Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ERTOPEN.COM ΣΑΒΒΑΤΟ 12/9 ΣΤΙΣ 20.00 Μ.Μ.


Για ένα ακόμη βράδυ είναι μαζί σας το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Θέμα της σημερινής μας παρέμβασης είναι 

«Ανταποκρίσεις Φαντάρων από του Παραλόγου τη Θητεία.
Ενώ ο Στρατός πραγματοποιεί ξαφνικά άσκηση με σενάριο Μάχη εντός πόλεως, στην Κω»
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437  

Συγκλονιστική μαρτυρία για τους «ελληναράδες» που εκμεταλλεύονται πρόσφυγες

lesvos_1
Μαρτυρία αναγνώστη του«Κουτιού της Πανδώρας»
Κατάγομαι από την Λέσβο, από την περιοχή του Μολύβου, η οποία αποτελεί ενδεχομένως το σημείο της μαζικότερης αποβίβασης προσφύγων και μεταναστών στην χώρα την τρέχουσα περίοδο. Οι περισσότεροι λίγο – πολύ γνωρίζουν πλέον για την έκταση του προσφυγικού προβλήματος γι” αυτό και η καταγγελία αυτή αφορά ένα μικρό αλλά ελάχιστα προβεβλημένο κομμάτι του, αυτό της απάνθρωπης εκμετάλλευσης των ανθρώπων αυτών από την αποβίβασή τους στην ακτή μέχρι την καταγραφή τους στην άλλη άκρη του νησιού.

Εντείνεται η ρωσική ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία- Ρωσικά μεταγωγικά προσγειώθηκαν στη Λαττάκεια!

Image
Ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Λαττάκειας,μεταδίδει το συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana. Τα ρωσικά μεταγωγικά παρά την άρνηση της Βουλγαρίας και τη σιωπή της Ελλάδας ,για χρήση των εναέριων χώρων τους , έστειλαν τα αεροσκάφη από “εναλλακτικές διαδρομές”. 

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο τα δύο ρωσικά μεταγωγικά προσγειώθηκαν “μεταφέροντας 80 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που προσέφερε η Ρωσική Ομοσπονδία στον συριακό λαό».

ΟΗΕ: Οι Παλαιστίνιοι σε χειρότερη κατάσταση από ποτέ ενώ ο αριθμός των εποίκων εκτοξεύεται


του Αλί Αμπουνιμά
Οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται οικονομικά στη χειρότερη κατάσταση από ποτέ ενώ ο αριθμός των Ισραηλινών εποίκων στη γη τους έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ, όπως αποκαλύπτει νέα έκθεση της Υπηρεσίας Εμπορίου και Ανάπτυξης του ΟΗΕ (UNCTAD).
Η ευθύνη εντοπίζεται στους μακροχρόνιους περιορισμούς που έχει επιβάλει το Ισραήλ στην παλαιστινιακή οικονομία. Όμως η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σε ολέθριο βαθμό από τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό και την καταστροφική επίθεση στη Γάζα το προηγούμενο καλοκαίρι που σκότωσε πάνω από 2.200 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 551 παιδιά.
Αβίωτη Γάζα

Οι Τούρκοι απειλούν με θάνατο από πείνα και δίψα 140.000 Κούρδους στην Τσίζρε

Οι Τούρκοι απειλούν με θάνατο από πείνα και δίψα 140.000 Κούρδους στην Τσίζρε
8 Κούρδοι άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού με όλμους που εξαπέλυσε το τουρκικό κράτος το βράδυ της Τετάρτης ξημερώματα Πέμπτης χτυπώντας συνοικίες της τουρκοκρατούμενης κουρδικής πόλης Τσίζρε στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ.
Εκτός από τον βομβαρδισμό με όλμους, τουρκικά τανκς επιτέθηκαν στις συνοικίες Νουρ, Τσουντί και Γιαφές της Τσίζρε.

Το Ισλαμικό Κράτος αντεπιτέθηκε στον αιγυπτιακό στρατό στο Σινά

Το Ισλαμικό Κράτος αντεπιτέθηκε στον αιγυπτιακό στρατό στο Σινά
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων ότι σκότωσαν σχεδόν 100 τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος στη χερσόνησο του Σινά, το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο, η τζιχαντιστική οργάνωση Ανσάρ Μπαΐτ Αλ Μαγκντίς, έδωσε φωτογραφίες στη δημοσιότητα στις οποίες φαίνεται να έχει επιτεθεί σε στρατιωτική φάλαγγα του αιγυπτιακού στρατού.

2 χρόνια από τη δολοφονική επίθεση των φασιστών


Η περιγραφή της επίθεσης σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο Πέραμα, όπως καταγράφηκε στο πόρισμα εφετών ανακριτριών, για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής
Πριν 2 χρόνια, το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, με ένα οργανωμένο τάγμα εφόδου, απέδειξαν, για μια ακόμα φορά, ποιοι είναι. Λίγα μέτρα από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη επιτέθηκαν με δολοφονικές διαθέσεις σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που έκαναν αφισοκόλληση. Λίγες μέρες μετά, στις 18 Σεπτεμβρίου, ακολούθησε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το μπόνους / βάρος της παρέμβασης σε ‪Συρία‬

Φωτογραφία του χρήστη BarackObama.IR.
BarackObama.IRThe Bonus/Onus of Intervention in ‪#‎Syria‬ Το μπόνους / βάρος της παρέμβασης σε ‪Συρία‬

Αυτό που φοβόμαστε, είναι αυτό που ζούμε …

fear
«Δεν μπορώ να συμμετάσχω στην απεργία, δεν μπορώ να βγω στο δρόμο και να συγκρουστώ, έχω δυο παιδιά! Καταλαβαίνετε; Είναι αδύνατον αυτό που μου ζητάτε. Υποστηρίζω το δίκιο του αγώνα, αλλά αν δε δουλέψω θα πεινάσουν και πως θα τα κοιτάξω στα μάτια;»
Έφυγε με το κεφάλι σκυμμένο και πήγε για το μεροκάματο. Ανέβηκε στην κολώνα και στα  10 μέτρα, άκουσε το κλικ. Ο ιμάντας, ήδη μια δεκαετία σε χρήση, έσπασε, βρέθηκε στο κενό. Πέρασαν από μπροστά του στο δευτερόλεπτο της πτώσης, χιλιάδες εικόνες: 

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Η πόλη Τσίζρε (Cizre) βρίσκεται στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ. Ο πληθυσμός της πόλης είναι κυρίως κουρδικός, ωστόσο, εκτός από Κούρδους στην πόλη ζουν και πολλοί Ασσύριοι και Σύροι Αραμαίοι μονοφυσίτες χριστιανοί.
Η πόλη έχει συνολικό πληθυσμό περίπου 140.000 κατοίκους και δήμαρχο την 27χρονη Λεϊλά Ιμρέτ (Leyla Imret), τη νεότερη δήμαρχο της Τουρκίας.
Στην Τσίζρε, που υπάρχει και ισχυρή οργάνωση νεολαίας του PKK, υψώθηκαν οδοφράγματα και ολόκληρες συνοικίες «ταμπουρώθηκαν».

Ντοκουμέντο: Το πραξικόπημα Πινοσέτ κατά Αλιέντε στη Χίλη

Image
Το κινηματογραφικό ντοκουμέντο είναι από την 11η Σεπτεμβρίου 1973. Την ημέρα που ο στρατός ανέτρεψε τον Σαλβαδόρ Αλιέντε. Την επιχείρηση συντόνισε ο στρατηγός Αγκούστο Πινοσέτ ,τον οποίο είχε επιλέξει για Αρχηγό ο Αλιέντε λίγους μήνες πριν.
Εκείνη την ημέρα στρατός μαζί με παραστρατιωτικές ομάδες εισέβαλαν στο προεδρικό μέγαρο, έριξαν τον Σαλβαδόρ Αλιέντε και οδήγησαν τη Χιλή στα 17 πιο μαύρα χρόνια της ιστορίας της. 
Η ιστορία λέει ότι ο Αλιέντε αυτοκτόνησε πριν τον συλλάβει ο στρατός του Πινοσέτ με ένα όπλο που λέγεται πως του είχε δωρίσει ο Φιντέλ Κάστρο. 



Τραγωδία με μετανάστες στο Αιγαίο! Αγνοούνται τέσσερα παιδιά

Image
Αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου τέσσερις ανήλικοι μετανάστες μετά την ανατροπή πλαστικού σκάφους που τους μετέφερε.
Ειδικότερα, πλωτό του λιμενικού εντόπισε και περισυνέλεξε σώους από τη θάλασσα στη συγκεκριμένη περιοχή 24 μετανάστες. Σύμφωνα με δήλωσή τους, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανετράπη και αγνοούνται τέσσερις ανήλικοι.
Από τα ξημερώματα είναι σε εξέλιξη έρευνες από ελικόπτερο Super Puma και τρία πλωτά του λιμενικού για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Οι «αγανακτισμένοι πατριώτες» του «φου μπού»

Μπαίνεις, καλημερίζεις, καλησπερίζεις, ποστάρεις σέλφι, αναρτάς τραγουδάκια, ενίοτε και ειδήσεις και μαθαίνεις τα νέα των διαδικτυακών σου φίλων.


ΝΔ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18! ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο Γ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΝΔ

Για μια ακόμη φορά η Νέα Δημοκρατία αποκάλυψε το χυδαίο ταξικό, μιλιταριστικό, αυταρχικό και εθνικιστικό της πρόσωπο.
Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Onalert.gr ο τομεάρχης Άμυνας του κόμματος Γιάννης Κεφαλογιάννης επανέφερε στο προσκήνιο την απαίτηση της Χρυσής Αυγής, αυτής της ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας και των πιο αποκρουστικών τομέων του βαθέως κράτους, για Στράτευση στα 18!
Μάλιστα, αντιμετωπίζοντας την νεολαία ως ιθαγενή που του τάζει κορδελίτσες και καθρεφτάκια έταξε μπόνους κατ΄ αρχάς για να περάσει η ¨Προαιρετική Κατάταξη στα 18», απειλώντας στην συνέχεια ότι αν δεν τρέξει η νεολαία να γεμίσει τα στρατόπεδα στην πιο τρυφερή της ηλικία, θα το επιβάλλουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ!
Ο καλοζωισμένος εκπρόσωπος της δεξιάς παράταξης, εκφραστής της πιο άθλιας εκδοχής της Οικογενειοκρατίας που πρεσβεύει η οικογένεια Κεφαλογιάννη, έδειξε τα δόντια του.

Κρατούμενοι χτίζουν τον Ουγγρικό φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία

Όχι πολύ μακριά από τον καταυλισμό στο Ρόζκε, όπου χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες περνούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε μέρα, κρατούμενοι φυλακών δουλεύουν για την ολοκλήρωση ενός πελώριου φράκτη που σκοπό έχει να χωρίσει την Ουγγαρία από την Σερβία μέχρι τον Οκτώβριο.

Επεκτείνονται οι βάσεις επιχειρήσεων των Ρωσικών ενόπλων δυνάμεων

Νέες βάσεις για τη Ρωσική πολεμική αεροπορια στα εδάφη των χωρών του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφαλείας, σχεδιάζει να αποκτήσει η Ρωσία σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μετά από συνάντησή του με τους επικεφαλής της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης.
Η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (Eurasian Economic Union) και ο Οργανισμός του Συμφώνου Συλλογικής Ασφαλείας (CSTO: Collective Security Treaty Organization) περιλαμβάνουν τα κράτη της Ρωσίας, της Αρμενίας, της Λευκορωσίας, του Καζακστάν και του Κιργιστάν ενώ το Τατζικιστάν συμμετέχει μόνο στον δεύτερο. Η Ρωσία διαθέτει ήδη βάσεις στο Κιργιστάν και την Αρμενία.

Φονικές πολύνεκρες επιθέσεις της Τουρκίας κατά του PKK

Image
Νέα επιχείρηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων κατά στόχων του PKK στο Βόρειο Ιράκ έγινε χθες το βράδυ μέχρι τα ξημερώματα με πολλά θύματα.

Κατά την επιχείρηση, φέρεται να σκοτώθηκαν τουλάχιστον 60 αντάρτες του PKK, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu και το NTV. Η επιχείρηση έγινε μεταξύ 23. 50 και 05.30, και συμμετείχαν 21 F -16 και F - 4 και βομβαρδίστηκαν 64 στόχοι του PKK στις περιοχές Kandil, Hakkurk, Avasin, Metina, Baysan, Gara και Zap.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ...

Δε ξεχνάμε!!!

Περπατήσαμε σε 3 χώρες μαζί με τους πρόσφυγες


Από την Αθήνα, στα Σκόπια και από εκεί στη Σερβία. Οι μαρτυρίες για τη ζωή στη Συρία, η αστυνομική βια, οι διακινητές ψυχών και η απόδραση από την κόλαση. Όσοι αναζητούν «εύκολες λύσεις» στο μεταναστευτικό και όσοι τοποθετούνται χωρίς να γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει, ίσως αλλάξουν γνώμη μετά από αυτό το κείμενο
Καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να χαράξουν μια κοινή στρατηγική για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως τη μεγαλύτερη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η χώρα μας δοκιμάζεται από το τεράστιο κύμα προσφύγων και μεταναστών που καταφθάνουν σε αριθμούς ρεκόρ από τις αρχές του έτους και συσσωρεύονται στα ελληνικά νησιά, μέχρι να πάρουν το πολυπόθητο έγγραφο που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τη βόρεια Ευρώπη, μέσω Βαλκανίων.

Η ΕΥΡΩΠΗ "ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΥ"... Η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση του χρέους

Η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση του χρέουςΗ Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση του χρέους
Η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη δημιουργία ενός νομικού πλαισίου σχετικά με τις διαδικασίες αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους, που έγινε την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014 -παρά το υπέρογκο χρέος της. 
Στην ψηφοφορία απείχαν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός από τη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Φινλανδία και την Τσεχία που μαζί με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ιαπωνία ψήφισαν αρνητικά. Στην ψηφοφορία ψήφισαν «ναι» 124 χώρες, «όχι» 11, ενώ απείχαν 41 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. 

Εκτός ενεργειακής σκακιέρας η Ελλάδα


Του Κώστα Μπετινάκη
Έπεσαν οι υπογραφές για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου «NordStream-2», ανάμεσα στους μετόχους εταιρειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον ρωσικό κολοσσό Gazprom. Με τον τρόπο αυτόν η Γερμανία καθίσταται ο κύριος διαμετακομιστής ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη ώστε να παρακαμφθεί η Ουκρανία.