Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ο 38χρονος Υπαξιωματικός στην 79 ΑΔΤΕ οδηγήθηκε στην Αυτοκτονία και για αυτούς τους λόγους;

Το περίστροφο όπλισε η πίεση, ο εξευτελισμός στη μονάδα κι ο φόβος Αρνητικής Αξιολόγησης-Απόλυσης; 
Τα χαμηλόβαθμα Στελέχη έχουν ξεσηκωθεί ενώ υπάρχει πληροφορία διαπληκτισμού μεταξύ του άτυχου 38χρονου Αρχιλοχία και του διοικητή του, λίγο πριν το απονενοημένο διάβημα του
Η οργή ξεχειλίζει στους φίλους και συνάδελφους του άτυχου 38χρονου Αρχιλοχία Κ.Λ. στην 79 ΑΔΤΕ.
Όχι μόνο γιατί οι βρώμικες κουτσομπολίστικες φυλλάδες κρέμασαν στα μανταλάκια την προσωπική του ζωή, επιχειρώντας να ερμηνεύσουν, ακολουθώντας την πεπατημένη των «ερωτικών» προβλημάτων, την οδυνηρή και ανεπανόρθωτη επιλογή.

ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ: 3 ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ!

11η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Στην 3η Επιλαρχία η υπηρεσία μας πηγαίνει 10-1 εώς 13-1! 
3 άτομα πήραν αναβολή μέσα σε μία βδομάδα και άλλοι πολλοί που το σκέφτονται σοβαρά ως ένδειξη διαμαρτυρίας!
Αλήθεια, το ΓΕΣ το θεωρεί λογικό να συμβαίνουν όλα αυτά;
Ο Ταξίαρχος διοικητής του ΚΕΤΘ είναι εδώ, ή πήγε διακοπές;
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν Παραπονούμενοι και να ζητήσουν Ακρόαση από τον Ταξίαρχο διοικητή του ΚΕΤΘ.

Και το έγκλημα στις Σκουριές συνεχίζεται...

Επιδόματα τέλος! Το κουαρτέτο καταπίνει και τα βοηθήματα – Από λάθος κουρεύεται και το επίδομα τέκνων!

- Επαναφέρουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα οι δανειστές και κόβουν τα κοινωνικά επιδόματα 
- Κίνδυνος για επιδόματα πολυτέκνων και τριτέκνων, φοιτητικά, ΟΓΑ, ΕΚΑΣ κλπ
- Βοήθημα μόνο σε όσους ζουν σε επίπεδα ακραίας φτώχειας επιτρέπουν οι δανειστές
- Θέλουν να περικοπούν δαπάνες ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ
Τα πάνω κάτω θα έρθουν όλα και στο επίπεδο των επιδομάτων που λαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα. Κρίσιμη ημέρα η σημερινή καθώς το μεσημέρι στις τρεις και μισή το νέο ραντεβού (σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων) με το κουαρτέτο βάζει στο τραπέζι μια σειρά επιδομάτων που λαμβάνουν πολίτες με εισόδημα άνω των 9.000 ευρώ.

Αφγανιστάν: Νεο ρεκόρ νεκρών - τραυματιών

Image
Νέο ρεκόρ κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο του έτους ο αριθμός των πολιτών που έχασαν την ζωή τους ή τραυματίστηκαν στην σύγκρουση στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ, μετά την αναζωπύρωση των μαχών στην χώρα έπειτα από την απόσυρση πέρυσι των περισσότερων ξένων στρατευμάτων.
Μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 30ης Ιουνίου, συνολικά 1.592 πολίτες σκοτώθηκαν και 3.329 τραυματίστηκαν, αναφέρει σήμερα η αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν (UNAMA) στην εξαμηνιαία έκθεσή της.

Αλλη μια μέρα νηστικοί οι πρόσφυγες στην Κω

Στιγμιότυπο από μία από τις τελευταίες διανομές τροφής που κατάφεραν να εξασφαλίσουν οι αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες | «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΚΩΣ»
Δραματική διάσταση αποκτά η ανθρωπιστική κρίση που ζουν οι πρόσφυγες στην Κω, καθώς χτες και προχτές έμειναν και χωρίς αυτή τη μερίδα φαγητού που διένειμε για δύο μήνες η πρωτοβουλία πολιτών «Αλληλεγγύη Κως» σε όσους μένουν στο εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο «Κάπταιν Ηλίας», που λειτουργεί σαν άτυπο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας.

Israel wrecked my home. Now it wants my land.

Nureddin Amro at his East Jerusalem home, which was partially demolished this spring. (Quique Kierszenbaum/For The Washington Post)
By Nureddin Amro July 31
Nureddin Amro is the founder and principal of Siraj al-Quds School for Integrated Education, a Jerusalem school for visually impaired, poor, orphaned and emotionally troubled children. Orly Halpern contributed reporting and fact-checking for The Washington Post.

Αυτή είναι η νέα ηγεσία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων - Τι αποφασίστηκε

Image
Αλλαγές στην κορυφή όλων των Κλάδων πλην του Ναυτικού περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα των κρίσεων στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά τη Σύνοδο του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου και την έγκριση αυτών από τον Τούρκο Πρόεδρο κ. Ερντογάν. 
Σύμφωνα λοιπόν με το τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu (και όπως μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα), ο Διοικητής των Χερσαίων Δυνάμεων, στρατηγός Χουλούσί Ακάρ, αναλαμβάνει Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Τουρκία: Το ιρακινό Κουρδιστάν στο μάτι του κυκλώνα

Image
Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον των κούρδων ανταρτών του PKK στο Iρακινό Κουρδιστάν ασκούν πίεση στον πρόεδρο της περιοχής αυτής, τον Μασούντ Μπαρζανί, το πολιτικό μέλλον του οποίου παραμένει αβέβαιο δύο εβδομάδες πριν από τη λήξη της θητείας του.
Ηλικίας 68 ετών, ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PDK) είναι πρόεδρος αυτής της αυτόνομης περιοχής του βόρειου Ιράκ εδώ και δέκα χρόνια.
Η τελευταία θητεία του, που παρατάθηκε για δύο χρόνια το 2013, λήγει στις 19 Αυγούστου.

Ο Πόλεμος του Κόλπου: όπου ξεκίνησε μια νέα εποχή των ατελείωτων πολέμων στη Μέση Ανατολή


The US bombing and shooting of retreating Iraqi troops on the Basra road - called a 'turkey shoot' by one US pilot - caused mass public revulsion internationally.

Ccountries that have seen intervention — including Afghanistan, Iraq, Libya and Syria — are among the most unstable in the world.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΣΤΟΝ ΣΧΙΣΤΟ

Καθημερινά αποκαλύπτεται ότι ο Στρατός όχι μόνο αποτελεί μια βασική συνιστώσα της εργασιακής-οικονομικής εκμετάλλευσης των φαντάρων και των οικογενειών μας,  αλλά πλέον δε μπορεί και δε θέλει να εξασφαλίσει ούτε τις στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
Οι συνάδελφοι υποχρεώνονται σε πολλές περιπτώσεις, ακριβώς λόγω των ελλείψεων και γιατί φοβούνται για την υγεία τους, να αγοράζουν οι ίδιοι καθαριστικά και μέσα υγιεινής (π.χ. γάντια μιας χρήσης), αφού η φροντίδα των διοικητών για καθαριότητα είναι ανύπαρκτη. Σε συνδυασμό βεβαίως με τις τρομερές περικοπές του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας.

Μεταφορά νερού με υδροφόρα σε φυλάκιο σε απόσταση 75 χλμ! Εκεί που σταματά η λογική αρχίζει ο Στρατός!


Στα βάθη του χρόνου “χάνεται” το “σύνθημα” που κάποιος στρατιώτης θα το σκέφθηκε: “Εκεί που σταματά η λογική αρχίζει ο στρατός”.
Υπάρχουν καθημερινά πάμπολες περιπτώσεις που διαπιστώνουμε ότι εκείνος ο άγνωστος “ποιητής-στρατιώτης” έχει δίκιο!

Δείτε λοιπόν τι συμβαίνει αυτή την εποχή της κρίσης, των δραματικών περικοπών και των Μνημονίων.
Γραφειοκρατία-δυσκαμψία-ανοργανωσιά-έλλειψη επικοινωνίας και συντονισμού ακόμη και στα πιο απλά ζητήματα. 
Έχουμε και λέμε:
Με εντολή του Δ΄ ΣΣ διατάσσεται η ΧΧV Ταξιαρχία να ανεφοδιάζει, με κίνηση υδροφόρας, ένα φυλάκιο που βρίσκεται σε απόσταση 75 χλμ μακριά. 

Υπέκυψε στα τραύματά του ο υπαξιωματικός που αυτοπυροβολήθηκε-Συνάδελφοι πάρετε πρωτοβουλίες για να λάμψει η Αλήθεια!

Image
O 38χρονος υπαξιωματικός που αυτοπυροβολήθηκε στην Σάμο,υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ:
"Σε συνέχεια της Ανακοίνωσης Τύπου υπ’αριθμ. 25/ΓΕΣ, που αφορούσε στον αυτοτραυματισμό Υπαξιωματικού της 79 ΑΔΤΕ με το υπηρεσιακό του όπλο, το ΓΕΣ ανακοινώνει ότι ο εν λόγω Υπαξιωματικός υπέκυψε στα τραύματά του την 04 Αυγούστου και ώρα 23:00, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 401 ΓΣΝΑ όπου νοσηλευόταν.
Το ΓΕΣ εκφράζει συλλυπητήρια στους οικείους του".

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ: Ποια απελπισία σκοτώνει τους στρατιωτικούς! Ενδιαφέρεται κάποιος;

Image
Ανεξάρτητα από τις αιτίες που οδήγησαν τον 38χρονο αρχιλοχία να αυτοπυροβοληθεί, είναι πλέον επείγον όλοι όσοι έχουν την ευθύνη των ΕΔ να προβληματιστούν σοβαρά και να δράσουν γρήγορα και αποτελεσματικά. Δεν πάει άλλο. Δεν πρέπει να έχει υπάρξει άλλη χρονική περίοδος που να είχαμε τόσες απόπειρες αυτοκτονίας και αυτοκτονίες στελεχών. Για πολλά χρόνια το φαινόμενο μας απασχολούσε σ΄ ότι είχε να κάνει με στρατεύσιμους. Τα τελευταία δύο χρόνια οι αυτοκτονίες στελεχών των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας έχουν πολλαπλασιαστεί δραματικά.

Ελλείψεις ακόμα και βασικών πυρομαχικών για τον Ολλανδικό στρατό

Σοβαρές ελλείψεις ακόμα και βασικών πυρομαχικών φαίνεται να έχει ο Ολλανδικός στρατός.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα μονάδα του Ολλανδικού στρατού αναγκάστηκε να ακυρώσει ασκήσεις βολών λόγο έλλειψης φυσιγγίων, ενώ σύμφωνα με εμπιστευτικό e-mail του Υπουργείου Άμυνας της Ολλανδίας, που αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός RTL, οι σοβαρές ελλείψεις πυρομαχικών είναι ένα επίμονο πρόβλημα για τους στρατιωτικούς εδώ και καιρό με αποτέλεσμα να καλούν συχνά τους στρατιώτες να ασκούνται αναπαριστώντας τον ήχο των όπλων τους!

Το Αυστραλιανό ναυτικό προωθεί εξοπλιστικό πρόγραμμα 65 δισ. υπό τον φόβο της Κίνας

Ένα μεγάλο νέο πολεμικό στόλο, κόστους 65 δισ. αμερικανικών δολαρίων, ξεκινά να ναυπηγεί η Αυστραλία.
Ο στόλος αυτός θα περιλαμβάνει τόσο πλοία επιφανείας όσο και υποβρύχια. Και στο εύλογο ερώτημα γιατί η Αυστραλία χρειάζεται να ναυπηγήσει έναν τέτοιο ισχυρό στόλο, η απάντηση είναι απλή: για τον φόβο της Κίνας. Η Αυστραλία θα δαπανήσει 89 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (64,9 δισεκ. δολάρια ΗΠΑ) για την αγορά πλοίων και υποβρυχίων για το Πολεμικό Ναυτικό της τα επόμενα 20 χρόνια, δήλωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ, από τα οποία τα 40 δισεκ. δολάρια Αυστραλίας προορίζονται για την κατασκευή πλοίων επιφανείας από αυστραλιανά ναυπηγεία. 

Οι 4 στόχοι της Τουρκίας με την στρατιωτική εμπλοκή της στην Συρία

Image
Τέσσερις στόχους επιχειρεί να πετύχει η Τουρκία με την σταδιακή εμπλοκή της σε μια πολεμική επιχείρηση εντός της Συρίας, γράφει ο κ. Χρήστος Ιακώβου, Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών  στο sigmalive.com. Οι στόχοι αυτοί είναι :
-Ο πρώτος  να πείσει κυρίως στη Δύση ότι οι κατηγορίες εναντίον της για υποστηρικτική στάση προς το ''Ισλαμικό Κράτος'' (ISIS-ISIL) δεν έχουν βάση. 

-Ο δεύτερος, αλλά πολύ σημαντικός στα σχέδιά της, είναι να αποτρέψει κάθε ενδεχόμενο δημιουργίας κουρδικού κράτους στα σύνορά της με τη Συρία.
-Ο τρίτος είναι να εμποδίσει ταχύτατη γεωστρατηγική αναβάθμιση του Ιράν στη νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα μετά τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η πρόσφατη διεθνής συμφωνία σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Και

Νέοι βομβαρδισμοί κατά Κούρδων από την Τουρκία


ImageΤουρκικά μαχητικά αεροπλάνα βομβάρδισαν σήμερα στόχους κούρδων ανταρτών στη νοτιοαναολική Τουρκία μετά το θάνατο δύο τούρκων στρατιωτών σε γειτονική πόλη από έκρηξη νάρκης, μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.
Οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν ενώ αυξάνονται οι επιθέσεις εναντίον του στρατού από τους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και τα πλήγματα από τουρκικά μαχητικά εναντίον στόχων του PKK στο βόρειο Ιράκ.
Η αεροπορική επιχείρηση διήρκεσε 35 λεπτά και οι στόχοι στην επαρχία Νταγκλίτσα κοντά στα ιρακινά σύνορα καταστράφηκαν πλήρως, μετέδωσε το Dogan.

"Πέφτουν κεφάλια" στις κρίσεις στην Τουρκία!

Image
Αποστρατείες μελών της ηγεσίας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και αποπομπές στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων ''για ηθικούς λόγους'', αναμένονται από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας που συνεδριάζει ήδη υπό την Προεδρία του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Α. Νταβούτογλου. 

Σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu αναφέρεται ότι χθες ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της Συνόδου του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη. 

Έκθεση: Ο Παγκόσμιος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας έχει σκοτώσει πάνω από 4 εκατομμύρια μουσουλμάνων



August 4, 2015

(MINTPRESS) Washington, DC — A study released earlier this year revealed the shocking death toll of the United States’s “War on Terror” since the 9/11 terrorist attacks, but the true body count could be even higher.
Published in March by Physicians for Social Responsibility, the study, conducted by a team that included some Nobel Prize winners, determined that at least 1.3 million people have died as a result of war since Sept.11, 2001, but the real figure might be as high as two million. The study was an attempt to “close the gaps” in existing research, including studies like theIraq Body Count,” which puts the number of violent deaths in that country at about 219,000 since 2003, based on media reports of the time period.

Εκατοντάδες άμαχοι σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, σε στόχους Isis - έκθεση

Airwars project details ‘credible reports’ of at least 459 non-combatant deaths, including 100 children, in 52 air strikes 
A US-led air strike in October in Kobani, Syria, during fighting between Syrian Kurds and Islamic State. Chris Woods, of Airwars, said: ‘You can’t have an air war of this intensity without civilians getting killed or injured.’ Photograph: Gokhan Sahin/Getty Image
Monday 3 August 2015 
The air campaign against Islamic State in Iraq and Syria has killed more than 450 civilians, according to a new report, even though the US-led coalition has so far acknowledged just two non-combatant deaths.

Προσαγωγές 3 φωτορεπόρτερ και ενός δημοσιογράφου για να μη “δουν” τους θεσμούς!

fotoreporterΣε διαφορετικά σημεία της Αθήνας σήμερα, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγή τριών φωτορεπόρτερ και ενός δημοσιογράφου! Στο επεισόδιο μέχρι στιγμής αντέδρασε η Ένωση Φωτορεπόρτερ, ενώ σιγή υπάρχει στην ΕΣΗΕΑ αλλά και τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας.
Ανεπίσημα η δικαιολογία είναι πως οι προσαγωγές έγιναν “κατά λάθος”! Κατά λάθος όταν οι ρεπόρτερ έδειξαν τις ταυτότητες τους; Τέτοια “λάθη” μέρες σαν αυτή που το κουαρτέτο των “θεσμών” βρίσκεται στην Αθήνα, μόνο αθώα δεν είναι. Τι ακριβώς φοβήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις στους φωτορεπόρτερ και τους δημοσιογράφους; Ή μήπως έχουν τέτοιες ακριβώς εντολές από την προϊστάμενη αρχή, τον υπουργό Γιάννη Πανούση; 

Ο Πάνος Τριγάζης ξερνάει Σιωνισμό- Ένας φθηνός Απολογητής της Συμμαχίας του Ελληνικού κράτους με το Κράτος Δολοφόνο Ισραήλ!


https://www.youtube.com/watch?v=RWyPY2WQDgE
Ο Πάνος Τριγάζης ενοχλήθηκε από τη συνέντευξη του Νασίμ Αλατράς στο Ρ/Σ Στο Κόκκινο. Τηλεφώνησε εξοργισμένος να μας επαναλάβει την επίσημη γραμμή του ισραηλινού ΥΠΕΞ. Το Ισραήλ είναι η μόνη και η μεγαλύτερη Δημοκρατία στη Μ.Ανατολή. Για ποιο λόγο? Γιατί έχει ΚΚ. Ξέρετε κάποια άλλη αραβική χώρα με ΚΚ, ρώτησε ρητορικά. Έσταζε μέλι η φωνή του όταν αναφερόταν στη διεφθαρμένη παλαιστινιακή αρχή και έσταζε χολή αναφερόμενος στη Χαμάς και την Παλαιστινιακή αντίσταση.