Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ένα Φάντασμα πλανιέται στην Ευρώπη: της γενικευμένης κοινωνικής αναταραχής

«Γιατί οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ ενισχύουν τον στρατό τους στην Ευρώπη;»
Μια νέα διάσταση στην συζήτηση που άνοιξε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για το ενδεχόμενο εκδήλωσης Πραξικοπήματος ήρθε να προσθέσει το άρθρο του Finian Cunningham που δημοσιεύθηκε στο Sputnik.
Θεωρούμε ότι έχει εξαιρετική σημασία να μελετήσουμε αυτό το κείμενο ιδιαίτερα σήμερα, που έχουμε νωπή στη μνήμη μας την επίδειξη ακραίας κρατικής καταστολής από τις στρατιωτικοποιημένες Ομάδες Εφόδου του υπουργού ΠΡΟΠΟ Πανούση, τα ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ-ΕΚΑΜ. Όταν ήρθαν ξανά να διατρανώσουν ότι και το νέο Μνημόνιo μαζί με το σύνολο της βάρβαρης αστικής ταξικής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα επιχειρηθεί να επιβληθεί με την κρατική τρομοκρατία, την χειραγώγηση-προπαγάνδα των καθεστωτικών ΜΜΕ και την πάντα πρόθυμη αστική δικαιοσύνη.

Εκπομπή του Δικτύου Σπάρτακος: «Τα πραξικοπήματα στην εποχή του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού» (Ηχητικό)

πηγη βαθυ κοκκινο
Ακούστε στο ηχητικό που παραθέτουμε την εκπομπή του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» που μεταδόθηκε χτες από τον διαδικτυακό ραδιοφωνικό μας σταθμό.
Η συγκεκριμένη εκπομπή ασχολείται με το νέο βάρβαρο ταξικό μνημόνιο που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ στο «πλαίσιο της εθνικής ομοψυχίας», μαζί με την Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ. Η συμφωνία που ψηφίστηκε προκάλεσε ανακούφιση στον κόσμο του πλούτου αλλά αγανάκτηση και οργή στον κόσμο της εργασίας.
Σ’ αυτό το φόντο η εκπομπή ασχολείται εξαντλητικά με το θέμα «Τα πραξικοπήματα στην εποχή του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού και η ανάγκη ανατροπής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ με εργατικούς αγώνες».

Ο Μπρεχτ -με παρέμβαση της "Ελληνοφρένειας"- σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα (Ηχητικό)


Με τον μοναδικό δικό τους τρόπο οι συντελεστές της ραδιοφωνικής εκπομπής «Ελλγνοφρένεια» σχολίασαν την χθεσινή ψηφοφορία στην βουλή.
Αυτή την φορά επέλεξαν ένα μελοποιημένο ποίημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ το “Αυτοί που αρπάζουν το ψωμί απ' το τραπέζι, κηρύχνουν τη λιτότητα” –το έχει μελοποιήσει ο Θάνος Μικρούτσικος έκαναν παρεμβάσεις με διαχρονικές ρήσεις αστών πολιτικών και μας το παρουσίασαν.
Αυτό το ηχητικό, λοιπόν, το «ντύσαμε» εμείς με τις κατάλληλες εικόνες και σας το παραθέτουμε.   πηγη βαθυ κοκκινο

Συρία: Ο στρατός και η Χεζμπολάχ προέλασαν στη Ζαμπάντανι - ΒΙΝΤΕΟ

Image
Ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη μελών της ένοπλης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, προέλασε βαθύτερα μέσα στην πόλη Ζαμπάντανι, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της επιχείρησης για την ανακατάληψή της από τους αντάρτες, σύμφωνα με πηγές στις ένοπλες δυνάμεις και στους αντάρτες.

Ο έλεγχος της πόλης, η οποία βρίσκεται περίπου 45 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Δαμασκού, θεωρείται κρίσιμος για την εδραίωση του ελέγχου της κυβέρνησης στις περιοχές που συνδέουν τη Συρία με τον Λίβανο. Η πόλη Ζαμπάντανι, άλλοτε δημοφιλές θέρετρο, βρίσκεται στον κυριότερο αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Βηρυτό με τη Δαμασκό.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ /ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ EXPRESS

Μετά τη χθεσινή αποδοχή της σύμβασης θανάτου από τη βουλή ένα από τα επαχθέστερα αντιλαϊκά μέτρα στην κατεύθυνση αναδιανομής της λαϊκής περιουσίας , οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί μπαίνουν σε πρώτο πλάνο. Όπως μας επεσήμανε η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη που έχει χειριστεί εκατοντάδες αντίστοιχων περιπτώσεων τα προηγούμενα χρόνια: «Το τρίτο κατά σειρά μέτρο όπως αποφασίστηκε και έγινε αποδεκτό με τη νέα συμφωνία, είναι η αλλαγή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, για να πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια των δανειοληπτών χωρίς καμιά διαδικασία και χωρίς καμία δικαστική εγγύηση.

Guardian: H ριζοσπαστική αριστερά διαδηλώνει στην Γερμανία ενάντια στην διάσωση – «πραξικόπημα» κατά των Ελλήνων

Φάλαγγες” αναδύονται εντός του κεντροδεξιού κόμματος, της Άνγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της υποστήριξης ή μη της συμφωνίας. Παράλληλα διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε 14 πόλεις κατά του πακέτου λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα.
Ο Josie Le Blond στο Βερολίνο
Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε 14 πόλεις της Γερμανίας για να δείξουν το θυμό τους στην κυβέρνησή τους για τους χειρισμούς της στο θέμα της ελληνικής κρίσης, ενώ οι αντιθέσεις στην συμφωνία διάσωσης φαίνεται να μεγαλώνουν μέσα στο κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ.

Κοινό κάλεσμα Attack και Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος στους συναδέλφους – φαντάρους που απολύονται

Συνάδελφε, 
τώρα πια απολύθηκες, μαζί με το φύλλο απόλυσης πήρες και ευχές καλής σταδιοδρομίας στην ζωή σου. Ποια είναι όμως η κατάσταση στην αγορά εργασίας και πόσες αλήθεια διαφορές έχει από την χακί καθημερινότητα που έζησες τους τελευταίους μήνες;
Ο στρατός στον οποίο υπηρέτησες ήταν άμεσα συνδεδεμένος με τις αλλαγές στην κοινωνία. Οι υποσχέσεις των παλιών (Αβραμόπουλος, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και νέων (Καμμένος, Ήσυχος, Τόσκας) για καλυτέρευση της ζωής των φαντάρων αποδείχτηκαν ένα μεγάλο ψέμα.  Αντί για την καλυτέρευση των συνθηκών στον στρατό οι κυβερνήσεις τους φόρτωσαν τις μνημονιακές περικοπές στην πλάτες των φαντάρων (Φαγητό, ρούχα, θέρμανση, μετακινήσεις). 

Οι καταγγελίες των φαντάρων έφεραν αποτέλεσμα και στο 628 Μ/Τ στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας όπου 75-80 μέρες ήταν χωρίς έξοδο, με ατελείωτο χώσιμο και χωρίς τέλος μάχη με τους κοριούς

Για μια ακόμη φορά η αγωνιστική στάση των συναδέλφων και η δημοσιοποίηση των καταγγελιών τους για την άθλια χακί καθημερινότητα φέρνουν αποτέλεσμα. Αποδεικνύοντας ξανά ότι είναι ο μόνος τρόπος για να αλλάξουν τα πράγματα και να βελτιωθούν οι συνθήκες.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των συναδέλφων «η κατάσταση στη μονάδα  είναι τραγική. Καταρχήν, έχουμε να πάρουμε έξοδο 75-80 μέρες και πάνω επειδή δεν έχουμε στρατιώτες για τις υπηρεσίες και δεν κλείνουν καμιά. Οι ΕΠ.ΟΠ. δεν κάνουν υπηρεσίες. Μπαίνουν το πρωί και το μεσημέρι φεύγουν, ενώ παίρνουν απαλλαγές κανονικά.
Μας φέρονται λες και δεν είμαστε άνθρωποι, με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και δεν κάνουν πραγματικά τίποτε. Όλοι αδιαφορούν για τους στρατιώτες. Επίσης, βγαίνουμε έξω μόνο με υπηρεσιακό για δύο (2) ώρες και αυτό όταν δεν είμαστε εξαντλημένοι από τις αδιάκοπες υπηρεσίες.

Οι καταγγελίες των φαντάρων για το 628 Τ/Π Θεσπρωτίας στα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ : Τραγική η κατάσταση στο 628 Τ/Π στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας

print 
email
 από Θαρύπας Ηπείρου
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ :  Τραγική η κατάσταση στο 628 Τ/Π στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας
Mάχη με κοριούς στο 628 Μ/Τ στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας
«Η κατάσταση είναι τραγική σε αυτό που ζούμε καθημερινά.
Καταρχήν, έχουμε να πάρουμε έξοδο 70 μέρες και πάνω επειδή δεν έχουμε στρατιώτες για τις υπηρεσίες και δεν κλείνουν καμιά. Οι ΕΠ.ΟΠ. δεν κάνουν υπηρεσίες. Μπαίνουν το πρωί και το μεσημέρι φεύγουν, ενώ παίρνουν απαλλαγές κανονικά.
Μας φέρονται λες και δεν... είμαστε άνθρωποι, με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και δεν κάνουν πραγματικά τίποτε.

Μήπως έχει παρατραβήξει το αστείο της υποχρεωτικής θητείας; Ένας δημοσιογράφος του Oneman αναρωτιέται μέχρι πότε θα φοράμε με το ζόρι τα χακί.


Δυο μόλις ημέρες μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό, με τη χώρα σε παροξυσμό και την αβεβαιότητα να πλανάται στην ατμόσφαιρα, δέχτηκα ένα μήνυμα στο κινητό από κολλητό μου φίλο, το οποίο δεν αφορούσε την πολιτική κατάσταση.
“Να τα πούμε αύριο-μεθαύριο γιατί Τετάρτη μπαίνω” μου έγραφε. Που έμπαινε; Φαντάρος.

Γιατί μπορεί ο κόσμος να καίγεται, αλλά η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική, σε μια κοινωνία όπου τίποτα δεν είναι πλέον αυτονόητο, εκτός από το γεγονός ότι όλοι κάποια στιγμή της ζωής μας θα αναγκαστούμε να φορέσουμε τα χακί (ή τα μπλε και τα άσπρα, αλλά ας μην τα χαλάσουμε στο χρώμα, δεν είναι αυτό το θέμα μας).

Το αρρωστημένο σκηνικό των ΜΜΕ πριν και μετά τις αποκαλύψεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Συνελεύσεις-Πορείες-Συγκεντρώσεις
Σάλος (sic) επικρατεί στη δημοσιογραφική πιάτσα (sic) από τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου ενώπιον της ΕΣΗΕΑ για δημοσιογράφους που χρηματίζονταν μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ για να αναπαράγουν τη συστημική προπαγάνδα την τελευταία πενταετία. Η καταγγελία του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ. αφορά μεγάλα ποσά, συνολικά 25 εκ. Ευρώ, που κατευθύνονταν σε διάφορα μέσα ενημέρωσης και διαφημιστικές εταιρείες με δήθεν στόχο την ενημέρωση του κοινού για θέματα υγειονομικής πρόληψης και περίθαλψης.

Ιαπωνία: Ανάπτυξη στρατού στο εξωτερικό πρωτη φορά μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Παρά την αντίθετη άποψη της πλειοψηφίας των εκλογέων
Ο Σίνζο Άμπε υποστηρίζει πως οι αλλαγές, είναι απαραίτητες προκειμένου η Ιαπωνία να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις, όπως από την ανερχόμενη Κίνα
Επιτροπή της Κάτω Βουλής ενέκρινε σήμερα ένα νομοσχέδιο που θέτει σε εφαρμογή μία μείζονα αλλαγή στην αμυντική πολιτική της Ιαπωνίας...
επιτρέποντας την ανάπτυξη στρατευμάτων στο εξωτερικό για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, παρά την αντίθετη άποψη της πλειοψηφίας των εκλογέων.

Χυδαία επίθεση ANT1 σε όσους αμφισβητούν το μνημόνιο

CJ-SqoqWgAEb_46

ΒΙΝΤΕΟ Το νέο ήθος της ΕΛ.ΑΣ. του Δένδια-Δελτάς δείχνει τα @ρχίδι@ του Πανούση;


https://www.youtube.com/watch?v=TDfi3JTWkK8&feature=youtu.be