Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

29 ΙΟΥΛΙΟΥ 1938: Το Κίνημα των Χανίων κατά της Μεταξικής Δικτατορίας

Ο Βαγγέλης Κτιστάκης, 
ο κομμουνιστής ηγέτης 
του αντιδικτατορικού 
κινήματος Κρήτης
Το πρωί της 29ης Ιούλη του 1938, από τον Σταθμό Ασυρμάτου των Χανίων μεταδόθηκε το παρακάτω διάγγελμα 1:
«Προς την Α. Μ. τον Βασιλέα
Προς τας ενόπλους δυνάμεις
Προς τον ελληνικό λαό
Στρατός και λαός αδελφωμένοι κατέλυσαν αρχάς λαομισήτου τυραννίας εκπροσωπούμενης υπό του στρατηγού Μεταξά. Ανακτήσας ελευθερίας αυτού απευθύνεται προς την Α. Μ. τον Βασιλέα και ζητεί την άμεσον απομάκρυνσιν της τυραννικής Κυβερνήσεως Μεταξά, την αποκατάστασιν του κράτους του νόμου και των λαϊκών ελευθεριών και τον σχηματισμόν Κυβερνήσεως Εθνικής Σωτηρίας εκ των αρίστων Ελλήνων, αδιακρίτως πολιτικών παρατάξεων, προς αντιμετώπισιν των αμεσοτάτων εσωτερικών και εξωτερικών κινδύνων, τους οποίους διατρέχει η χώρα μας και διά την δημιουργίαν μιας νέας Ελλάδος, πράγματι ηνωμένης ψυχικώς και ικανής να αντιμετωπίση με σθένος και φρόνησιν τας δυσκόλους στιγμάς, που διέρχεται η ανθρωπότης. Με αδελφικόν χαιρετισμόν προς τας ενόπλους δυνάμεις και ολόκληρον τον λαόν. Ζήτω Ο Βασιλεύς, ζήτω η Ελλάς.

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ-ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ!

Ο κύβος ερρίφθη! Μετά από αρκετές συζητήσεις και ζυμώσεις που κράτησαν μήνες βρέθηκε κοινός τόπος μεταξύ στελεχών της ευρύτερης κεντροδεξιάς και με τη στήριξη ισχυρότατων οικονομικών παραγόντων αποφασίστηκε την Παρασκευή το βράδυ να προχωρήσουν άμεσα στη δημιουργία νέου κόμματος με επικεφαλής το γνωστό στρατηγό πρώην Α/ΓΕΣ Φράγκο Φραγκούλη.
Ο κ. Φραγκούλης που διετέλεσε και υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Άμυνας στο παρελθόν είχε δεχθεί αρκετές κρούσεις κατά καιρούς από διάφορα πολιτικά πρόσωπα, να πολιτευθεί ή να μπει μπροστά σε μια νέα πολιτική κίνηση ωστόσο ήταν επιφυλακτικός καθώς δεν είχε πειστεί για τις πιθανότητες επιτυχίας ενός τέτοιου εγχειρήματος.

How the Greek Shipping Industry Schemed to Win Big in the Debt Crisis (1/2)

How the Greek Shipping Industry Schemed to Win Big in the Debt Crisis (1/2)James S. Henry is a leading economist, attorney and investigative journalist who has written extensively about global issues. James served as Chief Economist at the international consultancy firm McKinsey & Co and as an investigative journalist his work has appeared in numerous publications like Forbes, The Nation, and the The New York Times. He was the lead researcher of the recently released report titled 'The Price of Offshore Revisited.'

Transcript

JESSICA DESVARIEUX, PRODUCER, TRNN: Welcome to the Real News Network. I'm Jessica Desvarieux in Baltimore.

7Η επιστολή καταγγελίας: «Επίδειξη Ανθρωπιάς» από τους Αξιωματικούς του ΚΕΤΘ Αυλώνα-Να τους χαίρονται…

Σε νέα καταγγελία, οι συνάδελφοι φαντάροι μας δίνουν άλλη μια πτυχή της ποιότητας των αξιωματικών της εν λόγω μονάδας:
«Να προσθέσω πως η απάντηση στην πρόταση να μας βγάλουν εξοδούχους μισή ώρα νωρίτερα για να προλάβουμε το τρένο για Αθήνα των 7 και να μην πάρουμε των 9 (και άρα να χάσουμε όλη την έξοδο) ήταν "δεν με νοιάζει, άμα δεν θες μην βγεις"»!
Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια οι συνάδελφοι να  έχουν βγει μόλις (2) φορές ολόκληρο τον Ιούλιο.

Ιερουσαλήμ,πάνοπλοι στρατιώτες των συμμάχων μας Ισραηλινών τσακίζουν γυναίκες και παιδιά που προσπαθούν να προστατεύσουν το Αλ Ακσα


Πριν από λίγο στην Ιερουσαλήμ,πάνοπλοι στρατιώτες των συμμάχων μας Ισραηλινών τσακίζουν γυναίκες και παιδιά που προσπαθούν να προστατεύσουν το Αλ Ακσα

ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Λευκός Οίκος: «Τρομοκρατική οργάνωση» το PKK
Αναβρασμός
Ενιαίο μέτωπο κατά των Κούρδων ανταρτών συγκροτούν ΗΠΑ και Τουρκία, με τον Λευκό Οίκο να χαρακτηρίζει επίσημα «τρομοκρατική οργάνωση» το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και να χαιρετίζει τις προσπάθειες της Τουρκίας να καταπολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε συνέντευξη Τύπου στο Ναϊρόμπι από αξιωματούχο του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Κένυα του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Οι Κούρδοι απωθούν τους τζιχαντιστές από τη Χασάκα στη Συρία

Δυνάμεις των Κούρδων στη Συρία κατόρθωσαν να απωθήσουν χθες τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) από μια ακόμη συνοικία της πόλης Χασάκα, εδραιώνοντας ακόμη περισσότερο τον έλεγχό τους στην μεγάλη αυτή πόλη της βορειοδυτικής Συρίας, ανέφερε μια μη κυβερνητική οργάνωση.
«Οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) πήραν το Σάββατο τον πλήρη έλεγχο της Νάσουα Γαρμπιγέ», της μεγαλύτερης συνοικίας που είχε καταλάβει το ΙΚ όταν εξαπέλυσε την επίθεσή του στην πόλη πριν από ακριβώς έναν μήνα, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 26 Ιουλίου 2015: συνεχίζονται οι τρομοκρατικές κρατικές επιθέσεις εναντίον της Αριστεράς

Ο χρήστης Art Against πρόσθεσε 4 νέες φωτογραφίες.
ue today. ‪#‎GünayÖzarslan‬ was killed by police, she was found dead in her own home after police raid in Bagcilar-Istanbul. After the Suruc massacre. There were 15 bullets found in her body.
Photographs via Insurrection News / Anarşi Haber
Photographs 3 & 4 by Sinan Targay

Ο ΙΟΣ Μια χούντα, μα ποια χούντα;

Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος σε στιγμές διατεταγμένης δόξας
Σε μία από τις δημοφιλέστερες αποστροφές κατά την πρόσφατη ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο (8.7.2015), ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε για το νόημα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στα πιο αδύναμα κράτη-μέλη της ευρωζώνης: «Αν δεν είναι δικαίωμα μιας κυρίαρχης κυβέρνησης να επιλέξει με ποιον τρόπο θα βρει ισοδύναμα μέτρα για να καλύψει τους απαιτούμενους στόχους, τότε θα πρέπει να υιοθετήσουμε μια αντίληψη ακραία και αντιδημοκρατική, ότι στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα δεν θα πρέπει να γίνονται εκλογές, θα πρέπει να διορίζονται κυβερνήσεις, να διορίζονται τεχνοκράτες και αυτοί να αναλαμβάνουν την ευθύνη των αποφάσεων».

«Δεν προσκυνάμε ρε, πυροβολήστε! Πυροβόλησε ρε, τι μας κοιτάς;»

Χθες, 25 Ιουλίου 2015, ακούω στο ραδιόφωνο ότι στις παλιές φυλακές Ωρωπού γίνεται μια εκδήλωση για τα χρόνια της δικτατορίας. Είπα μέσα μου ότι είναι καιρός να σπάσω μέσα μου την ψυχολογική αποφυγή κάθε χώρου κράτησής μου και να μπω μέσα, 47 χρόνια μετά! Δεν ήθελα ποτέ να μπω μέσα, περνούσα απ έξω, έλεγα μερικές φράσεις και έφευγα… 
Πήγα. Μπήκα και αφού τραβήχτηκα στην άκρη της εισόδου, έριξα όλους τους λυγμούς της ζωής μου που βγήκαν μόνοι και απρόσκλητοι, σαν εκδίκηση που απέφευγα τέτοιους χώρους. Ήθελα να φαίνομαι ψύχραιμος όταν πλησίαζα το χώρο της εκδήλωσης γι' αυτό, άφησα τον εαυτό μου να ξεσπάσει. 

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-Αυτοκτονία στελέχους της ΠΑ στο Βόλο - 'Επεσε με το αυτοκίνητό του στην θάλασσα

ImageΤο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ζει ένα νέο δράμα.
Αυτή την φορά η απελπισία ώθησε στο απενονοημένο διάβημα τον Ν.Σ. 33 χρονών, μόνιμο στην Πολεμική Αεροπορία, που υπηρετούσε στο ΑΤΑ Λάρισας.
Ο άτυχος νέος ανασύρθηκε στις 08.00 το πρωί, καθώς  μια ώρα νωρίτερα έπεσε με το αυτοκίνητό του στη θαλάσσια περιοχή Πλάκες, με αποτέλεσμα το όχημα να φτάσει σε βάθος περίπου 20 μέτρων και ο ίδιος να εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο και να πνιγεί.
Το αυτοκίνητο (μάρκας Toyota Yaris), έφυγε στη θάλασσα στις Πλάκες, στην αγκάλη Ευγενίας Ρηγώνη, που είχε χάσει τη ζωή της η νεαρή λιμενικός σε τροχαίο το 2002, λίγο πριν την ΑΓΕΤ. Οι οδηγοί ενημέρωσαν άμεσα το Λιμεναρχείο Βόλου και επί τόπου πήγαν το πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Βόλου με ιδιώτη δύτη και υπηρεσιακό αυτοκίνητο με άνδρες από ξηράς, ενώ κλήθηκε και η εθελοντική ομάδα Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, που πήγε επί τόπου με φουσκωτό σκάφος και τρία άτομα, για να συνδράμουν στις έρευνες.

Κακομεταχείριση φαντάρων στο ΚΕΤΘ Αυλώνα-6η Επιστολή Καταγγελίας

Κάτι σάπιο πρέπει να υπάρχει στο ΚΕΤΘ Αυλώνα:

- Έφεδροι στρατιώτες που απολύονται σε δυο βδομάδες συναντούν την άρνηση διοικητών τους για τη χορήγηση της άδειας που δικαιούνται.

- Οι ίδιοι φαντάροι υποχρεώνονται ακόμη και σε 24ωρες υπηρεσίες.

- Άοπλοι αναλαμβάνουν σκοπιές ενόπλων, που - υποτίθεται - αφορούν στην ασφάλεια και προστασία του στρατοπέδου.
Φυσικά, οι υπεύθυνοι αξιωματικοί δηλώνουν ότι όλα αυτά είναι ανυπόστατα. 

ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ

Η νέα Μνημονιακή σύμβαση και η συμφωνία Ισραήλ-Ελλάδας αποτελούν τους βασικούς κόμβους της αστικής πολιτικής. Με πρωτεργάτη τον ΣΥΡΙΖΑ του Αντεργατικού Πραξικοπήματος, θα εξυπηρετηθούν οι στρατηγικοί στόχοι του ελληνικού κεφαλαίου. Μνημόνιο και άγρια καταστολή στο εσωτερικό-και ως τμήμα της ευρύτερης συμμετοχής στον νέο γύρο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, στρατηγική συμμαχία με Ε.Ε., όπου η Γερμανία κρατά τον κεντρικό ρόλο, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και κράτος δολοφόνο Ισραήλ. Είναι οι πυλώνες για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις αναβάθμισης του ιμπεριαλιστικού ρόλου της ελληνικής άρχουσας τάξης σε Ανατολική Μεσόγειο, Μ.Ανατολή, Αφρική, με ιδιαίτερη έμφαση στις μεταφορές εμπορευμάτων-ενέργειας, μεταξύ Ανατολής-Δύσης.

‏ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΕΠΙΛΟΓΗ» ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για εργαζομενοι στα φροντιστηρια
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα

τηλ. 210-3820537, 6937547624,

6973230709, 6978613862,

6979128417, 6972521005

e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr 25/7/2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΕΠΙΛΟΓΗ»
ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Η τουρκική κυβέρνηση «μπλόκαρε» όλα τα κουρδικά σάιτ στο τουρκικό διαδίκτυο

Η τουρκική κυβέρνηση «μπλόκαρε» όλα τα κουρδικά σάιτ στο τουρκικό διαδίκτυοΤην ώρα που τα τουρκικά μαχητικά εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές στοχεύοντας (που λέει ο λόγος γιατί δεν πετυχαίνουν και τίποτα) τις βάσεις των αριστερών Κούρδων ανταρτών του PKK στο βόρειο Ιράκ, η τουρκική κυβέρνηση επέβαλλε νέα λογοκρισία στο διαδίκτυο.
Οι τουρκικές Αρχές μπλόκαραν πολλά κουρδικά σάιτ, ώστε να μην είναι επισκέψιμα από την Τουρκία, ενώ πολλοί χρήστες του διαδικτύου ανακάλυψαν ότι είχαν πρόβλημα να μπουν στο Twitter και στο Facebook.

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε κουρδική πόλη στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε κουρδική πόλη στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας
Ενώ η Τουρκία βομβαρδίζει τους αριστερούς Κούρδους αντάρτες του PKK στο βόρειο Ιράκ, τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσαν επίθεση στους αριστερούς Κούρδους αντάρτες του YPG/YPJ της Συρίας κοντά στην πόλη Τελ Αμπιάντ που βρίσκεται ακριβώς πάνω στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε με τέσσερα παγιδευμένα φορτηγά και βομβιστές αυτοκτονίας σε δύο χωριά που βρίσκονται σε μικρή απόσταση νοτιοανατολικά της Τελ Αμπιάντ.

Τουρκία: Νεκροί δύο στρατιώτες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Ντιγιάρμπακιρ

Τη ζωή τους έχασαν δύο στρατιώτες και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν το βράδυ από παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη κατά τη διέλευση στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στην κουρδική επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε το κυβερνείο της επαρχίας.
Η επίθεση αυτή, για την οποία δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης, σημειώθηκε την ώρα που η τουρκική πολεμική αεροπορία διεξήγαγε σειρά επιδρομών εναντίον στρατοπέδων των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ.

Αγκυρα: Βίαιη καταστολή διαδηλώσεων ενάντια στον πόλεμο εναντίον των Κούρδων, από αστυνομία

Τουρκία: Βίαιη διάλυση διαδήλωσης εναντίον των επιθέσεων σε Συρία και Ιράκ

Κανόνια νερού και δακρυγόνα χρησιμοποίησε η τουρκική αστυνομία. Κανόνια νερού και δακρυγόνα χρησιμοποίησε η τουρκική αστυνομία προκειμένου να διαλύσει διαδήλωση περίπου 1.000 ατόμων εναντίον των στρατιωτικών επιθέσεων σεΣυρία και Βόρειο Ιράκ, αναφέρει ο ανταποκριτής του Reuters στην Άγκυρα.

Τι επιδιώκει η Τουρκία με την πιθανή "εισβολή" στη Συρία -Ποιος ο ρόλος της Ελλάδας και της βάσης της Σούδας- Χάρτες και βίντεο

Η Τουρκία εμπλέκεται σταθερά σε μια πολεμική επιχείρηση στο έδαφος της Συρίας επιχειρώντας να πετύχει δύο στόχους. Ο πρώτος να πείσει κυρίως τις ΗΠΑ και όλη τη Δύση ότι οι κατηγορίες εναντίον για φιλική στάση προς το Ισλαμικό κράτος δεν έχουν βάση. Ο δεύτερος και κυρίαρχος στα σχέδιά της είναι να εμποδίσει κάθε ενδεχόμενο δημιουργίας κουρδικού κράτους στα σύνορά της με τη Συρία.
Σύμφωνα με την ανάλυση του Stratfor “η Τουρκία και οι ΗΠΑ φαίνεται να έχουν ρυθμίσει τις διαφορές τους…Τις τελευταίες εβδομάδες, η Τουρκία μετέφερε σημαντικές δυνάμεις νότια και άνοιξε την αεροπορική βάση στο Ιντσιρλίκ - και, ενδεχομένως, άλλες αεροπορικές βάσεις- προς τις ΗΠΑ. Επιπλέον, η Τουρκία άρχισε αεροπορικές επιθέσεις κατά των ισλαμιστών στη Συρία…”

The Iran Deal Reality

obama-mid-eastThe U.S. deal with Iran – based on assumptions about an Iranian nuclear weapons program that American intelligence agencies have twice concluded does not exist – allows the U.S. to concentrate on provoking Russia and China while continuing to threaten Iran with destruction. Global peace is no closer than before, since “America’s insistence on imperialism and control of other countries is the cause of every catastrophe.”
The nuclear energy agreement between Iran and the P5+1 nations has finally concluded and the moment is bitter sweet. 

Τα κατασχεμένα MRAP παραδόθηκαν στον Ελληνικό Στρατό

Το υπουργείο Αμυνας της Λιβύης ο τελικός παραλήπτης των 16 θωρακισμένων οχημάτων που βρέθηκαν από υπαλλήλους του ΣΤ΄ Τελωνείου Πειραιά στο οχηματαγωγό πλοίο TYCHY και κατασχέθηκαν με απόφαση της Αρχής για το ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος.
Αυτό προκύπτει από τα επίσημα συνοδευτικά έγγραφα, στα οποία το λιβυκό υπουργείο Αμυνας αναφέρεται ως «τελικός χρήστης» (end user) του φορτίου. Η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε μόλις την Τρίτη, παρότι το TYCHY κατέπλευσε στον νέο προβλήτα του ΟΛΠ, την 7η Φεβρουαρίου 2015. 

Η Τουρκική Αεροπορία βομβαρδίζει θέσεις των Κούρδων ανταρτών

Οι αεροπορικές επιχειρήσεις συνεχίστηκαν επίσης εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος επί συριακού εδάφους, σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπηρεσιών του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου.
Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας επτά στόχους των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στα ορμητήριά τους στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που είχαν μεταδώσει νωρίτερα τα μέσα ενημέρωσης. 

ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ-ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ!

Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. - 1ο Σχολείο "ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΑΧΗΣ"

Το κλιμάκιο της Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο στα Ιωάννινα, διοργάνωσε το 1ο Σχολείο "ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΑΧΗΣ" ("Tactical Combat Rescue"), το οποίο υλοποιήθηκε από την εταιρεία "MEDUCATION" ( www.meducation.gr ) στις 14/06/2015, στην περιοχή των Ιωαννίνων.
Το σχολείο περιελάμβανε θεωρία και ασκήσεις στα πρωτόκκολα Tακτικής Φροντίδας Απωλειών Μάχης. Αυτή την ολοήμερη απαιτητική εκπαίδευση, ολοκλήρωσας με επιτυχία το τοπικό κλιμάκιο της Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο, μέλη του Α.Σ.Ε.Ε.Δ από το Αγρίνιο και της ΛΕΦΕΔ Άρτας.

ARD: Ποιος θα κερδίσει από τις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων;

Συμφωνίες δισεκατομμυρίων με την Ελλάδα – ποιος θα κερδίσει από τις ιδιωτικοποιήσεις;
Ρεπορτάζ του Georg Restle, έρευνα Jan Schmitt, Kim Otto και Frank Konopatzki για λογαριασμό του ARD, του μεγαλύτερου Γερμανικού κρατικού τηλεοπτικού καναλιού και δημοσιογραφικού οργανισμού.
50 δις ευρώ. Τόσα θα πρέπει να συλλέξει η ελληνική κυβέρνηση, μέσω της ιδιωτικοποίησης της κρατικής περιουσίας. κυρίως για την αποπληρωμή χρεών. Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, η Ελλάδα, ήδη έχει αργήσει. Και αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που πολλά πλέον από τα «ασημικά» του ελληνικού κράτους προσφέρονται σε εξευτελιστικές τιμές πώλησης. Τώρα εάν αυτό είναι και πραγματικά σοφό ή έξυπνο, δεν διερωτάται και κανένας.

Ιρλανδία: Νίκη του κινήματος ενάντια στο φόρο ύδρευσης – 57% δεν πληρώνουν! -

Επιμέλεια άρθρου του Μάικλ Ο Μπράιαν, δημοτικού συμβούλου στο Δουβλίνο, από το site του ιρλανδικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (αδελφής οργάνωσης του «Ξεκινήματος») http://socialistparty.ie/
Το κίνημα ενάντια στο τέλος ύδρευσης στην Ιρλανδία[1] κατάφερε ένα πρώτο μεγάλο πλήγμα στην κυβέρνηση και την εταιρία ύδρευσης (Irish Water). Μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα κατά το οποίο η εταιρία απέφευγε να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με το πόσα νοικοκυριά πλήρωσαν τον πρώτο λογαριασμό του νερού που τους είχε αποσταλεί, τελικά, κάτω από τη γενικευμένη πίεση, αναγκάστηκε να το κάνει. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: 57% των «πελατών» της, όπως τους αποκαλεί, δεν πλήρωσαν! Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 860.000 νοικοκυριά, από το 1,5 εκατομμύριο που είχε πάρει τον πρώτο λογαριασμό.

ΔΝΤ-ΕΕ:«Είσαι φασιστική ουκρανική κυβέρνηση; Πάρε δώρο μια δόση του ΔΝΤ»

ναζι
Το δημόσιο χρέος της Ουκρανίας ανερχόταν στα 93 δισ. δολάρια (84,7 δισ. ευρώ περίπου) για το 2014 και εντός του 2015 το ΔΝΤ διέγραψε περίπου το 27% του χρέους του ουκρανικού κράτους και πλέον το χρέος ανέρχεται περίπου στα 75 δισ. δολάρια.
Αυτές τις μέρες το ουκρανικό κράτος έπρεπε να αποπληρώσει δόση στο ΔΝΤ αλλά χρήματα δεν είχε. Αν η δόση έμενε απλήρωτη τυπικά το ουκρανικό κράτος θα έμπαινε σε κατάσταση χρεοκοπίας. Όμως η λύση βρέθηκε. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε 1,8 δισ. δολάρια δάνειο στην Ουκρανία χωρίς όμως η Ουκρανία να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χωρίς το δάνειο να έχει συγκεκριμένα προαπαιτούμενα.

Ο Σόϊμπλε προτείνει "κοινό υπουργείο Οικονομικών για την ευρωζώνη" με μεταφορά πόρων!


ImageΗ Γερμανία προτίθεται να συζητήσει τη θέσπιση ενός υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης με ένα κοινό υπουργείο, με δικό του προϋπολογισμό, που θα επιβάλλει φόρους σε όλες τις χώρες - μέλη, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. 
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξέθεσε τον περασμένο μήνα την ιδέα για αυστηρότερο, κοινό έλεγχο επί των οικονομιών των χωρών της ευρωζώνης, περιλαμβανομένου, μελλοντικά, ενός κοινού υπουργείου Οικονομικών.

It’s the politics stupid!

Του Φίνταν Ο’ Τουλ
«Συμφωνία» (από τον «Independent», 16.7.2015)

Η αναίρεση των τριών ιδρυτικών αρχών της ενωμένης Ευρώπης 
Δεν υπάρχει βαθύτερο ρήγμα απ’ αυτό ανάμεσα σ’ αυτούς που αναγκάζονται να γονατίσουν και σ’ εκείνους που φωνάζουν «Γονάτισε!» 
Ποια η διαφορά ανάμεσα στη Μαφία και στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ηγεσία; Η Μαφία σου κάνει μια προσφορά που δεν μπορείς ν’ αρνηθείς. Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σου προσφέρουν μια συμφωνία που δεν μπορείς ούτε ν’ αρνηθείς ούτε να δεχτείς χωρίς να καταστραφείς.