Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Καψώνια, προπαγάνδα και... γαστρεντερίτιδα

Σοβαρές καταγγελίες για πολιτική κατήχηση και καψώνια που θυμίζουν άλλες δεκαετίες στο Κέντρο Μηχανικού του Ναυπλίου κάνει το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος» | EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Πρέπει να ετοιμαστούμε για να προστατεύσουμε τα χωράφια, τις οικογένειες και τα σπίτια μας. Γιατί ο εχθρός δεν είναι εξωτερικός, είναι εσωτερικός!» Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε σε ομιλία του προς τους νεοσύλλεκτους φαντάρους στο Κέντρο Μηχανικού του Ναυπλίου λοχαγός πριν λίγες μέρες, σε μια αναφορά του στη λογική των «ασύμμετρων απειλών», που συνοδεύτηκε από διάφορα άλλα καψώνια. Σύμφωνα με καταγγελίες του Δικτύου «Σπάρτακος», σχεδόν αβίωτη έχει γίνει σε πολλά επίπεδα η εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων στο συγκεκριμένο στρατόπεδο του Ναυπλίου.

Το τέλος της "γαλέρας του ΠΝ" θα είναι ...happy end;

Image
Την υπόθεση της γαλέρας του στόλου που είχαμε αναδείξει την θυμόμαστε όλοι την οποία μπορείτε να θυμηθείτε   εδώ   και   εδώ.

Ποιος είναι όμως ο επίλογος του Κυβερνήτη που δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι ήταν στο Ελληνικό Π.Ν. και όχι στο Ρωμαϊκό του Αστερίξ και του Μπεν Χουρ;
Ο εν λόγω Κυβερνήτης, λοιπόν αποστρατεύθηκε στις τελευταίες κρίσεις, ενώ ο Αρχηγός Στόλου, μετά από μια διοικητική διαδικασία που διήρκησε πάνω από ένα έτος, έπαυσε την πειθαρχική δίωξη τουλάχιστον του ενός Υπαξιωματικού που «τελεσιδίκησε» ενώπιόν του, ενώ αναμενόταν να λήξει όμοια και για τον δεύτερο αφού, όπως είχε έρθει σε γνώση μας ο Ύπαρχος τον ποινολογούσε μετά από εφτά μήνες για «πράξεις» κατά τις οποίες «ο δράστης» ήταν εκτός πλοίου.

ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: Περιοδεία του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στα Πομακοχώρια του Νομού Εβρου

Σίγουρα, η πρωτοβουλία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας έχει μεγάλη σημασία.
Αφενός θα πρέπει να την ακολουθήσει συγκεκριμένη πολιτική κοινωνικών και οικονομικών μέτρων.
Αυτό όμως που κυρίως αντιστοιχεί στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η συμβολή της στο να σταματήσει η μειονότητα να αντιμετωπίζεται ως εσωτερικός εχθρός.
Στο χέρι επομένως του Πενταγώνου είναι να σταματήσει άμεσα την τρομοκρατική δράση των Λεσχών Εφέδρων και το άθλιο πρόγραμμα χουντικής Εκκλησιασμών, στα χωρία αυτά, χουντικής έμπνευσης, από τις εθνικιστικές και επικίνδυνες τοπικές ενώσεις Αποστράτων (Ξάνθης)!

Ο χάρτης εφιάλτης για την Τουρκία που εξηγεί γιατί θέλει να "βάλει πόδι" στη Συρία

Image
Η Τουρκία μπορεί να δηλώνει μέσω της ηγεσίας της ότι ο στόχος της στρατιωτικής της εμπλοκής στο έδαφος της Συρίας, δεν είναι οι Κούρδοι,ωστόσο όλα τα δεδομένα αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Ένα απ΄ αυτά είναι και ο χάρτης που δημοισεύουμε. Σ΄ αυτόν με κίτρινο χρώμα αποτυπώνονται οι περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι. Εδάφη που “εφάπτονται” στα τουρκικά σύνορα και προκαλούν τον καθημερινό εφιάλτη της Άγκυρας ,για την δημιουργία ενός κουρδικού κράτους στα σύνορά της. Το οποίο αν δημιουργηθεί θα αποτελέσει κινητήριο μοχλό για την δημουργία κουρδικού κράτους κι εντός των συνόρων της.

Ισραήλ-Τουρκία: Οι ΗΠΑ πιέζουν αφόρητα να τα "ξαναβρούν"! Η θέση της Ελλάδας

Image

Η Ουάσινγκτον επιθυμεί διακαώς να επαναφέρει τις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας σε εποχές που οι δυο χώρες ήταν “στενοί σύμμαχοι”. Η υπόθεση της επίθεσης των ισραηλινών κομάντος στο Μάβι Μάρμαρα και η επιμονή του Ερντογάν να παριστάνει χωρίς καμία επιτυχία τον “πατερούλη” όλων των αράβων οδήγησαν τις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας σε ένταση και “ψυχροπολεμικό κλίμα”. 

Μετά από το κομβικό σημείο της επίθεσης στο Μάβι Μάρμαρα τον Μάϊο του 2010, ήρθε η“άνοιξη” στις σχέσεις Ισραήλ-Ελλάδας. Από την πρώτη στιγμή η ελληνική πλευρά τόνιζε σε κάθε ευκαιρία ότι η συμμαχία με το Ισραήλ, δεν είναι ενάντια στην Τουρκία.

Αν έφτασαν να χώνουν και τους Στρατονόμους φαντάσου τι γίνεται… Επιστολή Καταγγελίας από το 966 ΛΣΝ

Δεν έχει περάσει καιρός από τη μέρα που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ η επιστολή καταγγελίας των Στρατονόμων από το 966 ΛΣΝ.
Η δύναμη είναι 16 άτομα και οι υπηρεσίες που καλούνται να δώσουν 14ωρες, από τις 6.00 π.μ. έως τις 20.00 μ.μ.    
Αυτές αφορούν τη Μεραρχία, την Λέσχη Αξιωματικών, το Πρατήριο και τα ΚΑΑΥ, ενώ επίσης θα πρέπει να συνοδεύουν φάλαγγες και ΣΤΕΠ, αλλά να παρίστανται και σε διάφορες δραστηριότητες.

Πολεμοκάπηλοι σπέρνουν ανασφάλεια απαιτώντας ασφάλεια στα βόρεια σύνορα της χώρας

Από το απάγκιο των μιλιταριστικών σαιτ, ο Μάριος Νοβακόπουλος απειλεί την Ειρήνη με πρόφαση την Ασφάλεια!
Η ανάγνωση και μόνο του παρακάτω αντιδραστικού κειμένου, που σε μεγάλο βαθμό επικοινωνεί με τις ακροδεξιές απόψεις που ηγούνται στο Υπουργείο Άμυνας, είναι αποκαλυπτικές της παράκρουσης των γνωστών συντηρητικών κύκλων. Μιλώντας για τα βόρεια σύνορα της χώρας και επειδή δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η στρατιωτική απειλή, ανακαλύπτεται η ασύμμετρη απειλή που καλλιεργεί την ανασφάλεια. Και στο όνομα της ασφάλειας, που θα απαιτήσει πολύ χρήμα, θα νομιμοποιήσει την εφαρμογή των δογμάτων άμυνας-ασφάλειας,  θα δικαιολογήσει την επιβολή ενός ασυγκράτητου αστυνομικού κράτους που ολοένα θα διευρύνεται, συνενώνοντας αστυνομικές και στρατιωτικές υπηρεσίες!  

ΑΘΩΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!!!

«Καθάρισε» με βούλευμα για τα 5 εκατ. ευρώ
Από το «Ολα... μπιπ» των κατηγοριών για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στο απαλλακτικό βούλευμα ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος»

04.03.2015, 09:09 | Ετικέτες: φοροδιαφυγή, ΣΔΟΕ
Συντάκτης:  Μαρία Δήμα
Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης, απαλλάσσεται από τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά το οικονομικό έτος 2008.

Και νέο ατύχημα με όχημα του Ελληνικού Στρατού: για ασκήσεις ευρώ υπάρχουν για την συντήρηση οχημάτων ΟΧΙ!

Σύγκρουση στρατιωτικού λεωφορείου με IX στη Λήμνο

Οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο πλευρό της Τουρκίας!

Image
Το ΝΑΤΟ είχε σήμερα έκτακτη συνάντηση μετα απο αίτημα της Τουρκίας να προβεί σε διαβουλεύσεις σύμφωνα με το άρθρο 4 της Συνθήκης της Ουάσιγκτον, που αναφέρει ότι "τα μέλη θα συσκέπτονται όταν, απειλείται η εδαφική ακεραιότητα, η πολιτική ανεξαρτησία ή η ασφάλεια οποιουδήποτε μέλους. "

Η Τουρκiα ζήτησε τη συνεδρίαση ενόψει της σοβαρότητας της κατάστασης μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, και για να ενημερώσει τους Συμμάχους για τα μέτρα που λαμβάνει.
Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, η Βορειοατλαντική Συμμαχία συζήτησε τις απειλές εναντίον της Τουρκίας.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΝΑΤΟ 

Σουηδία: Βρήκαν ρωσικό υποβρύχιο στο βυθό της θάλασσας! ΒΙΝΤΕΟ

ImageΣουηδοί "κυνηγοί ναυαγίων" πιστεύουν ότι έχουν βρει το ναυάγιο ενός ρωσικού υποβρυχίου. Κορυφαίοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι μελετούν το βίντεο που έλαβαν από δύτες στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Σουηδίας, οι οποίοι λένε οτι στο μοντέρνο σκάφος υπάρχει κυριλλική γραφή.
Η ανακάλυψη γίνεται σχεδόν ένα χρόνο μετά την στρατιωτική επιχείρηση της Σουηδίας στο κυνήγι ενός ρωσικου υποβρυχίου. Το ερώτημα που τίθεται τώρα, ειναι εαν το υποβρύχιο που βρήκαν οι δύτες ειναι το μυστήριο ρωσικο υποβρύχιο που έψαχναν το φθινόπωρο.

Κι άλλος νεκρός για το Noor 1!

Το ένα μετά το άλλο κλείνουν τα στόματα για την πολύκροτη υπόθεση του «Νοοr 1»

καθώς βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη κι άλλος νεκρός, Ιρανός καταζητούμενος για το πλοίο με τους δύο τόνους ηρωίνης. 
Πριν λίγες μέρες είχε γίνει γνωστός ο θάνατος του προφυλακισμένου Τούρκου παραπληγικού στην Αθήνα, που είχε άμεση σχέση με το ναρκοπλοίο -για το οποίο έχει ήδη προφυλακιστεί και το πρώην στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αιμίλιος Κοτσώνης- γνωρίζοντας από πρώτο χέρι πράγματα και καταστάσεις. Οι τελευταίες εξελίξεις όμως θέλουν ακόμα ένα βασικό εμπλεκόμενο να πέφτει νεκρός από σφαίρες στην Κωνσταντινούπολη! Πρόκειται για τον Ιρανό με το όνομα Αχμέντ Σα…, όπως αναφέρει η «Espresso». 

Αναστασιάδης: Επιθυμώ το όνομα Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου


Το όνομα που επιθυμώ από καρδιάς είναι Ηνωμένες Πολιτείες Κύπρου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Σαμπάχ, λέγοντας ότι έχουν το ίδιο όραμα με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στο θέμα της επίλυσης του Κυπριακού.

η Τουρκία επιτίθεται στο ΙΣΙΣ αλλά σκοτώνει το ΡΚΚ

Turkey will never bomb ISIS – (their own proxy army).
They're bombing the PKK – (who has been defeating ISIS).

Υεμένη: "Έγκλημα πολέμου" αεροπορική επιδρομή της Σαουδικής Αραβίας

ImageΤο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch – HRW) εκτίμησε σήμερα πως η αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στις 24 Ιουλίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 65 αμάχων στη Μόχα, στη νοτιοδυτική Υεμένη, μπορεί να συνιστά "έγκλημα πολέμου".
"Με την προφανή απουσία στρατιωτικού στόχου, αυτή η επίθεση μοιάζει με έγκλημα πολέμου", γράφει σε ανακοίνωση ο Όλε Σόλβανγκ, υπεύθυνος της HRW για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Η HRW ανέφερε πως επισκέφθηκε το σημείο της επίθεσης μιάμιση μέρα μετά την επιδρομή και δεν διαπίστωσε την ύπαρξη καμίας στρατιωτικής θέσης εκεί κοντά.

Αποφυλακίζεται ο Παπαγεωργοπουλος Ένας αξιοσέβαστος εθνικόφρωνας πολίτης..

Και το ΕΘΝΟΣ  προπαγανδίζει ότι 
ΕΧΕΙ ΕΚΤΙΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 1/5 ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

ΤΙ ΛΕΤΕ ΜΩΡΕ...

Αποφυλακίζεται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Εκμεταλλευόμενος τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, ο τέως δήμαρχος είχε προσφύγει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και κάνοντας επίκληση στην πιστοποίηση που έλαβε, σύμφωνα με την οποία έχει αναπηρία μεγαλύτερη του 67%, ζητούσε να αποφυλακιστεί.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΩ ΤΑ ΜΙΚΡΑ BLOGS, ΘΑ ΔΩΣΩ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ PORTALS ΚΑΙ ΘΑ ΠΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ»

Στις 23.7, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, έβαλε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την Εθνική Επικοινωνιακή Πολιτική. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι με το νομοσχέδιο αυτό να γίνει συνολική ρύθμιση και διαχείριση σε στρατηγικό επίπεδο της ροής των πληροφοριών, με πρόσχημα την διασφάλιση της πολυφωνίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης, αλλά με απώτερο στόχο την ενίσχυση των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης στα μάτια της κοινής γνώμης.

«Ψήφισες ΣYΡIZA, ε;» Μαρτυρίες - σoκ από τoυς συλληφθέντες της 15ης Ioυλίoυ

Tις πιo «μαύρες» μεθόδoυς των πρoηγoύμενων ετών φαίνεται πως εξακoλoυθεί να χρησιμoπoιεί η Aστυνoμία, και κυρίως oι κατασταλτικές μονάδες MAT και ΔEΛTA.
Αυτό προκύπτει τoυλάχιστoν από τις απoλoγίες των συλληφθέντων της διαδήλωσης της 15ης Ioυλίoυ, ενάντια στην ψήφιση τoυ πρώτου πακέτου πρoαπαιτoύμενων για τo 3o μνημόνιo, κατά την τρίτη ημέρα της δικής πoυ διεξήχθη σήμερα στην Ευελπιδων.
Oι κατηγoρoύμενoι έκαναν λόγo για βίαιες συλλήψεις από τις δυνάμεις καταστολής, πoυ ακoλoυθήθηκαν από βασανιστήρια κατά την μεταγωγή τoυς στη ΓAΔA.

ΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ - ΚΥΠΡΟ, ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ!


ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ
Για τη μετάθεση στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στην ΕΛΔΥΚ λέγονται πολλά: άλλοι μιλούν για τέλειες εγκαταστάσεις, καλό φαγητό, δωρεάν εισιτήρια, έξοδο πολυτελείας σε κοσμοπολίτικα μέρη.
Το τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα εκεί μας το περιγράφουν συνάδελφοι που πίστεψαν το μύθο «για ζωή και κότα στην Κύπρο» και ψάχνουν να δουν τώρα πως θα επαναπατριστούν!
Στην συγκεκριμένη καταγγελία όλοι οι αναγνώστες και μαζί με αυτούς και το ΓΕΣ θα προσέξουν ότι δεν κατονομάζεται η μονάδα.
Φυσικά ο διοικητής της μονάδας και το ΓΕΣ καταλαβαίνουν σε πιο στρατόπεδο αναφερόμαστε.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λέει "ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"

View in full sizeΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΡΙΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 7.30 στην ΑΣΟΕΕ

-ΕΙΠΑΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
-ΠΗΡΑΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ
-ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ -ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΙΟ "ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥΣ
ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΡΗΞΗ-ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Jewish Man Who Fled Nazis Funds Rescue of 2,000 Christians From ISIS to Repay ‘Debt’

A Jewish man organized a rescue mission to save Christians from ISIS persecution. Photo: Wikimedia Commons.
A Jewish man organized a rescue mission to save Christians from ISIS persecution. Photo: Wikimedia Commons.
A Jewish man in the U.K. is funding the rescue of up to 2,000 Christian families from Islamic State terrorists in Syria and Iraq to show his gratitude for the Christians who saved him from Nazi persecution, The Independentreported on Tuesday.
The resettlement project, named Operation Safe Haven, last week arranged the flight of 150 Syrian Christians to Poland, where they will seek refugee. The group aims to provide 12-18 months of paid support to the refugees, according to The Independent.
The man behind the project is Lord Weidenfeld, 94, a former publisher who said he has “a debt to repay” to Christians because they provided him as a child with food and clothing, and helped him reach Britain after he fled Nazi-occupied Austria. In 1938, a year before the start of World War II, he arrived in Britain by train as part of the Kindertransport rescue effort that brought thousands of Jewish refugee children to the U.K.

Όλο το πόρισμα για την πτώση του ελληνικού F-16 στην Ισπανία - Γιατί έπεσε

Image
Το πόρισμα για την συντριβή του ελληνικού F-16 στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας δόθηκε στην δημοσιότητα, από τους εμπειρογνώμονες που έκαναν την έρευνα. Ακολουθώντας διαδικασίες που στην Ελλάδα δεν έχουμε συνηθίσει ,το πόρισμα δεν χαρακτηρίζεται απόρρητο.

Οι οικογένειες των δύο πιλότων είχαν μια πρώτη ενημέρωση από την ηγεσία της ΠΑ.
Η αιτία της συντριβής αποδίδεται στην ανεξήγητη απενεργοποίηση συστήματος που έχει να κάνει με την “εξισορρόπηση” του αεροσκάφους, το οποίο στην συγκεκριμένη αποστολή λόγω βλήματος κατά ραντάρ που έφερε στο ένα του φτερό ήταν “ασύμμετρα” φορτωμένο.

ΙΣΡΑΗΛ: Γιατί η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην ιστορία της χώρας διεξάγεται τώρα;

Χιλιάδες εφέδρους καλεί στα όπλα το Ισραήλ, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην ιστορία της χώρας, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο της IDF. Η κίνηση αυτή είναι αρκετά περίεργη, καθώς η άσκηση θα διαρκέσει μόλις τρεις ημέρες.
Η άσκηση πραγματοποιείται για να δοκιμαστεί η ικανότητα και ο χρόνος αντίδρασης όλων των κλάδων της IDF, αλλά και των δυνάμεων κυβερνοπολέμου της, έναντι του ενδεχομένου αιφνίδιας στρατιωτικής απειλής. Το σενάριο της άσκησης προβλέπει αντιμετώπιση πολλαπλών ταυτόχρονων απειλών από τον Λίβανο, τη Συρία, τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και κυβερνοεπιθέσεις, πλήγματα κατά Ισραηλινών αμάχων και των αναγκών περίθαλψής τους.

AH-1 Cobra της IAF παραxωρούνται στην Ιορδανία- ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ, ΤΑ ΠΑΣΑΡΑΝ , ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ!

Το Ισραήλ παρέδωσε στην Ιορδανία 16 επιθετικά ελικόπτερα Bell AH-1 Cobra (Tzefa - Οχιά) προκειμένου να ενισχυθούν οι δυνατότητες των Ιορνδανικών ΕΔ σε επιχειρήσεις παροχής πυρών υποστήριξης στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων εναντίον των δυνάμεων των ισλαμιστών του ISIS.
Τα 16 Cobra προέρχονται από αποθέματα της Ισραηλινής Αεροπορίας (IAF) η οποία τα είχε σε καθεστώς αποθήκευσης, δεδομένου ότι αντικαταστάθηκαν από AH-64A/D Apache (Saraf/Peten).

Ειδικές Δυνάμεις της Σ. Αραβίας και των ΗΑΕ αναπτύχθηκαν στην Υεμένη

Κλιμάκιο Ειδικών Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας έφτασε στο Άντεν με αποστολή την φύλαξη αξιωματούχων της τοπικής κυβέρνησης, που επέστρεψε από το Ριάντ (καθώς βρισκόταν εκεί εξόριστη), έπειτα από σειρά νικηφόρων επιχειρήσεων φιλοκυβερνητικών δυνάμεων, εναντίον δυνάμεων που μάχονται την νόμιμη και αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της χώρας.

Η βάση Ανδρέας Παπανδρέου στο επίκεντρο των συζητήσεων Αναστασιάδη-Νετανιάχου

Image
Επίσκεψη εξπρές στην Κύπρο από το πρωί της Τρίτης για τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μ.Νετανιάχου.
Ο κ.Νετανιάχου από το αεροδρόμιο θα πάει στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντηθεί με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.
Το πιο ενδιαφέρον που θα συζητηθεί σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν θα είναι η συμφωνία συνεκμετάλλευσης των ενεργειακών αποθεμάτων.
Αναστασιάδης και Νετανιάχου θα συζητήσουν επίσης την επέκταση και αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, με την αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου να βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο.

250 ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΜΕ ΣΤΟΛΗ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ!

ΠΟΙΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥΣΗ;
Οι φρουροί της τρόικας! Στρατιά αστυνομικών για να τους φυλάει Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά συνολικά 250 αστυνομικοί θα τρέχουν πίσω από τους τροϊκανούς. Οι επικεφαλής των Θεσμών που πλέον αποτελούν έναν κουαρτέτο (προστέθηκε και ο ESM στην Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ) μαζί με τους ανθρώπους των τεχνικών κλιμακίων φτάνουν τους 54 και έτσι ουσιαστικά μιλάμε για πέντε αστυνομικούς ανά άτομο.

Από άνδρες της τροχαίας, μέχρι άνδρες της Ασφάλειας, αλλά και ειδικών μονάδων όπως η αντιτρομοκρατική και η ΕΚΑΜ θα είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη των τροϊκανών τρομοκρατών.

Γαλλία: Φουντώνουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών - Στήνουν μπλόκα στα σύνορα με τη Γερμανία

Φουντώνει εκ νέου το μέτωπο των κινητοποιήσεων των αγροτών στη Γαλλία, καθώς νέες οργισμένες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα κυρίως στα σύνορα με τη Γερμανία, όπου οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα με στόχο να εμποδίσουν την είσοδο των φορτηγών που μεταφέρουν προϊόντα από άλλες χώρες.
Οι αγρότες πραγματοποίησαν εκ νέου κινητοποιήσεις με στόχο να καταγγείλουν μεταξύ άλλων τις «στρεβλώσεις του ανταγωνισμού» που ευνοούν σύμφωνα με τους ίδιους τους συναδέλφους τους από άλλες χώρες, τα έξοδα παραγωγής των οποίων είναι μικρότερα.

Αυτοκινητοβιομηχανίες μεταφέρονται από την Κίνα στην Κ. Ευρώπη

Η θυγατρική της Volkswagen, Skoda Auto AS, η νοτιοκορεάτικη Nexen Tire Corp. και η Hyudai Motor Corp. σχεδιάζουν να επενδύσουν συνολικά 1,15 δισ. ευρώ στην Τσεχία μέσα στην επόμενη πενταετία.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιστρέφουν μονάδες παραγωγής από την Κίνα στην Ευρώπη λόγω της ανόδου του κόστους στην αγορά εργασίας. Οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης αναμένεται να επωφεληθούν από αυτήν την τάση, καθώς οι περισσότερες μονάδες παραγωγής των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών μεταφέρονται εκεί. Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη αναπτύξει παρουσία σε αυτές τις χώρες που αναμένεται να επεκταθεί περαιτέρω.

Breaking: Τουρκία-ιράν αγωγός φυσικού αερίου στην Τουρκία ağrı σαμποτάζ του ρκκ, σε απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα.

Ο χρήστης Revolution News πρόσθεσε 3 νέες φωτογραφίες.
Breaking: Turkey-Iran natural gas pipeline in Ağrı Turkey sabotaged by PKK, in response to Turkish aggression.

Israel offshore drilling: ‘who owns the profits?’- a smokescreen debate

 Why is Israel, which could be a global leader in solar and alternative energies, locked in a debate about who gets to profit from fossil fuels? Why is there no mainstream discussion as to the potential damage offshore drilling can cause to ocean life, to the climate and to the health of citizens?
Mainstream debate is carefully limited to the rightul allocation of profit sharing between the citizens of Israel and the Israeli and American corporate moguls who own the drilling companies.  As the debate gets increasingly heated, the corruption around the original gas deal is being revealed. The layers of vested interests of corporate and political leaders from Israel and America who are pushing the deal through as quickly as possible under all sorts of questionable pretexts are also being exposed.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΤΕ ΒΟΥΝΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ!

tsoukalas1
Ιδιωτικοποίηση της φύσης: Μια ρηξικέλευθη πρόταση απο τον κ. Κωνσταντίνο Τσουκαλά –Βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – καθηγητή της Κοινωνιολογίας και ακαδημαϊκό.
Ο εξ απορρήτων του Κώστα Σημίτη και ένας από τους πιο φανατικούς θεωρητικούς του «εκσυγχρονισμού» της περιόδου 1996-2004 κ. Κωνσταντίνος Τσουκαλάς δηλώνει στις19/01/2015 για τη μεταγραφή του στο ΣΥΡΙΖΑ ως επικεφαλής του ψηφοδέλτιου επικρατείας. «αυτήν τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί πιστεύω την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε, μέσα από τις ακανθώδεις και δαιδαλώδεις διαδικασίες που προβλέπουμε ότι θα επισυμβούν, να προχωρήσουμε στην οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας. Ολοι οι άνθρωποι της, εν ευρυτάτη εννοία, Αριστεράς γαλουχηθήκαμε από το όνειρο των μεγάλων αφετηριακών αξιών τις οποίες πρεσβεύουμε: κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα, αδελφότητα»