Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Οι Φαντάροι, τα Μνημόνια και η περιφρόνηση της κυβέρνησης στο «ΟΧΙ» του εργαζόμενου λαού μας

tsipras-kammenosΚαι οι συνάδελφοι φαντάροι στάθηκαν στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού μας και ψήφισαν στη μεγάλη τους πλειοψηφία «ΟΧΙ».
ΟΧΙ στους εκβιασμούς και στις απειλές των ευρωπαίων τρομοκρατών και των συνεργατών τους, τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τους επιχειρηματίες, τα διεφθαρμένα και διαπλεκόμενα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ.
ΟΧΙ είπαν οι συνάδελφοι φαντάροι και η πλειοψηφία του μόνιμου προσωπικού τους Στρατηγούς-μαλιστάκηδες και στις αντιδραστικές Ενώσεις Αποστράτων που μας κάλεσαν να ψηφίσουμε «ΝΑΙ» στις προτάσεις των δανειστών οι οποίοι απαιτούν 5000-6000 χιλιάδες απολύσεις ΕΠ.ΟΠ. και μόνιμου προσωπικού! Και ταυτόχρονα να μην αλλάξει τίποτε στον Στρατό….

το ΠΑΣΟΚ είναι Εδώ-να μας σώσει από τον αριστερό Γκρεμό


ΑΞΙΑ.....
Το  βιογραφικό της Φώφης Γεννηματά: θαυμάστε βιογραφικό! δεν έχει δουλέψει ΠΟΤΕ στη ζωή της!

Η Φώφη Γεννηματά, η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1987)....
Βουλευτική και κυβερνητική θητεία
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Β' Αθηνών (2015)

Σρεμπρένιτσα: "Πορεία Ειρήνης" προς τιμή των θυμάτων

Image
Περίπου εννέα χιλιάδες άνθρωποι ξεκίνησαν σήμερα την "Πορεία Ειρήνης Νεζούκ – Ποτοτσάρι 2015", το τριήμερο ταξίδι εκατό χιλιομέτρων που οργανώνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα θύματα της σφαγής της Σρεμπρένιτσα.

Η "Πορεία Ειρήνης" είναι μία από τις σημαντικότερες δράσεις των διοργανωτών των εκδηλώσεων μνήμης για τη Σρεμπρένιτσα και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και δήμαρχος της πόλης, Τσαμίλ Ντουράκοβιτς, τόνισε ότι η φετινή πορεία είναι η μαζικότερη μέχρι σήμερα.
Τον Ιούλιο του 1995, όπως αναφέρεται σε αποφάσεις του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), στη Σρεμπρένιτσα οι μονάδες του Στρατού της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας με επικεφαλής τον στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς, εκτέλεσαν 8.000 άμαχους Βόσνιους Μουσουλμάνους.

Είμαι Έλληνας δημοσιογράφος…

mme
Ήμουν Έλληνας δημοσιογράφος όταν η αστυνομία έστειλε στην εντατική τον φωτορεπόρτερ Μάριο Λώλο και τον δημοσιογράφο Μανώλη Κυπραίο. Αλλά δεν σε θυμάμαι εκεί.
Ήμουν Έλληνας δημοσιογράφος όταν συνέλαβαν τον Κώστας Βαξεβάνη γιατί αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ. Εσύ συνομιλούσες με τα μέλη της λίστας – αν δεν ήσουν και εσύ ένα από αυτά.
Ήμουν Έλληνας δημοσιογράφος όταν κάποιος που παρουσιάστηκε ως ο Μελισσανίδης (και δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι δεν ήταν) τηλεφώνησε στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο στο Unfollow και απείλησε να σκοτώσει αυτόν και όποιον βρισκόταν γύρω του. Ο Μελισσανίδης όμως ήταν φίλος του Σαμαρά και εσύ μιλούσες με τον δικηγόρο του, τον Φαήλο Κρανιδιώτη.

Αν καταλαβαίνω καλά,..

Γράφει η Αντωνία Λεγάκη
Από τη δευτερολογία Τσίπρα, σχετικά με το εάν επιθυμεί έξοδο από το ευρώ: "Την προηγούμενη εβδομάδα, όλα τα στελέχη της Ε.Ε. δήλωναν σε όλους τους τόνους ότι το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα είναι ΟΧΙ στο ευρώ. Ο λαός λοιπόν που το άκουσε, ψήφισε ΟΧΙ. Αν λοιπόν εγώ είχα σκοπό την έξοδο από το ευρώ, δεν θα έκανα αυτές τις ερμηνείες και τις δηλώσεις μετά την επικράτηση του ΟΧΙ.""
Συνεπώς, αν καταλαβαίνω καλάο πρωθυπουργός δηλώνει ότι ο λαός ψήφισε όχι στο ευρώ, αλλά ο ίδιος είναι αποφασισμένος να τον γράψει στ' @@@@. 
Αν εσείς καταλάβατε κάτι άλλο, διορθώστε με.

Αλλά ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, δεν φταίει….


Της Αλέκας Ζορμπαλά 
Φταίει το πελατειακό Κράτος, φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, φταίνε οι φοροφυγάδες μικροεισοδηματίες, φταίει η έλλειψη οργάνωσης και κυρώσεων, φταίνε οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και η απαγόρευση μαζικών απολύσεων,
φταίνε οι καθαρίστριες, φταίνε οι 12 επιθεωρητές δημόσιας εκπαίδευσης, φταίει κατά το δοκούν,

το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος,
που κατά τον Πρωθυπουργό ερμηνεύεται 

φταίνε, φταίνε, φταίνε….
Φταίνε όλοι, όσοι παλεύουν για μια ανάσα ζωής…
Αλλά ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, δεν φταίει….

Η Τουρκία κατασκευάζει τεράστιο καταυλισμό για τη φιλοξενία 55.000 προσφύγων


ImageΗ Τουρκία κατασκευάζει στη νότια πόλη Κίλις ένα νέο τεράστιο καταυλισμό που θα μπορεί να φιλοξενεί 55.000 σύρους πρόσφυγες, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της κυβερνητικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών (Afad). "Ένας καταυλισμός χωρητικότητας 55.000 προσφύγων είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσής του στο Κίλις", κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, δήλωσε ο Φουάτ Οκτάι στην εφημερίδα Milliyet.
Ο καταυλισμός, που θα είναι ο μεγαλύτερος στην Τουρκία, προορίζεται για να δεχθεί νέα ροή εκτοπισμένων στην περίπτωση που οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος προωθηθούν προς τα τουρκικά σύνορα προερχόμενοι από την επαρχία του Χαλεπίου. "Σε περίπτωση μαζικών μετακινήσεων του πληθυσμού, 100.000 άνθρωποι θα φθάσουν στην Τουρκία", διευκρίνισε ο αξιωματούχος.

Κοίτα ποιοι είναι οι φίλοι του Τζήμερου και του Μειμαράκη στη Γερμανία!

1111Ποιος είναι ο φιλελεύθερος ευρωβουλευτής που ζήτησε πραξικόπημα στην Ελλάδα;

Παλιός γνώριμος του πατέρα του νεοφιλελευθερισμού, Μίλτον Φρίντμαν, είναι ο Πολωνός ευρωβουλευτής Janusz Korwin-Mikke ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα δικτάτορα σαν τον Πινοσέτ.
Ο ίδιος ο Φρίντμαν μάλιστα είχε εκφράσει την υποστήριξή του προς το πρόσωπο του Mikke.

Ενας «Στρατός» από ρομπότ


Πηγή: Press Photo
Ενα μοναδικό λογισμικό, με το οποίο θα ελέγχοντα κάθε λογής εξοπλισμό μάχης, επεξεργάστηκαν στη Ρωσία. Ετσι, θα ελαχιστοποιηθεί η ανθρώπινη παρέμβαση. Κατ' αρχήν θα εφαρμοστεί στα μη επανδρωμένα μέσα.
Αρχισαν οι δοκιμές ενός νέου λογισμικού, που θα μπορεί να ελέγχει το σύνολο του εξοπλισμού ρομποτικής τεχνολογίας, το οποίο σύμφωνα με τους δημιουργούς του, θα «ελαχιστοποιήσει την ανθρώπινη παρέμβαση στο χειρισμό των προηγμένων αυτών μηχανημάτων και θα επιτρέψει στα ρομπότ να λειτουργούν σχεδόν αυτόνομα», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου της «United Instrument Manufacturing Corporation» (UIMC), εταιρείας που ανήκει στο ρωσικό κρατικό βιομηχανικό γίγαντα «Rostec». 

Απολύσεις στρατιωτικών δε θα γίνουν μόνο στην Ελλάδα-ΗΠΑ: Προς περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας το Πεντάγωνο

Το επιτελείο του αμερικανικού στρατού σκοπεύει να απολύσει 40.000 στρατιώτες και 17.000 πολιτικούς υπαλλήλους που υπηρετούν στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας στα επόμενα δύο χρόνια, έγραψε η ευρείας κυκλοφορίας αμερικανική εφημερίδα USA Today χθες.
Οι μειώσεις θα φέρουν τον αριθμό των εν ενεργεία στρατιωτών από το σημερινό επίπεδο των περίπου 490.000 στις περίπου 450.000, το χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη του Δεύτερου Παγκόσμιου Πόλεμου.

Πρόσθετα μέτρα 10 δισ. παρά το δημοψήφισμα φέρνει η συμφωνία. Τι περιλαμβάνει η «σωτηρία» -


Προσχωρεί στην πρόταση Γιούνκερ η κυβέρνηση παρά το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Ποια πρόσθετα μέτρα περιλαμβάνει η συμφωνία;

Βαρύ πακέτο λιτότητας που θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 10 δισ. ευρώ προσφέρει η κυβέρνηση για να κλείσει η συμφωνία, αλλά οι δανειστές θέλουν πλέον περισσότερο αίμα. Το μάρμαρο θα πληρώσουν επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και αγρότες, όποια τροπή και αν πάρουν τα πράγματα τις επόμενες ώρες.

ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα: η κατάσταση για τους φαντάρους είναι όπως αν δουλεύαμε σε οποιαδήποτε ξενοδοχειακή μονάδα

«Το μόνο που έχει αλλάξει σε σχέση με πέρσι είναι πως φέτος δεδομένου των «σοφών επιλογών» του ΥΠΕΘΑ το ΚΑΑΥ δεν έχει δύναμη να λειτουργεί επαρκώς με αποτέλεσμα να είμαστε σε μια μόνιμη εμπλοκή από τις 30 Δεκεμβρίου. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο πείραμα, ειδικά όταν η μονάδα αυτή την στιγμή λειτουργεί με άτομα μικρής θητείας. Κυρίως τρίμηνους, εξ αναβολής, 8μηνους που παίρνουν κατ’ εξαίρεση στα τελευταία της θητείας τους και τα λοιπά. 

Λειτουργία Νέμεσις: Κίνδυνος της κρατικής καταστολής ενάντια διαδηλώσεις στην Ελλάδα

      
 By Alex Lantier 
6 July 2015
Following the “no” vote in Greece’s referendum on European Union (EU) austerity Sunday, the political situation within the country remains extremely tense. Press reports have emerged concerning a plan drawn up prior to the vote, code-named "Operation Nemesis," to deploy the army alongside riot police to crush social protest.

Αντί για οικονομία στις Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν ασκήσεις ακόμη και με την Πολωνική Π.Α. στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ

Αερομαχίες στο Ιόνιο με F-16 Block 52+ Advanced της 335Μ και της 31η TAB

Από τη Δευτέρα 22 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015, πραγματοποιήθηκε, στην 116 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Αράξου, συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με την 31η Tactical Air Base (TAB), της πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας (PLAF), στο πλαίσιο διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας.
Γράφει ο Απόλλων Γ. Λεονταρίτης
Σκοπός ήταν η εξάσκηση του προσωπικού και η αύξηση της κοινής εμπειρίας στην υποστήριξη και εκτέλεση συνδυασμένων επιχειρήσεων. Εκτελέσθηκαν αποστολές Dissimilar Basic Fighting Maneuvers (DBFM), Dissimilar Air Combat Training (DACT), Offensive - Defensive Counter Air (OCA-DCA) και Composite Air Operations (COMAO).

Πλήρης η αυτονομία των Ε.Δ σε καύσιμα

Αναφορικά με την ανησυχία που προέκυψε σε σχέση με τις δυσμενείς εξελίξεις που επιρρεάζουν δραματικά την ελληνική οικονομία,  πηγές σε ανώτατο επίπεδο επιβεβαίωσαν οτι  για τον κρίσιμο τομέα των καυσίμων, υπάρχει υπερ - επάρκεια μέχρι και σχεδόν ολόκληρο το 2017. Το ίδιο ισχύει για όλες τις βασικές κατηγορίες υλικών και  αγαθών ενώ σε ότι αφορά τα ανταλλακτικά άμεσης ανάγκης,  έχουν γίνει οι κατάλληλες ενέργειες και έχουν παραγγελθεί ήδη πριν 15 μήνες.

German missile battery receives orders from… unknown ‘hackers’ – report

Soldiers of the German armed forces Bundeswehr stand next a Patriot system in Kahramanmaras, Turkey (Reuters / Osman Orsal)The German Patriot air and missile defense systems, stationed at the Turkish border with Syria, have carried out “unexplained” commands allegedly issued by unknown hackers, according to a German media report since rebutted by the government.
The US-produced missile systems, belonging to the German Bundeswehr armed forces and based on the territory of NATO ally Turkey since 2013, have been compromised, according to a report in the German Behörden Spiegel.

Προκλητική απαλλαγή των 3 Δελτάδων για τη δολοφονική επίθεση εναντίον Αμερικανίδας διαδηλώτριας

Με μια απόφαση-πρόκληση, η έδρα, παρά τη μερικώς αντίθετη εισαγγελική πρόταση,απάλλαξε σήμερα 7/7 ομόφωνα μετά από πολύωρη συνεδρίαση τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ Γκόβα, Σκούρα και Λάμπρου για τη δολοφονική επίθεση εναντίον της Αμερικανίδας διαδηλώτριας Β.Ρ. κατά τη διάρκεια πορείας εναντίον του Δ.Ν.Τ. στις 15/11/2010. Η βάναυση κι απρόκλητη αυτή επίθεση, η οποία στοίχισε παρολίγον το θάνατο της παθούσας, είχε ως συνέπεια, ανάμεσα σε άλλες, την πρόκληση σοβαρού κρανιακού κάταγματος, σημαντική απώλεια ακοής από το ένα αυτί και χρόνιες επιληπτικές κρίσεις στο θύμα.

Πάνω από 34 εκ. παιδιά σε εμπόλεμες περιοχές δεν πηγαίνουν σχολείο

Για να αποκτήσουν πρόσβαση στην εκπαίδευση τα τουλάχιστον 34 εκατομμύρια παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο σε εμπόλεμες ζώνες σε διάφορες χώρες απαιτείται ένα ποσό ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο είναι δεκαπλάσιο από αυτό που χορηγείται σήμερα, υπογράμμισε η UNESCO.
 «Η επιστροφή στο σχολείο μπορεί να είναι η μόνη αχτίδα ελπίδας και ομαλότητας για πολλά παιδιά και νέους σε χώρες σε κρίση» τόνισε η Γενική Διευθύντρια της UNESCO Ιρίνα Μπόκοβα. «Η παιδεία πρέπει να ιδωθεί ως μέρος της πρωταρχικής αντίδρασης όταν χτυπάει η κρίση».

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στην Ελλάδα από Τούρκους: “Κάνουμε φέτος διακοπές στην Ελλάδα, τουλάχιστον μια βδομάδα”

turkey_5Ομάδα Τούρκων έχει ξεκινήσει καμπάνια υποστήριξης και αλληλεγγύης στην Ελλάδα με την οποία καλούν τους συμπατριώτες τους να κάνουν διακοπές στη χώρα μας.
Στην αφίσα που κυκλοφορεί αναγράφεται: “Για αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό, κάνουμε φέτος διακοπές στην Ελλάδα, τουλάχιστον μία εβδομάδα”.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην ομάδα “Η πιο καλή αλληλεγγύη γίνεται όταν είμαστε όλοι μαζί”.

«Θύελλα» στην Κίνα: Πτώση χωρίς σταματημό στο κινεζικό χρηματιστήριο

Έντονη η ανησυχία των αγορών.
«Θύελλα» στην Κίνα: Πτώση χωρίς σταματημό στο κινεζικό χρηματιστήριοΜπορεί στα δυτικά ΜΜΕ να είναι το ελληνικό ζήτημα το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο ως κίνδυνος για τη διεθνή οικονομία, ωστόσο όλο και περισσότεροι στρέφουν το βλέμμα τους στην Κίνα, όπου αυτό που ξεκίνησε τον Ιούνιο ως μια συνεχιζόμενη πτώση στο χρηματιστήριο έχει εξελιχθεί σε μια πραγματική «θύελλα», που προκαλεί έντονες ανησυχίες σε όλο τον κόσμο.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Financial Times, η πτώση συνεχίζεται και την Τρίτη. Σύμφωνα με τους Securities Times (Shenzhen Stock Exchange) 760 εταιρείες- πάνω από το 1/4 των «A-share» εταιρειών στα χρηματιστήρια της Σαγκάης και του Σενζέν- έχουν παύσει το trading από την προηγούμενη εβδομάδα, με αποτέλεσμα το «πάγωμα» equity (συνολικής αξίας μετοχών) ύψους 1,4 τρισ. δολαρίων, βάσει υπολογισμών του Bloomberg- δηλαδή σχεδόν του 1/5 της συνολικής αξίας του κινεζικού χρηματιστηρίου.

Η μετατροπή της νίκης σε ήττα: οξύμωρο αφήγημα και τα δικά μας καθήκοντα

Σεραφείμ Σεφεριάδης Headshot
REFERENDUM RESULT GREECE

Η 5η Ιουλίου και όλα όσα -πολλά και πυκνά- την ακολούθησαν, αναμφίβολα θα μείνουν στην ιστορία για λόγους μεγαλειώδεις όσο και για το ακριβώς αντίθετο: για λόγους χαρακτηριστικά ευτελείς -μια αντίθεση τόσο έντονη, που παραπέμπει σε μοτίβα αρχαιοελληνικής τραγωδίας. Το κείμενο που ακολουθεί επιχειρεί έναν πρώτο απολογισμό στην τομή πολιτικής ανάλυσης και χρονογραφήματος: καταθέτει σκέψεις και πρώτα συμπεράσματα (που γράφονται «εν θερμώ»), όμως το κάνει με τρόπο πικρά χιουμοριστικό και ενίοτε δηκτικά επικριτικό. Ο υπότιτλός του -«οξύμωρο αφήγημα»- προκύπτει από το ίδιο το θέμα (το «μύθο») καθώς και τις πράξεις των βασικών δρώντων (από το «ήθος» και τη «διάνοιά» τους, όπως θα έλεγε ο Αριστοτέλης στην «Ποιητική»). Αφηγείται πώς η ατυχής διαχείριση μιας ολοκληρωτικής νίκης μπορεί να οδηγήσει σε ήττα.

Μνημόνιο «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ» ζητούν οι «εταίροι»

Σε τοίχο έπεσε η κυβέρνηση που δεν ήθελε ρήξη. Μνημόνιο θανάτου με μέτρα κοντά στα 14 δισ.€ αντί των 12 που απέρριψε το δημοψήφισμα απαίτησαν οι «εταίροι» από τον Αλ. Τσίπρα και τη διαπραγματευτική κυβερνητική ομάδα. Ο Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του από την άλλη προσπάθησε να φανεί αισιόδοξος και δήλωσε ότι βλέπει πάλι « συμφωνία» που μετατίθεται για την επόμενη σύνοδο κορυφής.  Το Grexit βρίσκεται προ των πυλών. Ενδεχομένως να έχει σχεδιαστεί η «βελούδινη εκδοχή του», όπως γράφεται σε ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και μέσα. Να δοθεί δηλ. ένα δάνειο 30-35δις.€ και να υιοθετήσει η Ελλάδα ένα παράλληλο νόμισμα κλειδωμένο με την ισοτιμία του Ευρώ.

Τι υποκρύπτει το τελεσίγραφο του Διευθυντηρίου της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα για Grexit

Το δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής που έθετε τους όρους και τις προϋποθέσεις διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης για τη νέα συμφωνία, μοιάζει πλέον με… μακρινό παρελθόν, μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των χωρών-μελών της ευρωζώνης,  παρότι η συντριπτική υπεροχή του «Όχι» εξακολουθεί να αποτελεί  την πυξίδα των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που προοιωνίζονται για τις προσεχείς ημέρες.