Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Κώλωσε η πολυεπίπεδη ελληνική εξωτερική πολιτική στις ΗΠΑ και η Ρωσία θα εντείνει την ιμπεριαλιστική της παρουσία στην Συρία περνώντας από Ιράν!

Image
Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο του Ιράν για να πετάξουν τα μεταγωγικά της αεροσκάφη μέχρι τη Συρία. Η απόφαση της Μόσχας βγάζει από τη δύσκολη θέση την Αθήνα η οποία πιέστηκε αφόρητα από τις ΗΠΑ να απαγορεύσει τη χρήση του FIR Αθηνών από τους Ρώσους. Μ΄αυτό το τρόπο η Ελλάδα απέφυγε να δηλώσει ότι απαγορεύει στους Ρώσους τις πτήσεις, αν και επί της ουσίας αυτό έγινε. 
Η Βουλγαρία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ,είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως στο τέλος της περασμένης εβδομάδας αρνήθηκε σε αδιευκρίνιστο αριθμό ρωσικών αεροπλάνων να διασχίσουν τον εναέριο χώρο της.

Ενημέρωση για επίθεση σε αντιφασίστα σύντροφο

antifasistikos_syntonismos1
Την Τρίτη 25/8 ο συν/ς Ν.Γ δέχτηκε επίθεση από δυο αγνώστους, πιθανώς αλλοδαπούς, με καλυμμένα χαρακτηριστικά (καπέλα τζόκευ, γυαλιά ηλίου), κατά την έξοδο από το σπίτι του στα νότια προάστια της Αθήνας, στις 12.30 μ.μ. περίπου.
Οι επίδοξοι δράστες, που είχαν στήσει καρτέρι, αιφνιδιάστηκαν όταν ο συν/ς βγαίνοντας δεν χρησιμοποίησε το αυτοκίνητο ή τη μηχανή για να φύγει, αλλά προχώρησε πεζός, στην αντίθετη κατεύθυνση από τη θέση που ήταν παρκαρισμένα. Αποτέλεσμα των ενεργειών τους από αυτή την έκπληξη ήταν ο συν/ς να αντιληφθεί αμέσως τις προθέσεις τους όταν κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του. Ακολούθησε συμπλοκή για περίπου 10΄΄, κατά την οποία ακούστηκε μια μικρής έντασης έκρηξη, η οποία και έληξε την συμπλοκή.

Η "υπαρξιακή απειλή" των ΗΠΑ στη Συρία και η ρωσική εμπλοκή που την τρομάζει

Image
Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες ειναι η εμπλοκή της Ρωσίας στη Συρία. ΟιΗΠΑ κατηγορούν και η Ρωσία διαψεύδει. Ωστόσο σύμφωνα με τη ρωσική ιστοσελίδα Sputnik κάτι κρύβεται πίσω από την εμμονή της Δύσης για την εμπλοκή της Ρωσίας στη Συρία. Τι όμως; 
"Όσοι, απο την Αμερική, προσπάθησαν να πλάσουν ειδήσεις για την ​​ανύπαρκτη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία μάλλον εχουν πολλούς φαύλους στόχους κατα νου, συμπεριλαμβανομένων και μια προσπάθεια να διακόψουν τη βελτίωση των δεσμών μεταξύ της Μόσχας και του Ριάντ, καθώς και για να κατηγορήσουν τη Ρωσία για την μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη", αναφέρει το Sputnik. 

Χερσαία επιχείρηση των Τούρκων στο βόρειο Ιράκ κατά του PKK


ImageΗ Τουρκία, ο πρόεδρος της οποίας υποσχέθηκε ότι δεν θα υποκύψει στους "τρομοκράτες", επιβεβαίωσε σήμερα μια χερσαία επιχείρηση "μικρής διάρκειας" των στρατευμάτων της στο βόρειο Ιράκ για να καταδιώξουν κούρδους αντάρτες που πραγματοποίησαν την Κυριακή επίθεση που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 16 Τούρκων στρατιωτών.
"Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας διέσχισαν τα ιρακινά σύνορα καταδιώκοντας τρομοκράτες του PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) που οργάνωσαν τις πρόσφατες επιθέσεις", δήλωσε τουρκική κυβερνητική πηγή που ζήτησε να μην κατονομασθεί.

Νέο φορολογικό big brother και έλεγχοι Μακαρθικής έμπνευσης σε βάθος 10ετίας

Φορολογικό big brother απίστευτης έμπνευσης και έκτασης στήνεται από τους μηχανισμούς του υπ. Οικονομικών σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας.
Το ΥΠ.ΟΙΚ έχει ζητήσει από τον Ιούλιο όλες τις κινήσεις λογαριασμών των ιδιωτών καταθετών από το 2003 προκειμένου με διασταυρώσεις στοιχείων και κινήσεων να εξαπολύσει ένα Μακαρθικής έμπνευσης φοροκυνηγητό αμέσως μετά τις εκλογές.

Πρόσφυγες: Πρώτα φαινόμενα οργανωμένου ρατσισμού στη Λέσβο
















«Οι λαθρομετανάστες θα ήταν “καλό προσάναμμα”» προπαγανδίζει Ανώτερος Στρατιωτικός στο Πεντάγωνο!

Καταγγελία ανατριχίλα κατά αξιωματικού για άκρως ρατσιστικά σχόλια κατά μεταναστών!
ImageΗ συγκεκριμένη ανάρτηση του onalert.gr δεν είναι σοκ, ούτε για την πολιτική-στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ούτε για το έφεδρο και μόνιμο προσωπικό. Γιατί όλοι πλέον γνωρίζουν τη διείσδυση των φασιστών στον Στρατό και την απόπειρα τους να στρατολογήσουν ακόμη και ανώτερα στελέχη. Τους το επέτρεψε η τακτική του πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου «να κάνει τα στραβά μάτια», αλλά και το καθεστώς Ατιμωρησίας από τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο και έντασης της στρατιωτικοποίησης.
Είναι όμως μια σαφή απόδειξη των ακραίων φασιστικών αντιλήψεων που μοιράζεται ένα σοβαρό τμήμα των στελεχών –βρίσκοντας και συνδικαλιστική στέγαση σε Ενώσεις Στρατιωτικών της Μακεδονίας, αλλά και στις αντιδραστικές Ενώσεις Αποστράτων.    
Αποτελεί ταυτόχρονα μια ξεκάθαρη υπενθύμιση του τι είναι οι Φασίστες, τι σημαίνει η Φασιστική Ιδεολογία: Μίσος, Απαξίωση της Ανθρώπινης Οντότητα, Θάνατος.

Μυρίζει μπαρούτι στην Τουρκία - Εθνικιστές έσπασαν μαγαζιά και σπίτια Κούρδων σε όλη τη χώρα - Τραυματίες ακόμα και μικρά παιδιά

Ανήμερα των Σεπτεμβριανών που έζησαν οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης την δεκαετία του 50, οι Κούρδοι της Τουρκίας ζουν ένα ανάλογο εφιάλτη καθώς μετά τον θάνατο 16 Τούρκων στρατιωτών σε επίθεση του PKK, πλήθη Τούρκων ξεχύθηκαν στους δρόμους κυρίως των δυτικών πόλεων φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα και ζητώντας εκδίκηση.

Ο Πόλεμος στο έδαφος εντείνεται στην Υεμένη: Δεκάδες στρατιώτες της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ σκοτώθηκαν

YémenAn escalating ground war is taking place for the control of Yemen, themost underdeveloped state in the Middle East. Reports have abounded for weeks claiming that UAE Special Forces were on the ground inside the country fighting against the Shiite-led Ansurallah Movement (Houthis).
Some 45 UAE troops were killed on Sept. 4 in battles with the Ansurallah. Meanwhile bombing is continuing by the US-backed coalition led by the Saudi monarch and the Gulf Cooperation Council.

Πώς οι ΗΠΑ βοήθησαν στην άνοδο του ΙSIS στη Συρία και το Ιράκ

Ο πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία, εκείνη η ατελείωτη εκστρατεία που ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια από τον Τζορτζ Μπους, συνδέεται πλέον από μόνη της με κάποιες ακόμη περισσότερο τραγελαφικές ακροβασίες. (Γράφει ο Seumas Milne* - Νοηματική απόδοση: Χρήστος Θ. Παναγόπουλος)
Τη Δευτέρα η δίκη στο Λονδίνο ενός Σουηδού, του Μπέρλιν Τζίλντο, ο οποίος κατηγορήθηκε για τρομοκρατία στη Συρία, κατέρρευσε, όταν έγινε γνωστό ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες εξόπλιζαν τις ίδιες ομάδες ανταρτών, για τις οποίες ο ίδιος είχε κατηγορηθεί ότι τις υποστήριζε.

Τουρκία: Δεκάδες αστυνομικοί νεκροί μετα απο βομβιστική επίθεση

Δώδεκα αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίσθηκαν σε βομβιστική επίθεση κατά αστυνομικού λεωφορείου στην επαρχία Ιγκντιρ της ανατολικής Τουρκίας, ανακοίνωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός ανατινάχθηκε για τη διέλευση του αστυνομικού οχήματος στην περιοχή του Αραλικ, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία και το Ιράν, σύμφωνα με τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

Βαθαίνει το χάσμα στην Τουρκία

Τούρκοι εθνικιστές βάζουν Κούρδους να φιλήσουν με το ζόρι το άγαλμα του Κεμάλ, αφού πρώτα του έχουν χτυπήσει...Κάθε ώρα που περνάει τα νέα που φτάνουν είναι πολύ άσχημα...
Zorla Atatürk büstünü öptürüp linç etmeye kalktılar

«Στρατοί Κοριών» στα στρατόπεδα‏ της Δωδεκανήσου!!!

Ενώ ο πρώην ΥΕΘΑ Π.Καμμένος παρακαλώντας την ψήφο σωτηρίας στο ακροδεξιό μνημονιακό μόρφωμα των ΑΝΕΛ, επιτίθενται στο θυμικό του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, προβάλλοντας βίντεο από το Καστελόριζο, αναρωτιόμαστε  αυτές οι σημαίες με τα εθνικά χρώματα πόσες αμαρτίες θα συγκαλύψουν πια;
Πόσα κούφια εθνικιστικά λόγια, πόσα βροντώδη άσφαιρα ακροδεξιά πυρά χρειάζονται για να κρύψεις την στράτευση σου στην πιο βίαιη εκδοχή του ταξικού πολέμου από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, την στρατολόγηση σου στις πιο βάρβαρες και αηδιαστικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.  

ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΨΩΡΑ

Είναι φανερό ότι ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε στις Ένοπλες Δυνάμεις παρά το γεγονός ότι θα περίμενε κανείς ότι μετά τα τραγικά περιστατικά των τελευταίων μηνών όλο και κάτι θα άλλαζε στον Στρατό. Αποδεικνύεται όμως ότι οι συνεχόμενες αυτοκτονίες μέσα στα στρατόπεδα τους θερινούς μήνες και η απώλεια του 21χρόνου Νικήτα στο ΚΕΝ Σπάρτης δεν είναι μενονωμένα περιστατικά όπως θέλουν να μας τα παρουσιάσει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αλλά απλά το τραγικότερο αποκορύφωμα ενός συνεχούς εγκληματικής αδιαφορίας και εκμετάλλευσης. Αυτή την φορά συνάδερφος που υπηρετούσε στο Φυλάκιο 388 ΠΑΠ στο Ευγενικό δημοσιοποίησε μέσω του Δικτύου Σπάρτακος το πως ξέσπασε επιδημία ψωρίασης στο Φυλάκιο.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΔΥΚ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΔΥΚΤο τελευταίο χρονικό διάστημα και καθώς πλησιάζουν οι ημερομηνίες κατάταξης των νεοσύλλεκτων της Σειράς Σεπτεμβρίου, στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ φτάνουν σειρά ερωτημάτων που αφορούν τα βασικά ζητήματα που αφορούν τους συναδέλφους.   ‏
Ένα ζήτημα που αποκτά ιδιαίτερη σημασία είναι αυτό της Μετάθεσης στην Κύπρο και αυτό γιατί η μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ συνεπάγεται μια μηνιαία αποζημίωση για όσους δεχτούν να πάνε. Τα τελευταία χρόνια, ακριβώς λόγω της εξαιρετικά βίαιης επίθεσης που έχουν δεχτεί τα λαϊκά στρώματα, μεταστράφηκε η ισχυρή τάση των φαντάρων που Αρνούνταν να πάνε ΕΛΔΥΚ και αρκετοί συνάδελφοι που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, εξετάζουν το ενδεχόμενο να πάνε Κύπρο.

ΔΥΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ FIR!


Θρίλερ! `Μη φιλική ενέργεια προς τη Ρωσία η απαγόρευση χρήσης του FIR Αθηνών`Απευθυνόμενη στην Ελλάδα με αίτημα να κλείσει τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά αεροσκάφη με την ανθρωπιστική βοήθεια οι ΗΠΑ παραβιάζουν «όλους τους αποδεκτά ηθικούς και δεοντολογικούς κανόνες» θεωρούν στην Άνω Δούμα – Ομοσπονδιακή Σύνοδος.
«Προβαίνοντας σε ένα τέτοιο αίτημα, οι ΗΠΑ παραβιάζουν τα όρια όλων των αποδεκτών ηθικών και δεοντολογικών κανόνων οι οποίοι πρέπει να διέπουν κάθε άνθρωπο, και πολύ περισσότερο στον ηγέτη ενός τέτοιου ισχυρού κράτους» δήλωσε στο RIA Novosti ο επικεφαλής της επιτροπής του Ομοσπονδιακής Συνόδου για την Άμυνα και την Άσφάλεια Βίκτωρ Όζερωφ.

ΤΕΛΙΚΑ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ;


Αλλαγή της στρατηγικής τους στη Συρία, έναντι του Ισλαμικού Κράτους, εξετάζουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.


Το Πεντάγωνο σκέφτεται τρόπους να μεταφέρει περισσότερους αντικαθεστωτικούς μαχητές σε ασφαλείς περιοχές, όπου θα είναι σε θέση να τους παράσχει καλύτερη εκπαίδευση, αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας που μίλησαν ανωνύμως.

Τι απαντά το ΓΕΣ στα δημοσιεύματα σχετικά με απώλεια στρατιώτη

Αναφορικά με πρόσφατες αναρτήσεις σε ιστοσελίδες, σύμφωνα με τις οποίες κοινοποιείται το γεγονός του θανάτου οπλίτη από οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο, το ΓΕΣ σας γνωρίζει ότι το τραγικό περιστατικό της απώλειας συνέβη το Μάρτιο του 2015.

Ο Βρώμικος Ρόλος Δύσης και Τουρκίας στην Συρία


Konstantinos Tsakalidis / SOOC
της Φραγκίσκας Μεγαλούδη
Τα τελευταία γεγονότα στη Μεσόγειο θύμισαν με τον πιο δραματικό τρόπο στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και όχι μόνο, μια πραγματικότητα που επιμένουν να αγνοούν: η κρίση της Συρίας φτάνει πλέον στο ευρωπαϊκό έδαφος.
Αν και έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για ποσοστά και αριθμούς προσφύγων που κάθε χώρα δέχεται ή προτίθεται να δεχτεί, πιστεύουμε ότι πίσω από τους αριθμούς αυτούς και την όψιμη ευαισθησία των πολιτικών ηγετών, κρύβεται το πραγματικό πρόσωπο της δυτικής πολιτικής. Την εικόνα του αποφασίσαμε σήμερα να ανασυνθέσουμε μέσα απόρρητα έγγραφα και τις πολύ σοβαρές αποκαλύψεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, αλλά που για κάποιον λόγο ξεχάστηκαν γρήγορα.

οι χώρες που χρηματοδοτούν τον πόλεμο στην Μέση Ανατολή και καταστρέφουν χώρες ολόκληρες,φυσικά δεν δέχτηκαν παρά μια χούφτα πρόσφυγες ..ΗΠΑ και Αγγλία φυσικά

Countries sending most arms to Syria have accepted fewest of refugees they've created

Robert Gibson 07 September 2015. Posted in News
Combined, eight countries that sent most weapons to Syria since 2011 only accepted 2 percent of refugees that Germany has taken in.
THE PHOTO of Aylan Kurdi, the drowned Syrian boy who washed up on a Turkish beach, is a heartbreaking symbol of the plight of Syria’s refugees.

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής

diki-xrisis-avgisΣήμερα αναμένεται να συνεχιστεί, στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση της υπόθεσης της δράσης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, με την διαδικασία να βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της υποβολής ενστάσεων και αιτημάτων.
Μετά από δώδεκα συνεδριάσεις από την έναρξη της δίκης στις 20 Απριλίου, σε καμία από τις οποίες δεν παραβρέθηκε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και η πλειονότητα των βουλευτών της, πρώην και νυν, 

Παραίτηση υπουργού Άμυνας λόγω των μεταναστών!

Image
Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Άμυνας της Ουγγαρίας Τσάμπα Χέντε, μετά τη σύγκληση του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα του τεράστιου κύματος προσφύγων και μεταναστών που καταφθάνει στην χώρα.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, χώρας στην οποία έχουν φτάσει περισσότεροι από 100.000 μετανάστες, την προηγούμενη εβδομάδα, αποφάσισε να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις της στα σύνορα, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το κύμα των μεταναστών.

Ανταπόκριση απο Μυτιλήνη Οι πρόσφυγες στο έλεος των ρατσιστικών επιθέσεων και της κρατικής αναλγησίας


Γράφει: Αριστείδης Σγαντζός 
Εκρηκτική είναι η κατάσταση στη Λέσβο εδώ και δυο βδομάδες περίπου αφού χιλιάδες πια πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί. Οι αφίξεις είναι καθημερινά περισσότερες από τις αναχωρήσεις για Πειραιά με αποτέλεσμα την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές πάνω από 20.000 πρόσφυγες από τη Συρία αλλά και από άλλες χώρες με εμπόλεμη κατάσταση να βρίσκονται κυρίως στο λιμάνι και τα κέντρα του Καρά Τεπέ και της Μόριας. Εκατοντάδες βρίσκονται στοιβαγμένοι σε κάθε ελεύθερο χώρο στο κέντρο της Μυτιλήνης. 

Νέο σημείο καταγραφής προσφύγων στη Μυτιλήνη

Και μέσο σε όλο το χάος που επικρατεί στη Μυτιλήνη μια θετική εξέλιξη. Ξεκίνησε να λειτουργεί από σήμερα το βράδυ το νέο σημείο καταγραφής προσφύγων στον αθλητικό χώρο «Γεώργιος Σκούφος» στο ΕΠΑΛ της Καλλιθέας Μυτιλήνης.
Εκατοντάδες πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί αυτή τη στιγμή στους δρόμους κοντά στην Καλλιθέα και περιμένουν τη καταγραφή τους. 
Μετά από τόσες εβδομάδες αδράνειας είναι η πρώτη φορά που κάτι αλλάζει. Και αυτό από την Υπηρεσιακή Κυβέρνηση!!!
Κι άλλες θετικές εξελίξεις: Σύμφωνα με πληροφορίες ενεργοποιούνται μέχρι το τέλος της εβδομάδας δύο στρατόπεδα στη Βόρεια Λέσβο (σε Κλειώ και Πέτρα) και θα χρησιμοποιηθεί και το λιμάνι του Σιγρίου για τη μεταφορά των προσφύγων.

Μυτιλήνη : Στέλνονται 3 ακόμα διμοιρίες ΜΑΤ ενώ τοπικά φασιστοsite στοχοποιούν τους αλληλέγγυους

Το τοπικό φασιστοsite lesvospost στοχοποιεί με δημοσίευμα του την κατάληψη στο Μπίνειο, την ομάδα Musaferat και τους αλληλέγγυους κατηγορώντας τους για τις σημερινές συμπλοκές.
Σήμερα επίσης στάλθηκαν από την Αθήνα 3 ακόμα διμοιρίες ΜΑΤ, αυξάνοντας των αριθμό των διμοιριών σε 6 συνολικά στο νησί.
Την ίδια ώρα φήμες στο νησί αναφέρουν πως βρίσκεται σε ετοιμότητα ο στρατός για να βγει στους δρόμους για «την αποκατάσταση της τάξης»

Και τα φασισταριά των Λεσχών Εφέδρων συνεχίζουν να προκαλούν! Η κυβέρνηση της αριστεράς-ακροδεξιάς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους ανέχτηκε αντί να τους διαλύσει!

ΛΕΦΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ''ΤΑΜΣ ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ 2015''


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

μεταναστες προσφυγες λεσβος μυτιληνη














AΠOKAΛΥΨH-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΙΚΗΣ! H πρώτη φωτογραφία με το πτώμα του αδικοπνιγμένου παιδιού στις ακτές της Τουρκίας, που θέλουν να εξαφανίσουν! Ντροπή και αίσχος!

Αυτό είναι το μέρος που βρέθηκε η σωρός του μικρού Aylan, που πνίγηκε με τον αδελφό του και τη μητέρα του στα παράλια της Τουρκίας. 

Πορεία Αλληλεγγύης στην Κύπρο προς πρόσφυγες πολέμου!Σάββατο 12/9 στις 6:00 μ.μ.


Η καθημερινότητα μας που ζούμε σήμερα, τον 21ο αιώνα μόνο ανθρώπινη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αφεντικά, κουστούμια και θρησκείες καθορίζουν με βάση οικονομικά κυρίως αλλά και πολιτικά συμφέροντα τη ζωή του απλού πολίτη. Σερβίρουν αδίστακτα ψευδαισθήσεις ελευθερίας, ανθρωπιάς και ένα υπνωτικό άρωμα επιφανειακής ασφάλειας.
Πόλεμοι εξελίσσονται καθημερινά με κύρια αφορμή τον θρησκευτικό φανατισμό, άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους ψάχνοντας ένα μέρος με καλύτερες συνθήκες ζωής για την οικογένειας τους.