Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

ΕΤΣΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟ 19χρονο ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΣΤΟ ΚΕΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ το 2010!

Ο 19χρονος Ροδίτης φαντάρος Μ.Μ. έχασε την ζωή του εξαιτίας καψονιών και απάνθρωπης αδιαφορίας των αξιωματικών;

Κύριοι, αξιωματικοί και υπουργοί Βενιζέλο και Μπεγλίτη, η ιατροδικαστική εξέταση του άτυχου 19χρονου δεν πρόκειται να φωτίσει τους πραγματικούς λόγους της απώλειας του.
Δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτε περισσότερο στα όσα γνωρίζετε για τις αδυναμίες του Υγειονομικού Σώματος και τις εικονικές εξετάσεις που ακολουθούν την κατάταξη των Νεοσυλλέκτων!

Τις πραγματικές αιτίες, που είναι εδώ και χρόνια γνωστές σε εσάς προσωπικά και στους αδίστακτους στρατιωτικούς υφισταμένους σας, καταγγέλλουν με σπαρακτικό τρόπο γονείς των οποίων τα παιδιά υπηρετούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Κορίνθου, αλλά και νέα παιδιά, απολυμένοι πρόσφατα που έχουν υπηρετήσει σε αυτό.
Ας δώσουμε όμως το λόγο στους γονείς:

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ 19χρονο αλλά οι γονείς ζητούν ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 500000 ευρώ!

Κόρινθος: Ο βήχας που αψήφησαν στοίχισε τη ζωή σε 19χρονο στρατιώτη - Οι συγγενείς του ζητούν αποζημίωση 500.000€!Κόρινθος: Ο βήχας που αψήφησαν στοίχισε τη ζωή σε 19χρονο στρατιώτη


Ο 19χρονος στρατιώτης που πέθανε σε στρατόπεδο, αγωνιζόταν ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στην ομάδα της «Νίκης» Ρόδου.
Ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Κορίνθου, προσέφυγαν κατά του Ελληνικού Δημοσίου και ενός ιδιώτη, που υπηρετούσε ως θαλαμοφύλακας στο κέντρο νεοσυλλέκτων Κορίνθου, 6 συγγενείς 19χρονου Ροδίτη, που απεβίωσε, ενώ εξέτιε τη θητεία του.

Ο 38χρονος Υπαξιωματικός στην 79 ΑΔΤΕ οδηγήθηκε στην Αυτοκτονία και για αυτούς τους λόγους;

Το περίστροφο όπλισε η πίεση, ο εξευτελισμός στη μονάδα κι ο φόβος Αρνητικής Αξιολόγησης-Απόλυσης; 
Τα χαμηλόβαθμα Στελέχη έχουν ξεσηκωθεί ενώ υπάρχει πληροφορία διαπληκτισμού μεταξύ του άτυχου 38χρονου Αρχιλοχία και του διοικητή του, λίγο πριν το απονενοημένο διάβημα του
Η οργή ξεχειλίζει στους φίλους και συνάδελφους του άτυχου 38χρονου Αρχιλοχία Κ.Λ. στην 79 ΑΔΤΕ.
Όχι μόνο γιατί οι βρώμικες κουτσομπολίστικες φυλλάδες κρέμασαν στα μανταλάκια την προσωπική του ζωή, επιχειρώντας να ερμηνεύσουν, ακολουθώντας την πεπατημένη των «ερωτικών» προβλημάτων, την οδυνηρή και ανεπανόρθωτη επιλογή.

ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ… Σχεδιάζουν να εξοντώσουν τα σκυλιά στο Φυλάκιο της «Μέριμνας» στον Σχιστό

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Επειδή έχουμε πρόβλημα με τσιμπούρια που ανεβαίνουν στα σκυλιά εδώ και τα φροντίζουμε οι φαντάροι βγάζοντας τα, η διοίκηση του στρατοπέδου στην τακτική του, πονάει χέρι κόψει χέρι, θα μαζέψει όλα τα σκυλιά από εδώ και θα τα παρατήσει σε μια Αλάνα στα Μέγαρα!
 Χωρίς φαϊ, χωρίς τίποτε, στη μοίρα τους.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ!

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΣΤΟΝ ΣΧΙΣΤΟ

Οι Ελληνικές δυνάμεις εκπαιδεύονται με το κράτος Δολοφόνο Ισραήλ: η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ βαθαίνει την συμμαχία!


An image posted by the Israeli air force shows an Israeli pilot embracing a Greek colleague. The Israeli’s face is obscured in the original. 
Greek, along with Italian, military forces are soon to train in Israel.
This is the latest indicator of the deepening military alliance being forged between Israel and Greece’sgovernment led by the leftist Syriza party.
Last month, Israeli helicopter pilots completed an unprecedented 11-day combat training exercise near Greece’s Mount Olympus.

Ο «κεντρισμός» ως οικονομικο-πολιτικός μονόλογος και η πολιτιστική αυτοχθονία ως πολιτική πολυφωνία. Εισαγωγή στις έννοιες του πολιτικού και πολιτιστικού «προστατευτισμού».

Στο πλαίσιο του προβληματισμού για το νέο δίπολο ή πολιτικό άξονα που διαδέχεται τον άξονα Αριστερά-Δεξιά, το παρακάτω κείμενο προσφέρει νομίζω μια πολύ συνεκτική αντίληψη.
Ο «κεντρισμός» ως οικονομικο-πολιτικός μονόλογος
Ο «κεντρισμός» του Giddens ή/και η -ανισοβαρής- συγχώνευση «αριστεράς και δεξιάς» δεν συμβαίνει δίχως λόγο ή επειδή το έγραψαν ορισμένα εγχειρίδια. Οι τάσεις αυτές είναι μεν παγκόσμιες λόγω της σύγκλισης των αναπτυξιακών και παραγωγικών προτύπων, ενισχύονται όμως και γίνονται ιδιαίτερα αισθητές εντός της Ε.Ε λόγω της δομής της (στην Ευρωζωνη είναι ακόμα πιο αισθητό το φαινόμενο) και της έντονης αλληλεπίδρασης των επιπέδων του κάθετου άξονα (υπερεθνικό, εθνικό και υποεθνικό). 

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Τρομακτικό το θέαμα του τελευταίου ναυαγίου στη Μεσόγειο

Η χθεσινή τραγωδία στη Μεσόγειο, κατά την οποία εκατοντάδες άνθρωποι πνίγηκαν όταν σκάφος με περίπου 600 επιβαίνοντες ανατράπηκε, υπογραμμίζει τη σοβαρή έλλειψη επαρκών επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στην περιοχή, δηλώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières Greece/MSF).
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έλαβαν αρχικά μια κλήση από το Κέντρο Συντονισμού Θαλάσσιας Διάσωσης της Ρώμης για το ξύλινο σκάφος που βρισκόταν σε κίνδυνο στις 9 περίπου το πρωί. Ωστόσο, κι ενώ το διασωστικό της οργάνωσης βρισκόταν καθοδόν για το σημείο, άλλαξε πορεία για τη διάσωση παραπλέοντος σκάφους. 

Δούρου: μια φανατική θαυμάστρια του Ερντογάν!


Συγχαρητήρια....
Να χαίρεται η Δούρου το τουρκικό καθεστώς πρότυπο τώρα που δολοφονεί την Τουρκική Αριστερά και τους Κούρδους αγωνιστές...
Το κράτος του Ερντογάν που στηρίζει το ΝΑΤΟ και με την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
Να θυμηθούμε όμως και την Φιλία Ελλάδας-Ισραήλ που χειροκροτούσε ο Ήσυχος και ο Λαφαζάνης..
Σε δύο κείμενά της στον προσωπικό της ιστότοπο η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου μας παρουσιάζει μια εντελώς διαφορετική εικόνα για την Τουρκία και την πολιτική του Ερντογάν σίγουρα αντιδιαμετρική με τις απόψεις των χιλιάδων εξεγερμένων.
Στο πρώτο κείμενο με τίτλο Τουρκία: "Μοντέλο και πρόκληση για την Αραβική άνοιξη" η Ρ.Δούρου βασισμένη στα προσίματα του Brooking Center εκθειάζει το καθεστώς Ερντογάν και την πολιτική που ακολουθεί

Επιχείρηση "Καταιγίδα": Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ Σερβίας - Κροατίας - ΦΩΤΟ

Image
Ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ Κροατίας και Σερβίας με αφορμή την προχθεσινή στρατιωτική παρέλαση στο Ζάγκρεμπ για τα 20 χρόνια από την επιχείρηση "Καταιγίδα", με την οποία, τον Αύγουστο του 1995, τερματίστηκε ο πόλεμος στην Κροατία, η οποία ανέκτησε τον έλεγχο της Κράινα, σερβικού θύλακα που δημιουργήθηκε με τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, το 1991.
Η πρόεδρος της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ-Κιτάροβιτς άσκησε δριμεία κριτική "σε ορισμένους Σέρβους πολιτικούς", στις χθεσινές επετειακές εκδηλώσεις στην πόλη Κνιν, καλώντας τους "να αφήσουν τα μυθεύματα, τα ψέματα και την εξαπάτηση (των πολιτών)", σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Β92 του Βελιγραδίου.

Α. Κουκουτσάκη, Η γέννηση της φυλακής και οι κοινές καταβολές με το εργοστάσιο

Στο έργο των D. Melossi, M. Pavarini (1977), κεντρική έννοια είναι και πάλι η έννοια της πειθαρχίας και μάλιστα ως συνάρθρωση της φουκωικής με την μαρξική αντίληψη περί ποινής και ειδικότερα περί ποινής στην καπιταλιστική κοινωνία.
"Η πειθαρχία (και η εκπαίδευση στην πειθαρχία) αποτελεί για τον Μαρξ απαραίτητο στοιχείο για τη δημιουργία της υπεραξίας η οποία, με τη σειρά της, αποτελεί υπόθεση ζωής ή θανάτου για την καπιταλιστική συσσώρευση. Ο Μαρξ θεωρεί την πειθαρχία ως συστατικό της καπιταλιστικής συσσώρευσης. 

Η «Μαύρη Παρασκευή» της Ράφα, του Κφαρ Ντούμα και της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής Παλαιστίνη, Αύγουστος 2015

Γράφει: Ελένη Μαυρούλη
Ήταν Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014, όταν ο ισραηλινός στρατός προχωρούσε σε μία από τις μεγαλύτερες σφαγές κατά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Τα ισραηλινά πυρά σκότωσαν 135 Παλαιστινίους αμάχους στη Ράφα, στην νότια Γάζα, εκ των οποίων τα 75 ήταν παιδιά.

Αντιστάθμισε αυτό: Πώς και γιατί η Ελλάδα «αναπτύσσεται» ως διεθνής ΧΥΤΑ ραδιενεργών απόβλητων

Πριν από 20 χρόνια, στα τέλη του Γενάρη του 1995, ακούσαμε από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, τον Mr Πχιότητα να ευχαριστεί την Κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ο ευχαριστήριος λόγος του τότε πρωθυπουργού αφορούσε την πολεμική σύγκρουση που τελικά δεν έγινε. Το αντικείμενο της διαμάχης με την γείτονα Τουρκία ήταν δύο βραχονησίδες με την ονομασία Ίμια, συνολικού εμβαδού 40 στρεμμάτων. Καταγεγραμμένο ιστορικό προηγούμενο λοιπόν ότι θα καταφεύγαμε σε χρήση στρατιωτικής βίας προκειμένου να υπερασπίσουμε δύο ακατοίκητες, απομακρυσμένες βραχονησίδες που μέχρι εκείνο το βράδυ οι περισσότεροι Έλληνες αγνοούσαν ακόμα και την υπαρξή τους. Δύο βραχονησίδες που αθροιστικά αποτελούν το 0,00000003% της συνολικής έκτασης της χώρας.

70 χρόνια Χιροσίμα: 70 φωτογραφίες που δείχνουν ότι δεν υπάρχει σωτηρία στην ανθρωπότητα Σαν σήμερα, το 1945 διεπράχθη το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

dd

Βίαιη Καταστρατήγηση των Συνταγματικών Ελευθεριών στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων-ΚΕΕΔ

Άμεση υπήρξε η παρέμβαση του ΓΕΣ και της διοίκησης του ΚΕΕΔ μετά τις καταγγελίες συναδέλφων φαντάρων για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν εκεί και τη βάναυση παραβίαση των δικαιωμάτων τους.
Αρχικά, πρέπει να επισημάνουμε την τηλεφωνική επικοινωνία του Ταγματάρχη Μηλ., που εκπροσωπώντας τη διοίκηση της μονάδας, αντί να ελέγξει την ορθότητα των καταγγελιών και να συμβάλλει ώστε να δοθούν οι απαιτούμενες απαντήσεις για να επιλυθούν τα προβλήματα, επιχείρησε να ελέγξει την ελληνικότητα της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων.
Εμείς τονίσαμε ότι η ελληνικότητα δε μπορεί να χρησιμοποιείται ως μέσο συγκάλυψης και διαιώνισης των αυθαιρεσιών-παρανομιών, διακόπτοντας την τηλεφωνική συνομιλία καθώς δεν πρόκειται να συμβάλλουμε στη νομιμοποίηση τέτοιου είδους καταδικαστέων από όλους, προσεγγίσεων.

"Άλλη μια αυτοκτονία πάμε παρακάτω"! Οι "δικαιολογίες" και οι "ψευδαισθήσεις" που σκοτώνουν

Image
Στις ενημερώσεις των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων η αυτοκτονία -μία ακόμη- στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων,παρουσιάστηκε ως μία ακόμη άσχημη είδηση. Απ΄ αυτές που οι επιτελείς προσπαθούν να την προσπεράσουν στα γρήγορα για να μην “επιβαρύνουν” τον Αρχηγό. Οι “δικαιολογίες” για να μπει το πρόβλημα κάτω από το χαλί πολλές. “Προσωπικά προβλήματα”, “ψυχική αστάθεια” , “προβληματικός χαρακτήρας”. Παλαιότερα όταν οι αυτοκτονίες είχαν να κάνουν κυρίως με στρατεύσιμους υπήρχε και η “αστεία” δικαιολογία που έλεγε “ήταν παιδί χωρισμένων γονιών”. 

Ο καθένας μας “παίρνει” την δικαιολογία που τον εξυπηρετεί και τον απενοχοποιεί και …πάει παρακάτω.

Ο ΑΓΕΣ ΤΕΛΛΙΔΗΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΟΤΑΝ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ;

Α/ΓΕΣ: Πρώτιστο καθήκον μας η έγνοια για το προσωπικό μας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
ΑΓΕΣ στο ΚΕΤΘ Αυλώνα 3 φαντάροι μέσα σε μια βδομάδα πήραν Αναβολή γιατί δεν άντεξαν!
Στην Σάμο, όλοι είναι οργισμένοι και απαιτούν ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, μετά την Αυτοκτονία του 38χρονου Αρχιλοχία.
Είναι ζητήματα της δικής σας αρμοδιότητας ή των ψυχολόγων;
Αρχηγός ΓΕΣ: Οι Διοικήσεις να ''έχουν το μυαλό τους στα στελέχη''
Σαφείς οδηγίες για την άμεση επέκταση της ψυχοκοινωνικής μέριμνας σε όλο το προσωπικό ανεξαρτήτως βαθμού, έδωσε  ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντγος Βασίλειος Τελλίδης.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας από σήμερα οι ειδικές ομάδες ψυχοκοινωνικής μέριμνας του Στρατού Ξηράς επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και εκτός από τους στρατεύσιμους θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους και στο μόνιμο προσωπικό.

Ισραήλ: Δυνάμεις ειδικών επιχ/σεων, αλλαγές με ελληνικό ενδιαφέρον

Πολλές λεπτομέρειες, ασυνήθιστες για τα δεδομένα της συγκεκριμένης χώρας, περιλαμβάνει δημοσίευμα της αμερικανικής επιθεώρησης «Defense News» που υπογράφει η Barbara Opall-Rome, ανταποκρίτρια της στο Tel Aviv, για την εξεταζόμενη ριζική αναδιοργάνωση, τόσο σε εννοιολογικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο, των ειδικών επιχειρήσεων του Ισραήλ.
Με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (Ι.Α.Α.Α.)

Σκληρή ρητορεία ασκεί το Ισραήλ έναντι της συμφωνίας με το Ιράν

Συνεχίζεται από το Ισραήλ η πολεμική ρητορεία εναντίων της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με τον υπουργό Ενέργειας της χώρας Yuval Steinitz να κάνει σκληρές δηλώσεις εναντίων της κυβέρνησης των Η.Π.Α.
«Αν ήμουν Αμερικανός, θα είχα αντιταχθεί στη συμφωνία", δήλωσε ο Steinitz "Θα είχα αντιταχθεί στη συμφωνία γιατί διασφαλίζει στο Ιράν τη δυνατότητα γίνει πυρηνική δύναμη ικανή να παράγει δεκάδες ατομικές βόμβες ανά μήνα, σε 10 χρόνια από σήμερα. " άποψη την οποία ενστερνίζονται και αρκετοί Ρεπουμπλικανοί στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Με γοργούς ρυθμούς καταφθάνουν στην Τουρκία Αμερικανικά μαχητικά και UAV

Με γοργούς ρυθμούς καταφθάνουν στην Τουρκία, για να ριχθούν στη μάχη εναντίων του ISIS, Αμερικάνικα επανδρωμένα και μη πολεμικά αεροσκάφη σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu.
Η Τουρκία ενέκρινε επίσημα τη χρήση των αεροπορικών της βάσεων από τις ΗΠΑ και τα αεροσκάφη του συνασπισμού για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους στα τέλη του προηγούμενου μήνα.

O Πούτιν παρομοίασε τον Ερντογάν με τον Χίτλερ! Τι φέρεται να είπε για τον Τούρκο πρόεδρο

Image
Πολύ σκληρά - και πέραν των διπλωματικά αποδεκτών ορίων- φέρεται να καταφέρθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος κ. Βλαντιμίρ Πούτιν εναντίον του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν για την πολιτική της Τουρκίας υπέρ των τζιχαντιστών του ISIS-ISIL και κατά του Σύρου Προέδρου, χαρακτηρίζοντάς τον ''Χίτλερ''!.

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Sozcu σε είδηση αναφέρει ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, κ. Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να είπε στον Τούρκο Πρέσβη στη Μόσχα, κ. Ουμίτ Γιαρντίμ «να πει στον δικτάτορα Πρόεδρο της χώρας του, ότι ενδέχεται να καταλήξει στην κόλαση, αντάμα με τους τρομοκράτες του, αυτούς της ISIL» και προειδοποίησε ότι ο ίδιος προτίθεται να μετατρέψει τη Συρία σε ένα «μεγάλο Στάλιγκραντ» για τον Ερντογάν!

Μόνο το Κατάρ, σύμμαχος του ελληνικού κράτους, στηρίζει Τουρκία για τις επιθέσεις κατά Κούρδων!

Image
Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αραβικών Κρατών, κ. Nebil el Arabi, καταδίκασε τις επιθέσεις που συνεχίζει να πραγματοποιεί η Τουρκία κατά κουρδικών στόχων στο βόρειο Ιράκ, αναφέρει η εφημερίδα Taraf . Μάλιστα, σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε το CNNTurk, η Ένωση των Αραβικών Κρατών εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση στην οποία κάλεσε την Τουρκία να μην εντείνει το ήδη τεταμένο κλίμα στο Ιράκ, αλλά να δείξει σεβασμό στις διακρατικές της συμφωνίες με το Ιράκ, στις σχέσεις καλής γειτονίας καθώς και την εδαφική κυριαρχία του.  

5 τόνοι εκρηκτικών κατά τουρκικού φυλακίου! Φωτογραφία σοκ

Image
Η Άγκυρα κρύβει επιμελώς την αλήθεια για τις επιθέσεις που δέχονται στρατιωτικές της δυνάμεις από κουρδικές ομάδες αυτοκτονίας. Το κουρδικό πρακτορείο Φιράτ δημοσιεύει φωτογραφία και πληροφορίες από την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα στο φυλάκιο Καραμπουλάκ κοντά στο Μπαζίντ του νομού Άγρι. Οι τουρκικές αρχές ανακοινωσαν δύο νεκρούς στρατιώτες.Αλλά το Φιράτ κάνει λόγο για 50! Η φωτογραφία που δημοσιεύει δείχνει ότι η ζημιά που έγινε από την έκρηξη είναι τρομακτική.
Τι γράφει το Φιράτ σε μετάφραση από τα tourkikanea.gr

Χιροσίμα: 70 χρόνια από τη ρίψη της ατομικής βόμβας

135042-hirΤις πρωινές ώρες της 6ης Αυγούστου του 1945 απογειώθηκε το «Enola Gay» από την νήσο Tinian, στον Ειρηνικό Ωκεανό, με σκοπό να βομβαρδίσει την ιαπωνική πόλη της Χιροσίμα – και έτσι να προκαλέσει το παγκόσμιο δέος για την δύναμη των ΗΠΑ.

Στις 8.15 τοπική ώρα, η πρώτη ατομική βόμβα που χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε πόλεμο έπληξε την πόλη των 300.000 ανθρώπων, σπέρνοντας τον όλεθρο.

6η Αυγούστου 1945: Ο Τρούμαν βομβαρδίζει τη Χιροσίμα.

Έναν χρόνο μετά την δολοφονία του Μάικλ Μπράουν και τα γεγονότα του Φέργκιουσον των ΗΠΑ

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015
Έναν χρόνο μετά την δολοφονία του Μάικλ Μπράουν και τα γεγονότα του Φέργκιουσον των ΗΠΑ και δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο της Σάντρα Μπλαντ, δημοσιεύουμε μια συζήτηση με τον κάτοικο του Φέργκιουσον, ακτιβιστή Μπασέμ Μάσρι και αναρωτιόμαστε: Μια κοινωνία-πρότυπο για τους φιλελεύθερους πόσο ελεύθερη και δημοκρατική είναι; Πόσο νιώθει σταθερότητα και ασφάλεια ένας μαύρος κάτοικος του Φέργκιουσον στις σύγχρονες ΗΠΑ; Πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι ένας άνθρωπος που εν έτει 2015 δηλώνει ότι το σύστημα χρειάζεται γκρέμισμα;

Επιστρέφουν τα «στρατόπεδα εργασίας»

ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα

Ένας χρόνος απέμενε έως τον τερματισμό του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου. Για εκατοντάδες κορίτσια και γυναίκες, ηλικίας 13 έως 28 ετών, όμως αυτός ο χρόνος ήταν αρκετός για να μετατραπεί σε πραγματική κόλαση. Με εντολή του περίφημου οργανισμού Τοdt, που αναλάμβανε τα δημόσια έργα της ναζιστικής Γερμανίας, τουλάχιστον 1700 κρατούμενες από την Ουγγαρία μεταφέρθηκαν στην Φρανκφούρτη για να εργαστούν σαν σκλάβες στο αεροδρόμιο που κατασκεύαζε τότε η εταιρεία Zublin.

Γιατί απειλούν να… μετακομίσουν οι Έλληνες εφοπλιστές στην Κύπρο;

Γράφει ο Δημήτρης Σταμούλης
Το κεφάλαιο και δη το εφοπλιστικό, είναι γνωστό ότι δεν έχει… πατρίδα. Έχει όμως… τσέπη και μάλιστα πολύ φουσκωμένη και για αυτό φροντίζει να διασφαλίσει τα κέρδη της από πάσης φύσεως επιβουλές …
Σύμφωνα με tovima.gr, πολλές ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες έχουν προχωρήσει στην ίδρυση παράλληλων νέων εταιρειών στην Κύπρο, φροντίζοντας να διασφαλίσουν τα κέρδη και τις μπίζνες τους. Με αυτή την κίνηση εκβιάζουν ώστε να μην ληφθεί το παραμικρό φορολογικό μέτρο σε βάρος τους, όπως υποτίθεται ότι επιθυμούν οι θεσμοί! Ναι, αυτοί, που κόπτονται για τους εισοδηματίες του μισού εκατομμυρίου ευρώ που θα φορολογηθούν με έκτακτη εισφορά 8% και απαιτούν τη μείωση του ποσοστού, με αναπλήρωσή του από περικοπές μισθών και συντάξεων!!