Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ο ηγέτης των Ακροδεξιών ΑΝΕΛ αποκαλύφθηκε- Ο Στρατός ως Δύναμη Καταστολής!

Image
Επικίνδυνες δηλώσεις που αποκαλύπτουν μια αυταρχική πολιτική, παρουσία του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργού Α.Τσίπρα που δεν αντέδρασε!
Το λέμε τόσο καιρό και οι αποδείξεις είναι πλέον πολλές. Από την κάλυψη τω ν ακροδεξιών ΟΥΚάδων μέχρι το μιλιταριστικό Πάσχα των Ελλήνων, από τις γιορτές της μισαλλοδοξίας στη Φλώρινα μέχρι τις ομιλίες του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου που κάνει λόγο για συνέχεια της εξωτερικής και εσωτερικής απειλής και της ανάγκης αναβάθμισης του πολέμου κατά της τρομοκρατίας.
Μέχρι τώρα όμως η μπάλα πετάγονταν στην εξέδρα.

Μια απάντηση στον Επίτιμο ΑΓΕΣ Τσέλιο από το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ImageΟ Επίτιμος ΑΓΕΣ Τσέλιος, δημοσιοποίησε μια επιστολή κάλεσμα να ψηφίσουμε «ΝΑΙ», που θυμίζει τα παιχνίδια που παίζουν τα εγγόνια του: «πάρ' τα όλα» και «μονά ζυγά δικά του…».
Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Τσέλιος, που πρέπει αν επισημάνουμε και εμείς ότι την περίοδο της θητείας του δεν είχε επιλέξει ποτέ να μιλήσει δημόσια, προσπαθεί να βάλει στο ίδιο καλάθι τον εθνικισμό, το μιλιταρισμό, τα πατροπαράδοτα αντιδραστικά θέσφατα, το πελατειακό κράτος και τα προνόμια των ανώτατων στρατιωτικών, τις πολεμικές δαπάνες, με τα νέα Μνημόνια.
Από την επιστολή του αξίζει να δούμε το λέει και τι υπονοεί:

Κλέων Γρηγοριάδης: Ο ηθοποιός ξεφτίλισε το MEGA on air και η Σαράφογλου τον έκλεισε! (vid)

Κλέων Γρηγοριάδης: Ο ηθοποιός ξεφτίλισε το MEGA on air και η Σαράφογλου τον έκλεισε! (vid)
«Στον αέρα» του τηλεοπτικού σταθμού MEGA παρενέβη τηλεφωνικά ο ηθοποιός, Κλέων Γρηγοριάδης και φρόντισε να βάλει στη θέση τους όλα τα ΜΜΕ της διαπλοκής για την επιχείρηση εκφοβισμού των Ελλήνων και την προπαγάνδα τους που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής (05/07/2015).
Ο δημοφιλής ηθοποιός είναι μεταξύ των 200 ατόμων από το χώρο του πολιτισμού, οι οποίοι τάσσονται υπέρ του «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα.

Κατάταξη στο Στρατό Ξηράς - Τροποποίηση Διαταγής


ImageΤροποποίηση Διαταγής που αφορά την Κατάταξη στο Στρατό Ξηράς με την 2015 Δ΄ ΕΣΣΟ λόγω της προκηρύξεως του δημοψηφίσματος την Κυριακή 05 Ιουλίου. Η ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρει: 
1. Λόγω της προκηρύξεως του δημοψηφίσματος την Κυριακή 05 Ιουλίου 2015, και προς διευκόλυνση της ασκήσεως του εκλογικού δικαιώματος των στρατευσίμων που προέρχονται από αναβολές υγείας και υποχρεούνται να καταταγούν με την 2015 Δ΄ ΕΣΣΟ, εξεδόθη τροποποιητική, όσον αφορά στις ημερομηνίες κατατάξεως, εγκύκλιος διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με την οποία οι στρατεύσιμοι της 2015 Δ΄ΕΣΣΟ που προέρχονται από αναβολές υγείας προσκαλούνται να καταταγούν στον Στρατό Ξηράς, την Τετάρτη 08 και Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015 αντί την Τετάρτη 01 και Πέμπτη 02 Ιουλίου 2015.

Ρωσία: Συγκρουσιακή η νέα στρατιωτική στρατηγική των ΗΠΑ

Image
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι η νέα στρατιωτική στρατηγική των ΗΠΑ είναι συγκρουσιακή και δεν θα βοηθήσει στην βελτίωση των σχέσεων με την Μόσχα.
Σύμφωνα με τη νέα στρατηγική των ΗΠΑ, η οποία ανακοινώθηκε αυτήν την εβδομάδα από το Πεντάγωνο, η Ρωσία έχει επανειλημμένως δείξει ότι δεν σέβεται την εθνική κυριαρχία των γειτονικών της χωρών και ότι είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε χρήση βίας για να επιτύχει τους σκοπούς της.

Ο μύθος της Ευρώπης των λαών

Υστέρα από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου τυπικός νικητής αναδείχτηκε η αντιφασιστική συμμαχία των Δυτικών καπιταλιστικών κρατών με την ΕΣΣΔ. Μα τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Ουσιαστικός νικητής ήταν δυο δυνάμεις που στάθηκαν ικανές να επηρεάσουν τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο: οι ΗΠΑ υπερτριπλασιάζοντας τη βιομηχανική παραγωγή της και η κατεστραμμένη ΕΣΣΔ. Άρα όσο αφορά τον καπιταλιστικό κόσμο τις πρωτοβουλίες στις διεθνής σχέσεις δεν μπορούσε να τις έχει άλλος. Μα ταυτόχρονα δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ανταγωνιστική φύση του καπιταλισμού, ανάμεσα στα διάφορα τμήματα του κεφαλαίου που αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την ύπαρξη του συστήματος. Έτσι τις εξελίξεις που οδήγησαν στην ένωση της Ευρώπης πρέπει να τις δούμε μέσα και από αυτόν τον ανταγωνισμό.

Α, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ "ΝΑΙ"-ΘΕΛΟΥΝ ΕΥΡΩΠΗ!!!

Πολίτες αγανακτούν με την προπαγάνδα των ΜΜΕ – Video

mega

Ο πόλεμος εναντίον μας μαίνεται ακόμα


Η επιχείρηση τρομοκράτησης καλά κρατεί, όχι μόνο από την μέρα προκήρυξης του δημοψηφίσματος αλλά τα τελευταία χρόνια. Εργαζόμενοι και νεολαία, το κομμάτι της κοινωνίας που έχει οδηγηθεί στο περιθώριο από την κρίση βιώνουν καιρό τώρα την ολοένα και εντεινόμενη επίθεση σε βάρος των αναγκών τους σε σημείο που φτάνει αυτό της φυσικής εξόντωσης. Οι τελευταίες μέρες κινούνται στο ίδιο μοτίβο αλλά σαφώς αναβαθμισμένα. Τώρα πια που τα χρόνια του μνημονίου ξεπερνούν τα 5 έρχεται η τεράστια πρεμιέρα ενός ακόμα σκληρότερου ταξικού πολέμου, με capital controls, εργοδοτική τρομοκρατία που ποικίλει από τις απειλές για να κατέβουν οι εργαζόμενοι στις πορείες στήριξης του «Ναι», καθυστέρηση πληρωμών μέχρι νεωτέρας αλλά φτάνουν και ως τις απειλές απολύσεων σε περίπτωση που κάποιος ψηφίσει «Όχι».

Οι Φαντάροι Αγωνίζονται και λένε ΟΧΙ ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια

View in full sizeΤο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τους συναδέλφους φαντάρους να στηρίξουν με την παρουσία τους όλες τις εργατικές κινητοποιήσεις ενάντια στα παλιά και νέα Μνημόνια, να αντισταθούν με κάθε τρόπο στην ένταση της εργασιακής μας εκμετάλλευσης που κλιμακώνει με πρωτόγνωρο τρόπο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους  και να εντείνουν την καθημερινή συνδικαλιστική πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Με Κίνημα Μαζικό Ενάντια σε Πόλεμο, Εθνικισμό, Ρατσισμό και Φασισμό.
ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ 50 ΜΟΝΑΔΕΣ

Η Εκκλησία του Κέρδους, της Φοροαπαλλαγής και των Επενδύσεων λέει ΝΑΙ! Ας θυμηθούμε τα έργα του...


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ 
ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ 
ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και απευθύνει μήνυμα ενότητας προς όλους: 
«Στα παιδιά μας οφείλουμε να εγγυηθούμε μία Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου. Μία Ελλάδα που θα προχωρά με αυτοπεποίθηση και σιγουριά μπροστά, σάρκα από τη σάρκα του στενού πυρήνα της κοινής ευρωπαϊκής μας οικογένειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος. Για να τονίσει περαιτέρω τα εξής: «Ας μην διακινδυνεύσουμε κατακτήσεις που με μόχθο οι οραματιστές αυτού του τόπου κέρδισαν. Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο».

Ο Μεσαίωνας δεν θα έρθει γιατί ήδη τον βιώνουμε

Μεσαιωνας1Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη
 Μία γρήγορη σύγκριση, χωρίς καμία δόση υπερβολής, της κατάστασης που βιώνουμε με αυτή που βίωναν οι άνθρωποι την εποχή των ιπποτών και των βασιλιάδων, μάς οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο «Μεσαίωνας» έχει ήδη επιστρέψει σε ολόκληρη την Ευρώπη με διαφορετική αμφίεση σε διαφορετικό σκηνικό.
Τότε, όλη η ακίνητη περιουσία μιας χώρας και οι ζωές των ανθρώπων ήταν στην κατοχή των βασιλιάδων.
Οι άνθρωποι πλήρωναν φόρο για να έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν, να ζουν στις καλύβες τους και να καλλιεργούν τη γη που ανήκε στο βασιλιά δίνοντας τη σοδειά σ’ εκείνον και κρατώντας για τους ίδιους τα ελάχιστα για να μπορούν να επιβιώνουν.

Τι άδειες δικαιούνται οι φαντάροι για να ψηφίσουν στο Δημοψήφισμα

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι συνάδελφοι μπορούν να φύγουν το Σαββάτο το πρωί και να επιστρέψουν στη μονάδα που υπηρετούν την Τετάρτη το πρωί, μετά τις εκλογές
Τεράστιο πρόβλημα με την εκλογική τους άδεια αντιμετωπίζουν οι φαντάροι της παραμεθορίου.
Ουσιαστικά συχνά τα στελέχη στο Α’ Γραφείο των ακριτικών μονάδων της παραμεθορίου κοροϊδεύουν και αδικούν τους φαντάρους λέγοντας τους απίστευτα πράγματα. Αυτά έκαναν τα στελέχη στις εκλογές του Ιανουαρίου, αυτά επαναλαμβάνουν και τώρα εν όψει Δημοψηφίσματος.

Οι επιχειρήσεις της Τουρκίας εντός Συρίας έχουν αρχίσει

Image
Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Πολεμικές επιχειρήσεις μπορεί να ετοιμάζει στην Συρία η Τουρκία ωστόσο αντίστοιχες, μικρής ή μικρο-μεσαίας κλίμακας δραστηρίοτητες ''σέρνονται'' από καιρού εις καιρό και στο εσωτερικό της χώρας, έστω και αν λίγες βγαίνουν στην επιφάνεια και δημοσιοποιούνται : Μια από αυτές ανακοίνωσε χθες το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας και σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν επισήμως τουρκικά F-16 εξαπέλυσαν επίθεση στις θέσεις του ΡΚΚ ως απάντηση στις επιθέσεις της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ στην περιοχή Daglica (Νταγλίτσα) του Hakkari (Χακιάρι). 
Η εφημερίδα Cumhuriyet γράφει ότι η επίθεση αυτή ήταν η πρώτη στις θέσεις του ΡΚΚ από το 2013 και προσθέτει ότι με αυτή διακυβεύεται η εκεχειρία που έχει ανακοινώσει το ΡΚΚ. Ωστόσο  η επισήμανση της εφημερίδας δεν είναι ακριβής καθώς σύμφωνα με άλλα, παλιότερα δημοσιεύματα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τον Οκτώβριο του 2014 η πρώτη επιχείρηση του τουρκικού στρατού κατά των Κούρδων τα τελευταία δύο χρόνια έγινε τότε.

Τα "τούβλα", ο Μητσοτάκης και ο Αλαφούζος (Βίντεο)

 Επειδή ακούσαμε και τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να συστρατεύεται, με δηλώσεις του, στο μέτωπο που έχει φτιαχτεί υπέρ του «ΝΑΙ», με επικεφαλείς αυτού του αγώνα τους υπαλλήλους που σιτίζονται από το ταμείο του Αλαφούζου, εκτιμήσαμε ότι είναι ιδανική στιγμή να παραθέσουμε ένα βίντεο απ’ το πρόσφατο παρελθόν
Τα θεμέλια της  Αλαφουζέικης δυναστείας τα έβαλε ο Αριστείδης Αλαφούζος. Αυτός ο καπιταλιστής –αν δεν κάνουμε λάθος- είναι ο μόνος πλουτοκράτης που κατέθεσε ένορκα ότι λάδωνε με εκατομμύρια τον τότε πρωθυπουργό Μητσοτάκη, για να πηγαίνουν πρίμα οι μπίζνες του. Ηταν μια παραδοχή που σε οποιοδήποτε κράτος του λεγόμενου δυτικού κόσμου θα προκαλούσε την επέμβαση του εισαγγελέα και οπωσδήποτε θα προκαλούσε σάλο στον πολιτικό κόσμο. Εδώ δεν συνέβη απολύτως τίποτα. 

Μέρες του '41: Οι τηλε-γκεσταμπίτες «αλωνίζουν» κι οι Συριζαίοι χαχανίζουν…

«Η βία, που στραγγαλίζει τη χώρα μου, μ' έμαθε πολλά. Ανάμεσα σ' αυτά και την αξία της άρνησης στην υποταγή».
Γ. Α. Μαγκάκης: «Γράμμα από τη φυλακή για τους Ευρωπαίους» (εκδ. «Ίκαρος», 1974). 
Πανστρατιά καθαρμάτων«Γκεσταμπίτικη» κατρακύλα χωρίς τελειωμό!
Την ώρα που η χώρα δέχεται ξεκάθαρη έξωθεν επέμβαση με βίαια μέσα, τα πάνελ ξεσαλώνουν υπέρ των δυνάμεων επέμβασης, "καταδιώκοντας" κάθε αντιφρονούντα.

Τα ελληνικά ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία θεσμών και προπαγάνδας στο «Ναι»


Του Αδάμ Γιαννίκου
Μαύρες μέρες ζει η δημοκρατία στην Ελλάδα με τα ιδιωτικά ΜΜΕ να δίνουν τον νυν υπέρ πάντων αγώνα υπέρ της παλινόρθωσης του μνημονιακού καθεστώτος και της ολοκληρωτικής συντριβής κάθε φωνής αντίστασης στη χώρα.
Το επικοινωνιακό μπαράζ, που επιχειρείται από το Σάββατο και κορυφώνεται όσο πλησιάζει η Κυριακή του δημοψηφίσματος, κάνει τις οργουελικές δυστοπίες να φαντάζουν με παιδικό παραμύθι. Ιδιωτικά κανάλια και εφημερίδες, που πρωτοστάτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στην επιβολή μέσω των μνημονίων των συμφερόντων τραπεζών και εργολάβων, προχωρούν σήμερα σε θηριώδη προπαγάνδα, που κάνει τον οποιοδήποτε αντικειμενικό παρατηρητή να αναρωτιέται αν αξίζει πλέον οτιδήποτε η δημοσίευση, που «είναι η ψυχή της δικαιοσύνης», στη χώρα μας.

Εργαζόμενοι σε πολλούς σημαντικούς τομείς και επιχειρήσεις της Γερμανίας καλούν τους Έλληνες να μη λυγίσουν στις πιέσεις,

Με ανοιχτή επιστολή τους οι εργαζόμενοι σε πολλούς σημαντικούς τομείς και επιχειρήσεις της Γερμανίας καλούν τους Έλληνες να μη λυγίσουν στις πιέσεις, να μην εντυπωσιαστούν από τις απειλές των γερμανών πολιτικών και να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στους εκβιασμούς Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Λένε: “Πείτε ΟΧΙ στη συνέχιση της κοινωνικής αποδόμησης”

Ολόκληρο το μήνυμα αλληλεγγύης τους έχει ως εξής:

η Μαρία Σπυράκη του MEGA των εργολάβων να ζητήσει συγγνώμη στον συνταξιούχο!

- Μαρία Σπυράκη: "Η κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη από τους ηλικιωμένους στις ουρές των ΑΤΜ"

Μαζική η παράσταση στο ΣΕΒ. Όχι στην τρομοκρατία

Δείτε εδώ φωτογραφίες από την σημερινή παράσταση στα γραφεία του ΣΕΒ

Μαζική παράσταση στα γραφεία του ΣΕΒ πραγματοποίησαν εργαζόμενοι και ταξικοί συνδικαλιστές την Τετάρτη 1/7, μετά από κάλεσμα των Εργατικών Σχημάτων-Παρεμβάσεων-Κινήσεων, καταγγέλλοντας την εργοδοτική τρομοκρατία, τους εκβιασμούς και τις πιέσεις με τα λοκ-άουτ, τις αναγκαστικές άδειες και τη μη καταβολή μισθών σε πάρα πολλές επιχειρήσεις.
Λίγο μετά τις 6.00, οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν πανό μπροστά στην είσοδο του κτιρίου του ΣΕΒ. Πανό των εργατικών σχημάτων-κινήσεων και πανό της Ένωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας, απέκλεισαν το κτίριο για πάνω από 1 ώρα.

Ποιες επιχειρήσεις εκβιάζουν τους εργαζόμενους τους για το δημοψήφισμα

cebbcebfcf85cebaceb5cf84ceb1Δεκάδες είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις που εκβιάζουν τους εργαζόμενούς τους, δημιουργώντας ένα κλίμα τρομοκρατίας ώστε να αποφευχθεί η μαζική ανυπακοή στα μέτρα που θέλουν να επιβάλουν οι θεσμοί καθώς και να αποσπάσουν μια θετική ψήφο στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη»: Αντιμέτωποι με υποχρεωτικές άδειες βρίσκονται οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις στον κλάδο των Εμφιαλωμένων Ποτών, με τους εργοδότες να επικαλούνται τη μείωση των παραγγελιών.

Greeks, don’t give in to the EU’s austerity ultimatum

Anti-austerity rally in Athens
Μερικά από τα πιο λαμπρά μυαλά της παγκόσμιας διανόησης μας καλούνε να μην υποχωρήσουμε στο τελεσίγραφο των δανειστών.
Over the past five years, the EU and the IMF have imposed unprecedented austerity on Greece. It has failed badly. The economy has shrunk by 26%, unemployment has risen to 27%, youth unemployment to 60% and the debt-to-GDP ratio jumped from 120% to 180%. The economic catastrophe has led to a humanitarian crisis, with more than 3 million people on or below the poverty line (The moral crusade against Greece must be opposed, Opinion, 29 June).

BREAKING: Κούρεμα καταθέσεων ήθελε η Γερμανία σύμφωνα με αποκάλυψη του Wikileaks

Όπως είχαμε ενημερώσει από νωρίς το απόγευμα σήμερα το Wikileaks θα κάνει δημοσιεύσεις που αφορούν την Ελλάδα. Δείτε σε αυτό το άρθρο τις σημαντικότερες αποκαλύψεις
21:28
Τι ήθελε η Μέρκελ
Όπως αναφέρουν τα έγγραφα της NSA, η ανησυχία της γερμανίδας καγκελαρίου ήταν ότι η Αθήνα δεν θα κατάφερνε να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, ακόμα και με ένα επιπλέον κούρεμα, από τη στιγμή που δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί το υπόλοιπο χρέος της. 

Βγάλανε τον Αποστάτη να μας πει να δουλεύουμε για 300 ευρώ, με 1,5 εκατ. ανέργους!

Αναζήτησα μια παλιότερη ανάρτηση γιατι θελη συνεχίσω με τον Κυριάκο και πάντα στη γραμμή της Ζωής...
Απ’ όλα τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επέλεξαν τον Μητσοτάκη να μιλήσει για οικογενειοκρατία. Μα τον Μητσοτάκη; Ο Jo Di Graphics απαντά:

Δείτε VIDEO από την διαμαρτυρία των υποστηρικτών του "όχι" έξω από εκδήλωση της πρωτοβουλίας του "ναι"

Η θεσσαλονικη σημερα εδωσε την δικη της μαζικη και μαχητικη απαντηση στην εκστρατεια εκφοβισμου του λαου. Χιλιαδες λαου διαδηλωσαν στην πολη και οταν συμπτωματικα συναντηθηκαν με τους ελαχιστους υποστηρικτες του ΝΑΙ εδωσαν την απαντηση που επρεπε στους συγχρονους δοσιλογους. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΑΣ, ΜΕ 400 ΕΥΡΩ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ