Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ΧΑΪΚΑΛΗΣ: ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΗΡ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!



ΣΟΚ από τις δηλώσεις του πρώην ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχου: πάλι ξέχασε τους φαντάρους και ευχαρίστησε τους Στρατιωτικούς!!!

ImageΕίναι σοκαριστική η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε αστικό κόμμα εξουσίας, είτε πρόκειται για τους οπαδούς του ΕΥΡΩ, είτε πρόκειται για τους οπαδούς της δραχμής.
Αλήθεια, πότε πρόφτασαν να μεταμορφωθούν σε στυλοβάτες του κατεστημένου και να αρχίσουν να μεταχειρίζονται τέλεια τις μεθόδους, τα στερεότυπα και τη γλώσσα του του Μιλιταρισμού.  
Η άποψη ότι για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων φταίει ο ηγέτης των ΑΝΕΛ και ΥΕΘΑ Π.Καμμένος είναι από τους μεγαλύτερους μύθους.
Η διαδρομή αλλά ακόμη και ο διωγμός του ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχου από το Πεντάγωνο μετά το Αντεργατικό Πραξικόπημα του Τσίπρα και την υπογραφή του νέου Μνημονίου, απέδειξε ότι ο εθνικισμός κυριαρχεί στον ΣΥΡΙΖΑ, η πρόσδεση του στα αστικά συμφέροντα, η αστική πολιτική που εξυπηρετήσει τους στρατηγούς σχεδιασμούς του αστικού μπλοκ εξουσίας.

ΣΟΚ: ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ; Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2015;;; ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ | ΘΑΝΟΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Πότε θα το καταλάβει ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ότι οι φαντάροι δεν είναι πιόνια του; Δεν είναι οι φαντάροι Πυροσβέστες!

Για μια ακόμη φορά ζήσαμε τον Παραλογισμό.
Σε κάθε δύσκολη κατάσταση, που θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί και αντιμετωπιστεί με σχέδιο, βούληση και τους κατάλληλους ανθρώπους-μέσα, κυριαρχεί ο Πανικός. 
Και η ευθυνοφοβία...
Βλέπεις ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος αντί να εκσυγχρονίζει τον στόλο των απαραίτητων πυροσβεστικών αεροσκαφών, χαρίζει 500 εκατ. δολάρια στους Αμερικανούς για να άχρηστα ORION!
Αντί να δούμε τι θα κάνουμε, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία σκέφτονται τι θα πούνε στις κάμερες...   
Βλέπεις, σε μια περίοδο που όλοι περίμεναν την εκδήλωση πυρκαγιών ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος βρίσκεται στην Ικαρία μαζί με ολόκληρη τη ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, συμμετέχοντας σε ένα ακόμη μιλιταριστικό προπαγανδιστικό σόου προβολής του έργου της ΜΟΜΑ!
Μαζί με όλους τους Αρχηγούς των Επιτελείων... έβγαζε πύρινους λόγους και φωτο! 

Mε την άθλια προπαγάνδα περί «εθνικών κινδύνων» επιχειρούν συγκάλυψη των ευθυνών τους Τσίπρας-Καμμένος Οι φωτιές μπαίνουν για να κάψουν το “Εθνοσωτήριο Μνημονιακό έργο” λένε οι Γκαίμπελς του Μαξίμου…

φωτο από την επίσκεψη του πρωθυπουργούς Αλέξη Τσίπρα στους δύο πιλότους του Canadair που έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Λακωνία.

Ο Πολύδωρας αισθάνεται δικαιωμένος: σε αυτόν τότε έφταιγε ο "Στρατηγός Άνεμος", που συνέβαλε καθοριστικά στα σχέδια υπονόμευσης της τότε «εθνικής προσπάθειας»  της κυβέρνησης Καραμανλή. Τώρα τον ακολουθεί η  Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου που ανέλαβε να επαναλάβει  τα σενάρια συνωμοσίας περί «υπονόμευσης της εθνικής προσπάθειας». Εννοώντας φυσικά την επιβολή του  Μνημονίου από τις μέχρι πρόσφατα παρουσιαζόμενες ως αντιμνημονιακές δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα μνημονιακά κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ.

Για αυτό ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος σχεδιάζει τη δωρεάν εργασία των εκπαιδευτικών φαντάρων: Τα Μνημόνια του Τσίπρα διαλύουν το Δημόσιο Σχολείο

View in full sizeΗ παρακάτω επιστολή που λάβαμε από αγωνιστές εκπαιδευτικούς αποκαλύπτει τις συνέπειες των Μνημονίων και τη δραματική κατάσταση μαθητών και εκπαιδευτικών.
Αποδεικνύοντας ότι οι σχεδιασμοί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την εκμετάλλευση της δωρεάν εργασίας των φαντάρων εκπαιδευτικών εντάσσονται σε πολύ ευρύτερους σχεδιασμούς, δεν πρόκειται μια αποσπασματικό-προσωρινό μέτρο, αλλά συγκεκριμένη αντεργατική μεθόδευση μακράς διάρκειας.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι!

Φωτιά στον Υμηττό: Εικόνες της πυρκαγιάς που κόβουν την ανάσα

Φωτιά στον Υμηττό: Εικόνες της πυρκαγιάς που κόβουν την ανάσα
Δείτε τις φωτιογραφίες:

ΚΑΑΥ Μάκρης: Σκίζουν στη δουλειά και τραμπουκίζουν δημόσια Φαντάρους Υπηρέτες!

Είναι Μύθος ότι τα ΚΑΑΥ είναι Λούφα-Είναι Προπαγάνδα ότι το ΥΠΕΘΑ καταπολεμά το βύσμα!
Οι πολίτες αυτής της χώρας που ψήφισαν Αριστερά‏ και ενάντια στα Μνημόνια για να έρθει στην εξουσία μια χειρότερη εκδοχή των Σαμαρά- Βενιζέλου. Που είδαν το υπερήφανο ΟΧΙ του 61,3  % του λαού μας στο Δημοψήφισμα να μετατρέπεται σε 88,7% υπέρ της επιβολής των σχεδίων των τοκογλύφων από το «μαύρο-εθνικό μέτωπο» των αστικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ! Αυτό ήταν το πραγματικό αντεργατικό Πραξικόπημα…
Μπορούν όμως να αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι: τα γκέτο της ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης και της καταπίεσης είναι εδώ, είναι οι μονάδες του Ελληνικού Στρατού, με χαρακτηριστική απόδειξη εργασιακού κάτεργου τις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις .

ΕΚΠΟΜΠΗ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 ΣΑΒΒΑΤΟ 18/7/2015 στις 7.00 π.μ.

Θέμα: «σήμερα μιλούν οι γονείς»
Πρόσφατα, είχαμε δημοσιοποιήσει τις οργισμένες αντιδράσεις πολιτών για την χρησιμοποίηση στρατιωτών ως δωρεάν εργατικό δυναμικό στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις.

Η σημερινή μας παρέμβαση δίνει λόγο σε ένα γονιό, μια μητέρα που αισθάνθηκε την ανάγκη να σχολιάσει τη μετατροπή των Φαντάρων σε ορτινάτζες του Ελληνικού Στρατού, το έτος 2015.
 Διαβάζουμε στο σύντομο και μεστό κείμενο της:
«Ως μάνα και ως πολίτης αυτού του κράτους, ντρέπομαι!!!

Κυριακή 19 Ιούλη 2015: Απεργία στο εμπόριο Απεργιακή συγκέντρωση: 10.30πμ, Ερμού & Κορνάρου

apergia_kyr_19_7_15_syntdrΔεν δουλεύουμε – Δεν ψωνίζουμε
Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, τα εργατικά σωματεία, τις συλλογικότητες εργαζομένων και ανέργων και όλο τον κόσμο του αγώνα να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση, την Κυριακή 19/7 στις 10.30πμ στη συμβολή των οδών Ερμού και Κορνάρου. Να κάνουμε υπόθεση όλων μας τη μάχη για την προάσπιση της Κυριακάτικης αργίας, ως μια σημαντική πτυχή της συνολικής επίθεσης που δέχεται ο κόσμος της εργασίας.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη συγκυρία για τη ζωή μας και την ταξική πάλη μας,συνεχίζουμε δυναμικά τους αγώνες που ως σήμερα έχουμε δώσει για την υπεράσπιση των εργατικών μας συμφερόντων και δικαιωμάτων, της ζωής και της αξιοπρέπειας μας. Για να πάρουμε πίσω τις κατακτήσεις που μας έκλεψαν και συνεχίζουν να μας κλέβουν, αλλά και για να κερδίσουμε νέες!

BIOME: Κάλεσμα σε συνάντηση για τη συγκρότηση του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης στην Αθήνα

Η Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ καλεί πρωτοβάθμια σωματεία, συλλογικότητες και αγωνιστές/ριες των κινημάτων σε συνάντηση για μια πρώτη συζήτηση για τη συγκρότηση του Καραβανιού Αγώνα & Αλληλεγγύης και στην Αθήνα, την Τρίτη 21/7, 19:00, στο χώρο της Λαϊκής Συνέλευσης Εξαρχείων, Θεμιστοκλέους και Βαλτετσίου, στην πλατεία Εξαρχείων.
Παραθέτουμε, ως βάση για τη συζήτηση, το ψήφισμα της πρόσφατης πανελλαδικής συνέλευσης του Καραβανιού:

Ελεύθεροι όλοι οι Τούρκοι σύντροφοι που δικαζόταν σήμερα


Της Αλέκας Ζορμπαλά
Ολοι οι Τούρκοι σύντροφοι ελεύθεροι!
Δυο αθώοι και δυο ένοχοι για όπλα και εκρηκτικά
κατέρρευσε η κατηγορία για 187 Α
Τρομοκρατία
Ανασταλτικό το αποτέλεσμα της έφεσης!
Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών
Ευχάριστο το αποτέλεσμα της σημερινής δίκης των Τούρκων αγωνιστών, που δικάζονται για ένταξη στη τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C, για προμήθεια και κατοχή όπλων και εκρηκτικών (ύστερα από επέμβαση της αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα στου Γκύζη) καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα κ χρήση πλαστών εγγράφων. ΠΗΓΗ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Η Αλητεία και η εγκληματικότητα της Ευρώπης-Φρούριο και της ελληνικής μεταναστευτικής πολιτικής βρίσκει την συνέχεια της στη ΠΓΔΜ!

ΠΓΔΜ: Στρατός και αστυνομία στα σύνορα με την Ελλάδα για να αντιμετωπιστεί η αυξημένη μεταναστευτική ροή

Η αστυνομία κατηγορείται πως εμποδίζει με τη βία μετανάστες που βρίσκονται στην ουδέτερη ζώνη με την Ελλάδα να μπουν στη χώρα

Ο στρατός της ΠΓΔΜ θα συνδράμει στις προσπάθειες της αστυνομίας για τον έλεγχο των αυξημένων μεταναστευτικών ροών δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ... κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σήμερα στην πόλη Γευγελή (στο νότιο τμήμα της ΠΓΔΜ, κοντά στους Ευζώνους).

Το ζόμπι της Θάτσερ. Του Νίκου Νικήσιανη


Η πιο βαθειά μαχαιριά στην καρδιά της αριστερής κυβέρνησης δεν είναι η υπογραφή του μνημονίου και τα ‘ναι’ των βουλευτών της· είναι η δικαιολόγηση αυτής της υπογραφής και αυτής της ψήφου. Αναπαράγοντας με φωτοτυπική ακρίβεια τις δικαιολογίες των προηγούμενων, ο πρωθυπουργός και η κοινοβουλευτική του πλειοψηφία υποστήριξαν ότι υπέγραψαν γιατί «δεν υπήρχε εναλλακτική». Εδώ δεν μιλάμε μόνο για υποταγή στο θατσερικό δόγμα του «there is no alternative»· η Θάτσερ –κι όλοι οι δικοί της- είχαν στηρίξει μετά το ’80 όλη την αντεπίθεση του νεοφιλελευθερισμού στο δόγμα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική απέναντι στην ελεύθερη αγορά και τη φιλελεύθερη δημοκρατία.

Πρώτη φορά... αριστερή καταστολή




Σαδιστικά χτυπήματα, ανελέητα βασανιστήρια και «καψόνια» σε βάρος των συλληφθέντων περιελάμβανε στη χθεσινή διαδήλωση το ρεπερτόριο των ΜΑΤ, σε μια κατασταλτική επιχείρηση που θύμισε... εποχές κυβέρνησης Σαμαρά | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Συντάκτης: Δημήτρης Αγγελίδης
Σε πρωτοφανείς εκδηλώσεις βίας και παρανομίας από την εκλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. κατέφυγαν το βράδυ της Τετάρτης μονάδες των ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών που είχαν ήδη συλληφθεί κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και βρίσκονταν πια στα χέρια της αστυνομίας, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των συλληφθέντων μέσω των δικηγόρων τους. 

Να πάνε οι Πραιτοριανοί των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ να σβήσουν τις φωτιές με τις Αύρες!



Γιατί δεν στέλνουν για την κατάσβεση της φωτιάς, τα οχήματα που έχουν για τις διαδηλώσεις;;;
Lardis Yiannis Είναι όχημα εκτόξευσης νερού με τεράστιο ντεπόζιτο που το έχουν για τις διαδηλώσεις. Ειδικά για κατοικημένες περιοχές είναι ιδανικό για πυρόσβεση. Όσο αφορά τα σώματα ασφαλείας-καταστολής διαθέτουν ασφαλή στολή για φωτιά, κάτι που δεν διαθέτουν ούτε οι πυροσβέστες!

«Χοντρό» τραπεζικό παιχνίδι, πίσω από τα κατεβασμένα ρολά: Πώς η ΕΚΤ απέκτησε τον πλήρη έλεγχο των ελληνικών τραπεζών!

 Του Κώστα Τρακόσα

Την ώρα που τα ρολά των τραπεζών έχουν «κατέβει» και ενώ η τραπεζική αργία και τα capital controls αποτελούν μια καθημερινότητα, στο παρασκήνιο πραγματοποιούνται έντονες διαβουλεύσεις για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος. Ασφαλώς, είναι ακόμη πολύ νωρίς για εκτιμήσεις, αλλά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις στον τραπεζικό «χάρτη» της χώρας, στην κατεύθυνση της παραπέρα συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης κεφαλαίων.
Ωστόσο, υπάρχουν ήδη «κινήσεις» που δείχνουν πως οι ανακατατάξεις έρχονται γρήγορα.

Δύο Εβδομάδες που Διέλυσαν την Ψυχική μας Υγεία

July 15, 2015
Συνταξιούχοι περιμένουν σε «ουρές», έξω από τις τράπεζες στη Θεσσαλονίκη, για να λάβουν τα 120 ευρώ που δικαιούνται την εβδομάδα. Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης.
Συνηθίζουμε να λέμε «έχω κατάθλιψη» για χίλιους δυο λόγους στην Ελλάδα. Όταν τσακωθούμε με τον γκόμενο, όταν είμαστε άφραγκοι και δεν μπορούμε να πάμε διακοπές, όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θα θέλαμε ή είχαμε προγραμματίσει και αντιδρούμε χρησιμοποιώντας τη λέξη «κατάθλιψη».

Η τέχνη του τρόμου


15/09/2014
Τα video της 11ης Σεπτεμβρίου και των αποκεφαλισμών από τον ISIS, με τη ματιά ενός κριτικού κινηματογράφου.
Στόχος της τρομοκρατίας είναι να αναδείξει την αληθινή, χειροπιαστή βία απέναντι στην αόρατη βία της ασφάλειας.
Ζαν Μποντριγιάρ
Μια εβδομάδα μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ο Γερμανός συνθέτης Καρλχάιντς Στοκχάουζεν έκανε μια δήλωση που έμεινε στην ιστορία σαν «το πιο λάθος σχόλιο, την πιο λάθος στιγμή». Η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, είπε, «είναι το σημαντικότερο έργο τέχνης που έχει υπάρξει στο σύμπαν». Σε σχέση με τους δράστες, συμπλήρωνε ο ίδιος, «εμείς ως συνθέτες είμαστε ένα τίποτα» αφού δεν μπορούμε να προκαλέσουμε την προσήλωση τόσων εκατομμυρίων θεατών σε μια «παράσταση».

Πώς το νέο Μνημόνιο τιμωρεί όσους εντάχθηκαν στις 100 δόσεις και ανατρέπει κάθε στοιχειώδη προστασία του οφειλέτη

Σαρωτικές αλλαγές και στη ρύθμιση των 100 δόσεων επιφυλάσσει το κείμενο με τις ελληνικές προτάσεις που εγκρίθηκε από την ελληνική Βουλή και παρόλο που ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε στην τελευταία συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στη ρύθμιση των 100 δόσεων, οι θεσμοί επιμένουν να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν ήδη ετοιμάσει τη σχετική νομοθετική διάταξη και περιμένουν το πράσινο φως προκειμένου να την ενσωματώσουν στο δεύτερο νομοσχέδιο με τα «προαπαιτούμενα» το οποίο και πρέπει να ψηφιστεί μέχρι την επόμενη Τετάρτη.

“Κάτω η νέα συμφωνία που θα αποτελειώσει τον λαό”: Νέα κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων στην Εφορία την Τετάρτη 22 Ιούλη

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων αλλά και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος ν. Χανίων καλούν σε κινητοποίηση τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους την Τετάρτη 22 Ιούλη στις 11 π.μ. στην Εφορία.
Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:
Εδώ και 5 χρόνια με τα μνημόνια διαρκείας των ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ και την συμφωνία των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο λαός μας ματώνει και πληρώνει την κρίση για την οποία δεν ευθύνεται.

Φασίστες (πάντα) τυχοδιώκτες Το σόου του Κασιδιάρη στη Βουλή και η τυχοδιωκτική πολιτική των φασιστών.

xrisi avgi
Ο  φασίστας βουλευτής, Ηλίας Κασιδιάρης, έκανε σόου, σκίζοντας τη νέα συμφωνία – μνημόνιο στη Βουλή (3’34 στο βίντεο που ακολουθεί). Μικρή σημασία έχει εάν ήταν ή όχι το μνημόνιο αυτό που έσκισε.