Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Ποιά είναι η οικογένεια που εξουδετέρωσε τον ισραηλινό στρατιώτη στο Νάμπι Σάλεχ


Νάμπι Σάλεχ, Δυτική Όχθη - Η Ναριμάν Ταμίμι λέει εκείνη και ο γιος της παρακολουθούσαν τη διαμαρτυρία από μακριά, όταν παρατήρησε ότι κάτι δεν πάει καλά. Οι στρατιώτες, οι οποίοι θα εμπόδιζαν ως συνήθως τη διαδήλωση προτού να μπορέσει να φτάσει την απότομη πλαγιά του χωριού της, φάνηκαν να ενθαρρύνουν τους διαδηλωτές να κατέβουν την πλαγιά. Εκείνη τη στιγμή κατάλαβε το γιατί, αλλά ήταν πολύ αργά. Δεκάδες στρατιώτες που ήταν κρυμμένοι πίσω από τα δέντρα και τα βράχια στην πλαγιά του λόφου, πήδηξαν έξω για να συλλάβουν τους ανυποψίαστους διαδηλωτές.

Το κρυφτούλι της «θεσμικής» Ακροδεξιάς

Μαίανδροι και παλικάρια πριν από τη σύναξη των ταγμάτων εφόδου
Συντάκτης: Δημήτρης Ψαρράς
Επέτειος της «συντριβής του κομμουνιστοσυμμοριτισμού» σήμερα και οι ποικίλες ακροδεξιές ομάδες γυαλίζουν τα γαλόνια τους για να παραταχθούν στον Γράμμο και το Βίτσι.
Η 29η Αυγούστου 1949 σημάδεψε το τέλος του εμφυλίου πολέμου, αλλά αποτελεί και μια καλή αφορμή για την αναβίωση του εμφυλιοπολεμικού κλίματος κάθε φορά που το επιτρέπει η πολιτική συγκυρία.

Λωρίδα της Γάζας: 120.000 άνθρωποι χωρίς πρόσβαση σε νερό

b2ap3_thumbnail_palestinian-children-water-bottles.jpgΣχεδόν 120.000 άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό λόγω των φθορών στο δίκτυο ύδρευσης που προκάλεσε η επίθεση του Ισραήλ το καλοκαίρι του 2014.
Η Εταιρεία Ύδρευσης των Παράκτιων Κοινοτήτων της Παλαιστίνης δηλώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 26 Αυγούστου τα εξής: “Περίπου 120.000 άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι συνδεδεμένοι με το δίκτυο ύδρευσης ενώ το 23% του συνολικού πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση στο δίκτυο αποχέτευσης”.

Ukraine crisis: Creditors to 'write off' 20% of debt

Image captionA man waits to receive his pension. The conflict in Ukraine's east has closed businesses across the industrial heartland, ramping up unemployment and crippling its financial sector
The Ukrainian government says it has reached a debt restructuring deal with its creditors including a write-off of up to $3.8bn (£2.5bn; €3.4bn).

Finance Minister Natalia Yaresko said Ukraine's sovereign debt, estimated at $19bn, would be cut by 20% and the repayment period extended.

Η Οδύσσεια των ξεριζωμένων


Έλληνες του μεροκάματου που ξενιτεύτηκαν αναζητώντας δουλειά εμπιστεύτηκαν αμφισβητούμενης νομιμότητας γραφεία ευρέσεως εργασίας και έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης από συμπατριώτες μας 
Συντάκτης: Δημήτρης Τερζής
Στην ταινία «Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου», που γύρισε το 1969 ο Απόστολος Τεγόπουλος με πρωταγωνιστή το «λαϊκό παιδί» του κινηματογράφου Νίκο Ξανθόπουλο, το σενάριο μιλάει για τον αγώνα που κάνει ένας Ελληνας να βρει τον χαμένο πατέρα του στην Τουρκία.

Οι εθνικοποιήσεις στη Βολιβία απέφεραν στη χώρα 13 δις δολάρια συναλλαγματικά αποθέματα

evo-morales_revoluciontrespuntoceroΟ πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, δήλωσε ότι, από όταν η κυβέρνησή του ανέκτησε τους φυσικούς πόρους, βελτιώθηκε η οικονομική κατάσταση και η χώρα έγινε ένα σημαντικό διεθνές σημείο αναφοράς. Από τις εορτασικές εκδηλώσεις των 355 χρόνων της ίδρυσης του Δήμου Καραπαρί στη περιφέρεια Ταρίζα στο Νότο της Βολιβίας, ο Πρόεδρος Έβο Μοράλες δήλωσε ότι “μέσω των φυσικών πόρων παράγεται πολύ συνάλλαγμα που αξιοποιείται προς όφελος του λαού της Βολιβίας”.

«Τηγανίτης»: O Ανωγειανός που έσφαξε μέσα στο δικαστήριο τον Γκεσταμπίτη Μαγιάση.


Ήταν 30 Απριλίου 1947 στο Δικαστήριο δοσίλογων στο Ηράκλειο κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας της δίκης του συνεργάτη των Ναζί Μαγιάση, όταν ο θρυλικός Ανωγειανός Γιώργης Βρέντζος ή ”Τηγανίτης” με δυο μαχαιριές στην κοιλιά του γκεσταμπίτη τον εκδικήθηκε για την εκτέλεση του αδερφού του Μιχάλη στο Οροπέδιο της Νίδας γιατί είχε δώσει ψωμί και νερό στους ΕΛΑΣίτες αντάρτες. Ο Τηγανίτης έμεινε στην ιστορία και οι Ανωγειανοί αλλά και όλοι οι ”ελεύθεροι” άνθρωποι τιμούν τη μνήμη ενός ανθρώπου που δεν δείλιασε να τιμωρήσει αυτόν που στην Κατοχή πρόδωσε την Πατρίδα και τον Αγώνα,σκοτώνοντας μεταξύ άλλων και τον αδερφό του.

Ο αποχαιρετισμός του Ιού

Ιός
Μια διαδρομή 25 ετών έφτασε στο τέλος της. Η δημοσιογραφική ομάδα «Ιός» και η ομώνυμη στήλη του Σαββάτου παύει να υπάρχει. Φυσικά οι φορείς του «Ιού» παραμένουν ενεργοί στην «Εφ.Συν.», που φιλοξένησε τη στήλη από το πρώτο της φύλλο τον Νοέμβριο του 2012.
Ο «Ιός» ξεκίνησε ως ένθετο τετρασέλιδο στην «Ελευθεροτυπία» τον Μάιο του 1990. Ηταν οι συνθήκες ανταγωνισμού στα κυριακάτικα φύλλα και οι αρχές αυτής της ξεχωριστής εφημερίδας, που επέτρεψαν την ύπαρξη στα σπλάχνα της μιας αιρετικής φωνής που λειτουργούσε πέρα από τις συνήθεις δημοσιογραφικές συμβάσεις.

Από την κάλπη στην εφορία για πληρωμή φόρων 12,4 δισ.

«Βροχή» από φόρους έρχεται μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν 12,4 δισ. ευρώ για τα ακίνητα που διαθέτουν, τον φόρο εισοδήματος, τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών, την αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης και τα τέλη κυκλοφορίας. 
Σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα, από αύριο Δευτέρα μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016 οι περισσότεροι φορολογούμενοι θα πρέπει στο τέλος κάθε μήνα να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν στο ελληνικό Δημόσιο τους ανωτέρω φόρους. 

Η Κατακόρυφη Άνοδος σε Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές απόδειξη της τεράστιας κοινωνικής καταστροφής και της αντιδραστικής στροφής της κοινωνίας!

Βάσεις 2015: Πόσο έπεσαν οι στρατιωτικές και αστυνομικές σχολέςΤεράστια ανησυχία πρέπει να σκορπίσουν σε όλο τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία τα στοιχεία που αφορούν την κατακόρυφη άνοδο των βάσεων για την είσοδο στις Παραγωγικές Σχολές Στρατιωτικών και Αστυνομικών. Πρόκειται για ένα τραγικό και επικίνδυνο γεγονός, παράγωγο της κοινωνικής καταστροφής που έχει συντελεστεί και εντείνεται, της σχεδιασμένης από το εθνικό-ευρωπαϊκό αστικό καθεστώς εξουσίας διάλυσης του παλιού εργατικού κινήματος και της επιχείρησης να τεθεί εκτός «εθνικού-αστικού πλαισίου» κάθε φωνή-τάση αμφισβήτησης της αστικής πολιτικής και των Μνημονίων. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πολιτικό όχημα για να συντελεστεί η δουλοποίηση του κόσμου της εργασίας και να επιβληθούν οι νέοι όροι «εθνικής ανάπτυξης» της αστικής κερδοφορίας είναι πλέον η συστημική Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Στοχεύοντας να σπείρουν επιπλέον απογοήτευση και ταυτόχρονα να αποκρύψουν  το πραγματικό περιεχόμενο-συμφέροντα που εξυπηρετούν οι ακραίες ταξικές πολιτικές τους.

Η ΕΡΤ 3 κόβει την ενοχλητική Zona Rossa για χάρη της Eldorado;

29/08/2015 Πηγή: antigold.gr
«Στις 12/8 το σάιτ της Eldorado ellinikoschrysos.gr εξαπέλυσε επίθεση κατά της εκπομπής Zona Rossa. Ακολούθησε συντονισμένη επίθεση από όλα τα εργολαβικά μπλογκ της Eldorado». Αυτό έγραψε σήμερα στην προσωπική του σελίδα στο fb ο Στέλιος Νικητόπουλος, προϊδεάζοντας έτσι για τους πιθανούς λόγους που η διοίκηση της ΕΡΤ 3 αποφάσισε να βάλει λουκέτο στην εκπομπή που τόλμησε να προβάλλει κάτι διαφορετικό. (Δείτε τις εικόνες στη συνέχεια).

Η μαθήτρια του Λυκείου Φιλιπιάδας που ήρθε πρώτη στην Στρατιωτική Ιατρική αλλά... κόπηκε γιατί δεν πήδηξε ένα μέτρο ύψος!


Οι κανόνες του ελληνικού κράτους που ισχύουν στις στρατιωτικές σχολές, εμπόδισαν τη 18χρονη μαθήτρια του Λυκείου Φιλιππιάδας να πετύχει πλήρως τον στόχο της και να εισαχθεί στην στρατιωτική Ιατρική, παρά το γεγονός ότι ήρθε πρώτη στη βαθμολογία.

Η Κωνσταντίνα Σαραντάρη συγκέντρωσε 19.800 μόρια αλλά κόπηκε από την Στρατιωτική Ιατρική επειδή δεν κατάφερε στα αγωνίσματα να υπερκεράσει το όριο του ενός μέτρου στο άθλημα του ύψους.
Τελικά εισάγεται πρώτη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Έχουν απηυδήσει οι φαντάροι με τα χάλια του ΚΕΤΘ Αυλώνας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑΟι διοικητές και οι αξιωματικοί γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τη διαταγή του ΓΕΣ για ελάφρυνση των υπηρεσιών στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή Αυτοκτονιών στρατευμένων!  
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ
Είμαι φαντάρος που αυτή τη στιγμή εκ πληρώνω την θητεία μου στο ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑΣ ερχόμενος με μετάθεση από τον Έβρο μετά το πέρας των απαραίτητων μηνών που έπρεπε να μείνω εκεί για να μπορώ να πάρω μετάθεση για να βρίσκομαι κοντά στο σπίτι μου. Θα ήθελα να σας περιγράψω την αθλιότητα των συνθηκών που επικρατούν αυτή τη στιγμή στο στρατόπεδο.

Αντιθέσεις

1-U907bplpJAKz5dl2sIjYRQΝιώθεις τρομοκρατημένος, φοβισμένος, όχι επειδή οι ακτές ενός νησιού γέμισαν από φουσκωτά που ξεφορτώνουν ανθρώπινες ψυχές, ούτε γιατί σε όλες τις πλατείες ξεφυτρώνουν σκηνές και πρόχειρα καταλύματα από ξεριζωμένους ανθρώπους από τον τόπο τους. 
Δε σε φοβίζει η ανασφάλεια που φέρνει όλη αυτή η συσσώρευση κόσμου, όχι για τουρισμό αλλά για ένα καλύτερο αύριο, σε αναζήτηση μιας σανίδας σωτηρίας, μιας ευκαιρίας που θα τους τραβήξει από τον πάτο και θα βοηθήσει τη ζωή τους να αναδυθεί στην επιφάνεια της πραγματικής ευτυχίας.

Ανοίγει τα σύνορα η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ουκρανία; Οι πρώτες αντιδράσεις!

Η διπροσωπία και η Υποκρισία της Ε.Ε. αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά.
Ενώ η Μεσόγειος γεμίζει με πτώματα απελπισμένων προσφύγων πολέμου εξαιτίας της απάνθρωπης και εξίσου αδίστακτα αυταρχικής πολιτικής "της Ευρώπης Φρούριο", η ΕΕ είναι πιθανό να εφαρμόσει, έως το τέλος του τρέχοντος έτους, την συμφωνία ελεύθερης διακίνησης προσώπων και αγαθών μεταξύ Ευρώπης και Ουκρανίας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλoντ Γιούνκερ.

Όταν η Αγάπη και η Ανθρωπιά γκρεμίζει τα Τείχη του Αίσχους-Πολίτες του Αμβούργου καλωσορίζουν πρόσφυγες γιορτάζοντας

b2ap3_thumbnail_1_20150829-162845_1.jpg

Η πρωτοβουλία μιας γειτονιάς, που ονομάστηκε Πρόσφυγες καλωσήρθατε - Karoviertel, διοργάνωσε γεύμα και γιορτή για να καλωσορίσει τους πρόσφυγες στην κοινότητα του Αμβούργου, στη Γερμανία.
Πολίτες του Αμβούργου έφεραν τρόφιμα και ποτά για να γιορτάσουν την άφιξη αυτών που, ελπίζουν να είναι, οι νέοι συμπολίτες τους.
Περισσότεροι από 500 πρόσφυγες από τη Συρία, την Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν, την Ερυθραία και άλλες χώρες συμμετείχαν στον εορτασμό. Οι περισσότεροι από αυτούς ήρθαν στη Γερμανία πριν από δυο εβδομάδες και ζουν σε εκθεσιακούς χώρους στο Αμβούργο.
Η πρώτη εμπειρία της Γερμανίας και των Γερμανών, για αυτούς τους πρόσφυγες, ήταν άνθρωποι που τους υποδέχθηκαν με ανοιχτές αγκάλες, ελπίζοντας ότι θα έρθουν κι άλλοι.
Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την διοργάνωση της γιορτής αφού όλα έγιναν από τους ανθρώπους της κοινότητας που ήθελαν να δείξουν την αλληλεγγύη τους με αυτούς που έχουν χάσει τα σπίτια και τους αγαπημένους τους σε πολέμους. Κάποιοι έφεραν σαλάτα και ψωμί, άλλοι κρέατα, γλυκά ή φρούτα.

Η Ελλάδα εκπαιδεύει στρατιωτικά στρατιωτικά το Κατάρ που ενισχύει το ISIS

Διαβάζουμε:
Με απευθείας στρατιωτικές πτήσεις από την πατρίδα τους στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης έφτασαν σήμερα το απόγευμα, οι στρατιωτικοί από το Κατάρ προκειμένου να εκπαιδευτούν στους εξομοιωτές αρμάτων που υπάρχουν στην Αλεξανδρούπολη.
Η στρατιωτική ηγεσία του Κατάρ μετά την περσινή επιτυχημένη εκπαίδευση από τους Έλληνες Στρατιωτικούς στην Αλεξανδρούπολη υπέβαλλε αίτημα για συνέχιση της εκπαίδευσης και φέτος το οποίο και έγινε δεκτό από την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Bankers Are Buying Baltimore’s Debt, Charging Families Crazy Interest Rates, Then Taking Their Homes

 The death of Freddie Gray in police custody in Baltimore and the ensuing protests brought the nation’s attention to the economic devastation that continues to grip the city. Now, new datashows powerful hedge funds are profiting off of struggling families in Baltimore by buying up debts as small as $250, charging high interest rates, and taking their homes when they fail to pay. 

Να η κατάληξη της εξαγωγής Δημοκρατίας από τις ΗΠΑ: Διαλυμένες χώρες που αρπάζουν φθηνές πρώτες ύλες, πεδίο δράσης για πολεμικές βιομηχανίες, ιδιωτικούς στρατούς και "χασάπηδες"!


Ο «Άγγελος του θανάτου» Αμπού Αζραέλ καίει και τεμαχίζει τζιχαντιστή

Το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι εξίσου σκληρό με τον τρόπο που επέλεξε να εκτελέσει έναν τζιχαντιστή ο λεγόμενος «Άγγελος του θανάτου».

Ορκισμένος εχθρός των τζιχαντιστών, ο διαβόητος «Άγγελος του Θανάτου» – κατά κόσμον Αμπού Άζραελ – συνέλαβε τον τζιχαντιστή, τον έκαψε ζωντανό κι, έπειτα, τον τεμάχισε σαν «κεμπάμπ».

Αντικρουόμενες αφηγήσεις του Λιμενικού για τον θάνατο ανηλίκου από σφαίρες της FRONTEX

Ένας ανήλικος πρόσφυγας σκοτώθηκε από σφαίρα πάνω σε πλοίο ανοιχτά της Σύμης, το μεσημέρι του Σαββάτου 29/8, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Frontex για την οποία διαδοχικά κυκλοφορούν αλληλοαναιρούμενες εκδοχές.
Η αρχική δημοσιοποίηση της είδησης, από τοπικά μέσα, έλεγε: 

ΧΕΣΕ ΜΑΣ ΡΕ «ΣΥΝΤΡΟΦΕ»!

Υπάρχουν γιατροί που μπαίνουν για 3ήμερη εφημερία σε νοσοκομείο και δεν κλείνουν μάτι. Υπάρχουν εργάτες που χτυπάνε συνεχόμενα δωδεκάωρα στα καμίνια και τρέμει το φυλλοκάρδι τους μη γίνει η στραβή και δεν ξαναγυρίσουν σπίτι τους. 
Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν σκυμμένοι δουλεύοντας χαμαλίκι από το ξημέρωμα ως τη νύχτα. Οπότε χέσε μας ρε Τσίπρα με το ηρωικό σου 17ωρο διαπραγματεύσεων. Μια φορά το έκανες και θα μας το χτυπάς για ολόκληρη ζωή. Γελάνε οι αλιεργάτες στα καΐκια με την κούραση που έριξες και τους λακέδες να πηγαινοφέρνουν φουα γκρα, νεράκι Άλπεων και κρεμ μπριλέ για να μην πέσει το σάκχαρο.
Υπάρχουν μακροχρόνια άνεργοι σακατεμένοι από την κατάθλιψη, καταστηματάρχες που συλλέγουν μύγες, έμποροι που πεταλώνουν ψύλλους, απλήρωτοι επί μήνες εργαζόμενοι, δανειολήπτες έτοιμοι για την κρεμάλα που έχουν να κλείσουν

Καθηγητής του West Point καλεί την αμερικανική στρατιωτική ηγεσία να στοχοποιήσει νομικά τους επικριτές του πολέμου κατά της τρομοκρατίας!


Underclassmen attend a commencement ceremony at the United States Military Academy at West Point, New York. Photograph: Kevin Lamarque/Reuters
US military academy official William Bradford argues that attacks on scholars’ home offices and media outlets – along with Islamic holy sites – are legitimate
An assistant professor in the law department of the US Military Academy at West Point has argued that legal scholars critical of the war on terrorism represent a “treasonous” fifth column that should be attacked as enemy combatants.