Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Tσίπρας-Καμμένος κάνουν υπηρεσιακό ΥΕΘΑ τον πτέραρχο Γ.Γιάγκο, που ήταν Α/ΓΕΕΘΑ στην επέμβαση στην Λιβύη!

Image
Τελικά ο πτέραρχος υπερίσχυσε του ναυάρχου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Onalert.gr η απόφαση για την θέση του υπηρεσιακού ΥΕΘΑ είναι να τοποθετηθεί ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Γιάννης Γιάγκος κι όχι ο επίσης Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης.
Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί μια τεράστια πρόκληση στα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά "η πρώτη κυβέρνηση αριστερά-ακροδεξιά" επιλέγει να υπουργοποιήσει έναν εκπρόσωπο του στρατιωτικού κατεστημένου, αλλά ουσιαστικά απευθύνει για μια ακόμη φορά μήνυμα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα ότι η αστική Ελλάδα δεν πρόκειται στιγμή να χαλαρώσει τους δεσμούς της και τις δεσμεύσεις της έναντι του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

....κάνοντας πουρέ τα μυαλά των φαντάρων στη Λέσβο !

ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΕΝΟΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ
Κλείνω τα μάτια μου, ο ύπνος με παίρνει σχεδόν αμέσως. Τον βλέπω μπροστά μου να με κράζει, κοφτό, φωνακλά, κανονικό τραμπούκο. Ένα αστέρι και μία φλόγα στο πέτο του, το οπτικό σημάδι ότι πρέπει να καθίσω, να τ’ ακούσω και να μην πω τίποτα. Πρέπει; Από πού κι ως πού πρέπει;
Μου θυμίζει τόσο πολύ τον Παττακό. Ένας κινούμενος φασιστικός κίνδυνος ντυμένος στο χακί να κάνει πουρέ, με το άλλοθι της θέσης του διοικητή, τα μυαλά των φαντάρων στη Λέσβο που έχουν την ατυχία να πέσουν στα χέρια του. Φυσικά πόρρω απέχει από το να ασκεί τα καθήκοντά του αντικειμενικά και αμερόληπτα, ακόμα και με αυτό τον –όσο γίνεται αντικειμενικό και αμερόληπτο– τρόπο που ορίζουν οι νόμοι.

Ελ Σαλβαδόρ: Βία... στη βία των συμμοριών


Γυναίκα υψώνει αφίσα με πρόσωπα νεκρών κρατουμένων, καθώς περιμένει έξω από φυλακή να λάβει πληροφόρηση για συγγενείς της | AP PHOTO/ SALVADOR MELENDEZ

Συντάκτης: Χριστίνα Πάντζου
Μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, 220 άνθρωποι, ανάμεσά τους έγκυες γυναίκες, μωρά και γέροντες, έχασαν τη ζωή τους στο Ελ Σαλβαδόρ, σε μια νέα κλιμάκωση της ούτως ή άλλως απερίγραπτης βίας σε αυτήν τη χώρα, που θεωρείται από τις πλέον επικίνδυνες στον κόσμο.

35η Μοίρα Καταδρομών-ΕΛΔΥΚ: τα μεγαλύτερα θύματα των εκλογών οι φαντάροι της χειρότερης μονάδας!

Η συγκεκριμένη μονάδα- ίσως η πιο βάναυση του Ελληνικού Στρατού- έρχεται ξανά και ξανά στο προσκήνιο. Πότε για τη δράση των φασιστών εκπαιδευτών, πότε για τα καψόνια και τις προσβολές, άλλοτε για το χώσιμο και την έλλειψη αδειών και εξόδων.
Αυτή τη φορά οι φαντάροι και οι γονείς που επικοινώνησαν με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αποκαλύπτουν ότι οι αποφάσεις του ΓΕΣ για την συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές και η ικανοποίηση των όποιων υπηρεσιακών αναγκών τους αδικούν.
Πιο συγκεκριμένα, ενώ οι συνάδελφοι της Α ΕΣΣΟ 2015, που απολύονται τον Οκτώβριο, θα έπρεπε να επαναπατριστούν –αφού συμπληρώσουν  6μηνο στην Κύπρο-, όπως τους είχε αρχικά ανακοινωθεί στις 15/9 και μετέπειτα στις 25/9, τώρα τους λένε ότι θα επιστρέψουν  στην Ελλάδα στις 8-9 Οκτωβρίου!

Το ΡΚΚ πλήττει στρατηγικές υποδομές της Τουρκίας: "το Δρόμο του Μεταξιού" και αγωγό φ.α. - Στους 64 οι νεκροί Τούρκοι

silk_roadΣυνεχίζονται με καταιγιστικό ρυθμό οι επιθέσεις του PKK εναντίον οικονομικών στόχων και υποδομών στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν. Αυτή τη φορά οι μαχητές του PKK προχώρησαν στην ανατίναξη του αγωγού φυσικού αερίου στο Σαρίκαμις του Καρς ενώ αργότερα ακολούθησε νέο πλήγμα που κατέστρεψε τμήμα του περίφημου Δρόμου του Μεταξιού ενώ σύμφωνα με ένα πρώτο απολογισμό στους 64 ανέρχονται περίπου οι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες από την αρχή των συγκρούσεων!

Δολοφόνησαν οικολόγο που μάχονταν για τον Αμαζόνιο

Image
Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας ερευνά τη δολοφονία ενός οικολόγου που υπερασπιζόταν μια από τις τελευταίες παρθένες εκτάσεις τροπικού δάσους στον ανατολικό Αμαζόνιο.

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας Αλεσάντρε Σαράιβα δήλωσε ότι η εξιχνίαση του φόνου του Χαιμούντου Σάντους Ροντρίγκες στην προστατευόμενη περιοχή Γκουρουπί, στην πολιτεία Μαρανιάου, στο βόρειο τμήμα της Βραζιλίας, αποτελεί «απόλυτη προτεραιότητα» για τις αρχές.

Η πολιτισμένη Ευρώπη ορθώνει Τείχη, στέλνει σκυλιά και στρατό εναντίον των μεταναστών!

Ο σύγχρονος κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός που στην Ε.Ε. απαντά την πιο αυταρχική και απάνθρωπη έκφραση του, αποκαλύπτεται ολόπλευρα στη διεξαγωγή του ευρωπαϊκού πολέμου εναντίον των μεταναστών.
Τα δραματικά γεγονότα που σημειώθηκαν στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, όπου οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας και ο Στρατός επιχείρησαν να σταματήσουν με κάθε απάνθρωπο τρόπο τους απελπισμένους πρόσφυγες από  την Συρία  αποτελούν όχι μόνο μια σαφή απόδειξη του τι πραγματικά είναι η Ε.Ε., αλλά και της πλήρης ταύτισης της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων με τη φασιστική ακροδεξιά! Καθώς εδώ και χρόνια οι αστικές κυβερνήσεις, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ έχουν αναγάγει σε βασικό τους αντίπαλο τις ασύμμετρες απειλές -κοινωνικά κινήματα, μετανάστευση-τρομοκρατία- σήμερα φαίνεται να τα εφαρμόζουν με τον πλέον σκληρό τρόπο, επισημοποιώντας την κατασταλτική δράση του Στρατού με πρόσχημα την "προάσπιση των συνόρων" από τους πρόσφυγες.  

Οι εκδότες του “Ελεύθερου Τύπου” σε σκάφη, οι εργαζόμενοι με 100 ευρώ έναντι!

Ελεύθερος Τύπος: Οι Κλουζώ της ΕΣΗΕΑ δεν βρίσκουν τον εκδότη – μέλος της για να τον «δικάσουν» στο Πειθαρχικό
skafosΣυνώνυμο του εργασιακού μεσαίωνα και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, έχει γίνει η εφημερίδα της ονομαζόμενης «φιλελεύθερης συντηρητικής» παράταξης (ΝΔ), Ελεύθερος Τύπος. Οι εργαζόμενοι εκεί έχουν να πληρωθούν από το Μάϊο, ενώ που και που τους βάζουν 50-100 ευρώ στους λογαριασμούς τους. Ετσι, τους τελευταίους τέσσερις μήνες έχουν πάρει το … τεράστιο ποσόν των 300-400 ευρώ. Αφού λοιπόν δεν έχουν τα στοιχειώδη προς το ζην, πολλοί τεχνικοί και δημοσιογράφοι,  οδηγούνται στην «εθελούσια απόλυση». Και τι τους δίνει η εργοδοσία για τους 5-7 μισθούς που κατά μέσον όρο τους χρωστάει, ακόμα και από το 2013 για να φύγουν; Γραμμάτια και συναλλαγματικές! Ούτε καν επιταγές. 

Η Μικρασιατική εκστρατεία: Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΤΙΚΗ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ!

Ελληνες αξιωματικοί με λάφυρα πυροβόλα όπλα, μελετάνε το χειρισμό τους ώστε να τα χρησιμοποιήσουν ενάντια στον kεμαλικό στρατό
Σμύρνη. Πρωτομαγιά1 του 1919. Ο ελληνικός πληθυσμός ασχολείται αμέριμνος με τις δουλιές του αδυνατώντας να φανταστεί ότι λίγες ώρες αργότερα γεγονότα ιστορικής σημασίας θα συγκλονίσουν τη ζωή του. Γύρω στις δυο το μεσημέρι παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα στη Μητρόπολη, απ” όπου κλητήρες αναχωρούν για να ειδοποιήσουν τους δημογέροντες και τους κοινοτικούς συμβούλους ότι στις 4 το απόγευμα θα υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση. Οντως περί τις 4 μ.μ. στο Μέγα Συνοδικό της Μητρόπολης έχει συγκεντρωθεί όλη η ελληνική αφρόκρεμα της πόλης.

Μετασχηματισμός της 131 Σμηναρχίας Μάχης σε Αεροπορικό Απόσπασμα (Α/Απ) Ακτίου

Ο μετασχηματισμός της 131 Σμηναρχίας Μάχης σε Αεροπορικό Απόσπασμα (Α/Απ) Ακτίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015. 
Ο μετασχηματισμός εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της Πολεμικής Αεροπορίας και είχε ανακοινωθεί εδώ και καιρό. Η 113 Σμηναρχία μάχης ιδρύθηκε το 1958 και από τις εγκαταστάσεις της επιχειρούσαν κατά καιρούς τόσο τα Ε-3 ΑWACS του ΝΑΤΟ όσο και σε μόνιμη βάση τα Ελληνικά UAVs Πήγασος Ι και αργότερα ΙΙ υπό την Μοίρα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΜΜΕΑΦ) η οποία αποτελεί και την

ρωσικό αντιαρματικό Kornet εναντίον αμερικανικού Abrams στην Υεμένη

Kornet Vs Abrams
Ένα βίντεο που δείχνει τα αποτελέσματα μίας βολής ΑΤ Kornet πάνω σε ένα Μ1 Αbrams της Σαουδικής Αραβίας, ανέβασαν στο youtube οι αντάρτες Χούτι που δρουν στην Υεμένη.
Το βλήμα προσβάλει το άρμα στο οποίο ακολουθούν εκρήξεις λόγο της ανάφλεξης των πυρομαχικών που μεταφέρει. Τα ΑΤ Kornet έφτασαν στα χέρια των ανταρτών πιθανότατα μέσω Ιράν.

ΗΠΑ-Γερμανία συνεργασία στην κατασκοπεία!

Image
Η υπηρεσία αντικατασκοπείας της Γερμανίας προμηθεύτηκε ειδικό λογισμικό από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας τους για την ανταλλαγή δεδομένων.
Όλα έρχονται στο φως από γερμανικά ΜΜΕ, που επικαλούνται ένα μέχρι τώρα αδημοσίευτο έγγραφο που είχε φέρει στο φως ο Έντουαρντ Σνόουντεν.
Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο έφτασε στην εφημερίδα Die Zeit, το Ομοσπονδιακό Γραφείο για την Προστασία του Συντάγματος (BfV) είχε συμφωνήσει τον Απρίλιο του 2013 να παρέχει στην NSA δεδομένα που συνέλεγε με αντάλλαγμα το ιδιαίτερα αποτελεσματικό πρόγραμμα XKeyscore.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ: Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΘΩΝΕΙ ΤΕΙΧΟΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΕΝΩ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΝΕΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ!

Η Ουγγαρία «εξετάζει» να χρησιμοποιήσει τον στρατό για τους πρόσφυγες
Η Βουδαπέστη έχει «συζητήσει το πώς» θα μπορούσε ο στρατός να χρησιμοποιηθεί ενώπιον του μεγάλου αριθμού προσφύγων που έχουν ήδη αρχίσει να φτάνουν στα σύνορα με τη Σερβία, όπως επιβεβαίωσε η ουγγρική κυβέρνηση. Το ζήτημα θα παραπεμφθεί στο Κοινοβούλιο. 
Δακρυγόνα και ένταση σε ουγγρικό κέντρο καταγραφής.
Την Τρίτη, το πρώτο τμήμα της μεγάλης ομάδας που κινείται στον «βαλκανικό διάδρομο» είχε ήδη περάσει τα τμήματα των συνόρων που δεν έχει καλύψει ο «φράχτης του Ορμπάν».

Βάσεις 2015: Πάνω από 700 μόρια η πτώση στις στρατιωτικές σχολές

Εξαιρετικά πτωτική πορεία έχουν και οι στρατιωτικές σχολές, με την πτώση να αγγίζει ακόμα και τα 800 μόρια. 
Η βάση στη Σχολή Ευελπίδων (όπλα) είναι φέτος στα 16.064 μόρια από τα 16.890 που ήταν το 2014 με την πτώση να είναι της τάξης των 826 μορίων. 
Η βάση εισαγωγής στην Σχολή Ευελπίδων (σώματα) έχει για φέτος βάση της τα 17.355 μόρια με την πτώση της βάσης να ανέρχεται στα 1.181 μόρια από τη βάση των 18.536 μορίων του 2014. 

Πόσοι Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία; "Ανακοινώθηκε" κατά λάθος!

Image2000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και περίπου 3200 έχουν τραυματιστεί στις επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία τις οποίες όμως η Μόσχα αρνείται ότι διεξάγει.
Πως προκύπτουν οι αριθμοί; Με μεγάλο ρίσκο είναι αλήθεια. Δημοσίευμα του Independent επικαλείται άλλο δημοσίευμα ρωσικού έγκυρου οικονομικού site.,του Business Life. Σ΄ αυτό γίνεται αναφορά για τις πληρωμές που έκανε για το στρατό της η Ρωσία μέσα στο 2015.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΛΥΣΩ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

1789: Η Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη

Declaration_of_the_Rights_of_Man_and_of_the_Citizen_in_1789-2
Μετά την επικράτηση της επανάστασης στο Παρίσι και σε όλη σχεδόν τη Γαλλία, η εξουσία πέρασε ουσιαστικά στα χέρια της αστικής τάξης, οι εκπρόσωποι της οποίας κυριαρχούσαν στα Δημοτικά Συμβούλια της πρωτεύουσας και των άλλων μεγάλων γαλλικών πόλεων. Η αστική τάξη ήταν τότε επαναστατική. Αγωνιζόταν κατά του φεουδαρχικού απολυταρχικού συστήματος και προσπαθούσε να το εκμηδενίσει.
Ετσι, στις 26 Αυγούστου του 1789 η Συντακτική Συνέλευση ψηφίζει τη «Διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του πολίτη», το πιο σπουδαίο γραπτό μνημείο της Γαλλικής Επανάστασης με κοσμοϊστορική σημασία.

Ιταλία: 55 σοροί μεταναστών ανασύρθηκαν χθες από τρία πλεούμενα με πρόσφυγες και μετανάστες

Το πλοίο Poseidon προσεγγίζει ένα εκ των πλεούμενων (πηγή: ΑΡ)
Άλλη μια μαύρη ημέρα καταγράφηκε χθες Τετάρτη στη Μεσόγειο, όπου ανακαλύφθηκαν 55 πτώματα μεταναστών σε τρία πλεούμενα, εκ των οποίων τα 51 στο αμπάρι του ενός, ενώ περίπου 3.000 άνθρωποι διασώθηκαν, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας.
Το κέντρο επιχειρήσεων του ιταλικού Λιμενικού Σώματος στη Ρώμη έλαβε πολυάριθμες εκκλήσεις για βοήθεια, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του. Διεξήχθησαν δέκα επιχειρήσεις διάσωσης για να διασωθούν ναυαγοί σε πλεούμενα και σε φουσκωτά που αντιμετώπιζαν πρόβλημα στα ανοικτά της Σικελίας αλλά και σε μικρή απόσταση από τις ακτές της Λιβύης.

ΗΠΑ: Υποκριτική υποδοχή προσφύγων από τη Συρία

Σύριοι πρόσφυγες (πηγή: ΑΡ)Την ώρα που ο συριακός λαός χειμάζεται από την δράση του «Ισλαμικού Κράτους», που αποδεδειγμένα αποτελεί «παιδί» των ΗΠΑ, την ώρα που χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες χάνουν την ζωή τους, στοιβάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και παραμένουν σε ουδέτερες ζώνες μεταξύ κρατών, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις στην χώρα τους, με πρωτεργάτη τις ΗΠΑ, η αμερικανική διπλωματία δηλώνει ότι οι ΗΠΑ μπορούν να δεχτούν από 5.000 έως 8.000 Σύρους πρόσφυγες το 2016.

Παραπολιτικό: Γιατί παραιτήθηκε η Σοφία Παπαϊωάννου από την Huffington Post;

Από σήμερα το πρωί το ThePressProject ζητάει από τους πολίτες να μας στείλουν καταγγελίες για το αν η μισθοδοσία χρησιμοποιείται από τους επιχειρηματίες (ή τους συνδικαλιστές) προκειμένου να επηρεαστεί η ψήφος υπέρ του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ. Μέχρι όμως να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο ρεπορτάζ ακούστε μια ιστορία που αφορά το αγαπητό μας κλάδο, αυτό των δημοσιογράφων:
του Κώστα Εφήμερου

Γαλλική Επανάσταση Ψηφιακό Αρχείο Μια συνεργασία του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ Βιβλιοθήκες και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας

Images CollectionImages of the French Revolution

The Images are composed of high-resolution digital images of approximately 12,000 individual visual items, primarily prints, but also illustrations, medals, coins, and other objects, which display aspects of the Revolution. These materials were selected from across the BnF’s departments, and include thousands of images for the important collections entitled Hennin and De Vinck. Detailed metadata exists for the images, so that researchers can search by artist, subject, genre, and place.
The FRDA provides access to the most complete searchable digital archive of French Revolution images available. Images de la Révolution française is a benchmark image-base undertaken by the Bibliothèque nationale de France on the occasion of the Revolution’s bicentennial in 1989. It aimed to “allow the reader to explore the relationships, articulations and confrontations between the ideas of the Revolution and their metaphorical embodiment, the constant cross-fertilization of ideology and make-believe…” For this project the BnF created over 38,000 separate views of over 14, 000 individual images, showing closeups and dividing documents with discrete iconographic materials into appropriate sections. The Images, which were originally offered in analog format on laserdisc, had become extremely difficult to access due to rapid technological change. Within the framework of its digitization programs, the BnF rescanned at high resolution almost half of the images on the laserdisc from the original materials. New JPEG files were created from the original videodisc for the remaining images in the corpus. Now all of these images are available online as part of the FRDA.
Over 14,000 image-based items, primarily prints from the Departement des Estampes et de la Photographie, but also illustrations, medals, coins, and other objects, were selected for inclusion from across the BnF’s departments. Many originally entered the BnF on legal deposit, but others come from important collections acquired in the 19th and early 20th century. Two of these collections deserve special attention. The collection of Michel Hennin is notable not only for its size, but because it includes many prints omitted from the legal deposit that Hennin amassed during his time in Italy working for the Viceroy, Prince Eugène de Beauharnais. The print collection of Carl de Vinck, a Belgian diplomat, grew out of his father’s infatuation in Marie-Antoinette and expanded to focus more generally on visual representations of France during the century from Marie-Antoinette’s marriage to Louis XVI in 1770 until the Paris Commune of 1870.
The images selected for the digital archive concentrate solely on the period from 1787 through 1799, from the years immediately preceding the outbreak of the Revolution through the emergence of Napoleon. Only visual materials directly tied to the Revolution itself are included. While the texts of the AP are primarily of interest to serious students and scholars of the Revolution, these images expand the FRDA’s audience to the general public. The creators of the initial incarnation of the Images anticipated that scholars would use them for their research and teaching purposes, and that the public at large would find in them an important way of learning more about this foundational moment for the French nation.
more




In taking on Jorge Ramos, Donald Trump may have tussled with the wrong media star


Republican presidential candidate Donald Trump fields a question from Univision and Fusion anchor Jorge Ramos during a news conference held before his campaign event in Dubuque, Iowa. Earlier in the news conference Trump had Ramos removed from the room after he failed to yield when Trump wanted to take a question from a different reporter. (Scott Olson / Getty Images)
In his latest showdown, Donald Trump ordered Univision anchor Jorge Ramos out of a news conference Tuesday, telling him to "go back to Univision."