Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Μην ανησυχείς, δεν θα έρθουν...

προσπάθησαν, αλλά ΔΕΝ κατάφεραν να φτάσουν το χαμόγελο, το χέρι, την ανάσα σου... μα και εσύ ΔΕΝ τους το έδωσες και τούτα τα κορμιά των παιδιών, είναι τα δικά μας παιδιά, μα ούτε και εκείνα αγαπήσαμε ποτέ, μόνο να κάνουν πραγματικότητα όσα εμείς δεν καταφέραμε, θέλαμε... όμως τούτα εδώ που τώρα κοιτάζεις, δεν θα σου ΄΄πιάσουν΄΄ άλλο χώρο και αν υπάρχει δίκαιο στο σύμπαν, είθε η τελευταία ανασουλα τους να γίνει ο εφιάλτης σουτ έως ότου τα συναντήσεις και τους ζητήσεις συγνώμη... σπ Τ

Εδώ πάμε πάλι: η αντίστροφη μέτρηση για την αποστολή στρατευμάτων στο Ιράκ πίσω έχει ξεκινήσει

'David Cameron still dives for his Cobra bunker at the slightest whiff of cordite and emerges speaking cod Churchill. Those who have no experience of war seem to crave it.'

Is it going to happen again? Will the next 12 months really see western armies return to Iraq?

Ρίχνουν "μαύρο" στην εκπομπή, όαση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, Zona Rossa;


Γνωρίσαμε την εκπομπή μέσα από τον αγώνα της ΕΡΤ. Μας κρατούσε συντροφιά για περισσότερο από 15 μήνες δίνοντας φωνή στους καταπιεσμένους σε ολόκληρο τον κόσμο. Από τα στούντιο της κατειλημμένης ΕΡΤ3 είχαν περάσει όλοι όσοι αγωνίζονται. Είχαν φωνή σε ώρα υψηλής τηλεθέασης άνθρωποι που δεν τους έχουμε ξαναδεί ποτέ στην τηλεόραση. Φωνές που φιμώνονται.

Ταυτόχρονα, είδαμε αφιερώματα για όλες τις ξεχασμένες στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας αυτές που δεν θα διαβάσουμε ποτέ στα σχολεία. Ιστορίες για επαναστάσεις, και εκτελεσμένους αναρχικούς. Ήρθαμε σε επαφή με τις ιδέες της οικολογίας, ενημερωθήκαμε για καλλιτεχνικά δρώμενα και μάθαμε μερικές λεπτομέρειες για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Ιστορίες που πολλοί θα ήθελαν να μην έχουν ακουστεί. Να έχουν χαθεί στην σιωπή της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Αυτά είναι τα εγκλήματα της Ευρώπης Φρούριο



Φωτογραφία της Katerina Roussou.

Λευκή γυναίκα εθεάθη με Έλληνα, ρατσιστικά στερεότυπα για τους Έλληνες μετανάστες

Έρευνα για το πως φέρονταν οι ντόπιοι στην Αμερική στους πρώτους Έλληνες μετανάστες.
Διάχυτη στη συντηρητική κοινωνία των ΗΠΑ ήταν η άποψη ότι οι Έλληνες είναι ανάξιοι των προγόνων τους. Φτωχοί συγγενείς της δοξασμένης κληρονομιάς. Ανατολίτες, όχι ευρωπαίοι, άξεστοι και αδύναμοι να σηκώσουν το βάρος του κλέους του αρχαίου πολιτισμού.

Τεράστιες Νατοϊκές Ασκήσεις ενώ η Ελλάδα δηλώνει παρόν στην Νατοϊκή Περικύκλωση της Ρωσίας από τη Βαλτική έως τη Γεωργία

ImageΗ Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, πρώτη μέρα της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σημαδεύτηκε από μια ακόμη τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις, όταν διθέσιο μαχητικό F-16 της Πολεμικής Αεροπορία και πιο συγκεκριμένα της 341 Μοίρας, συγκρούστηκε στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας στην πίστα απογείωσης με άλλα μαχητικά που ήταν σταθμευμένα στην πίστα, κατά την διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ. Αποτέλεσμα, η απώλεια 2 Ελλήνων πιλότων και συνολικά 19 μελών των Νατοϊκών δυνάμεων που συμμετείχαν στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος του TLP 2015 με αντικείμενο την εξομοίωση επίθεσης στην Ρωσία! Το νέο αυτό ατύχημα δεν έγινε ούτε για την υπεράσπιση των εναέριων συνόρων ούτε στις κλασικές ελληνοτουρκικές αερομαχίες. Έγινε γιατί η χώρα μας συμμετέχει στο νέο ψυχρό πόλεμο Ρωσίας- Δύσης και γιατί στηρίζει το καθεστώς Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού του Κιέβου. Ελληνικά στρατεύματα συμμετέχουν σε κάθε άσκηση του ΝΑΤΟ, εκπαιδεύονται σε κάθε νέο πολεμικό σενάριο γιατί η ελληνική αστική τάξη δε θέλει να απέχει από καμία νέα μοιρασιά στις αγορές και στην ενέργεια.

Πρόκληση χαρακτηρίζει η Ρωσία τα εγκαίνια κέντρου εκπαίδευσης του NATO στη Γεωργία

EPA/ZURAB KURTSIKIDZE
Η Μόσχα θεωρεί ότι η περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων της Συμμαχίας με την Τιφλίδα μπορεί να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στην περιοχή (φωτ. αρχείου). Η Ρωσία χαρακτήρισε τα εγκαίνια κέντρου εκπαίδευσης του NATO στη Γεωργία προκλητική, διά μέσου της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
Η Μόσχα θεωρεί ότι η περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων της Συμμαχίας με την Τιφλίδα μπορεί να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στην περιοχή, τόνισε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας.

Εμετική επίθεση των Μιλιταριστών ενάντια στους Αντιρρησίες Συνείδησης!

ΣτΕ: Κανονικά θα υπηρετήσει τη θητεία του ο αντιρρησίας συνείδησης που άσκησε βία σε ανήλικοΜε παρόμοια κείμενα που θυμίζουν non paper, όλος ο οχετός του μιλιταρισμού και του εθνικισμού ξεχύθηκε εναντίον των Αντιρρησιών Συνείδησης και του Θεσμού της Εναλλακτικής Θητείας (που βεβαίως ουσιαστικά το ελληνικό κράτος αρνείται να εφαρμόσει)!
Αφορμή ένα καταδικαστέο από όλους παράπτωμα ενός Αντιρρησία Συνείδησης για θρησκευτικούς λόγους!
Αλλά η λάσπη είναι το μοναδικό επιχείρημα των οπαδών του πολέμου και της καταστροφής του κόσμου της εργασίας για να ικανοποιηθούν τα σχέδια κερδοφορίας των εμπόρων όπλων και των καπιταλιστών.
Τα γεράκια του πολέμου δείχνουν τα νύχια τους...

Πρόσφυγες, όχι μετανάστες – by To Skouliki Tom

Χθες, λίγη ώρα αφού ανακοινώθηκαν οι βάσεις, έγινε viral στο διαδίκτυο η είδηση ότι ένας μαθητής ονόματι Ζυλιέν Μακαλού, ο οποίος ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την ελληνική γλώσσα το 2011, πέρασε πρώτος στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΤΕΙ Πειραιά με 18.500 μόρια.
Μου έκανε εντύπωση ότι τα περισσότερα δημοσιεύματα δεν ανέφεραν το επώνυμο του Ζυλιέν. Για τους περισσότερους, ο Ζυλιέν δεν έχει επώνυμο. Είναι ο πρόσφυγας Ζυλιέν από την Αφρική. Ούτε καν από το Κονγκό. Ακόμα και η ιδιότητα του πρόσφυγα μάλλον χαρισματικά του αποδίδεται, αφού ο Ζυλιέν έκανε αίτηση προσφυγικού ασύλου μόλις τον περασμένο Αύγουστο. Εξάλλου, θα ήταν λίγο άκομψο να αναφέρεται ως μετανάστης ένας μαθητής που αρίστευσε στις πανελλαδικές. Τα ΜΜΕ είναι πολύ προσεκτικά σε κάτι τέτοια. Αν δεν είχε περάσει πουθενά, τότε όλα ΟΚ. Θα ήταν απλά ένας ακόμα μετανάστης.

Το ISIS κάνει προέλαση στην Συρία ενώ η Tουρκία εντείνει τον πόλεμο ενάντια στο ΡΚΚ!

Νέα προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους σημειώθηκε στην Συρία, σε εδάφη που ήλεγχαν αντικαθεστωτικοί Σύροι αντάρτες. Οι τζιχαντιστές προήλασαν εντός του εδάφους όπου, υποτίθεται, θα εκκαθαριστεί από ΗΠΑ και Τουρκία, προς όφελος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και των παραφυάδων του.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι τζιχαντιστές κατέλαβαν πέντε χωριά, δύο από τα οποία είναι κοντά στα τουρκικά σύνορα, στην περιοχή του Χαλεπιού. Τα άλλα τρία βρίσκονται κοντά στην στρατηγικής σημασία πόλης Μαρέα.

Καθελκύστηκε και το δεύτερο ελικοπτεροφόρο των Ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας

Το δεύτερο ελικοπτεροφόρο των Ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας καθελκύστηκε στα ναυπηγεία της Γιοκοχάμα στις 27 Αυγούστου.
 Το νέο ελικοπτεροφόρο κλάσης Izumo έλαβε το όνομα Kanga και έγινε το πρώτο σκάφος της Ιαπωνίας που έλαβε αυτό το όνομα μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο, στη διάρκεια του οποίου το όνομα άνηκε σε αεροπλανοφόρο του Ιαπωνικού Αυτοκρατορικού στόλου το οποίο μάλιστα μετείχε και στην αιφνιδιαστική επίθεση στον Αμερικανικό στόλο του Ειρηνικού μέσα στο λιμάνι του Περλ Χάρμπορ.

Άνθρακες ο ''θησαυρός'' της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ;

Πενιχρά φαίνεται να είναι τα αποτελέσματα των βομβαρδισμών ενάντιων του Ισλαμικού κράτους από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.
Στις 22 Ιουλίου, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, η Τουρκία τελικά συμφώνησε να επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιήσουν τις βάσεις της, με σημαντικότερη αυτή στο Ιντσιρλίκ, για την εκτέλεση αεροπορικών προσβολών εναντίων του ISIS από επανδρωμένα και μη αεροσκάφη.

Με UAV «κυνηγό F-35» πειραματίζεται η Ρωσία;

Η Ρωσία ίσως εργάζεται πάνω σε ένα μη επανδρωμένο αερόχημα (UAV) χαμηλής παρατηρησιμότητας «κυνηγό F-35» το οποίο θα χρησιμοποιεί βαθιά ενσωματωμένα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου ώστε να παραμείνει «αόρατο» από τα ραντάρ.
Η πληροφορία προέρχεται από τον παράγωγο ηλεκτρονικών συστημάτων KRET, ο οποίος παρουσίασε ένα περίεργο μοντέλο UAV στην αεροπορική έκθεση MAKS στην Μόσχα.

Η Πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που νομιμοποιεί την χρήση από την Αστυνομία Drones! Ο Πανούσης το έχει κάνει ήδη...

Thanks to a last-minute push by a pro-police lobbyist, it is now legal for law enforcement in North Dakota to fly drones armed with ‘less lethal’ weapons such as rubber bullets, tear gas, tasers, sound cannons and pepper spray.
Less lethal weapons can kill. At least 39 people have been killed by police Tasers in 2015 so far, according to The Guardian. Bean bags, rubber bullets, and flying tear gas canisters have also killed and maimed people in the U.S. and abroad.
When State Rep. Rick Becker introduced H.B. 1328, the law both banned weaponized drones and established a procedure for law enforcement to seek a warrant before using drones in searches. Only the warrant requirement survived.

Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε δύο Ιρακινούς στρατηγούς σε επίθεση αυτοκτονίας

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε την Πέμπτη δύο Ιρακινούς στρατηγούς σε επίθεση αυτοκτονίας, σύμφωνα με αξιωματούχους του ιρακινού στρατού.
Οι δύο Ιρακινοί στρατηγοί ηγούνταν των πολεμικών επιχειρήσεων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Άνμπαρ δυτικά της Βαγδάτης.
Ο βομβιστής αυτοκτονίας κατάφερε και οδήγησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημά του πάνω σε ιρακινά στρατεύματα που προωθούνταν βόρεια της κατεχόμενης από το Ισλαμικό Κράτος πόλης Ραμάντι, της πρωτεύουσας της επαρχίας Άνμπαρ.

1989: ο Δυτικός κόσμος πανηγύριζε την Πτώση του Τείχους-2015: τώρα σηκώνονται παντού Τείχη του Αίσχους!

Φράχτη ανεγείρει η Εσθονία στα σύνορα με τη Ρωσία
Φράχτη ανεγείρει η Εσθονία στα σύνορα με τη Ρωσία

Η Εσθονία σχεδιάζει να ανεγείρει έναν φράχτη μήκους 110 χιλιομέτρων στα σύνορά της με τη Ρωσία προκειμένου να διαφυλάξει τα σύνορα της Εσθονίας και τα εξωτερικά σύνορα της ζώνης Σένγκεν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Ο Ολάντ παραδέχεται ότι έδινε όπλα στους τζιχαντιστές στη Συρία

Ο Ολάντ παραδέχεται ότι έδινε όπλα στους τζιχαντιστές στη Συρία
Η Γαλλία παρέδωσε επιθετικά όπλα στους Σύρους ισλαμιστές αντάρτες το 2012, παρά το ευρωπαϊκό εμπάργκο που είχε επιβληθεί από το 2011, αναφέρει ένα βιβλίο με τίτλο «Στα παρασκήνια της γαλλικής διπλωματίας» που θα κυκλοφορήσει στις 13 Μαΐου.
«Αρχίσαμε όταν ήμασταν βέβαιοι πως θα πήγαιναν σε σίγουρα χέρια. Για τα φονικά όπλα, ήταν οι υπηρεσίες μας που προχώρησαν στις παραδόσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στον συγγραφέα του βιβλίου (εκδόσεις L’Archipel), Ξαβιέ Πανόν, στη διάρκεια συνέντευξης τον Μάιο του 2014.

Για αυτό ματώνουν τον λαό μας-250 δισ. ευρώ η κρατική βοήθεια προς τις τράπεζες στα χρόνια της κρίσης

250 δισ. ευρώ η κρατική βοήθεια προς τις τράπεζες στα χρόνια της κρίσης

Ποιους οφελεί, τελικά, η ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική;

Του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΑΓΓΟΥ
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Eurelectric, οι Ευρωπαίοι διαχειριστές των δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκονται αντιμέτωποι με απαιτήσεις σημαντικών επενδύσεων για τρεις κύριους λόγους: την ανάγκη ενσωμάτωσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο δίκτυο, την ανάγκη αντικατάστασης παλαιών στοιχείων των δικτύων και την ανάπτυξη των «έξυπνων» δικτύων. Για τα Ευρωπαϊκά ηλεκτρικά δίκτυα σχεδιάζονται επενδύσεις εξακοσίων δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2020. Η διατήρηση της «ποιότητας εξυπηρέτησης των πελατών», σύμφωνα με το ισχύον σε κάθε χώρα κανονιστικό πλαίσιο, απαιτεί αντικατάσταση παγίων που κατασκευάστηκαν πριν αρκετές δεκαετίες. 

ISTANBUL - Τρεις γειτονιές ανακηρύσσουν την αυτονομία τους.



Το Τουρκικό κυβερνών κόμμα ΑΚΡ εξαπέλυσε ένα βίαιο πόλεμο στο Βόρειο Κουρδιστάν την επομένη της εκλογικής του ήττας. Απαντώντας, ο λαός σε διάφορες περιοχές έχει κηρύξει την αυτονομία και την αυτοδιαχείριση. Γειτονιές και πόλεις ανακοίνωσαν ότι θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους ενάντια στις κρατικές επιθέσεις. Σε αυτή την νέα πραγματικότητα συμμετάσχουν και τρεις γειτονιές της Κωνσταντινούπολης. Gazi, Gülsuyu και Kanarya.

Τουρκία: Το ΕΜΕΡ αρνείται τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση

emep725Γράφει ο Σεΐτ Αλντογάν*
Στις εκλογές που έγιναν στις 7 Ιουνίου του 2015 στην Τουρκία, το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ δεν κατόρθωσε να αποσπάσει αυτοδυναμία και έπεσε από την κυβέρνηση.
Το τουρκικό Σύνταγμα προβλέπει ότι σε 45 ημέρες πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση. Σε αντίθετη περίπτωση, προκηρύσσονται ξανά εκλογές.
Αυτό το χρονικό διάστημα εξαντλήθηκε μέχρι την τελευταία εβδομάδα χωρίς ο Ερντογάν να δώσει διερευνητική εντολή.


Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που συγκρότησαν Τσίπρας-Καμμένος!

Νεκροί πριν περάσουν τα σύνορα της Αυστρίας οι μετανάστες

Οι περίπου 50 άνθρωποι, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν μέσα σε μια νταλίκα σε αυτοκινητόδρομο της Αυστρίας, ήταν ήδη νεκροί όταν το βαρύ όχημα πέρασε τα σύνορα της χώρας, τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, ανέφεραν οι τοπικές αστυνομικές αρχές.
Το εγκαταλειμμένο φορτηγό-ψυγείο, που την Τετάρτη βρισκόταν κοντά στη Βουδαπέστη, την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, βρέθηκε από αστυνομικούς της τροχαίας καθώς υγρά από τα πτώματα που ήταν ήδη σε αποσύνθεση έτρεχαν από την πίσω πόρτα του.

Για αυτό σκοτώνονται οι εργάτες στα ΕΛ.ΠΕ: Κέρδη 130 εκατ. ευρώ για τα ΕΛΠΕ Παράλληλα, ο όμιλος έχει έσοδα 3,6 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του έτους

Κέρδη (συγκρίσιμα) 130 εκατ. ευρώ εμφάνισε η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια στο β τρίμηνο του 2015, από 49 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, κυρίως λόγω ισχυροποιημένων διεθνών περιθωρίων διύλισης και ισοτιμίας Ευρώ/Δολαρίου αλλά και λειτουργικών βελτιώσεων σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Παράλληλα, ο όμιλος έχει έσοδα 3,6 δισ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του έτους.