Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Δεύτερο μέσα στη μέρα ατύχημα στο Στράτευμα ..Τραυματισμός 2 Υπαξιωματικών κατά τη Βολή Αρμάτων !

JLARE
Και δεύτερο ατύχημα  μετά το πρωινό τροχαίο και τω τραυματισμό  7 Στρατιωτικών, μετρά το Γενικό επιτελείο Στρατού μέσα στη μέρα.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού το απόγευμα σήμερα είχαμε τον ελαφρύ τραυματισμό 2 Υπαξιωματικών κατά την εκτέλεση βολών Αρμάτων Στο πεδίο Βολής Αρμάτων της Ξάνθης!

Προσφέρουν και ζητούν βοήθεια για τους πρόσφυγες τα νησιά

Μεγάλη η εθελοντική προσφορά ιατρικών υπηρεσιών για τους πρόσφυγες από γιατρούς της Χίου, εξίσου μεγάλες και οι ανάγκες των τοπικών φορέων στη Λέσβο για να συνεχίσουν να προσφέρουν | EUROKINISSI
Συντάκτης: efsyn.gr
Ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου έχει προσκαλέσει τους γιατρούς-μέλη του να συμμετάσχουν σε εθελοντική βάση, αλλά με οργανωμένο τρόπο, στην προσφορά ιατρικών υπηρεσιών στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο νησί. Ήδη ετοιμάζεται οργανωμένο ιατρείο για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων και μεταναστών, στον δημοτικό κήπο της πόλης.

Ηνωμένο Βασίλειο: Φιλο-Παλαιστίνιοι και φιλο-Ισραηλινοί συγκρούονται για την επίσκεψη του Νετανιάχου

b2ap3_thumbnail_1_20150909-170018_1.jpg
Συγκρούσεις ξέσπασαν την Τετάρτη, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανάμεσα σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν γα την επίσκεψη του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου και σε φιλο-ισραηλινές ομάδες.




Australia looks set to start bombing Syria as Libs warn against too much refugee compassion


The Abbott government is expected on Wednesday morning to announce bombing runs against Islamic State targets in Syria, but the question of how many refugees Australia should take from the millions escaping the war-ravaged country has exposed ugly divisions in the Coalition party room.
While most Coalition MPs want decisive action on the crisis, some counsel against it and pressure is mounting internally for priority selection of "persecuted minorities".

Με παρέμβαση του ΓΕΣ διεξάγεται ΕΔΕ στα ΚΑΑΥ Μάκρης μετά τις καταγγελίες των φαντάρων ενώ νέες απειλές απευθύνονται εις βάρος τους

Για μια ακόμη φορά, το Επιτελείο του ΑΓΕΣ Τελλίδη κινήθηκε άμεσα και αποφασιστικά προκειμένου να δώσει λύση στα προβλήματα των φαντάρων που φέρνει στο προσκήνιο η μαχητική στάση των στρατιωτών και η συνδικαλιστική τους δράση. Στην συγκεκριμένη περίπτωση διατάχθηκε ΕΔΕ προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες των στρατιωτών που έκαναν λόγο για απαίτηση καταβολής 1000 ευρώ προκειμένου να αντικατασταθεί κονσόλα μουσικής, καταλογίζοντας τους προηγουμένως υπευθυνότητα για τη βλάβη της.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΕΘΕΣΕ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ 
ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
ΑΥΤΟΙ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ-ΔΕΝΔΙΑΣ
ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΠΟΥ  ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΣΤΥΓΕΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΚΑΛΥΨΕ" Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Πηγή: Dailymail
Σε απίστευτες καταγγελίες κατά ανδρών του Λιμενικού Σώματος προχώρησαν πρόσφυγες που προσπαθούσαν να φτάσουν με βάρκες στην Ελλάδα.

Πρόσφυγας: Συγκινητικός ως νεκρός, ανησυχητικός ως «ταραξίας» Από τη Monde Diplomatique

Συγκινητικός όταν πεθαίνει, ανησυχητικός όταν διαταράσσει την δημόσια τάξη, ο ξένος προσελκύει τον θεατή. Στη Γαλλία, όπως και στις Η.Π.Α., η διαπραγμάτευση της μετανάστευσης επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στα ανθρωπιστικά ζητήματα και στα ζητήματα ασφαλείας ακολουθώντας σε γενικές γραμμές τις απαιτήσεις που θέτει το πολιτικό ημερολόγιο. (Του Rodney Benson - Μετάφραση: Κώστας Μαυροειδής)

Εκτός κινδύνου οι 7 τραυματίες στρατιωτικοί

Εκτός κινδύνου βρίσκονται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα επτά μόνιμα στελέχη της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών που τραυματίστηκαν στη μετωπική σύγκρουση μεταξύ στρατιωτικού οχήματος και λεωφορείου που σημειώθηκε περί τις 06:45 στην επαρχιακή οδό Καρδίτσας - Τρικάλων.
Οι τραυματίες έχουν διακομισθεί στα νοσοκομεία Λάρισας και Τρικάλων και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Σύγκρουση Στρατιωτικού οχήματος με 7 τραυματίες Στρατιωτικούς με λεωφορείο του ΚΤΕΛ! (video)

 Τροχαίο ατύχημα  σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα πάνω στη γέφυρα του Πηνειού ποταμού, στην Ε.Ο. Τρικάλων-Καρδίτσας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του trikalaola.gr ένα λεωφορείο συγκρούστηκε μετωπικά με ένα στρατιωτικό όχημα, τζιπ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εφτά άτομα όλοι Στρατιωτικοί και αυτή τη στιγμή οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας.

Στρατόπεδο Νταλίπη Θεσσαλονίκης: ποντίκια, βρώμα, χώσιμο και φυλακές για τους φαντάρους

Για μια ακόμη φορά έρχεται στο προσκήνιο μέσα από τις καταγγελίες των φαντάρων όλη η βρώμα και η αθλιότητα του Ελληνικού Στρατού. Δεν πρόκειται όμως για ένα ξεχασμένο στρατόπεδο σε μια άκρη της παραμεθορίου. Αφορά μια μονάδα της Θεσσαλονίκης και μάλιστα την Σχολή Διοίκησης και Επιτελών-ΣΔΙΕΠ!
Σε αυτή επομένως τη μονάδα που παίζει συγκεκριμένο ρόλο στην παραγωγή στελεχών, οι φαντάροι ουσιαστικά θα μπορούσαν να συγγράψουν την σύγχρονη χακί εκδοχή του «Άνθρωποι και Ποντίκια»!

«Ει δε Σύρος, τι το θαύμα;»


Πάνε χρόνια τώρα. Σε ταξί. Από το ραδιόφωνο, ανάμεσα στις υπόλοιπες ειδήσεις, ακούγεται κάτι για την Αραβική Ανοιξη. «Μόνο εμείς δεν κάνουμε τίποτα», ακούω τον ταξιτζή, μεσογειακή θωριά, μάλλον να μονολογεί παρά μου απευθύνεται. Τα ελληνικά του, χωρίς τίποτε το ξενικό στην προφορά τους, υπαγόρευσαν το ερώτημά μου: «Εμείς; Εδώ; Στην Ελλάδα;». «Οχι. Εμείς εκεί. Στη Συρία. Στην πατρίδα μου», απαντά, δίνοντας με λίγες λέξεις τη γεωγραφία της πίκρας του. Προσπάθησα να τον πείσω, ξένος εγώ και μακρινός, πως η Ιστορία δεν έχει αφήσει απέξω τη Συρία και πως η τυραννία του Ασαντ θα βρει τους τιμωρούς της. Επέμενε. «Οχι. Δεν ξέρεις. Οι μισοί είμαστε φοβισμένοι κι οι άλλοι μισοί βολεμένοι. Και πολλοί φεύγουν. Οπως εγώ». Δεν είχα πολλά να προσθέσω.

Εισβολή στην Υεμένη! Στα ΜΜΕ καμία φωτογραφία από τα 3.000 παιδάκια που δολοφονήθηκαν ως απόψε...



Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Ukraine: ATO army on threshold of PTSD epidemic

Photo Anastasia Vlasova
The Defense Ministry underestimates the number of soldiers suffering from post-traumatic stress disorder (PTSD), says the Kiev magazine “New time”.
The publication reports that according to the Assistant Secretary of Defense for Health Affairs Vsevolod Stopluka, nine thousand soldiers from the combat zone had sought psychological or psychiatric help.
“Doctors stated they exhibit acute reactions to stress, adjustment disorders, and exacerbation of mental illness, which had not previously been observed,” continues the journal.

Δεύτερη νύχτα κόλασης στην Τουρκία – Γκρίζοι Λύκοι επιτίθενται σε Κούρδους

Δεύτερη νύχτα κόλασης στην Τουρκία – Γκρίζοι Λύκοι επιτίθενται σε Κούρδους
Τούρκοι ακροδεξιοί, οι περιβόητοι Γκρίζοι Λύκοι, εξαπέλυσαν και την Τρίτη το βράδυ επιθέσεις ενάντια στους Κούρδους πολίτες της Τουρκίας.

Στόχοι των ακροδεξιών έγιναν για μια ακόμη φορά γραφεία του αριστερού φιλοκουρδικού κόμματος HDP, τα οποία λεηλάτησαν και πυρπόλησαν, ενώ υπήρξαν και συμπλοκές στους δρόμους.

Χιλιάδες Τούρκοι αστυνομικοί επιτίθενται στις τουρκοκρατούμενες κουρδικές πόλεις

Χιλιάδες Τούρκοι αστυνομικοί επιτίθενται στις τουρκοκρατούμενες κουρδικές πόλεις
Χιλιάδες Τούρκοι αστυνομικοί, στρατιώτες και μέλη ειδικών δυνάμεων επιτίθενται καθημερινά στις τουρκοκρατούμενες κουρδικές πόλεις με βαρύ οπλισμό.
Από τις 24 Ιουλίου, 32 αμάχοι έχουν σκοτωθεί ενώ αρκετοί άλλοι είναι τραυματίες.
Τουρκικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις στο Κουρδιστάν: «Πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν και εμείς θα παραμείνουμε στις περιοχές μέχρι το τέλος των εκλογών»

Video: Οι πρόσφυγες ευχαριστούν τους κατοίκους της Μυτιλήνης για την φιλοξενία..


Συγκινητικό βίντεο από την Μυτιλήνη, όπου πρόσφυγες, στην κεντρική πλατεία της πόλης, ευχαριστούν τους κατοίκους για την φιλοξενία:

Η Γαλλία κήρυξε τον πόλεμο στην Συρία

Η Ευρώπη της δημοκρατίας και του ουμανισμού ξεκινά επίσημα τον πόλεμο εναντίον της Συρίας-Ο ISIS ως αφορμή
Άμεσα και χωρίς ενδοιασμούς  για το πλήγμα που θα φέρει στον άμαχο πληθυσμό της Συρίας, η Γαλλία ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές στην Συρία με αφορμή τον ISIS. Ο πρόεδρος Ολάντ είχε ανακοινώσει το απόγευμα της Δευτέρας την συμμετοχή της Γαλλίας στην Συμμαχία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Συμμαχία η οποία βομβαρδίζει επιλεκτικά μέχρι στιγμής γεωγραφικά σημεία της Συρίας εδώ και ένα χρόνο και είχε καλυμμένες τις ευρωπαϊκές χώρες στους μέχρι σήμερα βομβαρισμούς.

Σε χρόνο ρεκόρ έγιναν τα έργα στον Έβρο από την 50 Μ/Κ ΤΑΞ. (φώτο)

Νυχθημερόν τραβάνε το κουπί τα Στελέχη της 50 Μ/Κ ΤΑΞ στο Νομό Έβρο για να προλάβουν τα τελειώσουν τα έργα που εκτελούν μετά απο διαταγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του Α/ΓΕΣ κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αρχηγού στην Περιοχή !

Ισραηλινοί θέλουν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από την Συρία αλλά ο Νετανιάχου λέει όχι

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu, right, and Cabinet Secretary Avichai Mandelblit arrive at the weekly cabinet meeting in Jerusalem on Sunday. Netanyahu said Israel could not afford to take in refugees fleeing the war in neighboring Syria and vowed to surround Israel with security fences on all its borders. (Pool photo by Menahem Kahana via Reuters)
JERUSALEM — As Syrian refugees continued to pour into Europe over the weekend, some Israelis were calling on their government to open the border and allow in those fleeing the ongoing civil war in Syria.

Μαίνονται οι επιθέσεις της Σ. Αραβίας κατά των Χούτι

Ενας άνδρας καταγράφει με την κάμερα του κινητού τηλεφώνου του τις καταστροφές που προκάλεσαν σε σιιτικό ναό της Σανάα βομβιστές αυτοκτονίας του «Ισλαμικού Κράτους», αφήνοντας πίσω τους 20 νεκρούς.
Κλιμακώνεται η στρατιωτική επέμβαση των αραβικών κρατών του Κόλπου στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης, στο πλευρό του ανατραπέντος προέδρου Αμπντ αλ-Ραμπ Μανσούρ Χάντι και εναντίον των ανταρτών Χούτι, που ελέγχουν την πρωτεύουσα Σανάα και μεγάλο μέρος της χώρας.