Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόσφυγες σε κλουβί στην Ουγγαρία

Στην Ευρώπη, απαγορεύεται να κρατάς σε κλουβί ακόμα και τα ζώα, αλλά αν είσαι ένας πρόσφυγας δεν υπάρχει πρόβλημα...
Πρόσφυγες στην Ουγγαρία

Σέρβοι από την Κράινα προσφέρουν τις ιδιοκτησίες τους στην Κροατία σε πρόσφυγες από τη Συρία!

BELGRADE – A group of refugees from Croatia suggested an original and ironic solution to the problem of migrants from Syria. They offerred their properties in Croatia from which they were expelled in 1995 and cannot come back to this day, writes “Kurir”, citing “Vesti Online”.
Serbian refugees fleeing Croatia in two corridors (1995)
Photo: Ranko Cukovic Reuters
Milovan Budimlija, a refugee from the town of Plaska, offers migrants a house of four floors on a plot of 2,000 square meters. He recently presented his idea with a letter to the President of Serbia Tomislav Nikolic.

Με τόσο ισχυρούς εγκληματίες να μας κυβερνούν, ακόμη φοβάστε τους πρόσφυγες;

Ψιθυρίζεται ότι και το πλοίο με τα όπλα για το ISIS που πιάστηκε στη Μυτιλήνη, είναι συμφερόντων ιδιοκτήτη μεγάλης ΠΑΕ! Θυμίζω είναι το δεύτερο δικό του με όμοιο περιεχόμενο που αποκαλύπτεται. (το πρώτο το βομβάρδισαν οι Λίβυοι για το λόγο αυτό). Να θεωρήσουμε ότι ο ελληνορθόδοξος αυτός πατριώτης διαδίδει τον ελληνικό πολιτισμό; Και οι πρόσφυγες που γεννούν τα έργα του μας απειλούν; 
Το υποτιθέμενο δαιμόνιο των Ελλήνων (και ξένων φυσικά) εφοπλιστών, πάντα τέτοιο ήταν. Οι Βαρδινογιανναίοι φτιάχτηκαν από τα πανάκριβα ναύλα που εισέπραταν για να σπάνε το εμπαργκο στη Ν. Αφρική του απαρτχάιντ, όταν μαύρα παιδάκια δολοφονούνταν καθημερινά.

Το καραβάνι της ντροπής: Πρόσφυγες θα διασχίσουν 516 χλμ μέσα από τις Άλπεις με τα πόδια, ως τη Γερμανία (Photos/Video)

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ WEB
Σ' αυτή την ΕΕ θέλετε να ανήκουμε;
Λείπει μόνο να κατεβάσουν την σημαία με τα άστρα και να υψώσουν τη σβάστιγγα....

Απελπισμένοι από τον δίχως τέλος εγκλεισμό τους στα σύνορα της Ουγγαρίας, που δεν τους επιτρέπει να ταξιδέψουν προς τη δυτική Ευρώπη με τραίνο, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα απελπισμένο ταξίδι πεντακοσίων χιλιομέτρων προς τη Γερμανία με τα πόδια.

Η Συρία σήμερα μέσα από το φωτογραφικό φακό

syria
Πρόσφυγας < προσφυξ < προς + φυγή
  • αυτός που αναγκάζεται ή εξαναγκάζεται να εγκαταλείψει την πατρίδα του ή τον τόπο της μόνιμης κατοικίας του και να καταφύγει σε μια ξένη χώρα

ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΠΟΓΚΡΟΜ-Άγριο ξύλο, σπρωξίματα, βρισιές και κυνηγητό των μεταναστών μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα της Κω






Ξεκίνησε εχθές από τις 10.00μμ και συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, 12.30 τα μεσάνυχτα που γράφεται αυτό το κείμενο. Η εκκαθάριση έγινε στοχώρο μπροστά από την αστυνομία μπροστά στα έκπληκτα μάτια των τουριστών και των ντόπιων που βιαστικά περνούν έντρομοι. 
‘’φύγετε! Εξαφανιστείτε! Ράους κοπρίτες!’’ 
‘’Εμείς θα καθαρίσουμε την Κω από τους βρωμιάρηδες’’
---Είναι πολύ δύσκολη νύχτα! θα γίνει μακελειό!
---Ησυχάστε! Υπάρχει κράτος και αστυνομία! Δεν μπορείτε να παίρνετε την υπόθεση στα χέρια σας!’’

Ολλανδός σμηνίας έγινε τζιχαντιστής στη Συρία!


ImageΈνας σμηνίας της ολλανδικής βασιλικής αεροπορίας πιστεύεται πως ταξίδεψε στην Συρία για να ενταχθεί στις δυνάμεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχους του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας.
«Εξυπακούεται πως…η σύμπραξη με το ΙΚ είναι απαράδεκτη και αξιόποινη. Είναι απογοητευτικό όταν αποδεικνύεται ότι κάποιος εντάχθηκε στην πλευρά του κακού, ενώ οι συνάδερφοι του ριψοκινδυνεύουν τις ζωές τους για την ελευθερία των άλλων»,δήλωσε η υπουργός Άμυνας Ζανίν Χένις-Πλάσερτ στον ολλανδικό ειδησεογραφικό ιστότοπο ThePostOnline.

Ποιος είναι υπεύθυνος για την κρίση προσφύγων στην Ευρώπη;

The gut-wrenching images of a three-year-old Syrian boy washed up on a Turkish beach, lying face-down in the sand, his lifeless body then cradled by a rescue worker, have brought home to people all over the world the desperate crisis that is unfolding on Europe’s borders.
The family of the toddler, Alan Kurdi, had come from Kobani, fleeing along with hundreds of thousands of others. A protracted siege by the Islamic State of Iraq and Syria (ISIS) and an intense US bombing campaign has left the northern Syrian city in ruins, its houses as well as water, electrical, sanitation and medical infrastructure destroyed. 

Luc Boltanski-Eve Chiapello:Tο καινούργιο πνεύμα του καπιταλισμού

αναδημοσίευση από κόκκινες σελίδες τεύχος 4ο
1968: κρίση και αναγέννηση του καπιταλισμού
Π
ραγματικά, κανείς δεν μπορεί να μην προσέξει την αντίθεση ανάμεσα στην δεκαετία 1968 - 78 και την δεκαετία 1985 - 95. Η πρώτη σημαδεύτηκε από ένα κοινωνικό κίνημα που βρισκόταν στην επίθεση, και απλωνόταν σε σημαντικό βαθμό πέρα απ’ τα όρια της εργατικής τάξης· έναν ιδιαίτερα ενεργητικό συνδικαλισμό· πανταχού παρούσες τις κοινωνικές τάξεις, συμπεριλαμβανόμενων των πολιτικών και κοινωνιολογικών συζητήσεων και, πιο γενικά, των διανοούμενων που ανέπτυξαν ερμηνείες των κοινωνικών σχέσεων σαν σχέσεων δύναμης, και εντόπισαν την βία σαν μια κατάσταση γενικευμένη· την διανομή του πλούτου που μετακινήθηκε υπέρ των μισθωτών, που επίσης επωφελήθηκαν από νομοθεσίες που τους παρείχαν μεγαλύτερη εξασφάλιση· 

Συρία - Παλμύρα: Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε τρεις από τους περίφημους επιτάφιους πύργους


ImageΗ εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε τρεις από τους περίφημους επιτάφιους πύργους που κοσμούν τον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας στη συριακή έρημο, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας της Συρίας Μααμούν Αμπντελκαρίμ.
"Ανατίναξαν τρεις από τους επιτάφιους πύργους, αυτούς που ήταν οι καλύτερα διατηρημένοι, οι πιο όμορφοι", δήλωσε.
Αυτή η νέα ωμότητα σε βάρος της πολιτιστικής κληρονομιάς διαπράττεται μετά την καταστροφή από το ΙΚ δύο ναών, από τους ωραιότερους της αρχαίας πόλης που αποκαλείται το "μαργαριτάρι της ερήμου", της Συρίας.

Γιατί η Γερμανία αποφάσισε να δώσει άσυλο σε μεγάλο αριθμό προσφύγων από τη Συρία. Ηθική υποχρεώση ή οικονομικό συμφέρον

MERKEL REFUGEESΟ πρόεδρος του γερμανικού συνδέσμου εργοδοτών Ίνγκο Κράμερ θεωρεί ευλογία τους μετανάστες που φτάνουν στη Γερμανία, η οποία έχει άμεση ανάγκη από εργατικό δυναμικό. Την άποψή του συμμερίζονται και άλλοι Γερμανοί αξιωματούχοι.
Ο Κράμερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung επεσήμανε ότι η παροχή βοήθειας στους μετανάστες είναι πρωτίστως ηθικό ζήτημα, όμως τόνισε ότι μπορούν να βοηθήσουν τη Γερμανία και οικονομικά.

Ο ΝΙΚΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΙΧΑΜΑ ΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ.

Πόσα δάκρυα χρειάζεται να χύσει ένας κροκόδειλος για να γεμίσει ένα ποτάμι
Τεράστιο όμως...
KOLLECTNEWS.ORG
Κατά καιρούς βουλευτές, τηλεπερσόνες και εν γένει διάσημα ατομάκια ξερνούν πάσης φύσεως φιλελέδικους, ρατσιστικούς, σεξιστικούς, φασιστικούς κτλ οχετούς. Αυτή τη βδομάδα το σίχαμα λέγετε Νίκος Ορφανός και είναι βουλευτής του Ποταμιού.

2 Αυτοκτονίες Απόστρατων Στρατιωτικών μέσα σε 3 μέρες

Image
Ολοένα συχνότερα ο θάνατος χτυπά την πόρτα όχι μόνο των ενεργών αλλά και των Απόστρατων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μετά το κύμα των Αυτοκτονιών μεταξύ των φαντάρων και των ενεργεία στρατιωτικών, τραγικό ρεκόρ αποτελεί η απονενοημένη πράξη δύο απόστρατων στρατιωτικών μέσα σε 3 μέρες. 
Αξιωματικός εν αποστρατεία της Πολεμικής Αεροπορίας που νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας αυτοκτόνησε πέφτοντας από όροφο του νοσοκομείου. Ο εν λόγω αξιωματικός που βρέθηκε τραυματισμένος στις 4:15 π.μ., εισήχθη άμεσα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών αλλά κατέληξε στις 05:05.
Να σημειώσουμε ότι και στο παρελθόν είχε αυτοκτονήσει στρατιωτικός που νοσηλεύονταν σε Στρατιωτικό Νοσοκομείο. 

Πάθανε κάζο οι φασίστες στο ΚΕΤΘ Αυλώνα από το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και βγήκε ΣΤΟΧΟΣ να τους υπερασπιστεί!

Για μια ακόμη φορά ο βρωμερός φιλοναζιστικός «ΣΤΟΧΟΣ» επιτίθενται στους φαντάρους και στα δημοκρατικά τους φρονήματα, στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και στην απόπειρα καθημερινής συνδικαλιστικής δράσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
Αυτή τη φορά ο βόθρος της πολιτικής ζωής και ο απόπατος της φασιστικής δημοσιογραφίας καταγγέλλει ότι ¨ΜΟΝΟΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΥΛΩΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΠΑΡΤΑΚΟΙ¨, τονίζοντας «δεν είναι η πρώτη φορά που οι γενίτσαροι του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ πιάνουν στο στόμα τους το στρατόπεδο Αυλώνα (ποιος ξέρει ποιον μπούλη έχουν εκεί) για να καταγγείλουν την εθνικιστική  μισαλλοδοξία –στην συνέχεια παρουσιάζουν ολόκληρη την ανακοίνωση μας για τα φασιστικά συνθήματα που ακούστηκαν κατόπιν διαταγής εκπαιδευτή από τους νεότερους ΥΕΑ!

Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟ MEGA ΘΕΛΕΙ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΧΕΙ ΒΑΜΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ


Το εκλογικό δίλημμα που θέτει το αστικό σύστημα εξουσίας είναι να επιλέξουμε μεταξύ της Μνημονιακής Σκύλας-Χάρυβδης των Μεϊμαράκη-Τσίπρα
Την περίοδο υπουργίας του Ευ. Μεϊμαράκη στο ΥΠΕΘΑ (Φεβρουάριος 2006-Οκτώβριος 2009), σημειώνονταν 1 απόπειρα αυτοκτονίας κάθε 15 μέρες!

Εκατοντάδες Αυστριακοί και Γερμανοί υποδέχονται τους πρόσφυγες που φθάνουν από την Ουγγαρία

a1sx2_Thumbnail1_ger1.jpg
Βιέννη, Αυστρία, 1  Σεπτέμβρη 2015  
Αυστριακοί και Γερμανοί πολίτες συγκεντρώθηκαν για να υποδεχθούν χιλιάδες πρόσφυγες που κατέφθαναν με τα τρένα  από τα ουγγρικά σύνορα την 1η Σεπτεμβρίου.

Το προηγούμενο βράδυ, η ουγγρική αστυνομία στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης ξαφνικά επέτρεψε στους πρόσφυγες να μπουν στα τρένα που αναχωρούσαν προς τα αυστριακά σύνορα. Μέχρι τότε, οι πρόσφυγες έμεναν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και σε προσωρινούς καταυλισμούς στην Ουγγαρία.

Τουρκικό ΥΠΕΞ: "Νόμιμα τα όπλα που πιάστηκαν στην Κρήτη"!

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ;
ImageΤον ισχυρισμό ότι ήταν νόμιμη η εξαγωγή από την Τουρκία των όπλων που εντοπίστηκαν σε πλοίο που πιάστηκε ανοιχτά της Κρήτης με κατεύθυνση τη Λιβύη, διατύπωσε με δηλώσεις του ο δηλώσεις του Εκπρόσωπος του Τουρκικού ΥΠΕΞ, κ.Τανζού Μπιλγκίτς, τις οποίες καιπροβάλουν οι τουρκικές εφημερίδες. 
Ήδη ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στο λιμάνι του Ηρακλείου, ο έλεγχος στα 14 εμπορευματοκιβώτια του εν λόγω πλοίου «Haddad 1», με σημαία Βολιβίας και σύμφωνα με πληροφορίες, καταμετρήθηκαν συνολικά 4.881 καραμπίνες αστυνομικού τύπου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πόλεμο πόλης και 491.950 σφαίρες των 9mm.

Όταν τα iPads είναι …«στρατηγοί» στο πεδίο της μάχης…

Τα iPads έχουν καταστεί σε τέτοιο βαθμό μέρος της εξάρτυσης των Ισραηλινών στρατιωτών, όσο και τα όπλα τους. Η εικόνα ενός Ισραηλινού κατώτερου αξιωματικού με το τυφέκιο M16 στο ένα χέρι και το iPad στο άλλο, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη.
Με τον τρόπο αυτό οι Ισραηλινοί στρατιώτες μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν πληροφορίες μάχης, σε πραγματικό χρόνο. Όταν δε εντοπίζουν έναν εχθρικό στόχο, μπορεί άμεσα να επικοινωνήσει με το Πυροβολικό ή την Αεροπορία, με σκοπό την άμεση καταστροφή του.
«Αναζητούμε τρόπους να γεφυρώσουμε την απόσταση μεταξύ του παρατηρητή και του στόχου», αναφέρει ο συνταγματάρχης Γιαρίβ Νιρ, επικεφαλής της Διεύθυνσης Κυβερνοπολέμου C4I. Η διεύθυνση έχει δημιουργήσει ένα ασύρματο δίκτυο για το σύνολο των κλάδων της IDF.

Ο εμφύλιος στη Συρία και η αμερικανική επέμβαση του Νεκτάριου Μπουγδάνη

18/Sep/2013

Οι διπλωματικές εξελίξεις στο μέτωπο τη Συρίας, ύστερα από τη ρωσική πρωτοβουλία, μάλλον αναβάλλουν για την ώρα το ενδεχόμενο αμερικανικής επέμβασης στη σπαρασόμενη από τον εμφύλιο χώρα. Ότι ξεκίνησε, πριν 2,5 χρόνια, ως διαμαρτυρία ενάντια στο καθεστώς του Μπασάραλ-Άσαντ και του μονοκομματικού καθεστώτος του Μπάαθ, στo πλαίσιο της «Αραβικής Άνοιξης», κατέληξε σε αδιέξοδο, αιματοχυσία, προσφυγιά. Δύο ήταν κυρίως οι λόγοι για αυτήν την εξέλιξη. Πρώτον, η άρνηση της αντιπολίτευσης να διαπραγματευτεί με το καθεστώς, πριν ο Άσαντ παραιτηθεί. 

Το νερό ως όπλο στη Συρία & ο θανάσιμος κίνδυνος επιδημιών


Το νερό είναι απαραίτητο για την επιβίωση. Γι’ αυτό αξιοποιήθηκε ως «όπλο», από την αρχαιότητα, κυρίως σε πολιορκητικές επιχειρήσεις. Καθώς όμως η Ιστορία επαναλαμβάνεται, κάτι παρόμοιο συμβαίνει και σήμερα, στη Συρία…
Καθώς το συριακό δίκτυο υδροδότησης έχει καταρρεύσει από τους βομβαρδισμούς, οι κίνδυνοι εξάπλωσης επιδημικών ασθενειών, όπως ο τυφοειδής πυρετός ή, ακόμα χειρότερα, η χολέρα, είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός, σύμφωνε με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.

Πλήρης διάψευση από το Κρεμλίνο για ρωσικά μαχητικά στη Συρία

«Να μην πιστεύει ο κόσμος τις αναφορές των ΜΜΕ για υποτιθέμενη συμμετοχή ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών στις επιδρομές εναντίον του ISIS στη Συρία» προέτρεψε σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, διαψεύδοντας κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή της ρωσικής Αεροπορίας στην περιοχή.
Η σχετική είδηση που δημοσιεύτηκε αρχικά από ισραηλινή ιστοσελίδα ειδήσεων επικαλέστηκε αναφορές όπως και ορισμένες φωτογραφίες που εμφανίστηκαν στη συνέχεια (από χρήση στο Tweeter) προκειμένου να πείσουν ότι η Ρωσία απέστειλε στη Συρία μαχητικά MiG-29, Su-34 και Su-27 με σκοπό να πλήξουν θέσεις των ισλαμιστών του ISIS.

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΤΩΜΑΤΩΝ...

Israel Is Bombing Gaza Again and Anonymous Just Hacked The Government In Response

The State of Israel has once again launched a missile attack on the Gaza Strip, according to Israeli news sources.
The Times of Israel reports that Israeli warplanes just hit buildings in Gaza early Thursday morning. This is the second of such missile strikes on Gaza in the past week alone.
The State of Israel tried to justify the missile campaign, but suggestion that “several houses” in the Israeli town of Netiv Haasara, were hit with “sniper fire.” That remains to be seen and has certainly not been confirmed.

Μεϊμαράκης. Αρχηγός των “Κένταυρων” και “Rangers” που δολοφόνησαν τον Νίκο Τεμπονέρα

Οι ”Ομάδες κρούσης” τελούσαν υπό τις ευλογίες των προέδρων Μεϊμαράκη και Βουλγαράκη. Είναι αυτές που δολοφόνησαν στις 9 Ιανουαρίου 1991 τον Νίκο Τεμπονέρα στην Πάτρα, οπλίζοντας το χέρι του Γιάννη Καλαμπόκα.
Δικηγόρος του Καλαμπόκα στην δίκη του αλλά και στην προστασία του (κρύβοντάς τον) για να παρέλθει το αυτόφωρο, ήταν ο χρυσαυγίτης βουλευτής Αρβανίτης.
Στην οργάνωση των “Κένταυρων” και “Rangers” ήταν επίσης οι;

Πολιτικά Σωσίβια

Χθες, τυχαία έπεσε το μάτι μου σε μια φωτογραφία «Πολιτικού Ηγέτη» να δωρίζει χαμογελαστός ένα σωσίβιο σε ένα προσφυγόπουλο, γεγονός το οποίο αν δεν αποτελεί προϊόν ατυχούς και τραγικής φάρσας, απορώ πώς είναι δυνατό να έχουμε καταντήσει ένας κουραδολαός χωρίς ίχνος ηθικής, αξιοπρέπειας, σεβασμού και στοιχειώδους ανθρωποκεντικής λογικής. Πώς είναι δυνατό, να μην έχει γίνει ήδη της κακομοίρας σε όλα τα μέσα επικοινωνίας, για να μην πω πώς είναι δυνατό να κυκλοφορεί ο εν λόγω τύπος όρθιος!

Οι δρόμοι του Κιέβου παίρνουν τα ονόματα συνεργατών των ναζί

1021262803Σύμφωνα με το νόμο για την «αποκομμουνιστικοποίηση» της Ουκρανίας που ψηφίστηκε πρόσφατα από την ουκρανική βουλή προβλεπόταν η μετονομασία εκατοντάδων δρόμων στο Κίεβο και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας προκειμένου να μην υπάρχει καμία ανάμνηση του σοβιετικού/κομμουνιστικού παρελθόντος της χώρας. Απ’ ότι φαίνεται βέβαια η «αποκομμουνιστικοποίηση» βαδίζει χέρι-χέρι με τον εκφασισμό και την εθνικιστική «ουκρανοποίηση» της χώρας. Έτσι, μεγάλοι δρόμοι του Κιέβου δανείζονται πλέον την ονομασία τους από συνεργάτες των ναζί κατά τον Β’ΠΠ. 

Οι συντάξεις θα κοπούν γιατί δεν θα χρειάζονται οι ψήφοι – Θέμα χρόνου και οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων

Γράφουν οι Κατερίνα Γκαράνη – Μαρία Τσολακίδη –
Προκαλεί έκπληξη η μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα των συντάξεων τα τελευταία 24ωρα. Το ότι οι συντάξεις θα ξεκινούν από τα 250 ευρώ και θα ανέρχονται με ταβάνι τα 600 είναι ένα μέτρο που έχει συμφωνηθεί από την εποχή του Μνημονίου 1. Αυτό όμως που δεν προκαλεί έκπληξη είναι ο λόγος που το έκαναν πρώτο θέμα τώρα και όχι όταν επί 5 χρόνια κλωθογύριζε μέσα στα χαρτιά όλων των βουλευτών και ήταν γνωστό τοις πάσι ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα θα είναι ανάλογες του δείκτη φτώχειας της χώρας.

Η τραγική ιστορία του 17χρονου μετανάστη που από το Λιμενικό στη Σύμη


Όταν πλησιάζαμε στη Σύμη, κρατούσα τον αδερφό μου από το χέρι και του είπα, επιτέλους τα καταφέραμε, εξομολογείται η αδερφή του άτυχου νέου - Τώρα που έχασα τον αδερφό μου, δεν έχω κανένα λόγο να συνεχίσω αυτό το ταξίδι πια, λέει η Σάρα από το Ιράκ.
«Ονειρευόμασταν ότι θα πάμε στην Ευρώπη, θα σπουδάζαμε, θα δουλεύαμε σκληρά και στο τέλος θα τα καταφέρναμε. Όταν πλησιάζαμε στη Σύμη, κρατούσα τον αδερφό μου από το χέρι και του είπα, επιτέλους τα καταφέραμε. Μέχρι που μας σταμάτησαν οι λιμενικοί.

Η Ουγγαρία εξαπατά τους πρόσφυγες: Τους βάζει σε τρένα για Αυστρία και καταλήγουν σε νέο Άουσβιτς


Η Ευρώπη που ονειρεύεστε... 
“Στην αρχή οι Ναζί ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους.
Δεν ήμουν Εβραίος και δεν φώναξα.