Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση, ανάρτηση πανό στο κτήριο της ΓΣΕΕ (φωτο)


Κινητοποίηση στό κτήριο της ΓΣΕΕ πραγματοποίησαν το απόγευμα, δεκάδες συνδικαλιστές και αγωνιστές του εργατικού κινήματος, μέλη των εργατικών σχημάτων – κινήσεων – παρεμβάσεων.
Η πρωτοβουλία αυτή, αποτελεί μια απάντηση στην απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ να ταχθεί με την πλευρά του «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακή, μαζί με τις οργανώσεις των καπιταλιστών, τους εργοδότες και το μαύρο μέτωπο ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/7 στις 22.00 μ.μ. ΕΚΠΟΜΠΗ του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στην ERTOPEN.COM

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για ακόμη ένα βράδυ φιλοξενείται στην ERTOPEN.COM
Στη παρέμβαση μας αυτή θα σας μιλήσουμε για ένα Πραξικόπημα.
Επίσης, στη παρέμβαση μας αυτή θα σας μιλήσουμε για ένα Δημοψήφισμα.
Δηλαδή, θα σας μιλήσουμε φίλοι ακροατές για τις κοινές μας αγωνίες, τα κοινά μας δικαιώματα.
Θα σας μιλήσουμε για την ανάγκη οργάνωσης Κοινών αγώνων ενάντια στα Παλιά και Νέα Μνημόνια.
Και στην ανάγκη οργάνωσης κοινών αγώνων, στην ανάπτυξη ενός Μαζικού και Μαχητικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΒΙΝΤΕΟ-ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ! ΑΝΘΙΜΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΩΝ ΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΤΑ ΓΙΟΥΧΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ…


Θεσσαλονικεύς: » Πόσα παίρνεις ; 
πόσο κάνει αυτό που φοράς ;
 » Άνθιμος: » ψεύτικο είναι , τίποτα δεν κάνει » !!!

Μαθήματα δημοκρατίας από τη ΝΔ που συνεργάστηκε με τους ΝΑΖΙ και κατέβασε τον Στρατό εναντίον διαδηλωτών

Πραγματικά δεν έχει πάτο η Υποκρισία και η επιλεκτική ευαισθησία του ακροδεξιού κόμματος του Σαμαρά.
Απαντώντας στις επικίνδυνες δηλώσεις του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου ότι «ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό», που αποκαλύπτουν μια αυταρχική πολιτική, ο Συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της ΝΔ, Κώστας Τασούλας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του:
«Στις δημοκρατίες ο Στρατός εγγυάται τα σύνορα της χώρας από εξωτερικές απειλές. Την ασφάλεια στο εσωτερικό την εξασφαλίζει η Αστυνομία. Αυτό που ακούστηκε είναι προσβολή κατά του στρατεύματος δια στόματος του ίδιου του Υπουργού Εθνικής Αμύνης», τονίζει ο κ. Τασούλας και σημειώνει: Η πολιτική του κολιγιά με το ΣΥΡΙΖΑ τον μετέτρεψε σε οπαδό σοβιετικού τύπου καθεστώτων, όπου πράγματι ο Στρατός ελέγχει την εσωτερική ασφάλεια. Ο Πρωθυπουργός, για να μην αντιδράσει, προφανώς συμφωνεί! Πρόκειται για βάναυση αντιδημοκρατική ομολογία στον αέρα!

Αυτές τις ουρές δημιούργησαν τα ΝΑΙ του Στρατιωτικού Κατεστημένου-ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ λένε οι Φαντάροι

Ουρές για ένα σάντουιτς

Ουρές για ένα σάντουιτς
Στην ουρά περιμένουν πολίτες στη Θεσσαλονίκη για να πάρουν δωρεάν ένα σάντουιτς.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μετά το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή του ελέγχου κεφαλαίων αποφάσισε να δίνει κάθε μέρα για τρεις ώρες δωρεάν σάντουιτς για να στηρίξει τους συμπολίτες του αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Να θυμίσουμε στον πρώην ΑΓΕΣ Μανωλά μερικά από τα έργα του; Μερικά από τα "ΝΑΙ" που έλεγε στις κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-;

Είπε λοιπόν και ο πρώην ΑΓΕΣ Μανωλάς να σταματήσει να χαίρεται την συνταξούλα τους και να αναλάβει και αυτός να μας σώσει.

Ή καλύτερα να συμβάλλει και αυτός στη μεγάλη "εθνική προσπάθεια" των Μπόμπολα-Αλαφούζου-Βαρδινογιάννη-Λάτση κλπ., των Μητσοτάκη-Σημίτη-Σαμαρά-Βενιζέλου-Παπανδρέου-Καραμανλή και λοιπών για να μην κάνουμε λάθος... Και Ψηφίσουμε "ΟΧΙ"!
Πρέπει να πούμε, όπως έκανε πάντα ο πρώην ΑΓΕΣ Μανωλάς, "ΝΑΙ"!
Ναι στα Μνημόνια, τους φόρους, σε μισθούς-συντάξεις 300 ευρώ, να γίνουμε Όλοι και για Πάντα Δούλοι και Μετανάστες.
Όχι όλοι... Γιατί τα Μνημόνια που υπερασπίζεται ο ΑΓΕΣ Μανωλάς διατηρούν και αυξάνουν τις φοροαπαλλαγές των πλουσίων και τα κέρδη τους.
Ας θυμιθούμε όμως μερικά από τα Μεγάλα ΝΑΙ του πρώην ΑΓΕΣ Μανωλά!   

Δημοψήφισμα 2015: Που θα ψηφίσουν οι ένστολοι


Οδηγίες για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των ένστολων παρέχει εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση προς τους αρμόδιους φορείς (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, ΕΛΑΣ. Λ.Σ., Π.Σ.).
Ειδικότερα, οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στο Λιμενικό Σώμα, καθώς και το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, που υπηρετούν σε τόπο διαφορετικό απ' αυτόν στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, ψηφίζουν στο δημοψήφισμα στον τόπο όπου υπηρετούν, μετά από εγγραφή τους σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Με άδεια Στουρνάρα; Ο "ναι" πολιτικός παράγοντας του Ηρακλείου μετέφερε με κλειστές τράπεζες 1 εκατ. € στο εξωτερικό!

λεφτα χρηματα 50 euro ευρω 50euro  50ευρα
Η καταγγελία που παρουσιάζουμε είναι εξαιρετικά σημαντική και απολύτως διασταυρωμένη: πολιτικός παράγοντας του Ηρακλείου από το λόμπι του "ναι στα μνημόνια" κι από τους επικεφαλής των ανάλογων διαδηλώσεων, κι ενώ οι τράπεζες ήταν κλειστές, σήκωσε πριν από λίγα 24ωρα, από μεγάλη τράπεζα της πόλης ποσό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ! Λίγο νωρίτερα, προφανώς, είχε ρίξει το δάκρυ του για τους συνταξιούχους στις ουρές των ΑΤΜ που ξεροσταλιάζουν για 60 ευρώ...

Ψηφίζει ΝΑΙ στα πιο άγρια Μνημόνια το στρατιωτικό κατεστημένο που ελέγχουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Image
ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ 
ΚΑΙ ΤΟ 
ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ 
ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ 
ΟΧΙ ΔΑΓΚΩΤΟ
Με συστηματικό τρόπο ενεργοποίησαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ολόκληρο το δυναμικό του στρατιωτικού κατεστημένου που ελέγχουν. Εκτός από σχετικές ανακοινώσεις που δημοσιοποίησαν οι αντιδραστικές Ενώσεις αποστράτων, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η τοποθέτηση των Αρχηγών Επιτελείων.
Και το λέμε αυτό για τους εξής λόγους:
1.       Ενώ σήμερα συμφωνούν στην άμεση λήψη σκληρών Μνημονιακών και ταξικών μέτρων, ουσιαστικά ούτε χθες ούτε σήμερα, έκαναν το παραμικρό για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, έφεδρο και μόνιμο, που στενάζει από τις περικοπές μισθών-συντάξεων και κοινωνικών παροχών, τους δυσβάστακτους φόρους. 

Και το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στη Μαζική, μαχητική πορεία στα γραφεία της ΕΕ με καταστολή και χημικά (Βίντεο-φώτο)  στη μαζική, μαχητική πορεία στα γραφεία της ΕΕ με καταστολή και χημικά (Βίντεο-φώτο)


Πολύ μαζική συγκέντρωση για το ΟΧΙ της ΡΗΞΗΣ, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2/7 στα Προπύλαια έπειτα από κάλεσμα οργανώσεων της ανατρεπτικής αριστεράς. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με πανό φοιτητικοί σύλλογοι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΜΑΡΣ, το Δίκτυο Ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος, το «Κίνημα Δεν Πληρώνω», η ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, συνελεύσεις και συλλογικότητες της εργατικής αυτονομίας, ο Σύλλογος μαρξιστικής σκέψης «Γ. Κορδάτος,» η συνέλευση αναρχικών και κομμουνιστών για την κοινωνική απελευθέρωση, η ΟΚΔΕ κ.ά.

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ‏

ΟΧΙ
- ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ
- ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΑΠΟ Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
- ΣΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΜΕ
-       ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥΣ 
 Όλους τους μήνες μετά τις εκλογές η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πληρώνει τις δόσεις των δανείων σε ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ, κερδοσκοπικά επενδυτικά κεφάλαια και διαπραγματεύεται για νέα συμφωνία με την τρόικα. Αποτέλεσμα είναι οι πληρωμές σε αυτούς να φτάνουν τα 8 δισ. € (όσο το άθροισμα του ετήσιου προϋπολογισμού 2015 των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας) και να ζητούν όλο και σκληρότερα νέα αντιλαϊκά μέτρα (αύξηση ΦΠΑ, μείωση μισθών, συντάξεων, να δουλεύουμε -όσοι έχουμε δουλειά- μέχρι τα 67, μονιμοποίηση ΕΝΦΙΑ, ιδιωτικοποιήσεις κ.α.). 

Σαρωτική ρύθμιση ασφαλιστικού στρατιωτικών και "έκπτωση" εξαγοράς των "πλασματικών" χρόνων

Image
Τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών περί «Ρύθμισης συνταξιοδοτικών θεμάτων του δημοσίου και άλλες διατάξεις» προώθησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος. 
Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις της τροπολογίας: 
- Προωθείται ρύθμιση προκειμένου να εξομαλυνθεί ο χρόνος συνταξιοδότησης για όσους κατατάχθηκαν στις ΕΔ από το έτος 1990 και μετά, ώστε να αποκατασταθεί η βίαιη προσαρμογή που επέβαλε ο μνημονιακός Νόμος 3865/2010, αυξάνοντας σημαντικά τα απαραίτητα χρόνια υπηρεσίας που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί συνταξιοδοτικό δικαίωμα, χωρίς να υπάρχει μέριμνα για ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς.

Πίσω από τις κάμερες

 Άφαντος παραμένει ο νόμος, τον οποίο εδώ και μήνες έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για τη δημοπράτηση και την αδειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Το ζήτημα είναι εξαιρετικά ακανθώδες και επίσης είναι αποκαλυπτικό του πού ακριβώς υπάρχει εδραιωμένη, έστω και εξωθεσμική, εξουσία. Για να αντιληφθούμε τη δύναμη των θεσμικών και εξωθεσμικών κέντρων εξουσίας, αξίζει να αναφέρουμε πως οι καναλάρχες προσέφυγαν στα δικαστήρια εναντίον των προστίμων ύψους 24 εκατ. ευρώ τα οποία είχαν επιβληθεί από το ΣΔΟΕ για τη χρήση των συχνοτήτων κατά την περίοδο 2011-2014.
 Για τυπικούς λόγους το δικαστήριο έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα καθώς υπήρξε παρατυπία στην χρονική περίοδο της προθεσμίας στην οποία το ΣΔΟΕ έπρεπε να βεβαιώσει τα πρόστιμα. 

Η ΕΡΤ3 επαναλειτουργεί, αλλά χωρίς τα χαρακτηριστικά του δίχρονου αγώνα εργαζομένων και αλληλέγγυων


Τα τελευταία δύο χρόνια οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3 έδωσαν έναν σκληρό αγώνα αξιοπρέπειας, αντίστασης, αλληλεγγύης, διεκδίκησης, δημοκρατίας και ακηδεμόνευτης ενημέρωσης.
Ο αγώνας αυτός πλαισιώθηκε από τη δυναμική κινημάτων και συλλογικοτήτων που με αλληλέγγυους πολίτες, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, δημιούργησαν νέους δρόμους και περάσματα προς τη λειτουργία μιας αυτοδιαχειριζόμενης ραδιοτηλεόρασης και την παραγωγή μιας ενημέρωσης από τα κάτω. Στο ίδιο μήκος κύματος με τους ίδιους τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και ακολουθώντας τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους και τις αρχές που αυτοί διακήρυξαν όλο το προηγούμενο διάστημα, κυρίως με το κείμενο "Ποια ΕΡΤ θέλουμε".

Ψήφισε ΝΑΙ για να έρθει ο Καμίνης να εφαρμόσει την πολιτική του Σαμαρά και του Βορίδη!

Ανοιχτό γράμμα στον Πύρρο Δήμα

Του  Niko Ago
Φίλε Πύρρο,
Διάβασα την ανάρτησή σου στο facebook, με την οποία έκανες γνωστό ότι σε αποκαλούν «προδότη» και ότι σου ζητάνε «να μη μιλάς επειδή είσαι Αλβανός». Και εξοργίστηκα. Εξοργίστηκα εγώ ο Αλβανός, που σε γνώρισα στην Αλβανία ως Αλβανό, νέο αθλητή ακόμα, αλλά που πανηγύρισα με την ψυχή μου, όλες σου τις μεγάλες επιτυχίες, που κατέκτησες ως Έλληνας. 

Σύνδεσμοι ΠΑΟΚ: «Γι' αυτό ψηφίζουμε ΟΧΙ»

Τους λόγους που θα ψηφίσουν "ΟΧΙ" στο Κυριακάτικο δημοψήφισμα, ανέλυσαν με κοινή τους ανακοίνωση αρκετοί σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ.
Με κοινή τους ανακοίνωση 18 συνολικά σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ, πήραν θέση αναφορικά με τη θέση που θα κρατήσουν στο Κυριακάτικο δημοψήφισμα.
Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν:

Χορηγούμενες διαφημίσεις στο facebook για το "ΝΑΙ"

Πανικός γίνεται στα timelines του facebook με πληρωμένες διαφημίσεις υπέρ του "ΝΑΙ" στο δολοφονικό μνημόνιο που θέλουν να φορτώσουν οι δανειστές στις πλάτες μας.

Με λίγα λόγια πέφτει χρήμα, παντού και με κάθε τρόπο, από εταιρείες, κόμματα, πολιτικούς, μέσα ενημέρωσης και διάφορα «δίκτυα» για να πειστεί ο ελληνικός λαός να αυτοκτονήσει.
Ακολουθούν μόνο μερικές από αυτές τις χορηγούμενες διαφημίσεις που σώσαμε σήμερα.

Κόλαφος η έκθεση του ΔΝΤ: Μόνη λύση για την Ελλάδα η μείωση του χρέους Πέφτουν οι μάσκες


Το βαθύ χάσμα των πιστωτών για την Ελλάδα επιβεβαιώνεται με τον πιο επίσημο τρόπο στην, επίμαχη, έκθεση του ΔΝΤ για τη (μη) βιωσιμότητα του χρέους που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα το απόγευμα.
Σύμφωνα με την έκθεση το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, χρειάζεται «μεγάλης κλίμακας ελάφρυνση», ενώ παράλληλα η χώρα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο 50 δις για την επόμενη τριετία. Στην πραγματικότητα, δε, το πακέτο αυτό φθάνει τουλάχιστον στα 60 δις, καθώς στην έκθεση υπολογίζονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες από τον Οκτώβριο του 2015 έως το 2018 και δεν λαμβάνονται υπ' όψιν οι πρόσθετες ανάγκες της Ελλάδας, περίπου 10 δις, από σήμερα έως το φθινόπωρο.

Ρόμπα οι "Μένουμε Ευρώπη".Σύντροφοι τους προέτρεψαν να αναρτήσουν πανό "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ"


Στις 2/7, στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, ομάδα συντρόφων/ισσων πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην φιέστα "ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ".
Από το indymedia

Στις 2/7, στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, ομάδα συντρόφων/ισσων πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην φιέστα "ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ". Παρεισφρήσαμε στην συγκέντρωση τους με την ανάλογη γιάπικη αμφίεση και με περίσσιο δόλο "προτρέψαμε" τους παρευρισκόμενους να κρατήσουνε πάνω από τα κεφάλια τους, πανό 10 μέτρων που έγραφε: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ (με μια ευρωπαική και μια ελληνική σημαία να καίγονται βλ. φωτο) Η δράση αυτη ξεπέρασε κάθε προσδοκία αφού μετά την αποχώρηση μας, το πανό έμεινε αναρτημένο για πάνω από 20 λεπτά και καταχειροκτροτήθηκε με πάθος από τα φιλοευρωπαικά ζόμπι

Εργατικό «ΟΧΙ» από σωματεία και ταξικά σχήματα

solidarity-31Δεκάδες σωματεία και συλλογικότητες καλούν τους εργαζόμενους να στηρίξουν ΟΧΙ αψηφώντας την τρομοκρατία της αστικής τάξης, της ΕΕ, των ΜΜΕ και των εργοδοτών. Κόντρα στην απόφαση της ξεπουλημένης ΓΣΕΕ που δεν εκπροσωπεί τα εργατικά συμφέροντα, αλλά είναι πιστός υπηρέτης του κεφαλαίου.
Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει τις πρακτικές της εργοδοσίας που επιδιώκει να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς και να εκβιάσει τους εργαζόμενους να ψηφίσουν ΝΑΙ το δημοψήφισμα της Κυριακής. Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους στις 5 Ιουλίου, να αντιτάξουμε με θάρρος το δικό μας «ΟΧΙ» έχοντας το νου μας τους αγώνες των εργαζομένων, όσους χτύπησε η ανεργία, όσους πήραν το δρόμο της ξενιτιάς, όσους μένουν ανασφάλιστοι, όσους συντρίβει η φτώχεια. Για την ταξική ανασυγκρότηση και την αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, για την άμεση ικανοποίηση των εργατικών αιτημάτων, για το μεγάλο «Ναι» στον δρόμο της συνειδητής ρήξης με το κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΔΝΤ.

Το ξέσπασμα της Διγενή στο facebook για το δημοψήφισμα της Κυριακής


Το ξέσπασμα της Διγενή στο facebook για το δημοψήφισμα της Κυριακής
Το ξέσπασμα της Διγενή στο facebook για το δημοψήφισμα της Κυριακής

Λίγο πριν το μεγάλο δημοψήφισμα της Κυριακής η Σεμίνα Διγενή, ένας άνθρωπος που χρόνια είναι μέσα στην τηλεόραση, ξεσπά για την προπαγάνδα των ΜΜΕ για το δημοψήφισμα της Κυριακής.
Η ίδια γράφει στην προσωπική της σελίδα facebook της: «Ήθελα να ήξερα όλα αυτά τα θλιβερά παπαγαλάκια των καναλιών όταν γυρίζουν σπίτι τους, δεν έχουν ένα γιο, μια κόρη, συζύγους, γονείς να τους φτύσουν; Είναι οικογενειακώς ξεπουλημένοι;»

ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Σας παραθέτω κάποια από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που διεξάγει η «Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου»!!!
Το 70,3% του χρέους αφορά μόνο τόκους.
Αυτό από μόνο του αποτελεί τον ορισμό του επαχθούς και επονείδιστου χρέους!!!
Άλλο στοιχείο σοκ, μέχρι το 1994 το δημόσιο χρέος είχε αποπληρωθεί ήδη 6,3 φορές πάνω από το αρχικό!!!
Ο συνταγματολόγος μάλιστα, Γιώργος Κασιμάτης, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του πως η συγκρότηση της Επιτροπής θα βοηθήσει ιδιαίτερα την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το Μνημόνιο.
Όταν το 1994 το χρέος ήταν 90 δισ. ευρώ, ο Ελληνικός λαός είχε πληρώσει γι' αυτό 575 δισ., δηλαδή 6,3 φορές πάνω από το αρχικό κεφάλαιο!!!