Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Το ΔΝΤ στο Ιράκ με δάνειο ύψους 1,2 δισεκ. δολαρίων

Image
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι χορηγεί έκτακτη βοήθεια ύψους 1,2 δισεκ. δολαρίων στο Ιράκ, για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της δράσης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και της ραγδαίας υποχώρησης της τιμής του αργού στις διεθνείς αγορές.
Το δάνειο αυτό, το οποίο θα εκταμιευθεί άμεσα, αναμένεται να επιτρέψει στη χώρα να αντιμετωπίσει αυτό το "διπλό σοκ", το οποίο έχει ουσιαστικά οδηγήσει σε κατάρρευση τα δημοσιονομικά του Ιράκ και τα αποθέματά του σε συνάλλαγμα, εξήγησε το ΔΝΤ σε ανακοίνωσή του.

ΚΑΜΜΕΝΟ-ΒΙΤΣΑ, ΤΡΕΧΑΤΕ: ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑN ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΑ ΚΑΑΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ...

Συναυλία στα ΚΑΑΥ του Πλαταμώνα

Μια υπέροχη μουσική εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή στις 21.30 στα ΚΑΑΥ του Πλαταμώνα.
Μέχρι τώρα το σύνηθες στα Παραθεριστικά Κέντρα του Στρατού ήταν η λαϊκή βραδιά που πραγματοποιούνταν με την ορχήστρα του οικείου σχηματισμού σε κάθε σειρά. Στα ΚΑΑΥ του Πλαταμώνα για μια ακόμη φορά πρωτοτύπησαν και έτσι απόψε παραθεριστές και δικαιούχοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ξεχωριστό μουσικό θέαμα.

Η Τουρκία, το PKK και ο πόλεμος κατα του Ισλαμικού Κράτους


ImageΗ Τουρκία χρησιμοποιεί τον πόλεμο κατα της τρομοκρατίας και του Ισλαμικού Κράτους για επιχειρήσεις κατα των Κούρδων στο εσωτερικό της χώρας αλλα και στο Βόρειο Ιράκ. 
Η Τουρκία αναμένει την άφιξη μονάδων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, με σκοπό την διεξαγωγή ευρύτερων επιχειρήσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, όπως δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος στη Hürriyet Daily News ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

NYT: Πώς η Ελληνική Συμφωνία θα μπορούσε να καταστρέψει το Ευρώ

Image
Σε άρθρο-γνώμη με τίτλο "Πώς η Ελληνική Συμφωνία Θα Μπορούσε να Καταστρέψει το Ευρώ", η εφημερίδα New York Times επισημαίνει ότι η συμφωνία για νέο πρόγραμμα στήριξης στην οποία κατέληξε η Αθήνα με τους δανειστές της στις 13 Ιουλίου χαρακτηρίστηκε ως διάσωση της τελευταίας στιγμής από το χείλος του γκρεμού, αλλά η απειλή μίας "προσωρινής εξόδου" από το ευρώ, την οποία πρότεινε η κυβέρνηση συνασπισμού της Γερμανίας, κλόνισε τα θεμέλια της ευρωζώνης πολύ βαθύτερα σε σχέση με ό,τι διεφάνη.


Τουρκία: Δύο αστυνομικοί νεκροί μετα από επίθεση του PKK

Image
Δύο Τούρκοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών έπειτα από επίθεση που δέχθηκαν σήμερα το πρωί στα Άδανα, στην νότια Τουρκία, η οποία αποδόθηκε στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Μαχητές του PKK επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα, προκαλώντας τα αντίποινα των αστυνομικών. Δύο από αυτούς σκοτώθηκαν στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε, πρόσθεσε το Ανατολή.
Από τις 20 Ιουλίου που άρχισε ένας νέος κύκλος βίας, τουλάχιστον 13 στρατιώτες ή αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί, εκ των οποίων τρεις σε ενέδρα που είχε στηθεί χθες σε μια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή.

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ: ΤΣΙΠΡΑΣ, ΒΑΛΑΒΑΝΗ, ΗΣΥΧΟΣ...

Φωτογραφία του Chris Melidis.
Στην 1η φωτό η Νάντια Βαλαβάνη όταν πέρσι επισκεπτόταν το Κομπάνι για αλληλεγγύη στους Κούρδους. Εχθές, η Ελλάδα μαζί με το ΝΑΤΟ ψήφισαν υπέρ της στήριξης των Τουρκικών βομβαρδισμών στους Κούρδους.
Στην 2η φωτό ο Αλέξης Τσίπρας όταν πέρσι διαδήλωνε με παλαιστινιακό φουλάρι για τις σφαγές στη Γάζα. 

Ρωσία: S-300 θα παραδώσει η Μόσχα στο Ιράν

Image
Η Ρωσία θα παραδώσει στην Τεχεράνη μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή του αντιπυραυλικού συστήματος S-300, ανακοίνωσε χθες ο σύμβουλος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Βλαντίμιρ Κόζιν.
"Θα είναι το σύστημα S-300, το οποίο ζήτησε το Ιράν. Πάει πολύς καιρός (αφότου η Μόσχα και η Τεχεράνη υπέγραψαν τη συμφωνία για την αγορά των πυραύλων), το σύστημα έχει εν μέρει εκσυγχρονιστεί, όμως ορισμένα στοιχεία του αναβαθμίζονται ακόμη" είπε ο Κόζιν στο πρακτορείο RIA Novosti.

Στις Σκουριές πια δεν έχουμε ζωή



Σε μια αχανή χωρίς ίχνος ζωής έκταση που περισσότερο μοιάζει με την έρημο Σαχάρα παρά με οτιδήποτε άλλο έχουν μετατραπεί οι Σκουριές στο βουνό Κάκαβος που συνεχίζει να ρημάζεται από τις καταστροφικές εργασίες της Ελληνικός Χρυσός. 
Η λέξη καταστροφή πλέον μοιάζει αδύναμη να αποτυπώσει το τι έχει πραγματικά συμβεί και το βάθος των συνεπειών στο άμεσο μέλλον στις ζωές των κατοίκων της περιοχής που επί χρόνια αγωνίζονται για την διάσωση του τόπου τους κόντρα σε περιβαλλοντοκτόνους νόμους, την δικαστική εξουσία και την αστυνομική καταστολή.

Ισραηλινοί έποικοι εξτρεμιστές έκαψαν μωρό ζωντανό-ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΝΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Ισραηλινοί έποικοι εξτρεμιστές έκαψαν μωρό ζωντανό 31/07/2015

«Νηρέας Ιχθυοκαλλιέργειες»: Στον καύσωνα «έλιωσαν» οι εργάτες 8 ώρες μέσα σε κλουβιά υπό την ήλιο

nhreasΔ. Σ.
Οι ακραίες καιρικές συνθήκες και ο καύσωνας με τις υψηλές θερμοκρασίες δεν πτοούν τον κόσμο του κεφαλαίου, που απαιτούν από τους εργαζόμενους να δουλεύουν το ίδιο εντατικά κάτω και από αυτές τις προϋποθέσεις.
Η καταγγελία του σωματείου εργαζομένων στον όμιλο Νηρέα Ιχθυοκαλλιέργειες νομού Εύβοιας είναι αποκαλυπτική της εργοδοτικής νοοτροπίας για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας. Κι όλα αυτά, την ίδια ώρα που δήθεν αδιάβλητοι θεσμοί παρέχουν απρόσκοπτα «πιστοποιήσεις» στον όμιλο για τη δήθεν σχολαστική τήρηση όλων των σύγχρονων κανόνων ασφαλείας….. 

ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ!

Ολοκληρώθηκε η κοινή άσκηση με ελικόπτερα και αερομεταφερόμενες μονάδες Ελλάδας - Ισραήλ, που διεξήχθη με βάση την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. Στη Λάρισα βρέθηκαν περίπου 200 Ισραηλινοί πιλότοι, τεχνικοί και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και από πλευράς μέσων, είχαν μετασταθμεύσει εκεί και περίπου 15 ισραηλινά ελικόπτερα, επιθετικά τύπου «Απάτσι» και CH-53 - «Σικόρσκι», μεταφοράς προσωπικού.

Κούρδοι εξοργισμένοι από τις τουρκικές επιθέσεις στο ΡΚΚ, κατηγορούν τον Ομπάμα για προδοσία


WASHINGTON DC (Rudaw) – Kurds took to social media to express their frustrations at Turkish air strikes on its Kurdish opposition, with many accusing Washington of giving Ankara the green light for attacks in return for use of a strategic air base.
In online postings, Kurds accused US President Barack Obama of allow Turkey to bomb the Kurdistan Workers’ Party (PKK) in return for use of the Incirlik airbase in Diyarbakir for the war against the Islamic State (ISIS) group.

ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΨΜ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ PLATEIARADIO.GR



ΚΨΜ(9/72015), Δίκτυο ΣπάρτακοςΚΨΜ(9/72015), ΔΊΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


Οι Φαντάροι, τα Μνημόνια και η περιφρόνηση της κυβέρνησης στο «ΟΧΙ» του εργαζόμενου λαού μας Ποια είναι η επόμενη μέρα στα στρατόπεδα

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εξετάζει στράτευση και των γυναικών!

30 Ιουλίου 2010: Τραγικό δυστύχημα ελικοπτέρου ΑΗ-64DHA Apache

Αεροδρόμιο Πάχης Μεγάρων, 30 Ιουλίου 2010, ώρα 10:43πμ.
Το Apache εκτελούσε δοκιμαστική πτήση μετά από επιθεώρηση συμπλήρωσης 125 ωρών πτήσης, η οποία περιορίζεται στον οπτικό έλεγχο κρίσιμων τμημάτων και εξαρτημάτων. Η επιθεώρηση πραγματοποιήθηκε στο 2ο Τάγμα Επισκευών Αεροπορικού Υλικού (ΤΕΑΥ) στην Πάχη, για να ακολουθήσει η δοκιμαστική πτήση. Το ελικόπτερο ήταν ολοκαίνουριο και σε άριστη κατάσταση! 

Το ρουσφέτι και οι παραλλαγές του

Image
Του Κων. Φράγκου

Οι Έλληνες χαίρονται, ιδιαιτέρως
το ρουσφέτι και το πεσκέσι.
Αν επικρατήσει ο Νόμος
η Ελληνική φυλή κινδυνεύει.
Γιάννης Τσαρούχης
Καλοκαίρι είναι, περάσαμε τόσα, ίσως ο βαρύς χειμώνας ν' αρχίσει από τον Σεπτέμβριο, καιρός είναι να ευθυμήσουμε, επ' ολίγον. Κατ' αρχήν ας δούμε την ορολογία. Η λέξη ρουσφέτι προέρχεται από την Τουρκία (rüsvet) και σημαίνει δωροδοκία ή την μεθόδευση της διεκδίκησης ή παροχή εύνοιας για, αναξιοκρατική συνήθως, μεταχείριση ή εξαγορά υπηρεσιών. 
Δεν θα κάνω πραγματεία, αλλά θα περιορισθώ στην καθολική παρουσία του ρουσφετιού στο Υπουργείο Άμυνας και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το Stratfor προβλέπει για τα επόμενα 10 χρόνια: Κρίση στη Γερμανία, διαίρεση της Ευρώπης, εξέγερση στη Μόσχα

Αν δεν προερχόταν από το Stratfor, ένα από τα πλέον ονομαστά think tank παγκοσμίως, θα νόμιζε κανείς πως πρόκειται για καταστροφολογικό σενάριο ταινίας του Χόλιγουντ όπου τα πάντα κρέμονται σε μια κλωστή και ο πλανήτης ετοιμάζεται να δεχθεί μαζική επίθεση.
 Κι όμως, η γεωστρατηγική μελέτη του Stratfor κάνει μια προβολή στο άμεσο μέλλον και εξετάζει τις πιθανές αλλαγές στο παγκόσμιο χωριό τα επόμενα 10 χρόνια. Ειδική μνεία για την Ελλάδα δεν υπάρχει παρά μόνο με έμμεσο τρόπο. Οι βασικές αλλαγές που βλέπει το Stratfor να συμβαίνουν τα επόμενα 10 χρόνια είναι οι εξής:

Κίνα-Ρωσία σε κοινά ναυτικά γυμνάσια

Image
Η Κίνα και η Ρωσία θα πραγματοποιήσουν κοινά ναυτικά γυμνάσια και γυμνάσια αντιαεροπορικής άμυνας στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε σήμερα η Κίνα.
Τα γυμνάσια, που θα πραγματοποιηθούν από τις 20 έως τις 28 Αυγούστου, θα διεξαχθούν στον Κόλπο του Μεγάλου Πέτρου, ανοικτά του στρατηγικής σημασίας λιμένα του Βλαδιβοστόκ, στη ρωσική Άπω Ανατολή, και στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας Γιανγκ Κουζούν.

Ο γιος του Αλογοσκούφη εργάζεται στην «τράπεζα του Θεού» . Στην γνωστή και μη εξαιρετέα Goldman Sachs

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ "ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ"

O υπουργός Παιδείας Αριστείδης ΜπαλτάςΟ ΜΠΑΛΤΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΟΒΕΡΔΟΥ!
ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΜΟΡΙΑ... ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΜΣΟΥ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ!

Δημόσια Παιδεία με... εθελοντές

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΡΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΑΝΤΑΡΓΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ!

O υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς Απολύτως ενδεικτική των προθέσεων είναι η πρόσφατη δήλωσή του υπουργού Παιδείας στην ΕΡΤ που επισήμανε ότι «όλοι πρέπει να βάλουμε τον οβολό μας, για να ξεπεραστεί η κρίση» | EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Συντάκτης: Αννα Ανδριτσάκη

ΝΑΤΟ: Βαλκάνιοι Μισθοφόροι πάνε Αφγανιστάν...

Το Ρουμανικό τάγμα πεζικού "Οι Δράκοι της Τρανσυλβανίας" αναχωρεί για το Αφγανιστάν

Το ρουμανικό 811ο τάγμα πεζικού "Οι Δράκοι της Τρανσυλβανίας" αναχωρεί σήμερα επίσημα από τη Ρουμανία, προκειμένου να αναπτυχθεί για ένα εξάμηνο στην περιοχή της Κανταχάρ, στο Αφγανιστάν. Στην επίσημη τελετή αναχώρησης θα παραβρεθεί ο υπουργός Άμυνας, Μιρτσέα Ντούσα.
Οι Ρουμάνοι στρατιώτες θα πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις επιτήρησης και φύλαξης (force protection) στην αεροπορική βάση της Κανταχάρ, αναλαμβάνοντας επίσης αποστολές ασφαλούς διάβασης των διαφόρων δρομολογίων στην περίμετρο ασφάλειας της πόλης.

ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ-Πρωτοβουλία της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την εγγραφή προσφύγων φοιτητών

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση Ομάδας Εργασίας που συγκροτήθηκε με απόφαση του πρύτανη, καθηγητή Στέφανου Γκρίτζαλη και κατόπιν εισήγησης του πρώην πρύτανη Θεμιστοκλή Λέκκα, ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συζήτησε το θέμα της εγγραφής σε Τμήματα του Ιδρύματος των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα.

Ηackers-claim-john-mccain-knew-isis-execution-videos-were-staged

In a rather stunning note, CyberBerkut, a Ukrainian group of hackers, claims to have hacked John McCain’s laptop while he was in the Ukraine, and as Techworm reports, what they have released from his June visit appears to be a fully staged production of an ISIS execution video...
As Techworm reports, according to the hackersthey broke into the laptop of one of the American politicians, Senator McCain and after found a video with staged IS execution, which they decided to show to the world community.

Ο ΕΝΦΙΑλτης επιστρέφει

Με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες και με στόχο τη συγκέντρωση 2,65 δισ. ευρώ στον κρατικό κορβανά θα εφαρμοστεί και για το 2015 ο ΕΝΦΙΑ
Αύξηση των συντελεστών του συμπληρωματικού φόρου και μείωση του αφορολόγητου ορίου, με παράλληλες παρεμβάσεις στους συντελεστές υπολογισμού του κύριου φόρου, εξετάζει το ΥΠΟΙΚ για να καταστήσει δικαιότερο τον ΕΝΦΙΑ
Η εξαγγελία για κατάργηση του συγκεκριμένου φόρου έμεινε στα… χαρτιά και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην 

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ των ΠΑΣΟΚων που ψηφίζουν τα Μνημόνια-H είδηση στο πόθεν έσχες του Δ. Τσουκαλά δεν είναι το εκατομμύριο

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013
 http://unfollow.com.gr/
Η Ελλάδα της κρίσης ζει και αναπνέει για νούμερα. Όσο μεγαλύτερα, τόσο καλύτερα. Η αριθμολαγνεία μοιάζει με το παράπλευρο αποτέλεσμα της φτώχειας ενός λαού που έμαθε απότομα να μετράει και το τελευταίο ευρώ. Οπότε, δεν έχει σημασία τι είναι το ένα εκατομμύριο ευρώ. Σημασία έχει ότι είναι ένα εκατομμύριο ευρώ. Δεν έχει καν σημασία αν είναι μαύρο χρήμα ή, όπως στην περίπτωση του Δημήτρη Τσουκαλά, νομίμως φορολογημένο. Ούτε αν προέρχεται από το δημόσιο ή από πόρους του ιδιωτικού τομέα. Το ποσό μετράει, το ακριβές νούμερο…