Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ...

Να σου κοπεί το χέρι που χτύπησε έναν κυνηγημένο με το μωρό του.

Ειδομένη -Γευγελή στη νεκρή ζώνη.

Ένταση επικράτησε πάλι στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ

όταν εκατοντάδες πρόσφυγες «έσπασαν» τον κλοιό ασφαλείας των αστυνομικών δυνάμεων και κατάφεραν να διεισδύσουν στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας, μετά από τον πολυήμερο εγκλωβισμό τους στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ των δύο χωρών.
Oι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν βόμβες κρότου λάμψης εναντίον των προσφύγων, οι οποίο περιμένουν μέρες το «εισιτήριό» τους για την βόρεια Ευρώπη. Την ίδια ώρα, υπό καταρρακτώδη βροχή, με τη λάσπη και τα σκουπίδια να τους «πνίγουν», εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες περιμένουν καρτερικά μπροστά από το συρματόπλεγμα και τους αστυνομικούς της ΠΓΔΜ που είναι παραπεταγμένοι κατά μήκος των συνόρων, περιμένοντας ένα τους νεύμα προκειμένου να περάσουν τη μεθόριο.

Έντουαρντ Μπασούριν: «Το Κίεβο ετοιμάζεται για νέο γύρο πολέμου μετά τις 24 Αυγούστου»

Από τους νέους βομβαρδισμούς σε σπίτια στο ΝτοκουχάεφσκΤην ετοιμότητα του Κιέβου να ξεκινήσει έναν νέο γύρο πολέμου μετά τις 24 Αυγούστου επεσήμανε ο Έντουαρντ Μπασούριν, αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας, της ΛΔ Ντονιέτσκ, σε δηλώσεις του σήμερα. Ο Μπασούριν, υπογράμμισε ότι η εκεχειρία έχει παραβιαστεί απ’ το καθεστώς του Κιέβου πάνω από 60 φορές το τελευταίο 24ωρο ενώ καθημερινά συνεχίζουν να υπάρχουν τραυματίες και νεκροί πολίτες απ’ τους τυφλούς βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού. 

Move on over, or we ‘ll move on over you! [ Λίγα λόγια για τον αντάρτη Huey P. Newton και τους Μαύρους Πάνθηρες ]

https://ilesxi.files.wordpress.com/2013/02/free-huey-all-power.jpg?w=450 Είναι δύσκολο για πολλούς λόγους να μπορέσουμε από εδώ, αυτή τη χρονική στιγμή, να διηγηθούμε με τον τρόπο που θα έπρεπε, την ιστορία του Huey P. Newton ή πολύ περισσότερο την ιστορία του Κόμματος των Μαύρων Πανθήρων, του οποίου αποτέλεσε έναν εκ των ιδρυτών. Είναι δύσκολο δηλαδή να αποτυπωθεί ολοκληρωμένα το εύρος των πληροφοριών και των ερωτημάτων για το πώς προέκυψε και πως τελείωσε, για το ποιες αδυναμίες μπορούμε να διακρίνουμε σήμερα και ποιες παρακαταθήκες άφησε στην αμερικάνικη πολιτική σκηνή -και όχι μόνο-  το μαύρο κίνημα και ο σημαντικότερος πολιτικός σχηματισμός του: οι Μαύροι Πάνθηρες. Η οργάνωση που αποτέλεσε, σύμφωνα με τα λόγια του διαβόητου επικεφαλής του FBI, J. Edgar Hoover, τη «μεγαλύτερη απειλή για την εσωτερική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών».

Μια ψυχιατρική προσέγγιση του νεοναζισμού στην Ελλάδα Tvxs Άρθρο

Ο νεοναζισμός αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο και ως τέτοιο είναι κατανοητό ότι επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες από το χώρο των κοινωνικών και πολιτικών επιστημών. Γράφουν(*) οι Στ. Στυλιανίδης και Χρ. Μαμαλούδη
Η συνεισφορά της ψυχαναλυτικής οπτικής εστιάζει στη διερεύνηση των ασυνείδητων παραγόντων που απαντούν στην έλξη που ασκούν εθνικιστικές, απολυταρχικές ιδεολογίες συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη συνάρθρωση του ενδοψυχικού και του κοινωνικού πεδίου. Στην προσέγγιση κοινωνικών φαινομένων από ψυχαναλυτική σκοπιά έχει ενδιαφέρον να εξετάσει κανείς τη λειτουργία που διαδραματίζουν οι αρχαϊκές ασυνείδητες φαντασιώσεις (ubiquitous unconscious fantasies), οι πρωταρχικές φαντασιώσεις κατά Freud (1916-1917), οι οποίες σχετίζονται με θεμελιώδεις ανθρώπινες ανάγκες και χαρακτηριστικά και εξυφαίνουν τις κοινωνικές συνδιαλλαγές (Bohleber, 2010).

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος τώρα ανακάλυψε την διείσδυση της Χρυσής Αυγής στον Στρατό και τις Δυνάμεις Καταστολής; Τώρα είναι αργά!

Image
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος με μήνυμά του στο twitter “δείχνει” ως υπαίτιους για όσα έγιναν στην Κω εναντίον του, μέλη της Χρυσής Αυγής . Κατονομάζει μάλιστα κι ένα πρόσωπο, το οποίο όπως υποστηρίζει στο μήνυμά του ήταν αστυνομικός. Αναφέρεται στον Σταύρο Κοτσιόπουλο, πράκτορα της ΕΥΠ με μεγάλη εμπειρία!

Εμείς είχαμε επισημάνει στην πολιτική ηγεσία των Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα, την σοβαρή διείσδυση των ΝΑΖΙ στις Ένοπλες Δυνάμεις και την συνεργασία τους με τους επίσημους κρατικούς κατασταλτικούς φορείς σε όλη την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων τους στο Υπουργείο Άμυνας .

Διαμαρτυρία στην Στοκχόλμη για τη βάρβαρη δράση του Τουρκικού Στρατού

US Military: Tests Show IS May Have Used Chemical Weapon

- A chlorine-tinged cloud of smoke rises into the air from an alleged Islamic State bomb that was detonated by Iraqi army and Shi'ite fighters, in the town of al-Alam in Salahuddin province, March 10, 2015.The U.S. military says initial field tests show traces of a chemical agent on mortars used by Islamic State militants to attack Kurdish forces in Iraq.

U.S. Brigadier General Kevin Killea, head of military operations against the Islamic State group in Iraq and Syria, said field tests showed the presence of HD, or what is known as sulfur mustard, a class one chemical agent.

Panic sell-off on world financial markets

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣThe global stock market sell-off that began last week with China’s surprise decision to devalue its currency escalated on Thursday and Friday in a wave of near-panic selling, plunging markets from Asia and Europe to the US and Latin America into negative territory for the year.
Outside of China, where the Shanghai Composite Index fell 4.3 percent on Friday, the sharpest declines were in the US. The Dow Jones Industrial Average plunged 531 points, or 3.12 percent, bringing its losses for the week to over 1,000 points. The S&P 500 and Nasdaq indexes both fell even more steeply, 3.19 percent and 3.52 percent, respectively.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Δραματικό SOS στέλνει ο Σπύρος από το Μπουρούντι

Δραματικό SOS στέλνει ο Σπύρος από το Μπουρούντι
«Ονομάζομαι Χαγκαμπιμάνα Σπύρος, Eλληνας πολίτης, κάτοικος Μπουζουμπούρας, Μπουρούντι... Βρίσκομαι φυλακισμένος αποκλειστικά και μόνο λόγω της εναντίωσής μου, ως ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας και υπεύθυνος Επιχειρήσεων, στις άνωθεν εντολές της ηγεσίας της Αστυνομίας να κάνω χρήση βίας και να προβώ σε δολοφονίες αμάχων διαδηλωτών. Η ζωή μου βρίσκεται σε άμεσο και αναπότρεπτο κίνδυνο, εντός των φυλακών...»

Είναι ένα απόσπασμα από τη χειρόγραφη επιστολή αξιωματικού της μπουρουντιανής αστυνομίας, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος στη Μουραμούγια της Αφρικής από τις 27 Ιουνίου.

ΝΕΑ ΤΕΙΧΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-η Ευρώπη Φρούριο συνθλίβει τους πρόσφυγες πολέμου και ανέχειας που προκαλεί η ιμπεριαλιστική πολιτική

Τα δραματικά γεγονότα που σημειώθηκαν στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, όπου οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας και ο Στρατός επιχείρησαν να σταματήσουν με κάθε απάνθρωπο τρόπο τους απελπισμένους πρόσφυγες από  την Συρία  αποτελούν όχι μόνο μια σαφή απόδειξη του τι πραγματικά είναι η Ε.Ε., αλλά και της πλήρης ταύτισης της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων με τη φασιστική ακροδεξιά! Καθώς εδώ και χρόνια οι αστικές κυβερνήσεις, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ έχουν αναγάγει σε βασικό τους αντίπαλο τις ασύμμετρες απειλές -κοινωνικά κινήματα, μετανάστευση-τρομοκρατία- σήμερα φαίνεται να τα εφαρμόζουν με τον πλέον σκληρό τρόπο, επισημοποιώντας την κατασταλτική δράση του Στρατού με πρόσχημα την "προάσπιση των συνόρων" από τους πρόσφυγες.   

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΗΡΥΞΕ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ISIS, ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ!

Ο τουρκικός στρατός σκότωσε 771 Κούρδους αντάρτες σε έναν μήνα από τότε που ξεκίνησε την ευρείας κλίμακας εκστρατεία του κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
 «Μέχρι σήμερα, από τις 22 Ιουλίου, 771 τρομοκράτες» έχουν σκοτωθεί, μετέδωσε το Ανατολή, οι πληροφορίες του οποίου δεν έχει καταστεί δυνατόν μέχρι στιγμής να επιβεβαιωθούν. Το τουρκικό πρακτορείο διευκρίνισε ότι από τις πολυάριθμες επιδρομές της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας κατά βάσεων του PKK στο βόρειο Ιράκ σκοτώθηκαν 430 αντάρτες, ενώ άλλοι υπέκυψαν αργότερα στα τραύματά τους.

Η αιματηρή απεργία των μεταλλωρύχων της Σερίφου

Ενενήντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται από την ιστορική απεργία των εργαζομένων στα μεταλλεία στην περιοχή Μεγάλο Λιβάδιτης Σερίφου, που βάφτηκε με αίμα.
Ήταν Δευτέρα 7 Αυγούστου 1916, όταν το Σωματείο Μεταλλευτών Σερίφου, που είχε συσταθεί μόλις λίγες ημέρες πριν, στις 24 Ιουλίου, ξεσηκώνεται ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, με αιτήματα 8ωρη εργασία, αύξηση ημερομισθίων και λήψη μέτρων ασφαλείας. Οι εργάτες αρνούνται να φορτώσουν μετάλλευμα σε πλοίο και η απεργία ξεσπά.

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΨΗΦΙΖΕΙ MIA XAΡΑ!

Δύο αυτοκτονίες σε ένα 24ώρο στην Κρήτη – Τους βρήκαν κρεμασμένους οι γονείς τους

Τέλος στη ζωή του έδωσε χθες το απόγευμα άλλος ένας 60χρονος Ηρακλειώτης. Ο αυτόχειρας και γνωστός μουσικός Ηρακλείου, βρέθηκε απαγχονισμένος σε ένα δέντρο στην αυλή του σπιτιού του στην περιοχή του Ξηροποτάμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, άφησε σημείωμα το οποίο έχει στη διάθεσή της η αστυνομία. Προανάκριση διενεργεί το 1ο Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου

Ο Στρατηγός Διοικητής της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ (Κομοτηνή) άλλαξε τη διαταγή για το κάλυμμα κεφαλής στις κινήσεις

ΠΡΟΣ : κ. Δκτή ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ Αρ. Πρωτ. 41/2015 Κομοτηνή, 06 Αυγ 2015 ΚΟΙΝ : ΠΟΕΣ ΘΕΜΑ : Κινήσεις – Μεταφορές (Κάλυμμα Κεφαλής κατά τη Διάρκεια της Κίνησης)
ΣΧΕΤ : α. QAA 280551Ζ ΙΟΥΛ 15/ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ/4ο ΕΓ β. QAA 050534Z AYΓ 15/ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ/4ο ΕΓ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των συνδικαλιστών στρατιωτικών ο Στρατηγός προχώρησε στην έκδοση νέου σχετικού (β) σήματος περί αναστολής του (α) ομοίου, σχετικά με την υποχρέωση των οδηγών-συνοδηγών στρατιωτικών οχημάτων να φέρουν κάλυμμα κεφαλής σε όλες τις κινήσεις.
Στην Κω ο Στρατηγός θα πράξει το ίδιο;
Θυμίζουμε:

ΣΤΗΝ ΚΩ "ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΦΡΟΥΡΟΣ"-ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΜΜΑ ΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΓΕΣ‏!

Τι είναι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας;


Ο ΕSΜ είναι ένα από τα πιο πρόσφατα επεισόδια μιας ιστορικής εξέλιξης στην ευρωπαϊκή ήπειρο, όπου οι νικητές του Ψυχρού Πολέμου πραγματοποίησαν μια ιδέα τόσο παλιά όσο και η Ευρώπη: την οικονομική και νομισματική ενοποίηση. Η επικείμενη δανειακή σύμβαση της Ελλάδας θα είναι το τρίτο στη σειρά πρόγραμμα του ESM. Τι είναι, όμως, αυτός ο οργανισμός και πώς λειτουργεί;
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) είναι ένας διεθνής  χρηματοπιστωτικός οργανισμός με έδρα στο Λουξεμβούργο, που διέπεται από το διεθνές δίκαιο, διαθέτει πλήρη νομική προσωπικότητα και δικαιοπρακτικές ικανότητες κράτους. 

16 Σατανάδες του ISIS μολύνθηκαν με AIDS και πήραν εντολή να γίνουν καμικάζι


16 Σατανάδες του ISIS που μολύνθηκαν με AIDS πήραν εντολή να γίνουν καμικάζι  αυτοκτονίας αφού δεν υπάρχει κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ράκκα 
και το ψευδοκράτος τους δεν διαθέτει τις κατάλληλες ιατρικές υποδομές για να αντιμετωπισθεί η ασθένεια τους
Oι τρομοκράτες μολύνθηκαν με τον ιό από μαροκάνες που είχαν μεταβεί στη Συρία για να εξυπηρετήσουν τις γεννετήσιες ορμές και ορέξεις των « πολεμιστών » .
Toυλάχιστον 16 μέλη της σαλαφιστικής οργάνωσης διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό στην πόλη αλ Μαγεντίν στην ανατολική συριακή επαρχία της Ντέιρ Έζορ.

«Μόνο Χριστιανοί παρακαλώ....»

Αυτοί οι πρόσφυγες δεν είναι καλοδεχούμενοι στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης. | AP Photo/Boris Grdanoski
Συντάκτης:  efsyn.gr
O Αντάν Σαάντ, η σύζυγός του και το μωρό τους με ένα αεροπορικό εισιτήριο στο χέρι έφθασαν στη Βαρσοβία από τη Δαμασκό τον περασμένο μήνα, εγκαταστάθηκαν σε διαμέρισμα, έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, δωρεάν μαθήματα της γλώσσας και ένα ποσό γύρω στα 450 ευρώ τον μήνα για τα έξοδα τους. Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες Σύροι διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να δραπετεύσουν από τον θάνατο και πολλές φορές χάνονται στο εφιαλτικό ταξίδι της φυγής, η οικογένεια του Σαάντ τα κατάφερε και εύκολα και γρήγορα.

Η Ακροδεξιά άλωσε και τη Σουηδία

Οπως αποκαλύπτεται σε μηνιαία δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov στο ενδεχόμενο εκλογών το ξενοφοβικό κόμμα Σουηδοί Δημοκράτες του 36χρονου Τζίμι Ακεσον θα τις κέρδιζε με 25,2%
Συντάκτης:  Γιώργος Τσιάρας
Η αντιμεταναστευτική (ακρο-)Δεξιά δυστυχώς καλπάζει στην Ευρώπη, επιβάλλοντας πλέον την ξενοφοβική ατζέντα της και στα κόμματα της παραδοσιακής Δεξιάς, αν όχι και του Κέντρου...
Χαρακτηριστικό παράδειγμα του φαινομένου αυτού, η παραδοσιακά προοδευτική και φιλόξενη για τους μετανάστες Σουηδία, η πανευρωπαϊκή πρωταθλήτρια με τον μακράν μεγαλύτερό αριθμό χορήγησης ασύλου σε σχέση με τον πληθυσμό της: κι όμως, αν γίνονταν αύριο εκλογές σε αυτή τη χώρα-μοντέλο, θα τις κέρδιζε με 25,2% το ξενοφοβικό κόμμα Σουηδοί Δημοκράτες του 36χρονου Τζίμι Ακεσον, προσπερνώντας στην πρόθεση ψήφου τους κυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες (που υποχωρούν στο 23%) και τους κεντροδεξιούς Μετριοπαθείς (21%). Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την τελευταία μηνιαία δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov.

Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ: Κρανίου τόπος! 20-08-15 περιήγηση του Beyond Europe Camp στις Σκουριές - SOS Χαλκιδική


Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ: Κρανίου τόπος! 20-08-15 περιήγηση του Beyond Europe Camp στις Σκουριές - SOS Χαλκιδική


ΦΩΤΟ: Propontida NoGold


Eldorado Gold: Αναστέλλουμε όλες τις δραστηριότητες στη Χαλκιδική και προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη

Εξαιρούνται από το ΦΠΑ τα ακριβά ιδιωτικά σχολεία της κοινωνικής ελίτ

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ Η ΕΥΝΟΙΑ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΛΙΤ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 23% ΦΠΑ-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΓ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Η ΟΙΕΛΕ  απέστειλε σήμερα επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας κ.κ. Τσακαλώτο και Μπαλτά και προς τη ΓΓ Εσόδων του ΥΠ.ΟΙΚ. κ. Σαββαΐδου στην οποία τους κοινοποιεί λίστα με ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που εξαιρούνται της εφαρμογής του 23% του ΦΠΑ και των οποίων τα δίδακτρα είναι κατά κανόνα πολύ υψηλότερα από τα μέσα δίδακτρα μικρών και μεσαίων ιδιωτικών σχολείων που υφίστανται τις τεράστιες συνέπειες του μέτρου.

Dow drops more than 500 points as US markets plummet amid global sell-off

Most major markets around the world suffer bruising losses as investors worldwide become increasingly concerned about Chinese economy
Traders work on the floor of the New York Stock Exchange near the end of the trading day in New York on Friday. Photograph: Andrew Gombert/EPA
US stock markets dropped dramatically on Friday afternoon, dragging overall global markets to their worst week of the year as concerns about the health of the Chinese economy rattled investors across the world.