Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Η Υποκρισία και ο Καιροσκοπισμός της Δύσης και του Ερντογάν για την Τρομοκρατία

Φωτογραφία του χρήστη Revolution News.Στη Γαλλία, η τρομοκρατική επίθεση στο σατυρικό περιοδικό ήταν η αφορμή, το απαραίτητο πρόσχημα για να βγουν δεκάδες χιλιάδες Μισθοφόροι των Ενόπλων Δυνάμεων στους δρόμους των καπιταλιστικών μητροπόλεων σε Γαλλία-Βέλγιο-Ιταλία-Βρετανία κλπ.
Αφού μαζεύτηκε στο Παρίσι για να τιμήσει τους νεκρούς της τρομοκρατικής επίθεσης, πήραν την σκυτάλη από το ISIS για να ενισχύσουν τους όρους και τις κατασταλτικές πολιτικές του νέου γύρου του "πολέμου κατά της τρομοκρατίας". Τρομοκρατώντας τα κοινωνικά κινήματα στην Ευρώπη και σχεδιάζοντας τον νέο γύρο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ: Η εισβολή όπως την βίωσε και την κατάγγειλε ένας Τούρκος στρατιώτης.

Η εισβολή όπως την βίωσε και την κατάγγειλε ένας Τούρκος στρατιώτης.
Ένας Τούρκος λοχίας θυμάται την εισβολή του 1974 στην Κύπρο. Και μιλά για δολοφονίες, βιασμούς και πλιάτσικο.

Ο Τούρκος λοχίας, Μουσταφά Ονγκάν, μίλησε στον Κούρδο δημοσιογράφο Ρόνι Αλάσορ  που γεννήθηκε στο χωριό Γκιοβεντίκ, της επαρχίας Χινίς του Ερζερούμ.
Ο δημοσιογράφος Ρόνι Αλάσορ μεγάλωσε με τις μαρτυρίες ενός συγχωριανού του, που πολέμησε στην «απελευθέρωση» της Κύπρου και τα δημοσιεύματα τότε, των τουρκικών εφημερίδων. Χρόνια μετά, όταν το 1980 -λόγω του πραξικοπήματος- διέφυγε στο εξωτερικό, άρχισε μεταξύ άλλων να ψάχνει την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη στην Κύπρο.

ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΠΟΥ ΚΑΤ΄ ΑΛΛΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ!

24Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται... Αν αυτή η λαϊκή ρήση ισχύει μια φορά, στον Έβρο αποκαλύπτεται καθημερινά το πραγματικό επίδικο της εθνικιστικής καφρίλας  και του πολεμικού τυχοδιωκτισμού των Στρατοκρατών.
Ουσιαστικά κανένας Στρατός δεν κάνει Άμυνα. Αυτά είναι παραμύθια.

Η Ελλάδα σχεδιάζει στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο

An Israeli navy missile ship (photo credit: Abir Sultan/Flash90)Αυτό δήλωσε ο  Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, την Τετάρτη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Ισραήλ, εν μέσω συνεχών εντάσεων μεταξύ Κύπρου και  Τουρκίας για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο.
Στόχος η βελτίωση της περιφερειακής ασφάλειας.
Η Κύπρος έχει ανασταλεί τις ειρηνευτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών με την Τουρκία, η οποία εισέβαλε στο νησί το 1974 και εξακολουθεί να κατέχει βόρειο ένα τρίτο του νησιού, λέγοντας ότι η Άγκυρα εξακολουθεί να προσπαθεί να παρεμποδίσει την ενεργειακή αναζήτηση της χώρας.

ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ: «ΒΑΣΑΝΙΣΤΕ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ»

μπάτσοιΟ Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος είναι εν ενεργεία αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και υπηρετεί στη πόλη της Θεσσαλονίκης. Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προτρέπει σε βιασμό και βασανισμό αναρχικών που έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια συγκρούσεων. Ακόμη εκφράζει και τις ελληναράδικες απόψεις του περί πολιτικών ζητημάτων και ονειρεύεται ΕΑΤ-ΕΣΑ και χούντες.

Το Ισραήλ εκμεταλλεύεται το χάος της Συρίας για να προγραμματίσει την λεηλασία του πετρελαίου στα υψίπεδα του Γκολάν

Israeli soldiers patrol near the occupied Syrian town of Majdal al-Shams in the Golan Heights in 2011.Oren ZivActiveStills
According to Geoff Rochwarger, CEO of Afek, energy independence is the new Zionism.
The Afek oil and gas exploration company has almost completed its second drilling test in the Golan Heights, a part of Syria which Israel has occupied since 1967 and annexed in violation of international law.
The test is part of a three-year program to see if hydrocarbons in the area could lead to oil or gas for Israel.
Israel is fuel-poor and its domestic energy woes could be eased in the interim if the government progresses ondeals in relation to the Tamar and Leviathan gas fields in the Mediterranean Sea.

Χιλιάδες στη πορεία-κηδεία γι'αυτους που σκοτώθηκαν απ´την επίθεση των τζιχαντιστων στο Σουρουτς

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ

Wesley Clark’s internment proposal: The specter of military dictatorship
22 July 2015

The statements made by retired four-star general and former NATO commander Wesley Clark to MSNBC News last Friday in support of placing “radicalized” and “disloyal” Americans in World War II-style internment camps must be taken as an urgent warning by the working class.
Clark, America’s most prominent political general, was speaking not just for himself, but for powerful layers within the US military/intelligence apparatus and ruling oligarchy who fear the growth of social opposition and are preparing to defend their interests, no matter what the cost.

Ο ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ...Προσαγωγή δημοσιογράφου της «Εφ.Συν.»

Φωτογραφία «Εφημερίδα των Συντακτών»
Συντάκτης: efsyn.gr
Δημοσιογράφο της Εφημερίδας των Συντακτών προσήγαγαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. την ώρα που έκανε ρεπορτάζ στο Πεδίο του Άρεως για τους πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στο πάρκο.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο μετανάστες (δύο άνδρες, ο ένας ανήλικος) τους οποίους κατηγόρησαν για ρευματοκλοπή -επειδή φόρτιζαν τα κινητά τους από καφάο-, ενώ προσήγαγαν και τη δημοσιογράφο της εφημερίδας, Αφροδίτη Τζιαντζή, επειδή έβγαζε φωτογραφίες, δηλαδή έκανε ρεπορτάζ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ


Εμείς οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών που υπογράφουμε, αισθανόμαστε την ανάγκη να δηλώσουμε δημόσια την αντίθεσή μας με την πολιτική των μνημονίων που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ
Αγω­νι­στή­κα­με 22 μήνες χωρίς να μας λυ­γί­σει ούτε η ζέστη ούτε το κρύο μα ούτε και η αστυ­νο­μι­κή βία της συ­γκυ­βέρ­νη­σης Σα­μα­ρά Βε­νι­ζέ­λου. Ση­κώ­σα­με το γάντι στην κυ­βέρ­νη­ση του Σα­μα­ρά και του Βε­νι­ζέ­λου πα­λεύ­ο­ντας για το δι­καί­ω­μά μας στη δου­λειά και την ζωή.
Για το δι­καί­ω­μα όλων μας στη ελ­πί­δα.

Χτυπάνε το νεοφιλελεύθερο μηδενικό Τζήμερο για να Τρομοκρατήσουν τα Κοινωνικά Κινήματα

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι:
όποτε ο λαός μας μπήκε στο γύψο έγινε για να προστατευτεί το αστικό καθεστώς εξουσίας
όποτε και όπου έγινε Πραξικόπημα συνέβαλε στην επιβολή των πιο άγριων νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
Από το 2008 και μετά ο εργαζόμενος λαός μας απειλείται ότι ο Στρατός θα κατέβει στο δρόμο για να Υπερασπίσει τα Μνημόνια και τη βάρβαρη ταξική πολιτική.
Τον Ιούλιο έγινε Πραξικόπημα εναντίον του λαού μας με πρωταγωνιστές την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εθνική συναίνεση των διαφθαρμένων-διαπλεκόμενων αστικών κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ.
Και αυτό το Αντεργατικό Πραξικόπημα Ενάντια στο ΟΧΙ του 61,3% έγινε και βρίσκεται σε εξέλιξη για να υποταχθεί ο λαός μας σε ένα ακόμη Μνημόνιο.
ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ-ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ  

ΑΝΕΛ: ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!

Παύλος Χαϊκάλης: Η Χρυσή Αυγή είναι ένα δημοκρατικό κόμμα

Η Χρυσή Αυγή είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, αλλιώς θα έπρεπε να επέμβει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για να βγει από το Κοινοβούλιο, δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης κληθείς, στο πλαίσιο ραδιοφωνικής εκπομπής, να σχολιάσει την συμπόρευση των δύο παρατάξεων στο θέμα της Προανακριτικής Επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ.
«Δεν κάναμε απευθείας (συμφωνία) εμείς με την Χρυσή Αυγή (για την πρόταση). Δεν ξέρω τι εννοείτε με τον όρο "απομόνωση" για την Χρυσή Αυγή. Και στις εφημερίδες φιλοξενείται και πολιτικές παρεμβάσεις κάνει, είναι νόμιμα εκλεγμένο κόμμα», τόνισε, ενώ όταν ρωτήθηκε «αν είναι ακραίο κόμμα;», απάντησε:

Δίκη συλληφθέντων Τετάρτης 15 Ιουλίου "Αριστερό" μάθημα δικαιοσύνης ή "αριστερή" αποτροπή του κόσμου από τη σημερινή συγκέντρωση;

συλληψη1Μια δίκη παρωδία εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στην Ευελπίδων. Εφτά συλληφθέντες της Τετάρτης 15 Ιουλίου, από τη συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου, δικάζονται αυτή τη στιγμή, παρόλο που η υπεράσπιση αιτήθηκε αναβολή. Η αίτηση αναβολής -εκτός από την περίπτωση ενός κατηγορουμένου- δεν έγινε αποδεκτή από την έδρα. Η δίκη ξεκίνησε με μάρτυρες κατηγορίας τους αστυνομικούς που επιτέθηκαν και χτύπησαν την πορεία. Οι κατηγορούμενοι δικάζονται αυτή τη στιγμή για πλημμελήματα, ενώ οι υπόλοιποι παραπέμπονται σε ξεχωριστή δίκη με κατηγορίες κακουργημάτων.

Το Πεντάγωνο στοχοποιεί δημοσιογράφους



Tου Κώστα Μπετινάκη

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ξανάγραψε το «νόμο του πολέμου» έχοντας συμπεριλάβει και τους «επικίνδυνα δρώντες δημοσιογράφους» (με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει) στους πιθανούς στόχους.
Το μακροσκελές κείμενο με τις πολεμικές οδηγίες δίνει το δικαίωμα σε αυτούς που μάχονται στην πρώτη γραμμή να θεωρούν τους δημοσιογράφους (που δεν είναι παρακοιμώμενοι με το στράτευμα) ακόμη κι ως τρομοκράτες.

Στην Αεροπορία Στρατού στο Στεφανοβίκειο ευρώ για επιδείξεις υπάρχουν-όχι όμως για την συντήρηση των πανάρχαιων μεταφορικών μέσων

DSCN0057Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για πολύ κόσμο η μείωση κατά 300 εκατομμύρια ευρώ στις πολεμικές δαπάνες είναι μια θετική εξέλιξη, μία από τις ελάχιστες, στο νέο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αυτά που γίνονται όμως στο Στεφανοβίκειο το τελευταίο διάστημα αποτελούν παράδειγμα για το τι θα γίνει στο μέλλον, καθώς οι περικοπές αφορούν μόνο την συντήρηση μέσων-εγκαταστάσεων και δεν μεταφράζονται σε περιορισμό των Ασκήσεων και των πολεμικών προετοιμασιών ή των επιδείξεων!
Έχουν περάσει αρκετές μέρες από τις πρόσφατες καταγγελίες για τα σάπια οχήματα που δεν παίρνουν μπροστά με τίποτα. Η κατάσταση παραμένει σχεδόν ίδια παρόλο που μία μέρα μετά τις καταγγελίες ήρθαν δύο μπαταρίες. 

Ωμή φιλο-μνημονιακή προπαγάνδα από το διοικητή της 199 ΜΠΕΠ στο Στρατόπεδο Ιωάννου (Αλεξανδρούπολη)

Το Δημοψήφισμα ήταν μια τεράστια πολιτική αναμέτρηση με βαθιά ταξικά χαρακτηριστικά που απέδειξε τις βαθιές διαφοροποιήσεις-αντιθέσεις-ανισότητες που διαπερνούν την κοινωνία μας σε όλα τα επίπεδα: οικονομικό-πολιτικό-κοινωνικό. Η αναμέτρηση αυτή ανάμεσα στο ΟΧΙ ή στο ΝΑΙ στο νέο Μνημόνιο δεν άφησε, όπως ήταν επόμενο, ανεπηρέαστο και τον Στρατό. Δεν θα κουραστούμε να τονίζουμε ότι οι συνάδελφοι φαντάροι και η πλειοψηφία του χαμηλόβαθμου μόνιμου προσωπικού, αγκάλιασαν την καμπάνια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ψήφισαν «ΟΧΙ»!
Η αναμέτρηση συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα στα στρατόπεδα. Μάλιστα ήταν ανάγκη να οξυνθεί η προπαγάνδα του Νεοφιλελεύθερου-Μνημονιακού μπλοκ καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραχάραξε το Υπερήφανο  «ΟΧΙ» του 61,3% του λαού μας και μαζί με τα διεφθαρμένα-διαπλεκόμενα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ προχώρησε σε ένα στυγνό Αντεργατικό Μνημονιακό Πραξικόπημα υπογράφοντας το νέο βάρβαρο Μνημόνιο.

Φωτιές στο τούνελ της Μάγχης από εργαζόμενους στα φέρυ μπόουτ (Photos)

Απεργοί εργάτες στο Καλαί έστησαν οδοφράγματα και έκαψαν λάστιχα, αποκλείοντας τον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην διάσχιση του καναλιού της Μάγχης, το απόγευμα της Τρίτης. Οι ναυτεργάτες διαμαρτύρονται για τις απολύσεις που εξαγγέλθηκαν πρόσφατα. 

Κύμα βίας κατά προσφύγων στη Γερμανία - Μία ρατσιστική επίθεση ανά ημέρα

Κύμα βίας κατά προσφύγων στη Γερμανία - Μία ρατσιστική επίθεση ανά ημέρα - MediaΣχεδόν ούτε μία μέρα δεν έχει περάσει φέτος στην Γερμανία χωρίς να σημειωθεί επίθεση σε κέντρα υποδοχής προσφύγων, την ώρα η χώρα πασχίζει να αντιμετωπίσει τον αριθμό-ρεκόρ των αιτούντων άσυλο, που προσπαθούν να γλιτώσουν από τους πολέμους και τη βία σε διάφορα κράτη.
Συνολικά 150 εμπρησμοί και άλλες επιθέσεις καταγράφηκαν τους πρώτους έξι μήνες του 2015, με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες ζημιές ή να καταστραφούν ολοσχερώς πρόσφατα ανακαινισμένα κέντρα υποδοχής των 450.000 αιτούντων άσυλο που αναμένεται να φτάσουν στην Γερμανία εντός του έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Μεγάλη η χάρη του Προφήτη Ηλία που όμως δεν θέλει πτήσεις ελικοπτέρων!

Image
Γιόρταζε ο Προφήτης Ηλίας προχθές . Μεγάλη η χάρη του,αλλά είναι βέβαιο ότι ο άγιος δεν έχει ανάγκη από τιμές αλλά από πίστη. Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Μόλις προχθές γράφαμε για το Στεφανοβίκειο και τα προβλήματα που έχουν τα οχήματα της μονάδας. Πολλά από τα οποία δεν έχουν πια ούτε μπαταρίες.
Πως να μην θυμώσουν λοιπόν όσοι είδαν οκτώ ελικόπτερα να πετούν πάνω από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία που βρίσκεται μέσα στην μονάδα,στο πλαίσιο του εορτασμού του Προφήτη Ηλία;

Άλλα 100 Humvee για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Κίεβο, Geoffrey Pyatt, με ανάρτησή του στο Twitter το περασμένο Σάββατο, ανακοίνωσε την παράδοση άλλων 100 θωρακισμένων οχημάτων τύπου Humvee από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στις αντίστοιχες ουκρανικές.
Οι παραδόσεις των οχημάτων αυτών είχαν συμφωνηθεί στο πλαίσιο διμερούς προγράμματος βοήθειας παράδοσης «μη φονικού» (non lethal) στρατιωτικού υλικού, για τις δυνάμεις που μάχονται  στα νοτιοανατολικά της χώρας και αποτελούνται κυρίως από Φασιστικά Τάγματα.

Καθημερινά τα ατυχήματα και τα επικίνδυνα προβλήματα στον Στρατό. Ποιος ασχολείται;

Βραχυκύκλωμα σε όχημα του στρατού στην ΚΩ

Χθες το μεσημέρι, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπιασε βραχυκύκλωμα σε όχημα του στρατού στην οδό Μακρυγιάννη, λίγο πριν τις φυλακές. 

Ούτε κουβέντα για τον "αγνοούμενο κοριό" της ΕΥΠ - Ποιους παρακολουθούν ποιοι ανησυχούν;

Image
“Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε” ήταν η απάντηση του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως στα όσα είπε η Νάντια Βαλαβάνη για το “χαμένο” βαλιτσάκι της ΕΥΠ, μέσω του οποίου πιθανολογεί ότι μπορεί να την παρακολουθούσαν. Το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως διέψευσε ότι η ΕΥΠ κάνει παρακολουθήσεις εκτός των ορίων της αποστολής της. Μόνο που η κυρία Βαλαβάνη είπε κάτι πολύ σοβαρότερο στο οποίο απάντηση δεν έχουμε πάρει: κάποιοι άλλοι πλην της “ιδιοκτήτριας” ΕΥΠ έχουν στα χέρια τους και “εκμεταλλεύονται” το “βαλιτσάκι παρακολουθήσεων”! Και το χειρότερο; Δεν είναι μόνο η κυρία Βαλαβάνη που το πιστεύει. Απλά είναι η πρώτη που το λέει δημόσια!

"Δεν έριξε ούτε βλήμα κι έγινε Α/ΓΕΣ" - Ο υποδιοικητής της ΕΛΔΥΚ το 1974 ξεσπά

Image
Δεν θα ξεχάσει ποτέ τους στρατιώτες του που πολέμησαν σαν λιοντάρια. ΄Όπως δεν ξέχασε ποτέ ότι ο διοικητής μονάδας που είχε ως αποστολή να καλύψει το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ με πυρά πυροβολικού δεν έριξε ούτε ένα βλήμα αλλά μετέπειτα έγινε Α/ΓΕΣ! Ο υποδιοικητής τηςΕΛΔΥΚ το 1974, ο 80χρονος σήμερα Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος μίλησε στο ΑΠΕ και θυμήθηκε την τριήμερη μάχη με τους Τούρκους.

«Όσο ζω δεν θα ξεχάσω τους στρατιώτες που πολέμησαν σαν λιοντάρια. Δεν θα ξεχάσω τους ηρωικούς στρατιώτες, που χάθηκαν και ότι τη δεύτερη μέρα της μάχης, στις 15 Αυγούστου, ζήτησα βοήθεια, και παρόλο που η απάντηση ήταν θετική, κανείς δεν ήρθε να βοηθήσει».

Οι Απόστρατοι Στρατοκράτες "ΜΑΛΙΣΤΑΚΗΔΕΣ" θα μας σώσουν;;;

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΦΡ. ΦΡΑΓΚΟΥ;

Θέση στο μετασχηματιζόμενο πολιτικό σύστημα προσπαθεί να βρει το μικρό κόμμα των Δημοκρατικών, σύμφωνα με τις πληροφορίες τουkoolnews.gr, επιδιώκοντας μάλιστα δυνατές συνεργασίες με ονόματα της κεντροδεξιάς, όπως ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Κασσίμης ή ο πολιτευτής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και στενός συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη, Δημήτρης Πανοζάχος Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης 

Η Ευρώπη των πυραύλων είναι εδώ! Επιστροφή σε άλλες "πολεμικές" εποχές

Image
Την δεκαετία του ’80 κυρίως οι δρόμοι όλων των μεγάλων πόλεων της Ευρώπης “σείονταν” από τις διαδηλώσεις κατά των πυρηνικών και των πυραύλων. Ο αφοπλισμός και η απόσυρση των πυραύλων ήταν το κυρίαρχο αίτημα . Εν μέρει το αίτημα …έγινε δεκτό σ΄ εκείνη την Ευρώπη που άλλαξε δραματικά με την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. 

Περίπου 25 χρόνια μετά , η Ευρώπη έχει αλλάξει,αλλά ποιος μπορεί στα σοβαρά να υποστηρίξει ότι άλλαξε προς το καλύτερο. Μετά από τα χρόνια της “εικονικής” όπως αποδείχτηκε -τουλάχιστον για την Ελλάδα- ευμάρειας, η Ευρώπη συζητά επισήμως παρακαλώ ακόμη και το ενδεχόμενο πολέμου! Το κείμενο της ΕΕ για την Άμυνα που δημοσίευσε το Onalert.gr το αναφέρει στην πρώτη του παράγραφο. 

Σκάνδαλο μεγατόνων: 5 δισ. ευρώ σε «ευυπόληπτους» πολίτες, φορείς και ιδιοκτήτες ΜΜΕ με «όχημα» την ΑΤΕ

Πόρισμα «φωτιά» με τα «αμαρτωλά» δάνεια της Αγροτικής Τράπεζας την περίοδο 2000-2012, με ζημία για το δημόσιο 5 δισ. ευρώ, διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες. Σύμφωνα με μαρτυρία στο ΑΜΠΕ αποδέκτες ήταν και ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Για διαχρονικό και καλοσχεδιασμένο πολιτικό σκάνδαλο κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης. «Ήδη έχουν γίνει δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων... Ήρθε η ώρα επιτέλους οι υπεύθυνοι να πληρώσουν τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων» είπε ο Γ.Γ. για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Στάθη Σχινά. 

Gezi Park: Ένας χρόνος μετά Σοφιάννα Μπονοβόλια


Ένας χρόνος μετά τα γεγονότα στο πάρκο Gezi. Πόσο έχει αλλάξει η τουρκική κοινωνία σε αυτό τον χρόνο; Ποιες διαδικασίες οδήγησαν στην εκδημοκρατικοποίηση, την συνειδησιακή ωρίμανση, την ριζοσπαστικοποίηση των πολιτών της; Ένας χρόνος έχει περάσει από τη στιγμή που οι αστυνομικές δυνάμεις της Κωνσταντινούπολης επιτέθηκαν σε ανθρώπους που αντιτίθεντο στην ισοπέδωση του πάρκου Γκεζί, στην καρδιά της πόλης και την μετέπειτα ανέγερση εμπορικού καταστήματος. Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους αφού όλα τα διεθνή μέσα -σε αντίθεση με τα τουρκικά- κάλυπταν για μήνες τις εξελίξεις στην Τουρκία και τις περισσότερες φορές προκαλούσαν τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης.

SPECIAL REPORT: Το τετράγωνο της Διαπλοκής Κώστας Εφήμερος, Γιώργος Ζερβουδάκης


Μέχρι σήμερα η ελληνική κοινωνία έχει μάθει να αναγνωρίζει το τρίγωνο της διαπλοκής: Κράτος - Τράπεζες - ΜΜΕ. Σύμφωνα με αυτό τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια λειτουργούν ως μηχανισμοί χειραγώγησης της κοινής γνώμης και ως αντάλλαγμα αναλαμβάνουν δημόσια έργα ενώ για να παραμείνουν σε λειτουργία λαμβάνουν «θαλασσοδάνεια» από τις τράπεζες τις οποίες στηρίζουν παρόλο που επιζούν με τεράστιο κόστος για τον Έλληνα πολίτη. Σήμερα το ThePressProject αποκαλύπτει τον 4ο πόλο της διαπλοκής, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, τον μηχανισμό νομιμοποίησης και χρηματοδότησης του τριγώνου. 

22 Ιουλίου 1943: Οι Αθηναίοι διαδηλώνουν κατά των ναζί - ΒΙΝΤΕΟ

Image
Τέτοια μέρα τον Ιούλιο του 1943, λαοθάλασσα πλημμύρισε τους δρόμους της Αθήνας. Ναι συγκέντρωση διαμαρτυρίας την εποχή των ναζί! 
Τον Ιούλιο του 1943, η χιτλερική διοίκηση, αντιμέτωπη με τα κρίσιμα προβλήματα του πολέμου, πήρε την απόφαση να παραχωρήσει ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θράκη στους Βούλγαρους φασίστες. Η μάχη ξεκίνησε στις 7 Ιούλη απ' τη Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες νέοι και πλήθη λαού ξεκίνησαν με διαδήλωση από την Αποστόλου Παύλου. Το ίδιο βράδυ στη Νεάπολη μιλούν, σε συγκέντρωση λαού και νεολαίας, στελέχη του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ, ξεσηκώνοντας την πόλη. Τις επόμενες μέρες, σε Επτάλοφο, Νεάπολη, Τούμπα, Καλαμαριά κινητοποιούνται 50.000 λαού. Στις 10 Ιούλη κηρύσσεται παλλαϊκή απεργία. Την ίδια μέρα ξεσηκώνεται το Κιλκίς. Στις 17 η Εδεσσα, τα Γιαννιτσά. Ολη η Μακεδονία, με πρωτοπόρους το ΕΑΜ και την ΕΠΟΝ, δίνει τη μάχη ενάντια στο διαμελισμό της χώρας.

Η Ελλάδα σε υγειονομική κρίση: Ανοιχτή επιστολή Bέλγων πανεπιστημιακών γιατρών

Μια πολύ σημαντική είδηση μας έρχεται από το Βέλγιο…
Απλά να θυμίσουμε ότι από τις αρχές του χρόνου το ΜΚΙΕ και οι εθελοντές του παλεύουν με κάθε μέσο να κάνουν γνωστή την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας, μέσω της συνεχούς ενημέρωσης των δεκάδων ξένων δημοσιογράφων, ακτιβιστών και άλλων Ευρωπαίων πολιτών που μας επισκέπτονται κάθε μήνα αλλά και μέσω των συχνών δικών μας παρεμβάσεων σε Βέλγιο και Γερμανία – με την πάντα πολύ μεγάλη βοήθεια των φίλων μας σε αυτές τις χώρες.
Η χαρά μας είναι πολύ μεγάλη που βλέπουμε ότι αυτοί οι κόποι πιάνουν τόπο.
«Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού»

«Απόσυρση των κατηγοριών και κατάργηση των ΜΑΤ»

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι διαδηλωτές ξυλοκοπήθηκαν άγρια κατά τη διάρκεια, αλλά και κάποιοι και μετά τη σύλληψή τους και βρέθηκαν να κατηγορούνται με πλαστές κατηγορίες. | ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης
Tην απόσυρση των κατηγοριών εναντίον των διαδηλωτών που συνελήφθησαν μέσα σε όργιο αστυνομικής βίας και δακρυγόνων στις 15 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, ζήτησαν οι εκπρόσωποι των πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων που παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι στα Εξάρχεια.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΡΩΜΑΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ..Απίστευτο κατασκοπευτικό θρίλερ στην Ελλάδα! Ιρανός υπερκατάσκοπος είναι ο άντρας που δήλωνε πρώην τζιχαντιστής - Οι διασυνδέσεις του με την Τουρκία.

Απίστευτο κατασκοπευτικό θρίλερ στην Ελλάδα! Ιρανός υπερκατάσκοπος είναι ο άντρας που δήλωνε πρώην τζιχαντιστής - Οι διασυνδέσεις του με την Τουρκία
Ένα απίστευτο κατασκοπευτικό θρίλερ εξελίσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Μυτιλήνη, έπειτα από την σύλληψη ενός Ιρανού ο οποίος ισχυρίστηκε αρχικά ότι είναι πρώην μαχητής του ISIS και τελικά αποδεικνύεται πως πρόκειται για υπερκατάσκοπο, οποίος έχει αυτομολήσει στην Δύση!
Το... "πλούσιο παρελθόν" στο Ιράν
Ο 51χρονος Ιρανός, ο οποίος αποδείχθηκε πρώην στέλεχος των Μυστικών Υπηρεσιών της χώρας του, υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Άμυνας και μέλος των “Φρουρών της Επανάστασης”.
Ο "υπερπράκτορας" που αυτομόλησε στην Δύση ελέω... Αλ Καϊντα

Νεκρή ειδικευομένη μαθήτρια σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου λόγω εξάντλησης

hotel
Την τελευταία της πνοή άφησε ειδικευόμενη μαθήτρια που εργαζόταν σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου, λόγω εξάντλησης από τις πολλές ώρες εργασίας.
Η μαθήτρια λιποθύμησε έξω από το δωμάτιό της και άφησε την τελευταία της πνοή κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.
Πρόκειται για άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα, στο βωμό των υπερκερδών – μέσα στην κρίση – της «βαριάς βιομηχανίας» του τουρισμού.

Ο ΟΜΟΡΦΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ- Μέτοχος του Mega και του Πρώτου Θέματος ο εγκέφαλος της εγκληματικής συμμορίας.

Μέτοχοι του ΣΚΑΪ οι καταζητούμενοι συμμορίτες Κυριακίδης και Σκούρα.
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ».
Δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο των δανείων ύψους 5,8 εκ. ευρώ της FBBank, για το οποίο παρέμεινε στη φυλακή για περίπου 8 μήνες, σφίγγει και πάλι ο κλοιός για το γνωστό επιχειρηματία-εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη.
Αυτή τη φορά ο «κραταιός» επιχειρηματίας φέρεται ως εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης κατά τα πρότυπα της «μαφίας», με εκβιάσεις, απειλές, ξυλοδαρμούς ακόμη και απόπειρες δολοφονιών.