Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Δείτε πως η Τουρκία του Ερντογάν αντιμετωπίζει το ISIS και την Αριστερά!

Ο χρήστης Revolution News

Ίδια κυβέρνηση δύο είδη κράτηση, σήμερα στο ‪Tουρκία‬:



Ένας θρησκευτικός ηγέτης ebu hanzala (ο χαλίς bayuncuk) και η γυναίκα του συνελήφθησαν σήμερα. Είχε πρόσφατα υποταγή στην isis, και κάλεσε για τζιχάντ.


Νεολαία που διαμαρτύρονταν για την σφαγή στο suruç kadıköy συνελήφθησαν. Ο βομβιστής ήταν συνδεδεμένη με την isis.

Ένας αξιωματικός του ΑΣΠΙΔΑ λέει πολλά …για όλα

Μια συνέντευξη/συζήτηση «ποταμός» του Αντώνη Κακαρά Με τον Αντιστράτηγο Τάκη Παπαγεωργόπουλο
Μετά τη δημοσίευση μέρους της συνέντευξης με τον Παπαγεωργόπουλο και αφού κανείς δεν ζήτησε να δημοσιοποιηθεί ολόκληρο το κείμενο, κρίθηκε σκόπιμη η ανάρτησή του για όσους τολμηρούς επιδιώξουν να δοκιμασθούν διαβάζοντάς το.
Ο Παπαγεωργόπουλος (Π) είναι τάξης 1954 και από τα στελέχη του στρατού που δραστηριοποιήθηκαν στη δεκαετία του 1960 στην υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ. Υπέστη τις σχετικές επιπτώσεις (δίκη, καταδίκη κ.ο.κ) ενώ στη δικτατορία εμπλέκεται με κινήσεις εναντίον της και αντίστοιχες συνέπειες, όπως φαίνονται και στην συνέντευξη. Κεντρώας ιδεολογικής τοποθέτησης, προσκολλημένος στην οικογένεια Παπανδρέου με την οποία και συντηρεί σχέσεις, που είναι εμφανείς στα λεγόμενά του. Οι σχέσεις αυτές επιδρούν καταλυτικά στις ενέργειές του και τις καθορίζουν ανάλογα.

Με πρόσχημα το ISIS η Τουρκία επιτίθεται στην Αριστερά και τους Κούρδους αντάρτες

Πλήρης στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας κατά του Ισλαμικού Κράτους

Αλλαγή στη στάση της Άγκυρας στη σύγκρουση με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σηματοδοτεί η επίθεση που εξαπέλυσαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής τουκικά μαχητικά αεροσκάφη εναντίον θέσεων του ΙΚ στην μεθόριο με τη Συρία.

A Personal War America’s Marxist Allies Against ISIS BY MATT BRADLEY AND JOE PARKINSON

A young female fighter shows why cult-like Kurdish guerrilla group PKK is an effective American partner against Islamic State, or ISIS, in Syria and Iraq.
WSJ.COM|ΑΠΟ MATT BRADLEY AND JOE PARKINSON

A Personal War
America’s Marxist Allies Against ISISBY MATT BRADLEY AND JOE PARKINSON
Zind Ruken, center, is a fighter in the Kurdistan Workers’ Party, a guerrilla group battling Islamic State militants from bases like this one on Iraq’s Sinjar Mountain. ERIN TRIEB FOR THE WALL STREET JOURNAL

ΝΙΚΗΣΑΝ οι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ στην ΑΣΔΥΣ: Τα Αποτελέσματα μετά από τις Καταγγελίες των Φαντάρων ‏

Να πως βελτιώνονται οι συνθήκες συνάδελφοι με τη δράση ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Μόνο ικανοποίηση επικρατεί μεταξύ των φαντάρων στην ΑΣΔΥΣ μετά από τις επιτυχίες που κατέγραψε η μαχητική τους στάση, η δημοσιοποίηση των καταγγελιών τους και η δράση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.  
Όπως μας ενημερώνουν στην 3η κατά σειρά ανταπόκριση τους:
Μετά την πρώτη καταγγελία μας που αφορούσε τον εγκλεισμό μας στη μονάδα καθώς ήμασταν 20 μέρες χωρίς έξοδο, ο Στρατηγός ζήτησε εξηγήσεις από τους διοικητές των Ταγμάτων και άμεσα η κατάσταση βελτιώθηκε.  
Αποφάσισαν πως έπρεπε όλοι οι φαντάροι να βγουν εξοδούχοι και μέσα σε 4-5 μέρες βγήκαμε όλοι από μια φορά.

Τζον Πίλτζερ: «Iστορική προδοσία» η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

john
«Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι απλώς μια τραγωδία. Είναι ένα ψέμα». Έτσι τιτλοφορείται το άρθρο που ανέβασε τη Δευτέρα 13/7 στο site του ο κορυφαίος και πολυβραβευμένος δημοσιογράφος και ντοκιμενταρίστας Τζον Πίλτζερ. Ο Πίλτζερ είναι Αυστραλός αλλά εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στο Λονδίνο, είναι τακτικός συνεργάτης του περιοδικού «Νew Statesman», της εφημερίδας «Guardian» και άλλων εντύπων. «Ατρόμητο» τον έχει χαρακτηρίσει ο Χάρολντ Πίντερ ενώ, σύμφωνα με τον Νόαμ Τσόμσκι, «το έργο του Πίλτζερ έχει λειτουργήσει σαν φάρος σε συχνά σκοτεινούς καιρούς». Aκολουθούν αποσπάσματα από το εν λόγω άρθρο (οι υπογραμμίσεις δικές μας): 

ΕΚΠΟΜΠΗ «ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ» ΤΟΥ ΔΙΚΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 το Σαββάτο 25/7/2015 στις 7,00 π.μ

Δεν ξέρουμε φίλοι ακροατές αν το προσέξατε, αλλά την προηγούμενη βδομάδα έγινε Πόλεμος.
Μάλιστα.
Πόλεμος κανονικός. Με τεράστια κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων εναντίον των «ασύμμετρων απειλών».
Όπως ανακοίνωσαν η Περιφερειάρχης Δούρου, ο Πρωθυπουργός Τσίπρας και ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος  «οι φωτιές μπήκαν σε Υμηττό και Λακωνία  για να κάψουν το “Εθνοσωτήριο Μνημονιακό τους έργο.
Για να υπονομεύσουν την συμφωνία με τους τοκογλύφους και την Τρόϊκα!
Γιατί πάντα με την άθλια προπαγάνδα περί «εθνικών κινδύνων» οι αστικές κυβερνήσεις επιχειρούν να καλύψουν τις ευθύνες τους.

Καταγγελίες για έλλειψη προσωπικού και «δωράκια» με αντάλλαγμα στο Στεφανοβίκειο Του Δικτύου Φαντάρων «Σπάρτακος» και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ


Καταγγελίες για μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο στρατόπεδο Περισσάκη (αεροδρόμιο Αεροπορίας Στρατού) Στεφανοβικείου και την ίδια ώρα δίνονται τιμητικές άδειες σε όσους έχουν τη δυνατότητα και κάνουν «δωράκια» κλιματιστικά, υπολογιστές ή φωτοτυπικά μηχανήματα, κάνουν το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένωνhttp://magnesianews.gr

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-Το Φασιστικό Κράτος Της Τουρκίας Συνεχίζει Να Δολοφονεί

Οι ΗΠΑ θα εκπαιδεύσουν τον στρατό της Ουκρανίας

Οι ΗΠΑ θα εκπαιδεύσουν τον στρατό της Ουκρανίας - Media
Τα αμερικανικά στρατεύματα θα ξεκινήσουν να εκπαιδεύουν τις δυνάμεις του τακτικού ουκρανικού στρατού αργότερα φέτος, επεκτείνοντας τη σημερινή αποστολή τους, η οποία περιοριζόταν μέχρι τώρα στην καθοδήγηση των μονάδων της εθνικής φρουράς της χώρας, ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Η εκπαίδευση αυτή αποτελεί μέρος της μακρόχρονης αμυντικής συνεργασίας μας με τις ουκρανικές δυνάμεις και θα λάβει χώρα έπειτα από πρόσκληση της ουκρανικής κυβέρνησης. Αυτό το επιπλέον πρόγραμμα αυξάνει τη συνολική βοήθειά μας στην Ουκρανία για θέματα ασφαλείας στα 244 εκατομμύρια δολάρια από το 2014», ανέφερε ο Μαρκ Τόνερ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες η αστυνομία διέλυσε μια διαδήλωση αντιτζιχαντιστών στην Κωνσταντινούπολη

Με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες η αστυνομία διέλυσε μια διαδήλωση αντιτζιχαντιστών στην Κωνσταντινούπολη - MediaΗ τουρκική αστυνομία επενέβη για να διαλύσει απόψε μια διαδήλωση εκατοντάδων αντιτζιχαντιστών που είχαν συγκεντρωθεί στην Κωνσταντινούπολη για να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος, μετά την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στις αρχές της εβδομάδας στο Σουρούτς.
Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών εναντίον των περίπου 500 ανθρώπων που διαδήλωναν στη συνοικία Καντίκιοϊ, στην ασιατική πλευρά της πόλης.

STRATFOR: Το τουρκικό αίνιγμα… ελλείψει επιλογών χαμηλού κινδύνου

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε εξέλιξη κρίσεις στην Ευρώπη, στη Ρωσία, στη Μέση Ανατολή και στην Κίνα. Κάθε κρίση είναι διαφορετική και κάθε μια από αυτές βρίσκεται σε διαφορετικό βαθμό εξέλιξης. Όλες μαζί όμως οι κρίσεις απειλούν να αποσταθεροποιήσουν την Ευρασία, το Ανατολικό Ημισφαίριο και, εντέλει, να προκαλέσουν μια παγκόσμια κρίση. Δεν είναι καν απαραίτητο οι τέσσερις αυτές κρίσεις να ενωθούν σε μια παγκόσμια κρίση για να καταστούν επικίνδυνες. Τέσσερις ταυτόχρονες κρίσης στο κέντρο γεωπολιτικής βαρύτητας της ανθρωπότητας λειτουργούν αποσταθεροποιητικά από μόνες τους. Αν όμως αρχίσουν να αλληλεπιδρούν οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται.
Του George Friedman ΠΗΓΗ: STRATFOR 

Τα Τουρκικά σχέδια εισβολής στη Συρία

Mπορεί να διαψεύδεται επισήμως από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία πίσω στην Aγκυρα, αλλά στην πράξη είναι πια σχεδόν... προφανές ότι εξετάζονται σχέδια για τουρκική εισβολή στη Συρία. Ο τουρκικός Τύπος βρίθει σχετικών δημοσιευμάτων.
Σύμφωνα μάλιστα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η Aγκυρα σχεδιάζει να προχωρήσει στη δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης («buffer zone») μήκους 100 χλμ. και πλάτους 15 χλμ. εντός του συριακού εδάφους. Η δημιουργία μιας τέτοιας ζώνης φέρεται να προωθείται από το περιβάλλον του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν. Οι Αμερικανοί, ωστόσο, είναι αντίθετοι σε μια τέτοια κίνηση, ενώ και η ηγεσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων φέρεται να διατηρεί σημαντικές επιφυλάξεις.

Έκρηξη σε βολή βλήματος SM-2 σε αντιτορπιλικό του Αμερικανικού Ναυτικού

Απρόσμενη εξέλιξη είχε δοκιμαστική βολή βλήματος Standard SM-2 από αντιτορπιλικό του αμερικανικού Ναυτικού.
Συγκεκριμένα το Α/Τ USS The Sullivans (DDG-68) το οποίο συμμετείχε στις 18 Ιουλίου σε προγραμματισμένα ναυτικά γυμνάσια ανοιχτά των ακτών της Βιρτζίνια, υπέστη ζημιές όταν κατά τη διαδικασία εκτόξευσης αντιαεροπορικού βλήματος  Raytheon SM-2 Block IIIA, σημειώθηκε έκρηξη αμέσως μετά την έξοδο του από το κάνιστρο εκτόξευσης.

Ο Καμμένος φέρεται ως Πάγκαλος γιατί θα είναι ο επόμενος Κουβέλης; Γιατί οι δηλώσεις του ΥΕΘΑ για το Ιράν ήταν "εκτός χρόνου"


Image
Γράφει ο  Ηλίας Ηλιόπουλος
Η πολλάκις διαπιστωθείσα επιπολαιότης του κ. Πάνου Καμμένου, η ακατάσχετη ροπή του προς τον φανφαρονισμό και, κυρίως, η παντελής έλλειψη σοβαρού επιτελείου συνεργατών (το οποίον θα εφοδίαζε τον  πολιτικό προϊστάμενο του ΥΠΕΘΑ με τα απαραίτητα και κατάλληλα γνωστικά και αναλυτικά εργαλεία και, συγχρόνως, θα τον προφύλασσε από τον …εαυτόν του) είχαν ως αποτέλεσμα μιαν απίστευτη «γκάφα» ολκής, ένα διπλωματικό ατόπημα βαρύτατο, ακόμη και για τα δεδομένα του κ. Καμμένου και του περιβάλλοντός του: 

Επιχειρησιακή Εκπαίδευση Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων

Κατάσκοπος-δώρο των ΗΠΑ στο Ισραήλ ως αντίβαρο στην συμφωνία με Ιράν;


ImageΗ κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής διέψευσε το δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο εξετάζει το ενδεχόμενο να αφεθεί ελεύθερος πρόωρα ο Τζόναθαν Πόλαρντ, ο άλλοτε αξιωματικός της υπηρεσίας Πληροφοριών του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που έχει καταδικαστεί για κατασκοπεία για λογαριασμό του Ισραήλ.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανέφερε ότι ο Πόλαρντ πρέπει να εκτίσει ολόκληρη την ποινή—30 χρόνια κάθειρξη—η οποία του είχε επιβληθεί. Σημείωσε ότι είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι το Νοέμβριο ίσως αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους, αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει δυνατότητα παρέμβασης στη διαδικασία και την όποια έκβασή της.
Εξάλλου, κυβερνητικός αξιωματούχος απέρριψε την εκτίμηση της Γουόλ Στριτ Τζέρναλ ότι η απελευθέρωση του Πόλαρντ συνδέεται με τις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων των ΗΠΑ με το Ισραήλ μετά τη συμφωνία της ομάδας 5+1 με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, στην οποία ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αντιτάχθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα.

Washington Post: Ψάχνετε τα προβλήματα του ευρώ; Κοιτάξτε τη Φινλανδία!


Η αμερικανική Washington Post σε άρθρο της δείχνει μία οικονομία της Ευρωζώνης ως παράδειγμα για τα προβλήματα του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος -και, όχι, δεν είναι η Ελλάδα, αλλά μία απροσδόκητη χώρα υπόδειγμα: Η Φινλανδία.
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ναι μεν το ευρώ δεν προκάλεσε την παρατεταμένη υφεσιακή τάση της φινλανδικής οικονομίας, αλλά εγείρει ουσιαστικά το ερώτημα εάν εμποδίζει την υπέρβασή της.
O οικονομικός συντάκτης της εφημερίδας Ματ Ο' Μπράιεν χαρακτηρίζει την Φιλανδία «το παράδειγμα του γιατί δεν λειτουργεί το ευρώ»: Η χώρα, που έχει ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα του κόσμου, σχεδόν ανύπαρκτη διαφθορά και χαμηλό χρέος, έχει χρόνια να δει το ΑΕΠ της να αυξάνεται.

Στην Ολλανδική τηλεόραση η Εldorado Gold και η φοροαποφυγή μέσω Ολλανδίας (βίντεο)

DUTCH TV
Ο κόσμος το’χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι. Τη στιγμή που οι Έλληνες έχουν γονατίσει από τους φόρους, η Καναδική Eldorado Gold και άλλες πολυεθνικές διοχετεύουν τα κέρδη τους μέσω Ολλανδικών εικονικών εταιρειών προς φορολογικούς παραδείσους, με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει πολλά εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε φορολογικά έσοδα.

Πόσο κοστίζει στους φορολογούμενους ένας δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ;

2015-04-03-10-50-44Άφθονο γέλιο χάρισε την προηγούμενη εβδομάδα η συγκλονιστική δημοσιογραφική «αποκάλυψη» ότι ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο το γιγαντιαίο ποσό των 1150 ευρώ προκειμένου να βρεθεί για ένα μήνα στην Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένων εξόδων παραμονής, διατροφής, μετακινήσεων κτλ).
Πολύ σωστά απάντησε ο Τάσος Παπάς από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι πρόκειται για «βλακώδη στοχοποίηση και αρλουμπολογία»

Τα ΜΑΤ συλλαμβάνουν ακόμα στον σωρό...

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν έπειτα από απρόκλητες επιθέσεις των αστυνομικών δυνάμεων σε οργανωμένα μπλοκ , είπαν οι μάρτυρες. | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης
«Θα μπορούσα να ήμουν εγώ στη θέση του», ήταν μια φράση που ακουγόταν συχνά από τα χείλη μαρτύρων υπεράσπισης κατά τη διάρκεια της χθεσινής δεύτερης μέρας της δίκης των 7 από τους διαδηλωτές που συνελήφθησαν στις 15 Ιουλίου στο Σύνταγμα.

Νίκη του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων απέναντι στα EVEREST!

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε το τελευταίο διάστημα σε καταστήματα της μητρικής των everest με την συμμετοχή αρκετών αλληλέγγυων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη( από το ΣΣΜ Θεσσαλονίκης) και Χανιά , κερδίσαμε πάνω στα αιτήματα που είχαμε θέσει από κοινού με την συναδέλφισσα Ιωάννα!
Η μητρική εταιρεία των everest μετά τις πιέσεις που δέχτηκε από τις κινητοποιήσεις αναδιπλώθηκε και αναγκάστηκε να υποχωρήσει. Συγκεκριμένα, αναγνώρισε την αποζημίωση απόλυσης προς την συναδέλφισσα (συνολικά 9.400,00 ευρώ) και ήδη ξεκίνησε η αποπληρωμή της. Και όλα αυτά ενώ αρχικά με εκβιαστικές μεθόδους την είχαν υποχρεώσει να υπογράψει οικοιοθελή αποχώρηση.

Greece’s Syriza makes military deal with Israel that only US has made

Greece’s ruling ostensibly left-wing Syriza party signed a “status of forces” accord with Israel on July 19. The Jerusalem Post explains that the agreement “offers legal defense to both militaries while training in the other’s country.”