Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών και προσαγωγές στην πορεία στον Κάκαβο ενάντια στην εξόρυξη χρυσού



Πορεία στον Κάκκαβο ενάντια στην εξόρυξη χρυσού διοργανώθηκε σήμερα Κυριακή 23 Αυγούστου με σύνθημα «Όχι στην αναμονή, στην αναβολή, στα λόγια, στις υποσχέσεις, στην αδράνεια, στις διώξεις, στην αναβολή, στα ψεύτικα διλήμματα, στην καταστολή, στο φόβο». 

ΣΚΟΥΡΙΕΣ – ΕΥΘΕΙΕΣ ΡΙΨΕΙΣ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ "ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ"!

 σκουριες συγκρουσεις el doradoΕκατοντάδες κόσμου μέσα σε 6 πούλμαν και περίπου 250 αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν προς την διασταύρωση που βρίσκεται 7 χιλιόμετρα μετά το Χοντρό Δέντρο όπου ξεκινά ο ιδιωτικός δρόμος που έχει ανοίξει η El Dorado με κατεύθυνση τα μεταλλεία.

Στο σημείο αυτό συνήθως πραγματοποιείται το πρώτο μπλόκο της Αστυνομίας.

Ωρα: 14.00 Το κομβόι των αυτοκινήτων έχει φτάσει στην διασταύρωση με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς. Στην περιοχή βρίσκεται αστυνομική δύναμη. Παρά τον αρχικό προγραμματισμό για επιστροφή των αμαξιών και συνέχιση της πορείας με τα πόδια, οι περισσότεροι αρνούνται να αφήσουν τα οχήματά τους.

Αποκάλυψη: «Μπλόκο» στην αύξηση του κατώτατου μισθού διά χειρός… συζύγου Τσακαλώτου

trapezaΤι προτείνει έρευνα της ΤτΕ
Του Γιώργου Γάτου
«Η δραστική αύξηση του (νομοθετημένου) κατώτατου μισθού θα έφερνε σε… χειρότερη θέση τους χαμηλόμισθους και θα προκαλούσε έντονες αναταράξεις στην αγορά εργασίας και στην απασχόληση… Στη σημερινή συγκυρία με την απαράδεκτα υψηλή ανεργία, προτεραιότητα της πολιτικής απασχόλησης δεν μπορεί παρά να είναι η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στον σημερινό ελάχιστο μισθό, με την ενθάρρυνση των επενδύσεων και των προσλήψεων, και όχι η βελτίωση της θέσης των χαμηλόμισθων». 

Κυνηγοί εγ-κεφαλών

Σκίτσο του Latuff
Συντάκτης: Γιώργος Τσιάρας
«Να βάλω στη στήλη τη φρικτή φωτογραφία με τον αποκεφαλισμένο αρχαιολόγο στην Παλμύρα;», ρώτησα χτες το μεσημέρι – εν μέσω φρενήρους και εν πολλοίς αδιέξοδης, επαναλαμβανόμενης εκλογολογίας- τους ομοιοπαθείς συναδέλφους της συντακτικής ομάδας.
Οι γνώμες, ως συνήθως (και ευτυχώς) στην εφημερίδα μας, διέφεραν πολύ: άλλοι είπαν όχι, έτσι παίζουμε το εκφοβιστικό παιχνίδι του ISIS, άλλοι είπαν ναι, πρέπει, πρόκειται για ντοκουμέντο, κι άλλοι έθεσαν ζήτημα προέλευσης και γνησιότητας της ανατριχιαστικής εικόνας του καρατομηθέντος μακαρίτη.

Παρέμβαση για τις Αυτοκτονίες στον Στρατό του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από το όχι τόσο μακρινό 2008! Τι άλλαξε από τότε;


...Το ζήτημα των αυτοκτονιών «καίει». Καίει την ιεραρχία, καίει καριέρες, καίει διάφορους «αναλυτές». Πάνω από όλα (και γι’ αυτό μόνο καίει και τους παραπάνω) καίει στην κυριολεξία την ίδια την κοινωνία, που βλέπει τα παιδιά της να γίνονται τροφή για τα όπλα ενός σαρκοβόρου κράτους σε καιρό «ειρήνης».
Οι στρατιωτικοί δε δείχνουν να συγκινούνται ιδιαίτερα, ενώ κάθε δημόσια τοποθέτηση στο θέμα αυτό, δεν ξεφεύγει από τις σαθρές λογικές της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Πρέπει να τεθούν ανοιχτά όλα τα θέματα τώρα. Είναι το ελάχιστο χρέος.

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ
«…ΓΙΑ ΔΕΣ ΠΩΣ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΙ/ ΜΕ ΤΗ ΘΗΛΙΑ, ΑΠ’ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΟΝ ΙΣΤΟ»

Άσκηση Σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών στα νερά της Κύπρου!

askhshΗ Ε.Ε. προχωρά με αποφασιστικότητα την Κοινή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας, θέλοντας να ενισχύσει την ικανότητα άσκησης ιμπεριαλιστικού ρόλου με στρατιωτικά μέσα.
Ο ρόλος της Κύπρου και της Ελλάδας είναι κομβικός στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και οι εθνικοί στρατοί προχωρούν στην ενδυνάμωση τους, με πρώτο στόχο την εκπαίδευση των στελεχών τους.
Είναι ενδεικτικό ότι με πρόσχημα την "εθνική άμυνα" συγκροτούνται με τις δραματικές θυσίες των εργαζομένων υπερεθνικοί στρατιωτικοί σχηματισμοί ώστε οι αστικές τάξεις να εξασφαλίσουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα στο πλαίσιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων.  

Οι φασιστικές απόψεις του Δημάρχου Κω είναι η κατάληξη της μεταναστευτικής πολιτικής Κυβέρνησης, Ε.Ε. και δημοτικών αρχόντων!

Από την αρχή του καλοκαιριού, όταν εκδηλώθηκε η κρίση του μεταναστευτικού ζητήματος στα νησιά -με αποκορύφωμα τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν σε Κω και Μυτιλήνη-, πριν η κρίση λάβει νέες δραματικές διαστάσεις στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, έγινε μια συστηματική προσπάθεια όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να μεταθέσουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο.
Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί ο δήμαρχος Κω, ο οποίος κινείται και πολιτεύεται θέλοντας να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της τουριστικής βιομηχανίας του νησιού του.

Άσχημα εξελίσσεται ο εμφύλιος του Ερντογάν: αναγκάζονται να ρίξουν στις μάχες εντός κατοικημένων περιοχών τη φημισμένη 1η Ταξιαρχία Καταδρομών


Μιλιταριστικά σαιτ αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές των συγκρούσεων σε όλη την Τουρκία και τις πραγματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στην σύγκρουση τους με την Αριστερά και τους Κούρδους αντάρτες.
Γιατί άλλο πράγμα είναι να βομβαρδίζεις εκ του ασφαλούς και άλλο να δίνεις μάχες μέσα σε πόλεις!   
ΟΙ καθημερινές απώλειες μόνο σήμερα είχαμε το θάνατο Ταγματάρχη και των τραυματισμό τριών ακόμη στρατιωτικών σε επίθεση ανταρτών σε Στρατιωτική Βάση ,ανάγκασαν την Τουρκική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας να ρίξουν στις Επιχειρήσεις την 1η Ταξιαρχία Καταδρομών! 

Διαπραγμάτευση Ισραήλ με Χαμάς μέσω Μπλερ!

Για «θετικές επαφές» με το Ισραήλ έκανε λόγο ο ηγέτης της Χαμάς Χαλέντ Μεσάαλ. Οι επαφές αυτές μπορούν να οδηγήσουν σε μακροχρόνια εκεχειρία με το Ισραήλ, ανέφερε ο Μεσάαλ, οποίος, πρόσφατα, είχε επισκεφτεί την Τουρκία και είχε επαφές με το δίδυμο Ερντογάν- Νταβούτογλου.
Είναι η πρώτη φορά που ένας ηγέτης της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, παραδέχτηκε, δημόσια, πως έχει επαφές με το Ισραήλ, με ένα κράτος, δηλαδή, την ύπαρξη του οποίου, επισήμως, δεν αναγνωρίζει.

Προχωρά το τείχος στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

Image
Σε 3 χρόνια προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες για το 45 χλμ τείχος από μπετόν που θα στηθεί στα σύνορα με την Συρία στην περιοχή του Ρέιχανλι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου “μετά από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στην Συρία, οι τουρκικές ΕΔαύξησαν τα μέτρα ασφαλείας στην συνοριακή γραμμή και για να αποτρέψουν τις παράνομες εισόδους και για να εμποδίσουν το λαθρεμπόριο. Στα πλαίσια αυτά άρχισαν να στήνουν τείχος. Το 2013 οι ΤΕΔ έστησαν τείχος 1 χλμ στα τουρκοσυριακά σύνορα στην περιοχή Κούσακλι του Ρέιχανλι. Ακολούθως στήθηκε τείχος 2,5 χλμ και την θέση του συρμάτινου φράχτη πήραν τα μπλοκ από μπετόν”. 

Οι πρόσφυγες έρχονται!!! Του Andre Vltchek

Πραγματικά δεν ξέρω, δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί κάποιος να αισθάνεται: να ζει σε μια πλούσια Ευρωπαϊκή χώρα, η οποία είναι πλούσια, κυρίως επειδή έχει  λεηλατήσει ευθέως πολλές φτωχές χώρες σε όλο τον κόσμο. Ή έχει λεηλατήσει μέσω μιας ένωσης, μέσω της συμμετοχής της σε κάποια εξτρεμιστική οργάνωση, όπως το ΝΑΤΟ. Να ζεις εκεί, αρνούμενος να αναγνωρίσεις το γιατί είναι πλούσια η χώρα σου και με ποιον τρόπο πλούτισε.
Σκηνές από την προσφυγική κρίση στην Κω
Ανάκτορα, θέατρα, σιδηρόδρομοι, νοσοκομεία και πάρκα σε αυτήν την πλούσια χώρα έχουν χτιστεί πάνω σε σπασμένους σκελετούς και ανήσυχα φαντάσματα, σε λίμνες από αίμα και αναίσχυντη κλοπή.

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΊΤΕ ΘΑ ΈΡΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Ισπανία: Ψηφίστηκε ο Νόμος Φίμωτρο Της Νέας Τάξης Πραγμάτων! Ειρηνική ανυπακοή στην εξουσία -πρόστιμο.


Μόλις μία ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εγκρίθηκε στην Ισπανία ο νόμος "φίμωτρο" #LeyMordaza , ο οποίος νομιμοποιεί ουσιαστικά τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Βάσει του νέου νόμου, η παραγωγή και η διανομή εικόνων, όπως αυτή που βλέπουμε, μπορεί να κοστίσουν ένα πρόστιμο των 30.000 €.

Sacco e Vanzetti-Σάκο και Βαντσέτι


Sacco Nicola (1891-1927)-Bartolomeo Vanzetti (1888-1927)

“θα μπορούσα να είχα πεθάνει, ασήμαντος, άγνωστος, μια αποτυχία. Τώρα δεν είμαστε αποτυχημένοι.
Αυτή είναι η καριέρα μας και αυτός ο θριαμβός μας. Ποτέ στη ζωή μας δεν φανταστήκαμε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει τόση δουλειά υπέρ της ανεκτικότητας, της δικαιοσύνης, της ανθρώπινης αλληλοκατανόησης όπως τελικά κάνουμε τώρα κατά λάθος. Ο,τι είπαμε, ό,τι ζήσαμε, ό,τι πονέσαμε - τίποτα! Η αφαίρεση των ζωών μας, των ζωών ενός καλού παπουτσή και ενός φτωχού ιχθυοπώλη - τα πάντα! 

Ο κανόνας της Ολιγαρχίας: στην Ουκρανία η βιομηχανία μεταποίησης αγροτικών προϊόντων ιδωτικοποιείται με τη μέθοδο "ήσυχη αρπαγή γης» με τη χρήση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του δανεισμού ιδιωτικών κεφαλαίων

Hundreds of millions of dollars in funding from World Bank's private lending arm used to expand industrial farms amid mounting concern about local effects 
© Noll/Alamy

Myronivsky Hliboproduct, a leading agribusiness firm that dominates the Ukrainian poultry market, has received at least £128m from the International Finance Corporation over the past five years.
Hundreds of millions of dollars in development finance from the World Bank's investment arm have helped to fund the controversial expansion of a billionaire's agribusiness empire in Ukraine, amid growing concern that land and farming in the country are increasingly falling into the hands of a few wealthy individuals. 
Controlled by one of Ukraine's wealthiest men, Yuriy Kosiuk, the agribusiness company Myronivsky Hliboproduct (MHP) dominates the country's domestic poultry market and exports chicken and luxuries such as foie gras across Europe. 

Έτσι ριζώνει ο ρατσισμός-Joseph Harker

The different ways the media covered two cases of men grooming children for sex show how shockingly easy it is to demonise a whole community

Five men found guilty of child sex abuseBy now surely everyone knows the case of the eight men convicted of picking vulnerable underage girls off the streets, then plying them with drink and drugs before having sex with them. A shocking story. But maybe you haven't heard. Because these sex assaults did not take place in Rochdale, where a similar story led the news for days in May, but in Derby earlier this month. Fifteen girls aged 13 to 15, many of them in care, were preyed on by the men. And though they were not working as a gang, their methods were similar – often targeting children in care and luring them with, among other things, cuddly toys. But this time, of the eight predators, seven were white, not Asian. And the story made barely a ripple in the national media.

23 Αυγούστου 1942: Η μάχη του Στάλινγκραντ-Τα παιδιά του Στάλινγκραντ

stalingrad2
Στις 23 Αυγούστου 1942 μπαίνει στην αποφασιστική φάση της η μάχη του Στάλινγκραντ, «η μεγαλύτερη στην ιστορία των πολέμων», όπως τη χαρακτήρισε ο σοβιετικός ηγέτης, Ι.Β. Στάλιν, στην ομιλία του για την 25η επέτειο από την ίδρυση του Κόκκινου Στρατού. Μια μάχη αποφασιστικής σημασίας για την έκβαση του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου και τη νίκη των Λαών κατά του φασισμού.

Ισραηλινό πολεμικό Jet καταρρίφθηκε πάνω από τη Συρία -

Israeli Air ForceThe Syrian air defense shot down an Israeli warplane violating the Arab country's air space, an Iranian news agency reported.

The Israeli fighter jet was targeted over the city of Al-Quneitra on Friday, Iran’s Fars news agency reported on Saturday.
Israel regularly violates the Syrian airspace and launches missile attacks against the country.
On Friday, the Israeli Air Force resumed airstrikes on Western Syria, targeting a government army base at Khan Al-Sheih in Damascus province and another in the al-Quneitra province after a six-hour halt in attacks that followed their multiple air raids over the Golan Heights.

“Πρόσφυγες καλωσήρθατε, τουρίστες άντε γ***θείτε”


Το πανό που άναψε φωτιές!
Οι φίλοι του Ηρακλή ανέβασαν ένα πανό στο ημίχρονο του αγώνα με την Καλλονή, το οποίο προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των γηπεδούχων.
Το πανό έγραφε: «REFUGEES WELCOME – TOURISTS FUCK OFF», το οποίο μεταφράζεται ως “Πρόσφυγες καλωσήρθατε, τουρίστες άντε γ***θείτε” και αναφέρεται προφανώς στις εξελίξεις που επικρατούν στη Μυτιλήνη, με το νησί να έχει δεχτεί μεγάλο αριθμό προσφύγων μέσα στο καλοκαίρι.

MARAUDER Ο ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ-Το ισχυρότερο όχημα στον κόσμο! Δεν αφήνει τίποτα όρθιο!

MARAUDER Ο ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ-Το ισχυρότερο όχημα στον κόσμο! Δεν αφήνει τίποτα όρθιο!.Eνα θωρακισμένο off-roader που αντέχει εκρήξεις από βαλλιστικούς πυραύλους και νάρκες και περνάει άθικτο μέσα από τοίχους επιδεικνύει τις δυνάμεις του σε πεδίο δοκιμών και δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμα του.
Πρόκειται για το Marauder, που περιγράφεται ως το πιο ασταμάτητο όχημα του κόσμου, και δοκίμασε τις δυνατότητες του στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής.
Με εξακύλινδρο diesel turbo κινητήρα, το θωρακισμένο αυτοκίνητο μπορεί να πιάσει ταχύτητες έως και 120 χλμ/ώρα ενώ είναι αρκετά ισχυρό ώστε να επιβιώσει από έκρηξη νάρκης και βαλλιστική επίθεση.

ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ-Ο ανταρτοπόλεμος με το ΡΚΚ την βυθίζει στο χάος


Φλέγεται ολόκληρη η Τουρκία από τον ανταρτοπόλεμο του PKK, έναν πόλεμο που προκάλεσε η ίδια η Τουρκία όταν εκτέλεσε χτυπήματα στην Συρία για να υποστηρίξει τους ισλαμιστές εναντίον της συριακής κυβέρνησης και των Κούρδων. Όπως θα δείτε και στα βίντεο παρακάτω φαίνεται ότι η εκεχειρία αναβάθμισε τις επιχειρησιακές δυνατότητες των κούρδων μαχητών του PKK. Τα χτυπήματα είναι στοχευμένα στο να προκαλέσουν κατάσταση χάους και να δείξουν την ανικανότητα της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας να επιβάλλει την τάξη σε οποιοδήποτε σημείο είτε πρόκειται για την ΝΑ Τουρκία είτε ακόμη για την Κωνσταντινούπολη. Βομβιστικές επιθέσεις, καταδρομικές επιχειρήσεις σε στρατόπεδα και ανατινάξεις δρόμων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

«Κόρες του (θεού) Ήλιου»-Η Ταξιαρχία των γυναικών Γιαζίντι εναντίον των σατανάδων του ISIS

-Η Ταξιαρχία των γυναικών Γιαζίντι εναντίον των σατανάδων του ISIS.

Κούρδισσες Γιαζίντι σχημάτισαν τη γυναικεία στρατιωτική δύναμη «Ταξιαρχία Κόρες του Ήλιου» για ναπολεμήσουν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και να εκδικηθούν για όσα υπέστησαν από τους τζιχαντιστές τον Αύγουστο του 2014.
Γιαζίντι ονομάζονται οι Κούρδοι ηλιολάτρες – πυρολάτρες Ζωροαστριστές – Μιθραϊστές που δεν εξισλαμίστηκαν ποτέ και διατήρησαν ζωντανή την αρχαία ηλιακή θρησκεία των Άριων (Ιρανών), Κούρδων (Μηδών) και Περσών.