Γάζα μέσα στα ερείπια.

Στο στόχαστρο το κουρδικό κράτος

Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, με στόχο να μειώσουμε τους κινδύνους που σχετίζονται με την ασφάλεια των συνόρων Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Τουρκίας | AP Photo/ Lefteris Pitarakis, filehttp://www.efsyn.gr/
Με το πολιτικό τοπίο στην Τουρκία ακόμη «θολό» -τρεις εβδομάδες μετά τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουνίου- συνεδρίασε χθες στην Αγκυρα το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (MGK), προεδρεύοντος του προέδρου Ερντογάν, συμμετεχόντων του υπηρεσιακού

Αυτή είναι η πραγματική πρόταση των θεσμών


AP Photo/Virginia Mayo, Pool


Πακέτα μυστικών εγγράφων που παραδόθηκαν στους Γερμανούς βουλευτές δείχνουν μεταξύ άλλων ότι ακόμα κι εάν η Ελλάδα συμμορφωθεί με όλες τις έξωθεν απαιτήσεις, το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο, ενώ η επενδυτική χρηματοδότηση των 35 δισ. που υποσχέθηκε ο Ζ.Κ.Γιούνκερ και το Βερολίνο είναι απλώς... ΕΣΠΑ!