Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Δημοσκόπηση: Στο 36% εκτοξεύθηκε το έξω από το ευρώ. Μόνο 41% υπέρ της παραμονής»

Μαύρα μαντάτα για ΣΥΡΙΖΑ: του 83%% θεωρεί πως εγκατέλειψε το εκλογικό του πρόγραμμα
Δημοσκόπηση του think tank Bridging Europe, δείχνει να σχηματίζεται δυναμική εξόδου από το ΕΥΡΩ!
Όπως σημειώνει στον τίτλο του κειμένου «Στο 36% εκτοξεύθηκε το έξω από το ευρώ. Μόνο 41% υπέρ της παραμονής». Τονίζει επίσης ότι το 83% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε το πρόγραμμά του.
Σημειώνεται ότι ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί τα μέτρα που έχει ψηφίσει πρόσφατα η ελληνική Βουλή και θα φέρουν την πλήρη εξαθλίωση των Ελλήνων και θα προκαλέσουν την ρευστοποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων.
Αναλυτικά τα ευρήματα όπως παρουσιάζονται:

ΚΟΡΟΪΔΑ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...

Φωτογραφία του Πολύκαρπος Θεοδωρίδης.


Έκκληση του Αχμάντ Σααντάτ για μποϊκοτάζ του Ισραήλ και υπεράσπιση των Παλαιστινίων κρατουμένων

b2ap3_thumbnail_saadat.png
Ο Αχμάντ Σααντάτ, ο φυλακισμένος Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) και Παλαιστίνιος εθνικός πολιτικός ηγέτης  δημοσιοποίησε την ακόλουθη έκκληση προς τους διεθνείς υποστηρικτές της Παλαιστίνης προκειμένου να κλιμακώσουν τις εκστρατείες για Μποϊκοτάζ, Απόσυρση επενδύσεων και Κυρώσεις (BDS) σε όλα τα επίπεδα κατά του Ισραήλ, προς ενίσχυση του αγώνα των κρατουμένων. Ο Σααντάτ τραυματίστηκε την Τρίτη 28 Ιουλίου όταν Ισραηλινοί δεσμοφύλακες και ειδικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους στη φυλακή της Νάφχα.    

Ελλάδα: Είναι Εμφύλιος Πόλεμος στη συνέχεια;

By Peter Atwater 
It is time to stop focusing on Greece’s bailout negotiations and pay attention to the socio-political revolution that is about to be triggered by mounting hopelessness.   
As if there was any lingering doubt, Greek confidence has officially collapsed. This week, Markit Economics reported that the country’s Purchasing Managers’ Index , an indicator of the economic health of the manufacturing sector, fell to a record low 30.2 from 46.9 in June. 

Ανέσυραν πυροσβεστικό όχημα από χαράδρα στο Άγιο Όρος με το τεθωρακισμένο όχημα περισυλλογής του ΣΞ - ΦΩΤΟ-


ΑΓΚΑΛΙΤΣΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ" ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ!

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ...
Θέματα οικονομικής συνεργασίας στη συνάντηση Α. Τσίπρα – Abdel Fattah el-Sisi
Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Abdel Fattah el-Sisi.

Δαπάνες εκατομμυρίων ευρώ για να αναλάβει ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος τη θέση του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε.

11 Ακόλουθοι για τον Α/ΓΕΕΘΑ στις Βρυξέλλες- Το συνολικό κόστος υπερβαίνει την ετήσια δαπάνη των καταστάσεων επιβίβασης των φαντάρων που κατήργησαν  με πρόσχημα το Μνημόνιο.  
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, ο ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσας και ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος συνεχίζουν να προκαλούν. Αυτή την περίοδο που ο λαός μας δυστυχεί, που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει νέο Μνημόνιο και σχεδιάζει νέες οδυνηρές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες-νέους φόρους. Είναι απίστευτη πρόκληση να μας επιβάλλουν να πληρώσουμε εκατομμύρια  ευρώ για τη θητεία του ΑΓΕΕΘΑ ως Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. Μάλιστα, σε μια εποχή που η Ε.Ε. εντείνει τον πόλεμο κατά των μεταναστών και θέτει ζήτημα αναβάθμισης του Ευρωστρατού, για τον νέο γύρο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που σχεδιάζει.

ΚΑΝΕΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ; Ερωτήματα για την επιλογή στελεχών του "ευρωπαϊκού επιτελείου" του Α/ΓΕΕΘΑ

Image
Ζητήματα που προκαλούν  εύλογα ερωτήματα  εντοπίζονται στην λίστα των στελεχών που επιλέχθηκαν για να συνοδεύσουν τον Α/ΓΕΕΘΑ στην νέα του θέση στην προεδρία της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ. 
Κάποια στελέχη παρουσιάζονται σε πίνακα της Διεύθυνσης Μέριμνας Προσωπικού αρχικά απορρίπτονται λόγω έλλειψης των απαιτούμενων προσόντων και αμέσως μετά σε πίνακα της ίδιας Διεύθυνσης ...επιλέγονται.

Για παράδειγμα στέλεχος που προορίζεται για κρίσιμη θέση του επιτελείου του Αρχηγού, είχε απορριφθεί από την Διεύθυνση Μέριμνας Προσωπικού, για δύο διαφορετικές αιτίες,αλλά παρόλα αυτά επελέγη.

ΠΛΟΙΑ ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ»!

ImageΠαρά τις δεσμεύσεις της πρώτης φορά κυβέρνησης Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και Ακροδεξιάς των ΑΝΕΛ για σεβασμό των δικαιωμάτων των μεταναστών και αντιμετώπιση της απάνθρωπης αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. και των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Η νέα πρόταση του ΥΕΘΑ και αρχηγού του ακροδεξιού-εθνικιστικού κόμματος των ΑΝΕΛ Π.Καμμένου για τη μετατροπή παροπλισμένου πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού σε εν πλω φυλακή αποδεικνύει όχι μόνο ότι το κράτος έχει συνέχεια, αλλά την επικίνδυνη κλιμάκωση της καταστολής για όλους από το κράτος του Ολοκληρωτισμού Κοινοβουλευτισμού.  
Είναι ένα ακόμη επεισόδιο της εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων σε ένα πραγματικό πόλεμο κατά των μεταναστών που διεξάγεται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στα εργοτάξια-κάτεργα της ΔΕΗ η ζωή είναι φτηνή

Οπως έχει καταγράψει κατά καιρούς η «Εφ.Συν.» μέσα στο 2014 αλλά και στο 2015, η ΔΕΗ μετρά αρκετούς νεκρούς και τραυματίες στα εργοτάξιά της, στη Βόρεια Ελλάδα |EUROKINISSIΣυντάκτης: Νίκος Φωτόπουλος

Τα μεροκάματα του τρόμου ζουν και βασιλεύουν στα εργοτάξια της ΔΕΗ. Ενα νέο ατύχημα συνέβη στα ορυχείο της Μαυροπηγής Κοζάνης, με έναν 38χρονο εργαζόμενο να νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

ΝΑ Ο "ΚΑΛΟΣ" ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ! Λουκέτο σε 2 καταστήματα του «Βερόπουλου», στο δρόμο 30 εργαζόμενοι


Στο δρόμο «πέταξε» 30 εργαζόμενους η εργοδοσία του «Βερόπουλου», που προχώρησε στο κλείσιμο δύο καταστημάτων της στην Πτολεμαΐδα. Η διοίκηση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ προχώρησε στην κίνηση αυτή, μετά την εξαγορά της από τον «Σκλαβενίτη», δείχνοντας με τον πιο γλαφυρό τρόπο ποια είναι η πολυπόθητη «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται οι κάθε λογής υπερασπιστές του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Νέα αποστολή 450 στρατιωτών στη μάχη εναντίων του I.S.I.S από τις Η.Π.Α

Κλιμακώνεται σε όλα τα επίπεδα η επέμβαση των Η.Π.Α στη Μέση Ανατολή καθώς η Ουάσινγκτον αποστέλλει 450 επιπλέον στρατιώτες στο Κουβέιτ από το Σεπτέμβριο. Η ανάπτυξη των στρατιωτών στην περιοχή θα έχει χρονικό ορίζοντα 12 μηνών, με πρόφαση την παροχή βοήθειας για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS).
Οι 450 Μισθοφόροι στρατιώτες, του 3ου Σώματος με έδρα το Φορτ Χουντ στο Τέξας, οι οποίοι θα μετέχουν στην αποστολή,  έρχονται να προστεθούν στους 3.550 που δρουν ήδη σε διάφορα πόστα στην περιοχή, στη μάχη ενάντιων του ISIS.

Η αιματοβαμμένη ιστορία της Διώρυγας του Σουέζ

Τον 19ο αιώνα, ένας Γάλλος πείθει έναν Αιγύπτιο μονάρχη που έχει κόμπλεξ με την παχυσαρκία του πως μια διώρυγα, η οποία θα συνέδεε τη Μεσόγειο με την Ερυθρά Θάλασσα, θα του έφερνε τη δόξα.
Ενάμισι αιώνα αργότερα, ο πρόεδρος Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σισι θέλει να αφήσει τη σφραγίδα του διευρύνοντας τη διώρυγα του Σουέζ. Ο Σαΐντ Πασά, αντιβασιλέας της Αιγύπτου και του Σουδάν από το 1854 έως το 1863, δεν έζησε αρκετά για να παραστεί στα εγκαίνια της διώρυγας, τα οποία έλαβαν χώρα έξι χρόνια μετά το θάνατό του. 

Η απειλή των πυρηνικών όπλων διεθνώς

Η 6η Αυγούστου 1945, στις 8:15 π.μ., ήταν μια μέρα που συγκλόνισε τον κόσμο.
 
Η Χιροσίμα έγινε η πρώτη πόλη που χτυπήθηκε από μια πυρηνική βόμβα ενώ τρεις μέρες αργότερα ακολούθησε το Ναγκασάκι. Εκτίμηση: Υπολογίζονται σε 140.000 νεκρούς στην Χιροσίμα και 74.000 νεκρούς στο Ναγκασάκι. 

Αν είναι δυνατόν Τανκς στο Άγιο Όρος


Όχι δεν πρόκειται για αστείο ούτε για φάρσα. Είναι πραγματικότητα. 
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το μεσημέρι 5-8-2015, προσήλθε στο Άγιο Όρος ένα τανκς.

Συντάξεις: Κούρεμα στη βασική σύνταξη, αύξηση 5 χρόνια στα όρια ηλικίας και μειώσεις σε όσους παίρνουν πάνω από 1.000 ευρώ – Η νέα πρόταση

Συντάξεις: Κούρεμα στη βασική σύνταξη, αύξηση 5 χρόνια στα όρια ηλικίας και μειώσεις σε όσους παίρνουν πάνω από 1.000 ευρώ – Η νέα πρόταση
Η βασική σύνταξη του ΙΚΑ μειώνεται 10% στο όριο της φτώχειας
- 10% και η μείωση που έρχεται σε συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ
- Η τρίτη μείωση θα γίνει μέσω της αύξηση των κρατήσεων για την υγεία
- Σήμερα δίνει η ελληνική πλευρά το σχέδιο για τις πρόωρες συντάξεις στο κουαρτέτο
Τριπλό μαχαίρι έρχεται στις συντάξεις άμεσα και ταυτόχρονα αυξάνεται και ο χρόνος εργασίας για όλους.

Η Ρένα Δούρου και η γίδα της Siemens

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015
Υπάρχουν κάποιες (αρχε)τυπικές συμπεριφορές σε όσους (και όσες) πιάνονται με τη γίδα στην πλάτη. Μια από αυτές είναι ότι, αντί να κοιτούν πώς θα γυρίσουν τη γίδα από κει που την πήραν, ρίχνουν το φταίξιμο σε αυτόν που τους αποκάλυψε. Μια άλλη είναι ότι, όταν όλα δείχνουν τον αποπάνω, αυτοί ρίχνουν το φταίξιμο στους από κάτω –ή σε όποιον τελοσπάντων μπορούν να «τιμωρήσουν», για να επιβεβαιώσουν ότι ασκούν –ακόμα- κάποια εξουσία…

Γλιτώνουν τον φόρο του 20% επί διαφημίσεων τα κανάλια

Με ανακοίνωσή του, ο τηλεοπτικός σταθμός του ομίλου Κυριακού «βάφτισε» τις τελευταίες απολύσεις εργαζομένων «αναδιάρθρωση στα πρότυπα προηγμένων δυτικών τηλεοπτικών δικτύων»
Κοντά στις τρεις ώρες κράτησε χθες η συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από το κανάλι της Βουλής. Το «κανάλι της Ζωής» όπως το λένε κάποιοι καλοθελητές.

«Έφυγε» ο σπουδαίος Κώστας Βίρβος


Ο σημαντικός στιχουργός Κώστας Βίρβος | musiccorner.gr

Συντάκτης: efsyn.gr
Μεγάλη απώλεια για την ελληνική μουσική ο θάνατος ενός από τους μεγαλύτερους λαϊκούς δημιουργούς, του Κώστα Βίρβου, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 89 ετών.
Ο μεγάλος στιχουργός και συνθέτης γεννήθηκε το 1926 στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, ενώ συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση. Ήταν πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου. 
Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε ως στιχουργός με το λαϊκό τραγούδι, χώρο στον οποίο διακρίθηκε από το 1950.

ΞΕΣΠΙΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ΜΙΚΡΟΪΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

kanena spiti sta xeria trapezitiΒορά στα κοράκια των funds θέλουν οι δανειστές τα «κόκκινα» δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων, απορρίπτοντας ακόμα και αυτήν την επιζήμια για τους φορολογούμενος πρόταση της κυβέρνησης για τη διαχείρισή των «κόκκινων» δανείων από φορέα στον οποίο θα συμμετείχαν το δημόσιο και ιδιωτικά κεφάλαια.