Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΣΟΚ! Υπαξιωματικός στην Σάμο χαιρέτησε 2 στρατιώτες και αυτοπυροβολήθηκε...!

ImageΜπροστά στα μάτια δυο στρατιωτών μέσα σ΄ ένα “Στάγιερ”, αυτοπυροβολήθηκε ο υπαξιωματικός στη Σάμο!
Ο υπαξιωματικός έβγαλε το πιστόλι του και είπε στους στρατιώτες του:
“Εγώ σας χαιρετώ” και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Το σοκ για τους δυο νεαρούς ήταν απιστευτο!
Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τον αυτοτραυματισμό του 38χρονου αρχιλοχία Κ.Ι. στην 79 ΑΔΤΕ, μονάδα τεθωρακισμένων της Σάμου.
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 08:00 το πρωί. Η μονάδα στην οποία υπηρετούσε ο υπαξιωματικός προετοιμαζόταν για την πρωινή εκπαίδευση. Τα πυρομαχικά είχαν μοιραστεί στους στρατιωτικούς. Όπως αποκαλύπτεται, ο 38χρονος που βρισκόταν σε έναν όρχο μέσα στο στρατόπεδο τεθωρακισμένων έστρεψε το πιστόλι του στον εαυτό του και αυτοπυροβολήθηκε μπροστά σε τουλάχιστον δύο οπλίτες οι οποίοι υπέστησαν σοκ. 

Κροατία: Επιχείρηση "Καταιγίδα" - Το χρονικό και τα γεγονότα που προηγήθηκαν

Image
Όλα είναι έτοιμα στο Ζάγκρεμπ για τη στρατιωτική παρέλαση, που θα πραγματοποιηθεί, σήμερα το απόγευμα, για την 20η επέτειο από τη στρατιωτική επιχείρηση "Καταιγίδα". Η παρέλαση θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα, αφού προηγουμένως η πρόεδρος της χώρας και ανώτατη διοικητής των κροατικών Ενόπλων Δυνάμεων Κολίντα Γκράμπαρ- Κιτάροβιτς, δώσει το σύνθημα.
Με την επιχείρηση "Καταιγίδα", τον Αύγουστο του 1995, τερματίστηκε ο πόλεμος στην Κροατία, η οποία ανέκτησε τον έλεγχο στην Κράινα, σερβικό θύλακα που δημιουργήθηκε με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1991.

Η Ε.Ε. στο πλευρό του Τρομοκράτη Ερντογάν που βάφει τα χέρια του στο αίμα-Νέες απώλειες του Τουρκικού Στρατού!

Image
Η ΕΕ εξέφρασε σήμερα μεγάλη ανησυχία για τη βία μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), απευθύνοντας έκκληση η αντίδραση στην τρομοκρατία "να είναι ανάλογη και στοχευμένη" και να μην θέτει σε κίνδυνο τον πολιτικό και δημοκρατικό διάλογο στην Τουρκία.
"Η ΕΕ αναγνωρίζει το δικαίωμα της Τουρκίας για την πρόληψη και την αντίδραση σε οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας, η οποία πρέπει αναμφίβολα να καταδικάζεται. Η απάντηση πρέπει ωστόσο να είναι ανάλογη, στοχευμένη και να μην θέτει σε καμία περίπτωση σε κίνδυνο τον πολιτικό, δημοκρατικό διάλογο στην χώρα", προειδοποίησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος που είναι αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν σε συνομιλίες που είχε με τον Τούρκο υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βολκάν Μποζκίρ.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/8 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 19.00 Μ.Μ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

Πως το Ισραήλ προστατεύει τους εποίκους του, που έκαψαν ζωντανό μωρό από την ΠαλαιστίνηΗ Γενική Ένωση Παλαιστινίων Φοιτητών Αθήνας σας καλεί την Τετάρτη 05/08/2015 στην πλατεία Συντάγματος και ώρα 19:00, όπου θα γίνει μια αναπαράσταση του τραγικού σκηνικού της βάρβαρης δολοφονίας του 18 μηνών βρέφους ονόματι Αλί Νταράουσε που διεπράχθη από τους Ισραηλινούς έποικους την περασμένη Παρασκευή. 
Σας περιμένουμε διότι η παρουσία σας είναι ζωτικής σημασίας για τον αγώνα μας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των Ελλήνων προς το παλαιστινιακό ζήτημα.
Με εκτίμηση,
το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Παλαιστινίων Φοιτητών

Νεκροταφείο η Μεσόγειος: Πάνω από 2.000 μετανάστες έχουν χάσει φέτος τη ζωή τους

Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες έχασαν φέτος τη ζωή τους στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΟΜ).
Ο εκπρόσωπος του Οργανισμού, Ιτάγι Βίρι δήλωσε ότι οι νεκροί πρόσφυγες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο, ξεπέρασαν τους 2.000.
Από τον Ιανουάριο, 188.000 άνθρωποι έχουν φθάσει στην Ευρώπη διασχίζοντας τη Μεσόγειο. Οι πρόσφυγες φτάνουν στα παράλια της Ιταλίας και της Ελλάδας. Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται ότι θα έχει ξεπεραστεί το συμβολικό όριο των 200.000.

Υεμένη: Πόλεμος για την εξουσία και το νερό Water War

Εδώ και τέσσερις μήνες, η Υεμένη ταλανίζεται από εμφύλιες διαμάχες και αεροπορικές επιθέσεις. H στρατιωτική συμμαχία εννέα αραβικών κρατών του Κόλπου, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας βομβαρδίζει τους υποστηριζόμενους από το Ιράν σιίτες αντάρτες Χούτι, που προερχόμενοι από τον βορρά της χώρας, κατέλαβαν δια της βίας πολλά κυβερνητικά κτίρια και εξώθησαν την κυβέρνηση σε παραίτηση. Η πολιτική αστάθεια, οι ένοπλες συγκρούσεις και οι βομβαρδισμοί έχουν βυθίσει τη χώρα στο χάος, και τον πληθυσμό σε ακραίες συνθήκες ανέχειας και ανθρωπιστικής κρίσης. 
Της Εύας Αναστασιάδου

Δεύτερη απόπειρα αυτοκτονίας στις Ένοπλες Δυνάμεις μέσα σε 10 μέρες!

ImageΥπαξιωματικός των Τεθωρακισμένων που υπηρετεί σε μονάδα της 79 ΑΔΤΕ αυτοτραυματίσθηκε με το υπηρεσιακό του όπλο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο της Σάμου.
Το ΓΕΣ ακολουθώντας την πάγια απάνθρωπη τακτική του δεν εξέδωσε ανακοίνωση αλλά ακολούθησε την άθλια πρακτική της διαρροής πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες  ο 38χρονος Κ.Ι. για άγνωστο λόγο τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα το πρωί, στις 8:00, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες!

 ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-Πρόσφατη Αυτοκτονία στελέχους της ΠΑ στο Βόλο - 'Επεσε με το αυτοκίνητό του στην θάλασσα

Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων-Μεγάλο Πεύκο: Βρωμιά, Καψόνια και άθλια Προβοκάτσια

Σίγουρα η επιστολή καταγγελίας νεοσύλλεκτων φαντάρων που υπηρετούν στο συγκεκριμένο ΚΕΝ αποσαφηνίζει γιατί θεωρείται πρωταθλήτρια μονάδα  στα κρούσματα Μηνιγγίτιδας!
Δείτε τις συμβαίνει:
Όσον αφορά το ζήτημα της καθαριότητας οι συνθήκες είναι απαράδεκτες. Όλα τα κρεβάτια είναι γεμάτα κοριούς!
Οι τουαλέτες είναι απαράδεκτες, γεμάτες περιττώματα. Οι 30-40 παλιές τουρκικές τουαλέτες δεν επαρκούν για τους εκατοντάδες νεοσύλλεκτους, ενώ ούτε ο διοικητής, αλλά ούτε κανένα στέλεχος ενδιαφέρεται για τις συνθήκες υγιεινής.
Στα μπάνια το νερό έχει ελάχιστη πίεση και στον κάθε φαντάρο αναλογεί ελάχιστος χρόνος, το βράδυ, για να καθαριστεί. Πολλοί συνάδελφοι εξαιτίας αυτών των συνθηκών και της μεγάλης χρονικά αναμονής στην σειρά, επιλέγουν να κάνουν μπάνιο με το λάστιχο!

ERTOPEN.COM-ΕΚΠΟΜΠΗ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/8/2015

Φίλοι ακροατές και συναγωνιστές, καλησπέρα σας.
Για ένα ακόμη βράδυ είναι μαζί σας ο εκπρόσωπος του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Νίκος Αργυρίου.
Θα επιχειρήσουμε να σας περιγράψουμε την χακί καθημερινότητα στον Στρατό των Τσίπρα-Καμμένου. ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ από το Φυλάκιο της «Μέριμνας» στον Σχιστό:
Που γίνεται πολύ επικίνδυνη εξαιτίας των περικοπών και των Μνημονίων, την ίδια στιγμή που γίνονται τεράστιες δαπάνες σε Ασκήσεις, ενώ λεφτά δαπανούνται για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Παράλληλα, προχωρά ακάθεκτη η δουλοποίηση των εργαζομένων και της πολεμικής βιομηχανίας.
Τις μουσικές διαλέγει ο Λευτέρης Καρυδάκης

Η παρακολούθηση γίνεται καθημερινότητα: Τα Windows 10 παρακολουθούν (και καταγράφουν τα πάντα)

Σύμφωνα με άρθρο του Newsweek, περισσότεροι από 14 εκατομμύρια χρήστες τρέχουν ήδη Windows 10αλλά η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έχει διαβάσειτην Άδεια χρήσης υπηρεσιών και απορρήτου (Οι 45 σελίδες αδειών και απορρήτου που χωρίζονται σε 13 διαφορετικές οθόνες ρυθμίσεων και μια εξωτερική ιστοσελίδα είναι και αυτός ένας λόγος)

Κλιμακώνουν οι Κούρδοι- Βαριές απώλειες για τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις

Ο πόλεμος μεταξύ Κούρδων ανταρτών και τουρκικού κράτους έχει φουντώσει.
Το γραφείο Τύπου του HPG, της ένοπλης πτέρυγας του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσε ότι οι κουρδικές δυνάμεις έχουν διεξάγει πετυχημένες επιθέσεις ως αντίποινα στις σφαγές που διαπράττει το τουρκικό κράτος κατά Κούρδων αμάχων και ανταρτών. Κούρδοι αντάρτες σαμπόταραν ένα τεθωρακισμένο όχημα του τουρκικού στρατού στο δρόμο μεταξύ Ντιγιάρμπακιρ (Αμέντ, όπως το λένε οι Κούρδοι, Άμιδα στα ελληνικά) και Χάνι στη νοτιοανατολική Τουρκία, στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν. Από αυτό το χτύπημα τραυματίστηκαν 16 Τούρκοι στρατιώτες και συνέβη στις 07.30 το πρωί στις 31 Ιουλίου. 

Το στρατηγικό σχέδιο των Τούρκων που «πολεμάνε» το ΙΚ…


Τα τελευταία συμβάντα στη βόρεια Συρία αποτελούν μια τολμηρή κίνηση της Άγκυρας να αντιμετωπίσει το πιο δύσκολό της πρόβλημα, όπως τουλάχιστον η ίδια το θεωρεί.
Του Τζόναθαν Σπάιερ
ΠΗΓΗ: The Jerusalem Post
ΑΠΟΔΟΣΗ: Παντελής Καρύκας


Το πρόβλημα δεν είναι η ύπαρξη του καθεστώτος Άσαντ. Το πρόβλημα δεν είναι επίσης το Ισλαμικό Κράτος. Οι τουρκικές επιδρομές κατά του ΙΚ και η απόφαση παραχώρησης χρήσης της βάσης του Ιντσιρλίκ στους Αμερικανούς δεν αποτελούν παρά αντιπερισπασμό.

Η μοναρχοφασιστική δικτατορία της 4ης Αυγούστου

«Η μοναρχοφασιστική δικτατορία της 4ης Αυγούστου εκφράζει τη θέληση της αστοτσιφλικάδικης πλουτοκρατικής ολιγαρχίας, της μοναρχίας, του ξένου κεφαλαίου. Θέλουν να πνίξουν τη λαϊκή θέληση, που απειλούσε την κυριαρχία τους. Να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Βασική αιτία που κατάφερε να επιβληθεί η δικτατορία στάθηκε η υποστήριξη που βρήκε - ενεργητική είτε παθητική - στα αστικά κόμματα (...) Οι πολιτικοί αρχηγοί των "Φιλελευθέρων", "Προοδευτικών", "Λαϊκών", "Εργατο-αγροτικών" κλπ. κομμάτων δώσανε ψήφο ανοχής στο Μεταξά. Κι όταν κηρύχτηκε η δικτατορία δεν αντέδρασαν καθόλου».
Νίκος Μπελογιάννης - «Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα».
Σαν σήμερα στις 4 Αυγούστου του 1936 επιβάλετε στην χώρα μας η αστυνομοκρατική - στρατιωτική δικτατορία του Ι. Μεταξά.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Όλοι πάνε στα 67! Σκληρή γραμμή από τους δανειστές

ImageΣυντάξεις: Κόβονται οι πρόωρες εδώ και τώρα – Έρχονται και μειώσεις
- Άμεσα να κοπούν οι πρόωρες συντάξεις και να πάνε όλοι στα 67 ζητούν οι δανειστές
- Δείτε ποιοι γλιτώνουν τις αλλαγές και διατηρούν το δικαίωμα στην πρόωρη σύνταξη
- Ποιες περικοπές έρχονται και πότε για τους συνταξιούχους

Σε σκληρή γραμμή οι δανειστές με πρώτη τη Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ που έχει τη... δική της ατζέντα σε ό,τι αφορά στο Ασφαλιστικό. 
Οι δανειστές ζητούν να γίνει εδώ και τώρα η περικοπή των πρόωρων συντάξεων και να μην υπάρξει μεταβατικό στάδιο.

Η 20η επέτειος της επιχείρησης "Καταιγίδα" διχάζει Κροάτες - Σέρβους

Image
Οι μνήμες της στρατιωτικής επιχείρησης "Καταιγίδα", με την οποία οι κροατικές ένοπλες δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο στο 18% της επικράτειας της Κροατίας που είχαν από το 1991 οι δυνάμεις των εξεγερθέντων Σέρβων της Κράινα, επανέρχονται κάθε χρόνο και ρίχνουν σκιά στις σχέσεις της Κροατίας και της Σερβίας.

Η 20η επέτειος της στρατιωτικής και αστυνομικής επιχείρησης "Καταιγίδα" θα τιμηθεί φέτος, για πρώτη φορά, με στρατιωτική παρέλαση στο Ζάγκρεμπ στις 4 Αυγούστου και με κεντρικές εκδηλώσεις στις 5 Αυγούστου, στην πόλη Κνιν.

Μαθήματα ταξικής δικαιοσύνης


Achilleas Zavallis / SOOC
Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου
Σε μία περίοδο που οι εκβιασμοί της Τρόικας και οι σιδερένιοι κανόνες της Ευρωζώνης κάνουν το Σύνταγμα της Ελλάδας και την εθνική νομοθεσία, κουρελόχαρτα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολιτη, Γ.Πανούσης έρχεται να υπερασπιστεί μονοδιάστατα, μία θεμελιακή πλευρά τους: Την ταξική.
Θα πρέπει κάποιος να είναι τυφλός για να μην έχει διαπιστώσει – μέχρι σήμερα- ότι οι εφαρμογές των μνημονιακών πολιτικών τα τελευταία 6 χρόνια, εκτός από το να φτωχοποιούν το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα το γράμμα και το πνεύμα κάθε θεσμού της λεγόμενης «κοινοβουλευτικής δημοκρατίας».

Εργατικό ατύχημα στο ορυχείο της ΔΕΗ στη Μαυροπηγή – Βαριά τραυματίας εργολαβικός εργαζόμενος

mpodosakeio__
Βαριά τραυματίας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας νοσηλεύεται 38χρονος που τραυματίστηκε τη Δευτέρα 3 Αυγούστου το πρωί στο ορυχείο της ΔΕΗ στη Μαυροπηγή Κοζάνης.
Ο 38χρονος απασχολείται στις εργολαβίες που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ. Στις 11.30 το πρωί, άγνωστο για ποιο λόγο, οδηγούσε το φορτηγό με την καρότσα ανοιχτή, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε ταινιόδρομο και να ανατραπεί το όχημα και να τραυματιστεί σοβαρά ο ίδιος.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι και αυτό το εργατικό ατύχημα είναι αποτέλεσμα της απίστευτης εντατικοποίησης και των άθλιων συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας που επικρατεί στις εργολαβίες της ΔΕΗ, στο κυνήγι του κέρδους.

Τύμβος Μακεδονίτισσας-Κώστας Σάββα Ποκεριζές: «Έτσι έθαψα το Νοράτλας και τους νεκρούς στην καμπίνα»!

Τύμβος Μακεδονίτισσας-Κώστας Σάββα Ποκεριζές: «Έτσι έθαψα το Νοράτλας και τους νεκρούς στην καμπίνα»!
Αρχίζουν τη Δευτέρα (17/07) οι εργασίες εκσκαφής στον Τύμβο Μακεδονίτισσας με στόχο να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν τα λείψανα των εναπομεινάντων 19 Ελλαδιτών, από σύνολο 32, που μετέβαιναν στο μοιραίο Νοράτλας, που κατερρίφθη από φίλια πυρά τα ξημερώματα της 22ας Ιουλίου του 1974…

Κώστας Σάββα Ποκεριζές: Τον «πότισαν» με δυο μπουκάλες ουίσκι για να θάψει το Noratlas – Γιατί έκλαιγε






Η ιστοσελίδα μας, εξ αφορμής των τελευταίων εξελίξεων με το μοιραίο Noratlas που είχε καταρριφθεί από φίλια πυρά το 1974, αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές της ιστορίας.

Ελεύθεροι οι διαδηλωτές που συνελήφθησαν στις Σκουριές

Συλλήψεις διαδηλωτών σε κινητοποίηση στις Σκουριές | soshalkidiki.wordpress.com

Συντάκτης: efsyn.gr
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι πέντε διαδηλωτές που συνελήφθησαν σήμερα από την αστυνομία για παρακώλυση συγκοινωνιών στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Οι διαμαρτυρόμενοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, με την οποία θα τελείωνε του δεκαήμερο δράσεων αντίστασης, που διοργάνωσαν οι Επιτροπές Αγώνα από τη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη. 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι διαδηλωτές έκλεισαν δρόμο περιφερειακά των εγκαταστάσεων της «Ελληνικός Χρυσός», με συνέπεια να καθίσταται αδύνατη η διέλευση των εργαζομένων και των οχημάτων της επιχείρησης.

Απίστευτο! Γερμανοί οπαδοί με αντι-γερμανικά συνθήματα υπέρ της Ελλάδας (Photos)

Απίστευτο! Γερμανοί οπαδοί με αντι-γερμανικά συνθήματα υπέρ της Ελλάδας (Photos) - Media
Η Ζανκτ Πάουλι, δεν είναι ούτως ή άλλως μια απλή ποδοσφαιρική ομάδα. Ένας σύλλογος άλλωστε με πρόεδρο ακτιβιστή για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας, που οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο υπό τους ήχους των AC/DC, που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα «Viva Con Agua» για την άρδευση άγονων περιοχών της Αφρικής, αλλά και ένα πλοιάριο που ταξιδεύει στην Μεσόγειο με τον κατάλληλο εξοπλισμό για την διάσωση μεταναστών, δεν μπορεί να θεωρείται απλά ποδοσφαιρικός σύλλογος.