Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ: ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2006-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009

ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
"ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ"!

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Ο «τυχερός» φαντάρος με τον μπάρμπα στην Κορώνη
Έσπασαν πραγματικά τα τηλέφωνα όλο το προηγούμενο διάστημα για να εξασφαλιστεί η ευνοϊκότερη μετάθεση για τα βύσματα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τους γόνους των πλουσίων οικογενειών. Η ανάρτηση του onalert είναι αποκαλυπτική της βυσματοκρατίας και της διαφθοράς-διαπλοκής: "Επί Ευάγγελου Μεϊμαράκη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας υπήρχε η λεγόμενη ομάδα των “3 Κ” . Λεγόταν έτσι γιατί τα ονόματα τριών βασικών συνεργατών του άρχιζαν από Κ. Τα δύο...Κ έφυγαν αλλά το τρίτο παρέμεινε και σήμερα υπηρετεί στο επιτελείο του ΥΦΕΘΑ Αθανάσιου Δαβάκη. Παραπονούνται πολλοί ότι οι παρεμβάσεις του στα θέματα μεταθέσεων των στρατευσίμων σ΄ αυτή την ΕΣΣΟ ήταν πολύ φορτική με αποτέλεσμα να υπάρξουν εντάσεις και βέβαια προβλήματα".

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ-ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012
ΟΛΗ Η ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ ΣΤΟ ΒΥΣΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ.ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!


Πριν από λίγες μέρες η ΔΑΠ, φοιτητική παράταξη της ΝΔ, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών,εξαπέλυσε μια χυδαία επίθεση ενάντια στους αγωνιζόμενους φαντάρους και στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Με ορολογία που χρησιμοποιούσε η Χούντα των Συνταγματαρχών, αναδεικνύοντας όλο το αντιδραστικό περιεχόμενο όλων των ολοκληρωτικών καθεστώτων, επιχείρησαν να αμαυρώσουν την κοπιώδη και βασανιστική καθημερινή προσπάθεια υπεράσπισης των δικαιωμάτων των στρατευμένων. 

Η απάντηση ενός ειδικού για την αποστολή του ΤΕΝΞ στη Μήλο που προκάλεσε αντιδράσεις

ImageΓια την υπόθεση καταστροφής πυρομαχικών στην Μήλο, έγινε μεγάλη συζήτηση και προκλήθηκαν αντιδράσεις. Μεταφέρθηκαν εκρηκτικά του ΤΕΝΞ με πλοίο της γραμμής για το νησί,κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς;
Το ΓΕΣ μέσω πηγών του είχε ενημερώσει το onalert.gr για τις απόψεις του με μια απάντηση που είχαμε δημοσιεύσει. Ένας απόστρατος αξιωματικός ανταπαντά σ΄ όλα τα σημεία του κειμένου του ΓΕΣ. 

Τι λέει ο Φονιάς! ΝΑΤΟ: Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στην μεταναστευτική κρίση στην ΕΕ

Δεν υπάρχει στρατιωτικός τρόπος για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε την Τετάρτη, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
«Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στην μεταναστευτική κρίση, αλλά αυτό που κάνει το ΝΑΤΟ είναι, συνεργαζόμενο με τους εταίρους στην Μέση Ανατολή, στην Βόρεια Αφρική, στο Αφγανιστάν, να αντιμετωπίζει τις αιτίες που προκαλούν την μεταναστευτική κρίση στη ρίζα τους», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ.

Οι ΗΠΑ στο Βιετνάμ έκαναν ότι κάνει σήμερα το ISIS-«Αμερικανοί στρατιώτες βίασαν, έκοψαν αυτιά, αποκεφάλισαν, τύλιξαν καλώδια σε γεννητικά όργανα» - Η συγκλονιστική ομιλία του Τ.Κέρι


Το 1971 ο πόλεμος στο Βιετνάμ συνεχιζόταν με βαριές απώλειες και για τις δύο πλευρές. Στις Ηνωμένες Πολιτείες η οργάνωση, «Βετεράνοι του Βιετνάμ κατά του Πολέμου», δεν σταματούσε τις κινητοποιήσεις για την αποχώρηση των στρατευμάτων από την κόλαση της Ινδοκίνας.
Από το 1967 που πρωτοεμφανίστηκε, αριθμούσε πάνω από τριάντα χιλιάδες πρώην πολεμιστές και σχεδόν δύο χιλιάδες εν ενεργεία στρατιώτες, που υπηρετούσαν στην νοτιοανατολική Ασία.

Μεγάλες απώλειες του Τουρκικού Στρατού στον εμφύλιο πόλεμο του Ερντογάν

Το γραφείο Τύπου του ΡΚΚ έδωσε στο φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα των επιχειρήσεών του μόνο για το τριήμερο από 29-31 Αυγούστου.
Στην περιφέρεια HAKKARİ
Οι μαχητές του ΡΚΚ απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Gerdiya και την Şemzinan τοποτεθετώντας "διόδια".
Άλλη ομάδα έκλεισε τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις πόλεις Şemzinan, Garê, Katuna και Xelena πραγματοποιώντας και εκεί ελέγχους εισόδου-εξόδου.

Γερμανικές εταιρείες εμπλέκονται στα χειρότερα ελληνικά σκάνδαλα μετά τον Β' Παγκόσμιο «Μίζενς»


Η Siemens, η Daimler, και η Rheinmetall είναι εμπλεκόμενες σε υποθέσεις εικαζόμενης διαφθοράς στην Ελλάδα, τη χώρα την οποία το Βερολίνο έχει κατ' επανάληψη προειδοποιήσει για την επισφαλή κατάσταση της οικονομίας της.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο πληροφόρησης για την Ευρωπαϊκή Ένωση Euractiv, μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί ημερομηνία παρουσίασης ενώπιον του ελληνικού δικαστηρίου για 19 πρώην στελέχη του γερμανικού ομίλου Siemens, αλλά αναμένεται να είναι μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές δίκες της δεκαετίας στην Ελλάδα.

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ....Πτήσεις μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας σε κίνδυνο! Τι απείλησε τις ζωές πιλότων και αθλητών!


ImageΗ ανευθυνότητα και η άγνοια παραλίγο να οδηγήσουν σε τραγωδίες την Πολεμική Αεροπορία. Το ΓΕΑ αναγκάστηκε να εκδόσει αναλυτική ανακοίνωση για “Περιστατικά Ασφάλειας Πτήσεων με Πτήσεις Αλεξιπτώτου Πλαγιάς – Υπερελαφρών Πτητικών Αεραθλητικών Μηχανών”.
Τα όσα αναφερει αποκαλύπτουν ότι κάποιοι για να κάνουν απλά το χόμπι και το κέφι τους, δεν τηρούν κανένα από τους προβλεπόμενους κανονισμούς θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή τους αλλά και τις ζωές αεροπόρων μας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση-προειδοποίηση του ΓΕΑ:

Το νέο «σιδηρούν παραπέτασμα» της Ευρώπης

ImageΉταν μια έξοδος ενός άλλου είδους, λίγο πιο οργανωμένη από τη σημερινή Οδύσσεια των προσφύγων στη Μεσόγειο. Ήταν κι εκείνη μια φυγή, αλλά λιγότερο επικίνδυνη, αν και δεν στερούνταν κινδύνων. Η Ουγγαρία έπαιξε ένα ρόλο- κλειδί, ανοίγοντας τις πόρτες του ελεύθερου κόσμου σε δεκάδες χιλιάδες Ανατολικογερμανούς πρόσφυγες που προσπαθούσαν να φτάσουν στη Δύση.

Ρε που φτάσαμε: ο Στρατός δε μαζεύει μόνο τα Μεταχειρισμένα σαπάκια των ΗΠΑ, αλλά τώρα μαζεύει και των ΚΤΕΛ

ΔΩΡΕΑ λεωφορείου από το ΚΤΕΛ της ΚΩ στην 80 ΕΑΝΕΘ

Σε μία λιτή τελετή στο στρατόπεδο "Ταξιαρχών" στην 80 ΕΑΝΕΘ στην Καρδάμαινα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η δωρεά λεωφορείου από την ΚΤΕΛ ΑΕ στην 80 ΑΔΤΕ (εικοσαετίας το οποίο αποσύρθηκε από το στόλο της επιχείρησης).



Στη φάκα… πειρατής εξωλέμβιων από τα Νένητα

Πειρατής των ρηχών νερών αποδείχτηκε 40χρονος από τα Νένητα που έπεσε στα χέρια του Λιμενικού. Ο συγκεκριμένος συνελήφθη από τις αρχές να έχει στη κατοχή του εννέα μηχανές θαλάσσης, που αποσπούσε από τα φουσκωτά των προσφύγων.
2 Σεπτεμβρίου 2015 | 11:55
Πειρατής των ρηχών νερών αποδείχτηκε 40χρονος από τα Νένητα που έπεσε στα χέρια του Λιμενικού. Ο συγκεκριμένος συνελήφθη από τις αρχές να έχει στη κατοχή του εννέα μηχανές θαλάσσης, που αποσπούσε από τα φουσκωτά των προσφύγων, πριν ακόμα αυτοί αποβιβαστούν στην ακτή.

Το μικρό αγόρι - σύμβολο μιας ανείπωτης τραγωδίας

Το μικρό αγόρι - σύμβολο μιας ανείπωτης τραγωδίαςΈνα παιδί με κοντό μπλε παντελονάκι και κόκκινο μπλουζάκι. Ένα παιδί που δεν είναι πάνω από πέντε ετών. Ένα παιδί που δεν πρόλαβε να ζήσει περισσότερο. Ένα παιδί που πνίγηκε στο Αιγαίο. Ήταν από τη Συρία. Οι γονείς του πήραν το δρόμο της προσφυγιάς. Το δρόμο που τους οδήγησε στο θάνατο. 
Είναι ίσως η πιο συγκλονιστική φωτογραφία που έχει υπάρξει ποτέ. Σοκαριστική. Είναι η φωτογραφία που δεν θα έπρεπε να έχει υπάρξει ποτέ. Είναι η φωτογραφία ενός παιδιού που έχασε τη ζωή του όταν το δουλεμπορικό στο οποίο βρισκόταν ναυάγησε ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα. 

Σήμερα έφυγε ένας φίλος, ένας σύντροφος, ένας συναγωνιστής.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΤΣΗΣ
Παρασκευή στις 4 μεσημέρι Τρίτο Νεκροταφείο η κηδεία .
Παλληναίων 18 στο σπίτι του μετά , να πιούμε ένα κρασί ,όπως ο ίδιος θα το ήθελε.
Τα Πετράλωνα έχασαν τον άνθρωπο ,που αγωνίστηκε για το Φιλοπάππου και ενάντια στην διαφθορά των παράνομων ταβερνών και bar στην γειτονιά μας. Το σπίτι του ήταν το πρώτο που κάψανε , οι αλήτες που κατέστρεψαν την γειτονιά μας, επειδή τόλμησε να διαμαρτυρηθεί ως κάτοικος.
1η Σεπτέμβρη 2015.
Σήμερα έφυγε ένας φίλος, ένας σύντροφος, ένας συναγωνιστής, ένας πολυαγαπημένος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ-Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ 600 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!


Διέψευσε το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» ο Γιώργος Κατρούγκαλος | ΕUROKINISSI
Μία σύνταξη έως 600 ευρώ για όλους περιλαμβάνει η πρόταση-σοκ του Γιώργου Κατρούγκαλου, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Τζώρτζη Ρούσσου που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα.
Το συγκεκριμένο σενάριο επεξεργάζεται η Επιτροπή Σοφών που έχει συστήσει ο -τέως πια υπουργός και αν όλα όσα συζητούνται εντός της Επιτροπής θεσμοθετηθούν από την επόμενη κυβέρνηση, τότε θα μιλάμε για ελεύθερη πτώση των καταβαλλόμενων συντάξεων, που θα κυμαίνεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών της κοινωνικής ασφάλισης, σε ανώτατο επίπεδο στα 500-600 ευρώ.

Ποιος είναι ο Έλληνας εφοπλιστής που μετέφερε όπλα από την Ουκρανία στους ακραίους Μουσουλμάνους στη Λιβύη;

im1-thumb-large

Ελληνική εταιρεία πίσω από το πλοίο που μετέφερε όπλα

Σε ελληνικών συμφερόντων εταιρεία φέρεται να ανήκει το πλοίο «Haddad 1» που εντοπίστηκε χθες το πρωί να πλέει ανοικτά της Κρήτης, μεταφέροντας όπλα, ενδεχομένως και εκρηκτικά. Προκύπτει συγκεκριμένα, ότι τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2015 το πλοίο βρίσκεται υπό την κυριότητα εταιρείας με έδρα τον Πειραιά. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη διεύθυνση εμφανίζονται να έχουν την έδρα τους τόσο η πλοιοκτήτρια όσο και η διαχειρίστρια εταιρεία του υπό σημαία Βολιβίας φορτηγού πλοίου. Το «Haddad 1» εντοπίστηκε, έπειτα από πληροφορίες, να πλέει νοτιοανατολικά της Κρήτης (20 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας) και συνοδεία πλωτών του Λιμενικού Σώματος κατέπλευσε στο λιμάνι της Ιεράπετρας. Στην επιχείρηση ακινητοποίησής του συμμετείχαν ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) καθώς και κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού.

ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ: ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

αμαζονιος ιθαγενειςΤου Μαρκ Μπράιτμαν Εδώ και ένα μήνα, 14 πετρελαιοπηγές της αργεντίνικης εταιρείας Pluspetrol βρίσκονται υπό κατάληψη από τους ιθαγενείς της περιοχής Λορέτο του λεκανοπεδίου του Περού, που διαπερνά την περιοχή του Αμαζονίου. Την ίδια ώρα, γίνονται συνεχείς διαπραγματεύσεις μεταξύ της εταιρείας και του συνδέσμου ιθαγενών Φεσονάσο. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο σύνδεσμος Φεσονάσο καταλαμβάνει τις εγκαταστάσεις της Pluspetrol. Αντίθετα, οι αυτόχθονες προβαίνουν συχνά σε τέτοιες ενέργειες, οι οποίες παρά τις ομοιότητες με τα Occupy κινήματα σε Ευρώπη και Αμερική δεν συνδέονται άμεσα με αυτά. Οι ιθαγενείς, λόγω της απουσίας κρατικής προστασίας, πάντα υπερασπίζονταν τους εαυτούς τους.

Η Απανθρωπιά και η Κτηνωδία κυριαρχούν στην Ά Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε

Αρνήθηκαν, για λόγους εκδίκησης, δύο μέρες το φαγητό σε τραυματισμένο φαντάρο που ήταν στο Αναρρωτήριο!
Σοκαριστικές είναι οι καταγγελίες που έφτασαν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ για τα όσα συμβαίνουν στο Μάλεμε, στην Α΄ Μοίρα Καταδρομών.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα ανατριχιαστικά περιστατικά αφορούν μια μονάδα και τη διοίκηση αυτής, που υπόκεινται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), μετά τις αποκαλύψεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για τα καψόνια που γίνονται εις βάρος των συναδέλφων και τον τραυματισμό που προκάλεσαν τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα βαρβαρότητας.

Κανονικά θα γίνει η Κατάταξη της Σειράς Σεπτεμβρίου-Πως θα Ψηφίσουν!

Πολλοί συνάδελφοι και οι γονείς τους απευθύνονται στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και ρωτούν αν υπάρχει κάποια τροποποίηση όσον αφορά τις ημερομηνίες κατάταξης της Σειράς Σεπτεμβρίου.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΣ και με υπεύθυνο τρόπο μας ενημέρωσαν ότι το ΓΕΣ εξετάζει όλα τα σενάρια και έχει κάνει αντίστοιχο σχεδιασμό.

Λέρος, όπως Κως

Η απελπιστική κατάσταση των προσφύγων στο νησί δυσχεραίνεται από την ακατανόητη στάση του δημάρχου, ο οποίος επιμένει να μεταφερθούν σε χώρο του ψυχιατρείου στα Λέπιδα, ενώ ο ίδιος δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ότι δεν είναι έτσι
Συντάκτης: Αντα Ψαρρά
Εκατοντάδες πρόσφυγες στη Λέρο, αφημένοι επί ένα τριήμερο στα χώματα, σε οικόπεδο με σκουπίδια δίπλα στο Λιμεναρχείο, έφτασαν χθες βράδυ στα όριά τους, με αποτέλεσμα ακόμα και οι λιμενικοί, που προσπαθούν επί μέρες να δώσουν λύση, να σηκώσουν τα χέρια ψηλά.

ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ;

Περί των χθεσινών συγκρούσεων στο Κίεβο


Μια σύντομη περιγραφή του τι συνέβη χθες στο Κίεβο τώρα που ξεκαθάρισαν λίγο τα πράγματα. Χθες ψηφίζονταν στο ουκρανικό κοινοβούλιο ρυθμίσεις περί «περιφερειοποίησης της διοίκησης». Ουσιαστικά είναι νομοσχέδια μέρους της συμφωνίας του Μινσκ, που ουσιαστικά αναγνωρίζει ένα στοιχειώδες καθεστώς αυτονομίας στις Λαϊκές Δημοκρατίες στα ανατολικά. Η ψήφιση του νομοσχεδίου συνοδεύτηκε και από εμφανή μείωση των στρατιωτικών συγκρούσεων την τελευταία εβδομάδα.

Ο Ερντογάν, οι εκλογές και τα “πήλινα πόδια” της Τουρκικής οικονομίας

Γράφει ο  Ευάγγελος Διαμαντόπουλος MA Middle East Studies
ImageΗ χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία της Τουρκίας, το 2001-2002, ανέβασε το AKP και τον Ερντογάν στην εξουσία. Για 12 συνεχόμενα χρόνια, έως το 2014, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης κέρδιζε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στη γείτονα χώρα με σημαία του την επιτυχή διαχείριση της οικονομίας. Η ειρωνεία της ιστορίας όμως έφερε τον Ερντογάν αντιμέτωπο με την πολιτικο-οικονομική κρίση των τελευταίων μηνών, για την οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος, που μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδο την πολιτική του καριέρα.

ΕΥΡΩ ΒΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ... ΠΑΕΙ ΠΟΛΕΜΟ Η INTRACOM Defense Electronics: σε άσκηση του NATO- ΒΙΝΤΕΟ

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της IDE (INTRACOM Defense Electronics) στην άσκηση Smart Energy “Capable Logistician 2015’’ (CL15) του ΝΑΤΟ που έλαβε χώρα στην Ουγγαρία. 
Κύριο αντικείμενο της άσκησης ήταν οι εφαρμογές ευέλικτης παροχής και διαχείρισης ενέργειας σε πραγματικό περιβάλλον στρατοπέδευσης και συμμετείχαν 14 εταιρίες χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

Κι όμως τα σύνορα αλλάζουν! Δείτε στο εκπληκτικό βίντεο πόσες φορές έγινε σε μια χιλιετία!

ImageΖώντας τη μεγαλυτερη περίοδο “ειρήνης” στην Ευρώπη ,θεωρούμε δεδομένο ότι τα σύνορά της δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξουν. Δεν δώσαμε καμία σημασία στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας η οποία είναι και η πιο πρόσφατη αλλαγή. Οι Ευρωπαίοι περνούσαμε πολύ καλά για να καταλάβουμε τι ακριβώς είχε συμβεί . Και μαζί τους περνούσαμε καλά κι εμείς οι Ευρωπαίοι των Βαλκανίων.
Δυστυχώς τα σύνορα αλλάζουν παντού στον κόσμο. Και στην Ευρώπη. Στο βίντεο θα δείτε με έκλπηξη και ίσως με…τρόμο πόσες φορές άλλαξαν στην Ευρώπη αλλά και στην περιφέρειά της,τα σύνορα ,τα τελευταία 1000 χρόνια!

Σαρλ Αζναβούρ: Τα ερημωμένα γαλλικά χωριά να κατοικηθούν από τους πρόσφυγες

Ο τραγουδιστής Σαρλ Αζναβούρ έκανε έκκληση σήμερα να δοθεί μια ευκαιρία «ζωής» στους πρόσφυγες που φτάνουν στη Γαλλία, υπερασπιζόμενος την ιδέα που είχε διατυπώσει την περασμένη άνοιξη να κατοικηθούν και πάλι τα χωριά που έχουν ερημώσει με αυτούς τους ανθρώπους.
«Με λυπεί πολύ, αισθάνομαι οδύνη, βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους να περιφέρονται, σαν χαμένοι, με τα παιδιά τους», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο τραγουδιστής που είναι πλέον 91 ετών.

4 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, 348 κρατούνται από Iσραηλινό Στρατό κατά το μήνα Αύγουστο

RAMALLAH, (PIC)-- Four Palestinian citizens were killed and 348 others were detained by the Israeli occupation forces (IOF) during the past month of August, the Ahrar Center for Prisoner Studies and Human Rights documented.
According to the report, four Palestinian citizens were shot dead by the IOF and 348 others were arrested.
The Ahrar center identified the four casualties as 37-year-old Saad Mohamed Dawabsheh, who succumbed to the wounds sustained in an arson attack by Israeli settlers; 20-year-old Anas Montasser; Rafiq Taj, 21; and Mohamed Bassem al-Atrash, 22.

Γιατί η Ε.Ε. είναι ο σύγχρονος ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ-Κλάους: Η Ευρώπη «αυτοκτονεί» καθώς υποδέχεται τους μετανάστες


H Ευρώπη διαπράττει «αυτοκτονία» καθώς υποδέχεται τους μετανάστες, δήλωσε την Τρίτη ο ευρωσκεπτικιστής πρώην πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον του επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς που είχε πρόσφατα χαρακτηρίσει «σκανδαλώδη» τη συμπεριφορά ορισμένων χωρών της ανατολικής Ευρώπης απέναντι στους πρόσφυγες.

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ: ‘Ψήφος σε αριστερές δυνάμεις για ΟΧΙ μέχρι τέλους’ – 37 αποχωρήσεις

Νέο «χτύπημα» δέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας.
Πιο συγκεκριμένα, 37 μέλη του κεντρικού συμβουλίου, μεταξύ αυτών ο πρώην γραμματέαςΗλίας Χρονόπουλος, αλλά και ο εκ των πιθανών επόμενων γραμματέωνΗλίας Παντελεάκος, διαχωρίζουν τη θέση τους από την Κουμουνδούρου και ζητούν να στηριχθούν στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ψηφοδέλτια αντιμνημονιακά.

ΟΗΕ: ΓΑΖΑ ΜΗ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020

width="325"This LINK is to a sobering and tragic article on how Israeli military action and economic blockade have rendered the coastal strip unfit for civilian life.
http://lacatholicworker.org/

Η δυσωδία του φασισμού διαρρέει τις εκλογές του 2016

Αυστραλία έχει εισέλθει στο λυκόφως της δημοκρατίας: Tariq Ali


Martin Zavan

Tariq Ali.
Influential left wing author Tariq Ali has criticised the Liberal and Labor party leaders and called for Australians to express their disillusion at next year's federal election by protesting outside polling places in donkey suits and boycotting the vote.
Ali, who is in Sydney for Festival of Dangerous Ideas, argues that governments from both sides of politics in a number of nations including the UK, the US and Australia have pursued neoliberal agendas, manifested in policies such as foreign wars, privatisation, austerity measures and an increasing assault on civil liberties.

We Were Ordered To Kill Palestinian Civilians: Israeli Soldiers

We Were Ordered To Kill Palestinian Civilians: Israeli SoldiersAn organization of Israeli soldiers, Breaking the Silence, has released a damning report containing testimonies from more than 60 Israeli Defense Forces (IDF) officers and soldiers who served during the 50-day Operation Protective Edge, launched by Israel on July 8, 2014, against Hamas militants in the Gaza Strip. Thanks to IDF’s policy of indiscriminate fire, the soldiers, who were told “If you shoot someone in Gaza, it’s cool, no big deal,” reduced Gaza neighborhoods to sand, fired artillery to avenge fallen comrades, and shot at innocent civilians out of boredom.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Drone χειριστής παραδέχεται ότι διατάχθηκε να σκοτώσει Αμέτρητους αθώους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών


After six years in the U.S. Air Force, a former drone operator has started opening up about the psychological toll of killing large numbers of innocent people.
Brandon Bryant, 27, from Missoula, Montana, killed scores of innocents – by his own admission – simply by pressing a button from a control room in New Mexico.

Απολύθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι από τα σούπερ μάρκετ του «Αρβανιτίδη» σε Καλοχώρι και Μέτσοβο

Την απόλυση όλων των εργαζομένων από τα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και στο Μέτσοβο καταγγέλλει η διοίκηση του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων.
Η διεύθυνση της επιχείρησης στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης προχωράει σε απολύσεις, ενώ στα πολυάριθμα καταστήματα που διατηρεί έχει άμεση ανάγκη από προσωπικό, αφού δεν καλύπτονται οι ανάγκες λειτουργίας των καταστημάτων για την εξυπηρέτηση των πελατών. Παρά τις διαβεβαιώσεις στελεχών της επιχείρησης ότι θα απορροφηθούν σε άλλα καταστήματα μέχρι την Παρασκευή, τη Δευτέρα τους ανακοινώθηκε η απόλυσή τους.

Yπόθεση Arctic 30: Δικαίωση της Greenpeace από το Διεθνές Δικαστήριο

Παραβίαση του διεθνούς δικαίου αποτέλεσε τόσο η κατάσχεση του πλοίου της Greenpeace, Arctic Sunrise, από τις Ρωσικές ειδικές δυνάμεις, όσο και η φυλάκιση του πληρώματος ύστερα από την ειρηνική τους διαμαρτυρία ενάντια στην εξόρυξη πετρελαίου στην Αρκτική το 2013.

© Greenpeace / Marten van Dijl

Η ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ...

Τους παίρνουν τα σπίτια στο βωμό της ανάκαμψης | Ατζέντα 21

Έχει χαρακτηριστεί ως η χώρα πρότυπο που κατάφερε να εφαρμόσει απόλυτα τα μνημόνια και πλέον διαφημίζεται ως το «ιρλανδικό θαύμα», όμως, η καθημερινότητα στην Ιρλανδία είναι… ελαφρώς διαφορετική
Η Deutsche Welle, σε σημερινό της δημοσίευμα, φιλοξενεί ιστορίες ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους από τις τράπεζες και καταγράφει την ραγδαία άνοδο των εξώσεων στον… βωμό της δημιουργίας του «Κέλτικου Τίγρη».

Καλέ! Βγήκαμε από το ευρώ και δεν λέτε τίποτα

o-GREXIT-facebookΠριν από μερικές εβδομάδες, κατά τη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου Democracy Rising που πραγματοποιήθηκε στην Νομική Σχολή Αθηνών, ο τότε υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς υποστήριξε ότι σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη δεν θα υπάρχει νερό στα νησιά σε διάστημα 48 ωρών.

Το επιχείρημα επανέλαβε λίγο αργότερα και ο καθηγητής Κώστας Δουζίνας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση αρκετών παρευρισκομένων που υποστήριζαν ότι «αυτά είναι επιχειρήματα τύπου Mega».

Βάρδια στη ΔΕΗ… – Συγκλονιστικές φωτογραφίες του Γρηγόρη Δάλλη

1  Έτσι βγαίνει το μεροκάματο....

Αυτοκτόνησε άλλος ένας Στρατιωτικός

Βρήκαν κρεμασμένο σε δέντρο πρώην στρατιωτικό...
Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απελπισμένη πράξη δεν έχουν γίνει γνωστοί
Τέλος στη ζωή του με δραματικό τρόπο έδωσε σήμερα το μεσημέρι ένας 49χρονος αποστρατευμένος στρατιωτικός. Όπως γράφει το cretalive.gr σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 48χρονος άνδρας που πριν απο λίγους μήνες είχε αποστρατευτεί πήρε ένα σχοινί και κρεμάστηκε σε ένα δέντρο σε αγροτική περιοχή στις Μελέσσες. 

Απελπισμένος ο Ερντογάν ψάχνει Χαφιέδες για να αντιμετωπίσει τους ηρωικούς Κούρδους αντάρτες!


Αφού απέτυχαν οι πάντες κατά του PKK η Τουρκία έβαλε μπροστά τα γρόσια!
Η Χρηματική Ανταμοιβή για όσους καταγγέλλουν αντάρτες του PKK έπεσε στο τραπέζι 
Η Τουρκία θα αρχίσει να εφαρμόζει μια αποτελεσματική μέθοδο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας την οποία προτιμούν και ορισμένες χώρες. 
Θα δοθεί χρηματική ανταμοιβή σε όσους αναφέρουν την τοποθεσία ή την ταυτότητα του «τρομοκράτη». Η σχετική απόφαση του Τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.