Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να Ανατραπεί με εργατικούς αγώνες! Tα Πραξικοπήματα στην Εποχή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού

Το τελευταίο χρονικό διάστημα μια λέξη που προκαλεί ανατριχίλα σκίασε τις ουρές στα ATM, έγινε καραμέλα στο στόμα δημοσιογραφικών παπαγάλων και μνημονιακών αστών πολιτικών, προκάλεσε αναστάτωση όταν αναφέρθηκε σε αυτήν ο ηγέτης των ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, ενώ την επομένη του τεράστιου «ΟΧΙ» από το 61,3% του λαού μας, τόσο ο τραμπούκος Β.Μεϊμαράκης, πλέον υπηρεσιακός Αρχηγός της ΝΔ, όσο και ο κάφρων νεοφιλελεύθερος Θάνος Τζήμερος φρόντισαν να την επαναφέρουν στο προσκήνιο.
Πραξικόπημα!

Η νύχτα των βρικολάκων στη Βουλή

Η νύχτα των βρικολάκων στη Βουλή
της Μαριάννας Τζιαντζή
Τη μεγάλη νύχτα της Παρασκευής ο μύθος του Αστερίξ αντιστράφηκε. Όλη η Γαλατία είχε αντισταθεί, είχε πει «Όχι», όμως το μικρό γαλατικό χωριό της Βουλής πρόσφερε 251 «ναι» στους Ρωμαίους.
Υπάρχουν λέξεις που χωράνε στο «μεγάλο κάδρο», στη «μεγάλη εικόνα» για την οποία μίλησε ο κ. Τσακαλώτος στη Βουλή, όπως οι λέξεις «Ευρώπη» και «ευρώ», «συναίνεση», «συμφωνία». Την τιμητική της είχε και η «αξιοπρέπεια», μια λέξη που καταντά ύβρις αν επιχειρήσουμε να την εφαρμόσουμε, π.χ., σε έναν 50χρονο άνεργο ή άνεργη που θα πρέπει να ζήσει άλλα 17 χρόνια στο περιθώριο μέχρι να φτάσει στη σύνταξη, αν φτάσει…

Ρε τις μωρές παρθένες!


Γράφει η Αντωνία Λεγάκη
Πόλεμο έχουμε λένε "λεβέντικα" , οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν ΝΑΙ και κλαίγονται ότι οι κακοί Γερμανοί τους στέρησαν τα όπλα.
Περίμεναν δηλ. ότι οι "εχθροί" θα τους δώσουν τα όπλα για να τους πολεμήσουν; Και τι, τους ...ξεγέλασαν;
Ρε τις μωρές παρθένες!
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι πράγματι έχουμε πόλεμο, και αυτοί στρατεύτηκαν μαζί με το ευρωπαϊκό και το ελληνικό κεφάλαιο εναντίον του ελληνικού και όλων των ευρωπαϊκών λαών.
Και πού 'στε: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, αν εσείς λέτε ΝΑΙ και εννοείται ΟΧΙ, εμείς λέμε ΟΧΙ και εννοούμε ΟΧΙ. Συνεννοηθήκαμε;

Μεγάλες πολιτικές ρήσεις ενός ευρωλιγούρη... Παπαδημούλης: «Ναι» σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας"

«Το στοίχημα για την Ελλάδα είναι, με Τσίπρα πρωθυπουργό, μια κυβέρνηση που να θέλει και να μπορεί να τρέξει και να υλοποιήσει αυτή τη δύσκολη πρόταση με συνέπεια, με αποτελεσματικότητα, με εντιμότητα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Είναι αυτό λένε "αποχαιρετισμός στα όπλα"; Καμμένος σε φωτογραφία "1000 λέξεις" από τα Ψαρά!


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, παρέστη στα Ψαρά στις εκδηλώσεις για την 191η επέτειο από την καταστροφή των Ψαρών.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων κατέπλευσε η Φρεγάτα Ψαρά, απ΄ όπου και η φωτογραφία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου. Και είναι κυριολεκτικά αυτό που λέμε “μια φωτογραφία 1000 λέξεις”.
http://www.onalert.gr/

Για αυτό το Πραξικόπημα θα μιλήσει κανείς; «Ανασύνθεση» της κυβέρνησης ζητά ο Παπαδημούλης

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κινηθεί από εδώ και πέρα με μια κυβέρνηση που θα έχει τον Τσίπρα πρωθυπουργό και θα τη στελεχώνουν όσοι θέλουν «να τρέξουν και να υλοποιήσουν την πρόταση»

Menelaos Myrillas / SOOC
«Το στοίχημα για την Ελλάδα είναι, με Τσίπρα πρωθυπουργό, μία κυβέρνηση που να θέλει και να μπορεί να τρέξει και να υλοποιήσει τη δύσκολη πρόταση με συνέπεια, με αποτελεσματικότητα, με εντιμότητα», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης.

Reuters: Το προσχέδιο της ανακοίνωσης του Eurogroup – Τι ζητούν οι Ευρωπαίοι

Reuters: Το προσχέδιο της ανακοίνωσης του Eurogroup – Τι ζητούν οι Ευρωπαίοι
Περισσότερα μέτρα και μεταρρυθμίσεις ζητά το Eurogroup από την Αθήνα προτού δώσει το πράσινο φως στην έναρξη διαπραγματεύσεων για ένα νέο πακέτο διάσωσης που από ότι φαίνεται ξεπερνά τα 80 δισ. ευρώ.
Το Reuters δημοσιεύει μέρος ενός προσχεδίου για ανακοινωθέν από το Eurogroup, το οποίο όπως αναφέρει, συζητήθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου, προτού ξεκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις την Κυριακή.
Πηγές του πρακτορείου στην ευρωζώνη ανέφεραν ότι αναμένονται αλλαγές αλλά αυτό είναι η βάση για περισσότερες διαπραγματεύσεις την Κυριακή.

Gas Discoveries in East Mediterranean: A Catalyst for Regional Cooperation

The discovery of natural gas resources in the East Mediterranean promise important benefits of energy security and economic gains. A 2010 US geological survey showed that the Levantine basin - offshore Israel, Gaza, Lebanon, Syria and Cyprus - could hold as much as 120 trillion cubic feet, thus securing supply of energy not only for the countries of the region but also for Europe.
Regional countries are currently at various stages of exploration and development which are however fraught by political risks and policy dilemmas. Thus cooperation, conflict resolution and the creation of interdependency structures are prerequisites to unlock the potential of the region and safeguard the unimpeded flow of future gas production.

Η Γερμανία "κουρεύει" χρέος Αυστριακών αλλά όχι των Ελλήνων!


ImageΤην ώρα που η Γερμανία εμφανίζεται αδιάλλακτη στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, η Βαυαρία ανάβει το “πράσινο φως” στην αναδιάρθρωση μέρους των δανείων που έχει χορηγήσει στο αυστριακό κρατίδιο της Καρινθίας, προκειμένου να αποφευχθεί η πτώχευση! 
Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα La Tribune και την ιταλική έκδοση της ειδησεογραφικής πύλης Huffington Post, το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας έδωσε πράσινο φως στην αναδιάρθρωση μέρους των δανείων που έχει χορηγήσει στο Αυστριακό κρατίδιο της Καρινθίας, με πρωτεύουσα το Κλάγκενφουρτ. 

Μπόμπολας-Σόιμπλε Αποφάσισαν και ο τελάλης τους το ανακοίνωσε-Στ. Θεοδωράκης: Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια αληθινή κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Να μπουν δέκα στόχοι και να υπάρξει μια αποφασισμένη ομάδα είκοσι ικανών προοδευτικών ανθρώπων που θα πουν ‘πάμε να το κάνουμε’», τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών για τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα στήριζε μια διαφορετική κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή.

Αυτός είναι ο λόγος που η Ισλανδία δεν είναι στις ειδήσεις!

Αυτός είναι ο λόγος που η Ισλανδία δεν είναι στις ειδήσεις!
Η ιστορία η οποία αποκαλύφθηκε από ένα ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό για την συνεχιζόμενη επανάσταση στην Ισλανδία είναι ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα για το πόσο λίγο μας ενημερώνουν τα δικά μας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τα γεγονότα στον κόσμο.

ESM: Το μεγάλο κόλπο λεηλασίας! (ελληνικοί υπότιτλοι) ΒΙΝΤΕΟ


https://www.youtube.com/watch?v=n6jeIwFld3Q&app=desktop

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Ο πόλεμος εναντίον μας μαίνεται ακόμα

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/7/2015 ΣΤΙΣ 19,00 Μ.Μ. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Η επιχείρηση τρομοκράτησης καλά κρατεί, όχι μόνο από την μέρα προκήρυξης του δημοψηφίσματος αλλά τα τελευταία χρόνια. Εργαζόμενοι και νεολαία, το κομμάτι της κοινωνίας που έχει οδηγηθεί στο περιθώριο από την κρίση βιώνουν καιρό τώρα την ολοένα και εντεινόμενη επίθεση σε βάρος των αναγκών τους σε σημείο που φτάνει αυτό της φυσικής εξόντωσης. Οι τελευταίες μέρες κινούνται στο ίδιο μοτίβο αλλά σαφώς αναβαθμισμένα. Τώρα πια που τα χρόνια του μνημονίου ξεπερνούν τα 5 έρχεται η τεράστια πρεμιέρα ενός ακόμα σκληρότερου ταξικού πολέμου, με capital controls, εργοδοτική τρομοκρατία, ανοιχτά καλέσματα για πραξικόπημα αν δεν υπογραφεί συμφωνία αλλά και έναν κυκεώνα από κατακλυσμικά γεγονότα που πρόκειται να συμβούν αν δεν υπογραφεί συμφωνία. Το ηχηρό ΌΧΙ του σχεδόν 62% γρήγορα εξαργυρώθηκε από την άρχουσα τάξη και την κυβέρνηση μπροστά στην ένταση και την έκταση της δομικής κρίσης του καπιταλισμού. 

Ο ρόλος των ψυχολόγων σε βασανιστήρια της CIA


Την έμμεση εμπλοκή μελών της Αμερικανικής Ένωσης Ψυχολόγων (ΑΡΑ) σε βασανιστήρια της CIA, αποκαλύπτει ειδική έκθεση της APA που δημοσιεύθηκε χθες, Παρασκευή.
Ο ρόλος των ψυχολόγων σε βασανιστήρια της CIAΣύμφωνα με τη σχετική έκθεση, ορισμένα μέλη της Αμερικανικής Ένωσης Ψυχολόγων (APA), περιλαμβανομένων και αξιωματούχων της, επιδίωξαν να δουν τους στρατιωτικούς αξιωματούχους επί του «έργου».
Οι κυβερνητικές υπηρεσίες ήθελαν ανεκτικούς/επιεικείς κανόνες δεοντολογίας ώστε οι ψυχολόγοι τους να μπορούν να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε αυτές τις βίαιες τεχνικές ανάκρισης, όπως ο εικονικός πνιγμός ή η στέρηση ύπνου, διευκρινίζεται στην έκθεση.

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΟ DEFENCE-POINT: Τουρκία: Μπλόφα η απειλή στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία…

Οι δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας κατάφεραν να αποκρούσουν τη φονική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους, με την οποία στόχευε να ανακαταλάβει περιοχές που μόλις είχαν απελευθερώσει οι Κούρδοι. Το κόστος πάντως ήταν υψηλό. Οι πρόσφατες επιτυχίες των Κούρδων έθεσαν τις βάσεις για μια ενδεχόμενη τουρκική στρατιωτική επέμβαση στην Συρία, με την οποία οι Τούρκοι ελπίζουν να ανατρέψουν την προσπάθεια των Κούρδων να δημιουργήσουν μια αυτόνομη ζώνη κατά μήκος των συνόρων. Η πρόσφατη επίθεση των τζιχαντιστών προκάλεσε την σφαγή 223 αμάχων στο Κομπάνι.

INFOWAR Η δική μας κοντινή Αργεντινή


Εδώ και πέντε χρόνια το success story της Αργεντινής παρουσιάζεται σαν οδηγός καταστροφής σε περίπτωση ακύρωσης του χρέους και εξόδου από την ευρωζώνη. Κάποιοι πείραξαν τις ημερομηνίες σε μια ιστορία που θα έπρεπε να αποτελεί υπόδειγμα για την Ελλάδα.

Pentagon Admits They Are Preparing For Mass Civil Breakdown

An England soccer fan confronts a German riot policeman in Stuttgart city centre during the World Cup tournamentA new US Department of Defense (DoD) research program admits that the Pentagon has long been concerned about widespread social break down. Even more striking of an admission is the fact that they have been funding universities to create models of the dynamics, risks and tipping points that would all be part of large-scale civil unrest in the United States.
The DoD program was funded under the overarching authority of a number of US military agencies.

Απόπειρες της ΕΛ.ΑΣ για απόκτηση λογισμικού παρακολούθησης Η/Υ


Απόπειρες της ΕΛ.ΑΣ και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης για απόκτηση λογισμικού παρακολούθησης Η/Υ από την εταιρεία Hacking Team. (Μέρος Α')
Την Κυριακή 5 Ιουλίου διαρρέουν στο διαδίκτυο 400GB δεδομένων της εταιρείας Hacking Team. H Ηacking Team είναι γνωστή στην βιομηχανία της ασφάλειας υπολογιστών για την κατασκευή λογισμικών παρακολούθησης με κύριους πελάτες μηχανισμούς καταστολής κρατών (αστυνομία, μυστικές υπηρεσίες κ.α). Τα δεδομένα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων των κώδικα των προγραμμάτων τους, ηλεκτρονική αλληλογραφία, τιμολόγια, πελατολόγια κ.α. Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο αλλά και την δράση της εταιρείας αυτής μπορείτε να βρείτε εδώ .

Gaza One Year After The War: Devastation Everywhere ΒΙΝΤΕΟ

Δύο Ισραηλινοί αγνοούνται στη Γάζα - άγνωστο εάν τους κρατά η Χαμάς

Τρεις γυναίκες στην πορεία για επανάσταση του αμερικανικού στρατού

Three women are on course to make U.S. Army history by becoming the first females to graduate from the elite and hugely demanding Ranger School, officials told AFP Friday.

The three women and 158 male counterparts finished the most selective portion of training, known worldwide for its difficulty, and will now take on its next phase in the mountains of the U.S. state of Georgia.

Αίγυπτος εναντίον ISIS: Είναι το Σινά πλέον επίσημο πεδίο της μάχης;

The July 1 Sinai attacks were not the first, but they were the most shocking. They followed the assassination of the prosecutor general, which made linking the two incidents inevitable, especially since they both took place around the second anniversary of the June 30 protests that toppled former President Mohamed Mursi.

Το γερμανικό ZDF για την Ελλάδα και τους εξοπλισμούς της - Επιμένουν για περικοπές

Image
Πρώτο θέμα σταθερά η Ελλάδα στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF. Επί 11 ολόκληρα λεπτά το κρατικό κανάλι ασχολήθηκε χθες με την Ελλάδα και την οικονομική της κατάσταση. Δεν διέφυγε του ενδιαφέροντός τους ο χώρος της Εθνικής Άμυνας . Στην Γερμανία έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι η Ελλάδα “σπαταλά” ακόμη πολλά χρήματα για την άμυνά της. Στο 11λεπτο ρεπορτάζ ζητήθηκε και η γνώμη του Onalert.gr γι΄ αυτό το ζήτημα. Απ΄ όσα δήλωσε ο Πάρις Καρβουνόπουλος στο 11λεπτο ρεπορτάζ προβλήθηκε η δήλωση για την μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 54% από το 2009 μέχρι σήμερα. 

Εκατοντάδες παρανοϊκοί Συντηρητικοί επεξεργάζονται σχέδιο για «στρατιωτικό πραξικόπημα» στο Τέξας

The demented paranoia of extreme right-wing Texans has soared to new heights this year, and they haven’t let up yet. Headlines were made around the country when Texans began worrying about upcoming military exercise in the Southwest United States, dubbed “Jade Helm 15″, and conspiracy theorists began asserting that it was really a ruse for President Obama to “impose martial law” and “take over Texas”. Despite multiple assurances from the armed forces, the fear that the military is up to “something funny,” possibly involving the confiscation of their guns or aerial chem-trails that will “turn people gay”.

οι Ναιναίκοι Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν ολοένα στα ανδρείκελα του Σαμαρά!

Γ. Σταθάκης: «Οποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί να παραιτηθεί»
«Αν υπάρξει συμφωνία, οι τράπεζες θα ανοίξουν πολύ σύντομα, μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο θα πάρει μερικούς μήνες μέχρι να αρθούν τα capital controls. Θα είναι μια γρήγορη διαδικασία όσο υπάρχει συμφωνία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στο βρετανικό δίκτυο BBC.
Ακόμη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters o κ. Σταθάκης σημείωσε ότι «αν κάποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με την κυβέρνηση, θα πρέπει να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα του». «Αυτό θα έκανα εγώ», είπε ο υπουργός, ενώ εύλογη θεωρεί την εκδοχή ότι κάποιοι υπουργοί μπορεί να αντικατασταθούν.

Υποθήκη "πολύτιμων ελληνικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 50 δις" απαιτεί η Γερμανία!


ImageΥποθήκευση “ πολύτιμων ελληνικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 50 δις ευρώ σε ένα fund του εξωτερικού όπως για παράδειγμα στο Institution for Growth στο Λουξεμβούργο, ώστε να ιδιωτικοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν για την μείωση του χρέους», απαιτούν Μέρκελ,Σόϊμπλε και Γκάμπριελ από την Ελλάδα! Το Onalert.gr έχει γράψει ήδη για το σενάριο υποθήκευσεις των υδρογονανθράκων του Αιγαίου. Που από το έγγραφο Σόϊμπλε φαίνεται ότι δεν είναι απλώς σενάριο.
Ο ανταποκριτής του Spiegel, Mathieu von Rohr,δημοσιοποίησε το ανατριχιαστικό σχέδιο Σόιμπλε που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο του σημερινού Eurogroup για την Ελλάδα.

Eurogroup: "Σκοτωμός" Σόιμπλε - Ντράγκι! "Μην με περνάς για ανόητο" είπε ο Γερμανός και ο Ντάισελμπλουμ το... έληξε! Στις 12 σήμερα νέο Eurogroup!

Eurogroup: `Σκοτωμός` Σόιμπλε - Ντράγκι! `Μην με περνάς για ανόητο` είπε ο Γερμανός και ο Ντάισελμπλουμ το... έληξε! Στις 12 σήμερα νέο Eurogroup!Τα "τύμπανα του πολέμου" χτύπησαν χθες βράδυ δυνατά στις Βρυξέλλες!
Εννέα δραματικές ώρες χρειάστηκαν για να... μην καταλήξει τελικά σε καμία απόφαση το Eurogroup για την Ελλάδα.
Στις 12 μμ ώρα Ελλάδας θα επαναληφθούν οι εργασίες του Συμβουλίου της Ευρωζώνης οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, διεκόπησαν με επεισοδιακό τρόπο λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις Βρυξέλλες.
Το επεισόδιο Σόιμπλε - Ντράγκι!