Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Νύχτα των μεγάλων μαχαιριών αλά ουκρανικά

Χθες, στις 31 Αυγούστου, ψηφιζόταν στο ουκρανικό κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο «αποκέντρωσης» που περιελάμβανε ένα πολύ περιορισμένο καθεστώς αυτονομίας για το Ντονμπάς. Η υπερψήφισή του από 265 βουλευτές (σε σύνολο 400) αποτέλεσε κόκκινο πανί για τη γνήσια φασιστική πτέρυγα του καθεστώτος που θέλει την απρόσκοπτη συνέχιση του πολέμου χωρίς την παραμικρή παραχώρηση στο λαό του Ντονμπάς. Μερικές χιλιάδες ακροδεξιοί του Σβομπόντα, του Δεξιού Τομέα και του Ριζοσπαστικού Κόμματος συγκρούστηκαν με την αστυνομία έξω από το κοινοβούλιο ζητώντας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου. 

Η έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέσα από τη διήγηση ενός ναζί


 Τα ξημερώματα της 1ης Σεπτεμβρίου του 1939 η ναζιστική Γερμανία εισβάλλει στην Πολωνία. Με μία σαρωτική στρατιωτική επιχείρηση, από ξηρά και αέρα, ο ναζιστικός στρατός αιφνιδιάζει τους Πολωνούς και μέσα σε μια εβδομάδα έχει διαλύσει σχεδόν την άμυνα τους. Στο τέλος του μήνα η Βαρσοβία θα παραδοθεί. Είναι η επίθεση που θα σημάνει την έναρξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου…

Ο Χίτλερ έχει στείλει ήδη από το 1935 μηνύματα για τις επεκτατικές βλέψεις του προχωρώντας σε απροκάλυπτο απανεξοπλισμό παραβιάζοντας τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, αλλά και το 1936 με την επαναστρατιωτικοποίηση της Ρηνανίας.

Υπάρχουν και καλές ειδήσεις

Πάνω από 20.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βιέννη, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι αρχές τους μετανάστες, λίγες ημέρες αφότου ανακαλύφθηκαν τα πτώματα 71 προσφύγων μέσα σε ένα εγκαταλειμμένο φορτηγό-ψυγείο, σε αυτοκινητόδρομο της Αυστρίας.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στον σιδηροδρομικό σταθμό Βέστμπανχοφ και έκαναν πορεία σε έναν κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης, με το σύνθημα "Πρόσφυγες καλοδεχούμενοι" να κυριαρχεί, μας πληροφορεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Επίσης ένα σχετικό κείμενο που υπογράφει ο Δημήτρης Τρίμης στην "Εφημερίδα των Συντακτών" αναφέρει:

ΝΕΚΡΗ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ.

Συγκεκριμένα το Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων καταγγέλλει:
Υπαίθριος καταυλισμός με 6.000 μετανάστες το λιμάνι της ΜυτιλήνηςΑπάνθρωπες συνθήκες: Μια πέθανε και την άλλη δάγκωσε φίδι στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων, στην Μόρια Λέσβου. Παρακαλώ όποιος μπορεί να βοηθήσει:Ο Δάμα ένας πρόσφυγες από την Σομαλία, μας επικοινώνησε και κλαίγοντας δραματικά ζήτησε βοήθεια. Η θεία του 47 ετών χθες το βράδυ πέθανε λόγω καρδιακού προβλήματος.

Εντοπίστηκαν ανθρώπινα οστά στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας από το ΝΟΡΑΤΛΑΣ «ΝΙΚΗ 4»

Μέρα με την μέρα οι έρευνες στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας προχωρούν φέρνοντας στην επιφάνεια τα πειστήρια μιας τραγωδίας του σύγχρονου ελληνισμού. Τα ανευρεθέντα οστά εικάζεται ότι ανήκουν είτε σε κάποιον πιλότο του μοιραίου Νοράτλας "ΝΙΚΗ 4" είτε σε κάποιον από τους άτυχους καταδρομείς όταν το μεταγωγικό κατερρίφθη τον Ιούλιο του 1974 από φίλια πυρά
Εχουν εντοπιστεί ανθρώπινα οστά κατά τις εργασίες ανασκαφής για το Νοράτλας, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας ανακοίνωσε στα ΜΜΕ την Τρίτη ο Επίτροπος Προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα και θέματα αγνοουμένων Φώτης Φωτίου.

Αρχίζει η Ρωσία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία - Media

TEL AVIV – Russia has begun its military intervention in Syria, deploying an aerial contingent to a permanent Syrian base, in order to launch attacks against ISIS and Islamist rebels, YnetNews.com reports.
Russian fighter pilots are expected to begin arriving in Syria in the coming days, and will fly their Russian air force fighter jets and attack helicopters against ISIS and rebel-aligned targets within the failing state.

Νεκρός σε τροχαίο 23χρονος ανθυπολοχαγός

Τραγωδία στην Καλαμάτα. Ένας νεαρός ανθυπολοχαγός έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και προσέκρουσε σε ελιά. Σε εξέλιξη η προανάκριση για το δυστύχημα
Ένας 23χρονος, ανθυπολοχαχός του Ελληνικού Στρατού, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, τα ξημερώματα, στο Μαυρομάτι Παμίσου.
Ο άτυχος αξιωματικός, που υπηρετούσε στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού, περίπου στη 1:00, κατευθυνόμενος με δίκυκλη μοτοσυκλέτα προς το χωριό Πιλαλίστρα όπου διέμενε, κάτω 

Οι σύμμαχοι της ελληνικής αστικής τάξης-Αίγυπτος: 124 βίαιες εξαφανίσεις πολιτών μέσα στον Αύγουστο

b2ap3_thumbnail_78b24c00-7317-11e3-_499059c.jpgΣύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε την Κυριακή 30 Αυγούστου από τον Αιγυπτιακό Συντονισμό για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες (ΑΣΔΕ), 124 άνθρωποι εξαφανίστηκαν βιαίως μόνο μέσα στον Αύγουστο μετά τη σύλληψή τους από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας.
Από τις αρχές του έτους εκατοντάδες αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί, με τον αριθμό των βίαιων εξαφανίσεων να φτάνει τις 228 τον Απρίλιο και τις 393 τον Μάιο. Δεκάδες εξαφανίσεις παραμένουν μέχρι σήμερα ανεξήγητες καθώς, όπως αναφέρει ο ΑΣΔΕ, “[οι άνθρωποι αυτοί] δεν εμφανίστηκαν ποτέ ενώπιον εισαγγελέα ούτε εντοπίστηκαν σε οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα αν και υπήρχαν σαφείς πληροφορίες ότι είχαν συλληφθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας”.

Η σύσκεψη που επισφράγισε τη γερμανική εισβολή στη Πολωνία (1939)

polweis2Σαν σήμερα πριν από 76 χρόνια η ναζιστική Γερμανία εισέβαλε στη Πολωνία. Έτσι άρχισε και επίσημα πλέον ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Πριν από την εισβολή είχαν προηγηθεί διάφορες εχθρικές ενέργειες κατά της Πολωνίας καθώς και συσκέψεις για αυτό το ζήτημα, η σημαντικότερη από τις οποίες ήταν αυτή της 23ης Μαΐου 1939 στην οποία επισφραγίστηκε η απόφαση της εισβολής. Στο κείμενο που ακολουθεί αναλύονται τα γεγονότα που έλαβαν χώρα την εποχή εκείνη με επίκεντρο αυτή τη σύσκεψη (ΠΓ).

Οι φωτογραφίες του ανθρώπου που χτες πέταξε χειροβομβίδα κατά τη διάρκεια της ναζιστικής διαμαρτυρίας στο Κίεβο.

Στο Κίεβο μμε αναφέρουν ότι είναι απλά " πατριώτης "-η μαχητική του maidan και εθελοντής στο τάγμα καταπολέμηση donbas (το τάγμα ήταν η αστυνομία). 

Activists disrupt “Tel Aviv beach party” in Berlin

Activists in Berlin blockaded the entrance to a “Tel Aviv beach party” in the Kreuzberg district of the German capital on Sunday.
The video above shows police forcibly removing the peaceful protesters as they shout “Racists get out of Germany” and “Boycott Israel.”
This comes just weeks after hundreds of protesters in Paris turned a similar “Tel Aviv beach party” on the banks of the Seine into a public relations disaster for Israel.

Ισραηλινές επιδρομές στη Δυτική όχθη

Image
Τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη αργά χθες Δευτέρα για τη σύλληψη ισλαμιστών, ανέφεραν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές και ισραηλινά ΜΜΕ.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι δυνάμεις του διεξάγουν μια επιχείρηση στη Δυτική Όχθη, αλλά απέφυγε να δώσει λεπτομέρειεςγια τους στόχους της επιδρομής ή το εάν υπήρξαν απώλειες.
Μια πηγή στην οργάνωση της Χαμάς στην πόλη Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, ανέφερε ότι δύο μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης αιχμαλωτίστηκαν από ισραηλινές δυνάμεις αλλά ο Μπάσαμ αλ Σαάντι, ένα ηγετικό στέλεχός της, κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη..

US Empire: drone strikes, torture and prison industries

By Mehlab Jameel On August 27, 2015
Torture and abuse of American prisoners at home and abroad are not the acts of a few bad apples, but examples of systemic, state-sanctioned violence.
In a ruling on May 5, a Canadian judge issued orders for the release of Omar Khadr on bail rejecting the government’s appeal to keep him detained. Khadr was arrested in 2002 as a 15-year old child on charges of assaulting a US Marine and was detained at Bagram and later at Guantanamo Bay where he was subjected to stringent interrogation techniques and torture.

Ώρες πτήσης χειριστών της ΠΑ: ένα δυσάρεστο συμπέρασμα από το δυστύχημα του Albacete

Πριν λίγες ημέρες δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα για το δυστύχημα του ελληνικού F-16 της 341 Μοίρας στην ισπανική αεροπορική βάση του Albacete στις 26 Ιανουαρίου 2015, που κόστισε τη ζωή στους Σμηναγούς (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανάσιο Ζάγκα, καθώς και σε εννέα Γάλλους στρατιωτικούς. Το πόρισμα εντοπίζει ως αίτιο του δυστυχήματος την εσφαλμένη ρύθμιση (trimming) του αεροσκάφους για μέγιστη δεξιά εκτροπή (yaw) 12 μοιρών (επισημαίνεται ότι το αεροσκάφος έφερε στη μία πτέρυγα εκπαιδευτικό βλήμα αντιραντάρ τύπου HARM, όπως απεικονίζεται στη φωτογραφία, με αποτέλεσμα να προκαλείται ανισοκατανομή βάρους). Επίσης εντοπίζεται το γεγονός ότι το πλήρωμα είχε ολοκληρώσει το checklist “Before Takeoff” 20 λεπτά πριν την απογείωση. Δεν θα σταθούμε εδώ στις τεχνικές λεπτομέρειες, ούτε είναι σκοπός μας η απόδοση ευθυνών.  

"Διευκολύνσεις" των Κούρδων στις ΗΠΑ ενάντια στο ISIS, με στόχο την Τουρκία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα επιχειρούν οι Κούρδοι της Συρίας να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς της Άγκυρας, περί εγκατάστασης ζώνης ασφαλείας στα βόρεια της χώρας.
Όπως δήλωσε ο Σαλίχ Μουσλίμ, εκ των ηγετών του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος (ΡΥD) των Κούρδων της Συρίας, η υπό τις ΗΠΑ διεθνής συμμαχία, πρέπει να χρησιμοποιήσει τα κουρδικά εδάφη για την εκτέλεση επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Νέο σύστημα εξουδετέρωσης UAV παρουσίασε η Boeing

Και το όνομα αυτού:Silent Strike! Πρόκειται για ένα φορητό σύστημα εντοπισμού και κατάρριψης μη επανδρωμένων αεροχημάτων UAV, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία ενεργειακής δέσμης υψηλής ισχύος (λέιζερ) προκειμένου να τα καταρρίψει ακαριαία και χωρίς προειδοποίηση. 
Το σύστημα είναι φορητό και χαρακτηρίζεται από την κατασκευάστρια εταιρία Boeing ως «σιωπηλό», «αόρατο» και «υψηλής ακρίβειας» με δυνατότητα να αχρηστεύει τα εχθρικά μη επανδρωμένα UAV εκπέμποντας απευθείας πάνω τους δέσμη λέιζερ με καταστροφικά αποτελέσματα.

Ο Ερντογάν προσαρτά εδάφη της Συρίας στην Τουρκία με όπλο την τουρκική λίρα

Τα σχέδια του Ερντογάν να καταλάβει εδάφη της Συρίας και να τα προσαρτήσει στην Τουρκία φαίνεται να αρχίζουν να υλοποιούνται χάρη στους συμμάχους του τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα στην επαρχία του Χαλεπιού.
Όπως αναρτήθηκε η είδηση έκτακτα στο Twitter το μεσημέρι της Δευτέρας, στις περιοχές της επαρχίας του Χαλεπιού που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές του Στρατού της Κατάκτησης (Στρατός Αλ Φατίχ), μιας συμμαχικής δύναμης που συμμετέχουν η Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) και μικρότερες τζιχαντιστικές ομάδες, όλες χρηματοδοτούμενες 

Το "άλλο Ολοκαύτωμα" - Συγκλονιστικό βίντεο από ναζιστικά εγκλήματα

ImageΟι νοσταλγοί (!) του ναζισμού έχουν φτιάξει το δικό τους παραμύθι για να υπερασπιστούν τις απόψεις τους: αρνούνται συστηματικά το Ολοκαύτωμα με επιχειρήματα ανόητα και παράλογα. Όμως εκτός από την Τελική Λύση για τους Εβραίους, εκτός από τους φούρνους οι ναζί έκαναν τόσα πολλά απάνθρωπα εγκλήματα που τίποτα και κανείς έχοντας την κοινή λογική δεν μπορεί να αιτιολογήσει. 
Το βίντεο έχει σκληρές εικόνες από το "άλλο Ολοκαύτωμα" που έζησαν οι λαοί της Ευρώπης. Με τον δικό μας το λαό να έχει δυστυχώς νοιώσει την αγριότητα του ναζισμού σε βαθμό υπερθετικό. Γι΄ αυτό και είναι σήμερα ανατριχιαστικό και εξοργιστικό μαζί να βλέπεις νέους να κυκλοφορούν με αγκυλωτούς σταύρους προσπαθώντας να μας πείσουν ότι έτσι δείχνουν την πίστη τους σε αρχαιοελληνικά σύμβολα.

Αργεντινή: Γλίτωσε την... κατάσχεση από τους πιστωτές της

Αργεντινή: Γλίτωσε την... κατάσχεση από τους πιστωτές τηςΗ Αργεντινή κέρδισε μία σπάνια νίκη στη μάχη με τους πιστωτές της στις ΗΠΑ, καθώς ομοσπονδιακό εφετείο στο Μανχάταν αποφάσισε ότι δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση των χρημάτων της κεντρικής τράπεζας της χώρας που τηρούνται στη Νέα Υόρκη, από τους κατόχους ομολόγων της που δεν έχουν αποπληρωθεί. 
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, το εφετείο έκρινε ότι ο Τόμας Γκρίεζα, ο δικαστής του αμερικανικού δικαστηρίου, στο οποίο είχαν προσφύγει οι ομολογιούχοι, έσφαλε το 2013, όταν δεν δέχθηκε το αίτημα της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής να απορρίψει την αγωγή τους λόγω κρατικής ασυλίας. Το εφετείο διέταξε τον Γκρίεζα να απορρίψει την αγωγή των πιστωτών.