Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

"Μια ανθρώπινη τραγωδία στο Αγαθονήσι"



Archipelagos - Institute of Marine Conservation
Μια ανθρώπινη τραγωδία βιώνει επί μήνες το Αγαθονήσι, με μεγάλη έξαρση τις τελευταίες ημέρες, και θύματα τόσο τους εκατοντάδες πρόσφυγες που φτάνουν κάθε βράδυ στο νησί, όσο και την τοπική κοινωνία.

Στην κοινή άσκηση ΝΑΤΟ-Ουκρανίας με την ονομασία Sea Breeze 2015 συμμετέχει και η Ελλάδα.


Ξεκίνησε σήμερα, στη Μαύρη Θάλασσα, η κοινή άσκηση ΝΑΤΟ-Ουκρανίας με την ονομασία Sea Breeze 2015. Σε αυτήν συμμετέχουν 2.500 άνδρες από τις ΗΠΑ, την Ουκρανία, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Βρετανία, τη Ρουμανία και την Τουρκία, αλλά και από την Σουηδία και τη Μολδαβία.

Καρτούν της ημέρας: Tamimi οικογένεια στη δυτική όχθη, θέλει να μας θυμίσει πως κάθε σκύλος έχει την δική του μέρα!

Cartoon of the Day: Tamimi Family In West Bank Want To Remind Us That Every Dog Has Its Day! http://www.rt.com/news/313807-idf-soldier-palestinian-boy/
Καρτούν της ημέρας: Tamimi οικογένεια στη δυτική όχθη, θέλω να μας θυμίσει πως κάθε σκύλος έχει την ημέρα!Http://www.rt.com/news/313807-idf-soldier-palestinian-boy/

10.000 Ισλανδοί δηλώνουν έτοιμοι να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους Σύρους πρόσφυγες



Περισσότεροι από 10.000 Ισλανδοί εξέφρασαν σήμερα την πρόθεσή τους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους Σύρους πρόσφυγες, ενώ η κυβέρνηση της χώρας γνωστοποιεί ότι δεν θα υποδεχθεί παρά ελάχιστους εξ αυτών στο πλαίσιο ποσοστώσεων. Η συγγραφέας και καθηγήτρια Μπρίντις Μπιοργκβινσντότιρ πρότεινε χθες στο Facebook στους συμπολίτες της να το δηλώσουν εφόσον επιθυμούν η Ισλανδία- και οι περίπου 330.000 κάτοικοί της- να υποδεχθούν Σύρους πρόσφυγες. Νωρίς σήμερα το απόγευμα, περισσότεροι από 10.000 Ισλανδοί είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμά της. 

Ουκρανία: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες σε συγκρούσεις της αστυνομίας με ακροδεξιές οργανώσεις

Ένα μέλος της Εθνοφρουράς σκοτώθηκε και τουλάχιστον 90 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν τη Δευτέρα μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου στο Κίεβο στη διάρκεια συγκρούσεων με ακροδεξιούς και εθνικιστές που διαμαρτύρονταν για την έγκριση, σε πρώτη ανάγνωση, ενός σχεδίου νόμου που αποδίδει μεγαλύτερη αυτονομία στις ανατολικές περιοχές της χώρας. 

Η Ρωσία... "κατέλαβε" τη Νορβηγία! Προπαγανδιστικό σήριαλ που καλλιεργεί την ρωσοφοβία!

Image
Το εν λόγω σήριαλ είναι ενδεικτικό του ψυχροπολεμικού κλίματος που διέπει πλέον τις σχέσεις της Ρωσίας του Πούτιν με τις Βαλτικές και Σκανδιναβικές χώρες. 

Το αστικό καθεστώς σε κάθε μια από αυτές τις χώρες όχι μόνο εκμεταλλεύεται το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν -όπου συχνά ναζιστικές λεγεώνες είχαν πολεμήσει στο πλευρό της Βέρμαχτ και την εμπειρία του Ψυχρού Πολέμου-  αλλά και τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία με την ρωσική κατοχή της Κριμαίας, για να προπαγανδίσουν το φόβο της ρωσικής αρκούδας.

Συνέχεια λοιπόν της δράσης της ακροδεξιάς, του ΝΑΤΟ, της εξοπλιστικής φρενίτιδας και της διάδοσης του μιλιταρισμού, αποτελεί η πλήρη ανάπτυξη του προπαγανδιστικού μηχανισμού.
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό διαβάζουμε: 

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν παραδέχθηκαν ότι απέκρυψαν τον θάνατο του ηγέτη τους

Image
Οι Αφγανοί Ταλιμπάν παραδέχθηκαν σήμερα ότι απέκρυπταν για δύο χρόνια τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη τους, του μουλά Όμαρ, ώστε να μην χάσουν την ορμή τους στις μάχες εναντίον των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, οι οποίες ετοιμάζονταν να φύγουν από τη χώρα.

Οι ισλαμιστές αντάρτες απέδιδαν ακόμη και μέχρι τον Ιούλιο ανακοινωθέντα και δηλώσεις στον μουλά Όμαρ ο οποίος δεν είχε θεαθεί δημοσίως, εκτός από κύκλους των Ταλιμπάν, αφότου ένας συνασπισμός υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες εισέβαλε στο Αφγανιστάν στα τέλη του 2001.

ΒΙΝΤΕΟ-ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ


Σύμφωνα με πληροφορίες από χρήστες κοινωνικών δικτύων, η Ελληνική Αστυνομία προχώρηση σε ρίψη χημικών εναντίον προσφύγων στα σύνορα Ελλάδος-ΠΓΔΜ. Αφορμή για τη ρίψη των χημικών ήταν η αγανάκτηση των προσφύγων, που είναι περίπου 2000, όταν οι αρχές της ΠΓΔΜ αποφάσισαν να κλείσουν τα σύνορα για κάποιες ώρες και να μην επιτρέψουν την διέλευση των προσφύγων.

Τσεχία: «Το φθινόπωρο» θα ξεκινήσει η ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ με πρόσχημα την μετανάστευση

Πηγή: ΑΡ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αρχίσει τη ναυτική της επιχείρηση στις χώρες της Β. Αφρικής και της Μ. Ανατολής, με πρόσχημα την εξάρθρωση των δικτύων διακίνησης μεταναστών μέσα στο φθινόπωρο, δήλωσε, την Κυριακή, ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Μποχούσλαβ Σομπότκα.
«Αυτό το φθινόπωρο οι ευρωπαϊκές χώρες ξεκινούν μια κοινή ναυτική επιχείρηση στα διεθνή ύδατα εναντίον των διακινητών οι οποίοι οργανώνουν τη μεταφορά ανθρώπων από τον τρίτο κόσμο στην Ευρώπη», είπε ο Σομπότκα στον τηλεοπτικό σταθμό, «Prime».
Κατά τον ίδιο, έχουν επιτευχθεί όλες οι συμφωνίες που χρειάζονται και είναι πιθανή η ανάληψη δράσης τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη.

Πολλοί τραυματίες στο Κίεβο όταν χειροβομβίδα εκρήγνυται κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά του συνταγματικού δικαίου

KievPoliceWounded
Demonstrators, who are against a constitutional amendment on decentralization, clash with police outside the parliament building in Kiev, Ukraine, August 31, 2015. © Valentyn Ogirenko / Reuters
Dozens are feared to have been injured during clashes in front of the parliament in Kiev, the Ukrainian National Guard said. Crowds of protesters came to oppose amendments to the constitution that would provide for decentralization of the country.
The protest started on Constitution Square in Kiev in front of the parliament, the Verkhovna Rada.

Το «κρυφό σχέδιο» Σαμαρά για τους πρόσφυγες


Πρόσφυγες συνωστισμένοι στο λιμάνι της Κω | ΕUROKINISSI / ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΡΑΚΟΖΙΔΗΣ

Συντάκτης:  Αντα Ψαρρά
Το «κρυφό σχέδιο» για τους πρόσφυγες της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ δικαιώνει πλήρως όλες τις ενέργειες και τους σχεδιασμούς της τέως αναπληρώτριας υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου.
Με έγγραφο σταλμένο πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου -το οποίο αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.»- ο αρμόδιος γ.γ. της κυβέρνησης Σαμαρά για το προσφυγικό-μεταναστευτικό είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την ανυπαρξία δομών και ανθρώπινης διαχείρισης και κυρίως για την τρομακτική αύξηση των προσφυγικών ροών.

Προσπάθησε να παρακολουθήσεις τι συμβαίνει στη Συρία και γιατί; Αυτή η Comic θα σας οδηγήσει εκεί σε 5 λεπτά.

Wars are complex. They come out of nowhere, and all of a sudden, people you never heard of are killing each other on the evening news. Here's what you need to know about the war in Syria — and it's not oil or religion. It's something that we're all creating together.




ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ: Εμετικά φασιστικά συνθήματα στην εκπαίδευση των ΥΕΑ!

Τι συμβαίνει στην Ίλη ΥΕΑ;
Οι παλιοί Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί (στρατιώτες που προορίζονται για έφεδροι αξιωματικοί με θητεία 14 μήνες), σε ρόλο Εκπαιδευτών των νεότερων ΥΕΑ (μια ΕΣΣΟ μετά) εντάσσουν στην προετοιμασία αυτών τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και τον επεκτατισμό.
Την Παρασκευή 28/9, το μεσημέρι, ακούσαμε έναν «παλιό» ΥΕΑ-εκπαιδευτή να φωνάζει ένα σύνθημα, σε στυλ διαταγής- για να ακολουθήσουν οι νεώτεροι που έλεγε:
 "Στην Πόλη στην Αγιά Σοφιά, θα ανέβω για να βγάλω, την μπάσταρδη ημισέληνο και το σταυρό να βάλω".
Φυσικά τα στελέχη ξέρουν για αυτά τα συνθήματα (αν και κάνουν ότι δεν τα έχουν ακούσει).

Πρόβλημα οι εκλογές για τους φαντάρους: πως θα ψηφίσουν αυτοί που παίρνουν μετάθεση εκείνο το διάστημα;

Συνάδελφοι φαντάροι και γονείς απευθύνθηκαν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και έθεσαν σειρά ερωτημάτων σχετικά με την συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι εκλογές που προκηρύχθηκαν άλλαξαν τα δεδομένα σε όλα τα επίπεδα, κάπως έτσι επηρεάζεται και η λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών και κατά συνέπεια οι άδειες των δημοσίων υπαλλήλων

Μαλακάσα: Πόσο ασφαλής είναι η περιοχή από τα "άσκαστα πυρομαχικά"; Εύλογα ερωτήματα

ImageΈνας απόστρατος στρατιωτικός με γνώσεις στην εκκαθάριση περιοχών από πυρομαχικά έστειλε στο Onalert.gr ένα κείμενο με μία σειρά ερωτημάτων για το στρατόπεδο της Μαλακάσας. Στρατόπεδο-αποθήκες πυρομαχικών που είχε τιναχτεί στον αέρα πριν από 25 χρόνια. Η περιοχή υποτίθεται ότι είχε ελεγχθεί και καθαριστεί. Άρα είναι και ασφαλής; Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 17 Ιουλίου στη Μαλακάσα προκάλεσε τα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν στο κείμενο που ακολουθεί:

Θίχτηκε ο Ερντογάν από τις αντιδράσεις στρατιωτικών για τις απώλειες του εμφυλίου πολέμου του και παίρνει κεφάλια!

Πέφτουν κεφάλια στην Τουρκία και συγκεκριμένα όποια κεφάλια τολμήσουν να μιλήσουν εναντίων του ''σουλτάνου'' Ερντογάν και της ασκούμενης πολιτικής του AKP.
Σε διαθεσιμότητα έχει τεθεί ο αντισυνταγματάρχης Mehmet Alkan λόγω της κριτικής που άσκησε κατά της ισλαμικής κυβέρνησης στην κηδεία του αδελφού του, λοχαγού Ali Alkan, που σκοτώθηκε από αντάρτες του ΡΚΚ.Σε βάρος του αντισυνταγματάρχη διενεργείται έρευνα με εμφανή τον κίνδυνο της απόταξης του.

Οι Αμερικανικές αμυντικές δαπάνες για το 2015 (infographics)

Οι ένοπλες των ΗΠΑ αποτελούν αναμφισβήτητα την κυρίαρχη στρατιωτική δύναμη στον πλανήτη.

 Ο στρατός των ΗΠΑ διατηρεί ένα σημαντικό προβάδισμα στη στρατιωτική τεχνολογία σε σχέση με τις ένοπλες δυνάμεις κάθε άλλου κράτους στον πλανήτη. Η ραχοκοκαλιά αυτής της στρατιωτικής δύναμης προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική ευημερία των ΗΠΑ και την απίστευτη χρηματοδότηση που λαμβάνει το Πεντάγωνο. Για το 2015, οι ΗΠΑ έχουν στρατιωτικό και αμυντικό προϋπολογισμό που αγγίζει τα 601 δισεκατομμύρια $. Τα παρακάτω γραφήματα δείχνουν πώς οι ΗΠΑ θα κάνουν χρήση των δισεκατομμυρίων του.

Παπάδες πουλάνε μεσαιωνικό σκοταδισμό για να κερδίσουν ευρώ και να επιβάλλουν την χριστιανική αντίδραση

Στο Σοχό Θεσσαλονίκης η Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου από την Ι.Μ. Δοχειαρίου Αγίου Όρους

«Γοργοϋπηκόου τήν θαυμαστήν καὶ σεπτήν Εἰκόνα προσκυνήσωμεν, ἀδελφοί…».
Πανηγυρίζει στις 8 Σεπτεμβρίου το Μετόχι της Ι. Μ. Δοχειαρίου, Αγίου Όρους, η « Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου», Σοχού, που είναι αφιερωμένη στη Γέννηση της Θεοτόκου. Την Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία του Σοχού θα γίνει επίσημη υποδοχή της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, της Ι. Μ. Δοχειαρίου, Αγίου Όρους, από το Δήμο Λαγκαδά.

Παλαιστίνη /Γυναίκες από τις Ταξιαρχίες Abū ʿAlī Muṣṭafā" (Abu Ali Mustapha Brigades) το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Παλαιστίνη /Γυναίκες από τις Ταξιαρχίες Abū ʿAlī Muṣṭafā" (Abu Ali Mustapha Brigades)
το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης εχει ονομασει το ένοπλο τμήμα του στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη "Ταξιαρχίες Abū ʿAlī Muṣṭafā" (Abu Ali Mustapha Brigades).

Τρίχρονο κορίτσι στην Ουκρανία δίνει ναζιστικό χαιρετισμό και υπόσχεται να «κόψει Ρώσους», ενώ κραδαίνει ένα τεράστιο μαχαίρι σε ένα συγκλονιστικό βίντεο στο σπίτι

The girl can be hear shouting 'Seig Heil' or 'hail victory' while saluting
A computer screen displays a swastika on the backdrop of a Ukrainian flag 
It sparked widespread condemnation for using a child as propaganda tool
A shocking video has emerged of a young girl brandishing a large knife while giving the Nazi salute with her other. 

The youngster, who is not old enough to start school, can be heard shouting 'Seig Heil' or 'hail victory' while excitedly bouncing and raising her right arm in the Hitler salute.

Στρατιωτική Εκπαίδευση για τα μικρά παιδιά σε "Νέο-Ναζί Summer Camp" της Ουκρανίας. Πρόσληψη "για τα παιδιά στρατιώτες» της Ουκρανίας Χρηματοδότηση των ΗΠΑ "nonlethal" στρατιωτική βοήθεια;

Ukraine-Neo-Natzi-MilitiaUnknown to most Americans, the US government is channeling financial support, weapons and training to a Neo-Nazi entity –which is part of The Ukraine National Guard– The Azov Battalion (Батальйон Азов). Canada and Britain have confirmed that they also are providing support to the National Guard.
The Azov Battalion -which “officially” displays the Nazi SS emblem– (below left) is described by the Kiev regime as “a volunteer battalion of territorial defense”. It’s a National Guard battalion under the jurisdiction of the Ministry of Internal Affairs, the equivalent of America’s Homeland Security. 

Οπαδοί σε γήπεδα του Γερμανικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου με πανό " πρόσφυγες καλώς ήρθατε "

Ο χρήστης Revolution News πρόσθεσε 6 νέες φωτογραφίες.

898 πρόσφυγες στην αυλή του Λιμεναρχείου Λέρου και στο δρόμο.Οι εικόνες μιλούν, κραυγάζουν καλύτερα.


Συγχαρητήρια σε όσους πέρασαν... ΜΕΣ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.! ΒΙΝΤΕΟ



Ένα 3χρονο παιδάκι μας χρειάζεται