Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΥΠ ΚΑΙ ΕΛ.ΑΣ ΕΙΧΑN ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.....

Στέλεχος της ΕΥΠ και αξιωματικός της ΕΛΑΣ διώκονται ως μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών - MediaΣτέλεχος της ΕΥΠ και αξιωματικός της ΕΛΑΣ διώκονται ως μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα η έρευνα του ανακριτή Διαφθοράς Κων. Σαργιώτη για υπόθεση διακίνησης μεταναστών, στην οποία εμπλέκονται συνολικά οκτώ πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ένα στέλεχος της ΕΥΠ και ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ.
Η δικογραφία που χειρίζεται ο δικαστικός λειτουργός, αφορά ποινική δίωξη που ασκήθηκε πριν από λίγο καιρό έπειτα από στοιχεία που συνέλεξε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ για την δράση κυκλώματος «διακίνησης μεταναστών από κερδοσκοπία».

Οι αλήτικες βρετανικές εφημερίδες καλούν τον στρατό να επέμβει κατά των μεταναστών!

Image
Εκατοντάδες μετανάστες στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία προσπάθησαν στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας να εισέλθουν στον χώρο της σήραγγας της Μάγχης για να περάσουν στην Βρετανία, σύμφωνα με πηγή της γαλλικής αστυνομίας. Την ίδια ώρα, ορισμένες βρετανικές ταμπλόιντ καλούν τον στρατό της χώρας τους να επέμβει στο Καλαί, κατηγορώντας την Γαλλία για δειλία και ανευθυνότητα στην διαχείριση της κρίσης με τους πρόσφυγες.
Οι Γάλλοι αστυνομικοί υπολογίζουν σε 800 με 1.000 τους μετανάστες που βρίσκονταν στην περιοχή γύρω από την σήραγγα, ενώ απέτρεψαν περίπου 300 απόπειρες προσφύγων να εισέλθουν σε αυτήν κατά την διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα την αστυνομική αυτή πηγή, η οποία δεν ανέφερε ωστόσο κάποιον αριθμό όσον αφορά τις συλλήψεις.

Καλοτάξιδο το βιβλίο του συντρόφου: ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΛΟΚΕ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ
Το παρόν βιβλίο περιλαμβάνει άρθρα του Ανδρέα Κλόκε δημοσιευμένα στην περίοδο 1990-2013 σε διάφορα περιοδικά και συλλογές. Τα άρθρα εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων: Η Οκτωβριανή Επανάσταση και ο σταλινικός εκφυλισμός ως την τελική διάλυση της ΕΣΣΔ και του "υπαρκτού σοσιαλισμού"· οι εθνικιστικές συγκρούσεις μετά το 1991 στα Βαλκάνια και αλλού και η μαρξιστική αντίληψη για το εθνικό ζήτημα· οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν· η καπιταλιστική κρίση· τα σύγχρονα κινήματα· οι θεωρητικές παραδόσεις του επαναστατικού μαρξισμού· η σύγχρονη επαναστατική διέξοδος.
Το κόκκινο νήμα που συνδέει τα κείμενα του Ανδρέα Κλόκε είναι η ανησυχία για το πώς οι παραδόσεις του επαναστατικού μαρξισμού μπορεί να αξιοποιηθούν στον αγώνα για το σοσιαλισμό στην εποχή μας, καθώς και για την οικοδόμηση σύγχρονων επαναστατικών μαρξιστικών κομμάτων που θα καθοδηγήσουν με επιτυχία αυτό τον αγώνα. 

Τσίπρα, Καμμένο να δημοκρατικές ιδέες των συμμάχων σας: Νόμο για την αναγκαστική σίτιση απεργών πείνας ψήφισε το Ισραήλ


Νόμο που επιτρέπει την αναγκαστική σίτιση απεργών πείνας ενέκρινε το κοινοβούλιο του Ισραήλ. Την αντίθεση του εξέφρασε ο ιατρικός σύλλογος της χώρας για την πρακτική που έχει επισήμως χαρακτηριστεί ως βασανιστήριο.

Ποιος ο στόχος του Ερντογάν στον "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας";

Image
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) συνδέεται με την τρομοκρατία, επισημαίνει η Suddeutsche Zeitung. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να αποδυναμώσουν το κόμμα στην περίπτωση που διεξαχθούν νέες εκλογές. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του HDP Σελαχεντίν Ντεμιρτάς προσπαθεί να το υπερασπιστεί, όμως η κατάσταση είναι δύσκολη.

Η Τουρκία διεξάγει πόλεμο εναντίον των ανταρτών του Ισλαμικού Κράτους, αλλά παράλληλα και εναντίον των Κούρδων, τα συμφέροντα των οποίων επιθυμεί να υπερασπιστεί στο τουρκικό κοινοβούλιο το HDP.

Τουρκία: Γιατί ο Ερντογάν «πήρε τ’ άρματα» Οι εκλογές, η απειλή του Κουρδιστάν, τα μεγαλεπήβολα σχέδια και η συμφωνία Ιράν - ΗΠΑ


Γράφει: Ελένη Μαυρούλη - Πολιτική + Οικονομία - 30/07/2015
Όταν αιματοκυλίστηκε το Σουρούτς την περασμένη εβδομάδα όλοι όσοι στοιχειωδώς παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην Τουρκία ψυχανεμίστηκαν ότι το αίμα των 31 ανθρώπων και των περισσότερων από 100 τραυματιών πυροδοτούσε εξελίξεις. Το ότι η ηγεσία Ερντογάν έσπευσε, χωρίς καν να υπάρξει επίσημη και αδιαμφισβήτητη ανάληψη ευθύνης να αποδώσει την επίθεση στο «Ισλαμικό Κράτος», που μέχρι πρότινος ήταν στο «απυρόβλητο», ήταν η πρώτη σαφής ένδειξη. Η «σκούπα» που οι τουρκικές αρχές εξαπέλυσαν τις αμέσως επόμενες ώρες κατά πάντων επιβεβαίωσε τις αρχικές εκτιμήσεις. (Κεντρική φωτό: Τούρκικο F – 16, Reuters / Tobias Schwarz)

Μύκονος: Εργατικό δυστύχημα στο παρασκήνιο της αστικής χλιδής

ergatiko-dystychimaΓράφει ο Δημήτρης Σταμούλης 
Την περίοδο που σχεδόν σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα ο λαός «στέναζε» από τo capital control, και στηνόταν σε ατελείωτες ουρές για ένα πενηντάρι ευρώ –όποιος το είχε κι αυτό!- στη Μύκονο διεξαγόταν… καλλιστεία με τη σαμπάνια να ρέει άφθονη και τα χιλιάρικα ευρώ να ρέουν επίσης άφθονα από τον κόσμο του πλούτου και της χλιδής. Όταν ξοδεύουν οι λεφτάδες δεν υπάρχουν άλλωστε… capital controls! Από τα πάμπολλα καλοκαιρινά «ρεπορτάζ» των καθεστωτικών μέσων και της σόου μπιζ παρουσιάζεται μια εικόνα… παραδεισένιου νησιού, όπου κανείς δεν έχει προβλήματα και όλοι διασκεδάζουν σε οργιώδεις ρυθμούς. 

Εκδικητική εξαίρεση από το ν. Κατρούγκαλου -Στοχοποίηση της ταξικά αλληλέγγυας στάσης

egklima-k-timoria725
Γράφει ο kokkiniotis
ΑΙΣΧΟΣ!!! «Πρώτη φορά (με) αριστερά»… Διαβάστε και φρίξτε. Εκεί που ανθεί το λουλούδι της αλληλεγγύης, της εργασιακής αξιοπρέπειας και της ταξικής στάσης, εκεί ακριβώς εκδηλώνεται η εκδικητικότητα του κράτους.
«Η συνέχεια του κράτους», που έλεγε ο Τσίπρας, θυμάστε;
Εξωφρενική εκδικητική εξαίρεση από το νόμο Κατρούγκαλου – Στοχοποίηση της ταξικά αλληλέγγυας στάσης
Ο Σάκης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων τεχνικής εταιρείας του Δημοσίου κατά το 2011, είχε εξαιρεθεί από το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας που επιβλήθηκε σε αυτόν και 56 ακόμη συναδέλφους του. Προς τιμήν του, σε μία αξιοζήλευτη διαμαντένια κίνηση ταξικής αξιοπρέπειας, αρνήθηκε τότε να επανέλθει στην εργασία του με τους 26 μόνο, και όχι με το σύνολο των 56 συναδέλφων του.

Οι αρχηγοί του Αντεργατικού Πραξικοπήματος Διαρκείας στέλνουν και τις φτωχές Γυναίκες στον Στρατό!

Με τον «εθελοντισμό και τα μόρια» οξύνουν τον ανταγωνισμό και τραβούν όλους στην εργασιακή άβυσσο

Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ-ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκαλύπτει με τον ξεκάθαρο τρόπο το ταξικό-αντεργατικό της πρόσωπο, το πόσο αποφασισμένη είναι να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του ελληνικού κεφαλαίου και της Ε.Ε. Μπορεί λοιπόν όλοι στον πλαίσιο της σκηνοθετημένης παράστασης να περιμένουν το θηλυκό δράκουλα των Καρπαθίων που θα φέρει την εργασιακή λαίλαπα, αλλά το πολιτικό επιτελείο που κήρυξε τον πόλεμο στους εργαζόμενους και την νεολαία είναι εδώ, λέγεται Τσίπρας, Καμμένος, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εθνική συστράτευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, πλουσίων και ΜΜΕ!

ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ERT.OPEN. COM ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/7/2015

ΘΕΜΑ: «ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
ΚΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»
Τις μουσικές διαλέγει NIKOΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Τώρα και οι Γυναίκες στον Στρατό: δωρεάν εργαζόμενες και Αναλώσιμες…
O ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και το Μνημόνιο Μπλόκαραν τις προσλήψεις των Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ και με την απειλή την Ανεργίας Επιστρατεύουν τις Γυναίκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων! ΟΧΙ ΟΛΕΣ!!!
Για Ταξικούς λόγους δεν κάνουν τη θητεία  των Γυναικών Υποχρεωτική: Απαλλάσσουν τις Ευκατάστατες!

Μία-Δύο-Παντού και Πάντα, μια Κόκκινη ΡΟΖΑΒΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ «ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ»
Σύντροφοι και συναγωνιστές, θέλουμε να επισημάνουμε ότι εμείς θεωρούμε ότι στο πλαίσιο των διεκδικήσεων μας απέναντι στο Αντεργατικό Πραξικόπημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να είναι η στόχευση Ανατροπής της κυβέρνησης και της αστικής πολιτικής, η έξοδος-διάλυση της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
Εμείς από την πρώτη στιγμή θέσαμε το «ΔΙΠΛΟ ΟΧΙ των Φαντάρων» που πρέπει να φτάσει μέχρι τέλος.
Ένα «ΟΧΙ» που στρέφονταν και στρέφεται ενάντια στην Ε.Ε.-ΔΝΤ και τοκογλύφους, αλλά και στους Σαμαροβενιζέλους. Αυτοί προκάλεσαν την Χρεωκοπία. Αυτοί έφεραν τα Μνημόνια. 

Ο Τσίπρας και το σύνδρομο του Εσατζή

getImageΓράφει ο Κίμωνας Ρηγόπουλος
Στην εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων εσατζήδων στο ΕΑΤ ΕΣΑ στη διάρκεια της δικτατορίας έπεφτε μετά τα καψόνια και πολύ ξύλο. Οι έμπειροι Εσατζήδες έπρεπε να εμβαπτίσουν στη σωματική βία τα νεοσύλλεκτα «στραβάδια» ώστε να ιχνογραφήσουν στα σώματα και στη ψυχή τους τη βία που θα εκκαλούντο και αυτοί με τη σειρά τους να ασκήσουν στους πολιτικούς κρατούμενους. Η μέθοδος Χατζηζήση- Θεοφιλογιαννάκου και σια υπήρξε αποτελεσματική. Πολλοί από τους δαρμένους νεοσύλλεκτους εξελίχτηκαν σε σπεσιαλίστες βασανιστές ανταποδίδοντας με πολύ ξύλο και εξευτελισμό το ξύλο και τον εξευτελισμό που είχαν υποστεί. Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος. Βέβαια άλλα δόντια έσπαγαν και σε άλλα κορμιά ασελγούσαν και όχι σε αυτά από τα οποία δέχτηκαν την ταπείνωση. Αλλά αυτό ήταν μια μικρή λεπτομέρεια που ποτέ δεν εμπόδισε την απρόσκοπτη λειτουργία της κρεατομηχανής.

Μπουράκ Μπεγκντίλ: Πόσο σίγουρα η Τουρκία πολεμάει το Ισλαμικό Κράτος;

Το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί τον πρώτο στόχο όλων των δημοκρατικών κρατών, από την στιγμή που έχει καταλάβει μεγάλες εδαφικές εκτάσεις σε Ιράκ και Συρία. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πολεμούν ανοικτά εναντίον του. Το αυτό, θεωρητικά, πράττει και η σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Τουρκία. Στην πραγματικότητα τα η κατάσταση είναι διαφορετική, ειδικά από τις αρχές του τρέχοντος έτους.
Του Μπουράκ Μπεγκντίλ
ΠΗΓΗ: The Gatestone Institute ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: http://www.meforum.org/
ΑΠΟΔΟΣΗ: Παντελής Καρύκας

Μαχητικά 5ης γενιάς, ΑΦΝΣ, AWACS και UAV στέλνει το Πεντάγωνο στη «Μάχη του Ειρηνικού»

Το Αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει την ικανότητα επιτήρησης στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού, με την εισαγωγή του νέου μη επανδρωμένου αεροσκάφους Northrop Grumman MQ-4C Triton.
Βάση εξόρμησης θα είναι η νήσος του Guam από το 2017, όπου και άλλα μέσα όπως τα νέα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) τύπου Boeing P-8A Poseidon και τα μη επανδρωμένα Northrop MQ-8C Fire Scout, θα εντείνουν την εναέρια παρουσία των ΗΠΑ, στο θέατρο επιχειρήσεων του Ειρηνικού.

Δραματικά συρρικνώνεται ο στόλος μαχητικών της RAF.

Τη μεγαλύτερη συρρίκνωση στην ιστορία της υφίσταται η Βασιλική Αεροπορία (RAF) καθώς μαχητικά που συμπληρώνουν τον κύκλο ζωής τους αναμένεται να αφήσουν την ενεργό υπηρεσία στο τέλος της δεκαετίας χωρίς ορατό αντικαταστάτη.
Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τον «ασφυκτικό» αριθμό των μόλις 127 μαχητικών πρώτης γραμμής εάν εφαρμοστούν περικοπές για πρόωρη απόσυρση των Tornado GR4s και των Eurofighter Typhoon αρχικών εκδόσεων το 2019

Ανησυχία στον γερμανικό στρατό για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή


«Στον άνω βυθό» (Παπαδιαμάντης)Η έκρυθμη κατάσταση στην Τουρκία και το διπλό μέτωπο κατά Συρίας και PKK προκαλούν ανησυχία στο γερμανικό στρατό, ιδίως αναφορικά με τη συνδρομή του ή όχι στο πλαίσιο ενδεχόμενων νατοϊκών επιχειρήσεων

Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία μέχρι στιγμής δεν επηρεάζουν... τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο γερμανικός στρατός στην περιοχή, σύμφωνα με το γερμανικό υπoυργείο Άμυνας. «Μέχρι στιγμής τα τεκταινόμενα δεν έχουν καμία επίδραση στη δική μας παρουσία στην περιοχή της Τουρκίας και του Β. Ιράκ», ανέφερε τη Δευτέρα από το Βερολίνο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου. Η γερμανική παρουσία στην περιοχή κινείται στο πλαίσιο του μέχρι τώρα σχεδιασμού, ενώ οι γερμανικές δυνάμεις βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

'Killer robots' with AI must be banned, urge Stephen Hawking, Noam Chomsky and thousands of others in open letter

More than 1,000 robotics experts and artificial intelligence (AI) researchers - including physicist Stephen Hawking, technologist Elon Musk, and philosopher...
INDEPENDENT.CO.UK
More than 1,000 robotics experts and artificial intelligence (AI) researchers - including physicist Stephen Hawking, technologist Elon Musk, and philosopher Noam Chomsky - have signed an open letter calling for a ban on "offensive autonomous weapons", or as they are better known, 'killer robots'.

INE-ΓΣΕΕ: Τέσσερις στους δέκα Έλληνες σε απόλυτη φτώχεια

Ραγδαία επιδείνωση των βασικών δεικτών της οικονομίας παρουσιάζει η έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ
Τη ραγδαία επιδείνωση των βασικών δεικτών της οικονομίας παρουσιάσει η έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια του πρωθυπουργού, του δοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και των αρχηγών των υπόλοιπων κομμάτων, προκειμένου τα στοιχεία της να χρησιμοποιηθούν κατά τη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών, οι οποίοι επιμένουν σε νέες επώδυνες παρεμβάσεις σε ασφαλιστικό και εργασιακά.
Τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης, η οποία αποδίδει με τα μελανότερα χρώματα τις συνέπειες της εφαρμογής πολιτικών λιτότητας:   

Θεάρεστο ορνιθόδοξο έργο

Θεάρεστο ορνιθόδοξο έργο

Η αναγκαιότητα(;) του… ξεπουλήματος


Να που φθάσαμε αισίως στο τρίτο, ….αριστερό πλέον μνημόνιο. Και βεβαίως η επικρατούσα άποψη είναι ότι μπορεί αυτό το μνημόνιο να είναι το πιο δυσβάστακτο από τα δύο προηγούμενα, αλλά ήταν απαραίτητο εάν θέλουμε να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ. Να παραμείνουμε λοιπόν στην Ευρωζώνη, αφού πλην της πλειοψηφίας των κομμάτων, αυτό θέλει και η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Οι Αμερικανοί εκμεταλλεύονται τον ανταγωνισμό στη Μέση Ανατολή για να πουλήσουν Όπλα!

Συμβόλαιο 5,4 δις δολάρια για αντιπυραυλικά πήρε η Lockheed από τη Σαουδική Αραβία!


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την σχεδιαζόμενη πώληση στη Σαουδική Αραβία πυραύλων PAC-3, τους οποίους κατασκευάζει η εταιρεία Lockheed Martin Corp, αξίας 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Η Υπηρεσία Συνεργασίας Άμυνας και Ασφάλειας ανέφερε ότι η πώληση θα γίνει πως όφελος ενός εταίρου-κλειδί των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Η απαραίτητη ειδοποίηση στο Κογκρέσο εστάλη χθες Τρίτη, μερικές εβδομάδες μετά τη σύναψη μιας σημαντικής συμφωνίας με το Ιράν. Η έγκριση της πώλησης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα μπορούσε να συμβάλει να καθησυχαστεί η Σαουδική Αραβία και να πειστεί για τη δέσμευση των ΗΠΑ στην προάσπιση της ασφάλειά της.

Γάζα, 29 Ιούλη 2014.

«Είμαστε παγιδευμένοι ανάμεσα σε δύο είδη θανάτου:
Θάνατο από τους πυραύλους του Ισραήλ και θάνατο από τον αποκλεισμό του Ισραήλ.»
Και η σφαγη συνεχιζετε...

Ολιγοπωλιακή βιομηχανική γεωργία αποφασίστηκε στο Eurogroup για την Ελλάδα

Παπαγεωργίου Γεωργία 
Ολιγοπωλιακή βιομηχανική γεωργία 5498787489787Αν σας έλεγαν, ότι σε δέκα χρόνια από τώρα θα υπάρχουν μόνο τέσσερις εταιρείες, που θα αναλαμβάνουν την καλλιέργεια, παραγωγή, επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων, τα οποία θα διοχετεύουν σε μία μόνο εταιρεία, με σκοπό να τα εξάγει, εξουδετερώνοντας κάθε παραγωγό ή αγρότη, που δεν συνεργαζόταν, θα λέγατε, ότι συνωμοσιολογούμε. Αν σας παραθέταμε τη σχετική μελέτη, που εγκρίθηκε (εκτός από την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους) στο Eurogroup της 5ης Μαΐου 2014;

Τι άφησε το ΔΝΤ στη Γουατεμάλα. Μια ματιά στο μέλλον μας!

Η Γουατεμάλα, στην Κεντρική Αμερική, έχει πληθυσμό και έκταση περίπου όση η Ελλάδα. Μακροοικονομικά, είναι η χώρα των χιλίων θαυμάτων! 

Εμφανίζεται ως μια από τις πιο σταθερές και αναπτυσσόμενες οικονομίες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Ο πληθωρισμός της είναι ελάχιστος, η νομισματική της ισοτιμία συνεχώς σταθερή, η ανεργία βρίσκεται κάτω απ’ το 3% και οι εξαγωγές της ανθίζουν.

«Η Γουατεμάλα έχει κάνει ρεκόρ. Παρουσιάζει ένα ιστορικό συμμόρφωσης και εκπλήρωσης υποχρεώσεων ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Έχει επιδείξει αξιέπαινη φορολογική πολιτική και έχει επιτύχει σε όλα τα επίπεδα με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο!». Τα τελευταία εφτά χρόνια, η Γουατεμάλα εμφανίζει εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη που θα ζήλευαν πολλές ανεπτυγμένες χώρες. Ο μέσος όρος αγγίζει το 4%!

ΗΡΘΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ..ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ!