Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Καζάνι που βράζει η Λέσβος! - Απανωτές εξεγέρσεις μεταναστών - ΒΙΝΤΕΟ

Καζάνι που βράζει η Λέσβος! - Απανωτές εξεγέρσεις μεταναστών - ΒΙΝΤΕΟΣήμερα λίγο μετά τις 17:30 στον πρόχειρο καταυλισμό μεταναστών στον Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη περίπου 3.000 μετανάστες μπλόκαραν ξανά τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί από την πόλη της Μυτιλήνης στην ανατολική και βόρεια πλευρά του νησιού, αντιδρώντας στην έλλειψη τουαλετών και στην παρατεταμένη κράτησή τους στο νησί.

Δυο ημέρες νωρίτερα είχαν εξεγερθεί και πάλι με τα ίδια αιτήματα….
Αυτό που σταθερά ζητούν από τις ελληνικές Αρχές οι μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, είναι να πάρουν άμεσα το υπηρεσιακό σημείωμα που θα τους επιτρέψει να πάρουν το καράβι για Πειραιά.

Μόνο Ζιμπάμπουε και Συρία ξεπερνούν την Ελλάδα σε πτώση του ΑΕΠ

CH8XogSWIAE9atwhttp://info-war.gr/Πρωταθλήτρια και με διαφορά από όλες τις αναπτυγμένες χώρες του πλανήτη στη συρρίκνωση της οικονομίας της αναδείχθηκε η Ελλάδα στα χρόνια του μνημονίου σύμφωνα με έρευνα των Finanacial Times.
Η εφημερίδα επιβεβαίωσε πληροφορίες που είχαν παρουσιάσει και Έλληνες πανεπιστημιακοί όπως ο Σπύρος Μαρκέτος, ότι από το 1950 δεν υπάρχει άλλη αναπτυγμένη χώρα που να γνώρισε τόσο αιφνίδια μείωση του ΑΕΠ από το 1950 έως σήμερα σε καιρό ειρήνης.

ΣΥΝΕΧΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ-ΤΟ ΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ;


Τα ατυχήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις διαδέχονται το ένα το άλλο, αλλά η μόνη αντίδραση του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας είναι η απόκρυψη των περιστατικών.
Συνήθως ακολουθεί μια ΕΔΕ που θα εξετάσει την ευθύνη του προσωπικού και ανάλογα θα επιρρίψει ευθύνη.
Το θέμα όμως είναι καταρχήν η ανάγκη των πολιτών να πληροφορούνται τι πραγματικά συμβαίνει στην καθημερινότητα των στρατευμένων παιδιών του ώστε να παρεμβαίνει ανάλογα και όχι να ορθώνει το στρατιωτικό κατεστημένο τείχη και Στεγανά.
Επίσης, πέρα από τις όποιες προσωπικές ευθύνες, όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει, υπάρχει τεράστιο θέμα με την συντήρηση των μέσων και των εγκαταστάσεων εξαιτίας των σοβαρών περικοπών λόγω Μνημονίων.

Οι σύντροφοι που εργάζονταν για την ανοικοδόμηση του ελευθεριακού‪ Kobane‬. Αρκετοί απ' αυτούς είναι πλέον νεκροί ..

Οι άνθρωποι σε αυτή τη φωτογραφία του ‪#‎κομπέιν‬ inşaası ξανά για, την αδελφότητα για ταξιδεύουν, δολοφονήθηκαν.

Το Κράτος δολοφόνος Ισραήλ κάνει απόβαση στην Λάρισα-Νέα πολεμική συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ

Νεκροί τέσσερις ένοπλοι από πυρά του ισραηλινού στρατούΣτις 16/7/2015 προσγειώθηκαν στην Λάρισα 12 ισραηλινά ελικόπτερα, για να τα ακολουθήσουν άλλα οκτώ. Μαζί και πολυάριθμο στρατιωτικό προσωπικό.  Πρόκειται για μια ακόμη άσκηση  “έρευνας διάσωσης πεδίου μάχης” που θα γίνει σε ελληνικό έδαφος και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουλίου. Ιδιαίτερα στο στρατόπεδο Περισσάκη, αεροδρόμιο της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, ενώ επικρατεί πανικός καθώς εντείνονται οι εργασίες για τη φιλοξενία των δυνάμεων του κράτους Δολοφόνου Ισραήλ.

Πως ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος συμμετείχε στον πόλεμο κατά των ασύμμετρων απειλών και των πυρκαγιών

«ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος που επέλεξαν με τη θεωρία των «ασύμμετρων απειλών" και του «σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας, μέσω των πυρκαγιών, το οποίο εξετάζει το έκτακτο συμβούλιο που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με την συμμετοχή των ηγεσιών των Ε.Δ. και της ΕΥΠ» να αποπροσανατολίσουν από τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες. Και να εμποτίσουν σε όλους την ανάγκη υπεράσπισης του έθνους και της σύγχρονης αποστολής του, της εφαρμογής δηλαδή του πιο βάρβαρου Μνημονίου. 

"Μίζες" για τα οχήματα του στρατού δεν υπάρχουν και "παίρνουν μπρος" με καλώδια!

Image
Την ίδια ώρα που στο ΥΠΕΘΑ παραγγελίες εκατομμυρίων χάνονται από ερασιτεχνισμό και “λεφτά υπάρχουν” για αναίτιες μεταθέσεις στο εξωτερικό στις μονάδες “ο στρατός αναστενάζει”. Τα προβλήματα πολλά επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα στρατευσίμων και μόνιμων στελεχών. Η επιστολή καταγγελίας που μας αναδιαβιβάζει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων από το Στεφανοβίκειο ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Αυτή η κατάσταση επικρατεί στο στρατόπεδο Περισσάκη, αεροδρόμιο της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, αλλά είναι χαρακτηριστική νομίζουμε για όλες τις απαρχαιωμένες «καναδέζες» του στρατού (οχήματα GD M/S 290).

Αφγανοί στρατιώτες νεκροί από αεροπορική επιδρομή ΗΠΑ

Image
Δεκατέσσερις αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από φίλια πυρά των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην επαρχία Λογκάρ, νότια της Καμπούλ, όπου δρουν οι αντάρτες Ταλιμπάν, δήλωσαν τοπικές αρχές.
"Στις 06:00 το πρωί (04:30 ώρα Ελλάδας) δύο αμερικανικά ελικόπτερα επιτέθηκαν σε ένα οδόφραγμα του αφγανικού στρατού", δήλωσε ο Μοχάμαντ Ραχίμ Αμίν, κυβερνήτης της επαρχίας Μπαράκι Μπάρακ, όπου συνέβη το περιστατικό. "Το οδόφραγμα άρπαξε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς. Δεκατέσσερις αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν".

Κάρλο Τζουλιάνι: Γράφοντας με αίμα τη σύγχρονη ιστορία-Σαν σήμερα ο Carlo Guiliani κειτόταν νεκρός στη πλατεία «Gaetano Alimonda» της Γένοβα.

Ο χρήστης Φυσάει αδιαφορία, κοινωνικοπολιτικά θέματα πρόσθεσε 2 νέες φωτογραφίες.  Κάρλο Τζουλιάνι: Γράφοντας με αίμα τη σύγχρονη ιστορία

Λιβύη: Πολεμικά αεροσκάφη βυθίζουν πλοίο με μαχητές και όπλα

Image
Πολεμικά αεροσκάφη της Λιβύης βύθισαν χθες ένα πλοίο και επιτέθηκαν σε ένα δεύτερο κοντά στην πόλη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης, δήλωσαν σήμερα εκπρόσωποι του στρατού της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της χώρας.

Δεν υπάρχουν αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες ή ανεξάρτητη επιβεβαίωση του πλήγματος κοντά στην πόλη Μαρίσα, το οποίο επιβεβαίωσε επίσης το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια που εδρεύει στο Ντουμπάι.

Συγνώμη Ιαπώνων σε ΗΠΑ για τους "στρατιώτες δούλους" του Β΄Παγκοσμίου

Image
Η εταιρεία οικοδομικών δραστηριοτήτων Mitsubishi Materials Corp. έγινε χθες η πρώτη μεγάλη ιαπωνική εταιρεία που ζήτησε δημόσια συγγνώμη γιατί χρησιμοποίησε αμερικανούς στρατιώτες ως δούλους σε καταναγκαστικά έργα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εκφράζοντας συγχρόνως και μεταμέλεια για "τα τραγικά γεγονότα στο παρελθόν μας".
Η επίσημη συγγνώμη δόθηκε από τον ανώτατο γενικό διευθυντή Χικάρου Κιμούρα της εταιρείας εκ μέρους της προκατόχου εταιρείας, Mitsubishi Mining, σε μια ειδική τελετή στο μουσειο του Κέντρου Σάιμον Βίζενθαλ στο Λος Άντζελες.

Γεννημένοι τη 15η Ιουλίου


Πορεία του Κ4Α στο Βίτσι, στην επέτειο «συντριβής του ξενοκίνητου σλαυοκομμουνισμού».
(Κείμενο: Δημητρης Ψαρράς, ΕφΣυν, 19/07/2015) 
Μία από τις «παράπλευρες απώλειες» που υπέστη η εύθραυστη ελληνική δημοκρατία τον Ιούλιο του 1965 ήταν η ίδρυση μιας νεοναζιστικής οργάνωσης η οποία αποτέλεσε τη μήτρα ποικίλων ακροδεξιών μαχητικών μορφωμάτων που απέληξαν πολλά χρόνια αργότερα στη «Χρυσή Αυγή».

Βίντεο-σοκ από τη στιγμή της αιματηρής επίθεσης αυτοκτονίας στην Τουρκία

Τη στιγμή της έκρηξης στην τουρκική πόλη Σουρούτς κοντά στα σύνορα με τη Συρία και η οποία προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 27 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από 100, κατέγραψε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Milliyet.
Οι πρώτες ενδείξεις που προκύπτουν από την έρευνα για την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα παραπέμπουν σε έργο του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσαν στο Ρόιτερς δύο υψηλόβαθμοι τούρκοι αξιωματούχοι.

Πλήρη επιβεβαίωση των εκτιμήσεων για την υπουργοποίηση του Δ.Βίτσα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ – σχετίζεται άμεσα με τους πολεμικούς εξοπλισμούς και το μέλλον των πολεμικών βιομηχανιών

ImageΜε συνέντευξη στο Mega άρχισε την πρώτη του εβδομάδα ως ΑΝΥΕΘΑ ο Δημήτρης Βίτσας και η πρώτη ερώτηση που του τέθηκε είχε να κάνει με το P 3 Orion και το πρόγραμμα ανακατασκευής του.
Ο νέος ΑΝΥΕΘΑ απάντησε ότι υπάρχει απόφαση και συνεπώς το πρόγραμμα πρέπει να προχωρήσει.
Άφησε όμως ανοιχτή την πιθανότητα αλλαγών στο χρονοδιάγραμμα της υλοποίησής του. Η οποία έχει να κάνει και με τις νέες περικοπές που επιβάλλουν οι δανειστές στην χώρα. 
Και όλοι κατανοούν τι σημαίνει η αναπροσαρμογή του χρονοδιαγράμματος μιας πολεμικής προμήθειας….
Πως το έλεγαν παλιότερα; «Στρίβειν δια του αρραβώνος…»  

Η Αδικία κυριαρχεί στον Στρατό του Πάνου Καμμένου: κόβουν τις κατ΄ εξαίρεση μεταθέσεις σε φαντάρους πάμφτωχους-με προβλήματα υγείας, παντρεμένους με παιδί!

Καθημερινά αποκαλύπτεται ότι οι όποιες δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν ψέματα.
Ποια ισότητα; Ποιο δίκαιο σύστημα μεταθέσεων; Ποια αντικειμενικά κοινωνικά κριτήρια για τις κατ΄ εξαίρεση μεταθέσεις;  
Απάτη.
Στην Σειρά Κατάταξης Ιουλίου, οι συνάδελφοι καταγγέλλουν ότι η Διεύθυνση Οπλιτών Θητείας –ΔΟΘ, η αρμόδια υπηρεσία στο ΓΕΣ απέρριψε με τον πλέον αδιάφορο και προκλητικό τρόπο τα δίκαια αιτήματα τους.
Γύρισαν την πλάτη λοιπόν σε παντρεμένο συνάδελφο με παιδί ο οποίος αντιμετωπίζει συγκεκριμένα οικονομικά προβλήματα.
Επίσης από το ΚΕΝ Θήβας δεχτήκαμε χαρακτηριστική καταγγελία που αναφέρονταν σε συνάδελφο που είχε πάρει μια φορά αναβολή για ψυχολογικούς λόγους και είχε μαζί του βεβαιώσεις από γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας ότι «παρακολουθείται και ότι απαιτείται η παρακολούθηση του».

Tο βύσμα στον Στρατό του Πάνου Καμμένου: τα δωράκια στο Στεφανοβίκειο αγοράζουν άδειες!

ΠΕΛΑΑΑΑΤΕΣ ΜΟΥ!!!!
Ω ναι! Το στρατόπεδο Περισσάκη, αεροδρόμιο της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, ενόψει δημοψηφίσματος είναι σε επιφυλακή και ταυτόχρονα υπό διάλυση.
Μια άγνωστη πτυχή της εθνικής άμυνας και ασφάλειαςΕβδομάδα ολόκληρη οι φαντάροι είμαστε μέσα χωρίς έξοδο ή έστω ένα υπηρεσιακό σημείωμα και όλα αυτά γιατί το πελατειακό σύστημα ακόμη και υπό τον «άτεγκτο» Πάνο Καμμένο καλά κρατεί.
Και αυτή είναι μόνο η αρχή.
 Τα βύσματα παίρνουν τιμητικές άδειες είτε διότι «προσφέρουν» στη μονάδα είτε διότι κάνουν δωρεές κλιματιστικών, υπολογιστών, φωτοτυπικών μηχανημάτων ή και χορτοκοπτικών μηχανημάτων.

Η Ελλάδα της κρίσης 42η πλουσιότερη…

Κι όμως η Ελλάδα παρά τα πέντε χρόνια της κρίσης και τις δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 50 πλουσιότερες χώρες του πλανήτη, με βάση τα στοιχεία από το ΔΝΤ για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ!
Στη λίστα που δημοσιεύει το περιοδικό Global Finance Magazine με τις πιο πλούσιες και πιο φτωχές χώρες με βάση τα στοιχεία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ η Ελλάδα είναι στην 42η θέση με το Κατάρ, Λουξεμβούργο, Σιγκαπούρη να καταλαμβάνουν την τριάδα των πιο πλούσιων.

Ισραήλ, Ιράν, ΗΠΑ και στο βάθος τα Τουρκικά διλήμματα

Η εκτόξευση του Μπαράκ Ομπάμα από το έδρανο του τοπικού γερουσιαστή του Ιλινόι στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου βασίστηκε σε ένα τολμηρό στοίχημα: 
ο μαύρος πολιτικός υποσχέθηκε ότι θα είναι ο αντι-Μπους, ο πρόεδρος που θα τερμάτιζε όχι μόνο τον πόλεμο στο Ιράκ, αλλά και ολόκληρη την υπερεπιθετική εξωτερική πολιτική των νεοσυντηρητικών ιεράκων, που τόσο είχε κοστίσει -σε χρήμα, ανθρώπινες ζωές και ηθικό κύρος- στην αμερικανική υπερδύναμη. 

Το Ισλαμικό Κράτος χτύπησε αιγυπτιακή φρεγάτα στη Μεσόγειο Θάλασσα

Το Ισλαμικό Κράτος κατέστρεψε μια πολεμική φρεγάτα με κατευθυνόμενο βλήμα σύμφωνα με δημοσιεύματα του SITE Intel Group.

Σε δηλώσεις του ο Αιγυπτιακός στρατός ανέφερε ότι η φρεγάτα έπιασε φωτιά κοντά στις ακτές του Σινά μετά από μια σύγκρουση με μαχητές. Σε μια δημοσίευση του στο Facebook, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Mohammed Samir ανέφερε ότι υπήρξαν και νεκροί μεταξύ του πληρώματος μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με τους τρομοκράτες. 

Γ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: Εργο των ακροδεξιών και του ΝΑΤΟ η μοιρασμένη Κύπρος

Η ΕΟΚΑ και ο Γρίβας άφησαν το λαό στο περιθώριο και έφεραν την Τουρκία στο προσκήνιο του Κυπριακού
Η μοιρασμένη ακόμη Κύπρος είναι έργο του ΝΑΤΟ και των ακροδεξιών, τονίζει μιλώντας στη «Χ» ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Επισημαίνει ότι το ΝΑΤΟ που δημιούργησε το πρόβλημα με άξονα τον εθνικισμό, δεν μπορεί να αποτελεί μέρος της λύσης. Παράλληλα αναλύει τη φύση της ανατροπής της ιστορίας σε Κύπρο και Ελλάδα με τους ταγματασφαλίτες, περιλαμβανομένου του Γρίβα, να βαφτίζονται «πατριώτες», ενώ παράλληλα στιγματίζεται ανιστόρητα η Αριστερά ως «προδοτική». 

Απεργιακές περιφρουρήσεις στην οδό Ερμού-Αθήνα, στην πανελλαδική απεργία στο εμπόριο ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Φωτογραφίες από τις απεργιακές περιφρουρήσεις σήμερα στην οδό Ερμού-Αθήνα, στην πανελλαδική απεργία στο εμπόριο ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας. Περισσότερες φωτογραφίες εδώ: https://www.flickr.com/photos/narfotos/

Στις 22 Ιουλίου η βουλή ψηφίζει για την κατάσχεση των σπιτιών μας

Επανακαθορίζεται το σύνολο των ρυθμίσεων, αλλά και της όλης φιλοσοφίας της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, με δραματική φαλκίδευση των δικαιωμάτων των οφειλετών των Τραπεζών, ιδίως αναφορικά με τα ζητήματα πλειστηριασμών ακινήτων και την ενίσχυση των προνομίων των Τραπεζών και τον περιορισμό των εν γένει δικαιωμάτων εργαζομένων, δημοσίων υπαλλήλων, ασφαλιστικών οργανισμών, εγχειρόγραφων δανειστών, υπέρ των προνομίων των εμπραγμάτων προνομιούχων, ήτοι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Σωτήρης Αδάμου Κωνσταντίνου – Ηρωας!

Αρνήθηκε να εκτελέσει τις διαταγές της προδοσίας – Τον σκότωσαν πισώπλατα!
Την αποφράδα μέρα του προδοτικού πραξικοπήματος η 31η μοίρα Καταδρομέων του Σωτήρη Αδάμου Κωνσταντίνου επιτέθηκε κατά των νόμιμων δυνάμεων στην περιοχή του ΡΙΚ.
Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, ο Σωτήρης θεωρείτο πραξικοπηματίας. Το όνομά του αντί να είναι χαραγμένο με χρυσά γράμματα στο πάνθεον των ηρώων, βρισκόταν γραμμένο στον κατάλογο των πραξικοπηματιών. Επρεπε να ανέβουν έναν ολόκληρο γολγοθά οι γονείς του για να τον δικαιώσουν μετά θάνατο. Για να αναγνωριστεί επίσημα ότι ο Σωτήρης εκτελέστηκε πισώπλατα και άνανδρα από τους πραξικοπηματίες, επειδή αρνήθηκε να εκτελέσει τις προδοτικές τους διαταγές.

Η προδοσία της Κύπρου σ΄ ένα έγγραφο-φωτιά! Οι χουντικοί ήξεραν για την τουρκική απόβαση και παραθέριζαν!

Image

Προδότες χωρίς δισταγμούς Οι χουντικοί που παρίσταναν τους υπερπατριώτες -όπως και πολλοί νοσταλγοί τους- είχαν έγκαιρα ειδοποιηθεί για τις τουρκικές στρατιωτικές ετοιμασίες για την απόβαση στη Κύπρο. Αδιαφόρησαν απολύτως και γι΄ αυτό όλοι πια έχουν πειστεί ότι επρόκειτο για προδοσία. 

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ 1974:Πως φθάσαμε στην εισβολή του Αττίλα.Φωτογραφίες ντοκουμέντο.

Image

Πραξικόπημα στη Κύπρο και εισβολή του Αττίλα.Το  Onalert,παρουσιάζει ένα αφιέρωμα,γραμμένο από έναν άνθρωπο που έχει μελετήσει  τα γεγονότα εκείνης της περιόδου. Το κείμενό του συνοδεύεται από σπάνιο φωτογραφικό υλικό. Σήμερα το πρώτο μέρος του αφιερώματος.

Κάθε Ιούλιο «συναντιόμαστε» με δύο θλιβερά γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας της πατρίδας μας , το πραξικόπημα και την εισβολή των Τούρκων στη Κύπρο.
Πως όμως φτάσαμε στην εισβολή; Ποίοι και γιατί έκαναν το παλαιό όνειρο των Τούρκων , που για πολλά χρόνια το έτρεφαν και το συντηρούσαν , πραγματικότητα.
Θα προσπαθήσουμε ρίχνοντας φως στα ιστορικά γεγονότα από την ημέρα που η Κύπρος έγινε ανεξάρτητη (1960) μέχρι την εισβολή (1974) να καταλάβουμε τους λόγους και να δούμε τους πρωταγωνιστές στη στημένη αυτή παράσταση που πληρώθηκε με το αίμα του Κυπριακού λαού 
Στις 11 Φεβρουαρίου 1959, με την υπογραφή της συνθήκης της Ζυρίχης, η Κύπρος έβρισκε το είδος της ανεξαρτησίας που καθιέρωνε γι’ αυτήν η παραπάνω συνθήκη που υπογράφηκε από τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Έρχεται φοροκαταιγίδα – Οι αλλαγές σε ΦΠΑ και φόρους που θα γονατίσουν τα ελληνικά νοικοκυριά

Έρχεται φοροκαταιγίδα – Οι αλλαγές σε ΦΠΑ και φόρους που θα γονατίσουν τα ελληνικά νοικοκυριά – Όλοι χάνουν! Με τις αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ η κυβέρνηση προσδοκά έσοδα 1,8 δισ. ευρώ ετησίως. Βέβαια όπως σημειώνουν έμπειροι φοροτεχνικοί έχει αποδεχθεί στην πράξη πως όλες οι αλλαγές που επέφεραν αύξηση ΦΠΑ οδήγησαν σε ενίσχυση της παραβατικής συμπεριφοράς καθώς δίνουν άλλοθι για φοροδιαφυγή και θα αυξηθούν τα περιστατικά όπου καταστηματάρχες δεν θα κόβουν αποδείξεις.
Στα είδη διατροφής που «μετακομίζουν» από τον συντελεστή ΦΠΑ 13% στο συντελεστή 23% περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ "ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΓΟΛΑΒΟ"...Ο ΜΠOΜΠΟΛΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΡΓΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

Υπογράφεται σήμερα στην Κοζάνη η πρώτη σύμπραξη δημοσίου –ιδιωτικού τομέα για τα απορρίμματα μεταξύ του ομίλου Ελλάκτωρ και της Διαδημοτικής Επιχείρησης Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑΔΥΜΑ). Στο έργο συμμετέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Ο ιδιώτης (όμιλος Ελλάκτωρ του κου Μπόμπολα) θα βάλει 17 από τα 50 εκατομμύρια Ευρώ και θα εκμεταλλεύεται το εργοστάσιο συλλογής και κομποστοποίησης σκουπιδιών που θα έχει εγγυημένες ποσότητες από τους κοντινούς ή πιο μακρινούς δήμους.

Ασπονδες φιλίες και εθνικά συμφέροντα

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι και ο Σέρβος υπ. Εξ. Ιβιτσα Ντάτσιτς | EPA/ GEORGI LICOVSKI
Συντάκτης: Νικόλας Ζηργάνος
Θερμή αναμένεται να είναι η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), το οποίο θα συγκληθεί την Τετάρτη με πρωτοβουλία του υπουργού Eξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.
Η Νέα Δημοκρατία, διά του υπεύθυνου εξωτερικών υποθέσεων του κόμματος, Γιώργου Κουμουτσάκου, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό της για τη βαλκανική πολιτική της κυβέρνησης με αφορμή την πρόσφατη περιοδεία του Ελληνα υπουργού στα Δυτικά Βαλκάνια:

Νέες βομβιστικές επιθέσεις στη Γάζα

Οχήματα μελών της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ εξερράγησαν (φωτογραφία αρχείου) | AP/Adel Hana
Συντάκτης: efsyn.gr
Βομβιστικές επιθέσεις με στόχο πέντε αυτοκίνητα μελών της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ σημειώθηκαν σήμερα το πρωί σε διάφορες συνοικίες της Γάζας, σύμφωνα με μάρτυρες.
Οι τοπικές αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο σχετικά με αυτές τις εκρήξεις.

Πρόσφατα η ασυτνομία της Χαμάς συνέλαβε δεκάδες σαλαφιστών, που δρούσαν στη Λωρίδα της Γάζας.