Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Τα ξημερώματα οι Τούρκοι σφάγιασαν Κούρδους γυναίκες και παιδιά (φωτο + βίντεο)

Τα ξημερώματα οι Τούρκοι σφάγιασαν Κούρδους γυναίκες και παιδιά (φωτο + βίντεο)Αποτρόπαιο έγκλημα πολέμου διέπραξαν στις 04.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου οι Τούρκοι εις βάρος Κούρδων αμάχων στο βόρειο Ιράκ.

Η ΛΕΞΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΩΝΥΜΟ: ΙΣΡΑΗΛ! Η ΛΕΞΗ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΩΝΥΜΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΗΠΑ & ΕΕ!

Έποικοι καίνε οικογένειες και μωρά και ο Νετανιάχου Παλαιστίνιους αγωνιστές!
Η Ελληνική κυβέρνηση τους παρέχει εκπαίδευση και στρατηγικό βάθος…
Ως τρομοκρατική ενέργεια καταδίκασε τον θάνατο ενός βρέφους 18 μηνών κατά την πυρπόληση ενός σπιτιού Παλαιστινίων, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου. Ανάλογη ήταν η αντίδραση και του υπουργού Άμυνας Μοσέ Γιααλόν, ενώ λίγο αργότερα το Ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε: «Πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια που αποδεικνύει την τραγικά αδιέξοδη δράση του φανατισμού και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας».

Σημαντικές απώλειες Τούρκων κομάντος από τους Κούρδους Αντάρτες

Συγκεκριμένα 11 Τούρκοι μέλη ειδικών δυνάμεων του Στρατού σκοτώθηκαν και 11 ακόμη τραυματίστηκαν σε ενέδρα του ΡΚΚ στην πόλη Bazid του βόρειου Ιράκ. Η ενέδρα στήθηκε σε μια ομάδα που είχε διεισδύσει σε περιοχές στο όρος Καντίλ και "φώτιζε" με ειδικές συσκευές λέηζερ τους στόχους που έπληξανα τα τουρκκά μαχητικά χθες.
Η ομάδα, αποτελούμενη από περίπου 20 άτομα, χωρισμένη σε τέσσερις υποομάδας εντοπίστηκα να κινείται γύρω από τις θέσεις του ΡΚΚ και εστάλησαν πείπου 50 μαχητές για να τους εποκόψους τις οδούς διαφυγής, Τους εγκλώβισαν σε μία χαράδρα και τους "θέρισαν" με RPG-7 και τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών Dragunov των 7,62 λστ.

Οι δουλέμποροι βουλευτές ΝΔ απαιτούν ενοικίαση εργαζομένων στη Πολεμική Βιομηχανία

ImageΟ νεοφιλελευθερισμός και τα Μνημόνια είναι το σύγχρονο δόγμα του καπιταλισμού για την εξασφάλιση της κερδοφορίας του αστικού κόσμου
Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις των βουλευτών της διαπλοκής και της διαφθοράς της ΝΔ…
Ο εκσυγχρονισμός  τους είναι συνώνυμος του εργασιακού μεσαίωνα, της δουλοποίησης των εργαζομένων, της απόσπασης με κάθε τρόπο του μεγαλύτερου ποσοστού κέρδους.
Αυτοί επομένως που με τις κυβερνητικές τους πολιτικές όλα αυτά τα χρόνια βούλιαξαν τον εργαζόμενο λαό μας στη χρεωκοπία, φορτώνοντας τα βάρη του δικού τους πάρτυ των ασύστολων κερδών, και στην συνέχεια επέβαλαν τα Μνημόνια για να μας «σώσουν», έρχονται να εκμεταλλευτούν την νέα κατάσταση για να χαράξουν τους νέους δρόμους κερδοφορίας του αστικού κόσμου, που βασίζεται στην κτηνώδη εκμετάλλευση και καταπίεση μας.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΣΥΜΜΑΧΟΥ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ!

Μην την περνάς τη Γευγελή -από τον Πέτρο Κατσάκο

«Να το φοβόμαστε, μας λένε, αυτό το παιδί που ψάχνει το τρένο της μεγάλης φυγής στη Γευγελή. Να το κρατήσουμε πίσω από τα σύρματα γιατί μπορεί να πάρει αύριο τη θέση μας στη φτώχεια και στην ανεργία». 
«Μην την περνάς τη Γευγελή» λέει ο στίχος ενός δικού μας τραγουδιού που δεν το άκουσε ποτέ αυτός ο πατέρας. Από την Ειδομένη στη Γευγελή. Με ένα παιδί στα χέρια. Το κουβαλάει στην αγκαλιά του από το Χαλέπι. Το ταξίδεψε κατά μήκος της Τουρκίας. Το πέρασε νύχτα με μια βάρκα στη Λέρο. Το κράτησε στην αγκαλιά του σφιχτά τις ώρες της πείνας και της δίψας. Το νανούρισε στα κύματα του Αιγαίου. Το κοίμισε σε μια στοά της Ομόνοιας. Το πότισε με υποσχέσεις. Κορόιδεψε την πείνα του με όνειρα. Το τρένο έφτασε στη Θεσσαλονίκη. Κι από εκεί με τα πόδια στην Ειδομένη.

Σοβαρός τραυματισμός 5μηνίτη, στον δήμο Λάρισας

Το δήμο Λαρισαίων καταγγέλλει το συνδικάτο ΟΤΑ του νομού για το σοβαρό τραυματισμό εργαζομένου στην κοινωφελή απασχόληση με 5μηνη σύμβαση, ο οποίος όπως τονίζεται στην ανακοίνωση απασχολήθηκε παράνομα και χωρίς κάποια ενημέρωση στην υπηρεσία καθαριότητας.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Πριν ακόμα πιάσουν καλά-καλά δουλειά οι συνάδελφοι με  το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας είχαμε το πρώτο σοβαρό ατύχημα στο δήμο Λάρισας, ατύχημα που προστέθηκε σε πολλά μικρά που συμβαίνουν καθημερινά  άλλα και δυο σοβαρά που συνέβησαν σε δήμους της Αθήνας.

Ανακοινώσεις για τις απολύσεις περισσοτέρων των 40 εργαζομένων στον ΑΝΤ1

"Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 προβαίνει σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων.
Πετάει στο δρόμο δεκάδες απλούς εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, που δούλευαν στο σταθμό πολλά χρόνια!!!
Τη στιγμή που το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σε δημόσια διαβούλευση ο ΑΝΤ1 αντιδρά και απαντά με την «εκτέλεση» του προσωπικού του!!!

The ‪Migrants' Files‬ - Οι ροές του χρήματος

Πόσο κοστίζει τελικά η Ευρώπη Φρούριο; 
Αποτέλεσμα εικόνας για The ‪Migrants' Files‬ - Οι ροές του χρήματος
Τα ποσά είναι ιλιγγιώδη. Από το 2000 και μετά οι χώρες της Ευρώπης έχουν πληρώσει περισσότερα από 11,3 δισεκατομμύρια σε απελάσεις και περίπου 1,6 δισεκατομμύρια σε ερευνητικά προγράμματα ελέγχου συνόρων, ενώ πρόσφυγες και μετανάστες έχουν πληρώσει περισσότερα από 15,7 δισεκατομμύρια σε διακινητές για να φτάσουν στην ευρωπαϊκή «γη της επαγγελίας».

Τι Σύμπτωση!!! την κωλοτούμπα του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου για τα NH90 ακολουθεί -Στις "ερπύστριες" της δικαιοσύνης Παπαντωνίου -Λιακουνάκος για τα Leopard

Image
ΟΤΑΝ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ ΜΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ!!!
Τον δρόμο για την Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού 'Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου, παίρνει η δικογραφία για σκέλος της υπόθεσης προμήθειας των αρμάτων μάχης τύπου Leopard, καθώς οι εισαγγελείς διαφθοράς ολοκλήρωσαν πολύμηνη έρευνα, η οποία κατέληξε στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος συνολικά 13 προσώπων.

Γαλλο-γερμανικός… χερσαίος «γάμος» με πολλές συνέπειες

Περίπου ένα χρόνο μετά την αρχική εξαγγελία η συγχώνευση μεταξύ των δύο κύριων ομίλων σχεδίασης, ανάπτυξης και παραγωγής χερσαίων συστημάτων μάχης, του γαλλικού Nexter και του γερμανικού Krauss-Maffei Wegmann (KMW) αποκτά σάρκα και οστά με την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, στο Παρίσι, στις 29 Ιουλίου 2015.
Η συγχώνευση που θα υλοποιηθεί μέσω της σύστασης κοινής εταιρίας συμμετοχών θα δημιουργήσει ένα βιομηχανικό –τεχνολογικό όμιλο με ετήσιο κύκλο εργασιών 2 δις ευρώ, ανεκτέλεστο όγκο παραγγελιών εννέα δις ευρώ και περισσότερους από 6.000 εργαζόμενους.

Αναβαθμισμένη έκδοση των S-300 για το Ιράν δια στόματος Πούτιν!

Μία δήλωση του Βλάντιμιρ Πούτιν στο RIA news agency ήρθε να ταράξει και πάλι τα νερά σχετικά με το Ιράν.
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως ένας αριθμός συστημάτων S-300 εκσυγχρονίζεται με σκοπό να παραδοθεί στην Τεχεράνη στα πλαίσια παλαιότερης σύμβασης.
Να θυμίσουμε ότι το Ιράν είχε προβεί στην παραγγελιά ενός αριθμού συστημάτων αεράμυνας S-300 το 2010 της οποίας η παράδοση ακυρώθηκε στα πλαίσια των διεθνών κυρώσεων προς το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα και μετά από πολλές πιέσεις της Δύσης προς τη Μόσχα.

Γάζα: Νεκρός 17χρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα νεαρό Παλαιστίνιο στη διασυνοριακή φύλαξη, στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.
Σύμφωνα με πηγές του ισραηλινού στρατού, δύο ομάδες ατόμων πλησίασαν τη διασυνοριακή φύλαξη και πέταξαν πέτρες προς την πλευρά των στρατιωτών, οι οποίοι απάντησαν με πυρά, σκοτώνοντας έναν 17χρονο.

Κοίτα τι κάνουν οι Στρατοκράτες: Ανταλλάσσουν Μετάλλια!!!

Τι έκανε ο Στρατηγός Κωσταράκος στην Ιορδανία και εντυπωσίασε;

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στην Ιορδανία προκάλεσε θετικές αντιδράσεις, καθώς ανέδειξε μία άλλη πτυχή της στενότατης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, που ξεκινά πολλές δεκαετίες πίσω, από τη δεκαετία του ’60.

ΕΔΕ για το ξύλο στη διαδήλωση της 15ης Ιουλίου διέταξε ο Πανούσης - Άγρια κι απρόκλητη καταστολή καταγγέλλουν διαδηλωτές

του Γιάννη Παναγιωτόπουλου
Ήταν η πρώτη διαδήλωση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ που έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών και καταγγέλθηκαν αρκετά περιστατικά αστυνομικής βίας. Σήμερα, Παρασκευή 31 Ιουλίου και τρεις ημέρες μετά τη λήξη της δίκης κατά διαδηλωτών με καταδικαστικές αποφάσεις για τρεις από αυτούς, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διατάσσει ΕΔΕ για τυχόν παραπτώματα από τις αστυνομικές δυνάμεις και δικαιολογεί τις συλλήψεις επικαλούμενο τη ρίψη μολότωφ από διαδηλωτές. Αναφορά στο περιστατικό είχε κάνει κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του "στο Κόκκινο". Τα πράγματα πάντως δεν έγιναν ακριβώς έτσι, σύμφωνα με τους παρόντες διαδηλωτές.

Το επικίνδυνο παιχνίδι του Ερντογάν και οι διαβεβαιώσεις που πήρε από τις ΗΠΑ για να το παίξει

Image
Γράφει ο 
Βασίλης Γιαννακόπουλος, 
γεωστρατηγικός αναλυτής*
Μετά το μακελειό στο πολιτιστικό κέντρο της μεθοριακής πόλης Suruc (20 Ιουλίου), και την τηλεφωνική συνομιλία που ακολούθησε μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε (24 Ιουλίου) ότι «η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να εμβαθύνουν περαιτέρω τη συνεργασία τους για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους». Αν και οι ακριβείς λεπτομέρειες της συμφωνίας παραμένουν άγνωστες, εντούτοις ο πρόεδρος Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι, εντός ενός συγκεκριμένου πλαισίου, η τουρκική κυβέρνηση επέτρεψε τη χρήση των αεροπορικών βάσεων Incirlik και Diyarbakir στον υπό αμερικανική διοίκηση διεθνή αντι-τζιχαντιστικό στρατιωτικό συνασπισμό. 

Οι οικονομικοί δολοφόνοι της ΕΚΤ

στουρνάραςΠοια ήταν η εξέλιξη που σημειώθηκε την τελευταία δεκαετία του 20ου αιώνα και εξασφάλισε την απόλυτη κυριαρχία των νεοφιλελεύθερων δογμάτων του καπιταλισμού σε ολόκληρο τον πλανήτη; Αν η πρώτη σας απάντηση είναι η κατάρρευση της πρώην ΕΣΣΔ και του Ανατολικού μπλοκ, ξανασκεφτείτε το. Πίσω από τις γιορτές και τις παράτες για την υποτιθέμενη κυριαρχία της φιλελεύθερης αστικής δημοκρατίας σημειώθηκε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στο δικαίωμα των λαών να ελέγχουν έστω και ψευδεπίγραφα, μέσω αντιπροσώπων, την οικονομία της χώρας τους. 

ΣΥΡΙΑ: Το Μέτωπο Αλ Νόσρα αιχμαλώτισε πράκτορες της CIA

Image
Το Μέτωπο Αλ Νόσρα, η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αιχμαλωτίσει Σύρους αντάρτες που είχαν εκπαιδευτεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τους οποίους χαρακτήρισε "πράκτορες της Αμερικής", προειδοποιώντας ταυτόχρονα όποιον άλλον σκεφθεί να συμμετάσχει στο "σχέδιο" της Ουάσινγκτον.

Πηγές της συριακής αντιπολίτευσης και μια μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα μέτωπα της Συρίας είχαν αναφέρει στα μέσα της εβδομάδας ότι το Μέτωπο Αλ Νόσρα έχει συλλάβει τον ηγέτη της αντάρτικης οργάνωσης "Μεραρχία 30" και έναν αριθμό μελών της.

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΙΤ ΚΑΙ ISIS....

Το σίχαμα της φωτό είναι ο βομβιστής της συγκέντρωσης του hdp στο Ντιγιαρμπακίρ με πέντε νεκρούς και πολλούς τραυματίες, ή οικογένεια του δηλώνει πως το παιδί τους ήταν πράκτορας της MIT , ποσό αίμα κυλάει στα χέρια του φασιστικού κράτους Ερντογάν...
CHP heyeti, Diyarbakır bombacısı Orhan Gönder ile cezaevinde görüştü
T24.COM.TR